thoralf

Alla inlägg den 9 augusti 2015

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2015 09:40

 

Demonstration i Kalmar.                       Foto Thoralf Alfsson


Den senaste tidens händelser framstår för mig som mer och mer obehaglig. Sverigedemokraternas framgångar i opinionen håller på att förändra debattklimatet och jag kan se en ganska obehaglig utveckling hos vänstersympatisörer som idag ser sin maktposition delvis börja krackelera.


Vilket har fått många skribenter att börja vissa sitt rätta ansikte och därmed blir polariseringen betydligt mer tydlig.


Peter Wolodarskis senaste ledare ”Låt SD vråla för sig själva i svensk politik” är ingen höjdare enligt min mening. Att en chefredaktör mer eller mindre vill att yttrandefriheten inskränks genom att införa någon form av annonsförbud är illavarslande. Det som är rent skrämmande är att han inte med ett enda ord tar avstånd från mobben som stormade Östermalms tunnelbanestation i sin ledarartikel. Men det är ju väldigt bra att DN och Peter Wolodarski bekänner färg.



Vad tror ni att Peter Wolodaarski skrivit om rollerna varit ombyta? Rasistattack? nazisttormning?

 

Vad hade Peter Wolodarski, Jan Helin och Tomas Mattsson skrivit om deras journalist attackerats som Chang Frick? Jag kan se löpsedlarna framför mig!



I veckan har ledarsidan på vänstertidningen ETC gått till storms mot framförallt GP och Alice Teodorescue men även SvD och DI med en rad anklagelser. Det tycks nästan råda ett slags chocktillstånd hos dessa vänsterskribenter. Uppenbarligen har de svårt att acceptera andra röster än sina egna. Däremot inte ett enda fördömande ord om mobben som stormade Östermalms tunnelbanestation. Enligt ETC får uppenbarligen en ledarsida förändra sig, definitivt inte höger ut enligt Sanna Schiller. Hur många tror hon protesterat om tidningen rört sig vänster ut?


Följer man sedan ordbruket på sociala medier ser man att det hårdnar allt mer från vissa vänstergrupper. Dessa vänstermänniskor har länge haft stöd från stora delar av den svenska medievärlden men nu har även det börjat krackelera. Något som dessa människor har väldigt svårt att acceptera utan hätska utfall. Nyheter idag har ett utmärkt exempel på detta som även det är kopplat till ETC.


De mer extrema vänstergrupperna har aldrig dragit sig för att använda våld mot sina politiska motståndare. Ju högre stöd Sverigedemokraterna får i opinionen och ju mer journalisterna börjar förstå åt vilket håll vindarna blåser över massinvandringens Sverige, desto mer desperata kommer vissa vänstergrupper bli. Att vänstermedia inte kraftfullt tar avstånd från mobben vid Östermalm är beklämmande.


Eftersom de inte klarar av att ta debatten kommer de sannolikt överväga istället ta till mer trakasserier, hot och våld i sin egen desperation. Mobben på Östermalm var nog bara ett första exempel på denna utveckling. Jag tror att vi kommer få fler exempel på detta under hösten. En obehaglig utveckling kan komma.  


I Kalmar har vi en egen kommunist, islamkramare och SD-hatare som uppmanar till diverse odemokratiska åtgärder på sin blogg. Han ville att vi skulle försvinna och bojkottas från stadsfesten. Kan meddela att det var ingen som hörsammade hans uppmaning att säga ifrån. Däremot hade vi mängder av människor som kommer rösta på SD i kommande val! När det nu blir ;-=


Han borde väl istället kritisera kommunisterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet eller för den delen även Socialdemokraterna för deras totala frånvaro från stadsfesten. De var också inbjudna av Destination Kalmar. Men uppenbarligen har de svårt att få sina medlemmar att ställa upp i tre dagar. Man kan fråga sig varför?


Under Kalmar stadsfest tog vi ett nytt grepp! Jag hade satt ihop ett bildspel med ca 40 bilder som stod och snurrade vid sidan om. Mycket har funnits på min blogg tidigare. Gick bra att läsa utan att man kom fram till vårt tält och pratade. Det var många som försiktigt granskade vårt bildspel på lite avstånd.


 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards