thoralf

Alla inlägg under augusti 2015

Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2015 00:12

En bild säger mer än tusen ord!


 


First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.


Läs artikel i Metro.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21279957.abANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2015 20:22

På Metros webbsida finns en nyhet om att SD är största parti enligt en mätning från Yougov men när man klickar på rubriken för att läsa artikeln så får man meddelandet "Sidan kunde inte hittas".


    


Mörkar Metro opinionsmätningen från Yougov?


Enligt uppgift på sociala medier skall det vara enligt nedan.


"2015-08-19 15:30 ... . SD får 25,2 procent medan Socialdemokraterna hamnar på 23,4 procent och Moderaterna 21,0 procent, visar Yougovs undersökning. Sammanlagt har 1 527 intervjuer..."


I så fall skulle det vara en uppgång med 5,1 procentenheter sedan mätningen i juni för SD!


Är detta den mörkade artikeln?


 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2015 13:39

 


Den kristna tidningen Världen idag lyfter situationen vid asylboenden i Kalmar län i tre artiklar idag. Artiklarna visar med all tydlighet att muslimer särbehandlas av Migrationsverket när det t.ex gäller mat under Ramadan.


Några citat från artiklarna.


”Mannen är chockad över det Sverige dit han sökt sig som flykting.

– Jag trodde att jag kom till ett kristet land. Jag hade rymt från dessa fanatiska människor i mitt hemland. Och nu hittar jag dem här. Varför gör den svenska regeringen inget åt dem?”

 

”Han berättar hur kristna på asylboendet vid ett tillfälle – efter att ha sett behoven hos många av de boende – gick till Svenska kyrkan och bad om hjälp.

– Kyrkan skickade då med oss mycket kläder. Vi delade sedan ut kläderna på boendet – till både kristna och muslimer, betonar han.

– Kan du tänka dig att en del muslimer talar illa om oss ändå. Vi gör gott mot dem, de gör ont tillbaka. Varför? För att vi är kristna.”


Migrationsverkets presschef erkänner i en av artiklarna att man särbehandlar muslimer!

 

”Att bara muslimer, inte kristna, får särskild kost vid sina fasteperioder beror på en miss hos Migrationsverket.
– Vi har gjort fel, säger presschef Fredrik Bengtsson sedan Världen idag ringt upp.”

 

Har man sökt asyl i Sverige får man lära sig äta svensk mat. Personligen anser jag att ingen halalslaktad mat eller annan specifik mat skall serveras vid svenska asylboenden. Kostnaderna ska hållas så låga som möjligt även för kosten vid alla asylboenden.


 

http://www.varldenidag.se/nyhet/2015/08/19/Muslimer-fick-hjalp-kristna-fick-nobben/


http://www.varldenidag.se/nyhet/2015/08/19/Kyrkan-Detta-ar-orimligt/


http://www.varldenidag.se/nyhet/2015/08/19/Migrationsverket-Vi-har-gjort-ett-misstag/


Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2015 22:02

 

Högby fyr med fyrvaktarbostad en augustikväll 2004.            Foto Thoralf Alfsson


Ännu en dag utan ett svenskt opinionsinstitut kom med en opinionsmätning! Nu har det gått 40 dagar.


Kalmar kommun och majoriteten har nu insett att man kommer förlora i förvaltningsrätten och har beslutat stänga tiggarcampingen vid Salve. Det är egentligen ganska bedrövligt att Kalmar kommun själva inte klarar av att följa lagarna om bygglov och vad den befintliga detaljplanen tillåter.


 

Tiggarcamping vid Salve.     Foto Thoralf Alfsson


Kommunalrådet Dzenita Abaza (S) överraskar dock i artikeln.


”Dzenita Abaza menar också att så länge det finns en marknad för tiggarna så kommer de hit för att stanna. Hon menar att så länge Kalmarborna lägger pengar i kopparna så kommer de återkomma.

Ger du själv pengar till tiggare?

– Ärligt talat, nej. Det leder ingen vart.”


Jag kan bara instämma! Det uttalandet skall hon ha lite beröm för. Nu får vi se om godhetsapostlarna kommer jaga henne för detta uttalande imorgon.


Sedan får vi se vad kommunen hittar på för ny plats eller annat till tiggarna! Det kanske blir bostäder på Varvsholmen. Vem vet.


 


Jag orkar snart inte lyssna på vare sig nyhetssändningar i radio eller på TV. De fylls av reportage om invandring, asylsökande, ensamkommande unga män, invandrare som begår brott, muslimska terrordåd, IS och Migrationsverkets siffror. Ingen av journalisterna i media (public service) ställer ändå inte frågan om vi borde minska invandringen. Volymerna!


De ställer hellre inga frågor om kostnaderna för världens generösaste invandring. Kostnader som svenska skattebetalare får stå för.


Enligt de siffror som lämnades av Migrationsverket idag så ökar sannolikt skattebetalarnas kostnader med ca 60-70 miljoner kronor/dag på årsbasis. Eller 20-25 miljarder kronor/år.

7-klöverns politiker tiger. Framförallt statsminister Stefan Löfven och ansvarig minister Morgan Johansson. Vilka ryggradslösa socialdemokrater.


Jag uppmanade i ett tidigare blogginlägg till ett skatteuppror angående kostnaderna för invandringen i samband med kommande deklaration nästa år. Jag kommer återkomma med mer detaljer om hur ett sådant skatteuppror skulle kunna utformas enligt konstens alla regler. Eller rättare sagt enligt skattelagstiftningen.När jag petades från riksdagslistan förra året blev jag väldigt sårad och jag tog väldigt illa vid mig. Men jag bet i det sura äpplet och höll huvudet högt och fortsatte minst sagt lika intensivt att jobba för partiet och med min blogg. Under de båda valrörelserna och sommaren förra året delade jag ut 42 900 flygblad/foldrar enligt mina anteckningar (12 000 var infoblad om min blogg). Det mesta gjordes med hjälp av min trehjuling i Kalmar och på Öland.


Andra springer till tidningen och gråter ut när det inte blir som de tänkt sig! Väldigt vuxet! Men det kanske är det som de kallar ”SD in i märgen”.


 


En profil på norra Öland har gått bort läser jag i Barometern. Jag har alltid varit lite fascinerad av konstnären Stephan Lundhs bostad, fyrvaktarbostaden vid Högby fyr på östra Öland. Jag har gjort några besök när det varit öppen atelje. Undrar vad som händer med bostaden. Skulle vara spännande att bo där en vinter. Den som har läst "Nattfåk" av Johan Theorin förstår kanske vad jag tänker. Läs krönikan i Barometern.

Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2015 23:23

 


Tidningen Dagens Samhälle producera intressanta och icke politiskt korrekta artiklar på löpande band. Har läst senaste numret idag och hittade flera läsvärda artiklar. Tänkte jag skulle nämna några artiklar.


Magnus Ranstorp är intervjuad om terrorbekämpning. Han kritiserar hur illa Sverige och politikerna har skött terrorbekämpning i förhållande till våra nordiska grannländer.


”Men han ser också en politisk beröringsskräck och ett märkligt debattklimat i Sverige med snabba anklagelser om rasism och islamofobi. Det avhåller politiker från att prioritera terrorbekämpning.

-          Det där ser jag inte alls i andra länder. Sverige är den udda fågeln. Men om vi inte snabbt får bättre fart på det förebyggande arbetet mot extremism har vi snart mångdubbelt fler personer med låg våldströskel som springer omkring som osäkrade handgranater.”


Svensk Kyrkan får sig en rejäl omgång för sin likgiltighet när kristna utrotas i Mellanöstern i en artikel. Skribent Eli Göndör.


En tre sidor lång intervju med Mona Walter. Där hon sågar de flesta partier förutom Sverigedemokraterna. Utan menar att det enda partiet som lyssnat på hennes kritik mot islam är SD.

F! och KD  får kraftig kritik men även Svenska Kyrkan. En bra och objektiv artikel som borde läsas av många. Finns tyvärr inte på nätet.


Mats Edman har även en krönika om Sveriges romer som kan ”utnyttjas” om man tänker till lite. Rubriken på krönikan är ”Sveriges romer lever också utanför samhället”. Enligt forskning saknar 8 av 10 romer egen försörjning i Sverige.


”Rapporten konstaterade att hela 80 procent (!) av de 50 000 svenska romerna levde i permanent utanförskap utan egen försörjning. I Malmö var 90 procent av stadens 3 500 vuxna romer bidragsberoende.

Utredningen uppskattade samhällskostnaden för att hålla 8 av 10 romer i utanförskap till oacceptabla 12–13 miljarder kronor per år eller 560 miljarder under en livstid (Nilsson/Wadeskog).”

 

Det här uppgifterna är väldigt intressant då de utan tvekan kan överföras på andra grupper i samhället som lever i utanförskap och med bidragsberoende. Det innebär alltså att ca 40 000 romer är bidragsberoende.

12 000 000 000 / 40 000 = 300 000 kronor/person och år.


Hur många invandrare finns det i vårt land som lever i utanförskap och är bidragsberoende? Enligt senaste rapporten finns det ca 180 utanförskapsområden, där ca 600 000 lever. Hur stor del av dessa har invandrarbakgrund?


Hur många andra invandrare lever i utanförskap med bidragsberoende men som inte lever i ett ”officiellt” utanförskapsområde.


Summerar man detta antal kan man också få en siffra på vad invandringen kostar. Är det 300 000 personer, 400 000 personer, 500 000 personer eller betydligt fler.


300 000 personer * 300 000 kronor = 90 miljarder kronor/år

500 000 personer * 300 000 kronor = 150 miljarder kronor/år

700 000 personer * 300 000 kronor = 210 miljarder kronor/år


Hur mycket tror du att invandringen kostar varje år?


För att inte tala om under en livstid?

Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2015 13:19

"Så snart som nyheten om dubbelmordet har nått ut startar medias försök till damage control. Skuldbördan ska så snabbt som möjligt fördelas efter traditionellt, inarbetat mönster:


Svenskarna är alltid skyldiga – även om de inte har begått något brott.
Invandrare är alltid offer – även om de har begått brott."


Det är ett måste att läsa krönikan. Den kommer inte publiceras i en enda svensk tidning. Den kommer att hatas av Jan Helin, Tomas Mattsson och Peter Wolodarski. Den borde dessutom tryckas ner i halsen på de mörka krafterna inom svensk media, inklusive public service!


http://snaphanen.dk/2015/08/17/julia-caesar-sveriges-morka-krafter/


 

Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2015 00:21

När en moské brann för ett halvår sedan stod ministrar och partiledare i kö för att få komma med sina uttalanden. När två människor mördas på IKEA är samma personer helt tysta. De väntade inte på vare sig polisutredning eller andra fakta innan de vädrade sina åsikter.


Alice Bah Kuhnke, minister med ansvar för trossamfund.

”Vi ska inte ha utrymme för islamofobi. Det får inte ske i vårt land. Människor ska kunna känna sig trygga i moskéer och synagogor.”


Morgan Johansson, justitieminister

”Vårt land måste stå upp mot främlingsfientlighet och islamofobi och för grundläggande mänskliga rättigheter.”


Anders Ygeman, inrikesminister

”Vi vet inte motivet, men min första tanke är att det är ett hatbrott”


Gustav Fridolin, utbildningsminister

”Det kräver en aktiv politik mot islamofobi och annan rasism, inte minst i skolan”


Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet kommunisterna

”det är svårt att inte koppla samman detta med den hets som finns mot muslimer i Sverige”


Alla citaten kommer från en artikel samma dag som branden inträffade i moskén. Listan kan göras betydligt längre med Beatrice Ask, Emma Henriksson, Erik Ullenhag o.s.v


Det fanns dock de som var villiga att gå ännu längre! Som t.ex Villy Silberstein

”Denna typ av hatbrott äger inte rum i ett vakuum utan utgör en konsekvens av den antimuslimska propaganda som sprids i olika miljöer och som underblåses av Sverigedemokraterna.”Det var inget attentat utan sannolikt barns lek med eld enligt polisen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20463090.ab

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2015 10:01

Om man undantar Sentios opinionsmätning som kom den 23 juli har det inte kommit någon mätning sedan Demoskops den 9 juli. En väldigt lång tid utan att något av de svenska företagen levererat en opinionsmätning.


Ikväll eller imorgon tror jag att minst en undersökning kommer presenteras med anledning av att både Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt håller sommartal under söndagen.


Frågan är om opinionsinstitutet använt sommaren till att gemensamt skruva på sina parametrar för att ”minska” stödet för Sverigedemokraterna?


UPPDATERING!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se