thoralf

Direktlänk till inlägg 16 april 2015

DÖ o SKAVLAN

Av Thoralf Alfsson - 16 april 2015 21:44

 


Lite skämtsamt kan man tacka DÖ och Skavlan för att den goda utvecklingen i opinionen för Sverigedemokraterna. Jag frågar mig återigen var smärtgränsen går för partierna i 7-klövern. Hur stora får Sverigedemokraterna bli innan partierna i 7-klövern inser att flera av dem är på väg att raderas ut från den politiska kartan.


Så här skriver Sentio i det mejl jag fått idag.


”Sverigedemokraterna går framåt 1,2 procentenhet till 17,8% efter Skavlan.

Det är ALL-TIME-HIGH!Partiet behåller sin vågmästarroll.

 

Skillnad borgerliga vs. Socialistiska blocket = 0,1%

Borgerliga blocket 38,7%

Socialistiska blocket 38,6% - ALL-TIME-LOW!

Sverigedemokraterna 17,8% - ALL-TIME-HIGH!

Övriga   5%

 

Moderaterna får 25,5% bästa mätning sedan november 2013 (25,9%)

Miljöpartiet får 5,6%. Värsta mätning sedan november 2007 (5,5%).”


Det är mer än en sak som man kan glädja sig åt i denna mätning. Givetvis får mätningen ingen större uppmärksamhet i svensk media (DN, Expressen, Aftonbladet och SvD). Men det är ju som vanligt!


En tidning lyfter dock upp mätningen, Dagens Samhälle. Vilket är minst sagt intressant. Läs artikeln ”Sverigedemokraterna slår nya rekord


Dagens Samhälle läses främst av politiker och tjänstemän inom den offentliga sektorn. Frågan är om Dagens Samhälle och dess redaktion försöker skicka en signal till alla politiskt korrekta individer att deras tid snart är över och att nya kvastar kommer sopa rent i korridorerna inom en inte alltför avlägsen framtid ;-)


 
 
Ingen bild

Gute

16 april 2015 22:36

Du vet hur man ska sätta rubriker för att locka läsare.....

 
Ingen bild

Glad idag

16 april 2015 23:09

Instämmer. Du borde sätta in ett bindestreck. Risk för att det blir omskrivet som ett mordhot annars.

 
Ingen bild

Observer

17 april 2015 01:06

Det vi kan konstatera är att kommunist-journalismens dagar är all.
På tv igår beklagade man sig över tidningsdöden.
-Demokratin och resten firar!

Dessa fullkomligt groteska journalister som tillsammans beslutat sig för att bedriva vänsterpolitik istället för att neutralt granska makten och det som händer i samhället, klädda som trashankar, vara "låtsas-fattiga", skäggiga & jävliga lika fula som de är dumma får se sig om efter ett hederligt arbete i ordets rätta benämning. -Där de inte använder sin arbetsplats som verktyg för sin kommunistiska aktivism. -Fy f..n vad skönt!

De som höll på att stjälpa ett fint lands demokrati.

Det skall bli oerhört roligt att höra barnbarnens syn på dessa figurers insats i världshistorien i framtiden.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 april 2015 01:41

Ian Wachtmeister på Fria Tider
http://www.friatider.se/ian-wachtmeister-om-sd-varningslampan-b-rjar-blinka

”Sverigedemokraterna måste sluta anpassa sig till de andra partierna i syfte att bli "rumsrena". Det menar Ian Wachtmeister”

”Problemet är att SD allt mer släpper invandringsfrågan i ett försök att bli "lika slätkammade som de andra", menar han.”

”De måste koncentrera sig på de frågor som de äger och som är orsaken till att de sitter där de sitter.”


Ian Wachtmeister har självklart helt rätt. SD är snart Sveriges näst största parti och enda skälet till detta är invandringspolitiken. Det är deras kärna och den enda anledningen till siffror i närheten av 20 %. Om man tonar ned invandringspolitiken kommer SD att bli ett 6-9% parti igen. Jag är övertygad om att kanske uppåt 90% röstar SD endast p.g.a deras invandringspolitik.

Om jag märker sådana normaliseringstendenser röstar jag blankt vid nästa val. Är man inte villig att bedriva hårdför invandringspolitik överger jag partiet. Jag tänker inte vara en röst för att säkra någons försörjning vid maktens köttgrytor. Och jag tror många resonerar precis så.

Det gäller för övrigt att smida medan järnet är varmt. Förr eller senare MÅSTE 7-klövern begränsa invandringen (luciabeslut?) om en systemkollaps skall undvikas. Och det vet dom men väntar bara på rätt tillfälle ges och att det då är politiskt möjligt.

När det händer rasar SD.

SD:s ledning bör fundera på detta ordspråk ”Bättre att förekomma än förekommas”

 
Svensson

Svensson

17 april 2015 06:52

Det kommer fram så mycket om massinvandringen,så dom Rödgrönas tid är snart över,även dom Rödgröna väljarna har gränser för hur dåligt något får bli.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Demokratur

17 april 2015 07:08

Svensk "media" "glömmer" Sentio... Oväntat... Not. Ännu en dag i landet illamående.

 
Ingen bild

Evert Nilsson

17 april 2015 08:23

Ändra rubriken snabbt innan du blir polisanmäld för hot.

 
Ingen bild

Stefan A

17 april 2015 08:36

Märkligt ingen riksmedia som toppar med den moderate nämndemannen som uttryckt sig rasistiskt, bara Sundsvalls tidning som har den nyheten, hur kunde researchgruppen och den stoooore guldspaden Baas och hans chef, den av granskning Sverige under ett år efterlyste och numera anmäld till Missing People Thomas Mattsson missa den nämndemannen under sin säkert grundliga(skämt) granskning av 6000 nämndemän.

 
Ingen bild

Hacke

17 april 2015 08:55

Det är verkligen glädjande att sd bara ångar på trots/tack vare medias alltmer upptrappade och smutsiga krigföring. Tydligen hjälper vare sig avdankade kändisar eller kriminella som draghjälp till de politiska funktionärerna i lögnindustrin.
Jag håller med Ian Wachtmeister och andra härinne att sd i sin iver att bli ett "vanligt" parti" verkar tappa lite mark kring sina hjärtefrågor och då framför allt invandringen. Jag lyssnade hela dagen på budgetdebatten och trots en i övrigt lysande Oskar Sjöstedt tycker jag han kunde dragit fram den stora elefanten tydligare och oftare i både anförande och repliker. Den nämndes av naturliga skäl inte överhuvud taget hos 7-partiet trots den förödande påverkan den har på den svenska ekonomin. Här käbblades om mycket annat hit och dit som bara är småposter jämfört med vad massinvällningen tillåts kosta.
Hoppas också det var många som såg gårdagens dokumentär "Vad hände med det svenska försvaret". Det var faktiskt ännu värre än vad jag trodde som luttrad oppositionell på det som snabbt håller på att förvandlas till Norra Arabiska halvön - numera i princip helt utan försvar. Omvärlden tar oss inte på allvar längre. Gotland och södra Sverige har främmande makter redan "räknat in" som bas i eventuella konflikter.
Skrämmande är bara förnamnet, måste ses!

 
Ingen bild

Lärare

17 april 2015 09:38

Kände på mig att Ian Wachtmeister inte stillatigande kunde se på när SD håller på att förgöra sig själv. Dels dessa interna strider, som nu verkar ha nått sitt måls ände och även det att närma sig mittenpartierna dvs bli en del av sjuklövern, vore olyckligt. Invandringen ägs och ska ägas av SD, med ännu skarpare retorik!

SD/SDU:s smutskastning slutade oavgjort. Ta nu varann i hand!
Hoppas nu att det blir en positiv lösning på problemet för båda parter den 27:e april.

Heja Ian!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

17 april 2015 10:08

Demokratur: Ha ha, ja illamående. Kanske KSRR kunde dela ut en spypåse till alla hushållen också. Som ett komplement till "den gröna påsen".

 
Ingen bild

Demokratur

17 april 2015 10:57

@Tomas.
Hear, hear :-)

 
Ingen bild

UncleBob

17 april 2015 11:58

Det finns ett fåtal moderater som tror på och försvarar Decemberöverenskommelsen.
De har naturligtvis insett att det stora politiska hotet mot deras existens är SD. Lyssna på argumenten för denna och tidigare uppgörelser med Miljöpartiet. Sällan har jag hört en moderat bli så totalt avslöjad av sina egna floskler som här: https://youtu.be/lCUnrlP_i0Y

 
Ingen bild

Demokratur

17 april 2015 12:35

Kan någon förklara för mig vad försvarsmakten fyller för funktion samtidigt som det släpps in 90 000 personer varje år som inte behöver bevisa sin identitet och vars syfte vi, ännu, inte vet något om...? (Fast de som är kvar i landet lär nog bli varse så småningom).

 
Ingen bild

Tony

17 april 2015 16:22

Cosmik Debris:

Du har helt rätt i att SD inte ska släppa
invandringsfrågorna, men SD är långt ifrån
något enfrågeparti, studerar man dom olika
partiprogrammen så kommer det betydligt mer
vettiga saker från SD s än dom andras.
För att lyfta några, pensionsfrågorna, och
det som i dagarna är aktuellt Försvarsfrågorna,
där SD som enda parti i flera år föreslagit ökade
anslag, och för det blivit hånade av dom andra
partierna, där till och med den förre katastrofen på
statsministerposten betecknade försvaret som ett
särintresse!

 
Ingen bild

pg

17 april 2015 17:48

SD behövs mer än någonsin.
En försvarsminister som är vapenvägrare!
Halt eller Sverige slår ett frislag i stolpen!
Angående DÖ,skrivs det en hel del!

http://www.frojdh.se/2015/04/16/statskupp-pa-svenska/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se