thoralf

Direktlänk till inlägg 13 juni 2018

KALMAR KOMMUN GÖR DET IGEN

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 juni 17:13


Ännu en gång har Kalmar kommun satt igång avverkning/röjning av ett tätbevuxet område med lövträd och buskar mitt under fåglarnas häckningsperiod.


Jag ställde frågan till kommunen om man inte hade några regler och fick följande svar.


”Kommunens skogsbruk är certifierat enligt FSC och PEFC och i certifieringsreglerna står att "i skiktade, lövdominerade skogar undviks avverkning under fåglarnas häckningsperiod" och "med hänsyn till fåglarnas häckningsperiod sker inga naturvårdshuggningar i områden avsatta för naturvårdsändamål från april till och med juli". Enligt reglerna är det alltså OK att t.ex avverka barrskog och röja sly, utom i områden avsatta för naturvård, men vi försöker ändå undvika det så gott det går.”

 

Serviceförvaltningen och förvaltningschefen Benny Wennberg tycks strunta i certifieringsreglerna när han beordrar att detta jobb skall utföras under den absolut sämsta tiden på året. När man synar avverkningen så ser man att stora delar av det avverkade har fullt utvecklade blad och det har därmed gjorts i närtid i två områden. Jag bedömer ytan till någonstans mellan 30 000 – 40 000 m2 totalt i de både områdena.


Det är inte första gången som kommunen gör detta ”misstag”.


I en artikel i Östra Småland påstår Benny Wennberg att man var tvungen att röja på grund av flygsäkerheten och att man från Flygplatsen beställt röjning i vintras. Jag är övertygad om att flygsäkerheten inte hade påverkats det minsta om man väntat en månad med röjning. Att skylla på flygsäkerheten är bara ett nödtorftigt argument för att ursäkta sina egna misstag.


Som naturvän på riktigt, tycker jag att det är bedrövligt!

 

 

Det var Anders Brorsson som larmade om röjning på sociala medier och som fick kommunen att omedelbart stoppa röjning.


”Bra jobbat Kalmar kommun. Fäller en massa hassel-snår mitt under fåglarnas häckningstid. I detta snår finns bland annat häckande näktergal, gärdsmyg, härmsångare, lövsångare, törnskata med mera”

 
 
Ingen bild

Hacke

Onsdag 13 juni 17:47

Det finns de som med en dåres envishet fortsatt hävdar att sd är ett enfrågeparti.
Thoralf är ett dagligt bevis på motsatsen. Tror mig på goda grunder veta att det inte finns en enda lokalpolitiker i Kalmar som kommer i närheten av hans breda register och har ett sådant brinnande engagemang för den egna bygden på alla områden.
Som här miljö-/naturvärnare på riktigt. Till skillnad från ett visst miljöparti som i anständighetens namn borde byta partibeteckning till muslimpartiet. Som det enfrågeparti man är.

 
Ingen bild

kalmarit

Onsdag 13 juni 18:05

Säg något som Benny Wennberg gör rätt ? Jag vet...har jobbat där men gick inte att fortsätta med den ledningen.

 
Ingen bild

en småländska

Onsdag 13 juni 18:27

Cred till Brorsson för det, men till syvende o sist så är det Wennberg som är ansvarig! Saknar kompetens verkar det som, det är bedrövligt. Förra gången var det på Långviken och så nu igen!!

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

Onsdag 13 juni 19:09

Går det att polisanmäla?

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 13 juni 19:31

"förvaltningschefen Benny Wennberg tyck strunta i certifieringsreglerna", jo men det finns ju inga chefer som har ansvar när man tagit bort "tjänstemannaansvaret" vilken innebär att de kan ju göra hur som haver. Det viktiga är bara "fina ord" eftersom media inte skriver om sånt här. Då blir det som det blir... tokigt.

 
Ingen bild

Niklas R

Onsdag 13 juni 22:35

Det är väl klimatalarmisternas inom vänstern som beordrat denna röjning så vi ska få uppleva den tysta vår som de så länge varnat för.

 
Ingen bild

mig

Torsdag 14 juni 10:53

Att det är torrt i skog och mark är skäl nog att vänta med gnistbildande arbete.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 21 aug 06:23

De senaste veckorna har jag hört ”det finns bara ett parti att rösta på” väldigt ofta från väljare. Det sägs med sådan kraft och eftertryck att jag blir förvånad, det finns liksom inget alternativ. När jag jämför med tidigare val så kan j...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 aug 22:51

Jag lyssnar på den ena politikern efter den andra och de kommer från alla partier inom 7-klövern. Jag lyssnar på journalister, statsvetare och så kallade experter men jag saknar alltid analysen. Det fattas sjuksköterskor, det fattas lärare, det fat...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 aug 14:33


Såg nedanstående meddelande från supporten på Bloggplatsen.     ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 19 aug 06:14

Tänk att det finns personer som kandiderar till riksdagen och som ljuger sina väljare rakt upp i ansiktet.   Vad som är än värre är att väljarna inte vet ett dugg om detta och att ansvariga för det aktuella 7-klöverpartiet inte tar sitt ansvar, u...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 18 aug 00:31


    Vårt valmanifest som har delats ut till samtliga hushåll inom Kalmar kommun har uppenbarligen fyllt sitt syfte. I varje fall om man skall tro den mängd insändare som kommer publiceras i Östra Smålands lördagsupplaga. En riktig anti-SD upplag...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 097 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se