thoralf

Direktlänk till inlägg 3 december 2014

EXTRAVAL OM 109 DAGAR

Av Thoralf Alfsson - 3 december 2014 22:51

 

Hur många vill ha tillbaka Kaplan eller Ullenhag i en ny regering?


Det var trots allt med en viss förvåning som jag lyssnade på Stefan Löfven när han tillkännagav att han kommer utlysa ett extraval den 29 december med valdag den 22 mars. De rödgröna anser tydligen att de gynnas av att Moderaterna står utan partiledare och att Jimmie Åkesson är sjukskriven och inte minst det dåliga läget för Kristdemokraterna i opinionen. Jag anser att det är en vild chansning av Stefan Löfven.


Att den här situationen uppstått anser jag egentligen grundar sig i att Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt valde att mobba ut Sverigedemokraterna och vägra samtala med Sverigedemokraterna. Deras efterföljare har sedan fortsatt den strategin.


Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet går till val tillsammans är alldeles perfekt för SD. Alla väljare vet då att med ett rödgrönt lag kommer massinvandringen öka och mer eller mindre innebära fri invandring. Dessutom finns ju förbifart Stockholm och Bromma flygplats att reda ut för Löfven och Fridolin/Romson.


I söndags startade TV-serien Blå ögon som handlar om Trygghetspartiet. Meningen är uppenbarligen att tittarna skall se likheter med Sverigedemokraterna och med tanke på att Robert Aschberg och Expo ligger bakom serien är det sannolikt ingen positiv bild som tittarna skall uppleva av Trygghetspartiet. Om serien blir allt för extrem tror jag faktiskt att den kan få helt omvänd effekt än vad programmakarna tänkt sig. Vi får väl se om SVT fullföljer sändningsplanerna nu när den kommer sändas under en valrörelse. Jag håller det inte för omöjligt att SVT ställer in sändningen.


Sverigedemokraterna håller i helgen Kommun och Landstingsdagar i Västerås. Det är det allra största arrangemang som partiet någonsin hållit och det kunde aldrig ha kommit mer lägligt. Ett alldeles utmärkt tillfälle för hela partiet att träffas och starta valrörelsen. Skall bli roligt att träffa partivänner från hela landet. För min del är det första större arrangemang jag besöker efter petningen från riksdagslistan.


När det gäller riksdagslistan kommer det givetvis bli intressant att se hur partiet kommer hantera en ny riksdagsvalsedel. Kommer partistyrelsen ta beslutet om en ny riksdagslista eller kommer man kalla in alla ombuden för att fastställa en ny riksdagslista/riksdagslistor.


Partiet har nu ett alldeles utmärkt läge att ge Kristdemokraterna ett ”dråpslag” genom att ta med Gunilla Gomér på riksdagslistan. Gomér lämnade nyligen Kristdemokraterna och gick med i Sverigedemokraterna. Gomér var mycket populär inom KD och skulle i så fall ta med sig ett stort antal väljare från Kristdemokraterna.

Senaste mätningen från Sentio ger SD 16,4 procent. Ett resultat som skulle ge SD många nya mandat i riksdagen om det vore valresultat den 22 mars. För KD innebar mätningen istället en ”all time low” med endast 2,3 procent. Risken är med andra ord stor att KD ramlar ur riksdagen.


109 dagar kvar till valdagen. Det kommer bli intensivt för många av oss! Ett av mina mål får bli att slå mitt månadsrekord på bloggen med drygt 53 000 besökare från augusti.


Nu laddar vi om och kör över 7-klövern ännu en gång!

 

PS

Har ikväll redan fått ett obehagligt samtal från någon antirasist. Så det märks redan att det är valrörelse och att min blogg har sin betydelse ;-)

Antalet "troll" bland de som kommenterar ökade också efter Löfvens besked. Därför modererar jag kommentarerna tillsvidare. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 december 2014 23:23

Utan muslimer skulle islam inte vara ett problem.
Tål att funderas på!

 
Ingen bild

Eric H

3 december 2014 23:24

Va bra!
Då hinner Frigolit uppfylla sitt löfte om skolan inom dessa hundranio dagar...
http://www.100dagar.se/

 
Ingen bild

Jonas Nordh

3 december 2014 23:29

Och SD gör ingen skillnad, hehe!

 
Ingen bild

Gösta

3 december 2014 23:45

Vid det kommande nyvalet vill vi se dig på valbar plats i riksdagslistan!

 
Ingen bild

Hacke

3 december 2014 23:47

Helt klart att Sahlin-Reinfeldt tog hela 7-klövern som gisslan kring flykting-/invandringsfrågan med sin inbördes tävlan om vem som kunde isolera sd mest och som Reinfeldt drog åt tumskruvarna på ytterligare några varv genom sitt "öppna-hjärtandravel" innan han stack.

För övrigt hoppas jag att många såg inslaget i kvällens extrainsatta Agenda när norska och danska kollegor läste lusen av det svenska pk-etablissemanget och deras beröringsskräck på detta område. Det var lika befriande som att någonsin höra Pia Kjaersgaard. Och detta handlar alltså om våra grannländer, man skulle kunna tro att vi var från skilda planeter. Mer norsk/danskt i våra tyckarsoffor och expertpaneler!

Hörde några recensenter diskutera just Blå ögon i radions P1 i morse. Den måste vara något av ett pekoral utöver det vanliga när t o m inbjudna till statsradion sänkte den ordentligt. Det var väl f ö den som man tidigare i år tvingades senarelägga till efter valet för att den så klart tog politisk ställning. Märkligt om den skulle få fortsätta nu efter beslutet om nyval.

Japp. Nu kavlar vi upp ärmarna igen i den Sverigevänliga rörelsen. Röstvärvningen som vi alla bör delta i tror jag kommer gå ännu lättare denna gång. Efter framgångarna i september märker man en helt ny attityd hos folk. Skämmighets-/försiktighetsfaktorn tycks närmast som bortblåst.

 
Lassekolja

Lassekolja

4 december 2014 00:20

Vår representativa demokrati bygger på välinformerade väljare! Nu är det upp till SD-Riks att iordningställa ett lättfattligt och tydligt info-paket till varje svenskt hushåll. Jag föreslår att Thoralf´s lättbegripliga grafer ingår i detta utskick! PK-media kommer som vanligt motarbeta SD, tycker faktiskt att dom redan är igång genom att hela motsåndaretablissemanget oemotsagt får snacka vad skit som helst om SD. INGEN borde få uttala sig om SD utan att en SD-are finns med för "korrigering"!
SD i mars 2014 ! ! !

http://www.status.st

 
Cavatus

Cavatus

4 december 2014 00:29

Åh, Thoralf! Nu finns det en chans att du kan komma in i riksdagen igen! Det vore väl ypperligt! Att uppehållet inte blev särdeles långt?

Och för att iscensätta Thoralfs återinträde i riksdagen måste vi damma av flygbladskampanjen igen. Dags att kavla upp ärmarna.

Häromveckan lade jag upp det hetaste flygbladet för stunden: "Sverige var bättre". Det flygbladet polisanmäldes till och med fast det inte med ett enda ord nämner invandring eller migrationspolitik! Så kitsliga har nu pk-folket blivit att de inte längre tål vissa ordkonstellationer! Man baxnar!

Här finns det att ladda ned:

https://app.box.com/s/vgrik69f3o29ufrs4dlk

Kopiera och klistra in länken, så fungerar den.

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Martin

4 december 2014 00:40

Karlsson borde inte vara så styv i korken när han talar om SDs framtida valtriumfer. Klart misstag från honom, låter inte bra alls.
Mindre:
"vi kommer gå fram, är jag säker på, flera procent, vänta bara"
Mer:
"Vi hoppas naturligtvis att vi går framåt men det är väljarna som avgör"

 
Ingen bild

thomas falk

4 december 2014 00:49

Kan inte bli bättre än att (s) och (mp) går till val på samma budget som
redan blivit fälld. "Lövet" gör alltså samma misstag som Sahlin och skrämmer bort moderata "sossar". Perfekt!!! Nu har (s) tre partiord-
förande i rad som nog kan betraktas som stolpskott allihop. Perfekt!!!!
Och Batra som ledare för (m). Perfekt!!!! Manegen ligger krattad.....

Tips: Läs Santessons artikel i "Dagens Samhälle".

 
Ingen bild

Göta

4 december 2014 00:56

Det allra viktigaste inför valet är:
1) Utskick av information och valsedlar till väljarna i god tid!
2) Sammanhållning i partiet, dvs inget mer fjanteri mot Thoralf och Kasselstrand. Slut leden!

 
Ingen bild

Stridshingsten

4 december 2014 01:48

Ja, frågan är om Kindberg Batra blir en bättre ledare för Sverige som gift med en kulturberikare och vill ha fri invandring, precis som lövet.

 
Ingen bild

Kalle

4 december 2014 02:22

Blir otroligt spännande att följa en valrörelse till. Viktigt att alla är med och stöttar på sitt vis igen! :)

 
Ingen bild

Martin

4 december 2014 03:03

Mattias Karlsson behöver slipa litet på retoriken. Det låter inte bra att vara SÅ styv i korken. Högmod går före fall tänker många då.

Dåligt:
"Vi är inte rädda för nyval för vi kommer få så många fler röster då haha"

Bra:
"Vi hoppas på ett bra resultat i ett nyval men det är väljarna som avgör"

 
Ingen bild

Odalbonde

4 december 2014 04:52

Nu gäller det att informera väljarna om det ödesdigra läget. Stapeldiagram och cirkeldiagram. Flygblad, affischer och utskick.
Tydliga sammanställningar av fakta som inledning hos varje sverigevänlig sida på nätet. Om väljarna ocensurerat får ta ställning till detta är valet lätt: SD 2015.

 
Extrenvänstern har startat sin valrörelse

Extrenvänstern har startat sin valrörelse

4 december 2014 05:15

Forskare: SD:s väljare "extremt intoleranta"

Sverigedemokraternas framgångar beror inte främst på missnöje med det politiska etablissemanget. Stödet bygger snarare på främlingsfientliga värderingar hos partiets väljare, hävdar två forskare i en ny studie."Det som är utmärkande för SD-väljarna är deras extremt intoleranta och främlingsfientliga attityder", skriver professor Peter Hedström och forskaren Tim Müller, vid institutet för analytisk sociologi på Linköpings universitet, på DN Debatt.

I studien, som gjorts i samarbete med opinionsinstitutet Novus, har de undersökt främlingsfientliga attityder bland väljare och politiska partier.

"Våra resultat visar att 50 procent av 2014 års SD-väljare ställer sig negativa till en muslim som granne, att 45 procent ställer sig negativa till en muslimsk vårdgivare åt sin förälder och att 80 procent av SD-väljarna ställer sig negativa till att en muslim gifter in sig i familjen", skriver de i artikeln.

Något som enligt forskarna gör SD:s sympatisörer till "en påtagligt avvikande grupp i det svenska samhället".

Att förklara Sverigedemokraternas framgångar med politikermissnöje är inte korrekt, anser de.

"Stödet för SD är knappast förknippat med individernas missnöje med det politiska etablissemanget. Däremot finns det ett mycket kraftigt samband mellan negativa attityder till minoriteter och röstande för SD", skriver Peter Hedström och Tim Müller.


Hämtat inatt från vänsterextrema EX-pressen

http://www.expressen.se/nyheter/forskare-sds-valja

 
Ingen bild

AyC

4 december 2014 05:15

Fascinerande att se Magdalena Anderssons skrämda blick och nervösa leende när hon försöker kasta skit på SD ...
Det Sverigevänliga Partiet har gjort avtryck och rört om i den
omtalade "lekstugan" ...
Bra jobbat ...

 
Ingen bild

World Traveller

4 december 2014 05:46

Thoralf, på nåt sätt måste ni/vi få bättre koll på rösträkningen för att minimera 7-klöverns valfusk. Det går inte längre att vara godtrogen och tro att det går ärligt till. Angående hoten från "anti-rasisterna" så se till att du har brandlarm och inbrottslarm i huset och kolla alltid hjulmuttrar och bromsar på bilen innan du kör iväg!

 
Ingen bild

Tony

4 december 2014 06:01

Stefan Löfven hotar dessutom att återkomma med samma
budget som blev nerröstad med, väldigt intelligent?

Nu när man har utlyst nyval, varför inte nu när man
ska trycka upp nya valsedlar ta med tre st kryssrutor
en för ökad invandring, en för att det ska vara den vi
har idag, samt en för minskad invandring, så att vi hade
fått slut på deras trams om att 75 % vill ha den
extreminvandring vi har idag. Själv tror jag att jättemånga
av dem som röstat på sjuklövern är för en uppstyrd invandring
så som normala länder har idag?

 
Ingen bild

Hej!

4 december 2014 07:12

Låt oss vända på propagandan som är en massiv fåra i statlig media, hur väl det än skulle försöka göras en dramaserie på motsatsen på "blå ögon" skulle den bli en dokumentär. Att även "Vetenskapens värd" inte kan räkna ut det mest grundläggande i vetenskapens tecken, ser jag som bokbål och jorden är platt, i modern tappning.

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 december 2014 07:16

Jag har några extremt viktiga saker att ta upp.

I min bekantskapskrets är det många som har gått på medias ständiga upprepningar om nazistisk bakgrund, främlingsfientliga, sverigedemokrater och dom är på allvar rädda att möta en Sverigedemokrat, men dom skulle bara veta.....

Därför måste SD "Desermera" ( oskadliggöra dessa ständiga upprepningar i tidningar, tv, kort sagt alla former av media, på lokalt och hela landet

Och detta eviga tjat om rötter. Helt klart är att ett ungt parti har sina rötter närmare i tiden, men hur många vet att under Palmes tid tvångssteriliserades människor för att dom tillhörde fel grupper.

På alla nivåer, i Riksdagen, kommunfullmäktige, överallt måste SD ta striden nu och slå tillbaka, och jag är övertygad att nu när Jimmie är sjukskriven går det lättare

Här kommer läsning om "bruna rötter" som alla behöver läsa
http://goo.gl/iO0QUM

Och glöm inte Aftonbladets bruna rötter

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 december 2014 08:02

Hur dum får en statsminister va ? Hade Löfven exempelvis sagt att vi ska justera invandringen till samma nivå som övriga nordiska länder ,så hade vi sluppit detta extraval ,men har man fått på hjärnan att Sverige ska ta emot flest invandrare i Europa så blir det som det blir !

 
Ingen bild

Stefan A.

4 december 2014 08:35

Sossarna har svårt att acceptera att man numera är ett vanligt parti, man har tappat var tredje väljare sedan -94, undrar om vi inte såg en glimt av en annan Stefan Löfven i går, inte den jovialiska mediestefan utan av fackpampen Löfven som pekar med hela handen och inte lyssnar, den som fyller alla viktiga poster i facket med politruker, han som inte har något emot att Sverigedemokrater utesluts ur facket, hur har han annars kunna tänka sig att styra i 4 år med en 38%-regering om han inte från sin tid i facket var van vid att alla andra lägger sig platta, men nu är inte politiska motståndare utsorterade och utvalda av sorteringssystemet i facket utan av väljarna. En sak är iaf. glasklart nu, en röst på S är en röst på MP...

 
Svensson

Svensson

4 december 2014 08:42

Det går inte att nonchalera så många väljare,det måste Stefan Löfven ha lärt sig nu.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven-Sune

4 december 2014 08:53

Jag röstade på SD 2010 och 2014. Jag blev medlem 2014. 2015 blir jag valarbetare.

Jag vill uppmana alla sympatisörer att bli medlemmar och hjälpa till i valet 2015.

 
Ingen bild

Joachim

4 december 2014 09:54

Nu gäller det för SD-folket att vara riktigt på tå fram till valet i mars. Media och några av de fullständigt rabiata politikerna kommer att göra allt som står i deras makt för att baktala och chikanera SD. Såg Sjöstedt på Aktuellt igår kväll, han såg ut som en IS-soldat i ögonen när han angrep Mattias Karlsson. Blir säkert mycket av den varan framöver.

Thoralf Alfsson

4 december 2014 10:25

Med lite skäggväxt så kan Sjöstedt säkert se än mer obehaglig ut.

 
Ingen bild

Fiona1177

4 december 2014 10:05

Intressant att se debatten mellan Jonas Sjöstedt och Mattias Karlsson. Sjöstedt försökte hela tiden ta över diskussionen men Mattias vägrade låta sig tystas. Bra gjort!

 
Ingen bild

Rune

4 december 2014 10:12

Jo Stefan A.
Jag tyckte också att Löfven gjorde ett osympatiskt intryck i går.
Han verkar inte tåla motgångar och tar inget intryck av folkopinionen. Jag tror att han definitivt sänker socialdemokratin så att partiet blir ett småparti bland andra småpartier.

 
Ingen bild

World Traveller

4 december 2014 10:55

Socialdemokraterna var utan tvekan Sveriges stora folkrörelse för några decennier sen, men idag är ledarskapet en samling korrupta, giriga, själviska politruker som har mer gemensamt med politiker och ledare från EU och arabländerna än med svenska folket. Deras enda mål, tillsammans med övriga 7-klövern, är att maniskt fylla Sverige med muslimer. Om de sen tar order av nån Bilderberggrupp eller Muslimska Brödraskapet är det ingen som vet.
Men en sak vet jag, och det är att SD är Sveriges nya folkrörelse som nu i rask fart drar med sig folk från alla samhällsskikt och alla åldrar, svenskar som invandrare. Jag såg i Helsingborgs dagblad en undersökning hur många som kommer att rösta på SD i mars - 54%.
Underbart att se :-)

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

4 december 2014 11:06

Björn Söder i SDKuriren http://sdkuriren.se/sd-rustar-for-extra-val/

Kommer 2014 års riksdagslista att stå kvar eller får partiets medlemmar välja en ny?

Vi kommer inte att hålla en ny valkonferens utan valkonferensen beslut sedan i vintras står fast. Partistyrelsen har dock fått mandat av valkonferensen att fylla på de av valkonferensen fastställda listorna och det kommer med all sannolikhet att tas ett nytt beslut i partistyrelsen om vissa förändringar som faller inom det mandatet. Vi har ju en del kandidater som inte längre är aktuella på grund av andra uppdrag. Dörför kommer listorna att uppdateras. Men jag tror inte att det kommer att handla om några större förändringar. Men det beslutet får partistyrelsen fatta.

 
Ingen bild

Göran

4 december 2014 11:06

S-E Karlsson,

Ja, Stefan Löfven tycks ha en sjuklig längtan tillbaks till fattigsverige

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 december 2014 11:10

Löfven höjdes till skyarna när han tillträdde som den "Stora förhandlaren" men när han av gammal vana försökte ta till strejkvapnet fungerade inte det i politiken.
Undrar vad Bilderbergarna hittar på nu, eller var det redan planerat

 
Ingen bild

Lärare

4 december 2014 11:11

Mattias framträder mer och mer som en otroligt skicklig och slipad partiledare. Han låter sig inte avbrytas, tar plats och "går på".

Bra att fler och fler SD-toppar träder fram och tar debatter, SD verkar ha en "arsenal" av politiker, som de andra bara skulle drömma om.

Som många här tidigare önskat, måste SD skicka ut info som tydligt visar på t ex, den totala kostnaden för all denna massinvandring. Visa staplar som jmfr Sverige och de övriga Nordiska länder m m.
Ta även upp alla gruppvåldtäkter som begås, bränder, överfall osv...
Ja, det finns hur mycket som helst som svenska folket inte vet om, kanske bara anar men nu ska det fram!
Medias mörklägging och pixling inte att förglömma.

Nu gäller det för oss alla att föra ut budskapet, SD har chansen att bli hur stora som helst. Andra största parti!!!

Heja SD!

 
Ingen bild

Pensionisten

4 december 2014 11:17

Valarbetarna i tidningsvärlden har startat upp. SvD har gjort en undersökning??? som går att läsa på deras sida. Skämtar dom eller?
Nu gäller det för oss alla SD:are att vara aktiva inför extravalet.

 
Ingen bild

Annelie

4 december 2014 12:05

Sverigedemokrat för alltid kan inte tänka mig att rösta på något anat parti.

 
Ingen bild

Göta

4 december 2014 12:18

Bert Karlsson, kungen av Sveriges stora, ständigt växande invandringsindustri, har nu börjat ett samarbete med mångmiljardären Roger Akelius i den enormt vinstgivande flyktingbranschen som ivrigt stöds av 7-klöverns samtliga politiker men helt finansieras av svenska skattebetalare.

Akelius mejlar till Bert Karlsson:
"Du är Sverigebäst på att hjälpa flyktingar och Akelius på hyresbostäder. Du får ordna så att flyktingar får förmånen att bo på hotell inte så att andra gäster får bo på en flyktingförläggning".

Migrationsverket tackar och bugar till detta fantastiska tillskott i Sveriges snabbast växande industri och vi skattebetalare fortsätter att betala mer och mer och mer och mer...

http://www.expressen.se/gt/berts-nya-partner-mangmiljardaren/

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 december 2014 12:27

Läs denna artikel av Per Gudmundsson SVD

http://goo.gl/gLBth1

 
Ingen bild

"Härliga tider, strålande tider"

4 december 2014 13:12

"Det sket sig", sa mullvaden. "Men eftersom vår budget är bäst, så går vi till val på den. Tillsammans med våra gräsätande vänner kommer vi lätt att öka våra röstetal med 40%. Och då får vi egen majoritet och kan göra som vi vill utan att ta hänsyn till vad andra tycker", sa mullvaden och låste fast ögonen.

 
Ingen bild

Angela

4 december 2014 14:47


Sören Holmberg, professor i statsvetenskap, med särskild inriktning på valforskning,hade en del intressanta synpunkter i SR, Studio Ett. Han menade att även om alliansen och de rödgröna visade sig kallsinniga just nu till SD, så kan det förändras snabbt. I politiken brukar det gå snabbt. Och båda blocken förstår mycket väl hur illa det är. Men ingen vågar börja. Alla hoppas väl att just de skall hinna berika sig på en ministerpost innan allt imploderar. Men inom politiken behövs bara en liten vridning, så rusar alla åt det hållet för att inte bli lämnad efter och utan position. Precis som i leken “Hela havet stormar”. Alla lurpassar på varandra. Ingen bryr sig om sina förtroendeuppdrag.

Politikerna har övergett folket för länge sedan. Och har använt politiken och riksdagen som en språngbräda i sin karriär och att berika sig själva. Då får man ingen känsla för folket utan kan höja sina löner det första man gör efter valet med 1 200 kronor i mån. medan pensionärerna beviljades en 50-lapp i månaden. Sedan blir man arg när folk inte accepterar det utan fäller budgeten. Då höjs tonläget och man skroderar om sitt “ansvar” soim man tar. Det blir ett höjdarnas maktspråk för att klämma till folk och tysta dem. Sitt stora ansvar man tar för landet och dess folk.

Att folket byggt upp landet åt dem föredrar de att glömma. Då är det bara synd om de stackars politikerna och presskonferenserna avlöser varandra för att de skall få böla ut sitt misshag över att de inte fick igenom “sin budget”. Nyvalet basuneras ut som något slags straff för folket som inte nöjde sig med deras påhitt och 50-lappen.

Att se nyvalet som en demokratisk möjlighet och rättighet för folket vill man inte. Presentationen fokuseras helt på folkets olydnad. Statsministern påpekar det gång på gång vid sin presskonferens. Folket dansar efter någons pipa. Precis som om folk inte kunde dansa själva. Och alla de andra partiernas pipor är sämre än deras egen. Folk skall dansa efter den “rätta” pipan. Sakpolitiken existerar inte, utan allt förvandlas till ett maktspel om vilken som skall flöjta i Pan-pipan de fyra kommande åren så att folk kan hålla igång det politiska maskineriet i dess dödsdans

Att Sverige håller på att kollapsa av de ofantliga kostnader som invandringen står för låtsas de inte om. När SD säger att de kommer att fälla alla regeringar som inte stoppar invandringen föredrar alla att antingen höra fel (vilket Sören Holmberg påpekade helt riktigt) eller att skrika 'vad var det vi sa'. De är bara emot invandringen. Allt handlar bara om invandring. De är invandrarfientliga. En märklighet att så många går på det när Reinfeldt i sitt sista stora tal påpekade just det att invandringen slukade alla pengar så det fanns inget kvar åt välfärden och svenskarna vare sig i nutid eller i framtiden. Och att Magdalena Andersson hävdade att ladorna var tomma. Då måste ju rimligtvis invandringen vara ödesfrågan – den stora viktiga frågan eftersom den slår undan benen på alla övriga politikerområden som slukar alla pengar och kraschar en efter en.

Frågan är just det – invandring eller välfärdskollaps. Invandring eller Sverige ett u-land 2030, enligt FN:s beräkningar. Förmodligen tidigare, eftersom FN inte räknat med Syrien. Allt fler i toppen börjar nu säga det högt, trots ilskan från de som fortfarande tänkt sko sig ett tag till, fastän ladorna är tomma och staten ber medborgarna att öppna sin plånböcker och lämna tillbaka den sketna 50-lappen.

SD kom som en frisk fläkt. De förde folkets talan och inte Bryssels och för första gången på länge återfördes makten till riksdagen där den skall vara. Innerst inne tror jag riksdagsmännen tyckte det var roligt att få ha någonting att säga till om och inte bara vara “knapptryckare” eller ett “transportkompani” åt EU.

 
Ingen bild

Sne´seglaren

4 december 2014 15:28

->Angela. Mkt bra skrivet.

Lite OT.
Jag kollade presskonferensen, före röstningen, med Andersson, Fridolin, Löven och Romson. SD hade då talat om hur de skulle rösta.

Spontant tycker jag att de såg rädda ut. De var tagna. Något hade hänt som de aldrig trott skulle hända. Lövén sa FYRA gånger att "det är jag som sitter på styråran".
Sjöbjörnen Romsson, hon med bottenfärg, skattefri diesel och utsläppsrättighet i Östersjön, sa en gång "sitter med styråran" och en gång "håller i styråran"
Som gammal sneseglare i stor fart kan jag tala om för herr Lövén att om han sitter på styråran så är det svårt att navigera. Ja, till och med omöjligt. Därför har han kommit helt fel. Lika fel som han nu kommer när han på nytt förlitar sig på MP. Det var faktiskt 93% som inte röstade på MP. Inget älskat parti precis.

Nej, ska den mannen kunna komma någonstans måste han lätta betongrumpan från styråran och höja blicken för att se hur sjön ligger. Därefter kan han ta ut riktningen.
Annars blir det som för Tage Erlander; "Det hade jag ingen aning om"

 
Ingen bild

Två månader som skadade Sverige

4 december 2014 15:36

LEDARE. Det är inte den korta regeringstiden som Löfvenstyret kommer att bli ihågkommet för. Utan för sina okloka strategival, sin tillväxtfientliga tendens, sina många misstag och sina dubbla budskap.

En tillbakablick:

Löfven håller tillsammans med V en presskonferens om vinster i välfärden med ett tonläge som andas mer kommunism än medborgarinflytande.

Enligt anvisning från V lägger Löfven fram en proposition om slopat vårdval, som sågas av Lagrådet och återkallas.

Regeringen lovar att friskoleöverenskommelsen ska ligga fast, sedan gör den inte det.

Byggandet av Förbifart Stockholm läggs på is till 1 maj 2015. S ger en beskrivning av konsekvenserna av beslutet. MP en annan.

Regeringen öppnar genom ett regeringsbeslut för en stängning av Bromma flygplats, när över 20 procent av kontraktstiden återstår.

Utrikesminister Margot Wallström uttrycker sig oförsiktigt om svenska folkets rädsla för Vladimir Putin. Regeringen stänger dörren till Nato. Och beslutar att erkänna Palestina som stat utan att först ta upp det i Utrikesnämnden.

Stefan Löfven visar dåligt handlag inför sitt första toppmöte i Bryssel och orsakar förvirring i riksdagens EU-nämnd.

Socialdemokraterna bjuder på eget bevåg in MP till den blytunga Pensionsgruppen, där alliansen och S har gått ed på att vara överens om vartenda kommatecken som rör arbetet med pensioner.

Finansminister Magdalena Andersson svartmålar mot bättre vetande svensk ekonomi och upprepar orimliga utsagor hela hösten.

Marginalskatterna höjs i S–MP-budgeten trots att de lovat att inte höja skatten på arbete och trots att det inte skulle ge några extra statsinkomster att tala om.

En minneslista när Stefan Löfven skyller kaoset på alliansen.

http://www.di.se/artiklar/2014/12/3/tva-manader-som-skadade-sverige/

 
Ingen bild

Inte professor, men..

4 december 2014 15:37

Dårar.
Att stifta lag på att varje riksdagsman bara ska få rösta på det egna partiets budgetmotion är bara larvigt.

Om det blir så och jag satt i SD´s partiledning så skulle jag bestämma att vi inte lägger någon budgetmotion alls. SD kan för närvarande inte få igenom någon budget i alla fall. Då finns det bara två förslag och SD´s ledamöter ges frihet att var och en röstar efter sitt eget samvete. Vad ska dårarna då ta till?
Förbjuda SD´s ledamöter att överhuvudtaget rösta i riksdagen med motiveringen att de gillar olika och alla människors lika värde.

 
Ingen bild

Lena

4 december 2014 15:45

@Sven Dacke
Löfvén är för mig en "naiv Bilderbergare", kanske trodde han att det är en exklusiv debattklubb som han kände sig hedrad av få närvara i. Tror inte Löfvén är en medveten man på det sätt Reinfeldt och Bildt är som är/var troligen fullt medvetna, om "spelet", manipulationen etc. Men för all del, Bilderbergarnas plan kanske såg ut så här: Löfvén som är en oerfaren politiker men mycket sugen på makt. Han har nu på två månader begått en rad politiska misstag, kanske var det väntat senario? Detta extraval är kanske tänkt som en kaotiskt och förvirrande tid. DET skulle kunna vara Bilderbergarnas främsta strategi, för i kaos och förvirring kan en hel del annat hända som ingen räknat ut. DÅ står de (Bilderbergarna i kulisserna) (OBS kolla vilka som egentligen äger bankerna)redo att införa olika tvång/restriktioner/extraoridära polisinsatser för en extraordinär tid etc. etc. Detta skulle kunna skrämma upp folk, då blir de mer villiga att göra som ordningsmakten säger. Minns att maktgalna vill ha samhällsmedborgare som är lydiga ,omedvetna och okunniga om samhällsförhållandena m m.
Men i slutändan tror jag inte till fullo på den här teorin som jag just målat upp, men medge att den skulle kunna vara nära sanningen?

 
Ingen bild

World Traveller

4 december 2014 15:55

Helsingborgs Dagblad hade en undersökning där man fick klicka vilket parti man tänker rösta på i mars. När 54% klickat på SD togs undersökningen bort.
Det ser lovande ut Thoralf, men det bevisar också vilket omfattande valfusk 7-klövern bedriver.

 
Ingen bild

SDare

4 december 2014 16:00

Läste artikeln i GT som Göta länkar till.
Helt otroligt att detta bara fortgår hela tiden.
Hur det ska gå i ett eventuellt nyval?
Tja! Förmodligen kommer inte tillräckligt många vakna denna gången heller.

 
Ingen bild

Ronny

4 december 2014 16:02

Eftersom SR/SVT nu bjuder in alla möjliga politiker från 7-klövern, och helt oemotsagda får kritisera SD, och då deras speciellt inlärda mantra, om att SD har lurat pensionärerna, så MÅSTE SD försöka komma ut med sitt budskap angående pensionärerna. En väljargrupp som är mycket viktig för SD.

 
Ingen bild

Lena

4 december 2014 16:06

@Sven Dacke
Förutom att det är extremt viktigt att kunna kontra när någon börjar prata om SDs rötter, grumliga vatten etc, så vi bör verkligen läsa på lite om det.
Men vill också påpeka en sak som jag såg under budgetdebatten. Det var efter att Oscar Sjöstedt hade lagt fram sitt inlägg och Ulla Andersson, V, kontrade. Hörde henne säga vid två tillfällen att SD är ett rasistisk högerparti, hon var mäkta upprörd och nästan andfådd när hon framfört sin kritik. Det som jag då lade märke till hos Oscar var att han reagerade ungefär som när man kastar vatten på en gås, det påverkade inte honom alls, han visade ingenting. Och det var denna reaktion som fick Ulla A att bli otroligt frustrerad. Kanske Oscar tänkte; att bli kallad rasist av vänstern är inte ovanligt - det är inget att bry sig om!!! Det var "coolt" att se. DET är också ett sätt att förhålla sig, kom ihåg det Sverigevänner när någon kastar skit på er för era politiska åsikters skull. Man behöver bara titta upp lite, orden som kommer från någon obetänksam, studsar tillbaka till denne.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 december 2014 16:10

Hörde precis på radion en intervju med Sören Holmberg. Programledaren mästrade Sören då han sade ” sitter med Svarte Petter”.

Det får man tydligen inte säga längre i Sverige. Men det visste inte Sören :-)

Någon som var man kan köpa den senaste upplagan av ”parlör för politiskt korrekta”? Det börjar bli många ord man inte längre får säga.

 
Ingen bild

Putte

4 december 2014 16:54

Jag funderade lite på inlägget som signaturen "Extremvänstern har startat sin valrörelse" citerade delar av.
Är det verkligen tillåtet att representanter för ett universitet går ut i sin yrkesroll och gör partipolitisk propaganda som herrarna nedan gör i DN? IAS betyder Institutet för Analytisk Sociologi. Får man gissa att herrarna har sina sympatier långt, långt åt vänster?

Peter Hedström, professor och föreståndare, IAS vid Linköpings universitet
Tim Müller, filosofie doktor och forskare, IAS

 
Ingen bild

Pensionisten

4 december 2014 16:59

Stackars sossar och co! Bitterhet och tårar blev följden av sturskhet!
Blir förb...ad när dom skriver och säjer Alliansen+rasisterna fällde oss. Prata om sandlåda när dom räknar sämre än dom 3-åringarna som skulle sitta i deras sandlåda och lekstuga eftersom dom inte inser vad invandringen kostar.
Nya tag inför extravalet SD:are.

 
Ingen bild

KS

4 december 2014 17:10

Angela
Jag trodde ett tag att det var Sören H som författat detta. Men det var du. Bra skrivet!

 
Ingen bild

KS

4 december 2014 17:14

En intressant detalj.Nu tillkommer det nya väljare, nämligen de som fyller arton innan valet. Vad tycker dom?

 
Ingen bild

Lärare

4 december 2014 17:51

Bra skrivet Angela, tack!
Ska lyssna på SR Studio 1.

 
Ingen bild

Lars

4 december 2014 17:53

Jag tycker att inför extravalet 22 mars är det viktigt att SD förmedlar så saklig som möjligt alla kostnader som invandringen kostar skattebetalarna står för.Ex.alla tolkar,vårdkostnader,tandläkare skolor,fängelser,bränder,polis och annat som kan härledas till invandringen.Hur mycket betalar svenskarna mer vid tandläkarbesök för att täcka kaffepengen (50:-) som varje invandrare betalar,och hur länge har dom den förmånen ?
Hur mycket pengar försvinner till anhöriga i hemländerna ?
Glöm inte alla brända byggnader och bilar som belastar privatpersoner.

 
Ingen bild

Ibbe

4 december 2014 17:55

JP(journalistpartiet) frossar nu i förklaringsmodeller runt nyvalet och skuldbördan till riksdagsbeslutet hos SD. rekordet tar nog Dagens Industris ledastick idag signerat PM Nilsson. Där påstår han att moderaterna har en egen migrationspolitik och glömmer lägligt bort alliansregeringens uppgörelse med miljöpartiet. Rekordet tar dock följande mening i ledaren:" Om SD inte hade funnits hade migrationspolitiken reformerats och stramats åt för länge sedan. Den är idag för dyr och fungerar för dåligt". Det är således SD:s skuld att invandrings/flykting7migrationsolitiken havererat. Då är det plötsligt legitimt för PM Nilsson att erkänna, att det SD och många framstående personer hävdat ett antal år om den ovan nämnda politiken, är sant. Visst är som denne Nilsson avslutar sitt ledarstick med, Sverige fantastiskt.

 
Ingen bild

Pelle P

4 december 2014 18:16


Finns kanske någon som glömt löften & förslag från andra partier men då uteblev klagomålen & fördömanden. Det är ändå inte så långt bakåt i tiden.http://meritwager.wordpress.com/2014/12/04/inte-ens-i-dessa-odestider-vill-ovriga-partier-inse-att-det-ar-de-inte-sd-som-ar-problemet/

 
Ingen bild

Observer

4 december 2014 19:14

Är inte ett dugg orolig!
Att jämföra de andra partierna mot SD är som att jämföra några korp-lag mot Sovjets dåvarande landslag i ishockey.

Dom kommer att åka på 4-dubbelt spö!

När de uppenbarligen är så korkade att de inte visar NÅGON SOM HELST självinsikt är detta redan givet. De tänker sig vinna genom att köra på som vanligt, D.v.s det som inte funkade!

SAGT AV ALBERT EINSTEIN:

"Ointelligens är att göra samma sak flera gånger om och hoppas på nya resultat"


Sådana ser alltså våra motståndare ut.
Hoppas nu alla SD:are och partiet ger järnet med att marknadsföra sanningen och fakta.

 
Ingen bild

Lars

4 december 2014 19:21

Detta fällde regeringen !
Deras egen invandringspolitik är orsaken till att SD sitter i riksdagen
Men så långt tror jag inte en sosse kan tänka !

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 december 2014 19:56

@Lars.
Rätt! Information om invandringens kostnader måste nå människors postlådor och även på annat sätt. 7K kommer att försöka prata bort invandringen ur denna enormt viktiga valrörelse.
Apropå pensioner och underhållsbidrag, en slopad alt. reducerad invandring, vad ger det istället varje pensionär eller ensamstående mamma, i handen per månad?

Dessa belopp måste tas fram snarast, nå väljarna och vara absolut rätt. Varenda politiker från 7K och varje journalist kommer att konstant ifrågasätta beloppet och granska det minutsiöst...

 
Ingen bild

Pensionär

4 december 2014 20:18

Jag förstår inte logiken. Att rösta för pensionärsskatten när man säger sig vilja ha bort den. Ingen mer röst från mig!

Thoralf Alfsson

4 december 2014 21:06

Börja med att läs Sverigedemokraternas budget så kanske du förstår vad invandringen kostar. Med fortsatt massinvandring blir det bara ännu mindre till pensionärerna!

Därför måste det till en förändring av invandringspolitiken!

 
Ingen bild

memento

4 december 2014 20:21

Tillämpandet av statshumanism, statlig öppenhet. statligt ansvar
samt ullenhageri har haft till resultat att 34% av alla svenska medborgare under 40 år är födda i utlandet.
Därtill kommer ett okänt antal som är äldre än 40 år
samt alla i Sverige födda, vars båda förälder är födda i utlandet.

Hur många procent blir det, allt sammantaget?

När utgör berikarna en folkmajoritet?

Affe - till verket, det behövs imponerande stapeldiagram - före valet..

 
Ingen bild

gunnark

4 december 2014 20:48

i Rapport idag så sade Stefan Löfven att han skall jobba för att byta regering i extravalet,detta är nog det vettigaste han sagt

nu skall bara någon berätta vilka som har regeringsmakten för han!

 
Ingen bild

OT

4 december 2014 21:34

@Sven Dacke

Du skulle bara veta vad mina närmaste sade om hur SD behandlats i senaste valet! Och med tanke på att mina närmast betraktat mig som närmast skogstokig (tillsammans med Thoralf...) efter mina tirader om att rösta på SD. Då kan du ju tänka dig hur många procent enheter SD kommer öka med i ett nyval!

P.S "TÄNK PÅ POCENTEN !!!": https://www.youtube.com/watch?v=ylwurAQ7ifo

 
Ingen bild

OT

4 december 2014 21:38

Apropå att "S kan regera med M – om det är krisläge": http://www.svd.se/naringsliv/roster-om-regeringskrisen_4159671.svd

S och M tror alltså att om de samarbetar så besegrar de SD!

Men tjiii vad de bedrar sig; För har de inte förstått det tidigare så kommer de att förstå det efter extra valet att detta samarbete redan pågår inom SD!

Ja man skulle kunna säga precis som Åke P: "Är i själ och hjärta sosse. Röstade 2010 och 2014 på SD eftersom jag inte tror att vårt välfärdssystem klarar en så stor invandring. Kommer att rösta på SD 2015." eller som mången före detta M eller KD såsom Gunilla Gomér: "Därför lämnar jag KD för SD": http://nyheter24.se/debatt/782868-gunilla-gomer-darfor-lamnar-jag-kd-for-sd

Eller varför inte bli som Mikael Jansson som lämnade Center för att bli partiledare för SD: https://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Jansson_%28politiker%29

P.S "Problemet är att våra väljare ignoreras ": http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/problemet-ar-att-vara-valjare-ignoreras_4164035.svd

 
Ingen bild

Christer

4 december 2014 21:39

Grattis alla Sverigevänner till folkomröstningen om invandringen i mars. För det är det den ska handla om, det är jag säker på att vi ska få den till. Alla människor jag talar med berörs illa av de sandlådefasoner och den mobbing som SD utsätts för av de övriga riksdagspartierna. Att dom inte själva inser detta?
Det "extraval" som dom nu drar igång kan mycket väl resultera i en jordskredsseger för SD. Att dom inte begriper att mobbing ogillas av det svenska folket, precis som väldens generösaste flyktingpolitik också ogillas av det svenska folket!
Sen vill jag tacka dig Thoralf för att du inte lät bitterheten ta över i och med petningen från riksdagslistan. Ha det bra i Västerås, och träffa ditt stora kontaktnät som du har i partiet. Jag önskar dig tillbaka i Riksdagen! Vi i sydost behöver en röst som din i rikspolitiken. Fram till dess grattis till oss alla Sverigevänner efter några fantastiska dagar.

 
Ingen bild

OT

4 december 2014 22:17

@Thoralf. Apropå ditt föregående inlägg om SCHACK MATT.

Jag tror att det endast är schack; Men då S&M börjar att samarbeta så kommer de bli matta.

Ty alla svenskar börjar undra vad de håller på med och säger därmed "IS du bist in Mein Land!": https://www.youtube.com/watch?v=NNNR8UX7oKk

Samt inte minst "Wer soll das bezahlen?": https://www.youtube.com/watch?v=uQQm7bKJskM

 
viola

viola

5 december 2014 02:03

Jag har fem barn och ett stort antal vuxna barnbarn. Alla har haft sina egna ideer om vilken politik dom ska rösta för. Nu är vi nästan alla eniga om att rösta på SD.
SD är det enda alternativet.

http://sverige

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

5 december 2014 05:05

Haha! Ja utmärkt idé!

Om SD vill vara riktigt elaka så kan de punktera KD genom att komplettera SD:s Riksdagslista i nyvalet med Gunilla Gomér!

Detta skulle också kraftigt försvaga hela Alliansen som jag tror annars kan gå framåt efter att de RödGröna visat sig vara fullkomligt odugliga i Regeringen!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Ingen bild

Putte

5 december 2014 15:49

@Pensionären: Hur stor sänkning av pensionärsskatten var det den rödgröna regeringen lovade. Var det inte 50 kronor/månad, men bara för de som har mindre än 12000:-/månad i pension. Wooptidoo, vilken generositet från de rödgröna.

 
Ingen bild

Håkan

5 december 2014 22:08

Tack Thoralf för ditt tålmodiga och hårda arbete med att föra ut sanningen på din blogg. Tack för ditt engagemang i SD, du gör mig stolt att vara en del av SD, och hjälper mig att känna hopp om framtiden, i en tid av mycket problem för Sverige. Sverige av idag har en bedrövlig kriminalitet med våld, bedrägerier, skjutvapen, bomber, bränder. Om man öppnar ögonen för verkligheten såväl för statistiken ser man att den jättestora elefanten kallad massinvandring lyser varning varning. Min egen familj är svårt drabbad i sviterna av all skit som idag flöder på gatorna (våld och droger) varför jag själv nu är skadeskjuten inför en till valrörelse. Därför värmer dina ord, då du tänder mitt hopp lite grand om en förändring, eller i alla fall början på en väg tillbaka till ett normalt Sverige, bort från massinvandring och en massa i problem. Det mest tragiska med Sveriges så kallade sjuklöver politiker är att alla problem som vi fått p g a massinvandringen kunde ha uteblivit om de inte hade betett sig så imbecillt vilket man gör om man mobbar Sveriges tredje största parti. Jag förlåter aldrig dessa mobbare bland sjuklövern. Jag glömmer heller aldrig en hjälte - tack Thoralf.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se