thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2013

INGEN KAN KAPA SVENSKA FLAGGAN

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2013 20:57

Jag har lyssnat på några nationaldagstalare idag.


En påstod att extremister kapade den svenska flaggan på 80-o 90-talet! Jag delar inte den uppfattningen. Ingen kan kapa den svenska flaggan! Men däremot kan männsikor överge den svenska flaggan genom att strunta i vår nation och traditioner. Precis som det har gjorts under flera decennier, inte minst av ledande politiker, ingen nämnd ingen glömd.


1983 blev 6 juni officiell nationaldag och 2005 blev det även en röd dag. Är det möjligen dessa extremister som ”kapade” den svenska flaggan som drivit fram denna utveckling. En sak är i varje fall säker och det är att det inte är politikerna i 7-klövern som ligger bakom. Även om de har tagit besluten i riksdagen.


Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg åkte jag förbi Hansa City idag och kollade hur det flaggades. Kalmar kommun hade bytt ut alla sina flaggor med Hansa City text till svenska flaggan (ca 14st) men inte ett enda av företagen vid Hansa City hade fått upp några svenska flaggor. T.ex Stadium, MediaMarkt, CityGross, Bauhaus, Jysk, Plantagen, Sova och Elgiganten. Kalmar FF hade heller inte lyckats hissa någon svensk flagga vid arenan.


Esa Ateva som talade vid Skäftekärr på Öland tog även upp hedersvåld och sjöng första stroferna ur ”Gubbe Noa, Gubbe Noa var en heders man” innan han fördömde denna företeelse som vi berikats med i det svenska samhället när man tvingat på oss ett mångkulturellt samhälle. Det var med andra ord ingen hyllning till det mångkulturella samhället.


Det ägnade man sig istället åt i Kalmar vid nationaldagsfirandet enligt ett inslag i Smålandsnytt.


Symbolpolitik med floskeldokument.


Igår skrev landshövdingen Stefan Carlsson tillsammans med 26 företrädare på ett dokument för bättre integrationen. En fullständigt meningslös symbolhandling enligt min uppfattning. Det vore mycket bättre att den som söker uppehållstillstånd eller asyl i Sverige skriver på ett dokument där han/hon lovar på heder och samvete att anpassa sig till de regler, lagar, samhällsordning och att lära sig det svenska språket. Det skulle få betydligt mer effekt än att landshövdingen skriver på ett ”floskeldokument”. Jag skall förresten begära ut en kopia på dokumentet och publicera det på bloggen, för allmänn beskådan.


Hur många tror att landshövdingens dokument innebär en integration!


 


Jag skulle vilja fråga landshövdingen vilka arbetsplatser som dessa somaliska kvinnor i sina kläder är anställningsbara. För det första så tillåter i många fall inte deras män att kvinnorna lämnar hemmet för att jobba på en arbetsplats.  Jag har jobbat inom industrin och vet vilka krav det ställs inte minst säkerhetsmässigt inom industrin på klädseln. Dessa kvinnor innebär en säkerhetsrisk på de flesta företag inom industrin. Inom livsmedelsindustrin finns det också särskilda regler för hygien som innebär en strikt ordning vad det gäller kläder vilket i många fall innebär att dessa kvinnor ej är anställningsbara.


Jag ser bara dessa ”mannifestationer” från t.ex landshövdingen som innehållslös propaganda över ett ”system” som fullständigt kollapsat under integrationsminister Erik Ullenhag och politikerna från 7-klövern.


Hoppas att alla mina läsare haft en bra nationaldag och att ni känner er ännu mer motiverade att jobba för att kasta ut 7-klövern från Sveriges riksdag.


 
 
Ingen bild

S.Småland

6 juni 2013 21:16

Hustrun och jag tittade på nationaldagsfirandet från Skansen , allt var trevligt ända tills Anne Lundberg inte kunde låta bli att kasta in ordet " rasism" i allt det trevliga firandet , fanns absolut ingen orsak att kasta in den brasklappen !

 
Ingen bild

Hacke

6 juni 2013 21:36

@ S.Småland

Pk-isterna tycks programmerade att med jämna mellanrum haspla ur sig ordet rasism eller främlingsfientligt vare sig det har relevans eller ej. Som ett mantra eller samhörighetskod för att markera sin plats och tillhörighet hos etablissemanget.
F ö kan man få en riktigt fin Nationaldag om man håller sig borta från exempelvis statsradion och de värsta avarterna av propandatillställningar i kommunernas eller statens regi där dagen uppenbarligen enbart är till för att hedra och uppmärksamma nysvenskar.

Tack Thoralf för hälsningen och var så säker att motivationen bara stiger dag för dag fram till valet i september nästa år. Det räcker med att följa det dagliga utbudet i lögn- och förföljelsemedia för att hålla ånga uppe.

 
Ingen bild

Ånyo besviken

6 juni 2013 22:21

Sverigedemokraterna-Trygghet&Tradition!
Blaha,blaha.
Nog fan skulle väl Sverigedemokraterna kunnat uppmärksammat nationaldagen på sin hemsida och önskat alla svenskar en glad sådan!
Jag blir så trött på hyckleriet!
https://sverigedemokraterna.se/






 
Ingen bild

Who

6 juni 2013 22:38

Thoralf,

Du tycks ha något problem, kommentarer försvinner helt plötsligt!
Men en religiös korsflagga har inget med Sverige att göra!
Enbart ett uttryck för religionens intresse!
Vem har/är berättigad att ta ut pengar i vägen?

 
Ingen bild

Who

6 juni 2013 22:47

Vem har/är berättigad att ta ut pengar i VÄGGEN?
Men det var väl solklart?

 
Ingen bild

Lärare

6 juni 2013 23:40

Saknade också ngt om Nationaldagen på hemsidan!

Kan det månne vara avsiktligt, med tanke på den "icke-svenska" nationaldagen förra året då Jimmie blev utsatt för allt möjligt utomsvenskt trams, jag hörde en del skulle nonchalera dagen helt p g a detta. Kanske de tröttnat på allt påtvingat från media.

Lyssnade på radion, tyckte hela dagen var ett enda tjat om nysvenskar osv...

Men visst har de kunnat önska oss Sverigevänner en skön Nationaldag ändå.

Thoralf Alfsson kan man alltid lita på!
Ja, vi blir bara mer och mer motiverade. Har redan delat ut en del nya flygblad.

 
Ingen bild

Lite mindre besviken

6 juni 2013 23:51

Hittade nu en uppdatering på SDs hemsida som länkade till Facebook.

Tack för det.
https://www.facebook.com/SDjatack

 
Ingen bild

SM811

6 juni 2013 23:53

Tack Thoralf. Jag har firat med Sverigevänner och haft en trevlig kväll. Hoppas att du har haft detsamma.

 
Ingen bild

Who

7 juni 2013 00:05

Lite mer av Svensk historia!
Gustav Wasa torpederade definitivt Kalmarunionen, drottning Margaretas skapelse. Visst förekom det krig mellan Sverige och Danmark under unionen, men det blev sjufalt värre efter den. Den senare delen av 1500-talet fram till början av 1700-talet karakteriseras av grymma och meningslösa krig mellan Sverige och Danmark. Anledning att fira Gustav Wasa saknas.

 
Ingen bild

Bertil

7 juni 2013 01:04

Thoralf, hos oss var det endast Biltema som flaggade, varken ICA eller Coop bemödade sig att hissa någon flagga trots att det fanns tomma flaggstänger av traditionell typ d.v.s avsedda för vanliga flaggor.

 
Ingen bild

Kalle

7 juni 2013 01:27

""I vissa länder förekommer officiellt fastställda flaggdagar. På dessa dagar förekommer allmän flaggning med nationsflagga. I vissa länder, exempelvis Sverige, gäller ingen plikt att flagga på de allmänna flaggdagarna, men det anses höra till god sed att göra så. I andra länder kan det förekomma krav på att myndigheter flaggar på flaggdagar."" Källa Wikipedia

http://sv.wikipedia.org/wiki/Flaggning#Flaggning_med_flera_nationsflaggor

Visst är det mycket sorgligt att en del inte flaggar på Nationaldagen. Vad skall de då med flaggstång till!!!

Fram med motorsågen!!! (OBS ingen uppmaning på allvar.)

 
Kalle

Kalle

7 juni 2013 01:36

Går lite bättre med denna adress.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Flaggning#Flaggdagar

http://wqtu

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 juni 2013 04:54

Multikulti för hela slanten i tv på lokal/riksnivå fast frågan är om det inte är kontraproduktivt, svenska folket börjar bli rätt trötta på tjofaderittangänget.
Dessutom kan vi inte leva på tolkar från Långtbortistan blir inte så många exportkronor, men det fatta ju inte felskruvad sosse
Tänk om SD får 15% 2014 då blir riksdagsgruppen 3 gånger så stor
40 nya Sverigedemokrater

Träffade två hårt arbetande gamla vänner häromdagen det som sas där lämpar sej inte i skrift på bloggen.
Gubben o Gumman fick en lektion och blev tipsade om Avpixlat :=)=:

Var kan man anmäla sej till att kasta ut sjuklövern ?
Obs är du medieanställd eller foliehattspolitiker så skall kastas ut ses symboliskt.

Gubben o Gumman skriver som fristående Sverigevänliga journalister utan koppling till Thor-alf ASlfsson SD Maranat eller Inte men... har lite svårt att se helheten och räknar som ett stolpskott .

P.s Hoppas det lämnas in en polisanmälan ang invadrarservis

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 juni 2013 04:59

En, Maranata, rasist är ord som blev kvar på skrivbordet
Fast det märker du

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

7 juni 2013 05:29

Thoralf! Du borde kolla på den här videon från UKIP! Alla borde se vad UKIP har att säga i denna viktiga fråga!

http://www.youtube.com/watch?v=iBfrf-qqE3w

 
Svensson

Svensson

7 juni 2013 06:55

Alliansen försöker ändra Sverige för att passa deras politik,när det borde vara tvärtemot.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Farbror Sven

7 juni 2013 06:56

Läste idag i lokalposten att länet ska ta emot ännu fler invandrare under 2013 ,bland annat ska Högsby öka på sitt antal med 20 st ,konstigt kommunen har ca 250 st som varken har inkomst av tjänst eller kapital ändå ska man öka på ! Min närmsta granne från mörkaste Afrika har inte haft ngt riktigt arbete på dom 4-5 år som hans familj bott i huset , jag förstår inte landshövdingens och kommunalrådens resonemang !

 
Ingen bild

OH

7 juni 2013 07:13

WHO
Du skriver om meningslösa krig för hundratals år sedan.
Vad anser du om dessa för oss meningslösa krig i bl.a.Syrien, och varför skall det drabba oss?

 
Ingen bild

mullis

7 juni 2013 07:37

meningslösa krig, i bl.a Syrien, jag har ju bara levt i 69 år så jag vet inte så noga vad som hände innan jag blev medveten om arabvärlden, men så länge jag levt har dom krigat där, om det är något i jorden eller om det beror på araberna själva vet jag inte men krig är det iaf

 
Ingen bild

Löjan

7 juni 2013 09:09

Sydnytt hade ca 10 sekunder om nationaldagen från Fredriksdal i Helsingborg. Man fick se några fötter(!) på ett dansgolv. Kommentaren var att det fanns mat från sju olika länder(!). Sedan var det ca 5 sekunder från något torg i Trelleborg - där jag hann uppfatta en traktor. Ett hån mot tittarna som man nog firade i redaktionen.

 
Ingen bild

Stefan A.

7 juni 2013 09:13

SVT började "firandet" redan för flera dagar sedan genom att göra två reportage av ett, det handlade om partistödet som i första reportaget framställdes som att "SD-toppar" skor sig på skattebetalarnas bekostnad, man använde bl.a ett kort uttalande från en längre intervju från en professor emeritus(pensionerad) som skulle bekräfta detta, inte ett ord om att SD är en av de minsta mottagarna av partistöd jämfört med övriga partier, reportaget följdes upp nästa dag med en mera allmän kritik av partistödet där hela intervjun med professorn framgår och att denne inte anklagat specifikt SD utan partistödet i allmänhet, det är helt enkelt för dåligt SVT, hur sjuk är man på en skala när man använder licensbetalarnas dyra pengar genom att sitta och planerar sådant här? men det hela följer ett mönster så fort något händer som kan verka negativt på invandringen, typ Husbykravallerna mm. så kommer som ett brev på posten en attack på SD från SVT, man kan tro att det kravet ingår i SVT,s sändningstillstånd, troligare är att någon på SVT fått för sig att deras uppdrag är inte att beskriva verkligheten i första hand, utan att balansera upp verkligheten åt svenne banan.

 
Ingen bild

Magentan

7 juni 2013 09:54

@ "Stefan A som skrev: "...reportaget följdes upp nästa dag med en mera allmän kritik av partistödet där hela intervjun med professorn framgår och att denne inte anklagat specifikt SD utan partistödet i allmänhet".

Kan det kanske ha varit professorn själv som möjligtvis var så pass schysst och rättänkande att han inte var nöjd med det första, stympade och missledande SVT-inlägget, utan krävde att de skulle "göra om och göra rätt"? Det finns ju faktiskt även en och annan hederlig och rakryggad professor här i landet bland alla partipolitiskt tillsatta vänsterflummare.

Här har Avpixlat ett inlägg om vad partiledarna egentligen tjänar, med ett jämförande stapeldiagram där man mycket tydligt kan se att Jimmie Åkesson absolut inte ligger högst i ligan utan istället 3:a från slutet.

http://avpixlat.info/2013/06/03/konsten-att-ljuga-med-statistik/

 
Ingen bild

Lotta

7 juni 2013 10:15

Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur någon, med facit i hand kan hylla det totalt misslyckade mångkulturella samhället. Är de både blinda och döva? Kändisar som helt utanför sitt gebit känner att de måste slänga in något om rasism eller något nedsättande om Sverigedemokraterna eller oss Sverigevänner lite då och då tror jag bara skadar deras eget anseende. Tydligen är de för dumma för att inse det. Jag har förut gillat personer som Elisabet Höglund och Martin Timell. Elisabet Höglund sjönk pladask i mitt tycke efter sitt uttalande om borttagande av Sveriges nationalsång och hur "fint" det är med brölande muslimer i höga torn. Martin Timell har jag alltid tyckt verkar trevlig och rolig, efter hans uttalande där han helt utan relevans hånar SD i ett lekprogram gör jag det inte. Skall nu även Anne Lundverg sälla sig till denna skara kändisar som gått från hyllade till ingenting pga uttalande som tjänat sitt syfte, ja till vad? Tänk Brandos och ni förstår vad jag menar. Med tanke på den knappt skönjbara allmänbildningen hos kändisar som man fick se prov på i programmet Jepardy för några år sedan anser jag dem inte kapabla att uttala sig om någonting när det gäller politik eller hur samhället ser ut idag. Ett tips till er i all välmening, håll er till underhållsbranchen, det övriga duger ni inte till.

 
Ingen bild

Lotta

7 juni 2013 10:18

Lundberg och underhållningsbranchen skall det vara.

 
Tanja B

Tanja B

7 juni 2013 11:32

Här är min senaste (kanske enda iofs) nationaldagen till ära :-)

Om detta är vår sista dag
och kampen dör med oss till slut
men utan att ha utkämpat ett sista slag
i tron att det någonsin blir som förut.

Så ska våra politiker höra undersåtar som gråter
deras förtvivlan drunknar i genuseriets hav
men fegheten skänker oss ingenting åter –
generationen som tog men som ingenting gav.

Efter natt följer dag och efter genus följer normalitet
vi återupprättar snart vår heder
bort med genus och intersektionalitet
och återinför sunda intellektuella seder.

Den genusfördummade nationens alster tynar bort,
och normkritikerna misslyckas än en gång
att utplåna strukturer av olika sort,
och vår glädje uttrycks i denna sång!

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Tanja B

Tanja B

7 juni 2013 11:33

Jag menar senaste dikt alltså :-)

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Ingen bild

Per O.

7 juni 2013 12:15

Tack för många bra krönikor. Nu har media samlats runt Turkiet så då gäller tydligen bara det. Men man är ganska tystlåten vad det egentligen gäller. Idag läste jag att det beror på byggnationer i/på ett torg, och sedan slutklämmen "kanske en moské".
Är det som man protesterar emot ett mosébygge, islamiseringen m.m

 
Ingen bild

Magentan

7 juni 2013 12:25

Stort tack Tanja B för din outtröttliga kamp mot det enfaldiga genustramsandet och för din "senaste dikt".

Verkligen trevligt att du delar med dig av dina visdomsord även här hos Thoralf. Jag blir så glad när jag hittar dina alster lite här och var på webben!

 
Tanja B

Tanja B

7 juni 2013 13:22

Tack Mangentan. Lite svårt nu pga skada och kan bara skriva m ett pekfinger, kan knappt gå, knappt röra mig osv. Nyopererad men behöver en operation till. Alla mina sommarplaner har fått kastas i papperskorgen :-( Här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/06/05/meddelande/ men man får inte förlora hoppet...

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Ingen bild

J B Doe

7 juni 2013 14:29

@Who
Du skriver två gånger "Vem har berättigad att ta ut pengar i väggen".
Va menar du med det?

 
Ingen bild

S.Småland

8 juni 2013 06:17

"Hacke" , även meningen " människors lika värde " används i tid och otid , en mening som bara gäller när det är tal om invandring ! För oss svenskar gäller den inte !

 
Ingen bild

Skånepåg

8 juni 2013 11:53

@ Tanja

Du är en oerhört viktig kugge i kampen mot genusvansinnet. Hoppas verkligen att nästa operation ordnar till dina problem, så att du blir "fit for fight" igen.

 
Ingen bild

J B Doe

8 juni 2013 15:10

Om en uteliggare hittas mördad, tror jag inte att man letar lika intensivt efter gärningsmannen som man gjorde när Olof Palme mördades.
(Apropå människors lika värde).

 
Ingen bild

Farbror Sven

9 juni 2013 07:02

Svenska flaggan går troligen inte att kapa men däremot tillåts det att kapa våra inarbetade reformer , där sätts det inget stopp !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards