thoralf

Direktlänk till inlägg 24 april 2015

ALL TIME HIGH FÖR SD

Av Thoralf Alfsson - 24 april 2015 09:43

YouGov ger SD 19,5 procent i sin senaste undersökning, vilket är ett nytt rekord och all time high i en opinionsundersökning.

 

Det innebär att avståndet upp till Moderaterna och Socialdemokraterna minskar. Det är också den långsiktiga trenden. Moderaterna får 23,5 procent och Socialdemokraterna får 26,2 procent. Avståndet upp till Moderaterna är därmed nere på 4,0 procentenheter och än mer intressant är att avståndet upp till Socialdemokraterna i denna undersökning endast är 6,7 procentenheter.


Med den utveckling som råder och den fullständiga handlingsförlamning som råder inom 7-klövern när det gäller migration och integration så kommer sannolikt trenden fortsätta i samma riktning.


Om ingen dramatisk förändring inträffar hos M eller S när det gäller migrationspolitiken kommer sannolikt SD utmana dessa partier i valet 2018 om att bli största parti. Jag anser det vara en högst realistisk utveckling!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

World Traveller

24 april 2015 09:49

Det var fan på tiden att folk börjar vakna. Moderaterna, Sossarna, Folkpartiet eller Miljöpartiet. De är alla en röst på folkutbyte och islamisering av Sverige.

 
Ingen bild

kalle

24 april 2015 10:02

7 klövern har väl tecknat hemliga avtal med pentagon att ta hand om flyktingströmmarna när USA sköter krigen mot de 7 staterna som skulle angripas.

samtidigt är väl saudiavtalet som gör att Sverige måste befolkas med muslimer som motköp för att få kontrakten

 
Ingen bild

Johan

24 april 2015 10:21

Fler och fler inser att det går åt helvete med raketfart nu!
(det beror nog på alla papperslösa raketforskare som vi släpper in) ;)

 
Ingen bild

Funtaren

24 april 2015 10:31

Som tidigare sagts: de enda som kan stoppa SD nu är vi själva.

Denna ökning visar, tillsammans med övriga instituts uppmätta ökningar, att den interna kris som nu är på väg att lösas upp inte alls skadat partiet utan tvärtom ökat folks vilja att ge oss sitt förtroende. Karlsson, som ju varit den som främst fått kommunicera runt skeendet, har återigen visat sig vara en stor tillgång för partiet.

 
Ingen bild

Pensionisten

24 april 2015 10:54

Full rulle! Inom partiet med en massa tjafs om SDU och så med hjälp av media som spär på allt vad dom kan med negativa nyheter om partiet.
Likväl ökar SD konstant så det är som jag brukar säja: Så länge folk pratar om mej så är man poppis, även när det gäller skitprat.
Många förordar utskick men det kan gott vänta så länge media,regeringen och 7-klövern sköter "reklamen"!

 
Ingen bild

Alf

24 april 2015 11:13

Jag undrar vilka rankor som smids mellan 7-klöverpartierna för att åtgärda "problemet SD". Kan man med i det närmast grundlagsstridiga metoder redan nu stoppa SD från inflytande i riksdagen med DÖ, så är jag faktiskt mycket oroad över vilka metoder man då är benägna att ta till mot SD när man ser att SD hotar både M och S till valet 2018.

 
Ingen bild

Manodepressiv gammal man

24 april 2015 11:20

Tja. Det är väl lika så bra att ändå vara lite glad idag. Trots att SD-SDU matchen utspelas för öppna läktare. Jag önskar det hela slutar, för partiet, ändå väl.
Några debattartiklar har också kommit från SD´s riksdagsmän. Skönt att inte alla bara ägnar den interna striden sin hela energi.

Jag är ändå något pessimistisk om utvecklingen. Petandet av Alfsson och att inte ge Kesselstrand en plats på riksdagslistan ger dåliga vibbar.
Att Alfsson gör ett fantastiskt arbete med plocka fram siffror har vi alla sett. Men på riksplanet syns inget av detta. Och i andra län? Ingen gör ett sådant jobb som han. Och han får inte vara med. Suck.
Kesselstrand är kanonbra i debatter. Tar ingen skit. Hukar inte. Sakargument som biter. Har deltagit mycket aktivt i byggandet av SDU. Han får inte heller vara med. Nej, det är inte bra.

 
Ingen bild

Janita

24 april 2015 11:33

Dagen är räddad. Heja heja vi går framåt med stadiga steg. Nu måste vi värva fler till vårt kära parti. Ha en skön helg alla kamrater.

 
Ingen bild

HM Gotland

24 april 2015 11:42

Jag roade mig med att jämföra dessa opinionssiffror med valresultatet och sedan försöka räkna ut vad utvecklingen skulle bli om den fortsätter.

Som jag räknat ut skulle M ligga ungefär stilla eftersom de minskat 0,03% i månaden sedan valet och ligga på 23,1% i augusti. Ungefär då, i slutet av augusti kommer ligga 23,4% med en fortsatt minskning på ca 0,7% i månaden. Vid samma tidpunkt kommer SD om det fortsätter öka med 0,95% i månaden glida över 23,4% och faktiskt bli sveriges största parti?

Det här låter helt otroligt men så blev det i alla fall när jag räknade ut slarvigt och ovetenskapligt!

 
Ingen bild

Göta

24 april 2015 12:32

Härligt att SD fortsätter öka! Men helt obegripligt hur M kan gå upp med hela 2,4 procentenheter sedan förra månadens YouGov-undersökning när det ständigt kommer alltfler arga missnöjesyttringar från besvikna moderater, både i gammelmedierna och sociala medier. Bra dock att S minskar och att FP fortsätter sin vandring nedåt 4%-gränsen.

 
Ingen bild

Göta

24 april 2015 12:58

ÖNSKETÄNKANDE AV STEFAN LÖFVEN att 30 % av Syrier har högskoleutbildning
I Tino Sanandajis blogg kan man idag läsa hans avslöjande av Löfvens senaste bluff angående invandrarnas s.k "höga utbildningsnivå". I ett länkat uttalande i SVT kör Löfven följande variant av den gamla vanliga lögnaktiga 7-klöversvadan:

”... Uppåt en 30 procent av de människor som exempelvis nu kommer från Syrien, de har en högskoleutbildning. Till Sverige kommer läkare, ingenjörer, och andra välutbildade grupper som vi behöver, vi vet att vi har brist på...”

Enligt Sanandajis bifogade statistiktabell från SCB ("Utbildning bland utrikes födda") är det emellertid ENDAST 10% syrier som har eftergymnasial utbildning på minst 3 år, vilket eventuellt skulle kunna innebära akademisk utbildning eller högskoleleexamen. I Löfvens 30% har tydligen också inräknats eftergymnasial utbildning LÄGRE än 3-årig. Alltså sådana kortare utbildningar som t.ex frisör- eller dansutbildning. (Även Löfven har en eftergymnasial utbildning i form av en ettårig svetsarutbildning från AMS, vilket alltså inte är någon akademisk- eller högskoleutbildning.)

En 3-årig eller LÄNGRE eftergymnasial utbildning brukar dock oftast innebära någon form av akademisk- eller högskoleutbildning.

Man kan alltså konstatera att endast 10% av syrierna har en 3-årig eller längre eftergymnasial utbildning, som skulle kunna innebära läkare, ingenjör eller andra höga utbildningar som Sverige har brist på, och som Löfven och övriga 7-klöverpolitiker rutinmässigt brukar överdriva enormt när det gäller massinvandringen från Mellanöstern och Afrika.

SCB:s tabell visar även att när det gäller en annan av Sveriges största invandrargrupper, somalier, så har endast 3% av dessa en eftergymnasial utbildning längre än 3 år. Däremot har hela 58% endast "förgymnasial utbildning", vilket kan innebära allt från någon månad till ett antal år i grundskolan. Den viktiga siffran om hur många som är analfabeter saknas emellertid helt i SCB:s tabell. Däremot rapporterade tidningen Dalademokraten år 2009 att över hälften (53%) av de nyanlända somalierna i Borlänge var analfabeter.

Den mest välutbildade gruppen invandrare kommer från Iran enligt SCB-tabellen, där hela 37% har mer än 3-årig eftergymnasial utbildning.Sanandaji har ett PS i sitt blogginlägg där han skriver att:
"Trots sin fräcka vals om 30 procent högskoleutbildade Syrier var Löfven avsevärt mer välinformerad om sitt land än Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt hävdade att det föds för få barn i Sverige ..."

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2015 13:41

I dagens Smålandsposten skriver Johan Hultberg (Moderat )

Obs lite avkortat, hela artikeln på länken
Vi vill byta regering
När Stefan Löfven går fram med skattehöjningar på jobb och företagande, som riskerar att bromsa Sverige, är det fullt förståeligt att många vill byta regering.

Sd är ett ansvarslöst parti och kan inte utgöra en seriös del av ett regeringsunderlag. Dessutom står Sd för en tydlig vänsterpolitik på flera områden. De vill höja arbetsgivaravgifterna för unga, fördubbla restaurangmomsen, bygga ut bidrags- och ersättningssystem och är mycket negativa till NATO. Deras förslag är ekonomiskt ansvarslösa och starkt kostnadsdrivande. Detta står i rak konflikt mot Alliansen.


-----------------------------------------------
Är detta sanningen?

http://goo.gl/wSzGuD

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 april 2015 14:10

”Saudiarabien väntas bli huvudfinansiär för den nya moskén i Haninge.”

http://avpixlat.info/2015/04/24/saudiarabien-finansierar-ytterligare-moskebygge-i-sverige/

Hur kan detta få fortgå? Jag orkar snart inte längre. Det går så fort nu att tanken på ett fungerande Sverige om fem år är fullständigt otänkbar.

Det vi ser är en ockupation och inmarsch av stridande trupper. Sverige befinner sig i krig.

Något MÅSTE göras. NU!

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2015 14:15

Bra att fler och fler stödjer SD. Men de har vaknat pga. ett i grunden förändrat/fördärvat Sverige.

 
Ingen bild

World Traveller

24 april 2015 15:05

Cosmik Debris, du har fullkomligt rätt. Vi håller på att bli ockuperade och Quislingar är det gott om i vårt land. Undrar hur länge det dröjer innan vapnen kommer fram ur gömmorna i moskeerna. Vi befinner oss i ett rejält underläge, speciellt eftersom de bit för bit får över poliskåren och militären på sin sida. De massavhopp vi nu ser inom polis och militär är svenskar som blir utmobbade eller inte klarar av den äckliga politiska korrektheten. Kvar blir.....

 
Ingen bild

SM811

24 april 2015 15:58

SVT har helt missat denna mätningen? Inget än på text-tv.

 
Ingen bild

Demokrat

24 april 2015 16:10

Möjligt och sorgligt. Men tack o lov så ser de andra partierna till så SD blir utan inflytande får jag hoppas.

 
Ingen bild

Stefan

24 april 2015 16:28

Här är det då inga som dras med studieskulder.
Riktigt underhållande att läsa White Trash pöbelns sanslösa verklighetsuppfattning.

 
Ingen bild

Göran

24 april 2015 16:55

@ Alf,

Landsförrädaren och bolsjeviken, förre statsminister Ingvar Carlsson har förklarat att "SVERIGEDEMOKRATERNA MÅSTE STOPPAS TILL VARJE PRIS".

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 april 2015 17:42

@Alf
Är det samme Ingvar Karlsson som tog luciabeslutet 1989 som över en natt stängde Sveriges gränser?

Vi har nu övergått till ett läge i Svensk politik där det inte längre handlar om politik utan att bevara makten och kuva/hota befolkningen.

Att samhället kollapsar och folk mår mycket illa är underordnat så länge makten är säkrad och man själv slipper ta konsekvenserna. Att t.ex tillåta att Saudiarabien finansierar politiska lokaler i Sverige är rent landsförräderi.

Fem över tolv!

 
Ingen bild

Lotta

24 april 2015 17:46

@Demokrat ser fram emot att bli Dhimmi eller snarare dummy.

 
Ingen bild

Lotta

24 april 2015 17:55

@Stefan

Och du kan inte stava.

 
Ingen bild

Gute

24 april 2015 18:55

Döm ALDRIG ut en motståndare!

Och det gäller över hela linjen, idrott politik affärsverksamhet....

Och det finns inget mer stressande än när en nonchalerad uppstickare börjar komma ifatt och nafsa en i byxbaken.
Och när den hastigt uppkomna paniken sköljer över den drabbade så görs det stora taktiska misstag, och det är exakt vad Nya SocialModeraterna håller på med nu.

Sverigedemokraterna ska akta sig för att slå sig för bröstet och tro att nu är det bara att glänsa och surfa på vågen.

Nu är det läge för att planera för ett eventuellt skräckscenario som kan dyka upp, och hur den situationen ska hanteras.

Samtidigt ska vi glädjas över dessa fina framgångar som partiet har p.g.a duktiga medarbetare i alla led, stora väljargrupper börjar inse att Sverigedemokraterna är en viktig kugge inom politiken.

Ha en trevlig helg kära Sverigevänner!

 
Svensson

Svensson

24 april 2015 19:34

Vi kommer få se en svettig Stefan Löfven i nästa val,
när SD är största parti,och Sossarna bara är det tredje största partiet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

pg

24 april 2015 19:38


Först bör man konstatera att existensminimum i norra Europa är över afrikansk medelklass och befolkningsökningen i Afrika gör att flyktingströmmen blir "oändligt" stor om gränserna öppnas med dagens skattefinansierade generella välfärd.

1: Australiens modell, patrullera gränserna och mota bort alla flyktingbåtar, sätt de som havererar i läger i tredje land.

2: Hyr mark i ex. Jordanien och bygg en modern megastad med utbildning sjukvård och tag mot flyktingar där som identifieras (hjälper de inte till så får de själva ingen hjälp) och får ID med biomarkörer DNA IRIS fingeravtryck.

Så får de söka asyl från denna plats, eller bo kvar och leva där, med sjukvård och utbildning, många kommer kunna finna arbeten i denna snabbt växande moderna stad.

3: Tillåt asylsöknader från hemländer, eller helst över Internet. De som uppfyller kraven får välja land och transporteras med anhöriga till det landet på landets skattebetalares bekostnad (problemet är att många hundra miljoner kan planera sina liv så de uppfyller asylkraven och det omoraliska är det det starkaste skälet armod, som få simulerar, inte är asylskäl).

Detta är uppenbara sanningar som de flesta vet, men få ledande politiker har ryggrad att säga öppet.

Livet är orättvist och världen detsamma.

Jag förordar förslag 2 som kortsiktig lösning (fundera på hur mycket dagens kostar så kan man inse att den är billigare och kan liknas vid Marshallhjälpen till Europa som gav USA en vinst om än denna stad kanske inte blir lönsam för EUs skattebetalare).
Dessutom vore det konstruktivt att bygga en modern stad i ex. Jordanien med hyra 99år och därefter i Jordaniens ägo, alla palestinier som försöker bluffa sig in i Norge och Sverige men som egentligen kommer från Jordanien kan ta sig dit i stället. Detta skulle kunna skapa en effektiv byråkrati likt Hongkong då det inte skulle finnas demokrati, utan regelverken utformas i EU-parlamentet som då fick testa att skapa den mest dynamiska regionen som de lovade göra I Lissabon för så länge sedan (därefter har de skapat en en mer statisk region av EU).


På lång sikt finns bara ett human alternativ och det är att registrera alla människor på jorden som vill få en fast inkomst baserad på avkastningen från jordens naturresurser. Det slår ut hela den snabbt växande biståndsindustrin vilket gör att de såklart skulle motarbeta en sådan lösning, ty moralen sjunker med inkomster och tid för alla NGOs.

Mitt tips är att vår civilisation går under som alla tidigare, kanske Kina, Indien, Singapore, Sydkorea, Japan, Kanada, Australien och några till fortlever och skapar något mer hållbart en Västeuropeisk "civilisation"?

Hycklet är enormt i EU i allmänhet och i Sverige i Synnerhet.


http://gunnarlittmarck.blogspot.se/2015/04/vilka-alternativ-finns-for-att-minska.html

 
Ingen bild

Maja Dacke

24 april 2015 21:49

Underbart! Och jag ser fram emot Sentios mätning ... Ännu mer all time high ...

Men detta är inget som maktgalningar gillar. Om 7-klövern skulle få för sig att rösta bort SD i RD totalt genom förbud - vad skulle hända? Skulle övriga EU sitta stillatigande och se på eller ..? ... ... Många funderingar ...

På tal om Ingvar Carlsson som skrämdes att ge upp och lämna sin post huxflux - ni minns väl hur det var med 'männen på taket'? Därefter vände han sina båda händer i tystnad och senare öppnade han munnen när det gällde SD.

Det är mycket nu ... alltför mycket som avslöjas och som man försöker tysta ner. Tänk att hot och pengar kan få tyst på folk!

 
Ingen bild

Putte

24 april 2015 22:08

Nej lille rasisten Stefan. Vi har betalat våra studieskulder för länge sedan, eftersom vi tjänar så bra, så nu finns det mer pengar till socialbidrag till obildade muppar som du som knappt klarade grundskolan.

 
Ingen bild

OT

24 april 2015 22:26

@Thoralf "...Med den utveckling som råder och den fullständiga handlingsförlamning som råder inom 7-klövern när det gäller migration och integration så kommer sannolikt trenden fortsätta i samma riktning..."

Precis! Och detta sades redan 2008 på Thoralfs blogg. Så lyssna lyd och lär (när ni är här)! För det finns snart inga ursäkter kvar för er ledande Socialdemokrater - "GOODBYE MY LOVE": https://www.youtube.com/watch?v=QX3NSS_Fq9M

"SDs enträgna arbete, trots tystnad, skymf, hot och våld har gett resultat. Fler och fler kommer att engagera sig hos SD medans S m.fl kommer att sakta men säkert bli partier ingen svensk längre vill ha med att göra.

Vad är det då som hänt? Jo följande:

1) etablerade partier har inte lyssnat på folket

2) etablerade partier har haft ~25 år på sig att ändra sig, då signalen gavs av folket när Ny demokrati röstades in i riksdagen.

1) och 2) gör att de etablerade partiernas trovärdighet är 0 i vitala frågor. När sedan farhågorna från ~25 år sedan, besannas en efter en, finns det bara en väg för de etablerade partierna och det är att försvinna och bli en historisk notis om hur illa det kan gå om ett folk inte noga bevakar sina demokratiskt valda och sina fri och rättigheter.

Massmedia har ett mycket stort ansvar i detta att folket inte har kunnat bevaka sina valda. För detta bör de straffas mycket hårt, genom att t.ex dra in det massmediala skattestödet och kanske till och med utdöma stora skadestånd för att täcka de enorma ekonimska förluster som vi drabbats av.
2008-07-17 @ 13:05:18"

Den enda sosse jag sett som kronan har ramlat ner hos är Johan Westerholm som har en blogg här http://ledarsidorna.se och om alla sossar var som han och verkligen genomförde det som sades så skulle inte Sverigedemokraterna längre behövas. Men vem vågar lita på dem igen?

P.S Dags att återgå till gamla traditioner? "Vikings Theme Song - If I had a heart": https://www.youtube.com/watch?v=oqh-es7r06Y

 
Kameratrollet - fotograf i Skåne

Kameratrollet - fotograf i Skåne

24 april 2015 23:04

Yougov, ringer dem runt eller hur samlar de på företaget sin statistik?

http://kameratrollet.se/2014/08/07/en-fraga-om-perspektiv

 
Ingen bild

Maggan

25 april 2015 00:25

Yougove frågar på nätet. De har en panel som anmäler sitt intresse att vara med på olika undersökningar. Jag har varit med i ett par år och fått politiska frågor några enstaka gånger. När man gått med får man förfrågningar om en massa olika undersökningar, dessa är helt frivilligt att vara med i.
Känner mig lite fundersam till om yougove selekterar ut de personer som svar SD på frågan om vad man röstat på. Kan vara så att dessa personer inte frågas lika ofta.
Sifo däremot frågar mig ofta om vad jag röstar på, vad jag tycker om partiledare och så vidare.
En liten möjlighet att påverka andra genom att ex SD får höga tal vid mätningarna.

 
Ingen bild

Blåsippan

25 april 2015 02:42

Hallå! SD är inte samma parti längre. Det bejublande jublet över senaste undersökningen måste stannas upp och tänkas vart tog den nationella rörelsen vägen med Mattias Karlsson? Den har gått fel och helt förlorad genom det odemokratiska raderandet av interndemokrati inom vårt egna parti. Vi är inte längre demokrater eller nationella. Vi är i Mattias våld...

 
Ingen bild

Tony

25 april 2015 07:00

I realiteten tror jag att SD redan passerat M,
många vill inte svara på vad man ska rösta på!
Inga braskande löpsedelsutrop om denna Mätning?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se