thoralf

Alla inlägg den 28 april 2014

Av Thoralf Alfsson - 28 april 2014 17:24

Kalmar kommun beslutade vid dagens kommunfullmäktige att öka mottagandet av ensamkommande barn med fem nya platser. Sverigedemokraterna yrkade avslag på förslaget. Som vanligt var det SD mot alla andra partier i kommunfullmäktige.


Nu har jag fått höra både det ena och andra från flera ledamöterna i kommunfullmäktige. Jag redovisade lite kostnader på riksplanet att utgiftsområde 8 Migration och utgiftsområde 13 Integration tyder på en kostnad för 2013 på över 25 miljarder kronor.


Att påtala dessa kostnader för kommunfullmäktige är minst sagt tabu. Att ställa invandringens kostnader mot de låga pensionerna för fattigpensionärer och garantipensionen, skolan eller bristerna inom vården får uppenbarligen vissa ledamöter att gå i taket.


Kan nämna moderaten Jan-Ingemar Lundström som hävde ur sig saker utan att begära ordet från sin plats, att inte kf-ordförande bad Jan-Ingemar Lundström att hålla sig till ordningen var minst sagt bedrövligt. Det enda jag tog upp var kostnader i statsbudgeten och hur många ensamkommande som kommer till Sverige i jämförelse med våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Det fick Jan-Ingemar Lundström att tappa kontrollen. Helt sanslöst.


Vänsterpartisten Bertil Dahl var inte bättre med sina floskler, där givetvis rasism och alla människors lika värde var återkommande inslag i hans anförande. Moderaten Jonas Lövgren ville öka antalet än mer än förslaget om fem platser. Hur många platser han och moderaterna vill ha berättade han inte från talarstolen.


Socialdemokraten Bengt Kronblad som företräder pensionärerna i Kalmar blev väldigt upprörd över att jag ställde "ensamkommande barn mot pensionärerna" som han uttryckte det eller tolkade min redovisning av statens kostnader på utgiftsområde 8 och 13.


Folkpartisten Björn Brändevall jämförde antalet mottagna flyktingar i Sverige med antalet flyktingar i Libanon (en miljon) och ansåg att Sverige därmed kunde ta emot lika många av solidaritet.


Att gå in i debatt med dessa upprörda ledamöter är inget jag finner värt mödan. De är ändå fullständigt förblindade av att vara tvärtemot SD och är inte motagliga för något annat.


Att redovisa en liten del av kostnaderna för massinvandringen i kommunfullmäktige gör att det blir kaos hos vissa ledamöter. Den politiska korrektheten är ”mördande”!


Den enda slutsatsen jag kan dra är att det finns absolut ingen gräns för vad massinvandringen får kosta och hur stor den kan vara när 7-klövern får säga sitt.


Jag är dessutom övertygad om att massinvandringens extrema kostnader och den exploationsartade utvecklingen i kostnader är mycket känslig för 7-klövern i den kommande valrörelsen. Att lyft fram invandringens kostnader på kommunal nivå kommer utan tvekan få effekt i valresultatet inte minst inom pensionärsgrupperna.


Idag kan det också vara intressant att lägga upp dokumentet över ersättningarna från Migrationsverket till Kalmar kommun under 2013. Jag tror inte ens att alla ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige känner till dessa kostnader. Nej, jag är övertygad om att bara ett fåtal känner till siffrorna.


Men det är ju pengar som ramlar ner från statens kassa! Och då är det ju gratis för Kalmar kommuns innevånare om man skall tro vissa ledamöter i kommunfullmäktige.


 

 

 

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards