thoralf

Direktlänk till inlägg 13 juni 2018

KALMAR KOMMUN GÖR DET IGEN

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 juni 17:13


Ännu en gång har Kalmar kommun satt igång avverkning/röjning av ett tätbevuxet område med lövträd och buskar mitt under fåglarnas häckningsperiod.


Jag ställde frågan till kommunen om man inte hade några regler och fick följande svar.


”Kommunens skogsbruk är certifierat enligt FSC och PEFC och i certifieringsreglerna står att "i skiktade, lövdominerade skogar undviks avverkning under fåglarnas häckningsperiod" och "med hänsyn till fåglarnas häckningsperiod sker inga naturvårdshuggningar i områden avsatta för naturvårdsändamål från april till och med juli". Enligt reglerna är det alltså OK att t.ex avverka barrskog och röja sly, utom i områden avsatta för naturvård, men vi försöker ändå undvika det så gott det går.”

 

Serviceförvaltningen och förvaltningschefen Benny Wennberg tycks strunta i certifieringsreglerna när han beordrar att detta jobb skall utföras under den absolut sämsta tiden på året. När man synar avverkningen så ser man att stora delar av det avverkade har fullt utvecklade blad och det har därmed gjorts i närtid i två områden. Jag bedömer ytan till någonstans mellan 30 000 – 40 000 m2 totalt i de både områdena.


Det är inte första gången som kommunen gör detta ”misstag”.


I en artikel i Östra Småland påstår Benny Wennberg att man var tvungen att röja på grund av flygsäkerheten och att man från Flygplatsen beställt röjning i vintras. Jag är övertygad om att flygsäkerheten inte hade påverkats det minsta om man väntat en månad med röjning. Att skylla på flygsäkerheten är bara ett nödtorftigt argument för att ursäkta sina egna misstag.


Som naturvän på riktigt, tycker jag att det är bedrövligt!

 

 

Det var Anders Brorsson som larmade om röjning på sociala medier och som fick kommunen att omedelbart stoppa röjning.


”Bra jobbat Kalmar kommun. Fäller en massa hassel-snår mitt under fåglarnas häckningstid. I detta snår finns bland annat häckande näktergal, gärdsmyg, härmsångare, lövsångare, törnskata med mera”

 
 
Ingen bild

Hacke

Onsdag 13 juni 17:47

Det finns de som med en dåres envishet fortsatt hävdar att sd är ett enfrågeparti.
Thoralf är ett dagligt bevis på motsatsen. Tror mig på goda grunder veta att det inte finns en enda lokalpolitiker i Kalmar som kommer i närheten av hans breda register och har ett sådant brinnande engagemang för den egna bygden på alla områden.
Som här miljö-/naturvärnare på riktigt. Till skillnad från ett visst miljöparti som i anständighetens namn borde byta partibeteckning till muslimpartiet. Som det enfrågeparti man är.

 
Ingen bild

kalmarit

Onsdag 13 juni 18:05

Säg något som Benny Wennberg gör rätt ? Jag vet...har jobbat där men gick inte att fortsätta med den ledningen.

 
Ingen bild

en småländska

Onsdag 13 juni 18:27

Cred till Brorsson för det, men till syvende o sist så är det Wennberg som är ansvarig! Saknar kompetens verkar det som, det är bedrövligt. Förra gången var det på Långviken och så nu igen!!

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

Onsdag 13 juni 19:09

Går det att polisanmäla?

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 13 juni 19:31

"förvaltningschefen Benny Wennberg tyck strunta i certifieringsreglerna", jo men det finns ju inga chefer som har ansvar när man tagit bort "tjänstemannaansvaret" vilken innebär att de kan ju göra hur som haver. Det viktiga är bara "fina ord" eftersom media inte skriver om sånt här. Då blir det som det blir... tokigt.

 
Ingen bild

Niklas R

Onsdag 13 juni 22:35

Det är väl klimatalarmisternas inom vänstern som beordrat denna röjning så vi ska få uppleva den tysta vår som de så länge varnat för.

 
Ingen bild

mig

Torsdag 14 juni 10:53

Att det är torrt i skog och mark är skäl nog att vänta med gnistbildande arbete.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 juni 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Ado...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se