thoralf

Direktlänk till inlägg 10 april 2014

MINNESFÖRLUST

Av Thoralf Alfsson - 10 april 2014 23:58

Barometern försöker idag raljera över Jimmies olika besök i landet och varför han inte kommer till Kalmar när andra partiledare besökt staden..


”Men partiledaren Stefan Löfven har redan varit i Kalmar två gånger, en av hans allra första resor ut i landet som nyvald partiledare gick just hit. Dessutom besökte tilltänkta finansministern Magdalena Andersson regionen för en tid sedan. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt var i Kalmar 2012, men Bertil Dahl, som konsekvent stridit mot vinster i välfärden, skulle nog gilla ett besök av en partiledare i medvind. Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson är ju ute på omtalad turné i S-land, nu senast i Växjö. S-starka Kalmar verkar däremot inte få något besök. Är det månne petningen av den kontroversielle Thoralf Alfsson som hindrar?

 

Miljöpartiet hade tidigare ökad tillgång till sommarölänningen och språkröret Peter Eriksson. Både Gustav Fridolin och Åsa Romson har varit här, samtidigt som de hållit sig så långt borta som möjligt från de lokala maktstrider som konstant präglat partiet.”

 

Barometerns journalist har uppenbarligen väldigt dåligt minne! Men man brukar ju komma ihåg det man vill komma ihåg. Jimmie Åkesson besökte Kalmar den 3 november 2013 då han talade på ett möte på Kalmar slott. Något som faktiskt Barometern skrev om när det begavs sig.


Jag kan också avslöja att Jimmie Åkesson kommer till Kalmar om några veckor. Dock inte på 1:a maj


Nyheter idag har intervjuat generalsekreteraren för Röda Korset. Lyssna på ännu en "floskelintervju"

 
 
Lassekolja

Lassekolja

11 april 2014 00:17

Att Barometern raljerar får mig att tänka på det gamla ordspråket "Skrattar bäst som skrattar sist". Hoppas vi Sverigedemokrater har all anledning att "skratta bäst" den 26maj och den 15september i år! Le kan vi ju göra redan nu med tanke på medlemstalet.
Richard Jomshof skötte sig bra i Debatt. Bara en liten detalj störde mig. När ordf. etik- och ansvarsrådet hos Läkarförbundet Thomas Flodin hävdade att Sverigedemokraterna var emot att "alla skall få vård på lika villkor" borde Richard instämt och ställt frågan varför "papperslösa"(illegala!) endast behöver betala 50:-kr, i praktiken 0:-(!)kr, för samma vård, som fattigpensionärer tvingas betala en patientavgift på >300:-kr. OK, det är alltid lätt att tycka hemma i den lugna TV-soffan. Richard var bra!!! Extra bra, eftersom han lyckades behålla sitt lugn! Tror SD fick några tusen röster till ikväll!

http://www.status.st

 
Ingen bild

jonte bergström

11 april 2014 03:45

Jag sitter i Sörmland och läser din utmärkta blogg Thoralf. Barometern är en obetydlig fis i cyberrymden, jag skulle aldrig hört talas om dem om det inte vore för att du skrev om dem här i din blogg...

 
Ingen bild

OH

11 april 2014 07:21

Barometern har ju tidigare ,i vart fall av allmänheten ansetts vara en blaska med moderata åsikter. Numera verkar det vara vänster och vänsterextrema partier som refereras. Enl. blaskan tycks inget borgeligt parti längre intressera sig för Kalmar.

 
Ingen bild

Jag

11 april 2014 07:41

@ Lassekolja. Jag tyckte också Jomshof skötte sig bra. På ett sätt tyckte jag det var bra att han höll sig till ämnet och inte gick i svarsmål hela tiden. Det som störde mig, var programledarens arroganta beteende i slutet. Hon börjar med att tacka de som sitter längst fram till höger om Jomshof. Hon tar ALLA i hand med slutar precis innan honom och tackar de som sitter ovanför honom därnäst. Otroligt svinigt gjort. Medvetet naturligtvis! En stor eloge till alla Sverigedemokrater som orkar och står ut med medias behandling av dem. En extra kram till Thoralf för en utomordentlig bra blogg. Läser varje dag.

 
Ingen bild

Hacke

11 april 2014 08:26

Har dom ingen som helst koll på Barometern. Seriösa redaktioner brukar i alla fall hålla sig med dagbok för de viktigaste händelserna framöver.
Men dagens agendajournalister har väl annat att tänka på än petitesser som nyhetsbevakning. Särskilt som det allt som oftast tenderar att hända "fel" saker.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 april 2014 08:32

Lyssnade nu på intervjun med Röda Korsets Generalsekreterare. Maktens arrogans och politiskt korrekta floskler.
Men det lönar sig att ha denna post och att kasta ut de som inte lyder och har de "rätta" åsikterna. Hennes lön vill jag också ha...
Detta är en del i etablisemangets skräck för ett ännu starkare SD efter höstens val.

Såg på gårdagens Debatt i SVT och håller med alla som hyllar Jomshof. Tom. journalisten från Smålandsposten ställde sig på hans sida mot SSU-tjejen.
Lugnt och sakligt malde Jomshof ned hennes förvirrade argument och syn på vad demokrati är.
Att inte bara invandrarungdomar ligger bakom PISA-rapportens skräckresultat insåg jag igår kväll...

 
Ingen bild

vmm

11 april 2014 08:46

Kan det vara så enkelt att Barometern missade Jimmies besök eftersom dom nu stavar hans namn Jimmy? Om dom gjorde en sökning på "Jimmy Åkesson" i sitt itsystem kanske dom missade att dom skrivit om ett besök av en viss Jimmie Åkesson? Så kan det gå om man inte lär sig stava en partiledares namn rätt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 april 2014 08:47

Något annat..
Vänstern bråkar om vinster i välfärden. Något som de verkar avsky. Men ingår inte alla flyktingförläggningar i denna "välfärd"? Alla hem för ensamkommande "barn"?

Borde inte Jonas Sjöstedt också kritisera de som täljer guld med Morakniv för att de driver dessa boenden?
Vi bör med kraft påpeka detta när Vänstern argumenterar...

 
Ingen bild

pllay

11 april 2014 09:18

Alf, jag tror det är mycket värre än minnesluckor och inkompetens. Jag tror det är medveten verklighetsförfalskning understödd av landets "elit" och torgförd av hororna längst ner i hierarkin. Mot dumheten kämpar gudarna förgäves och mot organiserad dumhet viker sig även djävulen.

 
Ingen bild

Kurtan

11 april 2014 09:22

@vmm.
Tänkte ge en kommentar till din kommentar...

Utgår du ifrån att journalister på, i detta fallet Barometern, har tappat minnet eller är mentalt handikappade (vissa journalister är uppenbarligen det)?!

Troligare kanske är, (med tanke på "trackrecord" hos media), att de har en agenda att ALLTID ställa SD i ett dåligt ljus även om det är ren LÖGN!

En sista undran varför försvarar du Barometern med en ren hypotes utan någon som helst verklighetsanknytning?!
MVH




 
Ingen bild

Hm

11 april 2014 10:27

@vmm
Vad får dig att tro att de inte vet hur 'Jimmie' stavas? Det är klar att de vet att det inte stavas 'Jimmy'. Det är helt medvetet gjort av Tacometern.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 april 2014 10:54

Det sjuka med debatten om vinster i välfärden är hur den snedvrids.

När man gör en upphandling så har man ofta tidigare siffror på hur mycket verksamheten har kostat oavsett om det är äldrevård, busstrafik eller snöröjning.

Så gott som alltid så är anbuden under dessa kostnader vilket i praktiken är en besparing för kommunen eller staten.

I alla avtal finns det förpliktelser som anbudsvinnare skall leva upp till och det är här det stora problemet ligger. Bristen på uppföljning, utvärdering och böter. Detta beror till stor del att inköparna och ledningen bara är intresserade av att få ner kostnaden. Och när någonting inte sköts kan de lugnt skjuta över skulden på bolaget ifråga. Man bör också ha i åtanke att de privata företagarna kontrolleras i betydligt högre utsträckning än den kommunala och statliga verksamheten. Och det har ju varit lika mycket skandaler och missnöje där.

Om de här företagen sen får betala böter för sin dåliga service så är det inte heller de som har drabbats som får kompensation utan kommunen eller staten vars budget då förbättras. För att sedan kunna göra om samma sak igen.

Man talar dessutom nästan bara om stora företag som roffar åt sig av välfärdsbudget trots att den hade kostat betydligt mer i egen regi och i många fall utan sämre service. Inte heller reflekterar man över de lilla dagiset som personalen tog över och driver på ett alldeles utmärkt sätt.

 
Ingen bild

Magentan

11 april 2014 12:12

Svenskhatet och den Politiska Korrektheten hos våra medier har tydligen inga gränser. Den 70 år gamla svenska kvinnan, som i 9 år har tillhört Röda Korsets gratisarbetande skara, har nu krossats effektivt av våra svenskfientliga medier ihop med en bidragsberoende, kriminell invandrarman (tidigare dömd för grov stöld, olaga hot, olaga intrång och hot mot tjänsteman).

Efter en del provocerande frågor från mannen lättade Röda-Kors-kvinnan på sin påtvingade PK-munkavel, som samtliga pursvenskar nu har belagts med, och började prata om alla de svenska ungdomar som inte kan flytta hemifrån p.g.a av att det varken finns några jobb eller bostäder över till dem, och att vi borde se till våra egna svenska ungdomar först och hjälpa invandrare i deras hemländer istället.

Med start i Aftonbladet sattes omedelbart Stora Rasist-Drevet igång mot den gamla kvinnan. Givetvis fick medierna dessutom benägen hjälp från kvinnans högsta chef (med 86.000 kr i månadslön) som under åberopande av det i Sverige mest välanvända och omtuggade slagordet: "MÄNNISKORS LIKA VÄRDE", raskt sopade undan sitt gratisarbetande tjänstehjon från organisationen.

Läs här:

http://nyheteridag.se/fel-asikter-utesluts-ur-roda-korset-trots-nio-ars-ideellt-arbete/

http://www.friatider.se/sparkade-roda-korset-kvinnan-krossad-av-media



 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

11 april 2014 12:49

De är så sjukt hur media får hållas. Inget som helst ansvar för vad man gör medialt. Man kan i dag i vilken tidning som helst läsa regelrätta påhopp på männinskor som inte tycker Rätt enligt media. Läste i går ett debattinlägg om finlands imottagande av invandrare där Philip Teir tycker finland tar imot fär lite invandrare. Som tur är finns de länder som ser problemen och vågar stå för det. Nu finns de ju många på denna blogg som helt säkert skulle idiotförklara hela finska folket och dess politiker för detta

http://Barrkis

 
Ingen bild

Tony

11 april 2014 14:44

Magentan:

Men fortsätter Röda korset på den linjen och kastar
ut gratisarbetarna så kan man ju fråga sig vem som ska
dra ihop dom feta löner som denna Generalsekreterare (86000)
per månad och den Svenskfientlige Bengt Westerbergs lön, som
troligtvis inte ligger lägre?

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

11 april 2014 15:01

Apropå sverigedemokraternas bruna bakgrund. I tid och otid framhålls SD:s sk bakgrund/ursprung osv. I go kväll i går satt en kvinna och pratade om romernas situation i Sverige. Romer som kom med de vita bussarna fick inte stanna i Sverige,samt att mellan 1916 till 1954 så fick inga romer komma till Sverige. Dvs inga romer fick asyl, uppehållstillstånd etc. Var det SD som avgjorde det? Sen var det på det viset att fram till 1961 så steraliserades masssor av romer samt många andra som inte passade in i det svenska samhället. Det framkom också att Katarina Taikon aldrig fick gå i skola. Kontentan av det hela blir väl att vissa politiker m fl borde sopa rent framför egen dörr samt inte kasta sten när man själv sitter i glashus. Rannsaka dig själv och ditt parti kära politikerkollegor. Det var inte SD som beslutade om allt detta och lite till.

 
Ingen bild

Lundabo58

11 april 2014 16:35

@magentan

Det mest skrämmande i hela denna Rödakorset-affär är att ingen pk-media ens reflekterar över att en generaldirektör, med 86000/mån, skickar två högavlönade tjänstemän med flyg till Falun, enbart för att sparka en gammal gratisarbetande trojänare i 70-årsåldern.

Jag har iaf inte sett något om detta annat än i alternativ media.

 
Ingen bild

Titta vi spökar

11 april 2014 16:52

Björn Söderberg : Det har i alla konflikter små eller stora funnits människor som gärna säljer ut sina egna landsmän för pengar el ideologi

Sverige är extremt drabbat, landet har ju i princip en "extraregering" med underrättelsetjänst och numera terrororganisation via Expressen mfl.
Måste vara underbart att vara kommunist i Sverige (S MP V)

SD tvingar diktaturens kreatur att krypa upp under sina stenar, med främst nyttiga idioter i spetsen med ett journalistblock

Bäst medicinen mot detta är att agera på lokal nivå, verka för att direkta lögner bemöts i brevlådor, samt på bloggar.
På riksnivå är det kört idag ,det har ju SD:s ledning insett
Frågan är varför man inte då satsar på lokal nivå?
Är man så grymt inkompetenta /omogna ?

Journalistiken är en bransch i kris enda chansen att rädda den är statliga löner ,vilket sannolikt kommer exklusive nuvarande presstöd
Allt annat vore en sensation faktiskt i landet "Gökboet"

Röda Sverige kan knappast acceptera att deras nyttiga idioter sakta mals ned ekonomiskt ,det går automatiskt i o med att SD ökar ,men än är det en bit kvar.

Bäst av allt inte ett skit kan man göra åt det bara fördröja bananbåten lite

 
Ingen bild

Pampers el Libero älskling ?

11 april 2014 17:20

Om saken är rätt uppfattad ,så har bla Jimmie Åkesson varit med och röstat för att papperslösa icke skall ha fri sjukvård, exklusive akutvård.

Frågan blir då om Åkesson kommunicerar partiets politik på rätt sätt i intervjun i Skåne ?
Får Jimmie lämna riksdagslistan 2018 nu, för partiet drivs väl demokratiskt?

Här finns inget att skylla på, inte i den positionen
Martin Kinnunens försök till damage-controll är ju långt under dagisnivå: "Jimmie har inte blivit rätt informerad innan intervjun".

Bäste Martin Kinnunen vet inte partiledaren vad han har röstat för?
Lämna in medlemskortet Kinnunen,det finns ingen plats för "pryoelever"
Har man inte rätt förutsättningar ,el inte har utvecklats mera på 4 år på sitt jobb, så lämna för Sveriges skull
Du skämmer ut hela den Sverigevänliga rörelsen.
Snacka om att förstärka plutthögen i det blå skåpet.

Fast så blir det när man fullt upp mitt i livet, med diverse olika saker, då skall man inte leda det enda parti, som kan få lite värdighet i försvar, rättsväseende, migration etc.

Det kommer mera allra helst med den stora organisation som motarbetar SD, med dom allra mest störda exemplaren på denna bloggen tex

Notera i filmen även Bylunds försök att leka Säpovakt bakom Jimmie sannolikt är killen bara i vägen om något allvarligt händer

Väx upp småttingar ta ert ansvar för landets skull
"Strykrädda pojkar har aldrig räddat några nationer"

 
Ingen bild

Observer

11 april 2014 18:28

Apropå Åkessonbesök i Kalmar.Barometern tycks lida av s.k selektiv minnesförlust.Den senare mycket vanlig i rättegångssammanhang när det gäller att manipulera verkligheten.I detta fall finns tydligen uppsåtet att manipulera läsarna.Fritt fall med andra ord.

 
Ingen bild

ÄlskadeSpion

11 april 2014 19:21

"Enligt SD:s pressansvarige Martin Kinnunen hade Jimmie Åkesson blivit felinformerad inför intervjun.

Åkesson fick information från sitt parti - som gått igenom gamla motioner - om att de hade röstat emot förslaget.

– Vi hade missat den motionen. Men vi har röstat emot det förslagit tre gånger efter det, säger Kinnunen.

– Det var ett olycksfall i arbetet kan man säga.

Enligt Kinnunen så hade Åkesson rätt i att partiet inte stöder förslaget i dag."

Märkligt påstående av Kinnunen. Vem har lagt förslaget som SD röstat emot tre gånger?

Fortsättnig lär följa när media kollat alla voteringar och avslöjat Kinnunen.

 
Ingen bild

Stefan A

11 april 2014 19:40

Visar nästan på ett övertydligt sätt vilket sjukt samhälle sjuklövern tillsammans med fulmedia skapat, naturligtvis är det den provocerande slyngeln som borde fördömas och inte den gratisarbetande damen, man ser rasism i varje buske, i varje vrå,det är en hetsjakt som inte står några totalitära stater efter, vem vet ni som är sjuklöverröstare, nästa gång kan det vara er tur.....

 
Ingen bild

Pampers el Libero älskling ?

11 april 2014 20:20

Blev fel i tidigare inlägg ,sakfrågan gällde tydligen rapporteringsplikt, inte vården i sig av illegala , ber om ursäkt för det

Hur som helst är ämnet inget man bör glömma som partiledare i SD
Allrahelst om man röstat för en egen motion i frågan i riksdagen ,så många voteringar som rör SD:s kärnfråga invandringen är det väl inte.

Var väl en strategi från journalisten ,som Jimmie snubblade på utan att ha behövt det.

Ekroths förklaring på Avpixlat om att man röstat för hans motion för att man var gröngölingar, låter lite märklig ?

SD har tydligen svängt i bla den frågan, i liberaliseringen som man tror skall göra att pressen blir snällare ,och att kvinnliga väljare skall strömma till, så man når 30 %

Att vårdpersonal inte skall ha rapporteringsplikt är ju lite samma sak som att polisen inte skall få stoppa människor med "utlänskt" utseende, utan att hela pressdrevet drar igång
Det är ju den politiska skolan som har lett Sverige dit vi är idag
Om man tycker om det eller inte är ju upp till var och en

Om man kokar ned det, skall Sverige bli effektiva avisa illegala med alla medel eller inte, idag är det ju en parodi

SD har blivit lite "snällare" bara man som Avpixlat skriver inte glömmer att tala om det för sina väljare

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards