thoralf

Direktlänk till inlägg 13 juni 2018

HÄPNADSVÄCKANDE HANTERING AV POLIS OCH ÅKLAGARE

Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2018 20:32

Barometern har nu skrivit två artiklar angående att åklagaren Johan Henningsson lagt ner förundersökningen mot Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp. Artiklarna innehåller flera häpnadsväckande svar från Pelle Frylestam och Johan Henningsson. Jag tar mig bara för pannan när jag läser artiklarna.


http://www.barometern.se/oland/hakkors-pa-sd-broschyr-utreds-inte-vidare/

http://www.barometern.se/kalmar/aklagare-om-att-kalla-sd-nazister-far-avgoras-fran-fall-till-fall/


Pelle Frylestam har ett galleri Svalan på Ängö. Politiskt tycks han stå långt till vänster och jag betecknar honom som en kommunist då han använt byggnadsmonument från socialismen Östeuropa som omslagsbilder på sin Facebooksida.


 


Jag ställer ju mig frågan om det svenska rättsväsendet skyddar en vänsterradikal kulturperson med mängder av vänner inom vänstermedia och kulturvärlden?

(sist i blogginlägget kan du se en lista på en del av Pelle Frylestams vänner på Facebook)


Nu ligger artiklarna bakom en betalvägg men jag skall citera delar av artiklarna så att alla förstår hur ”sjukt” vårt rättsväsende blivit.


Pelle Frylestam kallades till polisförhör, något han tycker var komiskt enligt Barometern.


”Polismannen undrade om jag verkligen var gallerist för han tyckte att det var ett slarvigt hakkors. Och Hitlermustaschen upptäckte han inte förrän jag uppmärksammade honom på den. Men jag förklarade att jag bara säljer tavlor, jag målar dem inte.

Men du erkände?

– Absolut. Jag hade gjort det igen om jag fått chansen, säger Pelle Frylestam.”

 

Uppenbarligen har den polis som genomfört förhöret inte tagit sin uppgift på allvar om man skall tro vad Pelle Frylestam sagt till Barometerns journalist. Var det verkligen ett förhör eller var det kompissamtal? Sedan fortsätter Frylestam.


”Åklagaren hade inget val. Alla som känner mig vet att jag är övertygad antirasist. Hakkorset och Hitlermustaschen var snarare ett sätt att förtydliga vad Sverigedemokraterna står för. Jag var inte orolig ett dugg.”

 

Eftersom Pelle Frylestam anser sig vara antirasist så kan han tydligen använda nazistiska symboler hur som helst. Han kan till och med använda dem för att smutskasta ett riksdagsparti. Förvanska partiets informationsmaterial med nazistsymboler och sedan publicera det på sociala medier med endast ett enda syfte. Att klistra naziståsikter på ett riksdagsparti och partiledaren.


Jag tror inte Pelle Frylestam hittat på svaren själv utan det kommer säkert från de personer han pratat med inom det svenska rättsväsendet. I andra artikeln har åklagaren Johan Henningsson svarat på Barometerns frågor och svaren är hårresande. Här är några citat.

Men först ett förtydligande. Han hade inte bara ritat Hitlermustasch utan även en Hitlerlugg. Men även också en photoshopad bild där halva ansiktet tillhör Hitler och andra halvan Jimmie Åkesson.


”Åklagaren Johan Henningsson la ner utredningen om hets mot folkgrupp efter att galleristen Pelle Frylestam ritat Hitlermustasch på Jimmie Åkesson (SD) och tecknat ett hakkors på en SD-broschyr. Varför?

Det handlar om vad den misstänkte uppgav i förhör. Varför han gjort detta och vilket uppsåt han har haft, det var därför jag la ner förundersökningen, säger åklagare Johan Henningsson.”


Det går bara dra en slutsats av Johan Henningsson svar. Om uppsåtet är att förtala, kränka Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna så är det med andra ord helt ok att använda sig av nazistsymboler på detta sätt. För min del anser jag att det är helt ointressant rent juridiskt vilket uppsåt Pelle Frylestam haft. Det är handligen och dess konsekvenser som skall bedömas av rättsväsendet.


Pelle Frylestam själv menar i ett Facebookinlägg att beslutet att lägga ner förundersökningen innebär att det är fritt fram att kalla SD för nazister.

Stämmer det?

– Den tolkningen får stå för honom. Det här är något som man måste avgöra från fall till fall. Man måste se i vilken kontext det används, säger han.”

 

Begriper inte Johan Henningsson konsekvenserna över sitt beslut att lägga ner förundersökningen. Han har ju bara på frågan tidigare sagt att det beror på vilket uppsåt Pelle Frylestam hade, vilket gjorde att han la ner förundersökningen.


Johan Henningsson har precis gjort det fullt legalt att kalla SD, Jimmie Åkesson och partiets företrädare för nazister. Det går inte tolka på något annat sätt.

 

Slutklämmen på artikeln gör det inte mindre pinsamt för Johan Henningsson.


”Jag såg häromdagen ett studentflak som hade texten ”Stöd Scan skjut en vegan”, det är knappast lämpligt men man kan nog inte rubricera det som hets mot folkgrupp.”

 

Jag kommer givetvis begära en överprövning av beslutet att lägga ner förundersökningen.


PS

Jag har fått en del feedback från personer som undrar över var rättsväsendet sysslar med. Även en del omdömen om Johan Henningsson som inte är så smickrande. Men de behåller jag för mig själv, i varje fall än så länge.


Pelle Frylestams FB-vänner (lista från 2016) i samband med anmälan.

Sören Björklund, styrelseledamot Gota Media AB, Lotta Zaar, journalist Barometern, Jesper Ericsson, Chef på Sveriges Radio Kalmar, Rasmus Jeppsson, journalist Barometern, Ulf Wickbom, fd politisk chefredaktör Barometern, Karin Asmundsson, journalist Östra Småland, Alexander Jensen, journalist Ölandsbladet, Peter Boström, journalist Ölandsbladet, Kenth Jönsson, journalist Ölandsbladet, Michael Ståhl, journalist Ölandsbladet, Annie Björck, journalist, Lennart Palm, reporter SR Kalmar, Erika Norberg, SR Kalmar, Bosse Nilsson, SR Kalmar, Bengt Grafström, SR Kalmar, Sven Ekberg, reporter SR/SVT, Kaisa Andersson, journalist SVT Nyheter Småland, Therese Hahne, SVT Nyheter, Johanna Hinteregger, SVT Nyheter, Malin Wollin, krönikör kvällspressen, Lena Hallengren (S), riksdagsledamot och ordförande utbildningsutskottet i riksdagen, Jonas Hellberg (S) politisk sekreterare, gift med Lena Hallengren, Ilko Corkovic (S), kommunalråd Borgholm, Marcel van Luijn (M), oppositionsråd Borgholm, Eddie Forsman, moderat Borgholm, Nisse Nilsson, kommunikationschef Länsstyrelsen Kalmar, Jörg Carlsson, överläkare Kalmar läns landsting, Karin Fransson, ägare Hotell Borgholm och matexpert i Sveriges Radio, Bertil Vallien, konstnär, Allan Willny, präst, Reine Medelius, präst, Dag Sandahl, präst.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nogger White

13 juni 2018 22:09

Varför skulle det inte vara tillåtet att kalla ett politiskt parti precis vad man vill? Det motsatta förhållandet vore absurt.

"- Den åtalade har kallat MP för 'nationsförstörande haschtomtar' och dömes härmed för förtal med grovt värdegrundsavvikande som försvårande omständighet!"

Nej tack.

Klottret på Jimmie Åkessons bild är en annan sak. Han är en person. Samtidigt är han en högst offentlig och politisk person. Jag hoppas att jag har lämnat jordelivet (eller åtminstone Sverige) den dag jag kan straffas för att ha photoshoppat ett blobfish-huvud på en bild av Stefan Löfven!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 juni 2018 22:16

Vilken fin kompislista.....

 
Ingen bild

Hamas

13 juni 2018 23:10

Kalmars tjänstemän, åklagare, poliser, domare etc. är mycket beklämmande. Hur kan så många tomtar hamna i en och samma kommun? Detta är knappast en slump utan ett systemfel genomgående i Kalmar! Har staden/kommunen svårt att hitta kompetent folk att fylla stolarna med? Skulle aldrig bo i Kalmar. Man kan snart rada upp hyllmeter rättsrötor, ryggdunk, vänskapskorruption, mygel och inavel.

PS. Johan Henningsson har jobbat som volontär i Somalia och räddat befolkningen från pirater. Say no more...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

13 juni 2018 23:36

This is not immigration, this is invasion

https://tinyurl.com/yampxjmh
https://www.youtube.com/watch?v=61uaY3wFBsQ

 
Ingen bild

thomas

13 juni 2018 23:47

Stå på dig Thoralf, vilka djävla nollor du konfronteras med, jag kan bara konstatera att den sk vänstern är bara ett gäng av djävla svin som inte har mycket bakom pannbenet

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 juni 2018 00:07

Expressen: "Det är hög tid att stoppa Turkiets spioncentraler i Sverige."

"spioncentraler"?

Jo, alla moskéer är spioncentraler åt den fasansfulla och dödliga muslimska ideologin som kallas islam.

Riv alla moskéer. Innan det är för sent!

https://tinyurl.com/yd3ymltq
https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/dags-att-stoppa-turkiets-spioncentraler-i-sverige/

 
Ingen bild

en småländska

14 juni 2018 00:41

Bara för att hatet kommer från den goda sidan är det inte ok! Stämma i bäcken bäst, nu är detta med nazismen så infekterat så statuera exempel dvs utdela straff. Hans vänkrets går i flock dessutom, inga vänner som ifrågasätter det barnsliga beteendet? Så slutsatsen blir att de är på samma infantila nivå.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 juni 2018 00:54

Svegot: Var det terror eller en false flag-operation som planerades i Jönköping?

"En av de saker vissa på Sveavägen 68 (S-högkvarteret) drömmer om är en terrorattack som kan svetsa samman svenska folket och få Stefan Löfven att framstå som en trygg landsfader. Vissa vill till och med skapa en situation som enar folket på samma sätt som terrordådet på Drottninggatan gjorde. Tanken är få folk att känna att de vet vad de har men inte vad de får."

Hela artikeln ligger bakom betalvägg
https://tinyurl.com/y87pan82
https://www.svegot.se/2018/06/13/var-det-terror-eller-en-false-flag-operation-som-planerades-i-jonkoping/

 
Ingen bild

World Traveller

14 juni 2018 03:32

Thoralf, har du tid att graeva lite i det som haende i Taberg? Ett vansterextremistiskt attentat har stoppats. Tjuvar broet sig in i en container och hittade polisuniformer och automatvapen. Tjuvarna larmade polisen! Tydligen vansterextremister, varav en aer laerare i Jonkoping och nagra ar utomeuropeiska medborgare? Media kommer ju att forsoka morka detta. Detta ar ju Jonas Sjostedts och Lars Ohlys fotsoldater, de som tog Ohly pa orden och anvander sig av "utomparlamentariska" metoder.

 
Ingen bild

Lars

14 juni 2018 05:53

Europa vaknar Thoralf.
Det nationalistiska och främlingsfientliga partiet SDS blev det största partiet vid helgens parlamentsval i Slovenien. Partiet, som leds av 59-årige Janez Janša, fick 25 procent av rösterna, rapporterar TT-AFP-Reuters.

 
Ingen bild

Pepparholm

14 juni 2018 07:22

Det är intressant men inte förvånande att läsa listan med Pelles vänner.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 juni 2018 08:15

Dumstolarna i Sverige dummer utan att tänka på offren.
Tacka vet jag USA,där får anhöriga vara med och avgöra om brottslingen ska benådas vid grövre brott.
Att dumma ska inte gynna busarna.
Nej! Skärpning krävs av dumpersonalen.

 
Ingen bild

SM811

14 juni 2018 08:18

Att åklagare styrs av andra regler/normer verkar uppenbart.
Kallas det för särbehandling?

Centerpartist: Afrosvenskar som inte får riksdagsplats diskrimineras.
"Kahin Ahmed är inte den första centerpartistiska politikern som menar att grupper i samhället borde särbehandlas. Tidigare under mars 2018 avslöjades det att Ebtisam Aldebe (C) verkat för juridisk särbehandling av muslimer."
https://nyheteridag.se/centerpartist-afrosvenskar-som-inte-far-riksdagsplats-diskrimineras/
Hur kan någon rösta på detta hatparti (C) mot pursvenskar.

 
Ingen bild

Hacke

14 juni 2018 08:54

Listan på FB-vänner säger allt. Övervägande "journalister", den lägsta formen av liv.

 
Ingen bild

L

14 juni 2018 09:33

Föregångslandet Sverige – som givetvis inte är mer värt än något annat land. Galenskap formulerad som politik är lika med fanatism.
Detta är ett slutstadium. Inga andra gillar fanatiker. Norge, Danmark, Finland ryser. Till slut återstår bara uppgivenhet och flykt.

https://youtu.be/E0f8oYwVeKo
Jackson förklaringsmodell för det mångkulturella vansinnet är den bästa jag hört.
Alla pusselbitar faller på plats - måste ses.

 
Ingen bild

Tony

14 juni 2018 10:04

Kulturfjabbarna o kräk vänstern behandlas hovsamt av Media,
vi hör det dagligen där man hela tiden kallar bocken i
Akademin för "Kulturprofilen", VARFÖR? Har han några
särrättigheter som inte andra har? Kalla honom vid namn
som andra som begår brott. Att sen >Rättsväsendet sjunkit
till samma nivå som PK patrasket säger en hel del om vart
Sverige är på väg!

 
Ingen bild

Pepparholm

14 juni 2018 12:59

Jenny Sonesson skriver i GP, att i Danmark så drar man inte nazistkortet ostraffat. Bakgrunden är att Morten Östergaard, partiledare Radikale Venstre ungefär som Centern, stämplar ett eventuellt samarbete mellan Socialdemokrater, Dansk Folkeparti och Socialistisk Folkeparti om ett ”rödbrunt kabinet”.

Joachim Lund varnar för Östergaards ordval. Lund är historiker specialiserad på tredje riket och verksam vid Copenhagen Business School. Han varnar för att dra nazist-kortet då det söndrar politiskt. Om man har erfarenhet av nazistisk diktatur aktar man sig för att devalvera ett av de svartaste kapitlen i sitt lands historia.

 
Ingen bild

Rolf

14 juni 2018 13:10

Kalmar polis och- åklagarkammare är ansedda som sämst i Sverige ihop med Dalarna.

Vem är förvånad?

 
Ingen bild

Unibet

14 juni 2018 13:55

Johan Henningsson har jobbat åt FN i Somalia. Polisen i Kalmar sa till mig en gång att de förstår folks ilska mot dem och åklagarkammaren för "vi är ju inte de mest kompetenta och kunniga skaran direkt."

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 juni 2018 14:15

OT : Pelles kommunistkompisar på ÖSTRA SMÅLAND uppfyller idag "Lilla Salsjöbadsavatalet" dvs att alltid framhålla invandrare i text och bild i positiva ordalag ( Svenska folket verkar ha en annan uppfattning)

Vänligen se artikel om språkstipendium på Jenny Nyströmsskolan

P.s Abonnemanget på Östra Småland samt Barometern sades upp för 7 års sedan pga av detta, har du ditt kvar ???????

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

14 juni 2018 14:18

Nazist!
Varför glömmer alla debatörer/aktivister att nazist står för national-SOCIALIST, d v s nazister är KOMMUNISTER? F ö är den ideologi, som baseras på filosofen Gentiles teser, d v s fascismen, OCKSÅ en variant av KOMMUNISM.
Västeraktiviserna i Sverige gör sig löjliga genom att försöka skämma och skrämma människor med SIN EGEN GRUNDIDEOLOGI - KOMMUNISM!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 juni 2018 14:29

Joakim Lamotte:
"En förtvivlad pappa kontaktar mig. Han har fått tag på filmer där hans exsambo filmar deras dotter som sitter oskyddad utan bälte i knät på en man, utan körkort, som kör runt i staden. Filmen är inspelad i Vilhelmina i norra Sverige."

"Vilhelmina"?

Ni fattar att hela jävla landet är förstört. Ytterligare ett exempel på anarkotyranni.

https://tinyurl.com/y9hqbvnu
https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1802451449849438/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 juni 2018 15:31

Landet som inte längre finns.

"I Borlänge har koranundervisningen väckt debatt mellan den lokala moskén och skolan. Skolpersonal oroar sig för att koranstudierna går ut över den ordinarie skolan – och att eleverna påverkas negativt av det som lärs ut."

Islam måste förbjudas och muslimer tvångsrepatrieras.

Rektor orolig: Koranskola kan påverka skolan negativt
https://tinyurl.com/y9azla87
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/rektor-orolig-att-religion-gar-ut-over-skola

 
Ingen bild

O´ Hyra

14 juni 2018 16:28

Bara i Sverige. Undrar vad som hade blivit
resultatet i t ex Tyskland?

 
Ingen bild

FIFA

14 juni 2018 18:07

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk" (gammalt välkänt sportcitat av Arne Hegerfors) skrev jag på Radiosportens Facebook-sida. Detta ledda till omedelbar bannlysning.

Kommer orden svart och mörkt anses som rasistiska framöver?

 
Ingen bild

Björn

14 juni 2018 18:12

"Johan Henningsson har precis gjort det fullt legalt att kalla SD, Jimmie Åkesson och partiets företrädare för nazister".
Jamen, är det inte vad vår statsminister har gjort i flera år. I år har jag dock inte hört honom kalla SD för ett nazistiskt parti (har dock inte sett den senaste partiledardebatten i riksdagen än).
Då måste det väl vara tillåtet, eller?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 juni 2018 18:46

Container-Klasse sade i dagens utfrågning av en riksssopa att SD står för repatriering.
Var någonstans står det i partiprogramet
Anmäl Klasse direkt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 juni 2018 18:48

Rolf : Kalmapolisen

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 juni 2018 18:53

Hamas : 45% av Kalmarborna röstar på Öland(s)-Tarzan och gänget som bygger så mycket hyresrätter i staden, så att mångkulturområdena Norrliden, Berga Centrum mm kommer att gapa tomma när statushöjning skett, spelar ju ingen roll om man är socialfall.

Svenne Banan suger sväljer samt och betalar......

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 juni 2018 19:10

Östra Småland fortsätter "Lilla Saltsjöbadsavtalet " dvs att alltid framhålla invandrare i artikeln om SKOLAVSLUTNING PÅ LARS KAGGSKOLAN
Gör om journalistutbildningen och sparka alla kulturmarister som ockuperar den i form av "lärare" (Boljeviker)

Vad tycker du om detta Svea Banan är inte din unge lika mycket värd, fundera på det ett tag, medans du arbetar och betalar ca 2000kr/MÅNAD TILL MÅNGKULTURENS KOSTAND PÅ MINST 300-500 MILJaRDER PER ÅR

Glöm inte att ställa klockan imorgon så du kommer till jobbet samt lycka till med att ha din unge hemma till 30-års ålder pga av bostadsbrist i lägenherna bor dina nya landsmän......

 
Ingen bild

Ove

14 juni 2018 19:41

Tjenare Thoralf.
Jag hoppas du får sätta Morgan på plats när du träder in i riksdagen inom en snar framtid.

 
Ingen bild

Ibbe

14 juni 2018 19:41

Frylenstams FB-vänlista är intressant. Här har vi förklaringen till varför tonen i medierna i vissa frågor är som den är. Kaka söker maka som bekant.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

14 juni 2018 22:59

Röfven är att en riktig vindflöjel.
När han komenterar tiggeriet visar han tydligt att han har ingen egen åsikt.
Vilken pajas han är och han ska vara statsminister.
Att inte följa lagen kallar han humant och kränker Jimmy med uppmaning att googla på ordet. Äckligt !

 
Ingen bild

C Andersson

15 juni 2018 08:27

Utanför ämnet:

Kan man bli annat än glad när man hör och ser den tosige prästen på Jämjö. Det måste vara svårt att skratta och sjunga allsång på en och samma gång;

https://www.facebook.com/jens.svendsen.7/videos/10156276134633950/UzpfSTYwMzMxMjQxMDoxMDE1NTYxMjgxMTc4MjQxMQ/

Jag tror att man måste vara inloggad på Facebook för att kunna se hans show.

 
Ingen bild

Albin

15 juni 2018 13:05

Högt utbildade jobbar inte i en småstad som Kalmar! Så kan man sammanfatta det hela.

 
Ingen bild

Tony

15 juni 2018 14:08

Åklagaren verkar att befinna sig i samma unkna Smet som
merparten av det så kallade PK folket. Inget, absolut inget
förvånar en i dag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se