thoralf

Alla inlägg under april 2014

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2014 20:26

I måndags skrev jag om att en muslim dömts för olaga hot mot mig och Kent Ekeroth. Hur många tror att detta uppmärksammats i media? Jag hade definitivt förväntat mig att bloggen ”Inte rasist men” skulle ta upp domen då hoten även var rasistiska då både jag och Kent kallades för ”judeäckel”. Ett solklart fall av rasistiskt hot som media i vanliga fall brukar gå igång på. Men då brukar det ju vara andra grupper som uttalar det och inte en muslim. Uppenbarligen anser media med Jan Helin och Tomas Mattsson i spetsen att det är helt ok när det uttalas av en muslim. Trots att det finns dokumenterat och numera även en dömd person.


Den enda tidning jag känner till som tagit upp domen är Östran. Heder åt Östran! I vanliga fall brukar annan media hänga på lokaltidningarna och TT brukar ju inte vara sena när det gäller en nyhet om två riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna. I detta fall var dock sverigedemokraterna målsägare och då är det uppenbarligen helt ointressant.


Barometern mörkar som vanligt när det inte passar deras agenda. Barometern har den senaste veckan varit sysselsatt med en helt annan ”rasistattack” men det återkommer jag till i ett blogginlägg imorgon.


 


UPPDATERING!


SD-Kuriren och Gabriella Hedarv tar tag i frågan om SD-Kungsbacka och ställer frågor till Björn Söder. Som i intervjun i princip sänker företrädarna i Kungsbacka om uppgifterna stämmer i media. Bra att någon tog tag i frågan!


http://sdkuriren.se/partisekreterare-bjorn-soder-intervjuad-om-sd-kungsbacka/

Av Thoralf Alfsson - 3 april 2014 23:23

Jag utestängs från Sverigedemokraternas riksdagsvalsedel! Anledningen är minst sagt oklar. Det enda besked jag fått är att jag inte kommunicerar partiets politik på ett riktigt sätt. Vad jag kommunicerar fel har jag dock aldrig fått något besked om, trots att jag väntat på det sedan den 28 februari.


Att partiets väljare inte ens ges chansen att kryssa mig från en plats långt ner på listan anser jag vara under partiets värdighet.


Idag blir jag dock väldigt förundrad då jag ser detta på nätet. Är det denna politik som SD numera skall kommunicera till våra väljare?


 


Säg att det är 1 april!


”Det är klart att man måste hjälpa till, säger Markiewicz.

 

Hon förklarar att hon inte ser några problem med att ta emot de omkring 100 ensamkommande som tros anlända till kommunen under 2014.

 

– Jag ser inga problem med det antalet. Jag tror inte Sverigedemokraterna centralt har något att säga om detta, säger Markiewicz till Kungsbacka-Nytt.”


Vad sysslar man med på västkusten? För en tid sedan var det Falkenberg och nu Kungsbacka.


Nu väntar jag på att partiledningen reagerar på dessa ställningstaganden! Om det nu inte är rätt sätt att kommunicera partiets politik. Då finns det ju faktiskt en logik i varför jag kommunicerat partiets politik på ett felaktigt sätt. Då har jag totalt missuppfattat vår invandringspolitik! Om vi anser att det är helt ok att vi lägger 1 miljon kronor/år och ensamkommande så kallat barn när det finns så många andra hål inom skola, vård och omsorg att stoppa dessa miljoner eller rättare sagt 3-4 miljarder kronor varje år.


I den valplattform som valkonferensen antog för snart tre veckor sedan kan jag inte se något av detta men jag har kanske missat något.


Inom andra partier läxar man upp lokala politiker som avviker från partiets politik i grundläggande frågor. Kommer detta ske när det gäller Falkenberg och Kungsbacka? Eller kommer detta vara den nya partilinjen?


Partietledningen måste komma med ett klargörande i denna fråga!


UPPDATERING!


SD Kungsbacka försöker på sin hemsida förklara sig.

http://kungsbacka.sverigedemokraterna.se/


Förklaring är dock väldigt retoriskt dålig. Anledningen till att det finns oppositionspartier är att man inte delar regeringen/riksdagens beslut i politiska frågor och därför agiterar emot med de demokratiska möjligheter som finns. I Kungsbacka borde SD motsätta sig regeringen/riksdagens beslut och rösta emot kommunala beslut om mottagande av så kallade ensamkommande barn eller motionera om att befintliga avtal med Migrationsverket sägs upp. Det är inte riksdagen som skriver dessa avtal, utan kommunen. Därför skall man också agera på kommunal nivå.


Att lägga sig platt till marken bara för att det finns ett beslut av regering/riksdag är bara rent trams!


Kommunalrådet i Växjö Bo Frank som är moderat har sagt upp avtalet om ensamkommande barn med Migrationsverket. Ett beslut som man i Kungsbacka borde reflektera lite över innan man uttalar sig.

Ny omröstning på bloggen!


Det vore intressant att veta hur stor andel av mina läsare som har svensk eller utländsk bakgrund. Därför har jag lagt upp frågan i högermarginalen.

Av Thoralf Alfsson - 2 april 2014 23:29

Jag blev uppenbarligen inblandad i ett aprilskämt i tidningen Östran. Som skrev att det skulle bli ett tillfälligt sommarzoo på Stortorget i Kalmar. Det skulle ske i samarbete med Ölands djurpark. Besökarna skulle bland annat få se myrsloken Stephen, räven Anders, sengångaren Per-Olof och vargen Thoralf.


”Projektet är förankrat politiskt. Dock har Sverigedemokraterna sagt sig stödja idén om enbart djur som finns i svensk skog och mark visas.”


Kanske inte årets aprilskämt.


Ölandsbladet hade dock ett aprilskämt som jag önskar vore sant. Om det blev verklighet skulle Borgholm verkligen få ett uppsving och ett välbesökt ställe. Läs artikel i Ölandsbladet.



Idag har jag besökt ett seminarium i riksdagen angående den senaste rapporten från IPCC. Det är faktiskt lite fascinerande att lyssna på alla dessa klimatalarmister som köper allt med hull och hår. Utan att ifrågasätta det minsta.


Världen är på väg mot undergång inom några decennier. Kanske redan under min livstid om man skall tro föreläsarna och vissa åhörare. En kvinna undrade till och med om vi skulle avskaffa demokratin, med andra ord införa diktatur över hela jorden för att kunna stoppa klimatförändringarna. De är så uppfyllda av dessa tankar att de tappat sans och förstånd. Men det är utan tvekan intressant att lyssna på hur de indoktrineras av forskarna som deltagit i IPCC-panelen. Så många politiker från riksdagen var dock inte närvarande. Undrar hur man skall tolka det?


I skatteutskottet väljer jag att avslå en proposition från regeringen om införande av en skattereduktion för mikroproducerad el, i praktiken gäller det solceller. En proposition som säkerligen förhandlats fram mellan regeringen och Miljöpartiet. Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är helt enig i denna fråga.


Så här ser vår följdmotion ut.


Förslag till riksdagsbeslut



Riksdagen avslår propositionen.



Motivering



I regeringens proposition 2013/14:151 Skattereduktion för mikroproduktion av förnybar el föreslås att en skattereduktion ska införas för fysiska och juridiska personer som framställer förnybar el.




Sverigedemokraterna är på en principiell nivå öppna för förslag som stimulerar energimarknaden till mer miljövänlig energiframställning, men är i det specifika fallet kritiska till själva sakförslaget.




Vår utgångspunkt är att miljöpolitiken ska analyseras utifrån samma perspektiv som andra politikområden, dvs. med devisen att all politik handlar om prioriteringar och att varje satsad krona ska ge så stor nytta som möjligt. Vi menar att energipolitiken ska utformas för hela det svenska folkets bästa och ta hänsyn till hela energisystemets funktionssätt. Politiken ska eftersträva hög tillförlitlighet, god miljöprestanda och låga energipriser och i minsta möjliga mån bygga in marknadsstörningar, vilket innebär att premiera vissa energislag med stora subventioner som inte kan hävda sig på marknadsmässig grund.




Det är här viktigt att framföra att ett system med skattereduktion innebär ett markant kliv bort från en självreglerande marknad. Det innebär att aktörer i ekonomin agerar rationellt utifrån exempelvis prisförhållanden och att marknadsaktörernas agerande kommer att påverkas om någon vara eller tjänst blir väsentligt dyrare eller billigare som ett resultat av statliga ingrepp. Detta leder i förlängningen till en ineffektiv situation. I det förestående fallet kan man föreställa sig att vi kommer få se en överinvestering i solceller, vilket kommer att öka elproduktionen under de absoluta sommarmånaderna, vilket i vårt land med kirurgisk precision sammanfaller med den period där vår efterfrågan på el är som allra, allra lägst.




Om reformen på sikt leder till väldigt stora investeringar i solkraft kommer vi dessutom få obalanser på nätet som måste hanteras t.ex genom att man på ett irrationellt och oekonomiskt sätt tvingas hantera tillgångarna i våra vattenmagasin för att upprätta tillstånden i vattendomar om minsta flöden.




I förlängningen innebär det att mikroproducenter får betalt av staten för någonting som inte efterfrågas på marknaden. Det rör sig alltså om en regelrätt transferering från samtliga skattebetalare till de som är mikroproducenter av förnybar el. Med de nivåer som regeringen föreslår är det heller inte fråga om särdeles små produktionsenheter – gränsen på 30 000 kWh motsvarar nästan dubbla den genomsnittliga energikonsumtionen per person och år. Under 2015 beräknas nettotillskottet vara 38 GWh, enligt propositionen.




I dag finns redan ett investeringsstöd till solenergianläggningar om 35 procent av investeringskostnaden. Dessutom finns även möjligheten att ansöka om elcertifikat för att ytterligare stimulera installationer av förnyelsebar energi. Det finns även energibolag som redan i dag köper upp el från mikroproducenter.




Sverigedemokraterna är inte principiella motståndare till detta slags marknadsingripanden, även om detta instrument ska användas med stor försiktighet, men nyttan – exempelvis i form av lägre CO2-utsläpp – måste i sådana fall vara tydligt positiv. Så blir dessvärre inte utfallet med regeringens förslag. Exempelvis anför Konjunkturinstitutet följande:




Den samhällsekonomiska kalkyl som utredningen presenterat visar att skattereduktionen är olönsam. De redovisade nyttorna (i form av koldioxidreduktioner) har dessutom överskattats, till följd av bristande analys av klimatmålets utformning och befintliga styrmedels funktion såsom EU ETS (EU:s system för handel med utsläppsrätter). Med en korrekt utgångspunkt blir nyttorna i utredningens uppställning noll. Systemets införande innebär därför endast kostnader.




Propositionen tar heller inte ställning till huruvida de som har elcertifikat även ska få tillgodogöra sig den föreslagna skattereduktionen. Sverigedemokraterna anser att denna fråga måste vara klarlagd innan ett förslag om skattereduktion kan behandlas av riksdagen.




Sverigedemokraterna anser att det inte är skattebetalarnas uppgift att genom en skattereduktion ge mikroproducenter kompensation för den överskottsel som de matar in på nätet. Ersättningen ska givetvis komma från den som har nätkoncessionen och som i normalfallet levererar el till anslutningspunkten. Avtalet gällande överskottsel ska tveklöst gälla mellan mikroproducenten och hans motpart. Att i stället ålägga nätkoncessionsinnehavaren en skyldighet att informera Skatteverket om förbrukad och inmatad energi i anslutningspunkten är att gå över ån efter vatten. Det innebär i praktiken också helt nya och onödiga arbetsuppgifter för Skatteverket och ytterligare krångel med deklarationsunderlag och därmed också en ny möjlighet till skatteundandragande.




Stockholm den 26 mars 2014

 

Thoralf Alfsson (SD)

Josef Fransson (SD)


Av Thoralf Alfsson - 1 april 2014 21:53

Kalmar tingsrätt har dömt en kvinnlig miljöpartist och kommunpolitiker från Mörbylånga kommun till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Efter att hon kört i diket i Färjestaden och blodprovet visade 2,15 promille.


Kvinnan jobbar som miljöskyddsinspektör vid Kalmar kommun och är dessutom facklig företrädare för SACO.


Som vanligt kallar Barometern henne endast för kommunpolitiker i sin artikel men det gör även Östran, då man har exakt samma artikel. Inget parti anges i artiklarna och givetvis inget namn.


Hur många tror att en Sverigedemokrat skulle behandlas med samma silkesvantar av media. Men det är väl denna praxis om ”människor lika värde” som Expo, FOJO och TT lär ut när de håller kurser om Sverigedemokraterna för journalister.


Barometern, Östran

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards