thoralf

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2015

PUTIN

Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2015 23:27

Putin får inte mycket tid i svensk media. En intressant klipp angående Putins syn på IS.


 
 
Stig Rydmark

Stig Rydmark

8 oktober 2015 01:02

Putin talar bara rena fakta. Han är en av få ledare i världen som man kan respektera. "Paketet" Obama/USA/NATO hotar världsfreden genom ständiga aggressioner och provokationer.

http://HTTP

 
LSW14

LSW14

8 oktober 2015 01:21

Framtiden är inte vad den har varit! Men det finns hopp trots allt även om jag för egen del har svårt att värja mig från tanken att det kommer att smälla rejält innan det ljusnar igen.

Den stora frågan är naturligtvis vem som ska kunna vända den Orwellska utvecklingen, och hur det ska gå till. I min värld är det Ryssland och Kina + övriga BRICS-länder som är mitt hopp. De är de enda som, förhoppningsvis, kan hantera situationen. Nya ledare i världen samt ett nytt penningsystem är, som jag ser det, en förutsättning för vår överlevnad.

Peter Krabbe skrev den 3 okt en mycket intressant artikel i ämnet 'globaliseringen' och hur planen om en världsregering håller på att förverkligas, bl a genom FN:s olika förment goda projekt. UN Sustainable Development Summit 2015 är bara ett exempel i raden.

Jag vill varmt rekommendera var och en att läsa Krabbes artikel "Det sovande folket", det är väl använd tid. Några valda delar från artikeln:

//"Vi har nu fått ta del av rapporten från FN:s toppmöte i New York 25- 27 september och kan därmed konstatera att den sista pusselbiten fallit på plats."

"Historien börjar egentligen vid FN:s toppmöte i Rio år 1992. Då antogs den första agendan för en hållbar utveckling, Agenda 21, avsedd för det 21:a århundradet. Agendan kan tyckas harmlös..."

"Vi vet nu att stora delar av såväl den tidigare borgerliga regeringen som den nuvarande socialdemokratiska är starkt påverkade av de tankar som utvecklats inom FN ur Bilderberggruppens argumentation, något som förklarar den rörande samsyn som finns inom 7-klövern. Reinfeldt är naturligtvis huvudaktör och har under sina åtta regeringsår fört Sverige långt in på den vägen tills folket vaknade vid valet 2014. Genom decemberöverenskommelsen har man ändå lyckats föra uppdraget vidare till nuvarande regering."

"I artikel 45 åläggs de nationella parlamenten att genom egen lagstiftning och budgetarbete arbeta för genomförandet av ”the effective implementation of our commitments”. De nationella regeringarna skall alltså vara direkt underställda FN:s överhöghet och kommer att kunna jämföras med en kommunstyrelse i fortsättningen."//

Som lite kuriosa kan jag berätta att den mark som FN-skrapan är byggd på har en gång skänkts av- av alla människor- John D Rockefeller, Jr. En liten nätt gåva om 8,5 miljoner dollar, inte kattskit på 40-talet. Det känns tryggt att veta att det finns filantroper som Rockefeller och Soros. (Ironi).


Läs hela artikeln här:
https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/03/det-sovande-folket/

http://www.koling.nu

 
Ingen bild

Tobbe S

8 oktober 2015 01:27

Putin verkar, till skillnad från EU, NATO och Obama, ha omdöme, intelligens, argument och förutseende. Jag litar mer på honom än de där sprättgökarna.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

8 oktober 2015 01:35

Svensk media gör allt de kan för att smutskasta Putin!

Putin är en man med pondus och som inger respekt.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 oktober 2015 08:20

Jag har stora problem med Putin, av den enkla anledningen att han skall inte vara där han är, han är personifieringen av en diktator, som med sin grandiosa själv bild har gått förbi allt som kan kallas demokrati, Tyvärr är det så, att det är svårt att ge en sådan person beröm, även om han skulle lyckas med storheter. En vidrig person, vi skall vara glad, att han inte ännu drabbats av någon mentalsjukdom, som skulle få fritt utrymme när han satt alla politiska skyddsnät ur spel.

 
Ingen bild

World Traveller

8 oktober 2015 09:26

Utifrån vad jag har sett och hört i Afghanistan, Mellanöstern och från vänner i Ryssland, UK, USA och andra länder så verkar det som om Putin (och Orban) har rätt och handlar rätt i syfte att skydda sina egna befolkningar. EU och NATO skickar nu trupper till Balkan och Turkiet "på grund av hotet från Ryssland"! Inte för att skydda Europa från de flyende islamisterna. Att Putin gör rätt vet man när media-kommunisterna, EU och Muslimska Brödraskapets marionett, Obama, kritiserar honom så starkt. Likaså när man ser svenska invandringsförespråkare och islamälskare också hatar Putin för att han nu skrämmer skiten ur de fega monstren i IS, FSA och Al Nusra (som stöds finansiellt av Sverige).

 
Ingen bild

Harry

8 oktober 2015 09:43

Putin utmålas i svensk press(DN)som en erövrare. Han skall ta tillbaka baltstaterna och anfalla Sverige. Svensk militär påstår att avlyssningen och övervakningen av Sverige aldrig tidigare varit så stor! Ingen kan vara felaktigare. Putin aktar sig noga
med att starta nya krig.
Man glömmer bort USA i svensk press. De har avlyssnat den franske presidenten, Merkel och britterna. Tala om skandal!
Efter USAs anfall på Irak och Libyen(Sverige hjälpe till) har de lämnade dessa länder i totalt kaos och anarki. I 4 år har USA försökt få bort Assad från makten. Vad är alternativet????
Det enda de lyckades med är att skapa ISIS.
Det USA och EU inte förstår är hur ett klansamhälle fungerar, inte heller förstår de problemen mellan shia- och sunnimuslimer.
Putin har tittat på i 4 år och har nu gått in när Syrien begärt hjälp. Syrien och ryssarna har ett avtal sedan 1950.
Tror att Putin med hjälp av Syrien och Iran sopar banan med ISIS.

 
Ingen bild

vmm

8 oktober 2015 09:56

Igår på alla nyhetsprogram såg man filmklipp när Ryssland sköt 26 kryssningsmissiler från fyra fartyg i Kaspiska havet och som flög över Iran mot mål i Syrien.

Vapenporr. Ja, det är väl den typen av vapen som kommer att användas mot oss. Jag får en känsla av att Ryssland vill visa sin militära förmåga genom insatsen i Syrien. Dom vill åstadkomma något mer än det dom rent militärt gör i Syrien, om ni förstår vad jag menar.

Intressant att se Rysslands kryssningsmissilsystem in action. Åtminstone har jag inte sett det tidigare. Åtminstone jag blir lite nyfiken om dom använder amerikanska GPS för att navigera (det kan dom ju ha fått tillstånd att göra) eller om dom använder något inhemskt ryskt system för att navigera.

Thoralf Alfsson

8 oktober 2015 10:11

Intressant frågeställning? Någon av mina läsare kanske kan svara.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

8 oktober 2015 10:04

Väldigt mycket desinformation från PK-media nu.Finns tydligen inget tak för hur osakliga och direkt ljugande man kan vara.
Jag rekommenderar alla som har möjlighet att på TV titta på Aljazeera, RT-News och DW (Deutche Welle). Samtliga engelskpråkiga kanaler. Alternativt läs via webben.

 
LSW14

LSW14

8 oktober 2015 10:19

@Mats (ateist) Proffstroll 08:20
Jo, Putin ska vara där han är och dessutom - om inte för gott - så i varje fall för överskådlig framtid! Putin är den person som har förutsättningar att hålla samman inte bara Ryssland utan även, tillsammans med övriga BRICS-länder, utgöra en garanti för nationell suveränitet, säkerhet och demokrati. Putin är en person med i dessa sammanhang så sällsynta egenskaper som integritet, omdöme och pondus. Det är vad jag tror och hoppas i alla fall.

Demokrati är ett begrepp som över tid har devalverats till att numera vara synonymt med vad den ABSOLUTA ELITEN anser vara demokrati. EU - och numera även FN - är tydliga och skrämmande exempel på nämnda devalvering. Om man nu kan anse att dessa institutioner är demokratiska öht, jag gör det inte!

Du skriver att du har stora problem med Putin och att hans självbild gått förbi allt som kan kallas demokrati. Visst, du tycker så, men på vilket sätt är denna självbild (vad du nu menar att den speglar) ett problem? Vad är din definition av demokrati, är det den "demokratur" vi har i Sverige av idag eller menar du att demokrati enl USA-modell är den rätta? Du är oförmögen att ge cred till Putin även om han lyckas med storheter- varför då? Om Putin kan vara din räddning får det vara, hellre död än räddad av Putin?

Ditt resonemang förefaller en aning dogmatiskt och onyanserat.

http://www.koling.nu

 
LSW14

LSW14

8 oktober 2015 10:24

@ vmm 09:46

Ryssarna använder sitt eget GPS-system kallat Glonass.

Läs mer här:
http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article252700.ece

http://www.koling.nu

 
Ingen bild

T

8 oktober 2015 10:29

Ryssland har sedan många år ett satelit navigeringssystem som heter GLONASS och är i mångt o mkt bättre än gps,,, iphone bla har stöd för både glonass och gps men nog dom flesta mobiltillverkare har det!!! Rysk krigsmtrl idag är ofta mkt bättre o avancerad än västs dito idag,,, se ex hur utformningen av flygförbandet som är stationerat i Syrien,,, en sammansättning av specialicerade plan för varje uppdrag,,, inget tramsande med multiroll flyg a'la jas där inte,,,

 
Ingen bild

Lena

8 oktober 2015 10:35

@Tobbe S
Jag skriver under på allt du skrev! Om man bortser från den inrikespolitiska sidan i Ryssland ex. mediacensur, fast DET har vi här också och omvärlden påstår att Sverige är ett demokratiskt land. Om man bortser från det och lite till av vad som pågår inne i Ryssland, så tror jagpå det som Nigel Farage sagt i ett tal, att Putin är rätt man för sin tid. Därför vad har USA gjort? Bara skapat osäkerhet och destabilisering. Dessutom är Putin mer balanserad som människa, Obama är bara en skådespelare, en puppet, som ska genomföra vad man viskar till honom.

@Proffstrollet Mats jag föreslår att du lyssnar en eller två ggr till på innehållet i det Putin sa. ISIS-krigarna är legosoldater, köpta, den som betalar mest dödar de människor för. Och områden med olja som Kalifatet pumpar upp och säljer för att få inkomster. Vem köper? Jag upprepar: Vem köper oljan och på så sätt fortsätter kriget!. Kan du räkna upp något positivt med USA,s regering i dessa tider? Obama är han någon man kan ha förtroende för, tycker du?

@LSW14
Intressant, jag ska forska vidare i detta. Intressant också att det var den 25 -28 september - den period som betydde så mycket för alla som hyllar Lucifer.

 
Ingen bild

matspp

8 oktober 2015 11:21

Som LSW14 påpekat så har Ryssarna ett eget GPS system som heter GLONASS och här ät mer info:
TERCOM, for "terrain contour matching", uses altitude maps of the strip of land from the launch site to the target, and compares them with information from a radar altimeter on board. More sophisticated TERCOM systems allow the missile to fly a complex route over a full 3D map, instead of flying directly to the target. TERCOM is the typical system for cruise missile guidance, but is being supplanted by GPS systems and by DSMAC, Digital Scene-Matching Area Correlator, which employs a camera to view an area of land, digitizes the view, and compares it to stored scenes in an onboard computer to guide the missile to its target.

https://en.wikipedia.org/wiki/Missile_guidance

The land attack 3M-14E employs Glonass satellite and inertial guidance, with a Radar MMS designed ARGS-14E active radar seeker designed for attacks on land targets with sufficient radar contrast.

 
Ingen bild

Grålle

8 oktober 2015 13:12

Håller med de som tycker att Putin inger respekt och bevisar att han vet vad han talar om. Till skillnad mot ex fåntratten i USA, Obama som verkar svamla om det mesta just nu. Får en känsla av att Trump och Putin skulle komma bra överens i centrala frågor, båda pekar med hela handen och väljer ofta klarspråk framför snårig diplomati. Håll med om att världsarenan skulle bli intressant med dessa båda herrar på kommandobryggan.

 
Ingen bild

Tobbe S

8 oktober 2015 13:55

@Lena. Jag har en god vän som emigrerat till Ryssland, tillsammans med sin familj. Det han berättar om utbildningssystem, sociala välfärdssystem och bostadssituation, har gjort att jag måst omvärdera hela min fördomsfulla syn på Ryssland.

 
Ingen bild

Tony

8 oktober 2015 14:04

Atteisten.
Hur tycker du det är ställt med demokratin i Sverige?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 oktober 2015 18:23

LSW14
Min syn på demokrati, är att den är den bästa styrelseformen hittills, med det sagt är den inte bra, med tanken på att genom demokrati kommer vi aldrig få det bästa alternativet utan medel alternativet, men inte heller det sämsta.

Som diktator kan du få alla tre, men om historien bevisat otaligt gånger, så är det sämsta alternativet, alltid så dåligt att det inte får vara en option.

Och genom att ta bort det sämsta alternativet, tar du automatiskt bort det bästa också, tyvärr.

Jag kan även erkänna att jag tycker att Putin har mycket bra funderingar, ( som i klippet) men det väger inte upp att han kan vakna i morgon, och tänka totalt galet, med påföljden att ingen kan hindra honom. Detta är skrämmande.

Det är lite av ( om något går bra tillräckligt länge så kommer det tillslut att gå åt helvete, om möjligheten finns)

Jag har en motfråga, (ur okunskap) hur många diktatorer har det funnits som, varit att föredra, framför demokratiskt valda ledare?
Förutom Putin då, men även där vet ingen vem han skall lämna över manteln till, och den i sin tur, för det är vad som händer, Nordkorea, Kuba Saudiarabien etc.

Obama är helt klart en av de bästa presidenter som Usa har haft, och med det sagt gillar jag inte deras politik. (jag går inte in längre än så.

Lena. Om du läste min kommentar så har jag inte sagt något om klippet, jag tittade på det efter min kommentar, pga, det spelade ingen roll vad Putin sa. Putin är en diktator, och vad en diktator gör är bra enda tills det är dåligt, och då är det riktigt dåligt. det var min poäng.

Tony
Du får väl rösta utan problem, du kommer aldrig att bli nöjd, det blir ingen. (medelvägen)
Jag skall även tillägga att jag tycker alla politiker är undermåliga, i retorik, logik, utförande m.m

Thoralf
Jag har faktiskt en ide med tanke på vad jag sa till Tony, en ide som jag nog aldrig kommer att genomföra, så du skall få den av mig, ( den kanske tom finns) "Politisk högskola", En skola för alla aspirerande politiker, oavsett falang, där de får lära sig retorik, filosofi, skepticism, historia, hur en riksdag fungerar, hur en statsbudget formas m.m allt knutet till just politik. Jag kan komma på många ämnen, du kanske har helt andra ämnen som är mer insatt, men jag tror att du förstår min tanke. Bu eller bä?

 
Ingen bild

Per

8 oktober 2015 18:39

http://thesaker.is/wp-content/uploads/2015/10/Selection_054.png

 
Ingen bild

Tobbe S

8 oktober 2015 19:08

Ateisten Mats. Att kalla Putin för diktator är obildning i den lägsta divisionen. Putin är vald president i rådsrepubliken Ryssland. Han har att följa den lagstiftande församlingens (Duman) lagar och bestämmelser. Putin har tre år kvar av sitt förordninde.

 
LSW14

LSW14

8 oktober 2015 19:58

@Mats (ateist) Proffstroll 18:23
Du har naturligtvis en poäng i att demokrati är den bästa styrelseformen hittills och att demokrati kan ge som resultat en sorts medelnivå i den politiska verkligheten. Den optimala varianten (medelnivån) förutsätter dock att väljarkåren har en korrekt verklighetsuppfattning, vilket i sig förutsätter att media, myndigheter, skola etc ger väljarna en korrekt VERKLIGHETSBESKRIVNING. Problemet är att ett avsteg från regeln om korrekt och adekvat information kommer att förskjuta 'demokratinivån' åt det handlingsförlamande alt det diktatoriska hållet. Med andra ord; en demokrati som befinner sig i ett ytterläge är i praktiken inte längre en demokrati. Sverige med vårt DÖ är ett tragiskt exempel på detta.

Problemet med din kritik av Putin är att du verkar utgå ifrån att Putin är en diktator som tillskansat sig makten på ett otillbördigt sätt. Det är inte min uppfattning, men om så skulle varit fallet så kan man konstatera att Ryssland (och övriga världen) har haft en enorm tur! Jag sticker inte under stol med att jag är dåligt påläst i frågan, men oavsett om allt gått rätt till eller ej får man inte glömma att Ryssland var i fritt fall när Putin tillträdde. Det är svårt att se att någon annan än Putin skulle ha förmågan att lyckas med konststycket att få Ryssland att resa sig ur askan. Därav hans unika popularitet hos sitt folk. Och hos mig!

Nej tyvärr, jag kommer heller inte så här på rak arm på hur många diktatorer det funnits som varit att föredra. Frågan är för den skull inte ointressant! I ett scenario där det råder full anarki är en (bra) diktator helt klart att föredra före fortsatt anarki och/eller en knappt fungerande demokrati. Lite som jag menar att situationen var i Ryssland när Putin tillträdde.

Vad Obama beträffar så delar jag inte din ståndpunkt, men även jag gör en tvärnit här.

En annan sak; skälet att jag ibland använder versaler är inte att jag vill skrika högt, anledningen är att jag inte får formateringen att funka när jag skriver på bloggen. Fast det förstås- ibland vill även jag skrika =).

http://www.koling.nu

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 oktober 2015 21:00

På Enade Rysslands kongress i Moskva den 24 september 2011 föreslog Medvedev att Putin åter skulle kandidera som president i presidentvalet 2012. Putin accepterade och vann valet den 4 mars 2012.[58]

Efter parlamentsvalet den 4 december 2011 protesterade många och anklagade Putin och Enade Ryssland för valfusk. Den 10 december 2011 genomfördes de största protesterna sedan kommunismens fall 1991. De demonstrerande krävde Putins och andra politikers avgång och att valresultatet skulle ogiltigförklaras.[59] Den 24 december 2011 genomfördes ännu större demonstratitioner i Moskva, som krävde "rättvisa val" och Putins förre finansminister Alexei Kudrin efterlyste nyval.[60]

Tobbe S
Helt rätt, i sak, men i praktiken så vann Dimitrij Medvedev.
Kommer inte ihåg vad det heter, men taktiken (Usa) går ut på att när personer skall lägga fram förslag till makthavarna, och någon vet att dom skall göra det, och inte vill att förslaget skall tas upp för röstning, så står motståndaren till förslaget, och babblar så länge så att tiden tar slut. verkar lika ärligt, som att rösta på en president som sedan byter plats.

Putin är inte vald, han är inbytt, svåger politik skulle vi svenskar kalla det.

Och vi kan lämna det öppet, om du tror att Putin kliver av efter sutten period.

Men som sagt jag har inget emot Putins idéer, bara sättet han försöker driva igenom dem, han är bra mycket bättre än politiken från Usa.

Tredje presidentperioden (2012– )

Putin tillträdde åter som president den 7 maj 2012 och bytte därmed plats med den sittande presidenten Dimitrij Medvedev som tog över Putins roll som premiärminister.

 
Ingen bild

World Traveller

8 oktober 2015 21:18

Mats, jag tycker inte Putin är mer diktator än EU och Obama. Eller Sveriges vänner i Saudiarabien.

 
Ingen bild

Tommy

8 oktober 2015 23:09

Jag tycker media fokuserat oerhört lite på USA och dess allierades orsak till flyktingströmmarna. Milt sagt kan man väl säga att Irak och Afghanistan inte blivit några paradis efter USA-intervention. Man undrar ju vilka lobbyister, typ vapenindustrin, den inhemska oljeindustrin och liknande som arbetat för att de här krigen skulle startats. Jag betvivlar inte att Obama och Bush delvis har haft en vision om att Irak, Afghanistan, Syrien och Libyen skulle bli demokratier och att människor skulle få det bättre. Dock är det ju så att om de hade dansat efter USA:s pipa så hade man inte intervenerat. Länder som Saudiarabien och Kuwait får ju fortsätta att avrätta godtyckligt och förtrycka människor utan att USA agerar.

När det gäller Putin kan man väl bara se på när han spelar hockey live på bästa sändningstid eller när han fångar fisk för att se hur otroligt mkt Nordkorea det är över medieapparaten. Det känns inte som han är demokratin personifierad. Han är dock väldigt populär i Ryssland eftersom många Sovjetnostalgiker längtat efter en stor ledare.

Det man konstatera är att världen just nu är mer oförutsägbar än tidigare. Det är inte alltid svart eller vitt eller som man kanske kan tro när man läser medias ofta enkelspåriga analyser. Från en välinitierad källa fick jag höra att det misstänks att Putin var hjärnan bakom Majdan. Inget som belysts i media direkt.

Tror att vi kan få uppleva stora händelser inom en snar framtid( och då syftar jag inte på bostadsbransch i Sthlm) Vem kunde ana att muren skulle falla? Man kan undra om EU finns om 5 år? Vad händer i Kina?

 
Ingen bild

OT

9 oktober 2015 00:44

@Mats (ateist) Proffstroll: "...vi skall vara glad, att han inte ännu drabbats av någon mentalsjukdom, som skulle få fritt utrymme när han satt alla politiska skyddsnät ur spel..."

Skall vi även vara glada åt våra egna politikers mentalsjukdommar som satt alla politiska skyddsnät ur spel?

Så det är inte utan att man blir lite så där lagom svenskt religiös efter att 87% av dumväljarna röstade för det som sker just nu!

Som en härlig gudomskälla (pärleporten): https://www.youtube.com/watch?v=3u6_fmHAi9A

"Som en härlig gudomskälla,
rik och mäktig, djup och stor
är den kärlek, nåd och sanning
som i Reinfeldts hjärta bor.

Han har öppnat skattekistan
så att jag kan komma in och bo.
Genom skattepengar har han frälst mig
och förslavat svensken som få

Han har öppnat pärleporten..."

P.S: KD när ni nu röstar idag om vi skall DÖ eller om vi skall få leva, tänk då på att inget händer här på jorden utan att det ingår i Guds stora plan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards