thoralf

Alla inlägg under oktober 2014

Av Thoralf Alfsson - 17 oktober 2014 00:47

Ännu ett "nyktert" uttalande från Kalmar läns landshövding Stefan Carlsson:


”Länet behöver mer invandring”

 

Barometern spär på dumheterna med sin egen okunskap när man skriver följande på framsidan.


”Utlandsfödda står idag för knappt 1 procent av länets befolkningsökning.”

 

Ett horribelt och tokigt påstående av flera orsaker. För det första så har Kalmar län ingen befolkningsökning. År 2003 toppade Kalmar län med 234 886 invånare, sedan dess har invånarantalet sjunkit till 233 874 vid utgången av 2013. Antalet utrikes födda har däremot under samma tidperiod ökat från 16 049 till 23 316. En ökning med 45 procent. Läs mitt blogginlägg från den 7 maj 2014.


Om länet skulle haft en befolkningsökning på låt säga 300 personer skulle endast 3 personer vara utlandsfödda enligt Barometern. Sicken lögn eller handlar det om ren okunskap? När bara Kalmar kommun förväntas ta emot minst 210 utlandsfödda personer under 2014 så undrar jag hur det står till med matematikkunskaperna på Barometern. Klarar man inte av begreppen kanske man skall vara försiktig med sina rubriker och artiklar.


Enligt analysföretaget Miklo måste barnafödandet öka från 1,7 barn per kvinna till 2,5 utan någon inflyttning från utlandet. Personligen tycker jag det vore betydligt mycket bättre att använda alla dessa miljarder kronor som läggs på invandringen till att stimulera och förbättra förutsättningarna för barnfamiljerna.


Landshövdingen Stefan Carlsson anser uppenbarligen att det är bättre med utlandsfödda somalier, afghaner, irakier, syrier och eritrianer än det är med svenska barn. Det är en skrämmande uppfattning!

Av Thoralf Alfsson - 15 oktober 2014 23:59

Julia Caesar var vänlig att skicka mig ett exemplar av hennes bok ”Landet som försvann”. En bok som jag anser att alla oupplysta borde läsa. I ett kapitel tar hon upp ett antal faktorer som styr vårt val av bostadsort och bostad. Jag har lagt till några egna funderingar till listan som finns i boken.


Jag är övertygad om att en väldigt stor del av befolkningen funderar på en eller flera av dessa faktorer när man väljer bostadsort och bostad. Inte minst de politiskt korrekta inom etablissemanget, de har ju dessutom ekonomi för att kunna uppfylla flera av dessa punkter. Det ligger mycket i dessa punkter som Julia Caesar tar upp.


I vissa områden ser man trenderna väldigt tydligt. Vissa grupper flyttar ut och andra grupper flyttar in. Segregeringen pågår konstant i vårt samhälle.


De mest exklusiva bostadsområdena i Kalmar kan närmast beskrivas som ”gated community”. T.ex Boholmarna, Dunö, Vita sand, Ekenäs, Revsudden, Drag och Stävlö. Lathunden nedan har säkert varit en del av beslutsunderlaget när de boende på dessa platser valt sitt boende. Men få skulle säkert erkänna det. Jag är dock övertygad om att fler och fler kommer använda sig av en liknande lathund i framtiden.


  • Undersök om din hemkommun har ett avtal med Migrationsverket och vad det i så fall innebär.
  • Undvik kommuner som styrs av en rödgrön majoritet. De tar konsekvent emot fler invandrare än borgerligt styrda kommuner. Jämför med t.ex Borlänge, Södertälje, Flen, Eskilstuna, Malmö, Örebro, Katrineholm och många fler.
  • Undersök om det finns moskéer i den kommun du avser flytta till och var de är belägna.
  • Undvik om möjligt hyreslägenheter, i synnerhet i den kommunala allmännyttan. Sky stora hyreshusområden som pesten.
  • Om du köper en bostadsrätt, kontrollera att föreningen inte har avtal om att sälja lägenheter till kommunen. Annars kan du lätt få oönskade grannar.
  • Kontrollera att bostadsrättsföreningens stadgar innehåller förbud mot parabolantenner.
  • Undvik områden med stora anläggningar och större kommunala lokaler som kan tas i anspråk som asylboenden.
  • Bosätt dig så långt ifrån allmän service som du klarar att bo. Det finns fortfarande många fredade platser kvar i glesbygden.
  • En hund i familjen kan vara en bra investering ur flera aspekter.
  • Gör som samhällseliten. De skulle aldrig drömma om att utsätta sig själva för konsekvenserna av sina egna beslut och sin egen propaganda. Låt dem bli din förebild!
Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2014 18:05

 


Demoskop 13,3 procent igår och idag 16,7 procent i Sentios opinionsmätning för Sverigedemokraterna.


”Jag läser inte siffrorna så”, sa nyligen Bagdad Bob (Erik Ullenhag). Då gällde det resultatet för Etableringsreformen men jag gissar att Erik Ullenhag även läser opinionsundersökningar på sitt eget sätt. Helt oförmögen att förstå vare sig orsak eller verkan. Men han är ju uppenbarligen inte ensam om detta.


Nobelstiftelsen tycks också ha sin egen syn på demokrati och praxis. I år skall inte de vice talmännen i riksdagen bjudas in till nobelfesten, reglerna/praxis ändras detta år och sannolikt under hela mandatperiod. Bara för att man skall slippa bjuda in Björn Söder till nobelfesten. Jimmie Åkesson bjuds givetvis inte in i år heller. Det är minst sagt tragiskt att följa apspelet inom Nobelstiftelsen. I ett längre perspektiv riskerar nobelfesten avfolkas på svenska deltagare.


För Sverigedemokraternas del är det på kort sikt bra att oppositionen fortsätter att sitta i sandlådan och uppföra sig därefter. Det svenska folket nyktrar uppenbarligen till betydligt fortare än etablissemanget om man skall döma efter opinionsmätningarna och den utvecklingen får gärna fortgå ytterligare under några år. Men för Sveriges skull vore en tillnyktring omgående att föredra.


Jag läste i veckan några intervjuer i DI Dimension med Migrationsverkets och Arbetsförmedlingens generaldirektörer. I dessa intervjuer kan dock ingen tillnyktring skönjas.


Jag anser det minst sagt märkligt att Anders Danielsson med sitt förflutna som chef för Säpo kan acceptera att vi ger uppehållstillstånd till så många människor från konfliktområden som inte kan visa upp några ID-handlingar. Under 2013 sökte 54 259 utlänningar asyl i Sverige, av dessa hade 49 375 inga ID-handlingar att visa upp. Migrationsverket och Anders Danielsson vet inte vilka de är, var de kommer ifrån eller vad de har för avsikt med att komma till Sverige. Hur är det möjligt att detta accepteras år efter år?


Även Arbetsförmedlingens generaldirektör och socialdemokraten Mikael Sjöberg intervjuades. Etableringsreformen är nog den mest misslyckade och kostsamma reform som genomförts under de senaste decennierna. Regeringen pumpar in miljard efter miljard i reformen men resultatet uteblir. Riksrevisionen genomförde nyligen en granskning av etableringsreformen som visade att endast ca 4-5 procent som genomgått de två åren i reformen var självförsörjande. Jag är säker på att en majoritet av dessa även hade varit självförsörjande utan etableringsreform.


För 2014 har Arbetsförmedlingen en budget på 4 300 miljoner kronor för etableringsreformen. Fram till och med augusti har man förbrukat 2 715 miljoner kronor och med stor sannolikhet kommer anslagen inte räcka.


Mikael Sjöberg uppger i intervjun att man räknat ut att Arbetsförmedlingen behöver hela 2 450 miljoner kronor i utökade anslag för 2015 om etableringsreformen skall fungera.


Om den rödgröna regeringen beviljar denna ökning i anslag för 2015 innebär det i så fall hela 6 700 miljoner kronor till en fullständigt misslyckad reform vars enda kvarvarande syfte tycks vara att lindra kommunernas kostnader för invandrare under de första två åren i kommunen.

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2014 09:28

Nalin Pekgul går till hårt angrepp på miljöpartisten och nya ministern Mehmet Kaplan i en debattartikel i Dagens Industri.


 

Mehmet Kaplan  Foto Thoralf Alfsson


"På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Kaplan, skriver Nalin Pekgul, författare och före detta riksdagsledamot (S)."


"Det är just den naiviteten som personer som Mehmet Kaplan räknar med och det är dags för alla som vill motverka radikalisering att inse vilken skada som Mehmet Kaplan och andra som han kan åstadkomma."


"Utnämningen av Mehmet Kaplan till minister är förvånade och förfärande. Så sent som i somras jämförde han jihadister som åker till Syrien med svenskar som kämpade i finska vinterkriget. När detta uttalande starkt ifrågasattes framför allt i Finland backade Mehmet Kaplan och sa att det inte var en bra jämförelse. Jag är övertygad om att Mehmet Kaplan sa precis vad han menade och att han betraktar jihadisterna som frihetskämpar."


"Med Mehmet Kaplan i regeringen har Gustav Fridolin och Åsa Romson sänt en tydlig signal till Sveriges muslimer om att islamisterna nu har det svenska etablissemangets stöd."


Det är nog det absolut hårdaste angreppet på en muslimsk riksdagsledamot och minister som förekommit i Sverige. Jag delar Nalin Pekguls åsikter helt och hållet. Nu skall de bli väldigt intressant om media lägger locket på eller om fler får en möjlighet att uttrycka sin åsikt.


Kvällens Bar&Politik hos Expressen kan bli väldigt intressant då Mehmet Kaplan tydligen skall frågas ut klockan 19:18.


Nalin Pekgul

Av Thoralf Alfsson - 12 oktober 2014 22:41

 


Det skrevs en hel del om att Expressens journalist David Baas skulle ge ut en bok om Sverigedemokraterna lagom till valrörelsen med titeln ”Bevara Sverige Svenskt”. Det var säkert många som befarade nya avslöjanden efter att man läst följande uttalande från David Baas i en artikel i Dagens Nyheter.


”Baas själv säger till tidningen att han har ett "otroligt omfattande material med interna dokument, mejl och bandupptagningar".

 

– Det finns en hel del känsliga interna uppgifter som jag tror det finns ett stort intresse för. Boken är både för den allmänintresserade väljaren, men också för de som tror att de redan kan allt om SD, berättar han.”

 

Jag har nu läst boken och den kan bara sammanfattas med ”intet nytt”. Det förklarar samtidigt den tystnad som omgav boksläppet.


Boken är egentligen bara en sammanfattning av ett antal avslöjanden som tidigare förekommit i media. Inte ett enda nytt avslöjande. Vet faktiskt inte vad David Baas och Expressen tänkt uppnå med boken. Jag är helt övertygad om att Tomas Mattsson och Expressen varit med och finansierat boken på ett eller annat sätt men jag anser att den bara är ett tomt slag i luften.


Däremot nämner knappt David Baas något om Researchgruppen och samarbetet med Expressen. Inga detaljer om detta samarbete. Läsaren kan dock inte missa ”järnrör” i boken. Jag gissar att ”järnrör” omnämns säkert 100 ggr i boken. Det avsnittet är alldeles för långt i boken och det känns som man vill hoppa över dessa sidor mer än en gång.


Samtidigt är jag förvånad över att jag själv inte nämns mer i boken. Då jag enligt partiet skulle kommunicerat partiets politik på ett felaktigt sätt under min tid i riksdagen. Endast ca en sida ägnas åt några citat från min blogg. När man sätter detta i perspektiv till hur andra partiföreträdares klavertramp beskrivs blir man ganska förundrad och det ligger nog en del i David Baas förklaringar till varför vissa partiföreträdare klarar sig. Jag har även en egen teori men den behåller jag för mig själv.


Daniel Suhonens bok om hur Håkan Juholt har uppenbarligen betydligt fler riktiga avslöjanden om man skall bedöma det som skrivs i media och den uppmärksamhet den väckt. Förstår att den inte släpptes före valet!

Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2014 23:29

Jag har lämnat Sverige för ett besök hos en god vän som flyttat till Marbella i Spanien. Därav den låga aktiviteten på bloggen.


Ser att antalet asylsökande nådde ett nytt rekord under september enligt Migrationsverkets statistik. Hade september haft 31 dagar hade antalet asylsökande sannolikt överstigit 10 000 asylsökande. Nu stannade det vid hela 9 973 asylsökande.


Antalet asylsökande ensamkommande barn stannade vid 916 under september. Det innebär i princip att kostnaden för ensamkommande barn ökade med närmare 1 miljard kronor på årsbasis under bara september månad om man räknar efter de bidrag som ges till de kommuner som tar emot ensamkommande barn. En fullständigt ohållbar situation!


Om man räknar på att de övriga 9 000 asylsökande kostar ca 500 kronor/dygn blir kostnaden 9 000 * 500 * 365 = 1 642 500 000 kronor på årsbasis.


Bara de asylsökande som kom till Sverige under september månad kommer sannolikt kosta ca 2,5 miljarder kronor under de kommande tolv månaderna.


En fullständigt ohållbar situation att kostnaderna ökar med 2,5 miljarder kronor för varje månad som går med så många asylsökande. Den svenska regeringen måste agera omgående för att stoppa antalet asylsökande. Hur många tror att Stefan Löfven kommer agera?


Det tycks som de flesta i regeringen blivit immuna mot statistiken för asylsökande. Eller kanske snarare apatiska!


Hur skall den rödgröna regeringen finansiera de skenande kostnaderna för alla asylsökande när de inte vill begränsa invandringen? Det finns bara två sätt. Antingen är det skattehöjningar eller nedskärningar inom den offentliga verksamheten. Vilket väljer den rödgröna regeringen?


Man kanske skall stanna i Spanien ;-)


 

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2014 22:53

Lyssnat på dagens partiledardebatt i riksdagen. 7-klövern signalerar ingen förändring i invandrings och migrationspolitiken. Snarare kommer den politiska mobbningen tillta mot Sverigedemokraterna om jag får göra en bedömning av vad som sas av partiledarna.


Igår var jag åhörare till det sista kommunstyrelsemötet i Kalmar med den gamla styrelsen. KS beslutatde om den nya politiska organisationen, som slutligen beslutas av nya kommunfullmäktige den 20 oktober men majoriteten sitter säkert så det blir inga förändringar.


Sverigedemokraterna kommer utestängas från det mesta eller snarare allt när det gäller arvoderade Uppdrag/tjänster inom kommunen. Det var pinsamt att höra Bertil Dahl från Vänsterpartiet argumentera för 2:e vice ordförande i flera nämnder.


”Det är ett sätt att få fler arvoderade poster” enligt Bertil Dahl. Med andra ord det finns egentligen inget behov av 2:e vice ordförande i dessa nämnder utan det handlar om att majoriteten kan roffa åt sig ytterligare lite pengar och tjänster.


Enligt hörsägen skall även det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson uttryckt att man ändrar i den politiska organisationen för att ”vissa” partier vuxit. Var och en förstår säkert vad det handlar om efter att man granskat valresultatet i Kalmar kommun.


 

 

Jag är inte det minsta förvånad! Det mesta handlar ju idag om att utestänga och mobba Sverigedemokraterna med alla till buds stående medel.


Johan Persson tycks vara ute efter att försvåra situationen för Sverigedemokraterna men det kommer sannolikt även drabba andra partier. Troligtvis kommer de andra partierna kompenseras på något annat sätt. Jag anser det vara respektlöst mot både väljarna och valresultatet. Jag tycker även att det är högst tveksamt om det är att respektera demokratin. Det är dessutom rent ut sagt ohederligt och kanske ett brott mot kommunallagen att försämra möjligheterna och stödet till ett parti.


Kommunallagen säger i 2 Kap 10§ följande.


”Fullmäktige skall besluta om partistödets omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så, att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti.

 

Man kan redan idag anse att reglerna för politiska sekreterare otillbörligt gynnar de stora partierna och samtidigt missgynnar de mindre partierna. Om majoriteten försöker förändra detta ytterligare kommer vi vidtaga åtgärder. Ett litet parti med två mandat får en politisk sekreterartjänst på 75 procent men ett stort parti som Socialdemokraterna med 28 mandat får en politisk sekreterartjänst på 125 procent.


Men den stora orättvisan uppkommer när arvoderade politiska tjänster tillsätts inom kommunen. Jag har ju gjort anspråk på opposionsrådstjänst 2 eftersom vi blev tredje största parti och andra största oppositionsparti. Det har tidigare varit praxis att näst största oppositionsparti fått oppositionsråd 2, som är en tjänst på 60 procent. Nu kommer sannolikt vi inte få denna tjänst, utan FP kommer sannolikt lägga beslag på tjänsten.


Jag har gjort en sammanställning på i stort sätt alla arvoderade tjänster inom den politiska organisationen. Då kanske alla kan förstå hur illa det fungerar i verkligheten. Först en sammanställning av hur majoritetsförhållandena ser.


Majoriteten består av S, C, och V med 36 mandat

S = 28 mandat

C= 5 mandat

V= 3 mandat


Restalliansen M, FP och KD med 15 mandat

M= 9 mandat

FP= 4 mandat

KD = 2 mandat


Sedan finns då också SD och MP som inte ingår i något samarbete

SD = 6 mandat

MP = 4 mandat


Så här förutspår jag att det kommer se ut i den nya politiska organisationen.

Majoriteten kommer lägga beslag på totalt ca 10 heltidstjänster med en bruttolöner på ca 6,2 miljoner kronor/år.


 Restalliansen kommer lägga beslag på totalt ca 5 heltidstjänster med en bruttolöner på ca 3,3 miljoner kronor/år.


 Sverigedemokraterna erhåller 0 tjänster och 0 kronor i detta avseende. Trots att vi är tredje största parti i Kalmar. Väldigt demokratiskt!


Samma sak gäller för Miljöpartiet!Tänk om våra politiska journalister i lokalmedia någon gång kunde lyfta fram hur verkligheten ser ut! Så att våra medborgare förstår hur det fungerar inom politiken.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se