thoralf

Alla inlägg under oktober 2014

Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2014 20:09

Regeringens första men inte sista nederlag kom redan idag i EU-nämnden. Alliansen och Sverigedemokraterna röstade ned regeringens förslag till klimatmål. Nu får Stefan Löfven driva andra mål för klimatpolitiken eller kanske till och med Alliansens politik i EU.


http://www.expressen.se/nyheter/alliansen-och-sd-korde-over-regeringen/


Nigel Farage har återigen haft ett roande och sevärt debattinlägg i EU-parlamentet.


Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2014 15:15

När det nya Landstingsfullmäktige för Kalmar län höll sitt första möte efter valet så gjorde 7-klövern allt för att utestänga Sverigedemokraterna. När de åtta landstingsrådsposterna fördelades lade 7-klövern beslag på alla trots att Sverigedemokraterna gått fram till 7 mandat i landstingsfullmäktige.


Mandatfördelningen ser ut enligt följande.


Socialdemokraterna,  27 mandat

Moderaterna, 11 mandat

Sverigedemokraterna, 7 mandat

Centerpartiet, 7 mandat

Kristdemokraterna, 5 mandat

Vänsterpartiet, 4 mandat

Folkpartiet, 3 mandat

Miljöpartiet, 3 mandatSocialdemokraterna tog två landstingsposter och övriga partier i 7-klövern tog var sin landstingsrådspost. Så väl fungerar demokratin. Det gäller att  första hand sko sig själva inom 7-klövern!När det sedan var dags för val av ordinarie ledamöter och ersättare till landstingsstyrelsen valde SD att begära proportionellt valsätt. Jag tolkar det som att man ville markera sitt missnöje med hur 7-klövern utsåg landstingsråden.Ulf Nilsson som är ordförande i landstingsfullmäktige kunde inte förstå varför SD begärde detta enligt Barometern.


 

”Detta har aldrig tidigare hänt i landstingets historia. Jag förstår faktiskt inte varför kravet restes. Proprtionella val finns ju för att kunna skydda mindre partier, men Sverigedemokraterna hade ju redan i valberedningens förslag fått en ordinarie plats i landstingsstyrelsen så det här valet var meningslöst, säger Ulf Nilsson.”

 

 

Jag har svårt att utröna om Ulf Nilsson är helt okunnig eller bara spelar dum, oavsett vilket så har sättet som en styrelse eller nämnd väljs av stor betydelse för den kommande mandatperioden. Då det blir väldigt problematiskt om någon hoppar av sitt uppdrag eller avlider. Eftersom 7-klövern i detta fall har 28 valda, om man även räknar in ersättarna och Sverigedemokraterna endast en ordinarie och en ersättare är risken stor att 7-klövern drabbas av problem då inga fyllnadsval får göras.


Tyvärr framgår inte detta av Mats Anderssons artikel i Barometern.


 

Att begära proportionella val är helt efter lagboken om man uppfyller de krav som ställs för att begära det. Jag ser det först och främst som ett påtryckningsmedel om man som parti inte behandlas hederligt av majoriteten. Då har man ingen anledning att stå med mössan i hand och be om ursäkt för att så många väljare har röstat på vårt parti. Då kan man begära proportionellt val!


Om 7-klövern sedan råkar ut för diverse problem under mandatperioden är de förhoppningsvis mer samarbetsvilliga efter nästa val 2018.


 

Läs följande artikel där Sverigedemokraterna i Hässleholm utnyttjade möjligheten 2010.


I Kalmar kommer vi ställa vissa krav i valberedningen och om inte dessa uppfylls kommer vi kanske utnyttja möjligheten med att begära proportionellt val till nämnderna.

Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2014 19:59

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB som ägs av Vimmerby Kommun tilldelades nyligen Stora Turismpriset som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.


Vimmerby kommun medfinansierar Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB med hela 3 miljoner kronor/år enligt en kommunpolitiker i Vimmerby.


Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB är väldigt politiskt korrekta genom att köpa annonsplats hos Expo. Med andra ord är det då Vimmerby kommun som på detta sätt ger bidrag till Expo. Jag undrar om det gett extra poäng i kampen om Stora Turismpriset? Det är inte omöjligt.


Jag måste nog ifrågasätta värdet av annonsen hos Expo! Tror snarare att man skall se det som ett förtäckt bidrag till Expo från den kommunala bolaget som ägs av Vimmerby kommun.


 

  

Kjell-Åke Hansson är VD för det kommunala bolaget och han bloggar så här om Jimmie Åkesson och SD. Där hittar vi en del av förklaring till att han använder skattebetalarnas pengar för bidrag till Expo. Många i Vimmerby ogillar säkert detta!


Saltkråkan heter ju det företag som tar till vara på Astrid Lindgrens intressen. Företaget har ju varit aktuellt under den senaste tiden då flera ändringar gjorts av texter i Astrid Lindgrens barnböcker som Saltkråkan godkänt. Bland annat så är ju Pippis pappa inte längre ”negerkung” utan numera bara kung. Lite avigt då man faktiskt tog bort det mångkulturella inslaget.


Saltkråkan äger också Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.


Saltkråkan sponsrar också Expo och är så kallad Silvervän till Expo. Vilket tydligen innebär att Saltkråkan skänker mellan 25 000 – 99 000 kronor årligen till Expo.


 

Av Thoralf Alfsson - 21 oktober 2014 09:27

Igår hade vi första kommunfullmäktige i Kalmar efter vår valframgång. Det kändes verkligen skönt att vi var hela sex ledamöter på plats i salen. I Kalmar gick vi från två mandat till sex mandat i valet och blev därmed tredje största parti i Kalmar.


Tyvärr följde inte övriga partier den praxis som tidigare funnits med att näst största oppositionsparti tilldelas platsen som oppositionsråd 2. Utan de som vi i Kalmar kallar för restalliansen (M, FP och KD) tog båda oppositionsrådsplatserna. Vi drev det dock till sluten omröstning men fick inte stöd från något annat parti. Däremot fick restalliansen som har 15 mandat stöd från flera andra partier då deras kandidat till platsen fick 26 röster. Det innebär att mellan 7-11 röster kom från majoriteten (S, V och C), Det brukar annars vara praxis att man lägger ned sina röster.


Val gjordes även till kommunstyrelsen och där kunde man inte hindra oss från att ta en ordinarie plats och en ersättare. Så från och med nu sitter jag även i kommunstyrelsen.


Däremot ändrade man på tidigare praxis när det gäller kommunstyrelsens arbetsutskott för att hindra att SD, MP och KD från att få några platser. I ett tilläggsyrkande ville vi få icke arvoderade insynsplatser i ksau men det röstades ned av majoriteten.


Jag är även invald i valberedningen som kommer ta fram alla nomineringar till nämnder och styrelser och det kommer säkert bli en tufft arbete. Det kan mycket väl leda till att vi kommer begära proportionellt valsätt när det blir dags för dessa val om inte våra önskemål tillgodoses.

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2014 17:58

 

Kent Persson blundar för verkligheten!

Foto Thoralf Alfsson


”En moderat från partistyrelsens högsta topp
försökte förklara att det i detta lopp
hade partiet ingen del
allt var väljarnas fel
som inte för sd satte stopp.”


Bo Frank har diktat!


Lyssnade igår på lördagsintervjun med moderaternas partisekreterare Kent Persson. Som Sverigedemokrat känner jag mig trygg med att Kent Persson inte begriper varför välarstödet för Moderaterna minskar och att Sverigedemokraterna ökar i väljarstöd. Det borgar för en framtida ökning i opinionen. Mona Sarinen ställde en rad frågor med anknytning till SD men Kent Persson fortsatte bara med sina floskler och värdegrund. Nästan lite skrattretande.


”Vi vill att Sverige skall fortsätta vara ett öppet land. Det är det som lagt grunden för Sveriges framgångar, välfärd och rikedom.”

Kent Persson (M)

 

Det innebär fortsatt massinvandring och att det är invandrarna som lagt grunden och byggt Sverige. Utan invandringen hade vi inte haft något välfärd och rikedom om man skall tro på Kent Persson. Jag tror många moderater och moderata väljare som lyssnade på lördagsintervjun blev väldigt besvikna. Jag tror till och med att många kom till insikt om att nästa gång blir det SD, inte M.


En som uppenbarligen blev besviken på det han hörde var Bo Frank i Växjö. På något annat sätt kan man nog inte tolka följande text som kommer från hans blogg.


”Träffar mycket folk. och hör hur snacket går. Och inser att vi kan tappa än fler väljare. Många opolistiska människor anser att Jimmie Åkesson är utsatt för kvalificerad vuxenmobbing. Förlöjligad för sjukskrivning, får ej komma på Nobelfesten och allmänt ratad.
Lyssnade på Kent Persson idag. Som inte kunde klara ut vad som var den moderata visionen inför valet bestod i. Och vi skall ta nya tag. Ingen närmre förklaring till detta. Det går inte att komma ifrån att vi måste diksuteras hur generös flyktingpolitik vi skall ha och vilka bidragssystem vi skall ha. Detta tyckte ju både Tobias Billström och Kent Persson för två år sedan!!!!”

 

Med Anna Kinberg Batra vid rodret kommer inte moderaterna ändra kurs det minsta när det gäller massinvandringen. Åtminstone om jag bedömmer det jag hört från henne i riksdagens debatter.


I kvällens Agenda kommer man tydligen ta upp hur 7-klövern isolerar Sverigedemokraterna politiskt, inte bara i riksdagen utan även i kommuner och landsting. Kan bli intressant.

 

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2014 08:10

Visst är det märkligt att SD efter valet slår rekord efter rekord i alla opinionsundersökningar!


SIFO ger SD 12,4 procent! Man skall komma ihåg att det är 2,3 procentenheter högre än tidigare bästa undersökning som var 10,1 procent. Det kommer knappast media upplysa om. Att Sentio gav SD 16,7 procent i sin undersökning för någon vecka sedan kommenterades inte i svensk media. Däremot kan man läsa om den i norsk media.


Men egentligen är det inte så konstigt då dessa politiskt korrekta opinionsinstitut i Sverige hela tiden försöker förminska Sverigedemokraternas framgångar.


Nu har fyra olika opinionsinstitut under den senaste veckan gett SD nya rekordsiffror i sina undersökningar.


 


Nu har tre av de opinionsinstitut som brukar ge SD lägst resultat satt rekord. Demoskop, Novus och Sifo! Ganska märkligt att det sker bara några veckor efter valet!


Alla som följt Sverigedemokraternas siffror noterade säkert att något hände efter nyår. Min personliga uppfattning är att opinionsinstituten då började ”skruva” på sina parametrar för att SD:s siffror skulle sjunka något. Allt i ett försök att minska de positiva psykologiska faktorerna som stigande opinionssiffror kan innebära under ett valår. Med andra ord tror jag att flera opinionsinstitut drog sitt politiskt korrekta strå till stacken för att lura det svenska folket.


Efter valet har man nu varit tvungna att ”skruva” tillbaka dessa parametrar vilket får till följd att vi nu ser den uppgång som vi i själva verket skulle sett under våren och valrörelsen.

Vi kan säkert förvänta oss nya rekord även i de opinionsinstitut som ännu inte presenterat någon undersökning efter valet.

Av Thoralf Alfsson - 18 oktober 2014 09:06

 

Mehmet Kaplan och Erik Ullenhag.               Foto Thoralf Alfsson


Var det Kaplan och Ullenhag som uppfann Migrationsuppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet?


På flyget hem från Spanien läste jag Mehmet Kaplans svar i Dagens Industri på Nalina Pekguls debattartikel.


Jo, du är fienden Mehmet Kaplan! Dina många uttalanden i offentligheten visar klart och tydligt på inslag av islamism. Vad du sedan säger bakom stängda dörrar i en för dig trygg miljö kan vi andra bara spekulera i men där är du troligen ännu tydligare med islamismen!


Nu behöver du nog inte vara orolig för att P1 Kaliber skall wallraffa dig eller att någon annan journalist skulle smyga in någon dold mikrofon då det absolut skulle betecknas som rasism om man försökte avslöja en miljöpartist och muslimsk invandrare för att även vara islamist. Så du, Mehmet Kaplan kan med största säkerhet sova lugnt i fortsättningen. Ingen journalist vågar sig på att avslöja dig. Det är haram inom journalistkåren!


Mehmet Kaplan svarade i torsdags på Nalin Pekguls angrepp och beskyllningar i DI. I sitt genmäle undviker Mehmet Kaplan till stora delar att bemöta anklagelserna utan istället utmåla sig som ett offer på grund av sin muslimska tro.


”Men så kom då fienden. Attentaten den 11 september 2001 ändrade den politiska psykologin i västvärlden för evigt. Kriget mot terrorismen gällde på papperet att komma åt vissa extremister, men i verkligheten var det alla muslimer som misstänkliggjordes. Det var muslimer som avlyssnades, övervakades och valdes ut vid slumpvisa kontroller. Och den rasism som specifikt riktades mot muslimer fick ett gigantiskt och hotfullt uppsving.


I detta fanns hatet, men även den vardagliga arbetsplatslogiken: Vi muslimer får oftare än andra spela rollen som de människor som saknar rationalitet, humanism eller eftertanke. De som andra speglar sig emot.”

 

Offerkoftan har åkt på Mehmet Kaplan och den utnttjar han mot den "onda" Nalin Pekgul. Han förminskar samtidigt de islamister och terrorister som utför terrordåden. Sedan kommer rena hyckleriet från Kaplans sida.


”Jag kan givetvis också känna hat mot terrorister. Jag skräms och äcklas av de handlingar som ett litet fåtal galningar utför i namnet av den gud som för mig representerar motsatsen: kärlek, medmänsklighet, rationalitet och tolerans.”

 

Där kom det igen! ”Ett litet fåtal galningar”. Enligt min mening handlar det inte om ett litet fåtal galningar. Vi pratar om 100 000-tals anhägare av IS eller många miljoner om vi lägger till andra grupper som al-Shabab, Boko Haram, al-Qaida, talibaner och Muslimska brödraskapet. Det handlar om stora delar av den muslimska världen, inte ett fåtal galningar.

Jag saknar verkligen muslimernas kärlek, medmänsklighet och tolerans med andra religioner och oliktänkande. Jag saknar det i hela den muslimska världen. Mehmet Kaplan tycks vara fullständigt blind för den etniska och religiösa rensning som pågår i merparten av de muslimska länderna. Något som vi sett exempel på som en följd av den arabiska våren, inte minst i Egypten där kopterna stigmatiseras.


Men den stora frågan kanske är vad Mehmet Kaplan betecknar som galningar?

 

Jag är övertygad om att det skiljer sig markant mellan min åsikt och det Mehmet Kaplan står för. Alla muslimer som förespråkar någon form av  sharia står inte upp för alla människors lika värde! Då jämlikhet mellan könen inte existerar inom islam och sharialagarna.


Ett passande klipp som nyligen kommit upp på YouTube!Tyvärr vågar ingen journalist i Sverige ställa tuffa frågor om vad Mehmet Kaplan anser om sharialagar och vad gränsen går för vad Mehmet Kaplan anser vara muslimska galningar.


Det är haram för den fega och politiskt korrekta journalistkåren i Sverige!


I Dagens Samhälle finns även en artikel om Mehmet Kaplans uttalanden för turkiska medier skriven av Thomas Gür som är värd att läsas.


PS

Igår deltog socialdemokraternas finansminister Magdalena Andersson i Skavlan. Ett riktigt bottennapp! Hennes uttalande om att hon dragit för gardinerna för att slippa se in till Sverigedemokraternas partikansli i riksdagen var bedrövligt. Inte minst att publiken applåderade detta! Sorgligt. Hennes uttalande om norska Fremskrittspartiet och norges finansminister Siv Jensen var inte bättre. Respektlöst av en svensk finansminister som borde värna ett nordiskt samarbete men som uppenbarligen föredrar helt andra samarbetspartner.


Vilket bottennapp! Uppmärksammar inte journalistkåren detta är det ännu ett exempel på hur ryggradslösa Sveriges journaliste är!

Av Thoralf Alfsson - 17 oktober 2014 15:32

Egentligen är väl ingen förvånad över att Jimmie är utbränd med tanke på det arbetsschema som han haft under det senaste året. När man sedan även lägger till medias förföljelsemani med enbart negativa epitet och artiklar, dessutom våra politiska motståndares i många fall vedervärdiga och billiga retorik är det en gåta att Jimmie klarade av den ”golgatavandring” som supervalåret bjöd på. Något som framgår i Jimmies Facebookinlägg.


”Dock har det också varit tufft. Det har det varit länge, inte bara under det senaste året. Givetvis sliter arbetet i sig självt - allt resande, stress, ständig hemlängtan - men framför allt har det också varit så mycket annat runtomkring som stulit energi och tärt både fysiskt och, inte minst, psykiskt. Våra motståndares ihärdiga försök att få stopp på våra framgångar, mediernas många gånger vedervärdiga kampanjjournalistik och extremisternas omåttliga hat är några exempel. I min situation försöker man skaka av sig allt det där - okvädningsorden, hoten, avskyn. Man intalar sig själv att inte ta det personligt, att låta det rinna av. Den strategin må fungera på ytan, åtminstone en tid, men i själva verket sätter det djupa spår. Ändå håller man ihop någorlunda eftersom man har siktet inställt mot valnatten.”

 

Den som lyssnade till läkaren och psykoterapeuten Poul Perris samtal med Jimmie Åkesson kunde nog redan där ana att det fanns vissa tecken som tydde på att Jimmie var på väg åt detta hål. I varje fall hade jag några sådana tankar i mitt huvud.


”Man skulle förmodligen behöva terapi för att analysera vad det är som jag, och vi i den innersta partikärnan, har varit med om, säger Jimmie Åkesson till utfrågaren och terapeuten Poul Perris.”

Läs artikel i Expressen


Eller se ett kort klipp från Expressen med den aktuella delen av intervjun på denna länk.


Hela intervjun finns nedan.


 

Vissa politisk sakkunniga på tidningarna drar omgående stora växlar på Jimmies sjukskrivning. Andra ”hönshjärnor” är direkt hånfulla på social medier.


 Med min personliga erfarenhet av utbrändhet så anser jag att Jimmie minst skall hålla sig borta från politiken fram till riksdagens öppnande efter jul och nyår. Men Sverigedemokraterna klarar även av att ha en frånvarande partiledare under en ännu längre tid, även om Jimmie Åkesson är väldigt viktig för partiet. Vi har många duktiga personer som kan axla det ansvaret.


Nu hoppas jag att Jimmie får den vila och avkoppling med familjen som han så väl behöver. Jag tror att det kommer ta många veckor eller månader bara att gå ner i varv innan man kan börja bearbeta sitt inre. Inte minst är en utomstående samtalspartner viktig för att kunna komma i balans med sina inre känslor och viljor.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se