thoralf

Alla inlägg under april 2014

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2014 22:50

 

Morgondagens annons i Kalmarposten (23 april).


Alliansen skriver idag på DN-debatt att man vill öka anslagen till försvaret. I mina ögon framstår de som rena hycklare när man läser debattartikeln. De har ju faktiskt suttit vid makten i snart åtta år utan att ha ökat anslagen till försvaret. Var det inte så att Mikael Odenberg lämnade regeringen och försvarsminister på grund av den politik som Alliansen förde.


Följande kan läsas på Wikipedia.


”Den 5 september 2007 kallade Odenberg till en presskonferens där han meddelade att han lämnar uppdraget som statsråd och chef för försvarsdepartementet samt uppdraget som riksdagsledamot. Skälet till avgången var oenighet i regeringen om den kommande budgetpropositionen och de besparingar inom försvaret som regeringen aviserat.”

 

Alliansens agerande kan bara liknas vid att vända kappan efter vinden. Tänk om Fredrik Reinfeldt och hans allianspartier lyssnat på Sverigedemokraterna i riksdagen sedan 2010. Då hade situationen för det svenska försvaret sett betydligt bättre ut.


Att en rödgrön regering där Miljöpartiet ingår skulle förbättra situationen är fullständigt osannolikt. Det är bara att se och lyssna på följande klipp sammansatt av Kent Ekeroth.


Missa inte de sista 30 sekunderna då statsminister Fredrik Reinfeldt, den store statsmannen visar prov på sin ”pondus”. Minst sagt sevärt idag efter artikeln på DN-debatt. Hyckleri!



Vilken skämtare vi har till statsminister i vårt land.

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2014 12:55

Tidningen Metro skriver idag i en artikeln om flykten från KD. 150 000 väljare säger sig ha lämnat KD sedan senaste valet. Enligt min mening är det en naturlig följd efter att man lämnat sina kristna grundvärderingar. Jag förutspådde detta redan efter Göran Hägglunds tal i Almedalen 2008. Ett tal där han ägnade ca 8-9 minuter åt att raljera över SD och våra värderingar. Jag skrev följande i mitt blogginlägg 2008.


”Om inte Göran Hägglund kommer ner på jorden och ser den verklighet som alla pensionärer, ungdomar, handikappade eller sjukpensionärer lever i, där allt mer av samhällets resurser går till invandrargrupper som inte kan eller vill försörja sig själva kommer kristdemokraterna ramla ur riksdagen och Göran Hägglund bli den partiledare som får stå med den skammen.”

 

Läs hela mitt blogginlägg från 2008.


Följande skriver Metro om flykten till SD från KD


”Enligt undersökningen skulle hela 11,5 procent av de tidigare KD-väljarna nu ha för avsikt att rösta på Sverigedemokraterna i stället.

 

– Om det är en större ström från KD till SD så är det ett nytt fenomen. Det har vi inte sett tidigare, och jag skulle vilja se fler mätningar innan jag drar några säkra slutsatser, säger han.

 

Överströmningen till SD kan tyckas märklig eftersom många kristdemokrater är positiva till invandring. Å andra sidan har SD en restriktiv inställning till aborter och är positiva till det kristna arvet, vilket skulle kunna tilltala KD-väljare.”

 

I riksdagen får jag de kristna tidningarna Dagen och Världen Idag. Den som läser eller bläddrar i dessa tidningar vilket jag förutsätter att många av KD:s väljare gör har säkert reagerat på en detalj. En detalj som jag tror många av läsarna också reagerar på att inte andra tidningar (DN, SvD, Expressen, Aftonbladet) tar upp i sin nyhetsrapportering.


Vad kan det vara? Förföljelsen av kristna i framförallt muslimska länder!


Tidningen Dagen och Världen idag har ofta stora reportage om dessa islamska terroristorganisationer eller islamiska mobbar som drar fram och mördar kristna och bränner kyrkor.


Några exempel. Dagen, Världen idag


Utan tvekan påverkas dessa väljare av hur svensk pk-media undviker att skriva det som Dagen och Världen idag varje vecka rapporterar om. Dessutom har det säkert även gått upp för dessa väljare att Göran Hägglund vägrar prata om islams negativa sidor.


Denna förklaring glömmer Metro och statsvetaren Magnus Hagevi givetvis bort. Men hyckleriet har säkert ”avslöjats” av många kristna väljare och då finns det bara ett alternativ kvar! SD.


Barometern censurerar kommentarer från mig. I helgen kom en artikel upp i Barometern med en webbfråga om man var beredd att betala mer i skatt för att öka resurserna inom vården. Något som 55 % svarat ja på och 37 % nej på och resterande svarade kanske.


Jag har skrivit två kommentarer under artikeln och vet att andra också skrivit kommentarer som raderats. Jag undrar på vilka grunder som mina kommentarer raderats av webbansvariga på Barometern. Jag har ställt frågan till Barometern men inte erhållit något svar.


Här kan du läsa mina båda kommentarer.


 

 

Av Thoralf Alfsson - 21 april 2014 20:00

Blogginläggen från Indien är ca 6 år gamla men jag har uppdaterat dem lite sedan dess med bland annat några mer foton.


Är det någon som kopplat ihop JK-paper med Jaykaypur?


Jag gick in på Google Earth och lyckades efter litet letande hitta Jaykaypur och pappersbruket.


70599-395

Område inringat med rött är fabriksområde. Blått område där finns bostäder för högre tjänstemän, sjukstuga och skola. Gult område för gästhus med trädgård. Grönt område bostäder för lägre tjänstemän.


Frukosten på gästhuset bestod av the, toast och omelett, vilket snart blev ganska enformigt men det smakade ändå bra. Mina indiska vänner kryddade dock sin omelett med svartpeppar så den var mer svart än vit och gul och jag funderade på hur de klarade av att äta sin omelett. Efter frukost brukade jag ta en engelskspråkig tidning med mig ut i trädgården. Solen hade ännu inte hunnit så långt upp så det var ganska skönt att sitta i en trädgårdsstol på gräsmattan och läsa tidningen och se vad som hänt i Indien. En morgon dök några barn upp och började försiktigt prata med mig och undrade från vilket land jag kom och om jag hade några mynt de kunde få. De samlade på mynt från hela världen som tur var hade jag både svenska och danska mynt som de fick. Efter det väntade de varje morgon på mig i trädgården för att de skulle få en liten pratstund. Deras engelska var mycket bra så det var inget problem att förstå och de gav mig många tips och svar på mina frågor om hur det var att bo i Jaykaypur. Deras föräldrar var tjänstemän på pappersbruket och det var därför de kunde röra sig fritt på gästhusområdet.


70599-396

Mina morgonkompisar.


Varje kväll vid ca 18:00 var det ett möte för att stämma av hur projektet avlöpte. Det första kvällsmötet blev en chockartad upplevelse. Det dröjde inte många minuter innan flera personer grälade något fruktansvärt på varandra. Jag väntade bara på att de skulle kasta sig över varandra och börja ett slagsmål men som tur var lugnade det ner sig. På det sättet fortsatte mötet från och till under ca 30-40 minuter, så småningom förstod jag att det inte var något ovanligt utan detta fick jag uppleva under många möten. Som tur var blev aldrig jag utsatt för någon utskällning. Vid dessa möten bjöds vi på några mindre degknyten med någon fyllning i form av kött/grönsaksblandning som var mycket kryddstark men väldigt gott. Dessa små knyten kan jag fortfarande sakna idag.


Jag vet att jag har en del läsare på min blogg som jobbade i Silverdalen och de är nog väldigt nyfikna på att se hur maskinerna är installerade i Jaykaypur. Här följer några bilder inifrån bestrykningsavdelningen.


70599-399

Kalander 6.


70599-400

Smetkök med mixer och vågtankar.


70599-397

Del av bestrykningmaskin 2.


70599-398

Första pappret indraget i BM2 vilket förevigades med gruppfoto.


En lördagskväll blev vi inbjudna till gardenparty i gästhusets trädgård. Det dukades upp med stolar och ett litet handfat i trädgården där alla kunde tvätta sina händer före och efter maten. Det bjöds på whiskey och öl före maten och stämningen var hög. Jag upptäckte då fördelen med att äta sin mat med fingrarna. Vi västerlänningar blev tvungna att sätta oss vid ett bord för att kunna använda våra bestick men indierna lätt minglade omkring med sina tallrikar i ena handen och andra handen användes till att stoppa in diverse läckerheter i munnen, mycket praktiskt.


70599-405

Uppdukat i trädgården.


70599-406
Alla västerlänningar samlade tillsammans med underhållschef Mr Goel. Notera möbeln i bakgrunden på högerkanten av bilden, det är ett handfat med spegel och belysning.


70599-407

Maten serveras.



Jag är personligen lite intresserad av växter och därför passade jag givetvis på att ta med lite frön hem och fotografera en del växter. Här kommer några smakprov på de fantastiska växterna som växte överallt.


70599-402

70599-401

När det var dags för att börja den första riktiga testkörningen med en riktig batch i smetköket blev jag lite överraskad. När jag kom till smetköket på morgonen hade man lagt ut några tomma gutesäckar på golvet och det fanns rökelser tända. Jag frågade vad som var på gång och fick då förklarat för mig att det skulle vara en religiös ceremoni där maskinutrustningen skulle välsignas innan vi fick köra och att alla som jobbat med utrustningen skulle delta, inklusive mig själv. Ceremonin leddes av några präster som bad till Puja och hans gudabild som var uppställd vid smetmixern. Prästerna gick också runt och gav alla medverkande ett rött märka i pannan samtidigt som någon bön bads. Ceremonin avslutades med att alla skulle krossa en kokosnöt och stänka cocosmölken över utrustningen innan vi fick börja testköra.


70599-403

Alla samlade till välsignelse i smetköket.


70599-404

Jag krossar min kokosnöt, Mr Raju lyckades knäppa i absolut rätt ögonblick.

70599-409
Efter välsignelsen.

Hur tror ni testkörningen gick?

Av Thoralf Alfsson - 21 april 2014 17:57

 


Idag fick jag Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl veckobrev. Givetvis handlade det om EU-valet.


För er som inte får det så återger jag det här.


Det er 2. påskedag. Så ugen er jo egentlig ikke rigtig begyndt endnu. Mange steder skinner solen – nogle har været i kirke – og mange tænker nok ikke særlig politisk i dag. Men alligevel tør jeg godt spå, at et arrangement med udenrigsminister Martin Lidegaard og Dansk Metal-formand Claus Jensen under overskriften ”Valgkampen om patentdomstolen skydes i gang” tirsdag nok får lidt opmærksomhed. Den radikale minister og Dansk Metal har som stærke tilhængere af EUs Patentdomstol travlt. Ikke mange har overvejet spørgsmålet om patentdomstolen, så mødet kommer nok til at gå med, at de to parter bekræfter hinanden i alle de vanskeligheder, Danmark vil komme ud for, hvis ikke danskerne den 25. maj stemmer for den nye patentdomstol. Sådan plejer det jo at være, når det drejer sig om EU-spørgsmål. Men mærkeligt er det, at mødet har fået den overskrift, at ”valgkampen skydes i gang”. Mig bekendt har valgkampen været i gang ganske længe.

 

Og det er glimrende. For jeg er overbevist om, at jo mere danskerne får at vide om EUs Patentdomstol, desto flere vil stemme nej den 25. maj. For der er gode og vægtige grunde til at stemme nej, og danskerne hopper ikke på endnu en skræmmekampagne om, at Danmark ikke vil kunne klare sig, hvis vi stemmer nej, som vi så det med Euro-afstemningen tilbage i 2000.

 

Det er så også værd at huske på, hvorfor vi overhovedet skal stemme om EUs Patentdomstol. Det skal vi, fordi vi har Grundloven. Den gør, at danskerne skal spørges, hvis det foreslås, at der skal afgives suverænitet fra Danmark til EU, og der ikke er 5/6 flertal for dette i Folketinget. Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, vi skal være endog meget glade for vores Grundlov. For sandheden er jo, at mange partier på Christiansborg glad og gerne afskaffer de danske forbehold, hvis de ellers kunne.

 

Og tag ikke fejl. Vi har for eksempel lige nu en statsminister i skikkelse af Helle Thorning-Schmidt, der før valget i 2011 sagde følgende: ”Hvis vi får et nyt flertal, får vi også et flertal, som vil tage et opgør med forbeholdene alvorligt”. Ja, det stod endda i regeringsgrundlaget, at man ville af med rets- og forsvarsforbeholdet. Men siden da er der ingenting sket. For der skulle ”ro om det europæiske projekt”, før en afstemning kunne komme på tale. ”Det europæiske projekt”, i grunden et interessant ordvalg fra Thornings side!

 

Det ville så være synd at sige, at der i Danmark eller i Europa for den sags skyld er kommet ro om dette ”europæiske projekt”. Herhjemme foregår der helt berettiget en stor debat om velfærdsydelser til EU-borgere, der ikke har ydet noget nævneværdigt til vores velfærdssamfund, og det har bestemt ikke ændret befolkningens syn på ”det europæiske projekt” til det bedre.

 

Men det virkelig interessante er jo, at det er helt åbenlyst, at de EU-begejstrede partier på Christiansborg, der så frygteligt gerne vil af med de danske forbehold, virkelig frygter et nej ved en folkeafstemning. Udsigten til at blive sat på plads af danskerne er i den grad skræmmende.

 

Det er faktisk også en god grund til at sige ”nej tak” til EUs Patentdomstol: Hvis vi får et ”nej” den 25. maj, så vil for eksempel en ny afstemning om Euro-forbeholdet med stor sandsynlighed blive udskudt endnu mere. Ja, måske endda for altid, kan man håbe.

 

Jeg må hellere lige understrege, at der selvfølgelig er mange andre gode grunde til at sige ”nej tak”. Hvis man ønsker at kende disse, vil jeg anbefale, at man læser mit ugebrev ”Ja til sund fornuft – Nej til EUs Patentdomstol” fra den 14. oktober 2013. Men jeg mener, at det er på sin plads at gøre opmærksom på, at et ”nej tak” i maj vil sende det krystalklare signal til EU-glade medlemmer af Folketinget, at danskerne ikke ønsker mere suverænitetsafgivelse til Bruxelles.  Og historien viser jo, at det signal fra danskerne frygtes på borgen og dermed kan påvirke EU-retningen også på andre områder…

 

Så: ”Mere Danmark og mindre EU”. Det ér muligt!

 

Med venlig hilsen

 

Kristian Thulesen Dahl

 

Følg Kristian på Facebook – Tryk her

Av Thoralf Alfsson - 21 april 2014 11:33

När förhandlingarna var i Solna Tingsrätt mot den man som dödshotad mig och Kent Ekeroth var jag inte närvarande vid rättegången. Jag förhördes istället via telefon. Något som passade mig alldeles perfekt den dagen. Jag hade dock viljat se den mannen som dödshotat mig.


Men det fanns andra närvarande vid rättegången som fotograferade den tilltalade. Jag har fått ett nummer av tidningen Nya Tider tillsänt mig och har nu kunnat ta del av de fotografier som finns i tidningens artikel. Bra att känna till mannens utseende . Något som säkert alla som kritiserat islam har all anledning att göra med tanke på hans hot men inte minst hans uttalanden under polisförhör.


”Att spränga sig själv i stan gör ingen nytta, men att döda Kent Ekeroth skulle göra nytta.”

 

Det är ytterst anmärkninsvärt att Aftonbladet och Expressen inte skrivit en enda rad om domen med tanke på att han upprepade dödshoten under förhören och hans tidigare brottsregister. Han har även åtalats för mordbrand enligt Nya Tider.


Dock har jag aldrig tidigare sett en så kortfattad dom! Hans tidigare brottsregister nämns överhuvutaget inte i domen, något som brukar vara praxis vid andra domstolar och domar.


Att straffet endast blev 2 500 kronor i böter låter som ett skämt i mina öron, inte minst med tanke på hans uttalande i förhör och tidigare brottslighet.


Skall man tolka domen och medias tystnad som ännu ett led i islamiseringen av Sverige?

 

Läs artikel i Nya Tider


Av Thoralf Alfsson - 20 april 2014 23:15

Första dagen på pappersbruket blev en dag med otroligt många nya synintryck. Jag guidades runt av Mr Raju i den nya delen av fabriken där maskinerna från Silverdalen finns och där man nu skall börja producera bestruket finpapper.


70599-380

Infarten eller vakten till pappersbruket, notera vakterna med sina käppar.


På pappersbruket jobbar ca 4 500 personer, utav dessa är endast ca 1 500 fast anställda. De övriga ca 3 000 personer är dagavlönare som får anställning för en viss arbetsuppgift eller en kortare tidsperiod. Varje morgon var det kalabalik vid vakten då det samlades kanske uppemot 1 000 personer som väntade på att dagens jobb skulle delas ut. Många av dessa sov längs murarna över natten på enkla liggunderlag (pappkartonger) för att vara först på plats på morgonen när arbetare valdes ut till dagens jobb. Jag misstänker att det var för att hålla denna folkmassa i ordning som vakterna hade dessa käppar.


Maskininstallationerna ser betydligt mycket bättre ut än vad jag hade förväntat mig, trots att de mesta av byggnationerna sker med mycket enkla medel och handkraft. Lastbilarna med gjutsand har t.ex inte tipp på sina flak utan lastas av med spadar. Elinstallationerna ser också mycket bra ut och man har byggt rejäla ställverk och rum för datorutrustningen.


 


Det som jag däremot slås av är arbetsförhållanden och säkerhetsåtgärder vid arbetena. När man har sett hur det fungerade i Indien så blev jag ju inte förvånad när FANERDUN fick problem i Kalmar med säkerheten vid sitt bygge vid Snurrom. Skillnaden mellan en kinesisk byggarbetsplats eller en indisk är nog inte så stor i praktiken. Det hierarkiska klassamhället i Indien med kastlösa syns tydligt på pappersbruket.


70599-381

Målning av den nya husfasaden. Glada hantverkare 10-12 m över marken.


70599-382

Byggnadsställningar knyts ihop med snören.


70599-383

Montage av en travers på ca 15 m höjd utan någon som helst säkerhetsutrustning.


Ovanstående var bara ett fåtal exempel på hur det kan se ut på en arbetsplats i Indien.


En av mina första uppgifter på pappersbruket var att titta över alla styrsystem som fanns i maskinerna från Silverdalen. Att kontrollera att programmen var ok och att göra vissa anpassningar till den nya fabriken. En sak var att översätta alla texter på bildskärmar för operatörerna till engelska. Det största delen av detta låg i det som jag kallar för smetköket där bestrykningssmeten som man belägger pappret med tillverkas. Denna behandling görs för att öka papprets tryckegenskaper.


70599-388

Nya smetköksbyggnaden


Processen styrs av ett antal styrsystem från Siemens, Simatic S5-135U och med ett operatörssystem från Wonderware InTouch.


70599-389

Datorrum med ett antal av de indiska ingenjörerna.


 

Mr Raju


Jag förstod ganska omgående att de indiska ingenjörerna var väldigt kunniga men de hade ändå en lång rad frågor som jag blev bombarderad med redan första dagen.

70599-390

Kontrollrummet med anställd personal på JK-paper.


Killarna på bilden hade en lön från 7000 - 20 000 rupier/månad och jobbade 6 dagar/vecka, arbetstiden var lite flyttande och bestämdes av arbetsgivaren men jag förstod att det rörde sig om ca 55-60 timmar/vecka. Lönen motsvarade ca 1 200 - 3 100 kronor/månad.


70599-391
Ett stort  antal kvinnor jobbade vid bygget, de bar sten, cement eller rör på sina huvuden.

70599-392
Vid skymningen var arbetsdagen slut för många och de vandrade hemåt.

Ett problem med mitt rum i gästhuset var att airconditionaggregatet bara hade ett temp.-läge och då blev det för kallt i rummet, stängde jag av var det snart 30-35 grader varmt i rummet. Så det blev ganska dåligt med sömn till att börja med.


70599-393

Mitt rum på gästhuset. En flaska kall Kingfisher stod alltid på bordet varje kväll..


Det fanns heller inget kylskåp på rummet så mina vattenflaskor fick jag placera framför airconditionenheten för att de skulle vara lite svala. Personalen lärde sig redan första dagen att jag gärna tog en öl när jag kom från fabriken på kvällen och innan middagen serverades vid ca 21-tiden. Varje kväll när jag kom från fariken stod en kall öl på bordet i rummet.

Maten i gästhuset var ganska ok men det var bara ris med olika typer av grytor och ganska kryddstarkt. Men de indiska ingenjörer som ocksä intog middagen i gästhusets matsal kryddade ändå friskt på sina tallrikar med svartpeppar. Känslan att sitta och äta med bestick vid samma bord när alla andra äter med fingrarna blir lite märklig.

Fortsättning kommer imorgon kväll.

Av Thoralf Alfsson - 19 april 2014 23:01

 

Vänsterdumstrut!


Henrik Johansson på bloggen Inte rasist men visar prov på sin egen dumhet och okunskap när han angriper Jörgen Fogelklou på Twitter.


SD-topp är stor i orden på Twitter, men blir knäpptyst när han får svar på tal

 

Nyligen utkom en bok med titeln ”Låsningen” skriven av docent Jan Tullberg där han beräknat kostnaderna för invandringen.


Henrik Johansson gillar uppenbarligen inte boken. Matematik tycks heller inte vara Henrik Johansson bästa ämne enligt min mening men själv är han stor i orden.


”Den här summan på 250 miljarder är Fogelklou inte ensam om att sprida, även Kent Ekeroth har stått i riksdagens talarstol och yrat om dessa miljarder. Siffran har figurerat med små skillnader under många år inom SD och är inte särskilt svår att slå hål på”

 

Att invandringen skulle kosta en tredjedel av ALLA sveriges utgifter under ett år är en absurditet och ren smörja för att skrämma mindre källkritiska människor. En annan fråga ni kan ställa till alla SD-politiker som kommer dragandes med denna lögn är hur det kommer sig att SD själv inte får ihop denna summa när man räknar på invandringens kostnader? Faktum är att när SD gör sin budget så når man inte ens upp i hälften av denna summa, under fyra år! 

 

Här visar verkligen Henrik Johansson prov på sin fullständiga okunskap om vad en budget handlar om. En budget sträcker sig framåt i tiden! Den tar alltså inte upp kostnader som uppkommit genom tidigare invandring och dess effekter på samhällets olika funktioner. Vår besparing i budgeten i riksdagen handlar endast om nyinvandring! Det är bara nyinvandringen som vi kan minska! Den invandring som redan skett under tidigare år och decennier kan vi givetvis inte spara in på i en budget. Den kostnaden finns redan och är svår att minska. 

 

Det har uppenbarligen inte Henrik Johansson förstått!


Sedan glömmer Henrik Johansson fullständigt bort att vi även betalar landstingsskatt och kommunalskatt i det här landet när han raljerar runt i sitt oförstånd. Hur stor tror Henrik Johansson att budgeten är för landets alla Landsting? Och hur stor är budgeten för landets alla 290 kommuner?  Bara Kalmar kommuns budget ligger på ca 3 miljarder kronor.


Men vi skall ju inte heller glömma bort att det hamnar även stora kostnader på privata företag och privatpersoner som är väldigt svåra att beräkna. T.ex ett företag som utsätts för inbrott av kriminella invandrare. Var ser du den kostnaden i stadsbudgeten Henrik Johansson? Det är inte särskilt svårt att slå hål på Henrik Johansson raljerande dumheter och hans bristande kunskaper.


"ALLA sveriges utgifter" skriver Henrik Johansson. Är det så att han i själva verket syftar på BNP, bruttonationalprodukten men förväxlar det med statsbudgeten. Den uppgick 2013 till 3 634 miljarder kronor. I så fall skulle invandringen kosta mindre än 7 procent av BNP för Sverige om den kostar 250 miljarder kronor.


”250 miljarder. Låter det rimligt? Nej självklart inte, det är bara trams och hittepåsiffror som endast går hem hos människor med ett kunskapsförakt.”

 

Om nu Henrik Johansson är så stor i orden kan han givietvis tala om vad invandringen kostar varje år istället för dessa hittepåsiffror! För inte blir han väl knäpptyst om han får den frågan!


Vi väntar på svar på kostnaden för invandringen Henrik Johansson! Du tycks ju ha kunskapen.


PS

Frånvaron av eget tänkande tycks vara stort bland IRM:s supportrar då ca 2700 gillat inlägget och över 500 delat inlägget utan att fundera på innehållet. Begåvat!


Näthat hos IRM.

 



Av Thoralf Alfsson - 19 april 2014 18:30

Gårdagens blogginlägg väckte tydligen en del reaktioner.


Jag kommer inte sluta blogga och jag kommer jobba hårt för att det kommer bli ett supervalår för Sverigedemokraterna! Men det blir ett oplanerat livsval då jag hade räknat med fyra nya år i riksdagen.


Idag efter en morgonpromenad och frukost bladade jag ca 600st av mitt infoblad med valsedlar till EP-valet. Sedan tog jag en åktur med min ”trehjuling” och levererade dessa.


Åkte förbi Böda hamn och svängde ner och handlade helt underbart goda heta rökta räkor som jag nu njutit av i kvällssolen med ett glas vin.


Vad som händer efter att jag lämnat riksdagen i höst vet jag inte. Jag bekymrar mig dessutom ännu inte över detta. Jag kanske tar ett sabbatsår reser lite uti världen.


Lassekolja, intressant att du även besökt Silverdalens Pappersbruk. Min arbetsplats under drygt 20 år. Undrar om det var det gamla smetköket som låg nere vid Silverån som du levererade Latex till eller om det var det nya som byggdes 1977-78. Jag kommer faktiskt ihåg hur lastbilarna spolade sina tankar och lätt avloppet rinna rakt ner i ån. Snacka om miljöbrott! Men det var ju inte det enda som hamnade i Silverån på den tiden.


Som jag skrev i gårdagens blogginlägg stängdes pappersbruket under våren 2002. När vi var som flest anställde var vi lite mer än 600 anställda under 1986-1987 tror jag.


Hösten 2003, när jag var ute hos Arla i Visby och jobbade med deras nya mjölkpulverlinje fick jag ett samtal från Silverdalen. Maskinutrustningen höll på att köpas upp av ett indiskt företag. Jag fick åka över till Silverdalen och träffa spekulanterna som hade många frågor om styrsystem och processdatorsystem. Jag fick även frågan om jag kunde tänka mig att komma till Indien och hjälpa till med uppstarten av maskinerna, vilket jag tackade ja till.


Sedan hörde jag dock inget på nästan ett år innan det damp ner ett mejl med en inbjudan. Jag satt då i ett nytt projekt med en helt ny mjölkpulverfabrik till Arla Vimmerby men jag lyckades komma ifrån i ca tre veckor under oktober 2004 för att åka till Indien.


För ett antal år sedan skrev jag om detta på bloggen. Jag tänkte bara uppdatera det lite här och nu.


Jag började min resa till Indien en fredag från Köpenhamn. Just då jobbade jag i ett projekt för en dansk leverantör och tillbringade större delen av 2004 i Köpenhamn. Jag jobbade tillsammans med ett gäng som programmerade Arla:s nya mjölkpulverfabrik i Vimmerby som startades upp under 2005. Vi var ett internationellt gäng om ca 25 personer från Sverige, Danmark, Tyskland, England, Venezuela och Indien.


Jag fick göra ett uppehåll i detta projekt för att kunna åka till Indien. Resan startade som sagt från Köpenhamn och gick via Frankfurt och sedan till Bombay, där jag fick tillbringa 5 timmar av natten på flygplatsen.


Där såg jag faktiskt den största råtta jag någonsin sett vid bagagebanden när den kryssade fram bland benen på de resande. På morgonen fortsatte jag med morgonflyget till Vishakapatnam (Vizag) vid Indiens östkust, dit jag kom på lördag förmiddag.


Staden skall vara en miljonstad enligt personalen på hotellet. Taxiresan från flygplatsen till hotellet var bara den en enorm upplevelse och synintrycken och ljudnivån var alarmerande. Min första reflektion var, Herregud vad människor! Så mycket människor men ändå inte så mycket bilar, utan cyklar, kärror och inte minst heliga kor på vägen 


För några månader sedan (2003) lanserade den indiska biltillverkaren TATA en lågprisbil för 17 000 kronor som skall ha en bensinförbrukning på 0,4 liter/mil. Betänk att Indien har ca 1 miljard innevånare och om 10 procent vill ha en bil innebär det att 100 miljoner indier skaffar bil och då kan nog var en förstå vad som kommer att hända med miljön och trafiken i Indien.
Eller vad som kommer hända med bensinpriset när efterfrågan på olja ökar.
Läs artikel från Dagens Industri.


 


Mitt hotell Taj Residency, var helt ok med aircondition, även om den var lite för högljudd.

70599-363

Utsikt från mitt hotellfönster.


Försökte sova lite eftersom det inte blev någon sömn på flygplatsen i Bombay men jag är lite för uppskruvad så det går inte. Jag tar en promenad på beachen eller stranden istället, några solstolar finns inte så långt ögat kan nå..


Funderar lite på vad i sjutton jag gett mig in på genom att åka iväg till världens ände ensam.

Skickar sms till mina barn att allt är ok och att jag är framme.

70599-376


Jag kan inte förstå varför det är så lite människor på stranden.

Det är soldis men väldigt varmt, enligt hotellpersonalen drygt 30 grader varmt.


70599-359

Lite längre bort längs strandpromenaden får jag se hur många löser sina "toalettbesök".

Efter en avsyning av klipporna på stranden förstår jag att han inte är ensam om sina besök på platsen. Spolningen sker automatiskt vid varje högvatten. Från staden kommer med jämna mellanrum små bäckar ner till havet och efter en stund förstår jag att det är allt annat än dagvatten som rinner ut i havet.


  

Men barnen tycks inte bry sig om detta utan badar alldeles utanför en sådan lite bäck. Jag har nu bestämt mig för att jag inte tänker bada i havet även om det är mer än 30 grader varmt, det blir ett dopp i poolen istället.


 


Många av barnen ville vara med på bild!


 

Man kan utan större ansträngning förstå att Indien står inför enorma miljöproblem redan idag och hur skall det inte bli i framtiden när levnadsstandarden ökar hos befolkningen.

Framåt kvällen äter jag en mycket bra 3-rätters middag på hotellet, som jag sköljer ner med ett indiskt öl av märket Kingfisher som smakar riktigt bra.

Innan jag går och lägger mig går jag ner till stranden en stund för nu har det börjat bli ganska mycket folk på stranden.


 

70599-361
Många kvinnor badar med kläderna på.

Jag somnar in redan vid 19:30 men så har jag också varit vaken i ca 40 timmar utan sömn.

Vaknar på söndagen relativt utvilad och äter sedan en spännande indisk frukostbuffé. Tar sedan en liten promenad innan jag lägger mig vid poolen ett par timmar. Klockan 14:00 skall jag hämtas av en chaufför från JK-Paper. Pappersbruket ligger ca 200 km från Vishakapatnam, chauffören berättar på knagglig engelska att det kommer ta ca 5 timmar att köra och då förstår jag att väggen troligtvis är allt annat än bra.


De första ca 30 km består dock av något som kan liknas vid motorväg om man bortser ifrån kor på väggen och bilister som kör på fel sida bitvis p.g.a att det saknas avfarter på vissa ställen. Min chaufför tar det relativt lugnt med landrovern så jag behöver inte vara livrädd men jag skulle dock haft användning för hörselskydd då min chaufför tutar minst 2-3 ggr i minuten och det gäller alla andra bilister också, vilket herrans tutande. Sedan vi svängt av från motorvägen och börjat köra inåt landet blir det lite lugnare i trafiken.

70599-366
Bilden tagen från baksätet i landrovern någonstans på väggen till Jaykaypur.


 


Någonstans på vägen mellan Vishakapatnam och Jaykaypur.

Landskapet är vackert och grönt och frodigt med höga gröna kullar/berg. Vattendrag kommer med jämna mellanrum och risfälten avlöser varandra.

70599-379

Vi passerade många järnvägsövergångar och här är en av dem. Bommarna styrdes inte automatiskt utan vid varje övergång bodde det någon som sköte dessa dygnet runt. På denna bild finns ett hus i bakgrunden där bommarna sköttes från.

Vägen blev allt sämre ju längre vi kom från kusten och Vishakapatnam. När vi passerade gränsen till delstaten Orissa och kom in i distriktet Rayagada blev vägen ännu sämre. Nu var det stora hålor i väggen som vi fick kryssa förbi och det var ganska långt mellan varje mötande fordon. Nu var hastigheten nere i ca 30-40 km/h.


Delstaten Orissa kallas för Indiens bakgård p.g.a att den är mycket fattig och lågt industrialiserad. Den har ca 35 miljoner innevånare, när vi körde igenom staden Rayagada så var det ett folkvimmel utan dess like och som var betydligt mycket värre än Hultsfred marknad vid fint väder.


Det absolut märkligaste under resan var att man längs nästan hela vägen var ifärd med att handgräva i dike där några färgade kablar las ner. Trots att jag kunde se en del traktorgrävare stående längs vägen såg det ändå ut som att allt grävdes för hand av både kvinnor och män. När jag senare frågade om vad som las ner i marken fick jag svaret BREDBANDSKABLAR. Det fanns knappt elektricitet men ändå läggs ett bredbandsnät, det känns lite märkligt men jag kan förstå vad det går ut på. Att man handgräver dessa kabeldiken och inte använder maskiner berodde på att man helt enkelt ville ge så många människor som möjligt en arbetsinkomst. Ett socialbidrag mot en arbetsinsats. Kanske något för Sverige.


Vid ca 19:30 på söndagskvällen kom vi  fram till Jaykaypur, då hade redan mörkret lagt sig och det var svårt att bedöma omgivningarna då belysningsstolpar inte var speciellt vanligt förekommande. Jag inkvarterades i pappersbrukets gästhus som inte hade någon högre standard men en TV fanns på rummet med några engelsk språkiga kanaler.


Klockan 21:00 serverades middag och då träffade jag en amerikan vid namn Geoffrey Williams från Jacksonville i Florida som också bodde i gästhuset. Skönt att ha någon att prata med en stund på kvällen som kunde berätta lite om pappersbruket.


70599-378
Geoffrey Willams tillsammans med en indier utanför gästhuset.

Fortsättning följer i morgon med lite om pappersbruket.

                                                  






          

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards