thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juli 2013

SVERIGE ELLER UKRAINAS FLAGGA

Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2013 23:06

På nationaldagen skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Ingen kan kapa svenska flaggan”. Anledning var att nationaldagstalare ansåg att högerextrema organisationer kapat svenska flaggan.  Här kommer ett stycke från blogginlägget.


”En påstod att extremister kapade den svenska flaggan på 80-o 90-talet! Jag delar inte den uppfattningen. Ingen kan kapa den svenska flaggan! Men däremot kan människor överge den svenska flaggan genom att strunta i vår nation och traditioner. Precis som det har gjorts under flera decennier, inte minst av ledande politiker, ingen nämnd ingen glömd.”

 

Ett alldeles utmärkt exempel på hur man överger den svenska flaggan har vi fått under Dam-Em i fotboll. Vi är många som reagerat på det flagghav som varit på Sverige matcher, dock inte i huvudsak svenska flaggor. Utan det har varit ett antal andra varianter utan det gula korset. Visa modeller liknar betydligt mer den Ukraniska nationsflaggan än vår svenska nationsflagga. Något som många andra också uppmärksammat.


 

Inte ser det ut som Sverige har hemmamatch. Undrar bara vem de hejar på?


Svenska fotbollsförbundet har enligt dem själva inget att göra med dessa flaggor och tills vidare får man väl lita på det.


Det skall vara den ideela organisationen Camp Sweden som ligger bakom flaggorna. Enligt deras hemsida skall de ha tagit fram 1000st flaggor till EM.  Jag har mejlat till flera i styrelsen och bett om en förklaring till att man inte satsat på riktiga svenska flaggor men inte fått något svar på flera dagar. Detsamma gäller uppenbarligen andra som ställt liknande frågor. Uppenbarligen är de väldigt fega som inte svarar på några frågor.


Det är väl inte en så avancerad gissning att även Camp Sweden drabbats av politisk korrekthet och nu överger den svenska flaggan. För mig är det helt obegripkigt. Den svenska identiteten skall raderas ut!


Jag kan bara konstatera att Sverige ligger väldigt risigt till när en fanklubb till de svenska fotbollslandslagen överger den svenska flaggan för några andra påhittade symboler.


Jag ger föreningen Camp Sweden....


 

 

Imorgon hejar jag på Sverige med riktiga svenska flaggor! Inga politiskt korrekta symboler utan äkta vara.


UPPDATERING!


Härlig svensk seger mot Island!


Det märkliga var dock att jag såg inget av dessa nya flaggor. Eller var de bara inte i bild? Eller var inte Camp Sweden på plats när det var dags för kvartsfinal i Halmstad. Tyvärr såg jag inte heller några stora svenska flaggor.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Blåsippev.

20 juli 2013 23:47

Politisk korrekthet kallas det. I mångkulturens förlovade land kan man ju inte ha ett kristet kors på läktaren. Jag tänkte en gång bli medlem i Camp Sweden. Glad att det inte bidde av. Tror det kommer fler angrepp på vår stolta flagga framöver tyvärr.

 
Ingen bild

Pelle

21 juli 2013 00:14

Skrämmande utveckling. Man blir mörkrädd. Nu är en gräns passerad. Nu får det vara nog.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juli 2013 00:31

Jag ser bara en Ukrainsk flagga, d.v.s blå upptill.
För mig är det helt obegripligt om skälet skulle vara att man "inte vill vara nationalistisk". Det verkar lika löjligt som skrämmande. Jag tror emellertid mig ha kommit på lösningen: Flaggor som är gula upptill och blåa nedtill är ABSURDISTANS flagga! GRATTIS alla PK-"svenskar"! Ni har fått en egen flagga! När Ni använt dom färdiga kan ha dom till reserv på toaletten!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippev.

21 juli 2013 01:25

Nu har jag mailat dem angående flaggorna och bett om ett icke politiskt korrekt svar då jag mår väldigt illa av politisk korrekt svammel.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2013 08:04

Det finns säkert minst två förklaringar till dessa "flaggor". En politiskt korrekt och den verkliga.
Den verkliga förklaringen vet vi inte, vi kan bara gissa.
Men att det svider i ögonen, på många över att det finns ett Kristet kors på Sveriges flagga, det är ingen nyhet.

Men detta leder in mina tankar på den vaksamhet vi alla måste ha inför ev. förändringar av flaggan.

Hur tillgår det i förskolor? Idrottstävlingar för unga? Skolavslutningar? Andra samlingar för unga människor? Vad gör kultureliten? Dessa frågor behöver svar och våra skarpa granskande ögon.
Vägen till att byta ut vår officiella flagga är lång, men frågan är om inte de första stegen tyvärr har tagits.
Beslutet bakom våra ryggar om att införa det multikulturella samhället i Sverige, var det första steget...

 
Ingen bild

Tomas

21 juli 2013 08:39

Kan det inte vara tränaren för landslaget Pia Sundhage som ligger bakom detta initiativ. Hon är ju tydligen råkommunist (KPMLr) och uppskattar säkert denna revolution på flaggfronten.

 
Ingen bild

Smålänningen

21 juli 2013 09:09

Det kanske blir billigare att sy en flagga med bara två tygstycken istället för ett kors?

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2013 09:19

Återigen har en representat för SD talat ut, i Expressen. Hon må ha rätt i sak, (jag är inte insatt i ärendet och tar därmed inte ställning) men varför springa och gråta ut i gammalmedia? Fattar inte dessa individer att gammalmedia jublar över varje tillfälle de kan ge sig på SD, gärna med uppförstorade, kolsvarta, rubriker. Jag har inget till övers för svin som inte kan låta bli att sextrakassera unga tjejer men låt partiet sköta utredningen internt. SD och valet 2014 kommer bli det absolut viktigaste valet någonsin för att enskilda individer skall få förstöra det. Inför nolltolerans mot de som hellre vänder sig till slaskpressen än tänker på partiet och därmed landets bästa.

 
Ingen bild

Observer

21 juli 2013 09:37

Korset i flaggan stör naturligtvis mulikulturalisterna och islamkramarna.Därför tar man självklart det svagaste landet med kors i flaggan när man vill förändra.OK har man sett till attt man fått från regeringskansliet.

 
Ingen bild

Heja Sverige

21 juli 2013 09:41

Thoralf. Jag uppskattar din blogg och du belyser många viktiga frågor. Men det här blogginlägget var ett bottennapp. Blått och gult är de svenska färgerna, så vad är problemet? Camp Sweden gör ett fantastiskt jobb för att stärka den positiva supporterkulturen och att heja fram Sverige.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 juli 2013 10:13

@ Heja Sverige

"Camp Sweden gör ett fantastiskt jobb för att stärka den positiva supporterkulturen och att heja fram Sverige."

Och varför skulle inte den svenska "originalflaggan" duga i det här sammanhanget? Blått och gult de svenska färgerna, men även Ukrainas och kanske andras. Det är inte Thoralf som fått ett bottennapp, utan du tycks själv ha förlorat fiskedraget när linan gick gick av och fattar inte vad som sker och varför.

 
Svensson

Svensson

21 juli 2013 10:16

Det borde vara olagligt att stå där och vifta med falsk flagga,det här borde någon åklagare se över.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Skånepåg

21 juli 2013 10:20

@ Svensson

Går man in på Camp Swedens hemsida ser man en "trekantuig flagga" med ett kors i på deras logotype. Hur skall/vill man egentligen ha det?

http://www.campsweden.se/

 
Ingen bild

Gute

21 juli 2013 10:28

Det kan ju bli lite grötigt på läktaren om man spelar mot Ukraina!

 
Ingen bild

tapas

21 juli 2013 11:21

Thoralf! verkligen förvirrande färger man kan ju missta svenska
supportrar med Ukrainska! fruktansvärt! bra att du tog med den lille killen han verkar ju förstå med sitt finger den Svenska
Vikingarnas prägel under handelstågen och inflytandet från förr.
tack för roande läsning!

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juli 2013 11:36

@Heja Sverige Antingen är Du blind eller naiv, förmodligen både och!

@Gute I en landskamp mellan Ukraina och Absurdistan kommer det att se ut som att hela publiken hejar på båda lagen! Kan det bli "nysvenskare"???

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skånepåg

21 juli 2013 11:54

@ Lassekolja

Har kollat deras hemsida så noga jag kan. Verkar lite hemlighetsmakeri över det hela på något sätt. Inga namn, telefon, adresser o.s.v Verkar "mysko" och lite åt hållet bondfångeri och där fotbollslandslaget är ett objekt som passar in i deras affärsplan?

 
Ingen bild

Stefan A.

21 juli 2013 12:02

Camp Ukraina är väl ute och fiskar efter bidrag, och i dagens absurdistan anses all nationalism som fult, även i sportsammanhang, hej båda lagen "alla är lika mycket värda" ... all nationell stolthet skall tas ifrån oss, en Borg, en Stenmark, en Anja Persson skall numera kallas världsmedborgare.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 juli 2013 12:04

Kan detta helt enkelt vara ett sätt att smart marknadsföra sig? http://www.teveo.se/

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 juli 2013 12:12

Frågan vad Camp Sweden är för några filurer verkar befogad.

Så länge dom inte visar vilka personer som ligger bakom skulle i varje fall jag inte betala in en ettöring på något konto.

Är det hela en vanlig bluff fotbollsförbundet gått på¨?

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2013 12:20

Visst är denna "flagga" en oroväckande händelse. Men den dagen det tillkommer ett grönt fält, då är det allvar.
Vi bör också leta efter de som styr över "Camp Sweden" och de krafter som finansierar verksamheten.
Vilken dold agenda styr över valet av tygstycken? Har man helt enkelt inte råd med riktiga flaggor? Det kan kanske isåfall vara något för SD att stötta med pengar.
Eller är det så illa att Camp Sweden INTE vill ha Svenska flaggor på läktarna?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 juli 2013 12:46

Har det gått så långt att Sverige inte har råd med vår stolta fana, då är det för bedrövligt !

 
Ingen bild

Heja Sverige

21 juli 2013 13:24

Färgerna GULT och BLÅTT

"Den svenska flaggan har anor från 1550-talet, d v s från slutet av Gustav Vasas tid. Förlagan tror man var det danska rödvita korsbanéret, Dannebrog. Färgerna hämtades från lilla riksvapnet med dess tre gyllene kronor på blått fält. Ett tecken som under 1400-talet ofta brukats som fälttecken för svensk trupp, både till lands och till sjöss. "

http://www.nationaldagen.se/sveriges-flagga/historia/

 
Ingen bild

Skånepåg

21 juli 2013 13:35

@ Heja Sverige

Och vad har det du skriver 21 juli 13:24 med den "flaggvariant" att göra, som det nu är frågan om?

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2013 14:38

Hej Sverige...
Gult och blått, ja, självklart. Men givetvis ska det vara den Svenska Flaggan!
Har inte Camp Sweden ekonomiska medel till flaggor? Ska vi starta en insamling? Eller är flaggan inte PK?
Fotbollens damlandslag har en förbundskapten med Vänsterextrema åsikter, finns det också sådana åsikter i Camp Sweden?

 
Ingen bild

Tony

21 juli 2013 14:48

Att vi har ett kors i vår flagga det ska inte
några Muslimer eller någon annan lägga sig i.
Det märks att lobbyisterna bland Sverigeförnekarna
hela tiden jobbar för att sudda ut allt som är Svenskt!

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 15:10

Varför skall Sverige ha en symbol ifrån korsriddartiden?
Kyrkan är sedan länge en privat föreningen som den som intresserad kan vara medlem i, liksom i andra föreningar!

Religion is like a penis

It’s okay to have one

It’s okay to be proud of it

HOWEVER

Do not pull it out in public

Do not push it on children

Do not write laws with it

Do not THINK with it

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2013 15:13

Lugn go vänner. Jag tror jag löst gåtan. Det är den svenska flaggan men TV4 har i sann pk-anda pixlat den:-)

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2013 15:21

Who...
Vår flagga har vi haft i många, många år. Den är en symbol för vårt land och vårt Kristna kulturarv. Detta kulturarv genomsyrar hela samhället.
Allt från vår lagstiftning till hur vi bemöter varandra kommer från detta.
Denna flagga har varit en bra symbol för Sverige och det finns absolut ingen som helst anledning till att någonsin byta ut den till någon annan. PUNKT!

 
Ingen bild

Fotbollsgästen

21 juli 2013 15:25

Har vandrat runt i denna underbara stad Kalmar med familjen idag.Gick förbi det gamla läroverket som numera heter Stagneliusskolan. Där gavs denna info. Samma arkitekt som ritade Stadshuset i Stockholm,Ragnar Österberg,har designat denna skola.Över ingången står "Sanningen skall göra eder fria".Hustrun föreslog att gruppresor för riksdagskvinnor/män skulle börja arrangerast till byggnaden med kollektiv högläsning av texten över ingången som ett obligatoriskt moment vid ett sådant besök.Vår guide höll med oss.

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 16:43

Hulda mk1
Söndag 21 juli 15:21

Med all respekt, så är "vårt Kristna kulturarv" ett påtvingat historiskt arv som skulle med alla medel påtvingas folket!

Fanns det det någon möjlighet att för fot o löskefolk tacka nej till överheten?

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juli 2013 16:43

TACK Hulda mk1, när jag läste Who´s inlägg fick jag hjärtklappning av upprördhet. Att inte uppskatta vår Kristna historia och värdegrund, som betytt så mycket för framväxten av Välfärdssverige gör mig så fruktansvärt både ledsen och arg men Ditt inlägg Hulda fick mitt hjärta att åter gå i takt! KRAM!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 16:48

Varför skall svenska kyrkan ha bidrag?
kyrkan har 25.000 anställda och en förmögenhet på ca 60 miljarder!
För vem som inte är troende och medlem kan kyrka vara en kulturbyggnad?
Är enbart en symbol för flera hundra års förtryck.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 juli 2013 16:59

@ Who

Vilka bidrag avser du?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kyrkoavgift

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 17:00

Lassekolja
Söndag 21 juli 16:43

Med vad har kyrkan och religion gjort framväxten?
kyrkans ide bygger på att förtrycka vara emot all utvecklingen!
Tack vare att kyrkan skildes från staten, blev detta förtryckta land, ett fritt land!
När skall övriga religioner komma till insikt?
Hur är det möjligt med könsstympning av människor som inte är myndiga?
kyrkan påtvingar sin fantasi med början av dopet!
Hur vet prällen att ett barn, på någon månad vill döpas?
(ett dop, går inte ångra!, kyrkan vägrar att stryka dop-uppgiften även efter att personen valt att lämna denna privata förening)
Kan det gälla även medlemskap DIF eller SD?

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 17:06

Skånepåg
Söndag 21 juli 16:59

Stöd till "kulturmärkta" plus-hus.
Skatteverket hanterar medlemsavgifter, kostar några mille!
+ en påtvingad "begravningsavgift"!
Varför skall icke medlemmar betala för en begravning som inte önskas?
Kan skatteverket även hantera medlemsavgiften för HV?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 juli 2013 17:15

@Who

För mig som icke troende och icke medlem i svenska kyrkan har många av deras byggnader kulturvärde. Dess inverkan på utvecklingen, gott som ont, har gjort oss till vad vi är idag.

Vad för könsstympning utför kyrkan i dagsläget. Eller tänker du på andra religioner?

Dopet är en ceremoni där föräldrarna åtar sig att uppfostra barnet enligt läran. Konfirmationen är sedan när barnet själv bekräftar det hela. Att kräva samtycke är så tramsigt så att det inte är sant när föräldrarna gör så mycket annat som inte kräver samtycke. Tex vaccinationer eller för den delen, medlemskap i fotbollsklubbar. Men du verkar vara ovanligt lättkränkt å andras vägnar?

För övrigt kan man ångra allt och inget kan göras ogjort. När det gäller religion kan man däremot konvertera om man så vill, i alla fall i fria länder som Sverige.

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 17:17

Skånepåg

Det finns skattebidrag till övriga fantasiföringar, där även kyrkan får! Se

http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag/utbetaldastatsbidrag2012.4.15272bfd13b817fbae16305.html

Tex Andlig vård inom sjukvården 6.135.000
Betackar mig för den vården!

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 17:20

Nemo saltat sobrius
Söndag 21 juli 17:15

Hur många föräldrar får information eller vet att ett dop inte kan återtas?
Ingen omyndig person skall utsättas för övergrepp som inte går att återställa!

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 18:08

Thoralf o övriga!

Är den svenska traditionen alltid något att vara stolt över?


Jag har en del frågor till er präster som vet och kan allt.
Jag tänker sälja min dotter som slav (2:a Mos 21:7).
Vad kan vara ett skäligt pris?
I 3:e Mos 21:20 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta gäller bara människor utanför EU.
Kan han ha rätt?
Min granne som jobbar på Kvantum insisterar på att även jobba på söndagar. Enligt 2:e Mos 35:2 så måste han dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?
Jag besöker inte kyrkan då jag lider av stor närsynthet och enligt 3:e Mos 21:20 får jag inte närma mig Guds altare om jag ser dåligt.
Min son konfirmerar sig nu och del vore kul att se hur han uppför sig i kyrkan. Är det okej om jag sitter i vapenhuset?
Kan mina barn börja träna fotboll i IFK Värnamo då 3:e Mos 11:7-8 säger att de inte får röra resterna efter en död gris. Eller måste de fortsatta spela här hemma med en plastboll?
En bonde här ute i Tånnö envisas med att odla olika grödor på samma jord och syndar därmed mot 3:e Mos 19:19.
Han har även den fula ovanan att svära mycket. Nu är hans fru inte heller mycket bättre då hon envisas med att gå klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmateriel (vanligen bomull och polyester).
Är det nu nödvändigt att samla hela Tånnöbyn för att stena dem? (3:e Mos 24:10-16).
Kan vi inte bara bränna dem på bål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3:e Mos 20:14)?

Jag vet att ni präster har gått på djupet i dessa frågor så jag ser fram mot tydliga och raka svar.

Stort tack till er rakryggade präster som tydligt visar att Guds ord är evigt och oföränderligt.

Detta var en "sanning" under föregående århundrade!

 
Ingen bild

Gute

21 juli 2013 18:13

@Who
Du har verkligen skjutit in dig på landets kulturarv av någon anledning, lite vatten på huvudet låter inte som något barnen får några livslånga men av, och det där med könsstympningen.....vilka religioner är det som tillåter att barn könsstympas?

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2013 18:18

@Who
"Korsriddare"?

Korstågen genomfördes mellan 1000- till 1200-talet, lider du fortfarande svårt av sviterna efter dessa? Om jag inte minns fel var det du som spammade bloggen där du inlägg efter inlägg spydde galla över Gustaf I för ett tag sedan. Varför är du så hatisk mot vår svenska historia och vårt svenska kulturarv? Jag är inte speciellt troende men anser att våra äldsta kyrkor, som bland annat finns i Småland och på Öland är värda att bevara. Varför? Jo för att de hör till vår gemensamma historia. Dessutom är det en riktigt häftig känsla att gå in i en kyrka från medeltiden och tänka att den byggdes för så många hundra år sedan men ändå står den kvar än idag. Det tycker jag är en hisnande och mäktig känsla. Vilka var människorna som byggde den? Här har människor upplevt både glädje och sorg, känslor som trots att århundradena gått ändå är samma som vi känner idag.

Ps: för att vara så hatisk mot kyrkan är du väl påläst. Jag tycker du skall försöka prata med någon som kan hjälpa dig ur ditt fanatiska hat/ohälsosamma fascination mot allt gällande religion och svensk historia. Du verkar inte må särskilt bra ärligt talat.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

21 juli 2013 18:32

I Växjö har man nyligen upptäckt att Sverige har en historia, trots alla tidigare uppgifter att sådan saknas för detta land

VÄXJÖ i går 08:28 | Uppdaterad i går 08:34

Utgrävningarna vid Växjö domkyrka har resulterat i ett unikt fynd. Ett minst 600 år gammalt märke befäster staden som pilgrimsort, och symboliserar Sankt Sigfrids betydelse för de medeltida männi­skor som till helgonets ära färdats till Växjö.

http://tinyurl.com/kzeso26

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 juli 2013 18:39

Who is Who ..? Någon som älskar att tjafsa tydligen, så lägg av här! (Får du inte skriva och klanka på Kent Ekeroth längre?)

Svenska kyrkan tillhör inte de församlingar som får DE STORA bidragen här i landet. Och själv betalar jag bara några hundralappar per år i begravningsavgift såsom icke-medlem sedan många år. Vi betalar idag inte till vår egen begravning utan till dem som idag/i år begravs. Min egen ska inget kosta då min aska ska strös för vindar över vatten - förutom de benrester som inte kan brännas totalt i kremeringen och som slängs på sopen.

Jag är alltså inte kristen i den vedertagna bemärkelsen, men jag har det kristna i ryggmärgen och känner vördnad inför det kristna arvet såväl historiskt som i form av de byggnader som finns idag. Detta gäller även de katolska, som jag beundrar när jag besöker katolska länder. Respekt och vördnad inför dem som gått före oss och lämnat över till oss att idag förvalta.

Nu har jag passerat 68-vänsterrörelsen utan att falla för den eller dess efterkommande. I mitt barndomshem gav vi både en macka och goda råd till luffare som knackade på - jag lärde mig ge utan att för den skull skänka bort mitt hem. Vi hade inget i överflöd men kunde ge något litet. Jag lärde mig att INTE stjäla från andra eller ge bort det som tillhör andra.

De tio Guds bud är vårt arv från judendomen och egentligen det enda jag gillar från GT. De är levnadsregler som faktiskt skulle följas av fler idag - jag försöker i alla fall. Trots att jag gått vidare från kristendomen till ...

Nu till mer profana saker: Min gode vän gammelinvandraren gillar fotboll och med viss avsmak sitter han - trots allt! - och tittar på den. Jo, han har följt varenda match och är så förvånad över alla blonda små maskotbarn som följer med in på planen. Och alla ljushåriga spelare ...

- Finns det inga mörkhåriga, mörkhyade barn som får följa med? Undrar han. Jag vet inte.

- Hur är det med spelarna? Får inga invandrare spela? Varför är det så ... är SD i maskopi med arrangörerna?

Harreminje! Säger jag. Ska nu SD få bära hundhuvudet för detta också?

PS.Hej, Sven Dacke - är vi månne släkt långt tillbaka?

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2013 18:55

@Sven Dacke

Boktips om du inte redan har den: Växjö genom 1000 år av Lars-Olof Larsson.

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2013 18:56

@Sven Dacke

Glömde tacka för tipset, häftigt att läsa om fynd som detta:)

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 juli 2013 19:33

Tack Lotta och Maja för tipsen.

Är ganska hemmastadd både med Kronorgs Slottsruin och Kungsgården historia, och hade dessa platser som dagligt strövområde tidigare.

Har flyttat mig lite och håller på och fördjupar mig i miljöskandalen Böksholms bruk. En av landet stora miljöskandaler, i klass med Tecomatorp, straxt utanför Sveriges Grönaste stad Växjö,är Bo Frank ofta slår sig för bröstet. Frågan är om han gör det om lite mera än ett år

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 19:43

Maja Dacke
Söndag 21 juli 18:39

Du lever lite i fantasin!
"Min egen ska inget kosta då min aska ska strös för vindar över vatten"

Dina anhöriga kan ansöka hos länsstyrelsen om tillstånd att sänka kartongen i vissa förutbestämda vatten!
Är kanske inte så trevligt att få aska på sig vid ett sådant tillfälle.
Kanske kan Thoralf och SD verka för att "vi" själva får fixa dessa tillstånd och inte behöva förlita oss på att anhöriga skall sköta detta pappersjobb!

Lotta

Söndag 21 juli 18:18

Tack för din omtanke, men nej tack!

Gute
Söndag 21 juli 18:13
"lite vatten på huvudet låter"
Tja, med tanke på att det aldrig går att torka bort från kyrkoboken, kan det vänta till personen är myndig och själv kan bestämma!

Ser inget fint med gamla plus-hus, enbart en symbol för maktutövning!

Låt er gud vara med er, men låt övriga slippa!


 
Ingen bild

Gute

21 juli 2013 19:57

@Who

Är du emot all religion som barn introduceras inför eller är det bara kristendomen?

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 juli 2013 20:05

@Who fattar inte skillnaden mellan att stänka vatten i huvudet på ett barn, eller ta fram den vassa kniven och könsstympa barn.

Vatten torkar, men knivens snitt finns alltid kvar.

Kanske det är den tidiga kontakten med vasa knivar som gör att vissa grupper så ofta tar till dom senare i livet

PS: @WhoHälsa dom öv

 
Ingen bild

Magentan

21 juli 2013 20:07

Från mångkulturella Malmö:

En kvinna i 40-årsåldern har "fallit" från en balkong på tredje våningen i den mångkulturella stadsdelen Holma i Malmö.
Poliserna som kom till platsen blev överfallna och tvingades använda pepparspray.
En 41-årig man är gripen misstänkt för mordförsök. Han befann sig i lägenheten vid händelsen och misstänks ha kastat kvinnan från balkongen.
http://www.friatider.se/misstankt-balkongkastning-i-malmo

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 20:48

Gute
Söndag 21 juli 19:57

Jag är helt emot att omyndiga påtvingas religiösa ritualer i alla former som inte går att återställa senare!
Men är för att en myndig person för göra efter eget önskemål vad som önskas!
Ni behöver inte haka upp er på stymning om det sker med kniven eller på annat sätt, stympning av en människans valfrihet är oxå en stympning!

MEN det skall inte belasta övriga samhället via skatter eller annat påtvingad "lydnad"!

Är inte värdigt att Public Service, SR/SVT dagligen gör reklam för kyrkan o deras plushus!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 juli 2013 20:55

Who, säger emot sig själv. Om gud inte finns så har heller inte lite dopvatten någon påverkan mer än vad några regnstänk eller ett bad skulle ha. Jag tror att de flesta vet att ingen handling går att spola tillbaka. Sen att många låter sina barn döpas av tradition är något helt annat.

Eller är det något som inte går att återställas? Du duckar för de andra invändningarna jag har? Och hur skall du bli till aska? Om inte med lite hjälp av ett krematorium? Eller har du fixat det själv. Bara för att man är emot att religion skall ha inflytande i samhället behöver man inte vara manisk eller blåst.

Korstågens tid är förbi när nationalstaten Sverige bildas.

Who, är kanske påläst på vissa delar, men drar inte de rätta slutsatserna eller se grader i helvetet för att göra en passande liknelse, och kan bara se kyrkan som något ont, fast den även har bidragit med mycket.

 
Stefan K

Stefan K

21 juli 2013 20:58

På en svensk idrottsarena ska svenska flaggor vaja och inte någon politiskt korrekt hybrid.

Om det nu är Camp Sweden själva som tagit fram denna version borde de fått höra av Svenska fotbollsförbundet. Mer troligt är att Camp Sweden fått påtryckningar och då ställer sig frågan av vem eller vilka?

Kom ihåg att vi bor i Sverige, ett land som förvandlats till något oerhört märkligt.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Gute

21 juli 2013 21:20

@Who

Din liknelse med omskärelse och dop är bland det mest perversa jag har läst på länge, givetvis har du ett syfte med att resonera på det sättet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2013 21:35

Lassekolja...
Tackar ödmjukast! Men det är många här som skriver kloka saker. Så även DU!

WHO...
Varför så hata en religion som vi nu bara har "Ligth-varianten" kvar av. En religion som vid kriser stöttar många, men som inte styr deras liv varje dag året om.
Lägg din vrede på den nya totalitära, kvinnohatande och våldsamma religion som likt en Trojansk häst smyger in i vårt land. Tyvärr ivrigt matad av allvarligt naiva människor.
Just nu säger denna religion att undersåtarna inte får äta mat när solen är uppe. Inte dricka något eller ha sex. Detta ska åtlydas under en hel månad.
Den anser också att djur ska slaktas på ett gammalmodigt plågsamt sätt, trots kunskap om bättre humanare metoder.
Synen på kvinnor och deras liv är ockdså ytterst beklagansvärd.

Nej, lägg din kraft på att bekämpa den istället.
Men du kanske inte törs eller vågar...???

 
Ingen bild

Who

21 juli 2013 21:37

Nemo saltat sobrius
Söndag 21 juli 20:55

Nu tar du till alla möjliga argument, men resultatet blir bara skit!
Du hakar upp dig på vatten, det är själva dophandlingen som kyrkan vägrar att ta bort ur rullorna även om du väljer att avsluta medlemskapet! Därför är det lika med knivjobb!
Minns inte exakt, men i efter 1975 blev det möjligt att gå ur denna fantasiförening, dopuppgifter vägras att strykas ur församlingsboken! Enbart för att kyrkans åsikt förhindra att det skulle gå döpa sig 2 ggr!! Men jag vägrar att acceptera att en privat plusförening får föra eviga register över medborgare! Motsvarande är om SD eller AIK skulle föra all information i evighet som är tillgängliga för alla under all tid!
Det är inte kyrkan som gör askjobbet! Det sköts av kommunen!
(kyrkan såg helst att det inte blev kremering) De motarbetade länge denna vettiga åtgärd!
Du kan själv köra anhöriga till krematoriet, med vanligast är att Fonus gör det mot ett överpris!
Stockholm och en annan kommun sköter också kostnaden för vilohålet! Men i de flesta fall är det hyras på max 25 år, förnyas inte hälkostnaden tas graven bort!
Och begravningskostnaden täcker inte gjorda hål enbart ditt eget under denna begränsade tid!
Kyrkan bestämde om människan gjort sig förtjänt av att sova inom kyrkogården, många vilar utanför!
Jag ser inte kyrkan som något ont, enbart som en bedräglig rörelse som lever gott på vidskeplighet!
Kyrkan har gjort mer ont än gott!
Vad vad för gott att utnyttja fattigt folk till att bygga stora plushus och prästgårdar? Varför finns det bara plushus kvar? Var finns alla spår av vanliga fattiga människor?

 
Sven Dacke

Sven Dacke

21 juli 2013 22:02

@Who har en egen sida där han kan fortsätta att gagga tillsammans med Bengson och övriga och bekostat av stackars döda Svenskar som förmodligen ligger och vrider sig i sina gravar

http://tinyurl.com/3ubdv7q

 
Ingen bild

Absurdistan

21 juli 2013 22:20

Bara googla på styrelsen för Camp Sweden så hittar ni aktiva S-människor. Detta är ett S-projekt för att sudda ut Sverige från kartan och ersätta det med Absurdistan och dess flagga.

Ett politiskt projekt med andra ord.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

21 juli 2013 22:33

Det verkar vara en "häftig organisation" Camp Sweden

Avgår som landslaget supporterledare
Söderlund erkänner sexköp – lämnar sin post

Ordföranden för svenska landslagets supporterorganisation Camp Sweden avgår.
Prästen Ingo Söderlund erkände i polisförhör att han köpt sex och lämnar nu sin post.
– Vi lämnar inga kommentarer i dagsläget. Vi ska ha ett möte i kväll, säger Liselotte Altis i Camp Swedens styrelse.


Mejla
Ingo Söderlund (t.v) var ledare för svenska landslagets supporterförening och guidar här statsminister Fredrik Reinfeld under EM 2008.
Ingo Söderlund (t.v) var ledare för svenska landslagets supporterförening och guidar här statsminister Fredrik Reinfeld under EM 2008.
Foto: LOTTE FERNVALL
Ingo Söderlund engagerade sig i Camp Sweden i ett försök att utveckla supporterkulturen kring det svenska fotbollslandslaget och var föreningens ordförande. Men nu lämnar den 46-årige prästen sin post.
– Vi lämnar inga kommentarer i dagsläget. Vi ska ha ett möte i kväll, säger Liselotte Altis i Camp Swedens styrelse.
”Har valt att avgå”
Supporterorganisationen skriver kort på sin hemsida:
”Camp Swedens ordförande Ingo Söderlund har valt att avgå från sin roll i styrelsen. Camp Swedens arbete med samlingar och övriga aktiviteter fortgår som vanligt. Stort fokus är på den viktiga matchen i Amsterdam.”
Söderlund erkände nyligen i polisförhör att han den 18 april i år har plockat upp en prostituerad kvinna i centrala Göteborg. Prästen blev tagen på bar gärning och erkände brottet i polisförhör.
– Ja, han har skrivit på ett strafföreläggande där han erkänner. Det råder ingen tvekan om det, säger Lasse Bengtsson, informatör för Göteborgs stift, till Sportbladet.
”Jag blev lite pilsk”
Metro i Göteborg har tagit del av polisförhöret där Söderlund erkänner.
– Jag blev plötsligt lite pilsk. Självklart har jag gjort fel, sade han i polisförhöret enligt Metro.
Söderlund får böta 12 500 kronor och riskerar att få sluta som präst.
Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell informerades om Söderlunds avgång i ett kort mejl. Han känner inte till bakgrunden till avhoppet när Sportbladet når honom.
– Men vi har aldrig haft något problem med honom. Jag har inga anmärkningar utan han har gjort ett bra jobb här.
Hur reagerar du nu?
– Jag reagerar inte alls, jag känner honom för lite. För oss var han i grunden en åskådare men inte vem som helst eftersom han jobbat med en grupp som följt landslaget. Men det är en fristående organisation så sett från vår sida är de kunder kan man säga. Jag känner honom som sagt inte.

http://tinyurl.com/la25dgd

 
Ingen bild

who

21 juli 2013 22:36

Sven Dacke
Söndag 21 juli 22:02

Se där!
Vad det allt du kunde åstakomma?
Hoppas du inte gjorde i byxorna!

 
Ingen bild

Inge

21 juli 2013 22:48Snälla sluta ”gagga” med det där "tjafsmostern" Who, som enbart har som syfte att ge bloggen ett dåligt rykte med totalt ointressanta, löjeväckande och skrattretande inlägg. Har inte ett dugg med det för honom och hans gelikar oangenäma ämne som Thoralf tar upp i den här tråden.

 
Ingen bild

Åland

21 juli 2013 22:48

Uefas regler säger att nationsflaggor inte får förekomma på mästerskapsevenemang. Så sluta larva er. Den Ukrainska flaggan är ju ett smart sätt att runda reglerna.

 
Ingen bild

Inge

21 juli 2013 23:06

@ Äland

"Den Ukrainska flaggan är ju ett smart sätt att runda reglerna."

Inser du inte att du motsäger dig själv, är du mer än lovligt korkad! Du anser tydligen att Ukraina inte är en nation.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 juli 2013 23:23

Rabiata som Who, kunde lika gärna vara rabiata och fundamentalistiska för vad som helst. De måste se världen i svart eller vitt för att kunna förstå den.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juli 2013 23:30

Snälle Who, Lägg ner!
Det är stridspittar som Dig som har gjort så många svenskar till rotlösa materialister med underliga värderingar i "Det nya Sverige" med ökat antal självmord som resultat!
Diskussionen med Dig "Who" är för min del därmed avslutad.

En kram extra till Hulda!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 juli 2013 00:04

Who : Tjata

 
Ingen bild

Johan

22 juli 2013 00:27

Det rör sig ju om tifo, dvs särskilda läktararrangemang i supportrarnas regi. Det handlar om att skapa visuella effekter och variation, både för publiken på plats och tevetittarna. Här är det alltså variationer på temat gult och blått man har jobbat med. De har lyckats med den äran. SD-folket vill vrida klockan tillbaka och vifta med de gamla vanliga flaggorna och skandera "Heja Sverige, friskt humör. Det är det som susen gör." Jättekul. SD och innovationer är som vanligt en omöjlig kombination.

 
Ingen bild

Absurdistan

22 juli 2013 10:02

@Johan, du har uppenbarligen inte förstått varför resten av världen viftar med sina nationsflaggor.

Tag som exempel i matchen mot Island gick det bra för islänningarna att vifta med sin nationsflagga den syntes väl. Dock fanns det bara en ukrainsk flagga på plats. Har ukrainarna rest hem?

 
Ingen bild

Skånepåg

22 juli 2013 10:34

@ Absurdistan

"Johan, du har uppenbarligen inte förstått varför resten av världen viftar med sina nationsflaggor."

Han brukar då och då kommentera här på bloggen med märkliga tramsinlägg. Han gör ett (ofta absurt) påstående och kommenterar sedan detta som fakta. M.a.o även detta en typiskt Johan-kommentar som ingen tar någon notis om.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 juli 2013 15:15

Hur bär vi oss åt med de gula och blå ballongerna ?

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 juli 2013 16:10

Kent Ekeroth la ner kommentarsfunktionen för ett tag sedan - och jag förstår honom. Det var till sist omöjligt för seriösa kommentatorer att läsa något vettigt i trådarna än mindre koppla egna kommentarer till de andra seriösa. Så mycket dravel! Och där fanns ärketroll som växlade mellan signaturer och ... ja, tänk själva.

Jag hoppas verkligen att du Thoralf inte fått in dessa troll här, men det verkar inte bättre.

Ang förbud mot nationsflaggor vid mästerskap så stämmer det. Dessutom förbjuds trummor och tutor - åtminstone till tävlingarna i Brasilien. Sade den fotbollsgalne gammelinvandraren.

Tack, Sven, för uppgifterna om Camp Sweden!

 
Ingen bild

who

22 juli 2013 18:51

Hej alla förespråkare för plushus!


Religion is like a penis

It’s okay to have one

It’s okay to be proud of it

HOWEVER

Do not pull it out in public

Do not push it on children

Do not write laws with it

Do not THINK with it

 
Ingen bild

Lotta

22 juli 2013 20:03

Lägg ner diskussionen med WHO . Individen kan inte ens skilja mellan ett plustecken och ett kors samt har någon sjuklig fixering vid det manliga könsorganet som vederbörande ständigt tjatar om.

 
Ingen bild

who

22 juli 2013 21:05

Lotta
Måndag 22 juli 20:03

Blev det lite för svårt nu?
"Individen kan inte ens skilja mellan ett plustecken och ett kors"
Inte så konstigt då att det finns plushus o prällar!

 
Ingen bild

Gustav

23 juli 2013 14:24

Er okunnighet är obehaglig. Olika mönster på flaggor är en vanlig del inom läktarkulturen. På MFFs matcher till exmpel viftas det inte bara med flaggor på mff emblem(i landslagsfall sveriges flagga) utan även med andra flaggor i mffs färger. Detsamma har landslaget supportrar gjort. Detta görs för att skapa variation och något estetiskt snyggt. Ifall ni har sett landskamper när Sveriges landslag spelar så kryllar det ofta av svenska flaggor. Ni behöver inte vara oroliga haha.

Kolla här: http://www.svenskafans.com/image/7/236553/preview.jpg

Sedan går det tio gånger snabbare att sy en randig flagga än en flagga med ett kors i. Uppmuntra istället den svenska läktarkutluren och sluta med att hacka. För denna gången kan ni inte göra er till offer, sorry.

 
Ingen bild

Magnus

24 juli 2013 10:52

Och varför gör ni inget skälva iställer för att klaga på det Camp Sweden gjort?
Det finns inget som hindrar er från att stå utanför arenorna och dela ut "riktiga" Svenska fanor till fansen.
Så trött på alla som gnäller på människor och organsitatuioner som försöker göra något istället (och därmed riskerar att det inte alltid blir 100% rätt)för att själva göra något.
Min gissning (lika god som de konspirationsteorier som dyker upp här på sidan) är att det är billigare och enklare att sy en fana av bara två tygstycken än att göra en med kors.

 
Ingen bild

Kalle

24 juli 2013 12:56

Är ni på riktigt?
Alla är nog hjärtligt välkomna att köpa en biljett till fotbollen och ta med sig en svensk flagga.
Men det är klart, att stötta sitt landslag och sitt land är väl islamisering.

 
Ingen bild

KE

24 juli 2013 18:40

Så har politikens ena halva av Kling & Klang åter visat sin brist på intellekt. Hur kan en sådan få sitta i Sveriges Riksdag?

 
Ingen bild

Divra

25 juli 2013 15:20

Hahaha, Thoralf... Om du bild-googlar "tifo" kommer du fatta. Varför är ni SD:are så paranoida att ni ser "pk-maffian" stå och mörda den svenska kulturen bakom varje hörn? Kollektiv förföljelsemani? Ni borde tvångsvårdas.

 
Ingen bild

Divra

25 juli 2013 15:36

När klubblag har tifon är det sällan flaggor med klubbmärket på, det kan se ut t.e.x så här:

http://www.jarnkaminerna.se/bilder/media/54c1fd662d4af7295b2de43acfd931ee.jpg

Blir mycket mer effektfullt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se