thoralf

Alla inlägg under augusti 2015

Av Thoralf Alfsson - 25 augusti 2015 09:52

Sverigedemokraternas landstingsgrupp i Kalmar län har fått en mycket bra debattartikel publicerad i Barometern angående att Migrationsverket delar ut gratis busskort till asylsökande. Som dessutom subventioneras av Kalmar Läns landsting.


http://www.barometern.se/debatt/landstinget-ska-inte-kopa-busskort-till-flyktingar/

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 augusti 2015 23:53

Jag nöjer mig med att citera från Mona Walters Facebook om inslaget i måndagens Aktuellt sändning. Mona Sahlin tänker jag inte ens kommentera och hennes tjat om högerextrema.


”Hej vänner.
Ikväll får ni bänka er framför tv:n kl 21:00. I Aktuellt kommer jag vara med i ett inslag då jag tillsammans med journalisten Ulrika besökte Rinkeby.
Eftersom jag blev igenkänd jagades vi bort av ett tjugotal personer med muslimsk bakgrund under stor tumult. Efter inslaget skall det hållas en paneldebatt med inbjudna experter. Själv är jag naturligtvis inte inbjuden då jag kanske anses som alldeles för kontroversiell av experterna. Sedan ska detta inslag följas upp i Morgonsoffan i morgon bitti.

 Hur detta inslag kommer att vinklas vet jag inte då jag ännu inte fått ta del av det.

 Mitt förtroende för SVT är dock lågt. I andra inslag som jag varit med har jag blivit censurerad då jag nämnt att vi i våra förorter har en inofficiell sharialag invånarna där tvingas leva efter och självutnämnda shariapoliser som kontrollerar att denna lag efterföljs.
”Hej vänner.
Jag är häpen. Dom klippte bort hoten journalisten och jag fick. Dom tog inte med att gruppen av muslimer tvingade fotografen att stänga av kameran. Inte heller tog dom med vandaliseringen av SVT:s bil och att vi springande fick gömma oss i bilen för att inte få stryk. Dom två poliserna som var med kunde inte ens skydda oss. Efteråt var journalisten och fotografen väldigt skärrade och det tog lång tid innan alla lugnade ned sig. Islam är bara islam. Det är i Sverige den plötsligen kan bli radikal men i resten av världen är den bara islam.”


Svart på vitt hur public service, SVT mörkar och hur man undviker att visa sanningen!


 

Utanförskapsområden har blivit ”no go zoner”. Frågan är vad nästa steg i den negativa utvecklingen kommer kallas?


När skall alla riktiga svenskar vakna?

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 augusti 2015 11:15


”Vi har bjudit in migrationsminister Morgan Johansson till studion för att debattera med Sverigedemokraterna om flyktingpolitiken men han har tackat nej, inledde programledare Anna Hedenmo debatten med att säga.

David Oscarsson, redaktör på Agenda, är besviken över att ministern inte ställde upp.

– Han sa bara att han avböjde medverkan. Det hade ju varit roligt om Morgan Johansson kommit hit eftersom han är ytterst ansvarig för de här frågorna och att det är en viktig debatt. Det syntes ju en del reaktioner i sociala medier också på att han inte dök upp.”


Stig-Björn Ljunggren försöker i SVT förklara det med att socialdemokraterna inte vill debattera på "bortaplan". Jag undrar då om socialdemokraterna kommer debattera invandring någon gång överhuvudtaget då det alltid kommer vara "bortaplan" för dem.


 

Stig-Björn Ljunggren och Richard Jomshof.   Foto Thoralf Alfsson


Socialdemokraterna har uppenbarligen inte förstått att Sverigedemokraterna är på väg att bli Sveriges största parti. Utan s-ministrarna agerar fortfarande som de äger spelplanen. Den tid då s-ministrar kunde välja när och mot vem det debatterar är förbi.


Efter att jag sett och hört Morgan Johansson i riksdagen under fyra år är jag dock inte det minsta förvånad över hans feghet. Han kan stå i riksdagens talarstol och kasta ur sig den ena oförskämdheten efter den andra mot SD-politiker men den taktiken fungerar inte i SVT och det är han medveten om. För att vinna en debatt krävs det mer än uttjatade floskler och oförskämdheter. Undrar om Morgan Johansson har debatterat mot en ledande Sverigedemokrat utanför riksdagen någon gång?


Morgan Johansson är inget annat än en feg liten ynkrygg som inte vågar ta debatten med Richard Jomshof. Socialdemokraterna och ansvarig minister för migration, Morgan Johansson har nämligen inga svar på de frågor som ställs i denna debatt.


På ledarsidan i Östra Småland skojar man med sina läsare idag. Med rubriken ”Recept mot högerextremism” försöker tidningens ledarsida, båda att jämställa Sverigedemokraterna med högerextremism och förslag för att motverka SD. Ledarskribenten misslyckas kapitalt! När jag kom till sista stycket och sista meningen förstod jag att det inte fanns ett enda förslag i ”receptet”. Det är väl där förklaringen ligger på att Morgan Johansson avböjde att debattera mot Richard Jomshof. Receptet saknas helt enkelt.


 

Henrik Rydström.          Foto Thoralf Alfsson


Den förre KFF-spelaren Henrik Rydström ger sig in i debatten om tiggare. Henrik Rydström talade ju för några år sedan på 1:a maj i Kalmar. Nu kritiserar han det socialdemokratiska kommunalrådet Dzenita Abaza för hennes uttalande om att inte ge pengar till tiggare och att kommunen skall avveckla tiggarcampingen vid Salveområdet. Henrik Rydström tycker att det är dags att göra revolution. Skall bli intressant att se om Dzenita Abaza bemöter insändaren i ett genmäle eller om hon avstår debatt, precis som Morgan Johansson.


Så fort någon inom Socialdemokraterna går utanför pk-ramen är ”ordningspoliserna” framme, oavsett om det gäller en lokalpolitiker med invandrarbakgrund som Dzenita Abaza eller en socialdemokratisk minister som Morgan Johansson.


PS


Vad har fått Adidas att supporta SD? Märkligt att inte detta lyfts fram i media och av vänsterjournalister. Nu väntar jag på pk-attacker mot Adidas men framförallt uppmaningar till köpbojkotter av Adidas produkter. Henrik Rydström kunde kanske gå i spetsen för en sådan kampanj? Jag väntar!


Bara namnet på skon borde få vänstern att se rött ;-)

Pharrell Supershell Superstar shoes


http://www.adidas.se/pharrell-supershell-superstar-shoes/S83352.html


Ett stort tack till en anonym välgörare för dessa skor!


    

Av Thoralf Alfsson - 23 augusti 2015 07:30

Migrationsverket anställer 100 nya medarbetare varje månad. Under de senaste 12 månaderna har Migrationsverket anställt hela 1 200 personer. Därmed har bara lönekostnaden ökat med ca 50 miljoner kronor/månad.


I augusti 2014 skrev jag ett blogginlägg när antalet anställda på Migrationsverket för första gången översteg 5 000 anställda. Ett år senare är nu antalet anställda ca 6 200 personer och den totala lönekostnaden, inklusive social avgifter uppgår därmed till ca 250 miljoner kronor/månad eller ca 3 miljarder kronor/år.


Det finns dessutom inget som tyder på att antalet anställda skulle stanna vid 6 200 personer.


Medellönen för de anställda ligger på ca 30 500 kronor/månad, medianlönen ligger på 27 500 kronor/månad. Toppar gör givetvis GD Anders Danielsson med 133 400 kronor/månad. Så här ser lönetoppen ut på Migrationsverket.


 


Varför GD Anders Danielsson anges som "Skyddad Skyddad" förstår jag inte.


På Migrationsverket jobbar också mängder av personer med utländsk bakgrund och jag kan inte annat än undra över vilken kontroll som Migrationsverket gör av de som verket anställer. Med tanke på att man har anställt ca 100 personer varje månad under det sista året har man då tid att göra riktiga kontroller?


Kan det nu finnas anställda personer på Migrationsverket som fått uppehållstillstånd i Sverige genom en falsk identitet? Finns det IS-sympatisörer bland de anställda?


En migga skrev i fredags på Merith Wagers blogg om att Migrationsverket anställer oerfaren och inkompetent personal. Läs blogginlägget.

 

Jag har ingen större lust att syna varje namn på anställningslistan men så här börjar listan och slutar lista om man går i alfabetisk ordning.  Uppenbarligen finns det ingen Åke, Åsa, Örjan eller Östen anställd på Migrationsverket då listan slutar på Z. Jag tar bara med förnamn!


 


Så här slutar listan.


 


Visst är det mångfald på Migrationsverket.

 

 

När Migrationsverket anställt 1 200 personer under ett år så får jag rysningar när jag samtidigt läser denna insändare från förtroendevalda poliser inom polisregion Syd. Situationen inom polismyndigheten efter omorganisationen tycks vara katastrofal.

 

Kritiken är minst sagt hård mot rikspolischefen Dan Eliasson och regionpolischefen Annika Stenberg.


”Dan Eliasson som är vår rikspolischef, ärvde vi från Försäkringskassan.

Annika Stenberg som är vår regionpolischef, kommer närmast från Skatteverket.”


”Den största gemensamma nämnaren för Annika Stenberg och Dan Eliasson är att ingen av dem hade någon som helst egen erfarenhet av polisarbete när de tillträdde sina tjänster.

 

Det är anmärkningsvärt att man sätter in två individer i en verksamhet som betyder så oerhört mycket för så många, och att de utvalda över huvud taget inte har någon som helst rutin, erfarenhet eller grundläggande kunskap kring det arbete de förväntas att leda.”

 

Med tanke på den utveckling som råder i landet med skottlossningar, handgranater, gängkriminalitet, no go zoner i utanförskapsområden där polisen inte törs åka in i områden om de inte har insatsstyrkan med sig förstår jag att det råder stor frustration inom poliskåren när resurserna inte räcker till, utan att det skall sparas istället.


”Nej Annika, förstärkningar är fel ord. Den totala summan av poliser är konstant efter riksdagsbeslut om antal poliser. Då vi redan är för få poliser i landet så är det så nära en lögn man kan komma att säga att man förstärker när man i själva verket dränerar de ”fattiga kusinerna från landet” för att man tappat greppet i en annan del av regionen. Som en mycket klok numera pensionerad polischef uttryckte saken: ”Vi sitter i en båt med sju hål, men vi har bara fem korkar, så vi flyttar korkar, öser och ror det värsta vi kan, men en idiot kan se att det inte håller i längden”.”

 

Polismyndigheten hade varit i stort behov av dessa 1 200 anställda som Migrationsverket anställt utan något som helst godkännande från riksdagen. Så fungerar det i Sverige! Migrationsverket har fullständig frihet att anställa och svensk polis får inga nya resurser trots en unik och eskalerande situation i vårt land.


”Varför är det så svårt att vara ärlig och uppriktig? Det borde vara enklare än någonsin nu när du har en polisskjorta på dig. Poliser förväntas nämligen tala sanning. Svensk polis måste ha mer resurser så att vi ges möjlighet att klara vårt uppdrag. Hur tror du din egen personal uppfattar dig när du inte levererar sanningen?


Berätta nu vad som egentligen krävs för att vi ska ha en fungerande polis.

Låt oss poliser åter få möjlighet att hjälpa, skydda och ställa till rätta.”

 

Som Sverigedemokrat vet jag precis var jag skulle lägga resurserna på för att få ordning och reda! Men om jag säger det blir jag anklagad för att vara okunnig, dum, lågutbildad, landsorstbo och dessutom rasist och fascist av 7-klövern, etablissemanget, inklusive hela mediekåren.


Sverige behöver verkligen en nystart! Sverige behöver Sverigedemokraterna!


Av Thoralf Alfsson - 22 augusti 2015 11:48

Precis som flera kommenterat i mitt tidigare blogginlägg är det tragikomiskt att läsa hur topparna i pk-etablissemanget ”fäktas” i sina försök att behålla sina vanföreställningar om samhällsutvecklingen. 


Novus vd Torbjörn Sjöström anser att Yougovs opinionsmätning aldrig skulle publicerats. Mätningen innehöll inte sanningen. Läs artikel.


”- Nej, dessa bör inte publiceras. Oavsett vad som sägs om förtroendet för ”gammelmedia” så litar man och tar till sig det som skrivs som en sanning.”

 

Torbjörn Sjöström tycka anse att Novus alltid presenterar sanningen i sina undersökningar. Jag kan berätta för Torbjörn att det finns inga sanna opinionsundersökningar. Sanningen får vi bara vart fjärde år på valdagen. Om vi nu inte får ett extra val!


Pressombudsmannen var också ute med ett hårresande uttalande i veckan.


”Pressombudsmannen Ola Sigvardsson är bekymrad över att svenskar vänder sig till sajter som drivs av politiska motiv i stället för journalistiska ambitioner.– Traditionell journalistik präglas av en vilja att förutsättningslöst söka efter sanningen och göra det så gott det går. De här andra sajterna kännetecknas av att de har en politisk agenda, säger Ola Sigvardsson."


Med en sådan pressombudsman förstår man att det är lönlöst att anmäla medias övertramp mot Sverigedemokraterna till pressombudsmannen. Ola Sigvardsson är väl medveten om att lönen i praktiken kommer från ”7-klövern” varje månad och han vill gärna behålla den.


LO vill att S och M skall samarbeta angående migrationsfrågor.


"Jag tycker att regeringen borde sätta sig ner med Moderaterna för att komma överens om en migrationspolitik, det skulle ge en bred överenskommelse som håller för framtiden", säger Baudin.

"Det viktiga är att få ordning och reda i mottagandet", säger LO:s vice ordförande Tobias Baudin.”


LO borde väl i första hand vända sig till sina medlemmar och fråga vad medlemmarna vill. Men så demokratiska är inte LO. Jag gissar att det är väldigt rädda för den sanning som medlemmarna i så fall skulle leverera.


Sanningen är nog den att Sverigedemokraterna på sikt har goda förutsättningar att ta över makten inom arbetarrörelsen och kapa banden till Socialdemokraterna. Sifo rapporterade ju igår att SD var störst bland arbetare ;-)


För Sverigedemokraterna vore det ett drömscenario om decemberöverenskommelsen, DÖ utvidgades till att även innehålla en urvattnad migrationsöverenskommelse. Då vore den ideologiska kollapsen fullständig inom både Socialdemokraterna och Moderaterna.


Nedanstående filmklipp får symbolisera hur väljarna just nu strömmar över till Sverigedemokraterna.

En aldrig sinande ström ;-)
Av Thoralf Alfsson - 21 augusti 2015 23:28

 


En ganska komisk rubrik i DN.


SD slår rekord med 2,6 procentenheter och får 17,8 procent i augusti. Utvecklingen fortsätter med andra ord. Sifo hade 9,9 procent för SD i september 2014. En ökning med ca 8 procentenheter i Sifo under ett år.


DN:s rubrik framstår som rena sandlådebeteendet! Räcker Peter Wolodarski ut tungan till SD också?


Jag tycker faktiskt det är riktigt roande att se hur pk-medias medarbetare agerar.Har idag fått några intressanta dokument från Migrationsverket. Skall studera dem och räkna ut lite siffror innan jag kan skriva ett nytt blogginlägg ;-)Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2015 21:20

Har varit ganska roligt och lyssna och läsa till alla krumbukter av det politiskt korrekta etablissemanget som har haft svårt att hantera opinionsmätningen från Yougov. Det har varit riktigt underhållande.


De får gärna ljuga sig själva fulla av bortförklaringar och undanflykter de är ändå inte tillförlitliga. Den enda som uttalat sig ”nyktert” är Sören Holmberg.


Det framkom även att Yougov mörkat sin julimätning! I julimätningen fick SD 22,1 procent men det resultatet presenterades först idag. Samtidigt med augustimätningen. Någon förklaring på detta har inte getts.


I en annan artikel kunde följande läsas.


”Vad ingen utanför Sentio kände till i juli var att SD var landets största parti i Sentios julimätning, enligt opublicerade rådata. Sentios analytiker viktar om sina rådata utifrån olika parametrar före varje publicering. Omviktningen resulterade i att Sentio minskade SD från störst till näst störst.” 

 

Ordning och reda skall få ordning på asylpolitiken enligt båda Socialdemokraterna, Moderaterna och LO idag. Därmed skall också uppenbarligen sympatierna i opinionen för Sverigedemokraterna minska. Några sakliga och skarpa förslag kommer man dock inte med! Det enda man hör är att alla kommuner skall ta sitt ansvar och sedan jobb. Jag frågar mig, vilket ansvar då och vilka jobb? Det är bara det vanliga svamlet. Det är samma linje som de ”statsbärande” partierna fört under det senaste decenniet.


Inte ett enda ord om volymerna!  Skrattretande naivt!

 

Allt är som vanligt!

 

Ni som skall åka på semester till Medelhavet hoppas jag tänker till lite! Åk inte till det odemokratiska, muslimska och obehagliga Turkiet. Välj Grekland istället och stöd grekerna med en semesterresa! Själv har jag bokat en resa för mig och mina barn med familjer till Kreta i september! Det ser dessutom ut som att Grekland går till nyval samtidigt med vår vistelse på Kreta.


Det känns som Erdogan i Turkiet har vissa drag som liknar en annan ledare i Europa på 30 o 40-talet. Den mannen och landet ville Carl Bildt få in i EU. Jag tror att vi behöver stödja Grekland då landet kan bli en väldigt viktig buffert för EU mot Turkiet och islam i framtiden.


Just nu kommer det ju mängder av flyktingar via Turkiet till Grekland, bland annat till Kos. Jag anser att Frontex borde transportera tillbaka alla människor till Turkiet. Turkiet är första asylland. Frontex skall ju bevaka EU:s yttre gräns men jag har förstått att Frontex istället ägnar sig åt att transportera in så många som möjligt till EU.


En god vän som skall till Kos fick följande meddelande från Apollo.


SMS-Meddelande från researrangören Apollo

Hej! Information inför din Kos-resa. Du får ta med ett extra bagage gratis med förnödenheter till flyktingarna där. Läs mer:
http://bit.ly/kos_info

//Apollo”


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se