thoralf

Alla inlägg under augusti 2015

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2015 09:40

 

Demonstration i Kalmar.                       Foto Thoralf Alfsson


Den senaste tidens händelser framstår för mig som mer och mer obehaglig. Sverigedemokraternas framgångar i opinionen håller på att förändra debattklimatet och jag kan se en ganska obehaglig utveckling hos vänstersympatisörer som idag ser sin maktposition delvis börja krackelera.


Vilket har fått många skribenter att börja vissa sitt rätta ansikte och därmed blir polariseringen betydligt mer tydlig.


Peter Wolodarskis senaste ledare ”Låt SD vråla för sig själva i svensk politik” är ingen höjdare enligt min mening. Att en chefredaktör mer eller mindre vill att yttrandefriheten inskränks genom att införa någon form av annonsförbud är illavarslande. Det som är rent skrämmande är att han inte med ett enda ord tar avstånd från mobben som stormade Östermalms tunnelbanestation i sin ledarartikel. Men det är ju väldigt bra att DN och Peter Wolodarski bekänner färg.Vad tror ni att Peter Wolodaarski skrivit om rollerna varit ombyta? Rasistattack? nazisttormning?

 

Vad hade Peter Wolodarski, Jan Helin och Tomas Mattsson skrivit om deras journalist attackerats som Chang Frick? Jag kan se löpsedlarna framför mig!I veckan har ledarsidan på vänstertidningen ETC gått till storms mot framförallt GP och Alice Teodorescue men även SvD och DI med en rad anklagelser. Det tycks nästan råda ett slags chocktillstånd hos dessa vänsterskribenter. Uppenbarligen har de svårt att acceptera andra röster än sina egna. Däremot inte ett enda fördömande ord om mobben som stormade Östermalms tunnelbanestation. Enligt ETC får uppenbarligen en ledarsida förändra sig, definitivt inte höger ut enligt Sanna Schiller. Hur många tror hon protesterat om tidningen rört sig vänster ut?


Följer man sedan ordbruket på sociala medier ser man att det hårdnar allt mer från vissa vänstergrupper. Dessa vänstermänniskor har länge haft stöd från stora delar av den svenska medievärlden men nu har även det börjat krackelera. Något som dessa människor har väldigt svårt att acceptera utan hätska utfall. Nyheter idag har ett utmärkt exempel på detta som även det är kopplat till ETC.


De mer extrema vänstergrupperna har aldrig dragit sig för att använda våld mot sina politiska motståndare. Ju högre stöd Sverigedemokraterna får i opinionen och ju mer journalisterna börjar förstå åt vilket håll vindarna blåser över massinvandringens Sverige, desto mer desperata kommer vissa vänstergrupper bli. Att vänstermedia inte kraftfullt tar avstånd från mobben vid Östermalm är beklämmande.


Eftersom de inte klarar av att ta debatten kommer de sannolikt överväga istället ta till mer trakasserier, hot och våld i sin egen desperation. Mobben på Östermalm var nog bara ett första exempel på denna utveckling. Jag tror att vi kommer få fler exempel på detta under hösten. En obehaglig utveckling kan komma.  


I Kalmar har vi en egen kommunist, islamkramare och SD-hatare som uppmanar till diverse odemokratiska åtgärder på sin blogg. Han ville att vi skulle försvinna och bojkottas från stadsfesten. Kan meddela att det var ingen som hörsammade hans uppmaning att säga ifrån. Däremot hade vi mängder av människor som kommer rösta på SD i kommande val! När det nu blir ;-=


Han borde väl istället kritisera kommunisterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet eller för den delen även Socialdemokraterna för deras totala frånvaro från stadsfesten. De var också inbjudna av Destination Kalmar. Men uppenbarligen har de svårt att få sina medlemmar att ställa upp i tre dagar. Man kan fråga sig varför?


Under Kalmar stadsfest tog vi ett nytt grepp! Jag hade satt ihop ett bildspel med ca 40 bilder som stod och snurrade vid sidan om. Mycket har funnits på min blogg tidigare. Gick bra att läsa utan att man kom fram till vårt tält och pratade. Det var många som försiktigt granskade vårt bildspel på lite avstånd.


 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2015 20:31

 


Trött i både ben, fötter och huvudet efter 3 heldagar i vårt tält på Kalmar stadsfest. Om jag orkar skall jag lyssna till ett danska bluesbandet Thorbjörn Risager ikväll innan stadsfesten är slut.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2015 22:23

Nästa söndag har vi medlemsmöte i Kalmar för distriktets medlemmar. Partiets kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson kommer men det finns mer på programmet t.ex Kalmar läns museum!


Vi har också en överraskning som inte funnits med i programmet tidigare. Vår EU-parlamentariker Kristina Winberg har också lovat att prata en stund om första året i EU-parlamentet.


Nu hoppas jag att fler anmäler sig till detta möte. Sista anmälningsdag är på måndag, den 10 augusti.


Skulle någon inte fått vårt medlemsutskick på mejl eller brev får ni gärna kontakta mig.


Idag har det varit bra fart vid vårt tält på Kalmar stadsfest. Det har rullat på med många och intressanta samtal. Några av samtalen kommer jag sannolikt återkomma till i blogginlägg. Kristina Winberg och hennes närvaro under några timmar höjer temperaturen.


Igår var vi enda parti sam hade en köpt plats. Det var visst något ungdomsförbund och några vilsna ungdomar som delade ut vykort från något som kallades Muf.

Idag var även Folkpartiet på plats med ett tält. Men det var väldigt glest med besökare där.


S och M lyser med sin frånvaro. Enligt en företrädare från S har partiet svårt att få folk att ställa upp ideellt när det inte är valrörelse. Allianspartierna har det nog lika svårt men jag gissar att ingen har så stor lust att stå på stan och försvara decemberöverenskommelsen.


 

Fullt hos SD, öde hos FP längst bort i bild.                Foto Thoralf Alfsson

Av Thoralf Alfsson - 6 augusti 2015 23:55

Vad skönt det är att läsa att det finns ministrar i vårt grannland som vågar säga ifrån mot muslimer som försöker utnyttja ”rasistkortet” när myndigheter inte tolererar deras religiösa och kulturella krav i arbetslivet.


Mannen vill inte arbeta med kvinnor, städjobb, inte med alkohol eller kött som inte är halalslaktat. Danska myndigheter anser därmed att inte står till arbetsmarknadens förfogande och därför har han inte rätt till ekonomisk ersättning som arbetslös.


Intergrationsminister Inger Stöjberg från Venstre säger ”at han bør "blive en del af Danmark" eller bosætte sig i et andet land”.  


Hon fortsätter sedan enligt följande.


"Han skal i hvert fald ikke være her i den tro, at han kan pådutte os at leve efter Koranen. Hvis jeg flytter til Islamabad i Pakistan, forventer jeg heller ikke, at alt er som i Rødovre," siger ministeren.

 

Det finns inte en minister i Sverige som skulle våga säga något liknande. Det finns inte ens en riksdagsledamot från 7-klövern som skulle våga säga det. Tänk vad Helin, Mattsson och Wolodarski skulle jaga den politikern.  


Läs artikeln från Jyllands-Posten.


Under dagen och Kalmar stadsfest har jag fått lyssna till mer än ett vittnesmål där muslimer i Sverige särbehandlas på grund av religion och kulturella skäl. Något som retar upp väldigt många människor.


I Sverige fungerar däremot "rasistkortet" väldigt bra. 


 

Trevlig dag på Kalmar stadsfest.

Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2015 19:17


Stockholms Lokaltrafik är så bekymrad över personsäkerheten för den mobb som igår kväll attackerade Östermalms tunnelbanestation och vandaliserade Sverigedemokraternas annonskampanj att man nu avbryter delar av annonskampanjen. Det är pinsamt av ledningen för SL.

Om annonserna sätts upp igen kan mobben ramla och slå sig och därför avbryter man delar av kampanjen. Vet inte om jag skall skratta eller gråta? Vilken enorm feghet!


Den skräniga vänsterminoriteten bestämmer över den tysta majoriteten!

 

De senaste dagarnas händelser visar med all tydlighet på det sjukdomstillstånd som Sverige befinner sig i. Inte minst hur public service missbrukar sitt uppdrag.


Jag har letat efter kommentarer från någon företrädare från något av partierna i 7-klövern men har inte funnit något. Ingen vågar uppenbarligen uttala sig. Pinsamt!


Förutom att någon vill förbjuda all politisk reklam i tunnelbanan! Vilken knäppskalle! Var bli då nästa plats som skall förbjuda politisk reklam.


 


Imorgon börjar stadsfesten i Kalmar och SD är på plats. Kom och besök oss!

Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2015 00:45

I Kalmar finns det en tiggerska som av media kallas Anna. Hon har nu klättrat upp på tak och byggkranar vid ett antal tillfällen, ett tiotal enligt Barometern under de senaste månaderna. Idag var det dags igen. Se följande länkar.


http://www.barometern.se/kalmar/raddningspadrag-i-centrala-kalmar-2/

http://www.barometern.se/kalmar/verkar-vara-ett-moment-22/

http://www.barometern.se/kalmar/skyttegatan-avsparrar-person-pa-tak/

http://www.barometern.se/kalmar/hotar-att-hoppa-for-att-fa-tillbaka-sitt-barn/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/person-pa-tak-igen/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kvinnan-pa-taket-tillbaka-direkt/


Varje gång spärras gator av och förhandlingar inleds med kvinnan. Ibland tar det flera timmar innan kvinnan följer med ner från taket. . Polis, brandkåren, ambulans, insatsstyrkan med förhandlare från Malmö, allt betalas av skattebetalarna. Tidningar och radio rapporterar om händelsen. Journalister och fotografer med dyra teleobjektiv finns på plats i timmar!


Det märkliga är att aldrig har någon av medias fotografer lyckats få ett foto på kvinnan som publicerats. Mycket mäkligt! Vad säger det om tidningarnas fotografer?

 

Får jag chansen utlovar jag mina läsare en eller flera bilder på Anna i aktion på något hustak. Vi får se vad som händer under stadsfesten. Då blir det väl julafton för tiggarna i Kalmar.

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2015 10:55

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg kommer att förstärka vår ”laguppställning” under Kalmar Stadsfest 6-8 augusti.


 


Kristina Winberg kommer att vara på plats vid vårt tält minst mellan ca 13-15 under torsdagen och fredagen för att svara på frågor om vår EU-politik. Vi kanske även får besök under lördagen.


Sverigedemokraterna Calmar kommer att finnas på plats från klockan 10 varje dag under stadsfesten. Vi kommer att ha material för utdelning, möjlighet att fylla i medlemsansökan i Sverigedemokraterna, ballonger till barnen, köra ett bildspel med lokala politiska frågor, visa delar av Jimmie Åkessons tal i Borgholm under valrörelsen 2014 och en hel del annat.


Vi ses på stadsfesten!

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2015 10:06

Migrationsverkets chef Lars Borgemo är helt ovetande även till dess händelser. Vad är det som pågår på asylboendet Kronmunken i Mönsterås?


Migrationsverket tycks inte ha några kunskaper, de anställda vid Kronmunken vet uppenbarligen inte heller något eller är det så att hot och förföljelse tillhör vardagen på asylboenden i Sverige?


Jag återkommer med ett längre blogginlägg om Migrationsverkets chef Lars Borgemo!


Dagens framsida av Östran.


 


”Socialdemokratiska” Barometern fortsätter däremot sin reportage om socialdemokratiska politiker. Igår var det Steve Sjögren som fyllde 60 år och uppmärksammades med en stor artikel. Idag är det socialdemokraten Lasse Johansson, ordförande i Barn- o Ungdomsnämnden.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se