thoralf

Direktlänk till inlägg 1 december 2014

SD STARKT FRAMÅT I SCB

Av Thoralf Alfsson - 1 december 2014 12:47

Idag presenterades SCB:s stora november mätning och media slår på stora trumman att S + MP går starkt framåt. SCB och media påstår att S + MP ökar med 1,5 procentenheter och att Sverigedemokraterna backar med 0,5 procentenheter.


 Detta är en stor lögn!

 

Jag anser att det är fullständigt regelvridrigt att jämföra med valresultatet! Inte minst när det gäller Sverigedemokraterna, då många väljare tyvärr är rädda för att uppge vilket parti man tänker rösta på. De politiskt korrekta journalisterna har mer eller mindre skrämt livet ur många svenskar genom sin ensidiga propaganda och hat mot allt som Sverigedemokraterna står för.


Det rätta är givetvis att jämföra med den senaste stora SCB-undersökningen från i maj. Då framträder dock en helt annan bild. En mer verklighetsbaserad bild.


Sverigedemokraterna går starkt fram med hela 4,3 procentenheter, till 12,4 procent. All time high i SCB!

 

Socialdemokraterna backar med hela 3,1 procentenheter och Miljöpartiet backar med 0,8 procentenheter. Regeringspartierna backar med 3,9 procentenheter. Därtill skall också läggas att Vänsterpartiet backar med 2,3 procentenheter.


Det innebär således att det rödgröna blocket backar med hela - 6,2 procentenheter sedan maj mätningen. Ett riktigt katastrofalt ras!


Så här ser verkligheten ut! Den bild som media inte vill informera om.


 

Källa: SCB


Om jag vore statsminister och heter Stefan Löfven skulle jag vara mycket bekymrad och inte delta i de ovationer som förekommer i politiskt korrekt media.


http://www.dn.se/nyheter/politik/s-och-mp-okar-i-stor-matning/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pensionisten

1 december 2014 13:00

Ser bra ut!
Hur står det till med den svenska rättssäkerheten?
Åkessons spelande, hans sjukintyg mm. Nu är det mejl som Söder skickat blivit offentligt. Expressen och deras kriminella vänner borde granskas. Jurister som inte vill ha med SD:are i domstolarna borde kanske ägna en tanke på vad media håller på med.
Låter tjatig men AVSLÖJA INGET DAGEN INNAN BUDGETOMRÖSTNINGEN utan låt förlorarna ha något att tänka på vid julgröten.

 
Ingen bild

Niklas R

1 december 2014 13:09

När tidningar och media går ifrån att presentera fakta samt vara konsekvensneutrala till att trycka och sprida uppenbart tillrättalagda artiklar och rena falsarium, då är det inte längre tidningar utan propagandaapparater.

 
Ingen bild

Göta

1 december 2014 13:23

12,4 procent för SD hos SCB innebär att SD i verkligheten ligger på MINST 14 procent.

Men var är Sentios siffror för november? Sedan valet 2010 har Sentio ALDRIG hoppat över en enda månad enligt Status.st Samtliga övriga mätinstitut har hoppat över sina mätningar en eller ett par gånger varje år. Men inte Sentio. Fram med Sentios mätning för november 2014 nu!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 december 2014 13:56

Det ser inte bra ut för S och Mp med tanke på hur kort tid det har gått.

Finns en artikel idag hos Expressen där K-G Bergström skriver om hur SCB överskattar S och underskattar SD. Man tycker ju att vissa av dessa institut borde straffa ut sig själva hos sina kunder då det finns så mycket avvikelser från deras prognoser?

 
Ingen bild

Göta

1 december 2014 14:24

Noterar också att resultatet för kolumnen Övriga i SCB:s partimätning har sjunkit med nästan en hel procentenhet och nu ligger på 3,2 procent. Detta innebär att Feministiskt Initiativ måste ha sjunkit rejält till ca 2 procent från sina 3,1 procent i riksdagsvalet.

F!-kommunisten Gudrun Schyman ska ju, som enda politiska ledare, delta i det (hmmm) "politiskt neutrala" programmet På Spåret i (hmmm) "politiskt neutrala" SVT. Gör hon bra ifrån sig där finns det nog möjligheter för F!:s procentsiffra att höjas något igen med sedvanlig intensiv draghjälp från SVT och övriga medier.

Ytterligare en känd Feminist med stort F som deltar i den nya omgången av det (hmmm)"politiskt neutrala" programmet På Spåret är kolumnisten Lina Thomsgård.

En annan SD-hatande kändis som också får äran att delta i den nya omgången av det (hmmm)" politiskt neutrala" programmet På Spåret är hip-hop-artisten Timbuktu, bl.a känd för sin hat-låt mot SD och Jimmie Åkesson och som innehåller textraden ”piskan viner tills vi går passgång, dunkar Jimmie gul och blå, hissa i en flaggstång”. Finns mer att läsa om denna uppmaning till våld mot Jimmie Åkesson här:
http://www.svd.se/kultur/hot-mot-sd-och-akesson-i-ny-lat_8771444.svd

(I första delprogrammet, som gick i fredags, var det den officiella SD-hatarduon Filip & Fredrik som vann.)

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 december 2014 14:32

UÄ : Läser i tidningen idag att Högsby kommun har 260 flyktingar och tittar man i Ratlibris Personfakta så är det nog ingen av dessa 260 som har något arbete att gå till och är man med i Personfakta så har man permanent uppehållstillstånd ,det betyder att det är kommunens skatte betalare som försörjer dessa 260 . Jag vet att jag är tjatig om detta med Ratlibris Personfakta men det tycks vara enda stället man kan se vad kommunen sticker under mattan med !

 
Ingen bild

Joern Bauermeister

1 december 2014 14:42

På exakt detta vis agerade media i mitt gamla hemland i östra Tyskland när vi bodde där 1983.

 
Stefan K

Stefan K

1 december 2014 16:41

Det pratas mycket om praxis när SD nu förhoppningsvis fäller socialisternas budget.
En praxis är väl att media jämför opinionsinstitutens mätningar med tidigare och inte med valresultatet. Låt vara att SCB inte presenterade någon mätning under valmånaden, men i den senaste som kom i maj visade SCB 8,1% för SD, ganska långt från valresultatet m.a.o

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Mattias

1 december 2014 17:38

Helt riktigt Thoralf! Statistiskt sett är det inadekvat att jämföra med valresultatet och dessutom ha just den jämförelsen som utgångspunkt för själva artikelinnehållet/rubriksättningen. Man slår sig för pannan! Självfallet måste man jämföra med tidigare SCB-undersökningar om man vill ha någon slags relevant jämförelse. En opinionsundersökning är inte samma sak som en opinionsundersökning! Även opinionsundersökningar skiljer sig åt och måste jämföras med försiktighet. Annars blir det som att jämföra en handledsröntgen med en datortomografi.

Svenska journalister är inte seriösa! Och de tror att svenska mediekonsumenter är dumma i huvudet! Undras på att upplagorna för etablerade tidningar sjunker som en sten till botten...

 
Ingen bild

Mattias

1 december 2014 17:40

En opinionsundersökning är inte samma sak som ett valresultat! ....Skulle det stå ;-)

 
Ingen bild

Observer

1 december 2014 18:07

Sverige -Den sista Sovjetstaten!

 
Ingen bild

Lena

1 december 2014 18:11

Blir modstulen när jag såg denna video, handlar om muslimer och sharia, de två är som 1 enligt denna osympatiske muslim boendes i Brussels. Kanske är Belgien ännu mer drabbat än Sverige? Det är nog värre än jag föreställt mig...

http://www.youtube.comwatch?v=ZDKk15dKcqNk#t=171

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 december 2014 18:36

Div funderingar.
1: Kasselstrand och Hahne ryter ifrån. Spänningen stiger..!

2: SVT får rättmätig kritik för "Blå ögon". Ett påhopp på SD av SVT som ska vara opolitiskt...
Ett nytt uppdrag för "Granskning Sverige" som säkert hittar ett antal vänsterextremister i detta projekt.
3: Ska inte en Julkalender i radio eller TV handla om Julen och varför vi firar den? Har inte sett något av det ännu.. SVT68 och SR68 gör så gott de förmår för att fördärva den uppväxande generationen..

 
Ingen bild

SM811

1 december 2014 19:04

SCB vet inte ens vilken färg en blåsippa har. Sedan att jämföra med valresultatet visar på deras fula metoder. Hur många mätningar skall komma emellan valresultatet innan de börjar jämföra med föregående mätning?

 
Ingen bild

Tommy

1 december 2014 21:17

@thoralf
"Så här ser verkligheten ut"
"Det är en stor lögn"

Tur vi har ngn som kan tala om hur det är och hur man ska tolka statistiken. Vore ju underbart om du hade suttit i Aktuelltstudion och gjort den här analysen.

 
Ingen bild

Lärare

1 december 2014 21:37

Medierna fortsätter i samma gamla spår. De är livrädda att berätta sanningen för svenska folket, nämligen att SD ökade stort med hela 4,3% i Sifo!

Om SD i Sifo skulle fått t ex 13,5%, har det varit helt tyst i alla kanaler.

Nu väntar vi på Sentios mätning, hoppas på ngr procents uppgång där också, brukar vara så.

Spännande dag i morgon, har ingen aning om vad som ska ske, men som jag tidigare sagt, vad som än händer håller vi ihop och kör vidare

Heja SD!

 
Ingen bild

Observer

2 december 2014 04:29

SVT är i farten igen!
SVT får rättmätig kritik för "Blå ögon".

SVT ägnar sig åt sabotage av demokratin samt bedriver politikisk aktivism.

SVT bör åtalas och ställas inför rätta!!!

 
Ingen bild

Stefan A.

2 december 2014 07:30

Pensionärsorganisationerna kräver att SD stödjer ett visst parti för lite skattesänkningar, samma parti som stal 250 miljarder av pensionärerna, men det är bra att de "opolitiska" gratisätarna i toppen av organisationerna avslöjar sig själva, för det är ju frivilligt om man vill vara med och stödja dessa...

 
Ingen bild

realisten

2 december 2014 07:37

@Stefan A
De som hjälpte alliansen med jobbskatteavdragen som åstadkom att pensionärer betalar mer i skatt var ju SD. Har du glömt det?

 
Svensson

Svensson

2 december 2014 07:45

Stefan Löfven får gå tillbaka till Metall och hjälpa svetsarna,där gör han mer nytta.

http://svensson

 
Ingen bild

OH

2 december 2014 07:50

Det tycks vara idag det gäller. Skall SD förlora minst 50% av sina väljare i nästa val eller skall den fantastiska ökningen fortsätta.
Detsamma gäller Alliansen . Även deras väljare har röstat för en icke socialistisk regering vilken visat sig vara rena lekstugan.

 
Ingen bild

Odalbonde

2 december 2014 08:35

Heja Sverige! - Att det ska vara så svårt att förstå det.

 
Ingen bild

Stefan A.

2 december 2014 09:18

Nu är du väl lite retorisk oärlig realisten, pensionärer betalar inte mera i skatt utan lika mycket som innan jobbskatteavdraget, skatt på pensioner var f.ö ingen enskild fråga utan ett helt paket och då får man ta det onda med det goda...

Det lilla ljuset i journalistmörkret Alice Teodorescu skriver en bra krönika i dag...

 
Ingen bild

Tony

2 december 2014 09:26

När Sentios mätning kommer blir det garanterat tyst i
den Svenska Median.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 december 2014 10:12

Känns för djävligt att Svetsar´n kan ljuga svenska folket i SvT´s GomorronSverige rakt i ögonen, utan att varken programledarna Lotta Bouvin, Lennart Persson, Katarina Barrling eller Mats Knutson reagerar/korrigerar! Att Sverigedemokraterna, enl. Löfvén, påstår att "muslimer kan jämföras med nazister" är inget mindre än REN LÖGN!!! SD sätter = mellan ISLAM(!) och nazism, inget annat! Jag är så trött på alla lögner, som sprids om SD när de adekvata politiska argumenten saknas/har tagit slut!!! FY F-N!!!
SD (senast!) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

World Traveller

2 december 2014 10:47

Islamiska Statens talesman, Al-Adnani, uppmanar troende att döda västerlänningar 'om du inte kan tillverka en bomb eller få tag i ammunition lura kättaren och krossa hans huvud med en sten, knivhugg honom, kör över honom, knuffa honom från ett högt hus, kväv honom till döds eller stoppa gift i hans mat. Om du inte kan göra allt detta sätt eld på hans hus, hans bil eller hans affär. Kan du inte göra allt detta spotta på hans ansikte.'

Hmmmm....jag tycker jag känner igen detta. Är inte detta precis vad som pågår runt om i Sverige just nu? Ovanligt många husbränder med dödsoffer i år. Jag har haft mina misstankar att AFA har varit i farten men det kanske är några andra.

 
Ingen bild

KS

2 december 2014 10:54

Hjärtligt välkomna till denna presskonferens! Tyvärr kommer ni inte att få något svar om hur vi kommer att agera i morgon. Anledningen till detta är att vi blivit överösta med mejl, telefonsamtal samt brev från våra väljare som önskar att vi inte avslöjar detta i förtid. Eftersom vi är ett demokratiskt parti så följer vi dessa önskningar.
Tack för visat intresse!

 
Ingen bild

World Traveller

2 december 2014 11:05

Löfven och 7-klövern vill ju ''inte ta i SD med en tång''.
Fäll denna odemokratiska regering i morgon!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2014 11:13

Annat ämne.
Appropå "Blå ögon" SVT,s påhopp på SD.
Är SVT neutralt och oberoende kommer givetvis en dramaserie om några unga Islamisters väg från förorten till Moskeen och vidare till Syrien.

Där får de se och tom. medverka i några massakrer av Kristna män, kvinnor och barn. En kanske blir självmordsbombare i en Syrisk kyrka och några stupar i striderna.
Två återvänder till Sverige och planerar ett våldsdåd under Julottan i en större svensk stad.

Denna ide, SVT, den bjuder jag på. Vågar ni? Får ni? Får ni skådespelare till rollerna??

 
Ingen bild

OH

2 december 2014 11:24

Jag tycker SD:s riksdagsmän bör påminna Löfven om att det var en Sosseriksdagsman som när det begav sig föreslog att Hitler skulle få Nobels Fredspris. Ränderna går aldrig ur brukar man säga.

 
Ingen bild

Niklas R

2 december 2014 11:42

@Hulda mk1

På Fria Tider så har de redan listat de olika vänsterextremisterna som är med i seriens samt producerar den.

 
Ingen bild

Maggan

2 december 2014 12:01

@KS Precis vad jag vill höra i eftermiddag!

 
Ingen bild

Pensionisten

2 december 2014 12:12

Håller med Maggan och KS! Inga besked idag! Läs av resultatet efter röstningen!
Förhandsbesked ger bara fördel för regeringen som inte själva vill lämna besked om vad dom ska göra vid ett nederlag.
Att inte ens vilja ta i SD med tång utan utestänga vid så många tillfällen som ges bör rendera i tystnad inför röstningen.
Heja SD!

 
Ingen bild

Stefan A.

2 december 2014 12:38

SD borde programera datorerna att skicka ut ett pressmedelande någon gång mellan 24,00 och 03,00 och tving Sveriges lataste yrkeskår att sitta uppe och vänta på besked, och enda beskedet borde vara att nästa besked kommer 07,00....

 
Ingen bild

Göta

2 december 2014 12:43

"DET ÄR TYVÄRR INTE OPPOSITIONENS UPPGIFT ATT LOTSA IGENOM BUDGETAR"
påpekade nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) i Agenda förra året!

I slutet av en artikel i Aftonbladet den 8 december 2013 kunde man läsa följande citat från Magdalena Andersson:

" ... – När vi har haft socialdemokratiska minoritetsregeringar så har vi sett till att vi har majoritet för våra förslag i riksdagen. Vi har förankrat dem via samarbeten med centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det har den här regeringen totalt brutit den praxisen och lägger förslag som det inte finns majoritet för. Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar, säger Magdalena Andersson (S).

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17985739.ab

 
Ingen bild

Lars

2 december 2014 12:44

"Karlsson på taket" håller på och tjatar om att SD bara fick 13 % i valet och övriga 87 %.
Ett parti med så få mandat kan inte få påverka politiken,säger han.
V och MP har väl ungefär 13 % tillsammans.
Tror han att vi inte hör vad han säger eller är han dummare än Mona ?

 
Ingen bild

Ulf

2 december 2014 12:48

OT

VÄLFÄRDSSTATEN SOM GICK ÅT HELVETE
Dagen vi började ge de lata mera förmåner än de arbetssamma. Då började Sveriges utförsbacke.
Idag har den simulerade förtidspensionären 1700-talets adelsstatus.
Att lura till sig pengar och medel har blivit en nationalsport.
Idag premieras ointelligents, okult, ickevetenskap, oduglighet och värdegrund före vetenskap, duglighet och lagar.
Socialbidragaren som inte ens kan försörja sig själv är den som idag skaffar flest ungar!
-De dugligare som tvingas att betala dennes levnadsomkostnader för ett liv i sus & dus utan att nånsin behöva jobba skaffar färre ungar.
När välfärdsstaten gått över styr tvingas de ordentliga bli försörjningsboskap och slavar åt den nya lata, korkade adeln där galenskaperna varje dag når nya förunderliga höjder.
Rena Neanderthalarsamhällen växer fram i snabb takt. Klockan vrids hundra tals år tillbaka.
Den upplyste förstår varför sinnessjukhusen fanns tillsammans med en välavvägd välfärd.

 
Ingen bild

Göta

2 december 2014 12:51

Försöker göra länken klickbar:

http://korta.nu/Sosse-citat

(P.S. Om SD absolut måste säga något idag, så är det väl bara att citera Magdalena Andersson då.)

 
Ingen bild

Johannes

2 december 2014 13:45

@Ulf
Jag hade föredragit att leva i ett Neanderthalsamhälle. Tror nämligen att det var betydligt mer verklighetsanpassat än det nutida PK-samhället.

 
Ingen bild

Göran

2 december 2014 14:16

Ulf,
Utrotandet av svenskarna påbörjades 1973 när Riksdagen klubbade igenom den liberala fosterfördrivningslagen. Sedan dess har EN MILJON PRESUMTIVA SVENSKAR DÖDATS. Demoraliseringen har sedan dess oupphörligen tilltagit på alla områden i en sådan omfattning att man inte tror att det är sant. Ja som om det vore ett nytt romarrike i antågande.

OH 11.24,
Ja, Socialdemokratin, Nazismen och Islam tycks skita med samma röv.

 
Ingen bild

Lena

2 december 2014 14:24

@Göta 12.51
Klokt och mycket värdigt också - det skulle inte vara fel av SD-ledningen att säga så. Som sagt: "man ska inte krusa sk-t så länge som man är sk-t själv".
Men hur SD-ledningen än gör så har väl svetsar´n och Magdalena verkligen fått visa upp sina sämsta sidor för folket, de har gett ett mycket svagt intryck. Igår kväll på Aktuellt sa t o m programledaren till Magdalena Andersson: du begär att SD ska lämna besked men du själv vill inte lämna något besked till de frågor vi har till dig... Hoppas bara att fler öppnar sina ögon nu.

 
Ingen bild

Tony

2 december 2014 15:44

Lars 12:44.

"Tror han att vi inte hör vad han säger eller är han dummare än Mona?"

Det är inte möjligt, något mera inskränkt än Mona är svårt att finna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se