thoralf

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2015

1 200 NYANSTÄLLDA PÅ MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 23 augusti 2015 07:30

Migrationsverket anställer 100 nya medarbetare varje månad. Under de senaste 12 månaderna har Migrationsverket anställt hela 1 200 personer. Därmed har bara lönekostnaden ökat med ca 50 miljoner kronor/månad.


I augusti 2014 skrev jag ett blogginlägg när antalet anställda på Migrationsverket för första gången översteg 5 000 anställda. Ett år senare är nu antalet anställda ca 6 200 personer och den totala lönekostnaden, inklusive social avgifter uppgår därmed till ca 250 miljoner kronor/månad eller ca 3 miljarder kronor/år.


Det finns dessutom inget som tyder på att antalet anställda skulle stanna vid 6 200 personer.


Medellönen för de anställda ligger på ca 30 500 kronor/månad, medianlönen ligger på 27 500 kronor/månad. Toppar gör givetvis GD Anders Danielsson med 133 400 kronor/månad. Så här ser lönetoppen ut på Migrationsverket.


 


Varför GD Anders Danielsson anges som "Skyddad Skyddad" förstår jag inte.


På Migrationsverket jobbar också mängder av personer med utländsk bakgrund och jag kan inte annat än undra över vilken kontroll som Migrationsverket gör av de som verket anställer. Med tanke på att man har anställt ca 100 personer varje månad under det sista året har man då tid att göra riktiga kontroller?


Kan det nu finnas anställda personer på Migrationsverket som fått uppehållstillstånd i Sverige genom en falsk identitet? Finns det IS-sympatisörer bland de anställda?


En migga skrev i fredags på Merith Wagers blogg om att Migrationsverket anställer oerfaren och inkompetent personal. Läs blogginlägget.

 

Jag har ingen större lust att syna varje namn på anställningslistan men så här börjar listan och slutar lista om man går i alfabetisk ordning.  Uppenbarligen finns det ingen Åke, Åsa, Örjan eller Östen anställd på Migrationsverket då listan slutar på Z. Jag tar bara med förnamn!


 


Så här slutar listan.


 


Visst är det mångfald på Migrationsverket.

 

 

När Migrationsverket anställt 1 200 personer under ett år så får jag rysningar när jag samtidigt läser denna insändare från förtroendevalda poliser inom polisregion Syd. Situationen inom polismyndigheten efter omorganisationen tycks vara katastrofal.

 

Kritiken är minst sagt hård mot rikspolischefen Dan Eliasson och regionpolischefen Annika Stenberg.


”Dan Eliasson som är vår rikspolischef, ärvde vi från Försäkringskassan.

Annika Stenberg som är vår regionpolischef, kommer närmast från Skatteverket.”


”Den största gemensamma nämnaren för Annika Stenberg och Dan Eliasson är att ingen av dem hade någon som helst egen erfarenhet av polisarbete när de tillträdde sina tjänster.

 

Det är anmärkningsvärt att man sätter in två individer i en verksamhet som betyder så oerhört mycket för så många, och att de utvalda över huvud taget inte har någon som helst rutin, erfarenhet eller grundläggande kunskap kring det arbete de förväntas att leda.”

 

Med tanke på den utveckling som råder i landet med skottlossningar, handgranater, gängkriminalitet, no go zoner i utanförskapsområden där polisen inte törs åka in i områden om de inte har insatsstyrkan med sig förstår jag att det råder stor frustration inom poliskåren när resurserna inte räcker till, utan att det skall sparas istället.


”Nej Annika, förstärkningar är fel ord. Den totala summan av poliser är konstant efter riksdagsbeslut om antal poliser. Då vi redan är för få poliser i landet så är det så nära en lögn man kan komma att säga att man förstärker när man i själva verket dränerar de ”fattiga kusinerna från landet” för att man tappat greppet i en annan del av regionen. Som en mycket klok numera pensionerad polischef uttryckte saken: ”Vi sitter i en båt med sju hål, men vi har bara fem korkar, så vi flyttar korkar, öser och ror det värsta vi kan, men en idiot kan se att det inte håller i längden”.”

 

Polismyndigheten hade varit i stort behov av dessa 1 200 anställda som Migrationsverket anställt utan något som helst godkännande från riksdagen. Så fungerar det i Sverige! Migrationsverket har fullständig frihet att anställa och svensk polis får inga nya resurser trots en unik och eskalerande situation i vårt land.


”Varför är det så svårt att vara ärlig och uppriktig? Det borde vara enklare än någonsin nu när du har en polisskjorta på dig. Poliser förväntas nämligen tala sanning. Svensk polis måste ha mer resurser så att vi ges möjlighet att klara vårt uppdrag. Hur tror du din egen personal uppfattar dig när du inte levererar sanningen?


Berätta nu vad som egentligen krävs för att vi ska ha en fungerande polis.

Låt oss poliser åter få möjlighet att hjälpa, skydda och ställa till rätta.”

 

Som Sverigedemokrat vet jag precis var jag skulle lägga resurserna på för att få ordning och reda! Men om jag säger det blir jag anklagad för att vara okunnig, dum, lågutbildad, landsorstbo och dessutom rasist och fascist av 7-klövern, etablissemanget, inklusive hela mediekåren.


Sverige behöver verkligen en nystart! Sverige behöver Sverigedemokraterna!


 
 
Svensson

Svensson

23 augusti 2015 07:53

Dom har alldeles för höga löner,om man nu ska följa regeringens politik,då lönerna i Sverige ska bli lägre.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

JanneB

23 augusti 2015 08:00

Ja, herre jävlar, vad dom har ställt till det! Hur ska.
Vi komma ur det? Jo, när det blir val igen :-) då ska ni få se!

 
Ingen bild

Argus

23 augusti 2015 08:27

Det är inte för inte det kallas för Migränverket. Vi behöver en ny säkerhetsklass där bara svenskar födda av svenskar kvalar in och en tyå av tjänst som kräver denna säkerhetsklass är handläggare och beslutsfattare på Migrationsverket. I motsats till de olovligt naiva så vet jag och de flesta med mig att man byter inte beteende bara för att man passerar en gräns och byter medborgarskap.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

23 augusti 2015 08:27

Politiskt tillsatta personer på chefsnivå år ett otyg utan dess like!
Man hjälper varandra med ryggdunkar men skiter fullständigt i landet!

 
Ingen bild

Janita

23 augusti 2015 08:32

Detta vansinniga slöseri med våra skattepengar är totalt oacceptabelt. Vi måste få ett slut på denna idioti som utarmar vårt land. Man blir vansinnig och blodtrycket stiger när man hela tiden läser om detta landsförräderi. Hur har det kunnat bli så här galet på så kort tid.

 
Stefan K

Stefan K

23 augusti 2015 09:18

Uppenbart finns det gott om somalier, afghaner och syrier bland handläggarna. Tror någon på fullt allvar att de hanterar ärenden från påstådda somalier, afghaner och syrier på ett korrekt sätt?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 augusti 2015 09:23

@Thoralf. Hur många Muhammed finns det på anställningslistan??

Migrationsverket/Avsvenskningsverket verkar vara en stat i staten...
Ruskigt med alla namn som tyder på en mängd främmande personer på verkets lönelista och som garanterat är Muslimer.
Kan någon garantera att de INTE hjälper in terrorister genom "köksdörren" och att en del av deras löner inte hamnar hos IS och andra terroriströrelser?

Hur f-n har det blivit såhär???? I vårat vackra land.... Domen faller hård 2018 över de skyldiga...

 
Ingen bild

Ludvig

23 augusti 2015 09:32

Tack för upplysningarna!

 
Ingen bild

vart skall nyanlända bo i vinter

23 augusti 2015 09:35

dom nyanställda sitter och skryter om sina bravader som vänsteraktivister! således finns svaret varför så få skickas tillbaka som fått avslag.
https://meritwager.wordpress.com/2015/08/21/en-migga-anledningen-till-det-ar-mycket-enkel-migrationsverket-har-rekryterat-dessa-aktivister/

Thoralf Alfsson

23 augusti 2015 09:51

Tack för länken. Den passar perfekt i mitt blogginlägg.

 
Ingen bild

Hacke

23 augusti 2015 09:38

Suveränt Thoralf! Har redan printat ut för spridning i mitt "närområde" i form av vänner och bekanta som jag vet att som i sin tur o s v.
Ska bli intressant att höra Jomshof i kvällens Agenda. Inga dåliga ersättare i leden bakom Åkesson och Karlsson som tydligen tvingades tacka nej.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

23 augusti 2015 09:48

Att GD:n Anders Danielsson anges som "Skyddad Skyddad" har sannolikt med förstärkt Säpo-skydd att göra. Det finns garanterat många som skulle vilja har ett ord mellan fyra ögon, med den karl'n.

 
Ingen bild

vart skall nya gömda bo

23 augusti 2015 09:59

tack Thoralf. Ni är en helt fantastiskt bra politiker. och verkar vara en bra Människa.

 
Ingen bild

Mattias

23 augusti 2015 10:10

Det här landet är på väg åt h-lvete rent ut sagt. Undrar ens om det är möjligt att rädda längre när jag läser sånt här. Fy fan vad deppig man blir. Hoppas de som är ansvariga för det här råkar ut för den svenska mångkulturen på ett mycket negativt sätt. Fan vad less jag blir. Mitt land!

 
Ingen bild

Tony

23 augusti 2015 10:11

Julia Caesar har idag ett dräpande krönika över
Sossarnas vanstyre av landet, mycket läsvärd!
 
Rock

Rock

23 augusti 2015 10:21

Ajdå, Sverige börjar ju snart bli lika korrupt som Nordkorea eller Somalia.

http://www.braspelsidor.se

 
Ingen bild

Göran

23 augusti 2015 10:28

Thoralf jag läser din blogg och uppskattar dina gräv , men denna gång bör du i ärlighetens namn även publicera större urval på namnlitan på namnlistan.

Jo, därför alla vet att ytterst få om ens några " svenska namn" börjar på dessa bokstavskombinationer , vad jag förstår har du fått hela listan med anställda och kan då även publicera den som ex. pdf, så kan vi andra också granska den.

Som sagt fakta ska fram

men undanhåller du även fakta som visar en annan bild är du samma hycklare som tex aftonbladet.

Thoralf Alfsson

23 augusti 2015 10:41

Jag tror alla förstår att en stor majoritet av de anställda på Migrationsverket är svenskar. Det jag vill visa är att det också finns väldigt många med utländsk bakgrund. Därför detta utdrag där jag manuellt tagit bort efternamn och löneuppgift.

Det finns t.ex 15 Agneta och 45 Anders!

Min stora poäng är inte etnisk bakgrund utan att Migrationsverket anställt 1 200 personer under ett år medan polismyndigheten tvingas till en omorganisation för att kunna spara pengar.

Du förstår säkert också att en lista med 6200 namn blir väldigt lång. Dessutom handlar det om personuppgiftslagen.

 
Ingen bild

Christer

23 augusti 2015 10:39

Tack Thoralf för ett fantastiskt bra blogg. Det blir så jävla tydligt när man ställer två verksamheter mot varandra. En där det saknas kontroll och inflytande, och en som går på knäna.
Hur har det kunnat bli så här? Vilka var de politiker som gav Migrationsverket fria händer, helt utan Riksdagens möjlighet att styra kostnaderna.
Att inte detta vansinne kan fortsätta blir allt mer uppenbart, inte bara för Sverigedemokrater, utan även för större grupper. Jag fruktar att ett större attentat snart skall inträffa i Sverige, där kanske många oskyldiga får sätta livet till. Samtidigt sker större upplopp i alla våra utanförskapsområden. Om situationen blir omöjlig att kontrollera är myndigheterna tvungna att införa undantagstillstånd, (om det finns resurser till det) med utegångsförbud och med inskränkning av mötesfrihet och yttrandefrihet.
Om då Rikspolischefen heter Mohammed eller Dan Eliasson spelar mindre roll. Vi Sverigevänner ligger pyrt till när etablissemanget sålt taskan till räven!

 
Ingen bild

realisten

23 augusti 2015 11:35

Det är väl bra att invandrare får arbete och inte lever på bidrag?

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 augusti 2015 11:43

Tänk om invandringen minskades till mera förnuftiga volymer. Tänk om de flesta anställda hos Migrationsverket/Avsvenskningsverket då kunde överföras till sjukvården och åldringsvården.
Tänk vad bra för sjuka och äldre!!!
Tänk om hemtjänsten kunde stanna fem minuter extra hos varje patient som sitter hemma ensam..
Tänk om...

Att Vänsterextremister avlönas av mig för att förstöra Sverige, får mitt Västgötska blod att koka...

 
Ingen bild

Lärare

23 augusti 2015 11:45

Tack Thoralf!

Jag undrar ofta hur du hinner, och allt gör Du helt ideellt,
Du skulle nästan kunna starta en egen tidning. Dina blogginlägg läses av allt fler och fler, kanske du kan bli skribent i t ex "Nya Tider", den enda papperstidning som växer i dag, och du får betalt för dina alster. Det är du verkligen värd!

Europa "kantrar" snart om detta vansinne fortsätter vilket de verkar göra. Förstår inte varför man skickar ut dessa räddningsbåtar, det sänder ju bara signaler till smugglarna att: - "Nu kan vi sätta flyktingarna i allt sämre och billigare båtar, de blir ju ändå räddade". OCH volymerna ökar och ökar...

Sänd tillbaka dom i säkrare båtar, så förstår de snart att det är ingen idé att försöka komma till Europa.
Det är signalpolitik som kommer ge verkan. Slut på smugglarnas glansdagar.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 augusti 2015 11:49

Har läst hela debattartikeln i BLT. Exakt vad de tre representanterna för Polisförbundet skriver överensstämmer med den känslan man haft sedan länge. Den (deras debattartikel) kan med fördel kombineras med Johans (Granskning Sverige) mycket intressanta samtal med den orädde Polisinspektören(?) Folke Larsson: https:
//www.youtube.com/watch?v=Za-fM8AOoVM&feature=youtu.be
Detta att MSM aldrig ställer besvärliga följd- & motfrågor till 7-klöver-"politiker" håller på att driva mig till vansinne. Tur att "säkerhetsventilen" i form av kommentarsfälten på de sanningsprioriterande sajterna existerar!
Intressant att någon här skrev att Richard Jomshof tillåts deltaga i kvällens Agenda. Det ser jag verkligen fram emot!
Så perfekt slutkläm i Ditt inlägg Thoralf att jag upprepar den här:
"Sverige behöver en nystart! Sverige behöver Sverigedemokraterna!"

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Demokratur

23 augusti 2015 11:50

SD's prio efter valseger 2018. Nr 1, Migrationsverket skall rivas ner i atomstorlek. Nya direktiv och sparkad GD. Dagen efter valet!!!! Därefter ska den motbjudande kommunisten till rikspolischef sparkas. Snacka om politisk tillsättning. Denna varelse är en katastrof som valsar runt och förstör myndighet efter myndighet.

 
Ingen bild

Gert B.

23 augusti 2015 12:00

Vad begriper jag? En vanlig knegare. Att detta ej kan fortsätta, om vi vill behålla ens något som påminner om välfärdslandet, det begriper jag!
En alternativ lösning vore att släppa invandringen fri.
1. Lägg ner Migrationsverket.
2. Lägg ner Arbetsförmedlingen.
3. Lägg ner Försäkringskassan.
4. Lägg ner mer än hälften av resterande statliga verk och myndigheter.
5. Halvera skatteuttaget, minst.
Inga bidrag alls till någon. Glöm barnbidrag. Glöm försörjningsstöd (socialbidrag). En fri hyresmarknad.
Var och en är sin egen lyckas smed. Vilket Sverige skulle vi få? Åtminstone ett Sverige utan islamisk invasion.
Skulle det Sverige kunna fungera. Svensken skulle få svår trygghetsabstinens.

 
Ingen bild

Göta

23 augusti 2015 12:07

OM MIGRATIONSVERKETS ANSTÄLLDA VÄNSTERAKTIVISTER
Thoralfs skriver ovan: "Migrationsverket har fullständig frihet att anställa och svensk polis får inga nya resurser trots en unik och eskalerande situation i vårt land."
SKANDAL är det enda rätta ordet för detta.

På länken till Merit Wagers blogg beskriver en "Migga" om varför vänsteraktivisternas många aktioner vid Mig-verkets byggnader för förvaring av asylsökande som väntar på utvisning nu i princip har upphört:
"...Anledningen till det är mycket enkel – MIGRATIONSVERKET HAR REKRYTERAT DESSA AKTIVISTER! De sitter nu som tjänstemän i myndigheten! Jag har träffat flera personer som öppet berättat att de varit med i dessa aktivistgrupperingar..."

Sagåsen utanför Göteborg är den av Migrationsverkets anläggningar i Sverige där det förekommit mest bråk och vandaliseringar från hundratals vänsteraktivister som hindrat polisens utvisningar. Om man googlar på t.ex Aktivister+Sagåsen hittar man massor av artiklar om detta från olika år. Bland annat en artikel i Göteborgs-Posten med rubriken
"SÄPO: FÖRVARET HJÄLPER RYMLINGAR".
Där man kan läsa att:
"Enligt Säpo arbetar en handfull aktivister med knytning till Antifascistisk aktion och Revolutionära fronten på Migrationsverket i Kållered. De antas ligga bakom rymningar och försök att hindra avvisningar."
Enligt artikeln har en av dessa handläggare tidigare varit ledare för Revolutionära Fronten i Göteborg. "Han dömdes för våldsamt upplopp i samband med EU-toppmötet i juni 2001."
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115310-sapo-forvaret-hjalper-rymlingar

I en GP från oktober 2014 GP finns även en annan i detta sammanhang intressant artikel plus videoavsnitt med rubriken: "POLISEN ANMÄLER EGET REGISTER ÖVER AKTIVISTER"
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2523721-polisen-anmaler-eget-register-over-aktivister

 
Ingen bild

Peter

23 augusti 2015 12:21

Läs Julia Caesar "Dödsdansen på Harpsund"
idag på Snaphanen http://snaphanen.dk/

Tack Thoralf för ditt idoga slit för upplysning
för oss Sverigevänner!


 
Ingen bild

Lärare

23 augusti 2015 12:26

Ni måste läsa Joakim Mårtenssons fantastiska inlägg - "Dessa satans hycklare" på Avpixlat!
De flesta har nog gjort det redan, men påminner för säkerhets skull.
Han "läser lusen" rejält av PK-journalisterna.
Så jäkla bra skrivet!

 
Ingen bild

Jenny

23 augusti 2015 12:29

Läsvärt : http://erixon.com/blogg/2015/08/vilka-star-for-trygghet-nufortiden/
"
Inget av de partier som nu vill bygga om Sverige i grunden genom att välkomna miljoner människor med andra, från den svenska väsensskilda, kulturer har förklarat vad syftet är. En inte orättfärdig fråga är om det långsiktiga syftet är att utplåna det svenska?"

 
Ingen bild

Hermann G

23 augusti 2015 12:52

Att Anders Danielsson antagligen har skyddade personuppgifter sedan tiden på SÄPO krävs väl ingen större tankeförmåga för att klura ut?

 
Lassekolja

Lassekolja

23 augusti 2015 12:58

"Det är väl bra att invandrare får arbete och inte lever på bidrag?", skriver @Realisten.
Det måste vara underbart att lalla genom livet utan att varken förstå eller ha en aning om någonting. På sätt och vis avundas jag Dig, å andra sidan förskräcker Din existens!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Observer

23 augusti 2015 13:09

"1200 anställda som Migrationsverket anställt utan något som helst godkännande från riksdagen."

Skriv upp de ansvarigas namn! Ställ dem inför rätta eft 2018.

 
snoffsan

snoffsan

23 augusti 2015 13:24

Tack åter igen Thoralf för allt arbete du lägger ned på ditt grävande. Detta saknar man i DDR media, fram med siffror och fram med fakta och jämförelser.
Jag hoppas innerligt, att den dagen, när landsförrädarnas flaggskepp sjunker, att ni i SD , visar upp siffrorna för vad varje skattekrona gått de sista åren, jämför massinvandring och dess fotspår mot välfärd och infrastruktur i landet. Om detta nu är möjligt, då allt verkar hamna i ett enormt slukhål.
Allt börjar nu bli så uppenbart i landet, lögner och smussel. Att polisen inte fungerar längre är inte så märkligt egentligen. Dessa är bara en bricka i ett spel, ju färre poliser, färre brott uppklarade och fler förundersökningar nerlagda. I slutändan kommer DÖ diktaturen kunna påstå att invandrare inte alls begår så många brott som vi vill påstå att dessa gör. Trots att landet står i ljusan låga.
Att sätta in dessa två tomtar på sådan poster är en annan bricka i deras spel, dessa har inte förmågan att se vad som händer, och absolut inte heller förmågan att styra. Perfekta brickor.
Migrationsverket har gått överstyr helt, massinvandring lika med massanställning, nya brickor, som inte heller har någon som helst förmåga och kunskap att förstå eller se skadan de åsamkar landet.
De styrande ställer också till en enorm skada för länder runt omkring oss med sin gratis till alla politik. Länder runt omkring oss får stora problem med massinvandring dessa inte vill ha. Gränserna sprängs av människor, polis och militär står snart maktlösa. Detta kostar länderna enorma summor pengar, pengar dessa länder kunde lagt på sina egna medborgare istället. Vi kan läsa och se kaoset i stort sett varje dag i riktig media ute på nätet, och även läsa vad de styrande i dessa länder tycker och tänker om situationen som uppstått.

Dagen närmar sig med stormsteg nu, dominoeffekten, när dessa brickor faller, en efter en, tills alla brickor ligger platta på golvet.


http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

Observer

23 augusti 2015 13:37

Tycker att alla ansvariga inom den sk "Invandringsindustrin" skall häktas och vidareutredas.
Sedan skall de som gett bort våra skattepengar på otillbörligt sätt ställas till svars i en stor rättegång!!!

 
Ingen bild

Zetor

23 augusti 2015 14:29

De " jobbar" på Migrationsverket borde skämmas tusenfalt !

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 augusti 2015 15:06

För flera år sedan försökte jag få Merit Wager att berätta hur många icke-svenskar som var anställda i MV. Fick inget svar. Hon kände kanske inte till den omfattning som det var då och kanske inte heller idag ...

När sedan gång efter annan det dök upp korruption etc som t o m gammelmedia tog upp - efter rättegångar, såklart - förstod jag att det fanns många 'rävar i vassen'. Och idag förstår vi alla omfattningen.

En gång i tiden hade jag föräldrakontakt med en del europeiska invandrare som berättade sin strategi. Det gällde att gå med i SAP först och därefter dra nytta av detta för att skaffa sig en position. Det var bl a lätt att bli nämndeman och att bli anställd inom socialförvaltningen, t ex. Dessa människor verkade seriösa och sansade så jag tyckte det var bra för dem och landet att de hade ambitioner. Idag ... ...

Å andra sidan bar ingen av dessa de förnamn som förekommer på Thoralfs lista. Däremot träffade jag på liknande förnamn när jag hjälpte en kvinna från Sydostasien att 'komma rätt'. Hon blev mer än måttligt nonchalerad och verkligen kränkande utsatt av en person med sådant namn tills jag tog ton och bad om en förklaring. Då gick allt att ordna med snabbhet och ursäkter. Konstigt! (Kanske spelade mitt dåvarande yrke en roll?)

På demokratisk och regelmässig väg tror jag inte att någon någonsin kan ställa till rätta det som hänt i Sverige. Nej, inte SD heller. Om det nu är tanken. Vi kan göra motstånd och kämpa vidare och förlänga processen, men det krävs något jävlaranamma för att få ordning. Det har gått för långt, ända in kärnan.

Sedan har jag undrat över en sak: De som lånat ut sina virtuella miljarder till svenska staten måste ha fått något i pant, som de kan kräva ut när inga virtuella pengar kan betalas tillbaka. Avtal, kontrakt o d.

Vad? Landområden? Obefolkade när folk har försvunnit därifrån? Inga människor står högt i kurs oavsett härstamning så ...

Jag frågar inte vem eller varför ty det vet vi redan, eller hur?

 
My

My

23 augusti 2015 17:30

Skrämmande!! 😨😡

http://FACEBOOK/ My Rask

 
Ingen bild

Hood

23 augusti 2015 17:33

När jag läser Thoralfs artikel om tillståndet hos migränvärket blir jag oroad och fundersam.När jag sedan tar del av kommentarerna och det som kommer fram där blir jag oroad.En del har beskrivit sig som -mörkrädda,skrämda eller rädda. Men det är just det vi inte får bli "rädda". Ta istället tag i verkligheten.Snacka med din granne,arbetskamrat,kompis och känn av vad han/hon tycker o tänker. Chansen att denne tycker som du är just nu minst (enligt statistiken 25,2%).

 
Ingen bild

märta

23 augusti 2015 18:39

Inte ens jag med 3 årig högskola har en lön på 30 000 :-, inte poliserna heller för den delen har en sådan lön. Om det nu är som beslutande person som ger put till
Nya "vänner" eller som tolkar så är det en hiskelig hög lön , jämfört med länder de kommer ifrån!!! Det är knappast en normallön för någon som kanske inte har någon utbildning alls från hemlandet utan kanske bara är anställd för språkets skull!! Hu jeda mig om det är så!!!

 
Ingen bild

Funtaren

23 augusti 2015 18:44

Billigare att köpa in ett rullband med stämpeldynor som det står PUT på. Lägg ansökningarna på bandet och led kön förbi slutet för avhämtning. Samma resultat, mindre peng. Och verkligen LEAN.

 
Ingen bild

Stefan A.

23 augusti 2015 18:46

Nu kommer säkert biståndsbudgeten att naggas ännu mera i kanten, frågan är om de Svenska skattebetalarna tycker att deras pengar skall gå till högavlönade tjänstehenor eller om de skall gå till flyktingläger i närområdet, utvecklingsländer, fattiga, sjuka, hungriga, till mat, mediciner, vattenborrning och mycket mera behoven är oändliga, precis som Sverigedemokraterna föreslår, ja valet är ditt.. senast 2018....

 
Ingen bild

kaoz i sept krigszon i vinter

23 augusti 2015 18:47

tänk när invasionen är en del av vardagen i Sverige, då är det för sent att säga SD hade rätt.
vad händer när dessa på videon börja frysa i sina temporära boenden i Sverige. de kanske bryter sig in och misshandlar bostadsägaren och tar över bostaden. oftast vill de bo i städer så hela kvarter tas över. polis får inte göra nåt pga PK. och försäkringskassan försörjer dom.

https://www.youtube.com/watch?v=_nOoApMMz88

 
Ingen bild

Zetor

23 augusti 2015 18:57

850 asylsökande på före detta Restad Gård utanför Vänersborg, skrämmande!

 
Ingen bild

magdalena bengtsson

23 augusti 2015 20:12

Tack, thoralf! Fortsätt med din excellenta granskning. Sådana här uppgifter har Svensson (och inte jag heller) inte en aning om. Du är outstanding!

 
LarJoh

LarJoh

23 augusti 2015 20:49

Tack Thoralf för all värdefull information: Det är ett fantastiskt stort arbete som utförs för Sveriges bästa, men som SD eliten hitintills ej uppskattat, till skillnad från oss vanliga väljare, vilka tror jag inte bara vill ha Thoralf tillbaka till riksdagen utan också ser honom som ett givet statsråd i en kommande SD-regering.Instämmer med signaturen Lärare, att Thoralfs information nästan kunde vara en egen tidning.

http://said

 
Ingen bild

Uffe N

23 augusti 2015 20:51

Poff! Där försvann både skatte och arbetsmoral. Blir mest sugen på att bara jobba svart.

 
Ingen bild

Demokratur

23 augusti 2015 22:58

Vi ska komma ihåg att de som är ansvariga för massinvandringen kommer att smita innan det går att utkräva ansvar för deras oikofoba, destruktiva handlingar. Kvar står den naive svensken. Grundlurad.

 
Ingen bild

Rätt ska va rätt

23 augusti 2015 23:28

Thoralf, Svensson, märta m fl....
30500 var en medellön, och 27500 en medianlön, MEN många, många jobbar där för 22000-23000 per månad. Det räknar inte jag som en hög lön!

 
Ingen bild

Ronny

24 augusti 2015 00:10

Helt klart är detta en etnisk utgallring av svenskar! Så får det ju inte gå till på ett statligt verk, då den utländska etniciteten går före utbildning och kvalifikation. De är ju rasism!

 
Ingen bild

Stefan A.

24 augusti 2015 06:42

hahaha... svt var så livrädd att Jomshov skulle köra över
(v)irrpannan att de måste slänga in lite "laserman" på slutet... patetiskt...

 
Ingen bild

Zetor

24 augusti 2015 08:35

Jomshov fick i alla fall sista ordet ,det trodde jag inte att han skulle få !

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 augusti 2015 08:55

SVT,s Agenda var en märklig tillställning. Sossar som famlar i mörkret och sedan Christina Höj-Larsen. En människa som uppvisar det sämsta hos en människa. Naiv, högfärdig och okunnig...

 
Ingen bild

Dille

24 augusti 2015 09:17

Hur många anställda har säg Electrolux och ASEA i Sverige. Eller Ikea, vår stolthet? Hur många börsbolag kommer upp i 5000 anställda i Sverige?

 
Ingen bild

Christer

24 augusti 2015 10:54

Förre fotbollsspelaren Henrik Rydström går ut i en artikel i dagens Barometern med ett försvar till tiggarna på Salve i Kalmar. Det som saknas i hans inlägg är vad han själv gör för att lindra livet för dessa människor. Bjuder han hem någon på ett mål mat, erbjuder en dusch, eller att tvätta någons kläder. Det skulle täppa till käften på många av de rasister som sluppit ut tack vare SD, enligt Rydström. Han presenterar som slutkläm att det är "dags att göra revolution"!
Den ståndpunkten tyckte jag mig höra i gårdagens debatt i Agenda mellan Jomshof och den förvirrade Höj-Larsen. Jag misstror V (VPK) till den milda grad angående deras egentliga politiska agenda. En bekant som tillhör vänsterblocket undslapp en kommentar under upploppen i Husby för några år sedan. Han sa:"Det är synd att elda och förstöra sin egen förort, det vore bättre om dom brände ner bankpalatsen i city". Jag frågade på vad sett det skulle hjälpa upp integrationen, men fick inget svar. Nu tror jag inte att alla i vänsterblocket tycker så, men det finns nog en utbredd tro att det ändå skulle hjälpa oss på traven om city stod i lågor. Vänstern har nog också förhoppningen att den stora andelen invandrare skulle vara behjälpliga på barrikaderna, kanske tiggarna också? Är detta din ultimata dröm Henrik Rydström?

 
Ingen bild

Den smorde

24 augusti 2015 11:41

Hur ser det ut i Finland?

"...totalt omkring 300 anställda."

http://www.migri.fi/information_om_verket/organisation

 
Ingen bild

tänker själv

25 augusti 2015 21:25

Alf, det är personer som du och gängen bakom GRANSKNING SVERIGE, Fria Tider, Avpixlat m fler som ska ha STORA JOURNALISTPRISET. Ni gör jobbet som gammelmedia nonchalerar. En stor del av folkets röst har ni, vad vänsterextremisterna på SJF anser rör mig inte i ryggen.

 
Ingen bild

Trulle

1 november 2015 13:38

Det finns inte jobb till nyanlända.
Anställd dem på Migrationsverket för att verkställa asylärenden.
De nya nyanlända får inga jobb. Anställ på Migrationsverket med de tidigare ärendehanterarna som chefer. Med lönebidrag och alla andra fringisar.
Upprepa pyramidspelet tills Bernie Madoff kommer ur fängelset år 2117 och övertrumfa dennes framgångar.

 
Ingen bild

lots of laugh

14 mars 2016 21:23

Ni som tycker att det är fel att människor med utländsk bakgrund är anställda på migrationsverket och är rädda att ta in terrorister i landet och bevilja dem uppehållstillstånd. Ni är efterblivna.

De namnen i listan, har du kollat vad dem jobbar med?
Jobb som du som svensk kommer att vägra göra för att du tycker att du är för fin för det! - Det är inte bara handläggare och beslutsfattare på migrationsverket fina du!

Och du som "säkert" tror att många är muslimer! Du är så himla trångsynt om du förknippar terrorism med Islam, du har ingen aning om religionens innebörd och den som inte vet, kan vara tyst istället.

Sen att någon gör dumheter och terroriserar och kallar sig för muslim, kristen eller jude är bra ett äckligt sätt att smutskasta en religion och skydda sig bakom den.

De arbetar med rättsliga ärenden, alltså de följer lag, de utreder och beslut fattas av fler personer. Det är inte så att någon tycker att en person ska få tillstånd och fattar beslutet själv. Det är just därför det tar tid att gå ut med beslut, för att det är rättssäkert och fler instanser ska kopplas till varje enskild beslut.

När invandrare får jobb klagar ni och när de är sysslolösa klagar ni också, vad är det ni vill?

En sak säger jag, om inte era allierade går in i de länderna och förstör dem med sin undangömda politik så hade ingen kommit hit. Ni pratar om människosyn och lika värde, man ser tydligt att människor är indelade i klasser och att denna människosyn är en fet bluff ni går ut med till världen för att se fina ut.

Prata inte om en organisation ni inte vet något om. Varken hur de arbetar, hur de rekryterar eller hur säkerhetskontroller sker. Det är på högre nivåer än er hjärna kan hinna med:)

Thoralf Alfsson

14 mars 2016 21:27

Kände du dig träffad av blogginlägget!

 
Ingen bild

Niclas

18 oktober 2016 19:49

Hej .
lite sen inlägg, har tänkt på frågan om varför är det många med utlänskbakrund som jobbar på MIG, svaret är ju enkelt, många verka inte förstå det, 1a är ju språket 2a är ju att dem med utlänskbakrund är mer aktiva en svenskar, och sen alla vet att många svenskar vill inte göra vissa saker som kanske dem med utlänskbakrund inte skulle backa för.
mm. komigen inser sanningen nu. luktar avandsjuka här.
puss o kram

Thoralf Alfsson

18 oktober 2016 20:10

Bra svenska är ju inte så viktigt längre!

 
Ingen bild

Niclas

19 oktober 2016 12:25

ju, det klar det viktigt, men ska du prata svenska med en kille som precis kommit från syrien och inte fatta ett ord på svenska ?
Vi måste förstå att det är nya tider nu.
istället för att frågesätta allt borde man börja förstå.

Thoralf Alfsson

19 oktober 2016 13:26

Nej, det måste förstå att de måste lära sig svenska om de skall kunna fungera i det svenska samhället.

 
Ingen bild

Niclas

20 oktober 2016 16:58

De skall lära sig språket men inte på första dagen.
Själv tycker jag att det är bra med ett multikulturellt land, landet visa sig vara rikare och mer välutvecklat jämfört med länder som inte välkomnar alls andra kulturer.
Men vad är du stör dig mest på? Är det att personer med invandrarbakgrund har jobb och vill jobba?

Thoralf Alfsson

20 oktober 2016 17:41

Jag tror inte på ett mångkulturellt samhälle! Jag tror på ett samhälle som är så homogent som möjligt när det gäller etnicitet, religion, värderingar, synen på ett rättssystem och kultur.

Jag ser inte jobb inom invandringsindustrin som något framtidsyrke. Om vi minskar invandringen till att endast omfatta kvotflyktingar så kan vi friställa 10 000-tals anställda inom invandringsindustrin. Vilka istället kan producera varor och tjänster som Sverige kan tjäna något på som land.
Invandringen är idag ett svart hål.

 
Ingen bild

Niclas

20 oktober 2016 21:52

mm. jag säger inte att du har helt fel säger bara att man ska vara lite realistiskt, invandrig finns och kommer inte att försvinna. Det är nåt helt nytt för Svergie och jag förstå att det skrämmer många svenskar infödda sen generationer tillbaka. Men kom ihåg att även svenskar har varit flyttningar för, och ibland historien upprepar sig , kanske en dag kommer även vi att vara flyttningar till ett land som kanske inte vill ha oss i.
Säger bara, karma bry sig inte om vart du kommer ifrån eller hudfärg.
Acceptera vad som händer just nu mr. Thoralf.

Tack för att man fick vara med i din blogg , bra blogg men för mycket negativitet om verklighet.

Thoralf Alfsson

20 oktober 2016 23:15

Invandring är inget nytt för Sverige! Vi har haft mycket av den under flera decennier!

Jag accepterar inte det som pågår. Det är därför jag engagerat mig politiskt!

 
Niklas

Niklas

27 mars 2017 13:21

interesant läsning.

Se bra spelsidor här http://www.svenska-odds.se/spelsidor/

http://www.svenska-odds.se/spelsidor

 
Mats

Mats

3 september 2017 23:38

Klart vettig synpunkt gällande polisens underbemanning. Hade varit intressant att se en uppdatering på inlägget fast med siffror från 2016 & 2017. Har migrationsverkets nyanställningar fortsatt i samma takt?

http://https://avantguard.se

 
Mats

Mats

4 september 2017 10:17

Men även om polisen får sina nyanställningar i den takt de själva önskar, så tänker man ju att det krävs någon förändring högst upp också. Har vi nånsin haft en mer passiv polisledning än den vi har idag? En spekulativ fråga förstås, men jag vill ha in mer krut och dj*vlar anamma. Förhållningssättet mot gängkriminaliteten är ett bra exempel.

http://avantguard.se

 
Ingen bild

Niklas

26 december 2018 09:06

Ja, man kan ju verkligen undra hur detta kommer att gå. Ser att artikeln inte ärt jätteny, men det har ju inte blivit mycket bättre.

https://casinoorbit.com/

 
Johan

Johan

2 januari 2019 21:46

Intressant och skrämmande läsning!
Har du skrivit något om spelmonopolets avskaffning? Går att läsa mer om det här https://spellicens.se/

http://https://spellicens.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards