thoralf

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015

DEBATTARTIKEL FRÅN SD OM GRATIS BUSSKORT

Av Thoralf Alfsson - 25 augusti 2015 09:52

Sverigedemokraternas landstingsgrupp i Kalmar län har fått en mycket bra debattartikel publicerad i Barometern angående att Migrationsverket delar ut gratis busskort till asylsökande. Som dessutom subventioneras av Kalmar Läns landsting.


http://www.barometern.se/debatt/landstinget-ska-inte-kopa-busskort-till-flyktingar/

 
 
Ingen bild

Göta

25 augusti 2015 10:09

Off Topic
Tack för vägledningen till länkning av dina äldre inlägg Thoralf.
Lustigt nog så funkar inte detta i Firefox, eftersom din kompletta URL inte visas där av ngn anledning. Men det gör den däremot i Internet Explorer, så där gick det bra.
Nöjd! :)

 
Ingen bild

SM811

25 augusti 2015 10:34

Hoppas att detta gör att SD ökar ännu fortare.
Novus idag. SD 19,4%, rekord.
http://status.st/

 
Ingen bild

Jan Eriksson

25 augusti 2015 10:36

Där har du gjort ett förbaskat bra grävjobb, Thoralf. Om jag inte drömt det så har jag för mig att både SPF och PRO skrivit insändare på temat varför inte de också kan få billiga(re) resor. När asylsökande får det.

Att de organisationerna reagerar är väl tämligen unikt. Var de inte knäpp tysta när fritis för äldre skars ned?

Kanske de vaknar till om vård, tandvård och mediciner också. Även det nästan gratis till f d asylsökande utan vistelserätt i landet. Och så till Rydströms kamrater, zigenarna, förstås. De oberörbara.

 
Ingen bild

Lärare

25 augusti 2015 10:53

Jag kan inte klistra in länken från "Hela Hälsingland", där jag läser om en våldtäkt som skedde natten mot söndagen i en stad där fest pågick och folk fanns ute på gator och torg.

Nu vill polisen ha in vittnen som sett eller hört något, men inget signalement har angetts. Hur ska man då kunna räkna med att få in vittnen? Hur ser personen ut? Klart att tjejen uppgett ett signalement på förövaren!

Har polisen helt slutat med att uppge signalement, när man misstänker förövare från en viss kategori av människor?
Vi måste börja agera på denna undfallenhet från polis och journalister. Varför har polisen helt fallit? Tidigare var dom mer aktiva och inte rädd för PK-Sverige!

 
Ingen bild

Göta

25 augusti 2015 11:00

Måste komma med ett OT till:
I Thoralfs föregående inlägg skriver "Realisten" (05:06): "I en intervju i Granskning Sverige sa Mona Walter att det var bättre i Somalia under den socialistiska regimen och det är ju ett känt faktum att de regimerna alltid har hållit alla religioner kort."

Att socialistiska regimer alltid har hållit religioner kort stämmer bra. Men det var förr i tiden och gäller definitivt inte nu längre. Sedan islam (i ALLA dess olika former) fått allt starkare och snabbt växande fäste i Europa, gäller från ett par tre decennier tillbaka HELT ANDRA premisser, i SYNNERHET I SVERIGE. Här fjäskas det numera in absurdum av 7-klöverpolitikerna för den nya, fina religionen. Allra mest i de socialistiska kretsarna, och inte minst i den svenska s.k kristna kyrkan, där det nu är islamvänlig kommunist- och sosse-kristendom som gäller.

Läs Julia Caesars krönika i Snaphanen 21 okt -13!
Citat därifrån: "Den nya ärkebiskopen Antje Jackeléns valspråk är “Gud är större” (på arabiska “Allahu akbar”). Det är som bekant islamisternas stridsrop när de bombar, skjuter eller skär halsen av kristna och andra icke-muslimer. "

http://snaphanen.dk/2013/10/21/sondagskronika-arkebiskopens-obesvarade-fragor/

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

25 augusti 2015 11:21

O.T

Medlem i Sannfinländarna skyller flyktingproblemet på Sverige.

http://se.sputniknews.com/norden/20150825/552081.html

 
Ingen bild

realisten

25 augusti 2015 11:33

@Göta
Finns inga socialistiska regimer i Europa numera och varför är det bara kommunister som tycks begripa att all religion bara är gammal vidskepelse.

