thoralf

Alla inlägg under oktober 2014

Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2014 22:12

Väldigt härligt att se och lyssna till 2:e vice talman Björn Söder. Notera hur Håkan Juholt ändå tar upp sin Smartphone och fotograferar Björn Söder (nedre vänstra hörnet efter ca 15 sekunder av klippet)


Socialdemokraten och förre detta partiledaren för socialdemokraterna Håkan Juholt skämde idag ut sig på sociala medier! Dagens Nyheter var inte sena att haka på Juholts osmakliga inlägg på Facebook med en artikel. Östra Småland på hemmaplan i Oskarshamn var också med på banan med en artikel.


Ett talande bevis för den sjuka som det politiskt korrekta etablissemanget lider av, i synnerhet socialdemokraterna och nya moderaterna. De har så förtvivlat svårt att acceptera ett valresultat.


I Håkan Juholts fall är det säkert ett utlopp för hans stora besvikelse. Han blev inte statsråd i den nya regeringen, han blev inte utskottsordförande heller, han blev inte ens ordinarie ledamot i ett utskott, han blev bara ersättare i Kulturutskottet. Inte underligt att Håkan Juholt låter sin avundsjuka gå ut över Björn Söder.


Håkan Juholt var ersättare i Kulturutskottet även under slutet av förra mandat perioden. Vid en snabb koll av protokollen i Kulturutskottet mellan 2014-01-01 till 2014-06-30 visar det sig att Håkan Juholt endast närvarade vid ett enda utskottsmöte. Vad fan gör karln om dagarna i riksdagen?


Tittar man på sagt och gjort i Riksdagen är det mer eller mindre tomt. Några motioner som troligen Krister Örnfjäder skrivit som sedan Håkan Juholt skrivit under. Hela fem motioner väldigt betungande för Håkan Juholt. Håkan Juholt framstår som kanske Riksdagens värsting!


Är det så han planerar ytterligare fyra år i Sveriges Riksdag utan arbetsinsats?

 

Jag tycker att Håkan Juholt borde skämmas över sitt agerande! Om väljarna i Kalmar län visste vad dom får med Håkan Juholt i riksdagen skulle de sannolikt kryssa någon annan på riksdagsvalsedeln. Inte nödvändigtvis en Socialdemokrat. Kanske en Sverigedemokrat istället!


De senaste två dagarna har Barometern publicerat inte mindre än tre insändare som kritiserar partierna i 7-klövern för att de vägrar samarbeta med SD och att de därmed inte respekterar valresultatet. Tyvärr är just nu Barometerns webbsida en smärre katastrof. Det går inte ens från min dator att komma in till artiklarna och ta fram länkar. Men via min Ipad har jag lyckats få fram två av artiklarna.


http://www.barometern.se/reagera/vilket-beteende-lar-politikerna-de-unga/


http://www.barometern.se/reagera/utfrysning-som-politisk-mobbning/


Jag tycker det ändå är ganska intressant att det publiceras insändare som kritiserar 7-klövern i detta avseende. Svenska folket är inte blinda!

Jag har dessutom fått flera telefonsamtal på samma tema. Många är upprörda över hur 7-klövern behandlar oss Sverigedemokrater. Håkan Juholt är tyvärr bara en i mängden.


Morgondagens blogginlägg kommer handla om hur vi behandlas efter valet av 7-klövern i Kalmar och hur den politiska organisationen nu sätts upp. Kommunalrådet Johan Persson (S) har dessutom uttalat sig mycket illa enligt hörsägen. Mer om detta imorgon.


Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2014 21:54

Igår fick jag ett tips om att det under förra veckan hittades slaktrester efter 9 får i ett sopprum i Nybro. Trots att upptäckten gjordes i mitten av veckan och att den polisanmäts har det varit tyst i media. Fåren skall ha varit svarta och id-märkte. Fåren är säkert också halalslaktade.


Orsaken kan ju vara att sopprummet skall vara belägget i Kungshall, där en asylförläggning öppnades i juli med 200 platser.  Läs artikel


Orsaken kan ju vara att lördagen den 4 oktober firades den muslimska högtidsfesten Eid Al-Adha. Wikipedia skriver följande om högtiden.


”Eid al-adha, är en islamisk högtidsfest firad av muslimer och druser världen över som ett minne av Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son enligt Guds order (se Koranen och Gamla Testamentet). Det är en av två eid-festivaler firad av muslimer, som baserar sig på Koranen.”

 

Muslimer som har råd offrar sitt bästa boskap (vanligast får, men även kameler, kor och getter) som en symbol av Ibrahims (Abrahams) offer. Det offrade djuret, känt som "qurbani", måste klara vissa ålders- och kvalitetsstandarder, annars betraktas djuret som oacceptabelt för offer. Vanligtvis måste djuret vara åtminstone ett år gammalt. Enligt Koranen ska en stor portion av köttet skänkas till de fattiga och hungriga, så att alla kan delta i festen, som hålls under eid al-adha. Det återstående tillagas till familjefirandet där släktingar och vänner bjuds. Under denna säsong påminns även muslimerna om att dela med sig av sitt överflöd till de som har mindre (se även zakat).”

 

Om nu fåren i Nybro var id-märkta så borde det ju inte vara något problem för polisen att spåra ägaren och reda ut om ägaren sålt fåren eller om de blivit stulna. Om de sålts måste säljaren veta vem som köpt fåren och utfört en olaglig slakt.


Barometern har idag en kort notis om upptäckten. Artikeln har fått en mycket undanskymd plats. Skall bli intressant att se vilket utrymme händelsen får i pappersupplagan.


Idag kunde vi även läsa om att en get stulits, slaktats och ätits upp i Alfta i Helsingland. Där finns också ett stort asylboende. Läs artikel på Fria Tider.

Av Thoralf Alfsson - 5 oktober 2014 10:01

I måndags skrev jag ett blogginlägg med anledning av att jag just den dagen lämnade förtroendeuppdraget som riksdagsledamot. Rubriken på blogginlägget var ”Börjar ett nytt liv”. I blogginlägget skrev jag följande.


”Det finns väldigt mycket mer att skriva om men det skulle bli alldeles för omfattande för ett blogginlägg. Det skulle bli en hel bok! Men vem vet?”

 

Detta stycke nappade tidningen Östran på och ville göra en intervju. Jag träffade Uffe Carlsson över en fika på Hamncaféet i Kalmar under fredagen. Jag fick senare läsa texten och fick göra några justeringar i texten till artikeln och jag förstod på Uffe Carlsson att man ville spetsa till det lite. Men jag blev ändå lite förvånad när jag såg rubriken på artikeln på Östrans webbsida.


 


Uppenbarligen försöker rubriksättaren få till att jag skulle göra något illojalt mot mitt parti. Men den som läser artikeln har nog svårt att hitta något sådant!


Döm om min förvåning blev än större när jag kom till min ICA-handlare under eftermiddagen för att handla lite. Östrans löpsedel var än mer tillspetsad!


 

Det är uppenbarligen lördagens toppnyhet ;-)


Nu skall jag tydligen enligt Östran avslöja allt om Sverigedemokraternas slutna rum. Kanske lite svårt när jag aldrig haft tillträde till dessa slutna rum. Samtidigt kan jag inte annat än dra lite på smilbanden över hur rubriksättare och den som sätter löpsedeln försöker överdramatisera texten i artikeln.


Jag är Sverigedemokrat och kommer att förbli Sverigedemokrat. Jag kommer inte skada partiet men däremot drar jag mig inte för att rikta konstruktiv kritik mot brister i organisationen av partiet. Jag har i några blogginlägg också riktat udden mot partiet och hur dåligt vissa funktioner fungerar. Mitt blogginlägg om att Expo, InteRasistMen, Expressen och Aftonbladet hade allt för stort inflytande över hur uteslutningar i partiet praktiserades var sannolikt en av orsakerna till att jag petades från riksdagslistan.


När det gäller mitt bokprojekt så har det funnits i mitt bakhuvud under flera år. Efter snart 10 år som bloggare har jag fått in en rutin i mitt skrivande men även lite erfarenhet. Därför har tanken på att gå vidare och skriva en bok börjat komma upp i mina tankar allt oftare. Det har också blivit mer aktuellt efter det som hänt under det senaste året. Men det är troligen inget som kommer ske inom en snar framtid, utan det är nog ett projekt som kommer ta ett eller flera år att genomföra. Eller om jag skall hyra en lägenhet nere vid Medelhavet och ta tag i bokprojektet lite mer handfast omgående, nu när jag har en ekonomisk möjlighet.


Jag har ju under mina år som politiker, sverigedemokrat och bloggare samlat på mig mycket material. När jag backar tillbaka och läser gamla blogginlägg kommer det upp nya reflektioner och inte minst minnen. Det finns ofta detaljer och uppgifter som utelämnats i blogginläggen men som idag skulle kunna få se dagens ljus ;-). Eftersom jag även alltid varit flitig med min kamera så har jag ju även ett stort bildmaterial som skulle kunna komma till användning för att illustrera mina möten och upplevelser inom Sverigedemokraterna. Jag har också periodvis skrivit dagbok under de senaste 15 åren vilket också skulle kunna ge en del uppslag i en bok till varför jag blev Sverigedemokrat och engagerade mig politiskt.


Men samtidigt finns det omständigheter och detaljer som jag utelämnat i mina blogginlägg som säkerligen skulle intressera många. Det som inte tas upp i intervjun och Östrans artikel är alla konflikter som jag haft med journalister och media på grund av mitt bloggande. Det skulle säkerligen få ett eget kapitel om inte flera. I detta kapitel skulle jag dock inte vara det minsta återhållsam utan snarare mycket skarp och kritisk mot den politiskt korrekta mediakåren.


Ett annat ämne som skulle få stort utrymme är vänsterextremister och deras aktiviteter. Inte minst vänsterpolitikers uttalanden på lokal nivå skulle få uppmärksamhet. Jag tror vissa inte gärna vill kännas vid detta idag.


Den största anledningen till ett eventuellt bokprojekt skulle inte vara att göra några snaskiga interna avslöjanden! Utan det skall vara en del i min personliga utveckling men även något som min familj, barn och barnbarn och efterkommande skulle kunna läsa för att lära känna mig.

Jag har ju släktforskat en del och kommer sannolikt återuppta detta men det har gjort att man funderar på vad tidigare generationer i min släkt sysslat med. Min gamlemorfar som föddes i Horn den 5 februari 1887 fick bland annat en medalj av dåvarande kungen för snart 100 år sedan och idag skulle det vara intressant att veta vad denna utmärkelse avsåg. Med en bok skulle mina efterkommande i framtiden inte behöva fundera så mycket över vem jag var.


PS


I fredags gjorde jag något som inte kändes riktigt bra. Jag gav Expressens David Baas ett ekonomiskt bidrag genom att köpa hans bok Bevara Sverige Svenskt. Skall bli intressant att se hur mycket David Baas missat eller om läckorna och avhopparna lämnat ut allt till Expressen!

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2014 11:41

 

Foto Thoralf Alfsson


Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsförklaring och sina minstrar. Min bedömning är att det var många häpnadsväckande löften men en mycket svag laguppställning. Löfven och löften kan bli en fin kombination att använda i framtiden då jag starkt betvivlar att han kommer klara så speciellt många löften förutom de få som innebar höjda skatter eller avgifter.


Det var många löften som kommer innebära stora kostnader på utgiftssidan men det var betydligt mindre besked på intäkssidan. Var skall Löfven hitta de 48 miljarderna som Migrationsverket förutspår i ökade kostnader under mandatperioden. Att han inte tillsätter någon integrationsminister efter Bagdad Bob sparar endast ca 2 miljoner kronor/år.


Men vi kanske har fått pojken med guldbyxorna som statsminister!


 

Foto Thoralf Alfsson

 

Att Åsa Romson utsågs till vice statsminister ser jag som en katastrof! Det är dock ett bevis på hur kvotering och jämställdhet kan leda till felaktiga utnämningar. Gustav Fridolin hade varit klart bättre i den rollen.


Men Åsa Romson är inte bara vice statsminister utan även miljöminister. Ännu en oroväckande utveckling för svenskt näringsliv och energiförsörjningen. När sedan även Ibrahim Baylan skall läggas till som energiminister så är katastrofen ett faktum. Bäva månde svensk basindustri!


Jag är mycket oroad över det som nu kan inträffa inom energisektorn när ”rabiata miljötalibaner” får stort inflyttande över denna för Sverige så viktiga sektor. Där hysteriska klimatalarmister kommer får starkt inflyttande på politiken och allt onormalt väder ses som en effekt av klimatförändringar. Det kan bara leda till felaktiga beslut.


Många upplever säkert Margot Wallström som ett starkt kort i ministerlistan som utrikesminister. Men jag ställer mig frågan vad har hon gjort för avtryck tidigare under 30-40år? Jag kan inte hitta något! Med tanke på den utveckling som Ryssland startat behöver vi en stark utrikesminister och jag misstänker starkt att Margor Wallström inte kommer leva upp till den rollen.


En av hennes först uppgifter blir troligen att erkänna Palestina som en stat. En ”stat” som styrs av terrorstämplade organisationer enligt EU. Där våldsbejakande islamism och utplånande av staten Israel är grundbulten i dessa organisatoners verksamhet. En rödgrön ”hjärnblödning” som inte kommer leda till något positivt.Finansminister Magdalena Andersson kommer få det mycket jobbigt. Med ett underskott som sannolikt kommer uppgå till ca 100 miljarder kronor under innevarande budgetår kommer hon få det problematiskt att få ihop ett budgetförslag. Men som brukligt är kommer man nog slå till med skattehöjningar redan första året. Det stora problemet är dock att hon inte har fria händer utan måsta ta hänsyn till att budgeten skall få en majoritet i riksdagen. Annars väntar sannolikt ett extra val. Därmed är Magdalena Andersson bakbunden både till händer och fötter! Risken är stor att hennes tid som finansminster blir väldigt kort om hon inte får igenom sin budget.


Alice Bah Kuhnke, kultur o demokratiminister se följande länk


Morgan Johansson utsågs till justitieminister. En minst sagt obehaglig typ och en verklig SD-hatare. Jag är övertygad om att han kan ta vilka beslut som helst bara det inte gynnar Sverigedemokraterna. Uppvisar många likheter med Fredrik Reinfeldt i sitt uppträdande.


 

Foto Thoralf Alfsson


Den absolut obehagligaste utnämningen är utan tvekan Mehmet Kaplan som minister. En person som utan tvekan kan misstänkas ha sympatier för islamister och islamism. Så sent som under sommarens Almedalsvecka gjorde han ett uppseendeväckande uttalande. Detta är en del i den islamisering som pågår av det svenska samhället och som jag motsätter mig starkt.


Efter att jag sett den laguppställning som Stefan Löfven tagit ut anser jag att Sverige behöver ett extra val så snart som möjligt. Det borde innebära att det kan ske under våren 2015.


 Sverigedemokraterna har den möjligheten i sin hand om inte Alliansen eller något av de borgerliga partierna börjar samarbeta med minoritetsregeringen.

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2014 23:18

I kvällens blogginlägg hade jag tänkt kommentera den nya regeringen men det är så många andra som gör det så det kan vänta några timmar. Istället tänker jag kommentera ett blogginlägg som jag blev uppmärksammad på ikväll.


H-G Strömer är en känd profil i Högsby kommun. En kommun som främst blivit känd för mordet på Abbas Rezai för ca 10 år sedan och under detta år för den så kallade dagispedofilen.


Men så finns ju även H-G Strömer förstås. Han är röd och socialist och hatar oss Sverigedemokrater. Sitt hat visar han upp på sin blogg där han ofta låter sitt hat få utlopp i sina blogginlägg. Ofta är det Sverigedemokraterna i Högsby som är föremål för hans hartiska blogginlägg men även andra i Högsby och Kalmar län. Han hoppar även på mig titt som tätt, eller varje gång jag förekommit i en tidningsartikel. Så imorgon är det säkert dags igen.


Nu har dock H-G Strömer gått för långt enligt min mening! I ett blogginlägg som publicerats idag kallar han en invandrarkvinna som är Sverigedemokrat och nyvald ledamot i Högsby kommunfullmäktige för ”samlagsinvandrare”.


Det är så fruktansvärt lågt och kränkande för kvinnan. Samtidigt visar det på att dessa ”röda och  goda” människor anser sig ha rätten att säga och skriva precis vad som helst utan några som helst konsekvenser. Hans uttalande tolkar jag både som rasistiskt och kvinnofientligt! Men det har han inte förstånd att själv förstå om man skall döma av hans svar när jag kommenterade hans blogginlägg.


Undrar om Högsby IK vill ha en så hatisk och kvinnofientlig H-G Strömer i sin verksamhet?

Av Thoralf Alfsson - 2 oktober 2014 22:58

Det är inte så ofta som jag verkligen njuter av att läsa något i de svenska pk-tidningarna. Men idag har jag gjort det även om skribenten nu kommer från Norge. Elin Örjasäter ger svenska forskare svar på tal. Det är en fröjd att läsa hennes genmäle och jag kan bara instämma i hennes text.


Tror till och med att hon läst mitt blogginlägg om hur BRÅ hanterar sin statistik vilket jag skrev om efter hennes första debattartikel.


”Senaste tillfället svenska myndigheter redovisade invandrares överrepresentation i brottslighet var 2005. Svenska myndigheter har inte rätt att samla in data på födelseland för de som sitter i fängelse. Vad försöker svenska politiker dölja?”

 

Nu kommer vi inte få uppleva någon Brochmann-rapport i Sverige! Det kommer hycklarna inom 7-klövern att se till. Om sanningen skall fram kommer säkert hycklandet med invandringens kostnader sannolikt öka med Socialdemokrater och Miljöpartiet vid rodret.


”Demokrati vilar på förutsättningen om en upplyst allmänhet. När fakta saknas kommer de folkvalda att basera sin politik på ideologi, inte på realiteter. Svenska forskare måste nu bevisa att de faktiskt önskar att dela sin kompetens och sina resultat med den svenska allmänheten – oavsett om resultaten är politiskt bekväma eller inte.”

 

Med andra ord, genom att undanhålla fakta sätter man demokratin ur spel!


Där har alla som försöker analysera Sverigedemokraternas valframgång något mycket viktigt att beakta. Fler och fler svenskar inser att vare sig forskare inom den akademiska världen eller media som tidigare betraktades som seriösa idag presenterar relevanta och adekvata siffror på invandringens konsekvenser. Fortsätter man i samma fotspår kommer bara fler och fler medborgare inse detta faktum och välja Sverigedemokraterna vid nästa tillfälle.


Det går inte att ljuga för ett helt folk hur länge som helst.


Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2014 17:40

Reaktionerna är starka på dagens energiuppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Allianspartierna kritiserar uppgörelsen och de går så långt att de kallar den för härdsmälta.


Men om sanningen skall fram är det väl Nya Moderaterna som står för den stora härdsmältan och som har det stora ansvaret för att den katastrofala uppgörelse kommit till stånd. Genom att vägra samarbeta med Sverigedemokraterna har man bäddat för att Miljöpartiet får komma i regeringsställning.


Idag kom ju dessutom en opinionsundersökning som visar att en majoritet av moderaternas väljare vill att man samarbetar med Sverigedemokraterna. Snacka om att moderaterna är vilsna i den rödgröna röran. Ansvaret vilar tungt på Fredrik Reinfeldt som har styrts av sitt eget hat till Jimmie Åkesson och SD. Så var det med den statsmannen eller rättare sagt han var ingen statsman.


Energiuppgörelsen mellan S och MP är ett allvarligt hot mot svensk industri och vår energiförsörjning. Stefan Löfven kan prata om sina utredningar med det hjälper inte, signalerna har nu skickats till näringslivet om vad som gäller i framtiden. Jag hoppas verkligen att Alliansen och SD kommer stoppa dessa planer i riksdagen.


På det lokala planet förhandlar Moderaterna med Miljöpartiet enligt miljöpartisten Patricia Vildanfors i en artikel i Barometern. Det är minst sagt häpnadsväckande att Moderaterna förhandlar med Miljöpartiet inte minst efter dagens energiuppgörelse och att Miljöpartiet vill stänga Kalmar flygplats och stoppa inrikesflyget. Det är inte bara moderat härdsmälta på riksplanet det tycks även vara härdsmälta på det lokala planet i Kalmar.


  


Frågan är om Christina Fosnes (M) är lika hatisk mot SD som deras före detta partiledare, Fredrik Reinfeldt. Handlar allt om att stoppa SD från att få något inflyttande? Är det detta som överskuggar allting?


Att Miljöpartiet är desperata efter deras dåliga valresultat i Kalmar är fullt förståligt. Utan samarbete riskerar de att få lämna alla uppdrag utom kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Kommer moderaterna hjälpa dem till att behålla platser i de stora nämnderna? Är det de moderata väljarnas yttersta vilja? Jag tvivlar starkt på detta!


Men i Kalmar finns ju även ”gestapomoderaten” som åker omkring i länet, i andra kommuner och hotar förtroendevalda moderata kommunpolitiker med uteslutning om de inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna! Helt sjukt i mina ögon! Det blir än mer sjukt när man inser vilka konsekvenserna det kan få för moderaterna och Alliansen och de väljare som lagt sin röst på alliansen!

 

Moderat härdsmälta är bara förnamnet på det som pågår just nu, inte bara på riksplanet utan även lokalt. Men om inte moderaterna tar sitt förnuft till fånga och agerar logiskt och följer sina väljares önskan om att samarbeta med Sverigedemokraterna kommer jag berätta i minsta detalj om den information jag har i kommande blogginlägg. Inklusive ”gestapomoderaten” som hotar sina förtroendevalda partikollegor med uteslutning, utan att ha mandat för detta!


Min förhoppning är ändå att moderaterna skall ta sitt förnuft till fånga och även samtala med Sverigedemokraterna i varje fall på det lokala planet i Kalmar innan härdsmältan är ett faktum!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se