thoralf

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015

SANDLÅDERUBRIK AV DN

Av Thoralf Alfsson - 21 augusti 2015 23:28

 


En ganska komisk rubrik i DN.


SD slår rekord med 2,6 procentenheter och får 17,8 procent i augusti. Utvecklingen fortsätter med andra ord. Sifo hade 9,9 procent för SD i september 2014. En ökning med ca 8 procentenheter i Sifo under ett år.


DN:s rubrik framstår som rena sandlådebeteendet! Räcker Peter Wolodarski ut tungan till SD också?


Jag tycker faktiskt det är riktigt roande att se hur pk-medias medarbetare agerar.Har idag fått några intressanta dokument från Migrationsverket. Skall studera dem och räkna ut lite siffror innan jag kan skriva ett nytt blogginlägg ;-) 
 
Ingen bild

Hebbe

22 augusti 2015 00:37

Vilken fantastiskt slutsats av KG Bergström "Det ska inte uteslutas att Sifo något underskattar SD men inget tyder på att partiet verkligen i dag skulle vara störst i Sverige."
Slutsatser som denna visar på att man inom journalistkåren, oavsett höger/vänsterblaska, förnekar att SD fortfarande drars med en skämmighetsfaktor. Varje gång SIFO m.m har undersökt väljarstödet för SD så har de missat med ett antal procentenheter.......inte tiondels procentenhet.
Om nu inte SD hade funnits,hur hade dagens löpsedlar sett ut? För det talas ju mycket om invandringsproblem och EU-migranter. I Kalmar. Så erkänner både S och M ett misslyckande med tiggarna, fast i andra ord.

 
Ingen bild

Andreas

22 augusti 2015 00:46

DN gör helt rätt. Att SD inte skulle vara störst är en sensationell nyhet.

;-)

 
Ingen bild

Observer

22 augusti 2015 01:15

Wolodarski: Om du läser här, vilket jag tror att du gör. -Hur känner du dig inför den roll som "Bagdad Bob"?
som du innehar för oss i MAJORITETEN av Sveriges befolkning? -Vad är dina planer för livet efter 2018?
.......Fast......Du vågar väl inte svara oss ;)

 
snoffsan

snoffsan

22 augusti 2015 01:32

Vad skall man säga om dessa välfriserade siffror? Någon som vet vilken fråga de egentligen ställde? Vilken affär väljer du - Coop eller ICA Maxi? Vilket kaffe smakar bäst? Lögnen är så uppenbar den kan bli.

Trampkvarnen snurrar på......men hamstern är död.

http://7wm2zu47tn

 
hebbe

hebbe

22 augusti 2015 02:52

Hur fördelas resurserna i vårt land, när polisen enbart kan lösa inbrottsproblematiken genom medborgargarden?

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/polisen-varnar-ovanligt-manga-inbrott

 
Ingen bild

Tor Rusk

22 augusti 2015 03:56

Det börjar bli stor humor hur pk-media slingrar sig. Mina utländska vänner från Rumänien, Tjeckien, Polen, Chile, Vietnam, Tyskland, Finland och Turkiet bara skakar på huvudet och säger samfällt: Är svenskarna inte riktigt kloka? Nu är jag naturligtvis en extraordinärt stor rasist som gift mig med en invandrare och som överallt hatar alla invandrare (det är därför mina vänner inte är mina vänner - eftersom jag är rasist). Alltså hatar jag alla invandrare - även min kära hustru, eftersom jag är rasist. Dessutom är jag nog lite smyg-nazist eftersom jag tycker att var och en skall försörja sig själv, utan att leva på andra. Så Ni ser själva vilken hemsk människa jag är. Så död åt alla invandrare, inklusive min kära hustru, mina kära utländska vänner samt död åt mig själv som har utländskt påbrå. Jag är nämligen rasist. Därför hatar jag mig själv. Och det är därför jag röstar på SD. För jag är ju tydligen rasist. Och nazist. Och fascist.

 
Ingen bild

Odalbonde

22 augusti 2015 05:56

Säg upp prenumerationen på DN om du fortfarande har en.

 
Ingen bild

Hasse

22 augusti 2015 07:28

Jag har ingenting med svensk politik att göra, men som utböling kan jag ingenting annat än förundras över 7-klöverns totalt tondöva och blinda sätt att se på väljarna. Man lever i ett högteknologiskt samhälle som behöver högutbildad arbetskraft, men förhärligar import av personer som knappt kan läsa. Man prioriterar nyanlända framom ursprungsbefolkningen. Arma land!

 
Ingen bild

Johannes

22 augusti 2015 07:38

Skjut inte budbäraren. Det är inte DN som gjort undersökningen utan SIFO. Rubriksättningen är riktig. SIFO säger att SD inte är störst. Vilket också framgår i brödtexten. Frågan är nu. Ska Toralf göra en höna av en fjäder.

 
Svensson

Svensson

22 augusti 2015 07:57

Dom är livrädda,det är därför dom agerar så här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

märta

22 augusti 2015 08:04

Både Mona Muslim och Stefan Röven har ju fikat med Bilderberger gänget! Om inte samtidigt! Men de är väl helt indoktrinerade utav deras åsikter och måste följa deras ord som är väl i det närmaste "lag" då kan man strunta i sitt eget folk!!'

 
Ingen bild

Hacke

22 augusti 2015 08:24

Sd och alternativmedia har verkligen dragit ner byxorna på etablissemanget och blottlagt demokraturens företrädare politiker-/medieetablissemanget i alla dess vidriga former.
Nu börjar dom allt oftare också anta formen av rena clowner som med denna rubrik. En sak är säker. Alla står dom numera i skuggan och tvingas förhålla sig till det som är på allas läppar varje dag varje stund; den framstormande nya sverigevänliga folkrörelsen. Dom kan bara hoppas i sitt vilda fäktande mot övermakten och trixa med institut, siffror och fakta likt Don Quijote mot väderkvarnsvingarna. Lycka till, det kan dom behöva när svensken nu i elfte timmen äntligen tycks ha vaknat.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

22 augusti 2015 08:34

--> Johannes


Du har rätt i sak. Det komiska är att DN inte nämnt något innan. De har varit helt tysta om länge. Inget om Demoskop 9 JULI (18,7%), inget om Sentio 23 juli (23,3% passerade moderaterna) och endast en liten kommentar av en ledarskribent om YouGovs 25,2 där förstaplatsen intogs.
Jag tycker att både en andraplats och en förstaplats är värda en notis.

Nu skriver DN om Sifos redovisning och av rubriken framgår helt riktigt att i Sifos mätning så är inte SD störst.

Det roliga med detta är att, trots avsaknad av rapportering i DN, så utgår rubriksättaren från att DN´s läsare känner till åtminstone Yougovs.

Är det inte både konstigt och en smula roligt? Läs förresten Wolodarskis ledare i senaste söndagstidningen. Där anger han skäl till att yttrandefriheten ska begränsas, så att hatsidor ska förbjudas eftersom de har en politisk agenda och inte söker sanningen som "riktiga" journalister.
T ex genom att skriva om 6 svenska män som gruppvåldtar kvinna på Ålandsfärja, eller att Sandviken tjänar 500 miljoner på invandringen.

 
Ingen bild

Hjärtat.

22 augusti 2015 09:08

"Öppna edra hjärtan och tomma huvuden är
en riskabel kombination"

 
Ingen bild

tonton

22 augusti 2015 09:14

Å så kommer man ånyo på den lysande idén att tiga ihjäl och absolut inte låta företrädare av rikets nu kanske största maktfaktor att kommentera och reflektera. Istället ska focus flyttas från tiggeri och massinvandring till bostadsbrist, arbetslöshet och statsskulden. Lösningen på detta är enligt mediapatrasket och de s.k "statsbärande" partierna att låta invasionen av tärande samhällselement eskalera än mer obehindrat. Vilken kategori står för den, i särklass, största- och längsta arbetslösheten? Får vi finansiärer fler bostäder genom ökade mängder av invandrare? Sjunker statsskulden för oss betalare via ett hejdlöst ökande av massinvandingsprojektet? Vad sa hon? -krona för krona...

 
Ingen bild

Bo

22 augusti 2015 09:23

DN är dumma nog att ta in en text från TT. Jag vet igen som ljuger så mycket som TT.
Stödet för SD är stärre än någonsin:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8089083/C1.jpg

 
Ingen bild

Demokratur

22 augusti 2015 09:28

Marken rämnar under PK-etablissemanget. Låt dem hålla på. De vet att de är körda...

 
Ingen bild

Tony

22 augusti 2015 09:50

Och som extra salt i såren fick Stefan Löfven
igår reda på mitt under kräftskivan att SD
är större än S bland arbetarna, allt enligt A.B

Men det är ju inte förvånande, för när fackföreningar
utesluter medlemmar på grund av att dom sympatiserar
med SD, och LO lägger ner stora resurser, och anordnar
kurser för att smutskasta SD blir resultatet så här.
Många känner idag att dom inte har någon nytta av facket,
och när dom då dessutom lägger sig i vem som medlemmarna
sympatiserar med, är måttet rågat. Fackpamparna har heller
inte varit speciellt duktiga på att förbättra för sina
medlemmar, men dom har däremot varit väldigt framgångsrika
på att förbättra fackpamparnas egna löner. Finns inte en
fackpamp idag utan att han har miljoninkomster, vidare
skänker dom stora pengar till Sossepartiet, vilket inte
uppskattas av medlemmarna!

 
Stefan K

Stefan K

22 augusti 2015 10:01

Det behövs inga nyproducerade och dyra komedier i svensk tv. Det räcker gott att gå in på nätet och ta del av etablissemangets bortförklaringar, analyser och miner. man bara njuter av att se på.

Det sägs att S&M ska samverka i migrations/integrationsfrågor. Det är också en välregisserad komisk tillställning. Det är just S&M:s inställning i integrations- och migrationsfrågor som gör att partierna blöder till SD.

S&M verkar inte förstått att också allt fler invandrare väljer att lägga sin röst på SD. Även de tillhör förlorarna i detta asylspel, inte minst de som tillhör LO-kollektivet och deras frustration märker vi nu när rapporterna duggar tätt.

Sifo hävdar att SD inte är störst. Nej, det är varken Mp, V, Fp, C eller Kd.
Däremot vet vi att just Sifo tillhör de opinionsinstitut som prickat sämst i sina mätningar kontra valen.
Med den felprocenten man haft lagt till SD:s nya siffra, skulle SD hamna på cirka 24% och den ökningen skulle ske på bekostnad av S&M. Så nog är SD med och slåss om förstaplatsen på riktigt.
Med tanke på att asylströmmarna kommer att öka kommande år (trots Migrationsverkets dimridåer om minskat asylmottagande 2016) och därmed också problemen och utgifterna, lär SD:s kurva inte peka nedåt, tvärtom....

När folk verkligen fått nog, när konsekvenserna äter sig in i var mans hem och den enskilda individen får se sin vardag förändras på ett påtagligt sätt, då är en lavin satt i rullning.

Det är inte rasism, det är inte fascism, det är en genuin oro för den framtid som väntar oss och inte minst våra barn och barnbarn.
Tyvärr märker inte politiker, journalister, artister, direktörer och höga tjänstemän av denna oro.
De sitter kvar i glastornen med avtal som tryggar deras framtid och verklighetens problem ser de bara genom vindrutan när de svischar förbi alla problemtyngda orter på sin väg till de finare områdena.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Göta

22 augusti 2015 10:56

SVT:s HELT BESINNINGSLÖSA UPPTRÄDANDE
Tänk er in i hur SVT hade uppträtt om det istället för SD hade varit MP som blivit Sveriges största parti i YouGov's undersökning!

Då hade det upprepats som en gigantisk Första-Nyhet minst varje timme. Däremellan hade det varit ett hejdlöst firande med blommor, gratulationer och oavbrutna segerintervjuer med MP:are i TV-rutan dagen lång. Gästsofforna hade varit fullproppade med blomsterbehängda MP-representanter som hade fått uttrycka sin stora glädje och svara hur ofta och hur länge som helst på alla snälla frågor en politiker någonsin kan önska sig, och det ena specialprogrammet efter det andra om "det fantastiska Miljöpartiets historia" hade avlöst varandra i en aldrig sinande ström.

Men nu är det istället de vänstervridna SVT-medarbetarnas stora hatobjekt, SD, som ligger på YouGov's 1:a plats, och då är det självklart inte en enda av segerpartiets representanter som blir intervjuad i propagandamaktens centrum. Nix, då är det endast personer som kan vräka ur sig de gamla vanliga fula lögnerna om SD som ska uttala sig där.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 augusti 2015 10:57

Annat högaktuellt.
Vi nås av nyheten att en "tågskytt" stoppats från att begå en gigantisk massaker på ett Franskt tåg. Även denne terrorost ansåg sig vara "utsänd" från sagofiguren Allah.
I det politiskt korrekta och naiva Sverige, vet ingen, ABSOLUT INGEN vilka människor som finns inom våra gränser...
Inte heller när och var ett liknade dåd händer här...

 
Ingen bild

Kurtan

22 augusti 2015 11:01


Beträffande SIFO siffrorna 17,8 för SD:

Felmarginalen från det senaste valet dvs, 29,79 procent, skulle tillämpat på den senaste SIFO-mätningen 17,8 procent bli 23,1 procent i verkligheten!

Troligen är ännu högre då risken för att bli tagna med "byxorna nere" är minimal då ett facit (val) inte är planerat i närtid...

Desperationen är påtaglig...
Heja Sverige! 
Ingen bild

Hulda mk1

22 augusti 2015 11:06

S&M ska tydligen vara trevligt om alla inblandade är med på allt, frivilligt att minsta vink om avbrott respekteras.
MEN, vad gäller svensk invandringspolitik är S&M en tragedi och en våldtäkt på Sverige och dess innevånare...

Sjuklövern och landets journalister springer nu som råttor på en het bakplåt efter Metro och andra nyligen publicerade väljarsiffror...

 
Ingen bild

Lärare

22 augusti 2015 11:07

Håller med Dig Thoralf!

Det blir roligare och roligare för varje uttalanden som kommer från journalister och övriga PK-ister.

Tänk, att dom inte fattar någonting. Fru Batra sa i TV i morse att "Vi måste bli bättre på integrationen, fler ska komma i jobb etc etc..". i all oändlighet.

Men, dessa infantila uttalanden gynnar bara SD, vi ökar och ökar, så länge ingen annan tar SD:s invandringspolitik, nämligen att minska volymerna med minst 95%. Ja, kanske totalstopp vore det enda rätta idag.

M och S i samarbete för att motverka SD:s framfart, ha ha, tack för det, blir bara dubbelt upp av alla idiotiska utspel!
Inget kan stoppa oss nu!!!

 
Ingen bild

Göta

22 augusti 2015 11:37

Följande uppmaning till Facebook-gruppen "Marxistiska studenter Göteborg" från en av SVT:s s.k "neutrala" journalister avslöjas av Fria Tider. (Observera den avslutande frasen!)

“Hejsan allihopa! Jag jobbar nu på SVT och söker en antirasist till ett
program vi håller på med. En person som tycker att enbart med dialog så
kommer man ingenstans i kampen mot rasism.
Är du den eller känner en person som står för sin åsikt och kan föra en
intellektuell och bra diskussion med intervjuaren.
Skriv gärna ett pm till mig!
Kampen fortsätter!"

http://www.friatider.se/svt-medarbetaren-till-kommunisterna-kampen-forts-tter

 
Ingen bild

Lena

22 augusti 2015 11:57

@ Jan Eriksson 08.34
Din referens till DNs senaste ledare av Wolodarski förra söndagen "där han anger skäl till att yttrandefriheten ska begränsas, så att hatsidor ska förbjudas eftersom de har en politiskt agenda och inte söker "sanningen" som riktiga journalister".

Det är dessa "riktiga" journalister som har en politisk agenda, nämligen att tysta ursprungsbefolkningen, och att propagera för att alla ska tycka som överheten. Det här måste verkligen bekämpas, jag blir mycket orolig när jag hör detta

Lyssna istället på Redicecreations när de intervjuar en aktivist i USA som inte är inställd på politik men på att göra människor medvetna om att de är utsatt för NLP (Neuro-lingvirtic-programing) vilket är en slags hypnos o kontroll av vad en som är programmerad tänker när de t ex hör ett ord som "nazist" eller "fascist". Vissa programmerade tankar dyker upp för dem som inte är medvetna. Speciellt barnen är utsatta för detta i skolor och tv,s barnprogram.
(På Tv pratar man hela tiden om PROGRAM, din hjärna programmeras när du tittar och om du inte är tillräckligt medveten om vad du ser, hör etc.) Med semantik kan man lura i människor vad som helst. Just nu har "eliten" bestämt att vi ska alla gå i deras ledband och tycka precis som de gör.
Som tur är så vaknar många upp och motsäger sig detta, SDs framgångar är ett folkuppror.

http://www.redicecreations.co/radio/2015/08/RIR-150817.php

 
Ingen bild

Morningstar

22 augusti 2015 18:04

@Lena. Lyssna gärna även på Caravan to Midnight med John B Wells. Han har varit gäst hos Henrik ett par gånger genom åren. Finns även en YouTube-kanal där han lägger upp en del program för icke-medlemmar. Så att folk får en chans att bilda sin egen uppfattning. Ett av programmen som gått senaste veckan heter The Pope from Hell och gästen är en fader John Kramer. Den agenda vi ser nu med HBTQ och liknande även i Sverige verkar styrt av jesuiterna i Vatikanen. Vad annat kan man vänta av en kyrka som genomsyras av pedofili, har en satans tron och som sysslar med interfaith, där som här.

 
Ingen bild

Jan jansson

22 augusti 2015 20:16

@Johannes

Nej, SIFO satte knappast rubriken, det gjorde DN. Eller menar du på fullaste allvar att opinionsundersökningar levereras med sammanfattande rubriker, av typen: "KD minskar, igen!" eller "FI fortfarande under spärren"...?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57


  På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.   Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen k...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se