 
Ingen bild

Lena

25 augusti 2015 11:38

Bra inlägg @Göta 11.00
Tänk om vänsterfolket kunde skaffa sig lite kunskaper. Tänker på Iran. Under -70-talet bedrev både kommunister och extremreligiösa hets mot Shan, som till slut innebar att de var tvungna att lämna landet när den religiösa ledaren Khomeni återvände från sin tillflyktsort i Paris. Kommunisterna jublade. MEN vad som sedan hände var att de religiösa nya herrarna vände sig MOT sina tidigare allierade (kommunisterna) och började jaga dem, mördade och slängde många i fängelset. Detta är nutidshistoria och de borde den mest oinsatta, historielösa vänsterperson känna till. Efter denna period vad Khomeni o Co ensamma att täppan att styra och har så varit sedan dess. T ex så finns en lag i Iran som tvingar kvinnor att sätta på sig en "chardor" som täcker hela håret och hela vägen ner till fötterna , men endast på kvinnor, hm, underligt detta att det endast är kvinnor som syndar. Ni på vänstern - ta och läs på!

 
Ingen bild

Lena

25 augusti 2015 11:44

OT
Kan inte låta bli att länka till Tino Sanadaji när han kommenterar detta med den mentalt sjuke Behrang Kianzad som svt debatt tycker är så fantastisk klok i t ex hedersdebatten förra torsdagen. Här tar Tino fram alla argument för att pulverisera denna galning.

http://www.tino.us/2015/08/behrang-kianzad-diskuterar-hedersfortryck/

 
snoffsan

snoffsan

25 augusti 2015 12:13

Det är bedrövligt det som händer i landet. Nu när pengarna inte verkar räcka längre, skall man höja bensinen igen. Man kan ju bara gissa vart dessa kommer hamna, i det svarta slukhålet.
Gratis busskort till alla, utom svensken som jobbar och sliter, för att politiker har fått storhetsvansinne.
Om nu skattepengarna inte räcker längre, och man måste höja bensinen, för att få in mer pengar till denna dårskap, hur blir det längre fram?
Massinvandringen skall ju fortsätta, alla politiker skriker mer hela tiden.
Tycker det är för jäkligt det som händer just nu.
När skattepengarna inte längre går till vår välfärd, borde vi inte slippa betala skatt då?
Hoppas länder runt om i Europa reser mot Sveriges politiker, dessa är skyldiga till det kaos som händer i andra länder, med folk som fullkomligt raserar deras länder.
Det är många år till valet, men hoppas innerligt att Dö diktaturen avgår frivilligt innan dess.

http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

25 augusti 2015 13:02

Mer allvarsord från Finland.

http://www.friatider.se/finsk-politiker-skyller-asylkaos-p-sverige

 
Ingen bild

Pendlare

25 augusti 2015 13:15

Det är numera kaos som råder på tåget mellan Hultsfred-Kalmar. Det är knökfullt så nypåstigna i Hultsfred och senare får stå hela sträckan till Kalmar!Jag har därför köpt mig en gammal bil och kör sträckan med den istället.Inte bra för miljön men min när-miljö är bättre.Sedan vill jag varna resenärer att ta med sig sin hund på tåget eftersom jag vid ett flertal tillfällen sett sk nyanlända spotta efter hundar,ja tom ledarhundar!

 
Ingen bild

Zetor

25 augusti 2015 13:32

De som går i pension i höst får kanske 60% av sin nuvarande lön , då blir de nog många som knyter näven vid köksbordet ,för att få något sånär i pension så bör inkomsten ligga på minst 5 hundra tusen om året ! Tänk på det ni som kanske bara har några år kvar till pensionen , sanningen är ibland bitter !

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 augusti 2015 14:18

Funderat:
Vågar någon tidning snart att vägra SD,s insändare...
När får våra pensionärer över 75 också busskort..?
Att vara mellanchef på Migrationsverket måste nog bara ett bra jobb. Iaf, är man säker på att SVT,s Uppdrag Granskning eller andra grävande journalister blir besvärande...
Gårdagens omtalade Aktuelltreportage väcker många frågor och mycket ilska.
Kommer det att finnas några killar mellan 18 - 25 år kvar i Afganistan..?
När kommer SD,s första nyhetssändning på Youtube..?

 
Ingen bild

Demokratur

25 augusti 2015 15:15

Den nya adeln regerar... Resor betalda av dumsvensken... Och tydligen får man beväpna sig om man tar med sin hund på de mångkulturella tågen i äckel-Sverige. Men dumsvensken har ju röstat för detta så..

 
Ingen bild

Lärare

25 augusti 2015 15:40

Ipsos och Demoskop måste komma vilken dag som helst.
Ipsos i morgon eller om nån dag!
Demoskop rejält försenad!

Vi tippar väl runt 20 - 25% där också!

 
Ingen bild

Niklas R

25 augusti 2015 15:48

@realisten
För att kommunisterna vill inte ha någon konkurrens om folkets dyrkan. Folket skall dyrka ledaren och partiet samt deras ord som påbud från en högre makt.

@göta
Du får inte glömma att islam är socialisternas allierade i kriget mot den västerländska demokratin - enligt socialisterna. Eftersom de är idioter så glömmer de av att varje gång muslimer och socialister har gjort uppror tillsammans mot demokratin så har det slutat med att muslimerna efter revolutionen hängde alla socialister.

 
Ingen bild

Göta

25 augusti 2015 15:53

@Lena (11:38)
Stämmer bra det du skriver om kommunisternas och islamisternas gemensamma störtande av Shahen i Iran på 1970-talet.

Med kommunisternas hjälp fick det iranska folket en ny regering. Istället för den störtade Shahens sekulära konstitutionella monarki blev det nu den fundamentalistiska Ayatollah Khomeini som regerade tillsammans med sina fanatiska islamister, och som började med att arkebusera icke-islamister på löpande band, inklusive sina kommunistiska medhjälpare.

Av de som hann undan flydde mängder av kommunister till Sverige. En del av dessa samt deras svenskfödda barn, tillhör med största säkerhet nu den skränande och stenkastande vänstermobben vid SD:s torgmöten.



 
Ingen bild

pellesnick

25 augusti 2015 17:52

När man läser detta så tror man inte att det är sant.Jag har en Lillebror som har Downs Syndrom och jobbar åt Kalmar Kommun på daglig verksamhet.Han betalar 6800 Kr varje år för att komma till sitt jobb med färdtjänst Han får även fylla på sin Reskassa med flera hundra kronor varje månad för att kunna åka till Maxi eller andra affärer för att handla mat och dyl. Nu vill inte jag och min Lillebror se fler fakturor från KLT eller Landstinget på resor.Ska Nysvenskar och illegala få gratis kort så kan min Lillebror och alla hans kompisar som jobbar varje dag för en lön på ca 50 kr i månaden när maten är betald också få ett gratis kort.Detta gäller även för alla våra Pensionärer som har slitit i många år.När det gäller den kommande Bensin och Dieselhöjningen så vet varje vaken Svensk vart dom pengarna kommer att gå till. Hörde precis på TV om Novus och SD går kraftigt framåt och det känns helt underbart inombords.
Mvh
Pelle Friberg

 
Ingen bild

Zetor

26 augusti 2015 09:05

När man läser om det här med fria busskort för asylanter så kan jag inte låta bli att tänka på det lilla samhället Fågelfors där bor det sedan många,många år ett 40 tal familjer med utländska namn som varken har inkomst av vare sej kapital eller tjänst =ingen har arbete utan vi naiva svenskar betalar för deras leverne ,kommer säkert aldrig ut i jobb ! DÅ är det bara ett postnummer som jag räknat på ,det finns 11 till i kommunen !

 
Lotta

Lotta

26 augusti 2015 12:31

"Vi har en konsult inne som tittar på frågan men än kan jag inte säga något om vad resultatet kan bli, det är så att säga inte någon brådska med utredningen, säger Ulf Nilsson (S), ordförande i Trafikstyrelsen."

– Frågan om KLT:s taxor är ju en budgetfråga för landstinget och i budgetarbetet för 2016 finns inte några sådana här förslag med. Min bedömning är att de förändringar som kan bli aktuella därför inte kommer att genomföras under 2016, det skulle överraska mig mycket om så blir fallet. Men så fort utredningen är klar kommer vi att ta upp diskussionen om eventuella förändringar av taxesystemet, förklarar Ulf Nilsson.

Varför behöver man ta in en konsult för dyra pengar som "skall titta på frågan"? Det är väl bara att ge ärendet till samma person som så lättvindigt gav alla "asylsökande" gratis busskort. Självklart är då denna person lika frikostig med skattepengar för att ge våra pensionärer gratis busskort. De om några har gjort sig förtjänta av gratis busskort anser jag.

http://www.barometern.se/kalmar/inga-gratis-bussresor-for-pensionarer-under-2016/

Artikeln går "konstigt nog" inte kommentera.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

hans

26 augusti 2015 14:04

Resultatet i Barometern idag var knappast oväntat. Inga pengar i budget till gratis resor till medborgare. Pengarna är slut. Kanske nästa år (yeah right!). Som sagt till vissa saker finns det pengar i drivor för resten av oss är ladan tom.

 
Ingen bild

Zetor

26 augusti 2015 18:43

Bra skrivet Hans!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards