thoralf

Direktlänk till inlägg 5 april 2014

RASISTKAMPANJEN I BAROMETERN PUNKTERADES AV POLISEN

Av Thoralf Alfsson - 5 april 2014 22:36

 


Barometern har under den sista veckan drivit en ”rasistkampanj” grundad på en enskild händelse och en enskild individ. Varje dag i veckan har man haft stora rubriker och artiklar i tidningen. Under fredagen punkterade polisen hela kampanjen genom att meddela att det inte handlade om någon rasistattack utan snarare handlade om en uppgörelse inom kriminella grupper. Eftersom det inträffade i Berga Centrum finns det väl en viss sannolikhet för att personer med invandrarbakgrund är inblandade.


Kommunalrådet Johan Persson (S) tog till och med tillfälle att beskylla ”rasistattacken” på Sverigedemokraternas intåg i den svenska politiken i en artikel i Östran. Väldigt lågt av Kalmar kommuns ledande politiker.


Det är många som uttalat sig efter den påstådda ”rasistattacken”. Attacken som inte handlade om rasism enligt polisens utredning, efter förhör med den som utförde attacken.


Under lördagen ordnade till och med Ung vänster en manifestation mot rasism vid Berga Centrum. Trots att ingen rasistattack inträffat enligt polisen. Radio Kalmar var på plats och rapporterade.


Det var ju just i Berga Centrum som delar av ett köpcentrum brändes ner 2011 av ett så kallat ungdomsgäng.


Barometerns kampanj under veckan var alltså helt uppåt väggarna och man skrämde upp hela Kalmar och speciellt de norra stadsdelarna med sina artiklar.


Notera också att Barometern inte skrivit en enda rad under veckan som gått om den muslim som dömdes vid Solna Tingsrätt för dödshot mot mig och Kent Ekeroth.


Idag lördag var artikeln väldigt liten. Under ”Nyheter i korthet ” fanns denna lilla artikel.


 


Tidigare i veckan har det varit enligt nedan i tidningen.


   

   



 

 
 
Lassekolja

Lassekolja

6 april 2014 00:25

Aha, nu förstår jag....Nu förstår jag varför det nappade så dåligt när jag var ute på Kungsbackafjorden 1999 och dörjade makrill. Förr höll man på tills man inte ville ha fler, därefter blev det något sämre men en gång fick jag inte ett napp. Nu 2014, alltså 15år senare, kom jag med hjälp av kombinationen Thoralfs blogg, Barometern och kommunalrådet i Kalmar, Johan Persson(S), på varför det inte nappade den där gången: Det var Vår Herres straff för att jag gick med i Sverigedemokraterna! Saken är klar! TACK alla för att jag fick klarhet!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

På med plastisocksen så dansar vi Johan

6 april 2014 00:57

Här blir nog vänsterhatet lite väl synligt
Vilken stil och klass, rent underhållande faktiskt
Resultat nya SD väljare i kommunvalet 2014, mange takk

 
Ingen bild

pelle

6 april 2014 01:42

Handen på hjärtat, tror ni att Sd kommer att kunna göra någonting nånsin åt invandringen
Kommer dom att kunna sätta hårt mot hårt när vänstervåldet bara ökar i landet,
För det gäller ju att inte backa i dom lägena .jag undrar men jag hoppas naturligtvis
Man kan se tydligt att dom viker ner sig mot media och då använder inte dom våld utan bara skrivandets makt
Verkligheten i Sverige är ju sådan

 
Ingen bild

pelle

6 april 2014 02:02

Verkligheten i Sverige är ju så att vänsterslöddrets våld är ju något gott?????
Hur ska man då på demokratisk väg kunna göra något?
Det är ju så att våld föder våld så detta är ju något som slöddret ber om.
Hur många torg möten har inte detta patrask förstört för Sd utan att polisen lyckats få tyst på på dom?
Polisen är ju oxå styrda av vänstermedia så dom får ju inte ta i så hårt som dom skulle behöva för att få ordning på detta landet

Jag är en trogen Sd, kille men jag är inte säker på att det kommer att räcka.
Pelle

 
Ingen bild

Blåsippan

6 april 2014 02:18

Hej Pelle.

Sunt förnuft och trägen vinner. Vi får inte ge upp ty sanningen skall ju så småningom segra. Tålamod och sunt förnuft är vårt ledord.

 
Ingen bild

Magentan

6 april 2014 02:21

Tack Thoralf för ditt avslöjande collage över en veckas typiska halvfalska tidningsrubriker för skrämsel-hjärntvätt av folket. Men jag förstår inte riktigt det där att "Rasistkampanjen i Barometern punkterades av polisen".

På vilket sätt menar du att kampanjen punkterades? Om det under en veckas tid finns minst 6 st sensationella skrämselartiklar om en "rasistattack med basebollträ" med stora rubriker som ingen av Barometerns läsare har kunnat missa, och den sista dagen kommer en liten undanskymd blänkare med en halv dementi av alltihop, som förmodligen inte lästes av någon, är väl detta snarare en ganska lyckad hjärntvättardrive i fulmedia. Och med sossekommunalrådets beskyllning på SD som krona på verket måste väl denna typiska indoktrineringskampanj betecknas som en fullträff för Barometern och alla andra SD-hatare.

 
Ingen bild

Essendon

6 april 2014 02:46

Pinsamt dålig gammal öststatsjournalistik från Barometern som bygger på att folk skall föras bakom ljuset!
När nätet inte fanns tillgängligt, då kunde hitta innehållet i nyheter, men inte idag.

Tyvärr så har dom nyttiga idioterna på tidningsredaktionerna inte fattat nätets genomslag utan kör blint ner i graven!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyttig_idiot

 
Ingen bild

Johan Eklund

6 april 2014 03:01

Vad f..n sysslar vår press med? Varför driver de en agenda?

 
Ingen bild

Olov

6 april 2014 03:28

OT: Ser nu i Demoskops nyaste mätning att SD backar -1.4% och att Vänstern nu är lika stora som SD.
Kommunisternas propagandaapparat, som är enorm ser ut att lyckas med sitt uppdrag!
OCH i det här läget gör SD det fenomenalt galna beslutet om att "smälta in i tapeten" och tystar ned sina bästa förmågor till förmån för okända & tysta tonåringar. -GRATTIS!
Åkesson tyst som en mus! SD´s eget propagandamaskineri ligger i delar i sina kartonger, kan man säga, Orörda, Ej monterade!
-GRATTIS!
Den sittande ledningen verkar vara sådana som nu sparat ihop ett par miljoner och känner sig nöjda med det och pillar navel-ludd!
-Så var den sagan slut!
Det är i elfte timmen nu. Båten tar in vatten för fullt. Kaptenen har gjort sig av med de handlingskraftiga som kunde räddat skutan. Själva sitter de nu i aktersalongen och äter buffe´i godan ro och kanske tittar på det feta kontoutdraget från sparkontot på samma samma vis som en del aktörer inom den privata vården och skolan gjort i sin nya ferrari.

Tråkigt om det är så som det verkar!

Då har SD blivit "Sol&Vårat" !

 
Ingen bild

World Traveller

6 april 2014 04:04

Jag trodde det handlade om Aschberg när jag läste att nån gått lös med ett basebollträ.

 
Ingen bild

Olov

6 april 2014 04:05

SD verkar ha blivit som en insomnad fackförening.
Med en ledning Däst av den goda festmaten, Gör de ingenting!

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 april 2014 05:56

Förr skrämde man barnen med sotarn ,idag skrämmer man oss vuxna med Robert Aschberg !

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 april 2014 07:57

Vinnare är Rasistkampanjen i Barometern och alla andra tidningar som "folket" läser eller tittar på

Vanliga väljare förutom SD väljarna har bara förmågan att ta in en sak i taget och enbart det första intrycket.

Och så länge ledarna för Sverigedemokraterna inte är intresserade att ändra på maktbalansen inom media kommer det att förbli så, och troligen räcker valresultatet att bli sittande vid "köttgrytorna" ännu en tid och vad som händer sedan har ingen betydelse

 
Ingen bild

Markku Ahonen

6 april 2014 08:51

Vad är det för fel på dig Thoralf. Du menar dels att det är polisen som avgör om det var ett rasistiskt tilltag och dels så inser du inte allvaret i att en 46-årig man svingar med basebollträ bland småbarn. Vart tog SDs krav om hårdare tag mot brottsligheten vägen. Du vill med ditt inlägg även påstå att samtliga boende i Berga på något sätt är kriminella. Inte så svårt att förstå att SD på riksnivå vill bli av med dig och mitt råd är att du snarast söker hjälp. SD backar i de senaste opinionsundersökningarna och det kan vi nog helt och hållet tacka oönskade Thoralf Alfsson för.

 
Ingen bild

Polisanmäl

6 april 2014 08:57

Thoralf polisanmäl din lokala stalkare Markku Ahonen,
såna som han blir bara farligare ju längre dom får hållas.

 
Ingen bild

Fia Gustavsson

6 april 2014 09:11

Till "Olov". Din beskrivning av situationen är precis som jag känner. SD lyser numera med sin frånvaro i de flesta väsentliga sammanhang. Efter mötet i Västerås förstår man att glöden börjat falnat och den inre kretsen lever sitt eget liv. En av de få som verkligen ska ha all heder för det arbeta han utför är Thoralf. Han lever som han lär och har inte tappat kontakten med väljarna. Jag kommer att rösta på SD för att försöka rädda Sverige men respekten för det politiska arbetet går i huvudsak till Thoralf. Jag bor inte i Kalmar men följer ditt gedigna arbete genom din blogg Tack Thoralf!

 
Ingen bild

Hacke

6 april 2014 09:11

Avslöjande collage och bra exempel på gammelmedia som gör sig till åtlöje på ett allt tydligare sätt. Folk borde läsa deras alster som om det vore första april varje dag. Om man till äventyrs skulle tveka på något av deras dåliga skämt till journalistik kan man ju alltid gå till facit på nätet och se vad som verkligen gäller.

 
Ingen bild

Ludvig

6 april 2014 09:23

Backar SD i mätningar så beror det på behandlingen av Thoralf Alfsson. Han gör ett fantastiskt jobb som valberedningen inte har fattat.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 april 2014 09:37

Markku Ahonen

Jag överlåter åt läsarna att bedöma vem det är fel på!

 
Ingen bild

SDare

6 april 2014 09:38

Jag brukar inte svära.
Men redan i veckan blev jag jä..igt trött på P4 Kalmars satans tjat om denna så kallade rasistattack. Ständigt får vi höra hur reportrarna klappar sig på axeln om hur duktiga de är i Sveriges bästa monologa nyhetskanal. Kommentera gärna den här nyheten på våran hemsida, brukar det heta. Jovisst!! Men bara om du tycker som vi. Allt annat raderas direkt i monologkanalen P4 Kalmar.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 april 2014 09:40

Frågan är om inte 46-åringen kan stämma Barometern för artiklarna?

 
Ingen bild

Robban

6 april 2014 09:44

Ja du Marko!
Här har du den opixlade verkligheten som plötsligt kan ringa på dörren

http://www.friatider.se/wp-content/uploads/cache/picture437122.jpg

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

6 april 2014 09:46

Vem är bäst på att förstöra ryktet för Berga C. Segrare i denna tävling, ja överlägsen segrare, BAROMETERN, som glömt vad undersökande journalistik är för något.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 april 2014 09:57

Kom också ihåg att Barometern inte skrivit en enda rad om domen mot den muslim som dödshotat mig och Kent Ekeroth.

 
Ingen bild

SDare

6 april 2014 09:58

Fredens religion
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/par-domt-till-doden-for-hadiskt-sms_3437326.svd

 
Ingen bild

World Traveller

6 april 2014 10:20

Markku Ahonen, mår du riktigt bra? Ditt hat mot Sverigedemokrater i allmänhet och Thoralf i synnerhet kan inte vara nyttigt. Har ingen av dina närmaste bett dig söka hjälp? Det måste ju vara jobbigt för dom också.

 
Ingen bild

Magentan

6 april 2014 10:41

Essedon skriver: "Tyvärr så har dom nyttiga idioterna på tidningsredaktionerna inte fattat nätets genomslag utan kör blint ner i graven!"

Man hade ju önskat det. Men nätets genomslag är faktiskt inte särskilt stort ännu. Fortfarande är det endast en mycket liten bråkdel av folket som hämtar politisk information på nätet, jämfört med alla de som nöjer sig med att dagligen bli hjärntvättade av fulmedia, främst av radio och TV som 80-90 procent av den vuxna befolkningen fortfarande litar blint på.

Tidningarna har visserligen minskat i antal och betydelse, men radions och i synnerhet TV:s genomslagskraft är enorm, och där härskar gruppen MP, V och S i stort sett enväldigt (till ca 80%). Resten tillhör övriga 7-klövern.

Enligt en undersökning av JMG (Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs Universitet) i april 2012 uppgav hela 54% av journalisterna på Sveriges Radio och 52% på SVT att de sympatiserar med Miljöpartiet.
För landets journalister totalt fördelade sig partisympatierna enligt följande:

MP 41%
V 15%
S 14%
M 14%
FP 7%
C 4%
KD 2%
SD 0%

Men SD-ledningen inbillar sig fortfarande att de ska få chans att komma ut med sitt valbudskap på ett neutralt sätt via våra fulmedier...

 
Ingen bild

bonnläpp

6 april 2014 10:50

@World Traveller, det är Ahonen som står för hatet på denna sida. Tyvärr verkar han inte förstå det själv. Som du säger, hoppas han pratar med sina närstående om hjälp.

 
Ingen bild

Waterbug

6 april 2014 10:59

Underhållande och talande exempel på journalistisk hederlighet:

Thoralf skriver:
Eftersom det inträffade i Berga Centrum finns det väl en viss
sannolikhet för att personer med invandrarbakgrund är inblandade.

Murvel skriver:
Du vill med ditt inlägg även påstå att samtliga boende i Berga på
något sätt är kriminella.

-----------------------------------------------------------------

Thoralf skriver:
Attacken som inte handlade om rasism enligt polisens utredning,
efter förhör med den som utförde attacken.

Polisen säger: I stället säger polisen i ett pressmeddelande
att det ska ha varit en uppgörelse mellan kriminella där det
finns en bakomliggande historia.


Murvel skriver:
Du menar dels att det är polisen som avgör om det
var ett rasistiskt tilltag och dels så inser du inte allvaret i att en 46-årig man
svingar med basebollträ bland småbarn.

(Notera att Thoralf inte med ett ord nämner huruvida det är allvarligt eller ej att svinga
med basebollträ bland småbarn någonstans i sin text)

-----------------------------------------------------------------

Murvel kommer med den sämsta samtidsanalys jag skådat:

SD backar i de senaste
opinionsundersökningarna och det kan vi nog helt och hållet tacka oönskade
Thoralf Alfsson för.

-----------------------------------------------------------------

Murvel implicerar att polis och åklagare är rasister och döljer det
faktum att det måste ha varit en rasistattack, för vi har väl ingen agendasättande journalistik i Sverige?

 
Ingen bild

Lotta

6 april 2014 11:01

Det som slår en när man läser Barometerns artiklar är den rena hysterin de präglas av. Det låter som om hela Kalmar övertagits av ett hårdfört nazistgäng som går omkring på gatorna och hotar och misshandlar folk. Ung Vänster gör också sitt bästa för att elda på hysterin med sin manifestation. Hur skulle det vara om Barometern och Ung Vänster tog ner hela händelsen på rimlig nivå dvs en (1) individ beter sig illa, låt polisen ta tag i ärendet och utdela rättmätigt straff.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

6 april 2014 11:10

Historien upprepar sig brukar man säga. Ja, vi har en budbärare, som kommer med obehagliga sanningar för vissa. Men i stället för att lyssna, analysera, ställa sig frågan om det här kan stämma, så skjuter man budbäraren. Är det för nära, intellektuell kollaps, budskapet passar inte in i ens politiska övertygelse etc. Hade dessa budskap levererars från/om ett annat land, ja då hade budbäraren fått stora journalistpriset. Är övertygad om att omvärldens dom kommer att bli/är hård mot svensk media, och är många tidningar så långt ifrån " PRAVDA " egentligen. Man kan bara hoppas att budbäraren/budbärarna en dag får upprättelse. Sverige behöver fler budbärare.

 
Ingen bild

Magentan

6 april 2014 11:30

SVERIGES JOURNALISTFÖRBUND FÖRBEREDER SIG INFÖR RIKSDAGSVALET
Gå in på min länk nedan till danska Snaphanen och scrolla nedåt en liten bit till rubriken "Sveriges Journalistforbund forbereder til Riksdagsvalg"!

Där kan ni få en glimt av hur svenska journalister med hjälp av RIKTIGT OTÄCK SD-hat-propaganda förbereder sig för att ljuga och sprida skräck om SD inför riksdagsvalet!

http://snaphanen.dk/2014/04/03/borgmester-rahman-tilvandret-muslimsk-korruption/

 
Ingen bild

Mike

6 april 2014 11:52

Vi måste ha världens mest förljugna "journalister" i detta land. Det är rent beklämmande att se hur dom beter sig.

Samtidigt har AB, om jag inte minns fel, skrivit om oron om att vi är på väg att få politiserad media a la Fox i USA.

Vad då på väg att få?

Vi har haft det långt innan Fox fanns. Vi drunknar i politiskt motiverad agendarapportering. Alternativen är få och når oftast inte den breda massan av sheeple. I Usa, som jag i övrigt inte hyser någon större tilltro till, går det att byta kanal.

Varför är det ens legitimt att vara kommunist eller, maskerad sådan, i form av miljötalibankommunisterna i MP?

 
Stefan K

Stefan K

6 april 2014 12:13

Ja du Thoralf, det är många politiker som visar upp en låg sida när de försöker hantera SD.
Att de sedan inte har stoltheten att erkänna sina fel gör dem bara än mer patetiska.
Dessa ständiga manifestationer så fort någon med annan hudfärg eller etnicitet drabbas, börjar dra ett löjes skimmer över det hela.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Svensk media åker automatväxlat sedan 1968

6 april 2014 12:14

En ganska stort magplask av Barometern , ett annat är "vanliga " människor som filmas på stan, var är pensionsräddarna`?

I senaste projektet "Kalmars olika områden envisas man med att skiljelinjen i Kalmar går mellan "norr och söder om järnvägen"
Skiljelinjen går mellan norr söder om Ölandsleden idag

 
Ingen bild

Tobias G

6 april 2014 12:55

Finns det ingen gräns för hur mycket lögner en tidning kan pumpa ut utan att bli av med sitt utgivningstillstånd?

 
Ingen bild

Magentan

6 april 2014 14:18


OM DE STÄNDIGA MANIFESTATIONERNA
I stort sett alla de hysteriska s.k "antirasist-manifestationerna", som numera förekommer varje vecka på olika orter anordnas av extremvänstern och är främst avsedda att demonisera och propagera mot SD, vilket de med hjälp av våra medier också lyckas med.

Det började med den stora "antirasistdemonstrationen" i Kärrtorp strax före jul. En för extremvänstern oerhört lyckad tillställning som med stor hjälp av den enorma medieprogandan besöktes av ca 16.000 personer!

Enligt Britta Svensson i Expressen (den enda journalisten som vågade skriva sanningen om Kärrtorpsmanifestationen) droppade ungefär 90% av de ditlurade deltagarna emellertid av när dessa liksom hon själv så småningom upptäckte att (citat) "detta egentligen var ett vänstermöte med extrema inslag."

Britta Svensson berättar bl.a i sin artikel att talaren på Kärrtorpsscenen var en framträdande medlem i det marxist-leninistiska Rättvisepartiet Socialisterna, och att han dessutom glömde nämna att en 34-årig ledare från den likaledes vänsterextrema, militanta Revolutionära Fronten misstänktes (och senare åtalades) för dråpförsök vid den föregående (betydligt blygsammare) demonstrationen som orsakat det aktuella massmötet.

(Citat): "Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om "Jimmie Åkesson - skicka grisen till slakt" och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag. 15.000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften."

Britta Svensson avslutar sin artikel om Kärrtorpmanifestationen med: "Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra".

Bland alla SD-hatare i extremvänstern och 7-klövern samt medierna var den dock en stor succé, som man nu febrilt söker mer eller mindre påhittade, konstgjorda anledningar för att försöka upprepa.

 
Ingen bild

Magentan

6 april 2014 14:22

Här kommer länken till Britta Svenssons artikel:

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/


 
Ingen bild

Dan Park Sveriges första politiska fånge? ?

6 april 2014 14:56

OT : Olov om man är så mätt och nöjd med kontot hur nöjd skall man då inte vara 2018.

 
Ingen bild

Stig-Arne

6 april 2014 14:59

Mot bakgrund av Thoralfs blogginlägg finns det skäl att fundera på två saker:

1) Finns det någon som är förvånad över det låga förtroendet som svenska journalister åtnjuter?
2) Hur kommer det sig att det fortfarande finns så många, som både betalar för och litar på gammelmedia?

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 april 2014 15:07

Magentan... Visst är det märkligt. Du kan hylla blodiga kommunistdiktaturer, vilja ta över (stjäla) alla produktionsmedel tom. med våld, ha symboler som "Hammaren o Skäran" på dina kläder eller på fanor i demonstrationer osv.
Ingen lyfter ett finger. Varken media, ordningsmakt eller politiker reagerar.
Tom. skolelever kan bära dessa blodiga symboler.

Men om du ifrågasätter invandringen, tvivlar på ensamkommande "barns" ålder, kritiserar Islams kvinnofientlighet osv. Då blir man kallad för Nazist, Fascist och Främlingsfientlig mm. mm.

Man utesluts ur Facket, riskerar jobbet mm. mm.
Det är ett väldigt märkligt land vi lever i. Och framtiden ser inte ljus ut...

 
Ingen bild

tant Gul

6 april 2014 15:25

Vanstyrets Nya Sverige
Medan folket sov, passade makteliten på att i Grundlagen införa påbud om mångkultur. Det hela började så smått med den
o)avsiktliga felöversättningen av dignity = värdighet, ett ord som den socialdemokratiska maktens hantlangare kraftigt devalverade till blott "värde", något som sedan av höga vederbörande anses vara lika för alla individer på denna glob. Också denna dumhet är kraftfullt representerad i svensk grundlag i form av påståendet om "allas lika värde". Sedan kom "värdegrunden", med vars användande alla tokar i dumsverige kan deklarer att de trofast stödjer påståendet om "allas lika värde".

Om mångkulturen har det nu kommit ut en till synes intressant bok: Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster av Göran Adamson, 164:-
I sitt senaste blogginlägg presenterar och kommenterar på sedvanligt föredömligt sätt Jan Milld denna bok. Hasta dit och läs!

Nedan följer Bokus' eller kanske förlagets presentationstext om boken - som en liten smakbit - förhoppningsvis appetitretande.

"Mångfald och multikulturalism är, sägs det, progressiva idéer med tydlig vänsterprägel. Därför ses kritik som reaktionär och rasistisk. Stämmer detta? För att få svar på denna fråga, har mångfaldens roll inom svenska universitet studerats; dels i
*Mångfald i högskolan*, socialdemokratins 260-sidiga rapport från år 2000, som förespråkade att lärosätena bör utgå från multikulturalism, dels i de mångfaldsplaner som lärosätena strax därefter presenterade.

Är anti-rasismen mångfaldens paradnummer? Boken vill visa att så förhåller det sig icke - i själva verket innehåller multikulturalismen en mängd egenskaper som vetter mot rasism, som t.ex mystifieringen av den etniska gruppen - och hinnan som åtskiljer etnicitet och nationalism är tunn. Multikulturalister ersätter rasism mot andra kulturer med fascination och nyfi kenhet. Därigenom sätts minoritetsgruppen på piedestal för medömkan eller patetisk idealisering och den utestänges från normalt mänskligt liv.

Men syftet med boken är inte att enbart beskriva vad som händer inom universitetet, utan vad som händer i samhället. Mångfald och multikulturalismen har idag ett inflytande i det svenska samhället som överträffar marxismens på tidigt 1970-tal. Problemet försvåras av att mångfaldens progressiva försvarare inte ser att de idéer de slåss för är reaktionära."
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
SD-medlemmar bör kanske för undvikande av ev utstötning inhämta tillåtelse att läsa boken från SD-ledningen.

 
Ingen bild

Berit

6 april 2014 16:13

Stig-Arne skriver:

"1) Finns det någon som är förvånad över det låga förtroendet som svenska journalister åtnjuter?
2) Hur kommer det sig att det fortfarande finns så många, som både betalar för och litar på gammelmedia?"

-SYNS MAN INTE - FINNS MAN INTE !

Om inte reklam hade fungerat -Tror någon att de som kostar på reklamblad och erbjudandeutskick är helt hjärndöda?! Årtionde efter årtionde pumpas det ut all denna reklam i brevlådorna!

G I V E T V I S FUNGERAR DET!!!

Det finns en enda sak SD borde ägna sig åt 100% ..Och det är REKLAM.
Den som fixar mest reklam vinner valet. Så enkelt är det!

 
Ingen bild

Elisabeth

6 april 2014 16:13

Tack Markku Ahonen!
Det var trevligt att för omväxlighetens skull läsa en bra kommentar här.
Läste att någon annan kommentator tyckte att Thoralf skulle polisanmäla dig.
Undrar i mitt stille sinne för vad?

 
Ingen bild

Anki

6 april 2014 16:25

Det Sverigedemokraterna skulle göra vore att lägga allt krut på att få tag i och skaffa sig sponsorer. Stora sponsorer, Företagare, Bankirer, Både i Sverige och utomlands. Man behöver få ihop miljardbelopp.
Sedan kör man marknadsföring 24-7 året runt om det så innebär att flygbomba städerna med miljontals små flygblad.

 
Ingen bild

gärna

6 april 2014 16:37

@Elisabeth, du får väl använda hjärnan, om du har någon.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 april 2014 16:41

Elisabeth

Du läser tydligen lika illa som Ahonen. Men har man vänsterögon så kan det ju inte bli något annat.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 april 2014 16:56

Stig-Arne... Visst kan man lita på "gammelmedia". När det gäller referat från syföreningens höstauktion, det nya gymmet, trafikolyckor, hela familjesidan. lokal sport och liknande. Samma med de stora "drakarna".
Men det är tragiskt och förödande för media att deras trovärdighet inte gäller alla artiklar och fakta. Dock gräver de sin egen grav...

 
Ingen bild

HS

6 april 2014 16:59

Barometern verkar ju vara en fullständigt absurd publikation. Som väl är finns det väl ingen tänkande människa som tar sådana skriverier på allvar...

 
Ingen bild

Essendon

6 april 2014 17:25

Kungsbacka-Nytt med deras journalister vred till en osanning (?) om medgivande av "ensamstående barn" nyligen.

http://www.friatider.se/sd-politiker-backar-efter-kritiken

http://kungsbacka.sverigedemokraterna.se/2014/04/04/angaende-artikeln-i-kungsbacka-nytt/

 
Ingen bild

Lärare

6 april 2014 17:35

Ha Ha, de avslöjar sig själva de stackars journalister och övriga SD-hatare. Smutskampanjen är i full gång kommer säkert eskalera också.

VEM, bryr sig vad journalisterna skriver och numera även vad TV sänder ut. INGEN, förutom SD-hatarna själva.

Det är antirasistdemonstrationer snart sagt var och varannan dag.
Allt för att försöka smutskasta ett sverigevänligt, demokratiskt invalt parti i riksdagen, nämligen det enda vettiga valet; SVERIGEDEMOKRATERNA!

Tur att svenska folket kan läsa och tänka själva!
Låt dom hålla på, de ynkliga, ängsliga PK-folket!

 
Ingen bild

World Traveller

6 april 2014 17:46

Elisabeth, vad svamlar du om? Tycker du Ahonens äckliga hat är sunt?

 
Ingen bild

Anki

6 april 2014 17:50

@Lärare
Saken är den att det sk "pk-folket" vinner, Tyvärr är det så!
Ty den som har propagandamaskinen i sin hand vinner.

Om Sverigedemokraterna skulle köra en reklamfilm typ som rollatorvideon varje kväll f.o.m nu fram till valdagen så skulle man säkerligen få 20-50%

 
Ingen bild

Bc

6 april 2014 18:49

Det enda hat som finns här är det som kommer från er. Och det enda Thoralfs gör är göda hat.
Är man inte på samma hatiska spår som ni så är man kommunist, afa eller miljöpartist enligt... Det är ni som ät blinda av hat och tål inte att bli emotsagd.

 
Ingen bild

bonnläpp

6 april 2014 18:55

@Bc, tror du har missat Ahonen. Å andra sidan ser man bara vad man vill se.

 
Ingen bild

World Traveller

6 april 2014 20:21

Bc, vad tycker du bäst om - svensk midsommar eller fredagsbön i moske'n?
Att grilla och dricka öl eller att elda bilar och kasta sten på brandmän?
Att flörta med tjejer eller att förstöra SD's torgmöten med skrän och skrik?
Svenska flaggan och nationalsången eller blandade flaggor och internationalen?
Tycker du att vi ska få ha rätt att kritisera invandringspolitiken, islam och gruppvåldtäkter, mordbränder och ökad kriminalitet eller tycker du att Expressen och Researchgruppen gör rätt som åsiktsregistrerar, kartlägger och trakasserar oss?
(Vågar du svara på dessa frågor?)

 
Ingen bild

Nyvaken

6 april 2014 21:36

Det här tycker jag var bra (Från Nya Tider)

"Inom den svenska poliskåren utgör rötäggen undantagen. Inom journalistkåren är det rötäggen som sätter agendan. Inte undra på att denna yrkeskår åtnjuter sämre förtroende än någon annan i Sverige"

Vår tids hästhandlarskojare

 
Ingen bild

Leon

6 april 2014 21:51

@ "Världresenären ??? (har du ens rest ens tio mil från Hästveda eller nån annan håla i hela ditt liv)"

Vilka fullkomligt verklighetsfrämmande dikotomier du ställer upp. Att fira midsommar med "öl och tjejer" behöver inte utesluta att "bränna bilar och kasta sten". Lika lite som en fredagsbön i moskén behöver innebära att en någon avstår från en "stilla flört" med någon därtill lämplig person. Att med "skrik och skrän" förstöra tillståndsgivna torgmöten eller andra samlingar är ett allvarligt hot mot det vi, trots alla dess uppenbara brister, kallar demokrati. Och detta gäller oavsett om det gäller ett politiskt möte eller en religiös sammankomst (om den så sker i just en moské). Svenska flaggan och nationalsången är och ska också vara en inkluderanade del av Sverige och inte exkludera någon p g a hudfärg, religiös övertygelse eller etniskt ursprung. Samtidigt som "blandade flaggor" inklusive den röda och ett eventuellt sjungande av internationalen ska vara ett möjligt val för de INDIVIDER som så önskar.
Att utifrån SAKLIGA grunder kritisera invandrings-. integration- och asylpolitiken som de förs (eller snarare INTE förs) i dagens Sverige är fullt LEGITIMT och i högsta grad ÖNSKVÄRT. Men då ska detta som sagt ske med sakligt underbyggda FAKTA. Om det utan grund görs kopplingar mellan invandringen och diverse högst oönskade (och rent ut sagt vidriga) företeelser som det du nämner ovan då övergår den legitima invandringskritiken till en högst "osmaklig" invandrarkritik. Och om denna grundas blott och bart på etniskt ursprung och föregiven religiös tillhörighet (läs islam) då är det fullt legitimt att använda beteckningen FRÄMLINGSFIENTLIGHET (däremot är tillmälet RASISM inte relevant då det betecknar något helt annat men ideologiskt närstående)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Blåsippan

7 april 2014 01:51

Leon@ En viktig samhällsfråga i dagens Sverige. Hur tycker du att våra döttrar skall gå klädda från och med i morgon för att slippa bli sexuellt ofredade eller rent av våldtagna i dagens nya Sverige? Är det möjligt i din värld att en grupp invandrare t ex muslimer från Somalia i Sverige våldtar en pursvensk tjej i grupp på grund av att hon inte klär sig rätt enligt deras religiösa tro? Kan alltså en invandrad somalier vara rasist mot en pursvensk? Eller är det bara vi västeuropéer som är/kan vara rasister.

 
Ingen bild

World Traveller

7 april 2014 06:35

Till godhetsaposteln Leon
Jag ska erkänna att jag aldrig varit längre än 2,5 mil från min hemby (när jag åker in till stan) förutom ett skolbesök till Göteborg när jag var tio. Men det hör väl inte hit? Du är emot nazism säger du, och det är väl de flesta sansade människor, men för kommunism (internationalen). I mina ögon är det två likvärdiga hat-ideologier. Du värnar om massinvandring från Mellanöstern och Afrika men du måste väl ändå vara införstådd med att brottsligheten, och framförallt grova våldsbrott som åldringsrån/misshandel och gruppvåldtäkter, eskalerar med denna invandring. Jag vet att ni hänvisar till BRÅ som säger att brottsligheten minskar men när jag växte upp så hörde jag aldrig någonsin talas om såna händelser (och då är ert svar att anmälningsbenägenheten ökat men det tror jag inte på). Vad har du att säga till alla offer för såna brott? Vad har du att säga till de flyktingar i flyktingläger runt om i världen som ej får tillräcklig hjälp för att vi väljer att hjälpa ett fåtal (i stort sett) som har pengar att ta sig hit och gödslar pengar på dom? Var har du att säga till svenska pensionärer och utförsäkrade och sjuka när det inte finns pengar till dom för att invandringen äter upp alla resurser? Och sist men inte minst, som jag skrev till Bc som inte vågar svara, tycker du att vi ska ha rätt att kritisera invandringspolitiken, islam och gruppvåldtäkter, mordbränder och ökad kriminalitet eller tycker du att Expressen och Researchgruppen gör rätt som åsiktsregistrerar, kartlägger och trakasserar oss?

 
Ingen bild

World Traveller

7 april 2014 06:50

Till godhetsaposteln Leon
Jag glömde också fråga dig vad du har att säga till alla bostadslösa (och arbetslösa eller ''landsförvisade'') svenska ungdomar som tvingas finna sig i att invandrare prioriteras framför dom?

 
Ingen bild

Leon

7 april 2014 06:51

@ Blåsippan

Ett citat som jag ofta använt här, och som speglar min uppfattning, är följande -
"Rasism har ingen politisk färg...och inte heller hudfärg"
Så JA, även om du säkerligen kan hålla med om att "den vita rasen" knappast har ett direkt imponerande historiskt "track record" i detta avseende, RASISTER kan förekomma med alla politiska och "fysiska" (i e hudfärger) kulörer. Och då använder jag mig av den definition av rasism som anges i NE (i e Nationalencyklopedin) och flera internationella källor.
Så återigen JA, rasister finns inom alla "grupper" av INNEVÅNARE i Sverige och rasismen kan vara/är riktad mot andra etniska "grupper" inklusive "etniska" Svenskar. Och, detta är VIKTIGT, förekomsten är lika VEDERVÄRDIG oavsett rasistens ursprung och vem/vilka den riktas mot.

Beträffande våldtäkter, eftersom detta tycks vara något som ständigt läggs specifika grupper till last, är det ofta ett brott där offret till del skuldbeläggs. Även i "det Gamla Sverige" (som märkligt nog framstår som nån sorts fjärran lyckorike) betraktades våldsoffrens klädsel och beteende påfallande ofta som "medvållande" t o m av våra "rättsvårdande" myndigheter. Och givetvis ska en kvinna/flicka, pursvensk eller inte, kunna klä sig och bete sig som hon önskar utan risk för att bli utsatt för övergrepp. Detta då oavsett de vidriga kräkens (svenskar eller av annat ursprung) föregivna motiv till sina handlingar.

Leon d´O..... (far till en fjortonårig dotter)

 
Ingen bild

Leon

7 april 2014 07:06

@ "Världsresenären"

Tydligtvis var läsundervisningen i "byskolan" högst undermålig då du utifrån vad jag skrivit ger mig sådana nedsättande epitet som "godhetsapostel" och "kommunist". Om läskunnigheten varit något större än vad den uppenbarligen är hade du kunnat läsa följande som jag tidigare skrivit här.


Ingen bild

Leon

Tisdag 1 april 07:41

@ Blåsippan

"Jag är en konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antifascist, antikommunist, antirasist, som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig kategoriserande generaliseringar"
Har även nån gång beskrivit min politiska inställning som "gammelmoderat", alltså den mer konservativa inriktning detta parti hade innan de övergick (av makthunger ?) till att bli en sorts lightversion av SAP (i e "De nya Moderaterna").
Ett annat särdrag är att jag alltid ifrågasätter ALLA former av mytbildning, inklusive de grova och föga faktabaserade påhopp SD regelmässigt utsätts för. Något större förtroende för dagens svenska politiker eller traditionella media kan jag knappast heller säga att jag har. Då den "konsensusbaserade" politiska agenda dessa företräder har tämligen totalt "snöpt" all meningsfull politisk debatt. Därför är jag närmast manisk i mitt sökande efter vederhäftigt faktaunderlag (statistik och annat) innan jag tar ställning för eller emot något. Vill alltså kunna bilda mig en egen personlig uppfattning om sanningen och inte okritiskt "köpa" någon annans.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Leon

7 april 2014 07:15

@ "Världsresenären"

Citatet ovan, vilket är ett svar på en fråga "Blåsippan" ställde i kommentarsfältet under blogginlägget "Hätska reaktioner" (29 mars) ska givetvis begränsas enligt följande:

"Jag är en konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antifascist, antikommunist, antirasist, som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig kategoriserande generaliseringar"
Har även nån gång beskrivit min politiska inställning som "gammelmoderat", alltså den mer konservativa inriktning detta parti hade innan de övergick (av makthunger ?) till att bli en sorts lightversion av SAP (i e "De nya Moderaterna").
Ett annat särdrag är att jag alltid ifrågasätter ALLA former av mytbildning, inklusive de grova och föga faktabaserade påhopp SD regelmässigt utsätts för. Något större förtroende för dagens svenska politiker eller traditionella media kan jag knappast heller säga att jag har. Då den "konsensusbaserade" politiska agenda dessa företräder har tämligen totalt "snöpt" all meningsfull politisk debatt. Därför är jag närmast manisk i mitt sökande efter vederhäftigt faktaunderlag (statistik och annat) innan jag tar ställning för eller emot något. Vill alltså kunna bilda mig en egen personlig uppfattning om sanningen och inte okritiskt "köpa" någon annans"

Nu kan det uppfattas som ett svar till "Blåsippan", vilket det i sig också var....men i ett annat sammanhang.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

World Traveller

7 april 2014 07:38

Leon, du svarar fortfarande inte på frågorna. Jag skulle väldigt gärna vilja veta invandringsförespråkarnas åsikt i min sista fråga.

 
Ingen bild

Leon

7 april 2014 18:39

@ "Världsresenären" (eller kanske Göteborgsfararen)

Visst ställer du en mängd frågor men knappast till rätt person. De borde istället ställas till någon som du betecknar som "invandringsförespråkare" och som verkligen också är det....inte till mig.

Men det är klart...ifrågasätter man dina paranoida konspiratoriska fantasier får man väl "tåla" att utsättas för nedsättande och genomfalska epitet och dina förutfattade omdömen.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

World Traveller

7 april 2014 18:45

Jaså, du har alltså inga svar eller argument. ''Mångkultur'' är bra, så är det bara. Sverige är rikt och har råd att försörja alla som vill hit, så är det bara. Något våld förekommer inte i Sverige, så är det bara.
Leon, strutsbeteende kallas det.
Hur många länder har du själv varit i förresten, sen du verkar så berest?

 
Ingen bild

Leon

7 april 2014 21:55

@ "Göteborgsfararen"

För att svara på din sista fråga först, då den är den enda som har nån relevans i ditt förvirrade svammel.

Utan att skryta så har jag som privatperson men framför allt i arbetet (arbetar för ett Anglo-Kanadensiskt konsultföretag, framför allt med energisystem och mineralutvinning) har jag besökt och arbtetat (under drygt 30 års yrkesverksamhet) i ca 85 länder över i stort sett hela planeten. Ostasien (Kina, Mongoliet, Sydkorea, Japan, Taiwan), Sydostasien (Vietnam, Laos, Malaysia, Thailand, Indonesien), Centralasien (Indien, Sri Lanka, Pakistan, Uzbekistan, Kirgizistan), Västasien (Turkiet, Armenien, Azerbajdzjan, Kazakstan) MENA (Iran, Bahrain, Qatar, Jordanien, Tunisien, Algeriet, Sudan, Marocko, Mauretanien, Israel, Malta), Centralafrika (Nigeria, Senegal, Elfenbenskusten, Ekvatorial Guinea, Kamerun, Tanzania, Uganda, Kenya, Moçambique) Södra afrika (Zambia, Botswana, Lesotho, Namibia, Angola, Sydafrika), Amerikanska kontinenterna (USA (inklusive Alaska och Hawaii), Kanada, Mexico, Belize, Honduras, Guatemala, Panama, Argentina, Bolivia, Chile, Peru, Ecuador) Europa (inklusive postsovjet), Storbritannien, Irland, Frankrike, Spanien, Portugal, Monaco, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Tyskland, Polen, Ungern, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Kroatien, Grekland, Ukraina, Vitryssland, Ryssland, Litauen, Lettland, Estland, Italien, Cypern, Schweiz , samtliga nordiska länder inklusive Färöarna och Svalbard). Under denna min studietid och yrkesverksamma tid har jag kortare eller längre tid varit bosatt i Edinburgh (för studier), Toronto (nära 20 år i arbetet), Buenos Aires (i arbetet), Shanghai (i arbetet), New Dehli (i arbetet), Rabat (i arbetet), Cape Town (i arbetet) och sedan 8 år Uppsala. Så jag tror nog att min "beresthet" har i högsta grad konkret bakgrund.

I övrigt skulle jag egentligen inte nedlåta mig till att svara på dina DUMHETER för du har ju redan bestämt dig och inget jag kan säga rubbar din redan fasta övertygelse.
Men nåväl - kritik av den invandringspolitik som förs är i högsta grad RELEVANT. Den i stort oreglerade massinvandring som idag sker (en nettoinvandring omfattande ca 60 000 personer/år kan inte ens med bästa vilja kallas nåt annat) innebär svåra ekonomiska och sociala påfrestningar. Speciellt som en icke existerande integrationspolitik innebär en accelererande "ghettoisering" och bildande av etniskt/kulturella enklaver som utgör socioekonomiska "dyngpölar" med social och ekonomisk misär och svår kriminalitet. Att notera är att detta har ytterst lite med invandrarnas etniska/kulturella bakgrund och motsvarande "ghettoisering" skulle vara ett faktum oavsett på grund av den katastrofala politik som förs (och i visst avseende INTE förs).
- Asylinvandring ska givetvis få ske i enlighet med artikel 14 i FN;s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Men dagens kriterier för att få asyl behöver definitivt en rejäl uppstramning genom att en de flesta av de nu existerande asylskälen mönstras ut. Och att asyl ENDAST beviljas sådana asylsökande som kan uppvisa skäl som uppfyller de som uppställs i FN;s flyktingkonvention. Att som idag sker ge en sorts "frisedel" för människor, som i och för sig kan ha fullgoda asylskäl, från specifika länder (i e Syrien, Somalia m fl) är högst kostsamt och närmast en samhällsekonomisk katastrof av stor omfattning för Sverige. De kostnader som de asylsökande åsamkar Sverige skulle med all säkerhet vara mer "kostnadseffektiva" om de istället användes "på plats". Även om jag med tanke på de erfarenheter jag har av arbete i regionen tyvärr misstänker att det mesta av "pengarna" skulle försvinna i den utbredda korruptionens "svarta hål.

Jag stannar där tillsvidare då jag misstänker att jag skulle bli minst lika om inte mer mångordig vid bemötande av dina övriga FÖROLÄMPANDE och GRUNDLÖSA påståenden.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

World Traveller

8 april 2014 05:25

Konstigt svar då du hela tiden försvarar invandringspolitiken och det ökande våldet, eller skyller det på SD. Är du säker på att du inte är två olika personer ;-)

Jag har varit i, och jobbat i de flesta av dom, 60 länder. Älskar att resa och se andra kulturer, men tycker inte alls om den svenska mångkulturen (hur den nu kan kallas det eftersom endast islam prioriteras)

 
Ingen bild

Leon

8 april 2014 06:08

@ World Traveller

För ordningens skull kan det kanske vara på plats att du då svarar på frågor.

Kan du ge några KONKRETA EXEMPEL på att jag försvarar invandringspolitiken som den förs idag ?

Eller för den delen "det ökande" våldet, vare sig det utförs av kriminella INDIVIDER (ursprung/kultur/etnicitet egal i sammanhanget) eller av politiska/religiösa extremister ?

Och slutligen att jag skulle "skylla" detta på SD ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards