thoralf

Direktlänk till inlägg 6 december 2013

VILKEN VIDRIG LÖGNARE

Av Thoralf Alfsson - 6 december 2013 06:46

Idag känner jag mig som framlidne Kurt Lundgren som ofta skrev sina blogginlägg på morgonen.


Jag har precis lyssnat på Bar o Politik med Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt. Jag blir minst sagt fly förbannad på hur Jonas Sjöstedt kastar ur sig rena lögner i parti och minut. Har man inget annat att komma med borde man stänga igen sin stora trut!


Att Jonas Sjöstedt sedan hämtar sina ”fakta” från bloggen Inte rasist men visar bara på hans bristande trovärdighet. Han och hans politiska sekreterare/rådgivare bryr sig uppenbarligen inte om att kolla fakta innan man spyr ur sig sina lögner. Jag blir spyfärdig när jag hör Jonas Sjöstedt.


Alla som läser min blogg vet var jag och Sverigedemokraterna står när det gäller arbetskraftsinvandring och den fria rörligheten inom EU. Vi är väldigt tydliga med att vi vill riva upp beslutet om arbetskraftsinvandringen och att vi vill omförhandla/lämna EU. Dessa båda åtgärder skulle förbättra situationen på den svenska arbetsmarknaden och den lönedumpning som drivs fram av Alliansregeringen tillsammans med Miljöpartiet. Men som även Socialdemokraterna och Jonas Sjöstedts vänsterparti står bakom. Glöm inte det!


Mina tidigare blogginlägg

LO: JOBB I SVERIGE SKALL GE PUT

IRM

 

Jonas Sjöstedt framstår som en vidrig lögnare när han påstår att jag förespråkar löner på 35-50 kronor/timma för polacker som jobbar i Sverige. Jag har beskrivit konsekvenserna av att vad som kommer ske när utländska arbetare får 200 kronor/timma och permanenta uppehållstillstånd i Sverige enligt LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Sverige kommer översvämmas av arbetare från de före detta öststaterna och tredje världen, vilket skulle leda till enorma negativa konsekvenser för det svenska samhället.


Jag förespråkar en strängt reglerad arbetskraftsinvandring där kollektivavtalen följs men framförallt att svenska medborgare prioriteras före personer med andra medborgarskap. Skall det vara så svårt att fatta Jonas Sjöstedt! Jonas Sjöstedt är en smutsig och falsk partiledare till skillnad mot Jimmie Åkesson som håller sig till sanningen och fakta.


Du kan kasta ut Jonas Sjöstedt från riksdagen den 14 september 2014! Tag chansen annars kommer du ångra dig.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Zalgonenko

6 december 2013 08:05

Det är självklart att jag kommer att vara en av de som kastar ut Jonas och hans antidemokratiska anhang nästa år!
Som förra gången får du min personröst dessutom.

 
Ingen bild

lennart l

6 december 2013 08:19

Det kanske är dags att Jimmie Åkesson börjar läsa din blogg så han kan ge svar på tal nästa gång sjuklövern använder dig som ammunition i sin ohederliga argumentation.

 
Ingen bild

mom-61

6 december 2013 08:21

Väldigt synd att inte Jimmie Åkesson uppmanade alla att gå in på din blogg. Han kunde gott gjort bra reklam för den. Förstår att du är skitförbannad Thoralf. Själv hade jag aldrig klarat av att jobba som Sverigedemokratisk politiker och få så mycket skit kastat på sig, bli beskylld för så många lögner mm mm. Jag hade helt enkelt aldrig klarat av det. Så en STOR eloge till dig och alla dina partikamrater!...............och för den delen fattar inte jag att inte fler kvinnor kan tänka sig att rösta på SD. kvinnorna om några, borde väl värna om sina barns framtid. Vad är det som gör dem så blinda? Jag skulle vilja uppmana alla män här att försöka få fler kvinnor att öppna ögonen. Thoralfs blogg är bra men jag skulle rekommendera fler kvinnor att läsa bl.a Julia Cesars krönikor på Snapphanen. Det är lättare att som kvinna identifiera sig med andra kvinnor, så fram med de kvinnliga riksdagskvinnorna i rampljuset. Självklart slänger vi ut V men hade önskat att de i så fall även tog MP med sig när de går.

 
Ingen bild

Roberth Ström

6 december 2013 08:29

Ord och inga visor från min favorit!

 
Ingen bild

Roberth Ström

6 december 2013 08:39

JOnas ser sjuk ut!

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 december 2013 08:52

Kommunismen är en ideologi som bygger på förtryck, mord, stöld av privat egendom, förföljelse av politiska motståndare och som nu, LÖGNER.
Att Jonas Sjöstedt ljuger förvånar inte mig.
Liksom Nazismen och Islam, är Kommunismen en vacker dröm, men granskar man dessa tre, finner man föga smickrande baksidor.
Hela 1900-talet är en lång tragedi av Kommunistiskt förtryck och det fortsätter in i detta århundrade, tyvärr. Nu idag, främst i Nordkorea.

Här i Sverige har det tryckts en lättläst och bra skrift om Nazismens brott, "Om detta bör ni berätta".
Men NÄR kommer en liknande skrift om Kommunismens skräckvälden runt om på Jorden..?
Skulle en sådan ges ut, skulle säkert Vänsterextremisternas skara glesna fort.
Märkligt nog kan man bära Kommunistiska symboler på sina kläder i landets skolor utan att någon ansvarig reagerar.
Nazismens symboler stoppas, tack o lov, men borde inte alla förtryckarideologiers symboler ifrågasättas..??

 
Ingen bild

Mats

6 december 2013 09:06

Väl talat Hulda mk1, men jag vill dock lägga till ALLA religioner.
Samma skit, det är makt och pengar det handlar om.

 
Ingen bild

Tony

6 december 2013 09:10

Hela kommunistsystemet vilar ju på lögner, så
det är inte konstigt att sjöstedt använder sig
av dem
Hans hycklande företrädare Ohly gormade och
domderade mot friskolor, men båda hans egna barn
visade sig ha fått sin utbildning i just friskolor,
när han blev påmind om detta kom den ynkliga förklaringen
att det var hans barns egna val? Men tydligen tyckte
han inte att andra barn skulle ha den friheten!
Så kommunismen vilar på logner och hycklerier. Men det
är förvånande att 6 % av Svenska folket kan rösta på
detta i alla länder prövade och misslyckade system!

 
Ingen bild

Sladden

6 december 2013 09:12

Har man inget att komma med, tar man till lögner.

 
Ingen bild

SM811

6 december 2013 09:26

Jag tycker att lögnaren Jonas skall vara kvar i sandlådan och försvinna från Riksdagen. Sedan har de en panel där kommunisten Greider sitter bevisar än en gång vilka de tar dit för att analysera debatten och självklart hyllar han kommunisten Jonas.
SD 2014

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 december 2013 09:40

Mats...
Tack! Jo, det stämmer, men vissa ideologier är värre än andra. Kommunismen har tack vare Quislingar på nyckelpositioner effektivt stoppat rättmätig kritik.

SM811...
Helt rätt! Vi minns också Greiders utfall mot en av Avpixlats krönikörer under årets Almedalsvecka...

 
Ingen bild

Hacke

6 december 2013 10:14

Det märks tydligt att Jonas Sjöstedt har passerat sin peak. Upprepade samma saker och tog i desperation till slag under bältet Trots pliktskyldigt understöd från en trött Greider och den sedvanliga vänsterpubliken ägde Åkesson tillställningen totalt.
Han tycks bara bli bättre och bättre för varje framträdande, trots ett redan högt utgångsläge. Vilken klippa till partiledare.

 
Ingen bild

Fundersam

6 december 2013 10:30

Men stopp nu Thoralf! Inget av detta som du NU skriver har du skrivit i tidigare inlägg! Allt går ju att läsa. Inte ens i konversationen med mig där jag tydligt frågade ut dig om just detta. Du nämnde inte en enda gång något om att alla ska ha kollektivavtalslöner. Det du gång på gång gjorde var dock att poängtera katastrofen som skulle ske om de fick kollektivavtal.

Och än en gång! LO förespråkar en konjunkturanpassad arbetskraftinvandring. Du "glömmer" detta gång på gång trots att det påpekas gång på gång!

 
Ingen bild

Andreas

6 december 2013 10:41

Stå på dig. Du får min personröst oxå.

 
Ingen bild

PG

6 december 2013 10:52

En uppmaning till alla soffliggare som stöder SD, gå och rösta!
Din röst gör skillnad.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

6 december 2013 11:39

Ovanligt lågt av Jonas Sjöstedt som jag tidigare uppfattat som åtminstone hyfsat vettig i debatter, men detta var ett lågvattenmärke fyllt av lögner.

Orsaken är förmodligen desperation över hur han och hans kollegor i partiet ser hur Sverigedemokraterna hela tiden växer, men det går ju inte att möta detta med rena lögner.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Elisabeth

6 december 2013 11:43

Mycket bra jobbat, Jonas Sjöstedt..Upplevde att Åkesson blev ställd i vissa situationer...Fast min röst går till miljöpartiet.

 
Ingen bild

Eric H

6 december 2013 11:44

Är det ingen här som känner till att marxister har en egen form av muslimska "taiqqya"? Den "godkända lögnen", om en lögn gynnar Saken/Partiet/Rörelsen så är det ingen längre en lögn...

 
Ingen bild

Thoralf A

6 december 2013 11:54

Fundersam

Jag skall inte varje gång behöva dra partiets principprogram eller handlingsprogram, våra åsikter där står jag givetvis bakom. Jag har kommenterat effekterna av heltokiga förslag från LO.

Vad vi står när det arbetskraftsinvandring är ju glasklar så spela inte dum.

 
Ingen bild

Sladden

6 december 2013 11:57

@Elisabeth, det är lätt att föstå att du röstar på ett parti som vill tillbaka till 1800-talet, ungefär som nivån på dina inlägg.

 
Ingen bild

Elisabeth

6 december 2013 11:57

SD sympatisörer använder sig av den godkända lögnen för att nå sina syften. Ni har väl inte glömt hur pressad Åkesson blev av BBC reporten...Stakade sig fram och sa att han oftast talade sanning....

 
Ingen bild

Fundersam

6 december 2013 11:59

Thoralf

Jag har ÄN EN GÅNG läst dina texter och våra tidigare konversationer. Du nämner inte ett ord om att arbetskrafinvandrare ska ha kollektivavtal.

Däremot skriver du att Sverige kommer att utsättas för en katastrof om de får kollektivavtal.

Asså dina texter finns ju kvar! Även med den fördelaktigaste tolkning - för din del - är det omöjligt att inte tolka texten som att du förvägrar arbetskraftinvandrare svenska kollektivavtal.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 december 2013 12:01

Elisabeth

Du vill alltså ha skatt och högre skatt på allt som rör sig. Dessutom driva all svensk basindustri ut från landet, vilket blir en följd av Miljöpartiets politik, med stor arbetslöshet som följd.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 december 2013 12:07

Fundersam

Har jag någonstans skrivit att jag anser att någon överhuvudtaget skall arbeta utan kollektivavtal i Sverige eller har Sverigedemokraterna det i sina politiska program? Vissa saker är självklara men det tycks du inte förstå.

Jag förstår att du kommer från IRM. Det vore bättre att du skrev under det riktiga namn!

 
Ingen bild

Hacke

6 december 2013 12:11

Elisabeth...

Kanske såg du en annan debatt. Ni sd-kritiker brukar ju tvingas ner och gräva i gamla arkiv för att få fram något som åtminstone liknar lite substans till argument. Men det börjar bli lite tomt i förrådet nu va? Vad sägs om att ta tag i nuet istället och den minst sagt kymiga verklighet som ditt parti tillsammans med Reinfeldt lyckats skapa.

 
Ingen bild

Sladden

6 december 2013 12:14

@Elisabeth, återigen jag förstår att du rösrat på MP. Försök själv på ett för dig icke normalt språk att föra en debatt, så skall du se hur lätt det är.

Missbrukaren Ferm skulle nog inte klara sig så bra heller har jag en känsla av. Framför allt inte om hon varit påverkad av narkotika som hon brukade vara.

 
Ingen bild

Skånepåg

6 december 2013 12:21

@ Elisabeth

"SD sympatisörer använder sig av den godkända lögnen för att nå sina syften"

Vill du ge ett konkret exempel på detta?

Beträffande Åkessons stakning berodde den till stor del på oträningen i att använda det engelska språket och samtidigt få fram vad man vill ha sagt.

Har själv jobbat på olika ställen i världen där engelska varit "arbetsspråk" och innan man lyckas slippa att först tänka på svenska och sedan översätta till engelska tar det sin lilla tid. Först när man både tänker och talar t.ex engelska går det som det skall. Märkte hur snabbt man förlorar detta då jag var på ett workshop i Belfast för några år sedan och inte talat engelska från morgon till kväll på ett bra tag. Hjälper inte att man läser engelsk litteratur varje dag, utan man måste ha träningen att tänka och formulera sig samtidigt relativt ofta för att vara "up to date".

 
Ingen bild

Qvinna

6 december 2013 12:28

mom-61
Senast igår basunerade Aftonlögnen ut att " kvinnor skyr SD " vilket jag tror är precis tvärtom. Senaste tiden har jag upplevt att det är just kvinnorna som sätter ner foten och går till SD. Ett av argumenten jag ofta hör från kvinnor är precis det du säger "för mina barn och barnbarns skull kommer jag att rösta SD." En annan påverkande faktor tror jag är att många kvinnor inte köper den horribla feminism- o genus debatten som förs utan väljer den " jämlikhet" som
SD står för. Det senaste har jag inget belägg för men jag hoppas att det är så. : )

 
Ingen bild

Thoralf A

6 december 2013 12:31

Skånepåg

Förstår precis vad du syftar på. Reste runt ensam i Australien och Nya Zealand en period och upptäckte efter ett antal veckor att jag även drömde på engelska.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

6 december 2013 12:42

@ Elisabet

Intervjun med Jimmie du refererar till är tre år gammal så jag förstår desperationen i gammelmedierna att de drar fram gammal skåpmat när de ser hur Sverigedemokraterna växer dag för dag.

http://karlskronabloggen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

6 december 2013 12:59

Spelar ingen roll att "Bar&politik-intervjun" är gammal. Jag slår vad om att det skulle låta exakt likadant idag. Våra(SD´s) motståndare har inte fler argument mot SD idag, snarare tvärtom.
Lögner & epitet är 7:an´s enda chans. Det sorgliga är, precis som tidigare, att 80-90% av svenska folket fortfarande går på detta. Kan bara hoppas att Reinfeldt´s "sovande folk" vaknar upp sin slummer. Om 9 mån. är det för sent!
SD 2014!!!

http://www.status.se

 
Ingen bild

AntiKomunist

6 december 2013 13:09

Polska läkare tjänar betydligt mer i timme än 200 kr. Har det har lätt till enorma negativa konsekvenser för det Svenska samhället ?

 
Ingen bild

Thoralf A

6 december 2013 13:17

Antikommunist

Ställer du den frågan har du inte förstått problemet!

 
Ingen bild

AntiKomunist

6 december 2013 13:28

Hur ska vi lösa problemet om det råder arbetsbrist på hög utbildad arbetskraft som behöver tillsättas fort?

 
Ingen bild

Magentan

6 december 2013 13:47

När Jonas Sjöstedt hade valts till V:s partiledare var jag övertygad om (och rädd för) att V snabbt och lätt skulle segla upp till 2-siffriga tal i opinionsundersökningarna. Sjöstedt är nämligen en mycket bra retoriker (nästan lika bra som Gudryn Schyman var under sina glansdagar runt millennieskiftet, då hon lyckades "prata upp" upp V till rekordsiffran 12%). Men en stor del av kommunisterna väljer tydligen MP istället för V numera.

Nu är det ju emellertid så att även SD har bra retoriker, flera stycken faktiskt, och den allra bästa av dem är vår partiledare, Jimmy Åkesson, så retoriskt sett var denna match oavgjord, vilket är ett väldigt gott betyg för Åkesson!

Dock finns en mycket viktig skillnad mellan Sjöstedt och Åkesson, och den skillnaden är att Åkesson är ärlig och använder inte de där fula förvrängningsknepen som Sjöstedt och i stort sett alla andra politiker gör i sina debatter mot SD. Det vanligaste fula förvrängningsknepet är att dra fram något som motdebattören inte själv har skrivit eller sagt, utan något som kommer från en annan person inom partiet. Eftersom Åkesson omöjligtvis kan ha allt som andra gör, säger eller skriver i huvudet, hoppas naturligtvis Sjöstedt och de andra att Åkesson ska bli lite konfunderad och komma av sig samt allra helst säga något ofördelaktigt om sin partikamrat och på så sätt fixa lite splittring inom partiet på köpet. I detta fall använde sig Sjöstedt alltså av en vantolkning av det Thoralf skrivit om den polska arbetskraften i Sverige.

 
Ingen bild

Hulda 2

6 december 2013 14:25

En mycket intressant blogg som dessutom alltid har källhänvisningar.
http://freedomofspeech2014.blogspot.se/

 
Ingen bild

HM Gotland

6 december 2013 14:27

Magentan - Det finns väl ingen som "stylar" Åkesson, i alla fall känns det minst av allt så. Han känns lugn och han försöker så rättframt och tydligt som möjligt säga vad han tycker. Sådant vinner man inga snabba poäng på.

I debatten mellan blocken plockas retoriska knep fram på löpande band och jag tror inte jag är ensam om att känna att den som låter bli vinner vad det lider.

Jag är själv född i ett kommunistiskt hem och var även detta på 1970-talet. När Palme och Fälldin debatterade som värst så föll mina sympatier tveklöst på Fälldins sida ändå.

Det här tjabblandet och tjafsandet blocken emellan och gentemot oss i SD är en del i SD´s slagläge som Åkesson benämnde det inför valkampanjen 2014.

Sedan tycker jag Jimmie Åkesson skall ha cred för att han inte darrade på manschetten och visade någon slags tveksamhet i fråga om att det skulle stå något tveksamt på den här bloggen, liknande har han tyvärr gjort tidigare.

 
Ingen bild

MotherNorth

6 december 2013 14:51

Länk till debatten finns nu på youtube; http://www.youtube.com/watch?v=GPT4j4BvFP0.

 
Ingen bild

Tony

6 december 2013 15:18

När J.Åkesson ska kritiseras så kommer alltid gammal
skåpmat som argumentation, Som nu när sign Elisabeth
drar fram en intervju som BBC gjorde med Jimmy för
flera år sedan, att han tänker efter hur och vad som
frågas är naturligt när han ska svara, han ska ju översätta
från Engelska till Svenska, och sen svara på Engelska.
Alla som känner till Engelska språket vet att Engelskan från
en äkta London bo skiljer sig markant från andra delar i landet!
Sen är det tråkigt att sign Elisabeth önskar sig skyhöga
skattehöjningar, vilket blir resultatet om Stollepartiet MP kommer till makten,, men hon är ju inte ensam att vilja ha
dem i regeringen, för hela Mediabranchen gullar med dem!

 
Ingen bild

Thoralf A

6 december 2013 15:26

Antikommunist

Du är okunnig om vår politik. Vi skall ha en hårt reglerad arbetskraftsinvandring. Vilket innebär att det endast är möjligt att få uppehållstillstånd och arbetstillstånd om det är ett högkvalificerat yrke och att det råder brist på inhemsk kompetens. Vilket skulle kunna vara t.ex läkare.

 
Ingen bild

Stefan

6 december 2013 15:31

Jag förstår inte riktigt vad du menar med att Sverige skulle översvämmas av utländsk arbetskraft om dom garanteras 200 kr/tim?

Jag tror precis tvärtemot att ingen arbetsgivare anställer en utlänning med alla problem det medför (språk m.m) om det inte det är avsevärt billigare. Svenska hantverkare är alltid ett bättre alternativ om kostnaden är densamma.

 
Ingen bild

OH

6 december 2013 15:35

Utan tvivel är det så att om Jonas Sjöstedt och hans partigängare kommer till makten blir arbetslösheten ett minne blott. Hans tidigare partikamrater löste problemet med bl.a Gulag en del andra hamnade i massgravar.

 
Ingen bild

Skånepåg

6 december 2013 15:43

@ Tony

Jag har för några år sedan varit i Edinburgh i Skottland tillsammans med några kamrater för att titta på deras världsberömda Military Tattoo. Kanske lättare för en skåning med hänsyn till deras lite skorrande "R", men väldigt jobbigt att förstå deras dialekt de första dagarna.

 
Ingen bild

Mats

6 december 2013 15:56

Men vad roligt för dig skånepåg, Kul att veta i Thoralfs blogg om verkligheten. kul föresten att du lyckats kliva upp runt 12 snåret. Gör väl som vanligt och betalar din skatt i dag också.

 
Ingen bild

AntiKomunist

6 december 2013 16:02

Tack för svaret!

Erkänner att jag är inte påläst i frågan gällande högkvalificerat arbetskrafts invandring. Därför ställde jag denna frågan till dig och är nöjd med svaret.

 
Ingen bild

Skånepåg

6 december 2013 17:04

@ Mats

Detta är inte bara kul utan jättekul att betala skatt. Tror nästan att det var jag som inspirerade Mona Sahlin då hon myntade det klassiska uttrycket "det är häftigt att betala skatt".

Pensionär sedan några år och ligger och drar mig med laptoppen och kollar runt i världen vad som sig tilldragit haver varje morgon. Skalpellen är lagd på hyllan, liksom plasthandskar, stetoskop och den vita fina rocken som var normala arbetskläder. Var det akuta större op fick vi styla om till grönt, eftersom det då och då dök upp underliga och lustiga figurer som du, eftersom grönt inverkar lugnande.

Sedan är det givetvis extrakul för mig att jag tydligen fått en allendeles egen stalker. Vilkn ära! Det skall absolut firas med ett extra glas vällagrad konjak till kvällskaffet.

 
Ingen bild

Tommy

6 december 2013 17:08

@Hulda mk1
Jaså det finns det inte, avdelning bok om Kommunismens brott.

Det har givits ut en bok om Kommunismens brott mot mänskligheten. På den stora läromedelsmässan i Älvsjö delade man ut den gratis, såvitt jag vet har den funnits ett tag. Googla så kan du säkert lyckas få en bok som du kan förkovra dig i.
Fanns även en DVD med korta avsnitt. De la fokus på Kina, Sovjet och Kambodja. Fanns även en om romer. Tror det var Forum för levande historia som gav ut de.
Så nu vet du det.

För övrigt: Lite svårt att kasta ut ngt parti ur riksdagen om man inte röstar på de i normala fall, annars hade jag gärna kastat ut Vänsterpartiet och några till.

För övrigt: Spyfärdig, ler. Jo man kan ju ha lite olika retorik som folkvald.

 
Ingen bild

Gute

6 december 2013 17:32

Jag såg på Bar och politik igår och blev väldigt fundersam över det Sjöstedt påstod att du har sagt angående slavlönerna för polska arbetare i Sverige.

Att hoppa på en enskild riksdagsledamot på det viset är ju direkt olämpligt när du inte är på plats, och när det nu visar sig vara en lögn så är det ju läge att anmäla honom för förtal.

Här gjorde Sjöstedt bort sig ordentligt, jag hade faktiskt lite bättre förtroende för honom än deras tidigare partiledarna men det är helt borta efter detta klavertramp.

 
Ingen bild

Mats

6 december 2013 17:37

Skånepåg. Du skulle ha tagit det i beaktning när du inte kan svara på en rak enkel fråga, utan kommer med det mest löjeväckande svar jag nånsin fått, (Frågan löd. Om SD får bestämma förbjuds sk. Palestina sjalar då?? ) Svaret var att jag gillar Hamas !!! Hur har du lyckas leva nästan hela livet och är fortfarande lika korkad. Nej hoppa ner från höga hästen, och kom in i matchen. Och nej jag skall inte stalka dig. Du skall i godan ro få sitta och ljuga i folk ditt ego. Konjak, Punsch ska det vara om man är svensk. Hej på dig.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 december 2013 18:04

Mats : Det var en ovanligt korkad fråga vilket dagis går du på ?

 
Ingen bild

Mats

6 december 2013 19:23

Ännu en??!! Läs frågan jag ställde angående Nasim innan du pratar.

 
Ingen bild

Mats

6 december 2013 19:30

Och apropå ingenting. vad är en korkad fråga. och snälla för er egen värdighet, säg inte den här.

 
Ingen bild

Jenny

6 december 2013 20:36

Jonas Sjöstedt har inga snälla ögon. Han ser ut som en ond version av farbror Frej.

Lars Ohly ger inte heller ett sympatiskt intryck. Farliga människor

 
Ingen bild

Tony

6 december 2013 21:33

jenny:
Precis som farbror Frej så är Jonas en skämtfigur!

 
Ingen bild

Blåsippan

6 december 2013 21:47

Hehe, när ni säger det så finns det en tydlig likhet faktiskt. Nu ska jag äntligen kolla på bar och politik. Heja Jimpa!

 
Ingen bild

Jag

6 december 2013 21:47

...så hur menar du att man ska tolka ditt blogginlägg?
Svårt att tolka det annorlunda än att svenska arbetare ska ha normal lön men gästarbetare ska ha slavlöner.
Om du tror att arbetsgivare skulle anställa arbetskraft från andra länder med samma kompetens som svenska arbetare och betala samma lön så vet jag inte vilken arbetsmarknad du finns på.
Det skulle minska arbetskraftsinvandringen radikalt!
Även du vet att om arbetskraftsinvandrarna går på slavlöner så leder det i förlängningen till dumpade löner även i Sverige.

 
Stefan K

Stefan K

6 december 2013 22:00

Har vi inte lärt oss att vänstersocialisters sätt att debattera går via vuvuzelor, kastade ägg till rena lögner.
Detta parti vill Socialdemokraterna samarbeta med i en ny regering.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Skånepåg

6 december 2013 22:30

@ Stefan K

Du glömde bl.a slangbomber som, vars innehåll av diverse skarpa "småsaker" och själva knallen, kan orsaka olika besvär för resten av livet. Rent livsfarliga och användes av vänsterligisterna vid den tillståndsgivna demonstrationen för ett par år sedan för att judar skall ha rätt att få leva ett "normalt" liv utan trakasserier i Sverige. Minns hur Kent Ekeroth förgäves, direkt på plats, vädjade hos polismyndigheten över deras menlösa agerande mot denna mötesstörning på Stortorget i Malmö utan att få någon förståelse för detta.

 
Ingen bild

goten

6 december 2013 22:42

Beträffande arbetskraftsinvandring så skall det bara ske om inhemsk kompetens saknas, jag tänker då i första hand på sjuklöverpolitiker och journalister.

 
Ingen bild

Lotta

6 december 2013 22:51

Nedan Timbaktus "konstnärliga" text. Den speglar resultatet av 7-klöverns politik. Borde det då inte stå dunka valfri 7-klövernledare? Tex dunka Fredrik gul och blå hissa i en flaggstång.

"Palme fick ett nackskott SD fick en jackpot/
folket blev till fimparna i Anders Borgs askopp/
fucked, dom plöjde välfärden med en traktor/
lämnade oss med dålig utbildning och en kass vård/
asså, piskan viner tills vi går passgång/
dunka Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång/
landet vi nu bor i är fan krokigare än kungen/
dra till Djursholm och fråga brokigaste ungen/
från stekpannan till ugnen, inga lekplatser och gungor/
stenkantade massor och snedsnackande tungor/
Mamma Svea har blitt iskall, ord till SMHI/
ge det 20 vintrar till och sen förstår vi/
Socialdemokrati, Alexander Bards idioti/
din vardag som ny nyliberal slav sitter väl fint/
Sverige baby, en boulevard av brustna drömmar/
och det det en gång var vill dom fan att du ska glömma/"

Istället ger man sig på den enda politiker som på allvar vill göra något åt det rådande läget i Sverige.

 
Ingen bild

Lars

6 december 2013 22:58

Kämpa på Thoralf! Om nio månader kommer belöningen i form av 5.7 multiplicerat med tre.

 
Ingen bild

Bertil

6 december 2013 23:25

Förutom det osmakliga med Palme då SD inte ens fanns och att misshandla Åkesson är det väl en text som beskriver utvecklingen bra, möjligtvis är avveckling ett bättre ord.

 
Ingen bild

Scaleo

6 december 2013 23:45

I nästa TV-debatt när Sjöstedt som vanligt slänger ur sig att SD gynnar höginkomstagare så hoppas jag att Jimmie svarar med " varför masade du då dig inte till riksdagen och stoppade förslaget om ny brytpunkt vid första tillfället ?".
Men det bör väl era partistrateger redan tänkt ut, eller ...

 
Blåsippan

Blåsippan

7 december 2013 01:12

Vi är varken höger eller vänster. Vi är Sverigeblocket och vi har fått nog av politisk korrekthet, tillgjord och falsk godhet. Vi värnar svenskheten och vår rätt till vårt land, kultur samt fornnordiska värderingar. Sverige är svenskarnas land. Punkt slut.

http://www.youtube.com/watch?v=4eIq_yui1c8

 
Ingen bild

Leon

7 december 2013 07:55

Att kvinnor ställer sig mer tvekande till SD, och förövrigt många andra av partierna (utom kuriöst nog "miljötalibanerna" MP), är egentligen inte så förvånande. Generellt sett uppnår de en betydligt större "mänsklig mognad" än (vi) män som "stannar" på "sandlådenivån" livet ut. Federico Fellini hade skrämmande rätt när han i "8 1/2" hävdade att män uppnår denna ålder....och sedan stannar där.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Janne

7 december 2013 09:42

Thoralf sänker SD med sina patetiska uttalanden. Dags för Jimmie att agera!

 
Ingen bild

Tony

7 december 2013 09:52

Lägg märke till SVT s gullande med Miljöpartiet,
det finns inte en fråga utan att den ska kommenteras av MP,
för någon dag sedan kom inte mindre än 4 Miljö partister
till tals i samma korta nyhetssändning.
Det är kanske dags att avskaffa folkomröstningen, och
istället låta SVT utse vilka som ska regera Sverige?

 
Ingen bild

Sladden

7 december 2013 09:56

@Janne, bättre att du ägnar din kraft åt att ordna så att IRM-sajten tar kommentarer. Då kan du leka där.

 
Ingen bild

Arbetaren

7 december 2013 12:57

Leon.

Efter att ha läst dina löjeväckande kommentarer på denna i övrigt eminenta blogg en tid, så måste man undra om dina generella slutsatser om män möjligen är dragna utefter din egen mentala förmåga...

För en tid sedan skrev du följande i en kommentar på denna blogg, jag citerar ordagrant:

"Ärligt talat ser jag nog riskerna med nuvarande utveckling med SD:s ökande stöd (10-15 procent av väljarna) som en större fara för landet än de 5 procent av befolkningen som är föregivna muslimer."

Jag har flera gånger bett dig utveckla dessa synpunkter. Många som läser denna blogg, inklusive jag själv, har för avsikt att rösta på Sverigedemokraterna i kommande riksdagsval. Det vore därför bra om du förtydligar för oss varför du anser att SD:s politik är en fara för landet. Detta även om jag tycker motsatsen, samt misstänker att din taffliga förklaring enbart kommer att stärka vår uppfattning om att vi väljer rätt.

Dessutom vore det intressant att höra om du tycker att riskerna med en okontrollerad utbredning av Islam är överdrivna? Och om du tror att fundamentalismen i denna tro verkligen inte är något att oroa sig för?

Vänligen kravla dig nu upp ur din egen sandlåda och tala ur skägget. Om du på nytt undviker att kommentera dessa frågetecken så ska jag upphöra med att irritera dig, ty då förstår jag vad du är för något - en uppblåst boll utan styrning som enbart hoppar runt och fiser ur sig lite gas här och där.

Och du, jag förstår din besvikelse över det faktum att även en "working class hero", som du kallar mig, faktiskt kan tänka självständigt. Det måste väl "brutalt rasera din föreställningsvärld?"

Men för att återgå till allvaret. Tyvärr är det just verklighetsimmuna åsiktspoliser som du själv som riskerar att bli en fara för samhället. Dock finns det fördelar med att du och dina gelikar ventilerar era fördomar och ogenerat "läcker gas". Nämligen att fler och fler vaknar upp och inser att det luktar illa någonstans...
 
Ingen bild

Mahmoud A

7 december 2013 13:35

@Leon
Du använder Fedrico Fellini som "bevis" på ditt påstående att "Generellt sett uppnår de en betydligt större "mänsklig mognad" än (vi) män som "stannar" på "sandlådenivån" livet ut."

Snälla....
:)

 
Ingen bild

Arbetaren

7 december 2013 13:57

Till "Jag".

Du skriver:
"Svårt att tolka det annorlunda än att svenska arbetare ska ha normal lön men gästarbetare ska ha slavlöner."

Menar du att Thoralf anser att vi ska ha gästarbetare som jobbar för lägre lön? Är du inte ute och cyklar, min vän? Jag tror du måste läsa om HELA stycket för jag tolkar det så här:

Det är ILLA NOG att t.ex polacker befinner sig i Sverige och jobbar för 30-50 kr per timme men att det riskerar att bli ÄNNU VÄRRE om man ska ge dem avtalsenlig lön och släppa arbetskraftsinvandringen fri. Detta för att ännu fler ska flöda över gränsen när betalningen blir ännu mer attraktiv.

Thoralfs poäng förefaller vara att det är självklart att alla ska ha lön enligt de avtal som gäller i Sverige men att det på samma gång är ett tankefel att importera arbetskraft som riskerar att göra vår egen inhemska arbetskraft arbetslös...

Märk även väl att Thoralf BERÄTTAR att det finns en grupp utländsk arbetskraft som jobbar för 30-50 kr per timme och i samma mening BETONAR att det utan tvekan innebär negativa effekter för svensk arbetsmarknad. Att det är negativt för individen själv, som utnyttjas mot låg betalning, torde vara självklart.

Känn er fria att rätta mig om jag har fel, ni som vill.

 
Ingen bild

Arbetaren

7 december 2013 14:02

Mahmoud A.

Jag vill med kraft understryka att jag håller med dig till 100 procent.

"Snälla..."

 
Ingen bild

Jag

7 december 2013 16:49

@arbetaren

1) Varför skulle en svensk arbetsgivare ge ett arbete till en gästarbetare om samma lön/regler gällde?

Du har språkförbistringen, du har uppehället etc
Det skulle bara medföra problem.
Nu kan ju arbetsgivaren sko sig på att ha billig arbetskraft från tex Polen arbetande hos sig, men om det var samma lön/vilkor som för en svensk arbetare skulle de inte finnas någon vinning alls för en svensk arbetsgivare att anställa en gästarbetare om det inte gällde att hen blev anställd för att kompetens saknas i Sverige.

Det skulle INTE medföra någon slags invasion av arbetskraft till Sverige, tvärtom.
Det är där Thoralf brister, i människosynen, han har aldrig kämpat för att gästarbetare haft dåliga löner, men när de ska ha samma lön som inhemsk arbetskraft...ja då j&%%/ar!

 
Ingen bild

Arbetaren

7 december 2013 18:04

Till "Jag".

Du läser antagligen Thoralfs blogg ungefär som fan själv skulle läsa bibeln - d.v.s du tolkar texten som du själv vill, med målsättningen att hitta mindre syftningsfel som du sedan kan förstora upp och utnyttja som "slagträ" i debatten.

En annan förklaring kan ju förstås vara att du har svårt med både ordförståelse och konsekvensanalys...men så illa kan det väl inte vara?

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

7 december 2013 20:53

Stå på dig Thoralf! Vi vet att Sjöstedt är en riktig skurk!

I valet nästa år ska vi slänga bolsjevikerna ut ur Riksdagen!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Jag

7 december 2013 21:48

@metal...
resten av Sverige vill ha ut de ultrakonservativa rasisterna vid namn SD ur riksdagen.

@Arbetaren
I vanlig ordning, likt de du röstar på (se Ekroth etc) så använder SD företrdare och sympatisörer härskarteknik med stort H för av snacka bort fakta och meningsmotståndare.
De förlöjligar, censurerar eller förminskar dem.
Kan du tänka dig Beatrice Ask säga på twitter att någon hon debatterar med sniffar lim, eller kalla en meningsmotståndare för dum i huvudet.
Men det är det som ni som röstar på tydligen vill ha, en white trash retorik utan någon som helst tecken på god uppfostran eller vältalighet.

 
Ingen bild

Anders

7 december 2013 22:44

Slutpixlat:
En folkvald riksdagsman som kallar sin politiske motståndare för en ”Vidrig lögnare” och säger att han blir spyfärdig när han hör denne, vad har han i riksdagen att göra överhuvudtaget?

Ja så uttrycker sig den Sverigedemokratiske riksdagsmannen för SD, Thoralf Alfsson i en artikel med rubriken, ”Vilken vidrig lögnare”, på sin blogg efter att han lyssnat på debatten mellan Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i ”Bar och Politik.”

Och man måste då ställa sig frågan om verkligen Thoralf Alfsson är en värdig representant för sitt parti i riksdagen? Inte bara utrycker han sitt hat gentemot Sjöstedt genom att kalla honom för en vidrig lögnare, han kallar även Sjöstedt för en smutsig och falsk partiledare!?

”Jonas Sjöstedt är en smutsig och falsk partiledare till skillnad mot Jimmie Åkesson som håller sig till sanningen och fakta. Har man inget annat att komma med borde man stänga igen sin stora trut!”

Ja du Alfsson, du kanske skulle föregå med gott exempel då, och vara tyst! För du har absolut inget att komma med förutom hat.

För att föra ned debattnivån till sandlådenivå har du nu verkligen lyckats med. För det är väl dit hän ni Sverigedemokrater vill ha den när era argument tryter.

Att ni nedvärdera era politiska motståndare på detta sätt är inget annat än ett skamfullt beteende som vi inte tidigare sett framföras i den svenska politiken. Och det hör definitivt inte hemma i debatten överhuvudtaget.

Men som det skammens parti som du tillhör så är det inte förvånande att du nu retoriskt lägger dig i Avpixlat klass.

Visa att du är en man Thoralf Alfsson och be omedelbart Jonas Sjöstedt om ursäkt för ditt påhopp! Om inte, så förlorar du den lilla trovärdighet du har kvar som politiker.

För ingen politiker i Sveriges riksdag förtjänar att bli kallad ”Vidrig lögnare, smutsig eller falsk” enbart för att denne har en annan åsikt i en politisk fråga.

Thoralf Alfsson har då inte läst den "Kommunikationsplan 2014", som med stolthet presenterades av SD-ledaren Jimmie Åkesson förra hösten och bland annat behandlade hur man som Sverigedemokrat ska uppträda i de sociala medierna.

"Sverigedemokrater väljer sina ord med omsorg och använder ord som riskerar att tas emot med ilska eller upprördhet endast i mycket sällsynta fall, och då bara när sådana ord med säkerhet gagnar syftet och underlättar kommunikationen".

Om Alfsson nu mot förmodan läst kommunikationsplanen så har han nog gjort sin egen tolkning på denna då han omsorgsfullt mer frekvent, än sällsynt använder sig av ord som tas emot med ilska och upprördhet.

 
Lassekolja

Lassekolja

8 december 2013 00:12

@Anders, hur anser Du att man bör bemöta en politisk motståndare, som i sin frustration över att helt sakna argument, ser som enda utväg att ta till "vidriga lögner"? Med respekt? Ja, det kan man kanske tänka sig en, två och tre gånger i Riksdagen men till slut tappar man själv tålamodet, speciellt när man skriver på en blogg. Huruvida Jonas Sjöstedt är smutsig vet jag inte men falsk är han definitivt, en hycklare av rang är han, särskilt när han officiellt tar avstånd från politiskt våld men i kontakterna med den ännu värre hycklaren Calle Larsson är våld mot politiska motståndare, framför allt SD, helt OK. Det finns t.o.m vittnen på detta för några år sedan!
Låt Dig inte luras Anders!

http://www.status.se

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

8 december 2013 02:10

@Jag (eller vad man nu ska kalla dig).

När du säger "resten av Sverige" så antar jag att du menar Södermalm. Alltså alla vänsterdårar som tycker det är helt fantastiskt med massaborter, massinvandring, EU, mångkultur, skattehöjningar, jämstäldhetsfascism, hbtq-propaganda för barn, och massa bidragsfusk.

Ja, om det är det du menar, så har du nog rätt. Idioter finns tyvärr i alla länder. Våra har vi lyckats samla i just Södermalm.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Leon

8 december 2013 11:26

@ Thoralf
Vill först be dig om ursäkt för att jag för en stund kommer att "monopolisera" kommentarsfältet med mitt inlägg. Men de förolämpande epitet (se ovan, inlägg 7 dec kl 12:57) som skribenten "Arbetaren" tillskrivit mig kan jag knappast låta stå oemotsagda speciellt inte som personen i fråga mer eller mindre avkrävt mig svar. Jag hade förvisso kunnat svara betydligt kortare och i affekt. Men anser att det personen i fråga skrivit kräver ett tämligen utförligt svar. Även om vi förmodligen ytterst sällan ha överensstämmande åsikter hyser jag ändå en reservationslös beundran för ditt, Thoralfs, tillåtande sätt här på "kommentarsfältet" att låta även "dissidenter" som mig fritt framföra åsikter.

@ Arbetaren
Eftersom du tillskriver mig en mängd "vänliga" epitet och en bristande "mental förmåga" så ska jag väl som "den uppblåsta kringstudsande bollen" jag är " fisa ur mig lite gas" här och nu. Då du tidigare förgrymmats ("LO: Jobb i Sverige skall ge PUT, inläggen 1 dec kl 11:13, kl 13:41, 2 dec kl 13:23, kl 21:43) över mina, som du betecknat som "självbiografiska", tidigare inlägg får jag därför be dig att denna gång ha "fördragsamhet" med detta. Framförallt då den individuella, och högst personliga, verklighetsuppfattningen styrs av de värderingar och åsikter en person har "som bagage" på grund av sitt sociala, ekonomiska och kulturella "arv". Men också av de erfarenheter och (också högst personliga) åsikter en person som individ tillägnar sig senare i livet och de individuella "val" i politiskt, religiöst, ekonomiskt m m hänseende han/hon gör mot bakgrund av detta.

Och nu kommer "min självbiografi" in i bilden för att beskriva "min" verklighetsuppfattning och som förklaring till "mitt" politiska ställningstagande. Uppväxt som jag är i en, högst sekulär förvisso, judisk familj med allt vad detta innebär av "kulturellt" färgade värderingar som tidigt "bagage". En studietid under det "radikala" 70-talet då jag snarast av ren "oppositionslusta" mot den nära nog allenarådande "vänstervridningen" tillägnade mig en (mycket) konservativ politisk uppfattning. "Gammelmoderat" var det någon som i ett inlägg här på "bloggen" ("Vi skall vara tacksamma", Henrik P 16 nov kl 22:21) kallade mig. Ett "epitet" jag med viss stolthet bär då det markerar en högst väsentlig skillnad mot dagens s k "Nya Moderater". För att gå vidare i min "självbiografi" om de erfarenheter som varit formativa med avseende på mitt personliga politiska ställningstagande och uppfattning om den verklighet jag här och nu lever i. Mer än 20 år (under perioden 1982 - 2003) var jag bosatt och yrkesverksam utanför Sverige, största delen av denna tid i Kanada. En tidsperiod som omfattar mer än en tredjedel av min "livstid" sätter givetvis sin prägel på det "bagage" av värderingar jag "bär på". Jag kan, till min stora skam, säga att jag under min långa utlandsbosättning höll mig föga underrättad om den politiska verkligheten i Sverige. Delvis kan väl detta orsakats att jag, i en betydligt "mildare" form, hade samma problem att som invandrare tillägna mig språk och kultur i mitt nya "hemland" för att fungera såväl socialt som yrkesmässigt. Denna brist på "verklighetskontakt" gjorde "kraschlandningen" i den "svenska verkligheten" till en än mer smärtsam upplevelse.

Med fara för att "monopolisera" kommentarsfältet här för en längre period ska jag nu äntligen "fisa ut lite gas" och svara på dina frågor. Givetvis grundat på det jag sagt i min "självbiografi" ovan då denna obestridligen har relevans.

Om samhällsutvecklingen - som jag nämner ovan blev konfrontationen med det svenska samhället en något smärtsam upplevelse när jag återflyttade till Sverige. Detta var inte det land jag lämnat under inledningen av 1980-talet som ändå ingav ett visst hopp för framtiden då den socialdemokratiska makthegemonin efter mer än 40 år brutits 1976. Den utveckling som skett under sedan dess fram till dags dato kan inte ens jag med bästa vilja kallas positiv. Snarare kan dagens samhällsutveckling ses som en accelererande "utförsbacke" ledande mot vad som ofta här brukar gå under beteckningen demokratur. Alltså ett tillstånd som kännetecknas av ett konsensustänkande som sopar uppenbara problem under mattan och som stöds av en förkvävande likriktning av opinionsbildningen som mer eller mindre helt strypt den fria debatten och åsiktsbildningen. Dessvärre vilar ansvaret för denna utveckling tungt på våra "makthavare" tillhöriga de etablerade partierna som mer ser till sitt maktinnehav och inte till samhällets bästa. Men, och detta är min enda invändning, lösningen ligger inte i någon överförenklad "quickfix"

Om SD;s opionionsstöd och "faran för demokratin" - tvärt om vad du tycks förutsätta är det inte SD;s väljarstöd och eventuella inflytande på förd politik jag ser som en fara för landet. Det är snarare övriga partiers förmodade försök att förhindra detta och utestänga ett i demokratisk ordning valt parti från inflytande över den förda politiken som utgör den "stora faran". För att åstadkomma detta är min misstanke (välgrundad ?) att alltmer fantasifulla "bokstavskombinationer" skulle "axla" regeringsansvaret...och med all sannolikhet misslyckas kapitalt. Den kompromiss- och konsensusbaserade "politik" som skulle bli resultatet är knappast det som Sverige, mot bakgrund den minst sagt "prekära" situation landet befinner sig i, behöver i dagsläget. De "tunga" politiska beslut på en mängd områden, arbetsmarknad, skolpolitik, försvar, vård och omsorg, rättsväsende, miljö, energiförsörjning, invandring, integration m m som krävs är inte sådana att de kan underkastas "utslätande" kompromisser. Dessutom skulle en politik som fördes på detta vis innebära ett svek mot, inte bara de 10 - 15 % som lagt sin röst på SD, utan också mot alla de övriga röstberättigade som lagt sin röst enligt politisk övertygelse.

Nå ligger "stanken tung" nu sedan jag som den "verklighetsimmuna åsiktspolisen" du betecknat mig som "ventilerat mina fördomar" och "ogenerat läckt gas" ?
Om du så önskar kan jag återkomma med ytterligare inlägg för att fortsätta att besvara dina övriga frågeställningar om du nu har tilltro till min "bristande mentala förmåga" att åstadkomma detta.

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 11:53

Till "Anders".

Bara det faktum att du hämtar merparten av din information på den hårt vinklade hatsajten slutpixlat säger ju en hel del om hur vilsen och desorienterad du är. Hade du nu haft förmågan och kraften att förkovra dig via andra källor så hade du säkert begripit att det snarare är övriga politiska partier, deras sympatisörer och den s.k mediaeliten som har lagt ribban där den ligger. Lågt alltså.

Dessutom bortser du i ditt inlägg helt ifrån det faktum att Jonas Sjöstedt faktiskt antingen alt. 1: ljuger, eller alt. 2: helt enkelt inte har förstått innebörden i det blogginlägg han refererar till. Läs blogginlägget och lyssna sedan på intervjun så förstår du.

Skulle du nu bli sårad när du läser denna kommentar så får du skylla dig själv, eftersom även du tillhör en grupp som "lägger ribban"...

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 13:59

Leon.

Respekt till Dig. Du producerar du en kommentar som är läsvärd!

Så tråkigt att du känner att jag tillskrivit dig ett antal förolämpande epitet, men märk väl att jag bara uttryckt en "undran" över din mentala förmåga, inte uteslutande påstått att den är låg? Med detta utförliga svar bevisar du ju hursomhelst motsatsen. Säkert har du också genomskådat att avsikten var att "knuffa upp dig i talarstolen".

När det gäller "Gammelmoderater" eller "Nymoderater" är det väl - och detta ska du ta som en komplimang - ingen större skillnad, förutom att den senare kategorin har en större fallenhet för att ljuga och förföra?

Många som läser denna blogg, inklusive bloggförfattaren själv, delar förhoppningsvis åsikten att det är bättre att få upp specifika sakfrågor till ytan och diskutera dem än att gå som katten kring het gröt. Därmed inte sagt att man behöver ha exakt samma åsikt om allt, allt är inte svart eller vitt.

Jag tänker inte gå in i detalj på allt du skriver, men åtminstone på en punkt anser jag att du träffar rätt, nämligen när du beskriver risken att de demokratiska spelreglerna åsidosätts av de övriga partierna efter riksdagsvalet 2014. Ditt tidigare inlägg kommer i ett helt annat ljus efter denna detaljerade beskrivning.

Dock tror jag du överdriver konsekvenserna. Ingen kan väl vara så naiv så man tror att det skulle finnas någon omedelbar "quickfix", men någonstans måste man väl ändå börja? Ett stort ansvar vilar här på ansvariga politiker i de gamla "betongpartierna". Till slut målar de in sig själva i ett hörn och måste upphöra med namecalling och pajkastning, samt klättra ned från sina höga hästar och påbörja vettiga diskussioner med "uppstickarna".

Heder åt dig för att du hörsammade mina önskemål om att du skulle utveckla dina ståndpunkter, det finns en hel del vettiga reflektioner i detta inlägg. Fortsätt gärna "lätta på trycket".

Jag håller inte med om allt du skriver, men teorin om "hoppande gasboll" har du tillintetgjort...

Bockar och tackar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se