thoralf

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2014

LATHUND

Av Thoralf Alfsson - 15 oktober 2014 23:59

Julia Caesar var vänlig att skicka mig ett exemplar av hennes bok ”Landet som försvann”. En bok som jag anser att alla oupplysta borde läsa. I ett kapitel tar hon upp ett antal faktorer som styr vårt val av bostadsort och bostad. Jag har lagt till några egna funderingar till listan som finns i boken.


Jag är övertygad om att en väldigt stor del av befolkningen funderar på en eller flera av dessa faktorer när man väljer bostadsort och bostad. Inte minst de politiskt korrekta inom etablissemanget, de har ju dessutom ekonomi för att kunna uppfylla flera av dessa punkter. Det ligger mycket i dessa punkter som Julia Caesar tar upp.


I vissa områden ser man trenderna väldigt tydligt. Vissa grupper flyttar ut och andra grupper flyttar in. Segregeringen pågår konstant i vårt samhälle.


De mest exklusiva bostadsområdena i Kalmar kan närmast beskrivas som ”gated community”. T.ex Boholmarna, Dunö, Vita sand, Ekenäs, Revsudden, Drag och Stävlö. Lathunden nedan har säkert varit en del av beslutsunderlaget när de boende på dessa platser valt sitt boende. Men få skulle säkert erkänna det. Jag är dock övertygad om att fler och fler kommer använda sig av en liknande lathund i framtiden.


  • Undersök om din hemkommun har ett avtal med Migrationsverket och vad det i så fall innebär.
  • Undvik kommuner som styrs av en rödgrön majoritet. De tar konsekvent emot fler invandrare än borgerligt styrda kommuner. Jämför med t.ex Borlänge, Södertälje, Flen, Eskilstuna, Malmö, Örebro, Katrineholm och många fler.
  • Undersök om det finns moskéer i den kommun du avser flytta till och var de är belägna.
  • Undvik om möjligt hyreslägenheter, i synnerhet i den kommunala allmännyttan. Sky stora hyreshusområden som pesten.
  • Om du köper en bostadsrätt, kontrollera att föreningen inte har avtal om att sälja lägenheter till kommunen. Annars kan du lätt få oönskade grannar.
  • Kontrollera att bostadsrättsföreningens stadgar innehåller förbud mot parabolantenner.
  • Undvik områden med stora anläggningar och större kommunala lokaler som kan tas i anspråk som asylboenden.
  • Bosätt dig så långt ifrån allmän service som du klarar att bo. Det finns fortfarande många fredade platser kvar i glesbygden.
  • En hund i familjen kan vara en bra investering ur flera aspekter.
  • Gör som samhällseliten. De skulle aldrig drömma om att utsätta sig själva för konsekvenserna av sina egna beslut och sin egen propaganda. Låt dem bli din förebild!
 
 
Ingen bild

Berry

16 oktober 2014 00:35

Tror landet som försvann finns att tillgå att ladda ner gratis på avpixlat. Ska definitivt läsas oavsett! På avpixlat finns i alla fall med säkerhet "Muhammeds flickor", dansk författare som redogör för den muslimska kulturen och varför muslimska kvinnor klär sig heltäckande osv osv. Att dra in dussintal tusen människor i vårt Sverige med denna fruktansvärda religion är inte välvilja för någon, det är vansinne. Stoppa eländet den som kan!

 
Ingen bild

AyC

16 oktober 2014 01:21

Jag köper alltid dessa böcker skrivna av sanna Sverigevänner ...
Tycker det är viktigt att stödja dessa "frihetskämpar" ...

 
Ingen bild

Blåsippan

16 oktober 2014 01:33

AyC@

Så gör jag också.

 
Ingen bild

Peter

16 oktober 2014 01:39

Lyssna på denna gränspolis från USA om invandringen och sjukdommar, ett lands säkerhet, destabilisering etc:
http://youtu.be/DqHEYR8WVO0

 
Ingen bild

Peter

16 oktober 2014 01:40

Filmen igen www.youtu.be/DqHEYR8WVO0

 
Ingen bild

Peter

16 oktober 2014 01:40

Hur får man länk klickbar?

 
Peter

Peter

16 oktober 2014 01:48

Provar igen, Thoralf får ursäkta:
http://www.youtu.be/DqHEYR8WVO0

http://youtu.be/DqHEYR8WVO0

 
Ingen bild

Mikael

16 oktober 2014 02:02

Detta var spiken i kistan för min bror som letade villa utanför Borås som gjorde att han och hans fru inte vågade chansa och buda. Det stod nämligen en stor allmännyttig lokal oanvänd på andra sida huvudgatan i villaområdet. Tanken/risken att den skulle omvandlas till asylboende eller hem för ensammankommande flyktingungdomar var en risk de inte var villiga att ta med två mindre barn hemma.

 
Ingen bild

Hemlige Arne

16 oktober 2014 02:46

Jag har tidigare skrivit om att jag roar mig med att kolla upp alla politiskt korrekta som hatar SD och vurmar för "mångkultur".

Listan innehåller i dagsläget ca: 250-300 namn. Det är gräddan av "godhet" Sverige har att erbjuda. Journalister och politiker i huvudsak även några affärsmän och arrangörer som agerat opportunistiskt.

Det som är gemensamt är att dem undviker med kirurgisk precision mångkulturen och bor närmast etniskt rent hela bunten.

Jag hoppas min lista kommer till användning i framtiden och kan göras publik då den är närmast att betrakta som tragisk i sin tydlighet. Det är en mycket ensidig läsning :-(

Fråga: Varför bor man inte själv där man kräver av andra att acceptera och omfamna?

Hyckleriet är fullständigt vidrigt och är rasism i sin mest raffinerade och obehagligaste skepnad.

Nämligen förklädd till antirasism!

 
Ingen bild

Stefan i Std

16 oktober 2014 03:14

”Undvik områden med stora anläggningar och större kommunala lokaler som kan tas i anspråk som asylboenden.”

Detta hjälper inte!

Utanför Strömstad (Hällestrand) finns ett semesterhem där rika norrmän bott en längre tid. Nu har de hamnat i onåd hos kommunen gällande upplåtelseformen. Bebyggelsen runt semesterhemmet består av medelklass i nybyggda villor blandat med äldre bebyggelse. Kort och gott är det ett fint och tryggt område. Jag gissar att det bor ca: 200 personer i villorna.

Ny skall eventuellt semesterhemmet hyras ut till migrationsverket ca:200-250st flyktingar. Jag är övertygad om att ilskan bland dem som hittat sin plats är enorm.

Jag skulle personligen INTE fundera 0,0001 sek. på ett köp om det låg en flyktingförläggning i närheten. Om man dessutom vet att muslimerna i mellanöstern aldrig kommer att leva fredligt garanterar det ett massivt inflöde i många år framöver :-(

Priset på dessa hus möter en dyster framtid om migrationsverkets hot blir verklighet. Befolkningen kommer att DUBBLAS över en natt på Hällestrand. Det är helt vedervärdigt och man behandlar ortsbefolkningen som döda ting och skiter fullständigt i dem.

En liten asgam kvittrade i mitt öra att svinpälsen Bert Karlsson är inblandad.

Detta är vad som väntar "flyktingarna" :-(

http://www.hallestrand-resort.se

 
Ingen bild

Onkel Sven

16 oktober 2014 03:52

Är Bromma Flygplats på väg att bli ett "gated community" eller ett nytt Rosengård ?

 
Ingen bild

Odalbonde

16 oktober 2014 04:49

PK-eliten bor långt från det mångkulturella. Man vill att allt ska vara som vanligt oavsett hur mycket mångfald och normkritik man säger sig omfamna. Den värdegrund man praktiserar kan sammanfattas sålunda: Man vill ha svenska grannar, svenskt dagis och skola med svenska elever för sina barn (man väljer kärnfamilj och inte någon annan sorts konstellation, ja, man väljer att skaffa barn), närhet till svensk affär med vanliga gammeldags matvaror, gärna ekologiska. Att fira midsommar, jul och skolavslutning på gamla sättet. Listan kan göras längre. Och detta är också ett svar på den ständiga frågan SD måste svara på: Vad är svenskt? Jo, titta på vad PK-svenskar gör - det är typiskt svenskt.

 
Ingen bild

realisten

16 oktober 2014 06:49

@Odalbonde
Eftersom pk-svenskarna lever enligt sd-ideal så vad är problemet. Vill du att de skall leva o-svenskt?

 
Svensson

Svensson

16 oktober 2014 07:22

Julia Caesar skriver bra,det är en fröjd att läsa det hon skriver.Så läs det hon skriver,du kommer inte bli besviken.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

LSW14

16 oktober 2014 07:33

@Peter
För att göra länken klickbar: Testa med att alltid lägga till ett Mellanslag både före o efter länken.
Mina 2 ören.

 
Ingen bild

World Traveller

16 oktober 2014 07:51

realisten, jag slår vad om att forskare kan mäta upp ett högre IQ i en vattenmelon än i din skalle.

 
Ingen bild

Tony

16 oktober 2014 08:04

Tänk om alla journalister hade varit som Julia caesar, då
hade det kompletta vansinne som försigår i landet aldrig kunnat genomföras, och yrkesgruppen journalister hade legat på
topp i förtroende hos allmänheten, istället för som nu
vara den mest avskydda yrkesgrupp som finns, och som agerar
som folkuppfostrare och politiska medlöpare istället för
att leverera fakta!

 
Ingen bild

En som vet

16 oktober 2014 08:08

Angående punkten:
"Om du köper en bostadsrätt, kontrollera att föreningen inte har avtal om att sälja lägenheter till kommunen. Annars kan du lätt få oönskade grannar."

Det är lagstadgat att en bostadsrättsförening (BRF) inte kan neka en kommun eller ett landsting att köpa en bostadsrätt.
Det finns inga begränsningar hur många bostadsrätter de kan köpa.

Alltså en BRF kan inte neka en kommun eller ett landsting att köpa.

Men, en privat fastighetsägare kan neka.

 
Ingen bild

En som vet

16 oktober 2014 08:10

För er som bor i en bostadsrätt, läs i er förenings stadgar så kommer ni att få detta bekräftat.

 
Ingen bild

Lena

16 oktober 2014 08:23

@realisten
Med dina inlägg förstår vi att du gör tankevurpor hela tiden. Ta och läs ditt eget inlägg några gånger till och du ska inse att det är reptilhjärnan du släppt lös än en gång.

Annat ämne: I vår lokaltidning finns ett litet inlägg om att det vara hela 347 personer som anmälde SVT för att SD på olika sätt blivit illa behandlat under eu-valvakan. Men Granskningsnämnden friar SVT (självklart). Det man anfört på var att SD inte fick möjlighet att bemöta en rad påståenden om dem, inte heller fick det utrymme i sändningen som de andra fick.
SVT svarar då att de gjort 12 direktsända inslag under kvällen. De förklarar också att många av de negativa kommentarerna om SD gjordes av experter(OBS EXPERTER)i studion som var "tillfälliga medverkande" och DÄRMED INTE KAN TILLSKRIVAS SVT, därför kan det inte anses bryta mot kravet på opartiskhet.....
Granskningsnämnden skriver vidare att politiska partier får GODTA RELATIVT LÅNGTGÅENDE KRITIK innan de kan kräva att ges tillfälle att bemöta kritiken... Suck

 
Ingen bild

Trollfar

16 oktober 2014 08:53

@Lena, så fort SD får något att säga till om skall granskningsnämnden läggas ner. Förresten, hela myndigheten för radio och tv är ett skämt.

Program fälls, och?????

 
Stefan K

Stefan K

16 oktober 2014 08:54

Läser i Barometern att Landshövding Stefan Carlsson menar att mottagandet av utrikesfödda är nödvändigt för länets överlevnad.

Menar han inte att en befolkningsökning är nödvändig för länets överlevnad? Det är alltså inte infödda svenskar och invandrare från de europeiska länderna som efterfrågas?

Vad ger det för signaler och vad säger länets infödda svenskar och europeiska invandrare om ett sådant uttalande? Är utrikesfödda (utomeuropéer) mer värda, mer kunniga, mer innovativa eller är det statliga miljarder som lockar?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Onkel Sven

16 oktober 2014 09:33

Enligt landshövdingen så måste vi öka på invandringen , enligt Ratlibris >Personfakta så har det lilla samhället Fågelfors i Högsby kommun 40 familjer med utländska namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital och som får pengar från kommunen till sitt uppehälle , är det så landshövdingen vill ha det ? Det måste väl rimligtsvis finnas arbete också innan vi ökar invandringen ytterligare !

 
Ingen bild

Onkel Sven

16 oktober 2014 09:50

PS till mitt sista inlägg , samma förhållande är det i de övriga samhällena i kommunen fast i varierande siffror !

 
Ingen bild

Tomas Olsson

16 oktober 2014 11:34

"Landet som försvann", ja en passande titel. Men det är etablissemanget självt som har slagit in på vägen att undergräva statens legitimitet. När de spottar på samhällskontraktet ska de inte förvänta sig att medborgaren servilt vänder andra kinden till.

Givetvis bor man segregerat. Har inte bett om att bli berikad. Egen brunn, järnspis och fullt i skafferiet. Förhoppningsvis tar ebolan hand om resten av våra bekymmer.


 
Rock

Rock

16 oktober 2014 12:30

Ja man flyttade till en by på landet som inte har asylhem i närheten men det är väl bara en tidsfråga innan ensamkommande flyktingvuxna dyker upp här. Det känns ju knappast lönt att flytta för snart så är dom överallt.

http://braspelsidor.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 oktober 2014 12:39

@Rock.
Ordet för dagen och framtiden. "Ensamkommande flyktingvuxna". Ett ämne lämpligt för Uppdrag Granskning, att kolla om deras uppgivna ålder verkligen stämmer.
Men ingen ska tro att de får gräva i detta. Alldeles för känsligt...

 
Ingen bild

Göta

16 oktober 2014 13:39

Realisten skrev 06:49: "Eftersom pk-svenskarna lever enligt sd-ideal så vad är problemet. Vill du att de skall leva o-svenskt?"

"Realistens" tankevurpa ovan är ett lysande exempel på hur många av Sveriges SD-hatande multikultiförespråkare tänker och resonerar. Vurpan speglar exakt deras enorma brist på omdöme och sunt förnuft. Små barn resonerar på det sättet. Omogna och indoktrinerade unga vuxna kan också göra det.

Visserligen kanske en del av våra svenska PK-journalister kan anses tillhöra gruppen "omogna unga vuxna", men den övervägande majoriteten gör inte det, åtminstone inte åldersmässigt. Däremot tillhör de tveklöst dem som tillsammans med 7-klöverpolitikerna och större delen av kulturetablissemanget är starkt sysselsatta med att framgångsrikt indoktrinera svenska folket till att betala ett högt pris för att så snabbt och effektivt som möjligt utrota sig själva.

Den indoktrinerande PK-eliten har, åtminstone hittills, tjänat en hel del pengar på sin strategi. Kan ekonomisk vinning vara incitamentet för PK-iternas till synes obeskrivliga förstörelselusta av ett tidigare väl fungerande land och dess befolkning? "Allt handlar om pengar" och "pengar är makt" påstås det ju, så visst är det möjligt att detta är den största förklaringen till det pågående vansinnet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 oktober 2014 14:09

Kunde inte SD hyra en lägenhet i ett av alla "utsatta" områden och låta alla naiva multikulti-förespråkande politiker, statsvetare, journalister mm bo där en vecka med sina närmaste?
Hur skulle de må om de vet att tex. den sextonåriga dottern är på väg hem efter en fest, en halvskum sensommarnatt genom en dålig upplyst park...

Men deras barn får säkert taxi, och alla andras barn, de får väl lära sig tänker de säkert...

 
Ingen bild

sarak

16 oktober 2014 15:01

Kanske herr landshövding kan föregå med gott exempel och välkomna några som han vill välkomna till sitt residens där det nog finns plats.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

16 oktober 2014 15:42

Hulda mk1: Bättre då att hyra en lägenhet/villa i ett av journalist- och politikerreservaten och låta en grupp berikare förgylla vardagen för godhetsmänniskorna.

 
Ingen bild

lars.rosen.sd@hotmail.com

16 oktober 2014 16:37

Ge landshövdingen provisionslön. Länsrådet med. Kan dom inte skaka fram t e x x nya jobb under en viss period får dom avgå. Men en sak är säker " overheadkostnaderna " är för höga.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 oktober 2014 16:47

@Tomas Olsson.
Ja, absolut. Varför inte. Kvittar vilket, bara de får ordentlig kunskap i sitt omedelbara närområde om mångkulturens "fördelar"..

 
Ingen bild

Martin L

16 oktober 2014 16:59

Väldigt bra lista, den ska jag använda. Och man kan även titta på sin nuvarande kommun och bostadsort för att se hur det står till. Alltså räkna baklänges. Och i mitt fall så bor jag i en bra kommun om jag jämför med listan och nuvarande situation här.

 
Ingen bild

J B Doe

16 oktober 2014 17:53

Off Topic:
Häromdagen meddelade TV-nyheterna att förekomsten av huvudlöss i Sverige nu slagit rekord. På frågan om vad det kan bero på, var tillkallad expert helt svarslös. Det är underligt att han inte kom ihåg att det ju beror på svenskarnas ökade resande.
En annan underlighet i programmet var att alla skolbarn som uttalade sig om att de fått huvudlöss var etniska svenskar. Man hade för en gångs skull tydligen skuffat undan de annars så älskade invandrarna. Kanske för att tittarna inte skulle börja tänka i fel banor?

 
Ingen bild

Tomas Olsson

16 oktober 2014 18:56

J B Doe:

Min systers döttrar fick huvudlöss när förskolan startade nu i höst. Men faktiskt så är iaf deras skola förskonad från exotiska inslag.

 
Ingen bild

HS

16 oktober 2014 18:58

Eftersom detta landet är kört vill jag snarare ha tips om ett normalt land att flytta till. Enda egentliga kravet är att landet inte ska vara intressant för svenska sju-klöver-politiker och den förhatliga svenska mediaeliten. Ungern? Ryssland?

 
Ingen bild

Trollfar

16 oktober 2014 19:23

@HS, Åland.

 
Ingen bild

LSW14

16 oktober 2014 19:55

@HS, Svaret är Ryssland, alla dar i veckan.
Både det ryska folket och dess ledare är av en annan kaliber än det genomkommersialiserade och aggressiva USA/EU.

Om du vill ha en motivering så får du kolla Sven Dackes inlägg den 8 okt, där har SD lagt in en översättning av Putins "kortaste tal någonsin". Man kan bara drömma om att en svensk statsminister skulle säga ngt liknande, tragiskt nog. Putin värnar sitt eget folk, till skillnad från ngn i 7-klövern.

Länk till sidan med Sven Dackes inlägg (08:18):
http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/10/07/10885340-socialdemokraten-hakan-juholt/

 
Ingen bild

Ölandstok

16 oktober 2014 21:26

http://sv.wikipedia.org/wiki/Byxelkrok
Byxekrok på norra Öland blir berikade till över 100%

Vi blir så glada när befolkningen ökar rejält. Tänk så rika vi kommer att bli. Är det inte 32.000 kr per asylsökande som droppar in direkt i den kommunala kassan?
http://www.olandsbladet.se/article/133-nya-invanare-byxelkrok/

Fan vet om vi inte kommer att få råd att bygga en bro till Oskarshamn. Det vore något att önska. Och kanske en till Gotland också, när vi ändå är på gång.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 oktober 2014 00:00

Ursäkta mig Thoralf men den, som vill få ett gott skratt kan få det här:
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/tilde-jag-kissar-p%C3%A5-mig-2989122
Ja, helt utanför ämnet men roligt eller hur?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Peter

17 oktober 2014 01:11

Flytta till Uruguay?
Relativt homogen europeisk befolkning. Behagligt klimat. Självförsörjande på mat.

 
Ingen bild

Odalbonde

17 oktober 2014 05:10

@realisten
Folk får leva som de vill. Men PK-eliten vill att vi ska anamma mångkultur och andra påfund. Själva lever PK inte som de lär, utan väljer att vara tämligen så traditionella - svenska om man så vill -i sitt vardagliga liv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards