thoralf

Alla inlägg den 28 augusti 2015

Av Thoralf Alfsson - 28 augusti 2015 22:46

 

Lilla Högsby station en fredag.                                      Foto Thoralf Alfsson


Har de senaste veckorna fått flera vittnesmål över de effekter som Migrationsverkets och Kalmar Läns Trafiks överenskommelse om gratis busskort till asylsökande fått (gäller även tåg inom länet). Ett antal fullbetalande kunder har slutat eller funderar på att sluta åka med kollektivtrafiken på grund av de olägenheter som de nu upplever med överfyllda bussar eller tåg på vissa avgångar och vissa sträckor. Att betala fullt pris men sedan tvingas stå upplevs inte som ett tillfredsställande alternativ enligt dessa resenärer.


Jag kan inte bedöma hur stort problemet är men jag tror att de vittnesmål jag fått stämmer i väldigt stor utsträckning. Om etniska svenskar som betalar ordinarie pris på sina månadskort istället börjar köra bil på grund av att man känner sig otrygg och obekväm på bussar och tåg kan de långsiktiga konsekvenserna bli kostsamma för Kalmar Läns trafik.


Den irritation som vissa grupper känner i samhället över att man måste betala 1 440 kronor för ett månadskort, samtidigt som asylsökande får dessa månadskort gratis, månad efter månad och år efter år kommer sannolikt leda till starka protester och väljarflykt från de partier som stödjer dessa galenskaper och diskriminering av den egna befolkningen.


Sverigedemokraternas landstingsgrupp har nu ställt en interpellation till kommande Landstingsfullmäktige angående dessa gratis busskort och om en enskild tjänsteman på Kalmar Läns trafik kan ta ett beslut om subventioner på årsbasis om ca 50 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.

Frågan är om det socialdemokratiska landstingsrådet Anders Henriksson själv kommer svara på interpellationen eller om han kommer skicka fram någon annan att svara! För att rädda sitt eget skinn!


Anders Henriksson valdes nyligen dessutom till vice ordförande för SKL (Sveriges Kommuner o Landsting). Därför blir det extra intressant att se om Anders Henriksson själv vågar svara på interpellationen eller om han fegar ur. Jag tror personligen på det senare!


De senaste dagarna har jag varit upptagen med att ta hand om alla saker i mitt föräldrahem i Södra Vi. Huset skall ut till försäljning! När jag stannade i Vimmerby för att handla hajade jag till vid denna skylt. Tyckte först att det stod al-Shabab. Men det kanske inte är så avlägset! Är det den här utvecklingen som svenskar önskar sig eller är det bara 7-klöverns våta dröm? Min är det definitivt inte!


 




Många intressanta möten de senaste dagarna. Samtal som visar att många reagerar på hur media arbetar, inte minst på det lokala planet. Väldigt många har reagerat på hur lokal media inte låter mig uttala mig i olika frågor. Både lokalt och nationellt, har kanske inte tänkt så mycket själv på det men när andra reagerat så kanske det ligger något i deras reflektioner. Samtidigt stämmer det att media mer sällan hör av sig för att få min uppfattning i en politisk fråga.


Ser fram emot morgondagen i Sölvesborg! Har några möten inbokade efter Jimmies sommartal som kan bli riktigt intressanta. Men det lär jag återkomma till på bloggen. Men framförallt ser jag ifram emot alla spontana möten under dagen och kvällen med nya och gamla medlemmar i Sveriges bästa parti!


Nytt All Time High på bloggen och då är det flera dagar kvar på månaden! Mycket roligt och trevligt!


PS


Jag älskar DÖ!



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards