thoralf

Alla inlägg under april 2014

Av Thoralf Alfsson - 10 april 2014 23:58

Barometern försöker idag raljera över Jimmies olika besök i landet och varför han inte kommer till Kalmar när andra partiledare besökt staden..


”Men partiledaren Stefan Löfven har redan varit i Kalmar två gånger, en av hans allra första resor ut i landet som nyvald partiledare gick just hit. Dessutom besökte tilltänkta finansministern Magdalena Andersson regionen för en tid sedan. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt var i Kalmar 2012, men Bertil Dahl, som konsekvent stridit mot vinster i välfärden, skulle nog gilla ett besök av en partiledare i medvind. Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson är ju ute på omtalad turné i S-land, nu senast i Växjö. S-starka Kalmar verkar däremot inte få något besök. Är det månne petningen av den kontroversielle Thoralf Alfsson som hindrar?

 

Miljöpartiet hade tidigare ökad tillgång till sommarölänningen och språkröret Peter Eriksson. Både Gustav Fridolin och Åsa Romson har varit här, samtidigt som de hållit sig så långt borta som möjligt från de lokala maktstrider som konstant präglat partiet.”

 

Barometerns journalist har uppenbarligen väldigt dåligt minne! Men man brukar ju komma ihåg det man vill komma ihåg. Jimmie Åkesson besökte Kalmar den 3 november 2013 då han talade på ett möte på Kalmar slott. Något som faktiskt Barometern skrev om när det begavs sig.


Jag kan också avslöja att Jimmie Åkesson kommer till Kalmar om några veckor. Dock inte på 1:a maj


Nyheter idag har intervjuat generalsekreteraren för Röda Korset. Lyssna på ännu en "floskelintervju"

Av Thoralf Alfsson - 9 april 2014 12:15

Socialdemokraten Johan Persson tillträde sin befattning som kommunalråd i Kalmar den 1 april 2006.

Det tog inte många månader för Johan Persson att öppna dörrarna på vid gavel för ensamkommande barn och annan invandring till Kalmar kommun.


Fram till 2005 hade Kalmar kommun ett avtal med Migrationsverket att ta emot ca 50 personer/år. Under 2006 skrev Kalmar kommun ett nytt avtal med Migrationsverket, ett avtal som ökade mottagandet med 250 procent, till 175 personer/år.

 

Dessutom beslutades om att Kalmar kommun även skulle ta emot ensamkommande barn från 2007.

 

Under 2013 har antalet höjts från 175 till 210 personer i ett nytt avtal med Migrationsverket. Detta efter påtryckningar från regeringen och Länsstyrelsen Kalmar län.

 

Givetvis är anhöriginvandringen inte inräknade i dessa siffror.


Givetvis har detta fått följden att kostnaderna rusat i höjden för Kalmar kommun. Något som kommunalrådet Johan Persson aldrig nämner när han skriver sina egna ryggdunkande blogginlägg om sin egen förträfflighet.


Jag kommer däremot så småningom publicera sammanställda fakta från olika myndigheter. En sak tänkte jag dock visa redan idag.


Ersättning från Migrationsverket har ökat med 500 procent sedan Johan Persson tog över makten i Kalmar. Det är skattemedel från staten som skulle ha kunnat användas inom skola, vård och omsorg. Men som idag delvis går till att islamisera vårt samhälle och vår kommun.



I stapeldiagrammet framgår det tydligt när Johan Persson tog över makten.


 



Mönsterås kommun tillhör en av de fyra kommuner som dröjt med att redovisa sina ersättningar från Migrationsverket. Idag fick jag dock svar från ekonomichefen som uppgav följande siffror till mig.


2012,  2 454 460 kronor

2013,  6 287 341 kronor


Skillnaden var så stor i jämförelse med Migrationsverkets siffror att jag misstänkte att man missat något hos Mönsterås kommun därför ställde jag följande korta fråga tillbaka.

 

”Hej

 

Bara för att det inte skall råda några missförstånd. Är detta alla ersättningar som Mönsterås kommun fått från Migrationsverket under 2012 och 2013?

 

Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson”

 

Svaret kom ganska raskt.


”Hej

Ja så är det.

Fredrik Johansson

Ekonomichef

Mönsterås kommun”


Migrationsverket uppger dock att man betalat ut följande ersättningar till Mönsterås kommun 2012 och 2013, det är dessutom specificerade i ett excel-dokument.


2012,  6 971 250 kronor

2013,  14 088 468 kronor



Mönsterås kommun uppger alltså ca 8,5 miljoner kronor totalt medan Migrationsverket uppger ca 21 miljoner kronor totalt för år 2012 och 2013.


En minst sagt anmärkningsvärd skillnad som man stod fast vid efter min fråga.


När jag uppgav Migrationsverkets siffror för ekonomichefen i ett mejl fick jag följande svar.


”Hej

Jag kollar detta med berörda och återkommer

Fredrik Johansson

Ekonomichef

Mönsterås kommun”

 

Jag kan bara konstatera att jag blir mer och mer fundersam på hur verkligheten ser ut i kommunerna. Kan man lita på de uppgifter man får från kommunerna eller från Migrationsverket? I detta fall tror jag dock mer på Migrationsverket med tanke på hut dokumentet ser ut.


Så här ser en del av redovisningen ut från Migrationsverket för Mönsterås kommun.


 


UPPDATERING!


Att Barometern och dess journalister är irriterade på min granskning av deras arbete. Att jag gång efter annan påvisar hur man mörkar uppgifter eller helt enkelt utelämnar händelser av nyhetsvärde då det inte passar den egna agendan. Ett exempel på detta är ju hur Barometern utnyttjade den så kallade "rasistattacken". Något förvånande men ändå väldigt positivt är att Alexander Louhichi reagerat på hur händelsen utnyttjats av media och vänsterpartiet. Läs hans debattartikel.


Jag kommenterade artikeln på Facebook hos journalisten Mats Andersson och hans repliker talar sitt egna tydliga språk. Att min fråga om ett dödshot och att man inte skrivit om domen bemöts med ett, haha! 

Väldigt moget!


 

Av Thoralf Alfsson - 8 april 2014 22:42

Idag hade följande personer tagit plats i åsiktsförtryckarsoffan och hatsoffan hos SVT i programmet Gomorron.


 


BETALA INGEN SKATT ELLER MAX 50 KRONOR I PATIENTAVGIFT! MÄNNISKOVÄRDESPRINCIPEN GÄLLER I SVERIGE SEDAN DEN 1 JULI 2013.


Så kan man sammanfatta fackliga företrädares diskussion i Gomorron soffan i SVT . Alla människor skall få samma vård oavsett om man betalar för sig eller inte. Det innebär uppenbarligen enligt denna trio att ingen behöver betala för sitt vårdbesök. Det har nämligen beslutats i Sverige riksdag och den lagen trädde ikraft den 1 juli 2013 enligt ordföranden för vårdfacken och kommunal.


Ett hett tips till alla fattigpensionärer som har det svårt med ekonomin. Jag hoppas att ni förstod vad som sas i soffan under Gomorron Sverige.


Jag har tittat på klippet ikväll och det orsakade vinfläckar på mina byxor när mitt glas tippade omkull. Vilket hyckleri! Och så många lögner och beskyllningar mot Sverigedemokraterna!


Det är beklämmande att det får passera utan att programledaren reagerar kraftfullt mot dessa huvudlösa påståenden.


Mitt hopp är numera fullständigt borta om en seriös valrörelse. Det är dags att Sverigedemokraterna bemöter dessa lögnare, det borde vara slut med att vända andra kinden till.


Sverige blir bara mer och mer absurt!


Vill du se klippet är det säkrast att du tar något lugnande innan. Det gjorde inte jag!


http://www.svtplay.se/klipp/1954478/protester-mot-sd-besok


UPPDATERING!!


Per Ramhorn benmöter Vårdförbundet och Kommunal i en artikel i Aftonbladet idag. Synd att inte även Jimmie Åkesson skrivit under.


http://www.aftonbladet.se/debatt/article18690906.ab


Av Thoralf Alfsson - 8 april 2014 13:46

Jag vet att det bland mina läsare finns många med goda kunskaper, brinnande intresse, och förmågan att uttrycka sig i text. Idag när jag satt på flygplatsen i Kalmar fick jag en idé jag gärna vill testa på mina läsare.


Som jag skrev igår tror jag enda sättet att nu ut till allmänheten är att dela ut information direkt i brevlådorna eller brevinkasten. Media och andra kanaler kommer vara fullständigt stängda.

När läste jag senast en artikel i media som handlade om Sverigedemokraternas sakpolitik, oavsett politiskt område. Jag kan inte ens komma ihåg om det hänt under 2014!


Därför finns det ett behov av att skapa ett mängd olika sorters utdelningsmaterial!


Vilka är våra viktigaste frågor? Vilket budskap vill vi ge till väljarna? Vad tycker gräsrötterna? Hur skall vi förmedla vårt budskap?


Du kan vara med att skapa en informationsfolder. Jag känner att det vore bra med nya idéer. Jag själv har säkert fastnat i mitt spår.


Just du kan säkert skriva en text i något ämne som du anser viktigt. Försök att hålla det kortfattat! Precis på det sättet du själv vill få det i brevlådan.


Skicka din text eller idéer till min mail eller lägg det som en kommentar på bloggen. Så skall jag försöka sammanställa det till något som vi kan trycka upp och dela ut. Vill du att ditt namn skall synas så får du uppge det när du skickar in din text.


Alla som skickar in sin text kan ju inte räkna med att få sin text publicerad men jag hoppas att jag får ett svårt jobb att välja ut det bästa texterna!


Hoppas på många förslag och texter. Vi kör fram till den 15 april så får vi se vad som kommer in.


thoralf.alfsson@telia.com


Lägger även upp en ny "omröstning" eller snarare fråga om hur könsfördelningen ser ut hos mina läsare. Hur stor är övervikten på män? Svara i högermarginalen.

Av Thoralf Alfsson - 7 april 2014 22:53

Enligt min mening så är det tveksamt om media och journlisterna försvarar yttrandefrihet och demokratin. Jag befarade att supervalåret 2014 skulle bli ganska smutsigt men det har redan nått höjder som jag trodde inte skulle kunna nås. Brandkåren i Malmö är ett slående exempel på sjukdomstillståndet i Sverige.


Men med media och journalister som till ca 70-80 procent domineras av journalister som röstar på Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kommer detta bli en minst sagt odemokratisk valrörelse i media. Man kan säga att Alliansen lagt snavben på sig själva genom att försöka radera ut och nonchalera Sverigedemokraterna i riksdagen. Deras utspel slår nu tillbaka mot dem själva! I sin egen självgodhet har de varit nöjda,bara media gjort sitt fulspel mot Sverigedemokraterna har Fredrik Reinfeldt och hans alliansvänner varit nöjda.


Media i Kalmar är inget undantag. Man har ordnat sitt eget lilla ”Kärrtorp” efter att en kriminell viftat med ett baseballträ i en folksamling. Uppenbarlige har det förekommit felaktiga uppgifter i media under hela veckan enligt Östrans artikel.


“Attacken skedde däremot inte inne i Berga Centrums nybyggda dansstudio enligt ABF:s ombudsman Tomas Johansson. Så har påståtts, säger han, men attacken skedde vid ett musikframträdanden ett hundratal meter därifrån och den påbörjade invigningsceremonin.”

 

Det jag inte riktigt förstår är hur attacken I själva verket gick till. Ingen har rapporterats skadat! Vad jag förstår vare sig skadade eller slog baseballmannen en enda människa. Vem gick han till attack mot? Det har heller aldrig framgått i media.


Det märkliga är att Vänsterpartiet eller Ung vänster aldrig ordnar några manifestationer när invandrarungdomar I Norrliden begått några brott. Dår är det alltid tyst från Linda Fleetwood och hennes partikamrater.


“Landstingsrådet Linda Fleetwood (V) hämtade exempel på vad hon menar från sin egen släkt:

– Min mormor föddes som finsk rom, min farfar var ryss och från Moskva, mina barn har nicaraguanska pappor och min man är arab. Ingen ska behöva vara orolig för att bli nerslagna och misshandlade i vårt land.

Hur kan det vara möjligt att vi i Sverige dömer människor till fängelse för att de kastar en tårta mot Sverigedemokraternas parti­ledare, men samtidigt låter en högerextremist som svingar ett basebollträ mot våra barn få gå fri?

– Hur är det möjligt, undrade Linda Fleetwood, Skärpning!”


Egentligen behöver jag inte kommentera detta mer. Det talar sitt egna tydliga språk. Linda Flettwood borde prata med sina egna partivänner ute på vänsterkanten så att de stoppar med sitt odemokratiska beteende men det är säkert inte möjligt.


Jag blir bara så jäkla trött och förbannad när media blandar in Sverigedemokraterna i en händelse där ingen från Sverigedemokraterna ens fanns närvarande. Anders Blank på Barometern gör det mer än en gång i sin artikel. Om han vore det minsta objektiv skulle han ju ifrågasätta varför SD beskylls för något som vi inte ens var närvarande vid. Men sannolikt tillhör Anders Blank skaran journalister som röstar rödgrönt! Han är ju inte precis ensam!


Östran, Barometern


Sverigedemokraterna kommer inte få det minsta draghjälp från media. Det kommer bli betydligt värre än 2010. Demoniseringen har gått betydligt längre än för fyra år sedan. Idag finns det inte en enda journalist som vågar skriva en artikel om Sverigedemokraterna som kan tolkas positivt av läsarna. Den journalisten kan se sig om efter ett nytt jobb! Dessutom inom en annan bransch.


Sverigedemokraterna har köpt annonsplats i media och reklamtid i TV-kanaler och det låter jättebra. Frågan är bara om detta kommer bli verklighet eller om chefredaktörer och TV-producenter kommer stoppa detta i sista sekunden. Risken är nog väldigt stor.


Det enda som inte kan stoppas av etablissemanget är våra egna flygblad, infotidningar trycksaker. Jag tror också detta är det bästa sättet att påverka människor.


Alla sverigedemokrater får nog rikta in sig på att gå, cykla, köra bil för att dela ut material i allmänhetens brevlådor. Ett torgmöte med 20 redan “frälsta” åhörare och ett hundratal motdemonstranter är inte värt något i sammanhanget. Om dessa “frälsta” istället hade ägnat två timmar till att dela ut material hade det blivit 40 timmar och säkert minst 4000st foldrar utdelade. Det sätter i varje fall jag ett större värde på.


Ett bra utdelningsmaterial kommer vara A och O för ett lyckat valresultat.

Av Thoralf Alfsson - 6 april 2014 16:18

Idag är det sju veckor eller 49 dagar till EP-valet den 25 maj och jag är väldigt oroad över utvecklingen i opinionen för Sverigedemokraterna. Media har dragit igång sin skrämselkampanj mot SD och den pågår för fullt i alla de mediekanaler som finns tillgängliga. Detta får givetvis också till följd att personer som sympatiserar med SD eller tänkt rösta på SD blir försiktigare med att uppge det vid opinionsundersökningar. Den så kallade "skamfaktorn" har säkerligen ökat de senaste månaderna.


Det påstås också att flera institut sedan årsskiftet också förändrat sitt sätt att ”vikta” resultaten, vilket skall missgynna Sverigedemokraterna. Om det finns någon sanning i detta låter jag vara osagt.


Oavsett om uppgifterna från opinionsundersökningarna speglar verkligheten eller inte så är de ett faktum som basuneras ut och utan tvekan påverkar det allmänheten.


Så här ser det ut enligt Dagens samhälle och givetvis utnyttjas detta.


 


Europaparlamentsvalet är bara 49 dagar bort!

 

På partiets hemsida hittar jag inget om valet till Europaparlamentet. Det är kliniskt rent!

Har ansvariga för webbsidorna glömt bort att vi har ett av de allra viktigaste valen för Sverigedemokraterna inom bara några veckor?


Vi måste alla jobba för ett valresultat med ett mål på minst 15 procent i EP-valet!


Under rubriken ”Nyheter” på hemsidan är den senaste uppdateringen mer än två veckor gammal, nämligen från den 21 mars och handlar om Jimmies Sverigeturne. Några politiska budskap finns överhuvudtaget inte under Nyheter. Några politiska utspel har heller inte förekommit från partiledningen under de senaste månaderna. Undrar om allt sparas till vårtalet i Stockholm i slutet av månaden, 26 april?


Partiets valmanifest som antogs på valkonferensen för tre veckor sedan och väckte inget vidare intresse i media. Det kan utan tvekan tolkas som att det är alldeles för passivt och slätstrucket! Det måste finnas minst 5-10 punkter som sticker ut och som ger uppmärksamhet. Samtidigt som det visar alla gräsrötter vartåt partiet är på väg. Vid tystnad trampar partiet vatten.


Under rubriken ”Vår politik” finns ingen egen sida/flik för Europapolitik och vår syn på EU. Har partiet glömt bort att vi har ett EP-val om bara sju veckor. Idag borde det finnas redan på "förstasidan"!


Jag har tidigare önskat att Jimmie och Björn skulle skriva ett veckobrev likt det som Dansk Folkeparti producerar i stort sett varje vecka. Gå gärna in på Dansk Folkepartis hemsida.


”Mer Danmark, mindre EU, det är möjligt”


 

 

Det är hög tid att Sverigedemokraternas partiledningen vaknar och tar tag i taktpinnen! Annars är risken stor att gräsrötterna tappar både motivationen och styrfarten. Vi får inte missa chansen supervalåret!

 

Det är bara att titta på Nigel Farage i UKIP eller Marine Le Pen i Front National så ser jag hur ofta de kommer med utspel som faktiskt kommenteras även i svensk media. I veckan kunde vi läsa om halalslaktat kött i franska skolor. Läs artikel i SvD.


Partiet har haft en lång rad straffsparkar i politiken det senaste halvåret. Har man tagit tillvara på dessa straffsparkar?


Jag börjar faktiskt undra var den svaga länken sitter?


Hade jag haft tillgång till EP-vals material hade jag definitivt ägnat ett antal timmar i helgen och kommande veckor till att dela ut detta! Men tyvärr så finns fortfarande inget material framme och vi får sannolikt vänta ytterligare några veckor på detta. I mina ögon bortkastade möjligheter och tid.


I Kalmar län kommer vi annonsera med liknande budskap enligt nedanstående under de kommande veckorna.


 

 

Av Thoralf Alfsson - 5 april 2014 22:36

 


Barometern har under den sista veckan drivit en ”rasistkampanj” grundad på en enskild händelse och en enskild individ. Varje dag i veckan har man haft stora rubriker och artiklar i tidningen. Under fredagen punkterade polisen hela kampanjen genom att meddela att det inte handlade om någon rasistattack utan snarare handlade om en uppgörelse inom kriminella grupper. Eftersom det inträffade i Berga Centrum finns det väl en viss sannolikhet för att personer med invandrarbakgrund är inblandade.


Kommunalrådet Johan Persson (S) tog till och med tillfälle att beskylla ”rasistattacken” på Sverigedemokraternas intåg i den svenska politiken i en artikel i Östran. Väldigt lågt av Kalmar kommuns ledande politiker.


Det är många som uttalat sig efter den påstådda ”rasistattacken”. Attacken som inte handlade om rasism enligt polisens utredning, efter förhör med den som utförde attacken.


Under lördagen ordnade till och med Ung vänster en manifestation mot rasism vid Berga Centrum. Trots att ingen rasistattack inträffat enligt polisen. Radio Kalmar var på plats och rapporterade.


Det var ju just i Berga Centrum som delar av ett köpcentrum brändes ner 2011 av ett så kallat ungdomsgäng.


Barometerns kampanj under veckan var alltså helt uppåt väggarna och man skrämde upp hela Kalmar och speciellt de norra stadsdelarna med sina artiklar.


Notera också att Barometern inte skrivit en enda rad under veckan som gått om den muslim som dömdes vid Solna Tingsrätt för dödshot mot mig och Kent Ekeroth.


Idag lördag var artikeln väldigt liten. Under ”Nyheter i korthet ” fanns denna lilla artikel.


 


Tidigare i veckan har det varit enligt nedan i tidningen.


   

   



 

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2014 22:46

Jag har börjat en större insamling av uppgifter angående invandringens konstnader från en hel rad myndigheter. En ganska intressant uppgift som säkert kommer leda till nya spår och ett antal blogginlägg. Anledningen till detta jobb är om jag kan sammanställa materialet till något som vi kan använda under kommenade valrörelse i varje enskild kommun i Kalmar län.


Med anledning av det begärde jag den 25 mars in uppgifter från alla 12 kommuner i Kalmar län över hur stora ersättningar de fått från Migrationsverket under 2012 och 2013. Idag är det den 4 april och fyra kommuner har ännu inte svarat på mina frågor.


Oskarshamn, Mönsterås, Borgholm och Emmaboda.


Nägra kommuner har svarat exemplariskt med ett excel-dokument där man även tagit med kommunernas kostnader, inte bara intäkterna från Migrationsverket. Det gäller t.ex Mörbylånga kommun. Absolut snabbast att svara var Vimmerby kommun. Bra jobbat av de kommuner som svarat. Men det blir underbetyg till de fyra kommuner som inte svarat.


Jag har även ställt samma fråga till landstinget och fått ett snabbt och bra svar.


Jag har också ställt frågor till Migrationsverket. Men då har jag frågat hur mycket de betalt ut i ersättningar till Kalmar läns tolv kommuner och landstinget under 2012 och 2013.


Nu börjar det roliga eller rättare sagt det mycket märkliga. Jag hade förväntat mig att det skulle vara något så när överstämmande siffror. En diff. På 100 000 kronor skulle jag kunna acceptera men inte när det handlar om miljonbelopp eller mer än så.


Här kommer en liten sammanställning över hur kommunerna och Migrationsverkets har rapporterat.


Några av mina läsare kommer säkert reagera på beloppen. Men kom ihåg att detta är bara en väldigt liten del av sanningen. Jag kommer lägga upp mer när jag sammanställt alla uppgifter.


 

 


Ny omröstning på bloggen!


Det vore intressant att veta hur stor andel av mina läsare som har svensk eller utländsk bakgrund. Därför har jag lagt upp frågan i högermarginalen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards