thoralf

Direktlänk till inlägg 1 december 2013

IRM

Av Thoralf Alfsson - 1 december 2013 22:13

Henrik Johansson på bloggen IRM har gjort flera ”skarpsinniga analyser” under veckan (ironi, så att Henrik förstår). Jag tänker speciellt på två av hans inlägg som knappast visar att han besitter den skarpaste tankeförmågan. Nu trodde jag att han var något av en specialist på Sverigedemokraternas politik då han blir inbjuden till SVT men uppenbarligen har han inte läst på tillräckligt. Vilket han bevisar gång på gång.


Henrik Johansson inlägg om att jag anser att polacker inte skall ha mer än 35-50 kr/timma är så urbota dumt att det bara kan komma från IRM. Den vassaste på IRM har analyserat färdigt! Att han dessutom inte förstår att högre timlön kommer locka ännu fler till Sverige från Polen och Baltikum men även från tredje världen då de också skall jobba enligt kollektivavtal. När de dessutom skall få permanenta uppehållstillstånd om LO får som de vill. Då kommer Sverige översvämmas av lycksökare men det förstår inte naive Henrik Johansson.


I veckan ställde jag frågan i ett blogginlägg till Henrik Johansson vad svensk islam är för något eftersom han kommenterat ett av mina tidigare blogginlägg.


Henrik Johansson visar med sitt svar att han inte är seriös, inte förstår att skilja på islam och muslimer. I praktiken visar det att han är svarslös genom att lägga upp tre bilder på muslimska vänner och sedan påstå att det är ”svensk islam”.


Det lika dumt som att jag skulle lägga upp en bild på Henrik Johansson och påstå att det är svensk kristendom.


 

Svensk kristendom? Givetvis inte! Snarare en agnostiker?


Man behöver dock bara googla ”svensk islam” för att hitta anmärkningsvärda texter. Något som Henrik Johansson borde gjort innan han skrev sitt pinsamma blogginlägg.


Uppdrag gransknings uppföljning av moskébesöken med dold kamera är också sevärd. Jag gissar att det aldrig visats ett avsnitt av Uppdrag granskning där så många av de intervjuade ”glider” med sanningen.På en svensk muslimsk webbsida kan följande läsas. Se ovanstående program och läs sedan följande tre punkter.


”1. Det måste betonas att det aldrig har funnits någon ”Arabisk Islam” förutom i ”Blågul Islam”-anhängarnas illusionsvärld.

 
2. Muslimer är en Ummah oavsett etnicitet, språk eller färg. (49:10, 21:92) De som förespråkar ”Svensk Islam” gör Islams fiender en tjänst då de hjälper till att befästa de gränser, som kuffar drog mellan muslimerna, och som delade Islams stat i små betydelselösa Islam-fientliga marionettstater.

 
3. ”Blågul Islam”, ”American Fiqh” och ”Europeisk Islam” är medvetet förvrängda former av Islam, lanserade av kuffar i syfte att få muslimer att avvika från Islam. Det farliga är att dessa lögner propageras av muslimer, som andligt och intellektuellt har besegrats till följd av västerlandets ständiga och obevekliga attacker mot Islam och dess lagar. Vore dessa muslimer säkra på Islams riktighet och överlägsenhet genom intellektuell bevisning, hade de inte propagerat för sådana lögner, utan hade istället stått i de främsta leden för att tillbakaslå sådana angrepp.”

 

På den här sidan finns betydligt mer att läsa om ”svensk islam” som Henrik Johansson borde läsa.


”En integrering av Islam och muslimer i vilket icke-islamiskt samhälle är haram och går stick i stäv med Islams budskap p g a att integration innebär att ge avkall på vissa delar av Islam för att den och muslimerna ska bli delar i helheten; nämligen det svenska samhället och Sverige. Den stora frågan som kvarstår obesvarad är vilka delar måste vi ge avkall på? Konkreta exempel ges aldrig, dels för att denna falska tankes förespråkare inte har en glasklar uppfattning om sitt eget budskap, och dels av rädslan för den överväldigande och okontrollerbara vreden dessa exempel kommer att väcka hos muslimerna, som inte kan, eller får, finna sig i sådan storskalig förvanskning av Islam.”

 

Notera också synen på demokrati.


”Integrationen är en ömsesidig process, men vi ser att det är bara muslimer, som måste ge avkall på det ena och det andra, på det ideologiska och intellektuella planet. Det svenska samhället behöver däremot inte att ge upp några demokratiska tankar eller värderingar; de tar till sig bara det, som inte ändrar den svenska identiteten, dvs de demokratiska kapitalistiska uppfattningarna och böjelserna. Exempel på saker, som svenskar kan ta till sig är utländsk mat, dans eller musik. Några islamiska tankar och värderingar lär de aldrig adoptera. Det är muslimer, som måste underkasta sig den demokratiska ideologin och dess tankar om t ex sexuell frigjordhet, individualism, acceptans av homosexualitet, att inkräkta på Allahs سبحانه وتعالى oinskränkbara rätt att lagstifta (för att istället stifta sjuka lagar, som t ex att tillåta sexuellt umgänge med djur, tidelag, eller äktenskap mellan ”halvsyskon”).”

 

Vem blir inte kritisk mot islam bara av att läsa dessa korta citat. Nu tror jag inte något kan påverka ”redaktionen” på IRM och Henrik Johansson. Enligt min mening har dessa personer målat in sig så väl i sitt hörn att de inte längre har något handlingsutrymme. Jag förväntar mig heller inget annat än floskler och ”skarpsinniga analyser” från skribenterna på IRM.


Jag tror dock att blogginläggen på IRM bara bevisar hur urbota knasiga man är på vänsterkanten och att detta i det långa loppet bara gynnar Sverigedemokraterna. Man behöver inte ha mycket bakom skallbenet för att genomskåda dessa ”skarpsinniga analyser”.

 
ANNONS
 
Stefan K

Stefan K

1 december 2013 22:34

Undrar om Henrik sett dokumentärerna "Slaget om muslimerna", "Det muslimska brödraskapet" och "Undercover Mosque"?
Ser vi i dem exempel på svensk, dansk, norsk och brittiska islam, eller ser vi i dem exempel på det egentliga islam?

Henrik kanske kan fråga sina muslimska vänner om hur de ser på det som sägs i dessa dokumentärer, eller det som imamerna yttrade i UG:s dokumentär.
Håller de med eller anser de att orden som uttalas är förkastliga? Henrik kanske vill återkomma med svaren.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Bengt

1 december 2013 23:06

IRM (inte rasist, men) är ju inte direkt "Snillen spekulerar". Det står ju helt klart!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 december 2013 23:15

Ja, Henrik Johansson tillsammans med "artisten" Carlito som var med i debatten mot Björn Söder var nog bland det mest pinsamma jag sett. Det var bara rena floskler och jag gillade Björn Söders kommentar "Det är ju inte seriöst att ha oseriösa debattörer i studion." Sen var det tydligen Svenska Dagbladets ledarskribent Ulf Gudmundson som varit med och tagit fram epitetet "främlingsfientliga" om Sverigedemokraterna när han jobbade på SVT inför valet 2002. "Idag skulle jag definitivt inte använda det begreppet" sa Ulf och det var kul att se Henrik Johanssons reaktion, han var nog nära till gråten.

http://karlskronabloggen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

1 december 2013 23:52

@Karlskronabloggen, egentligen ointressant men om inte jag minns fel var det dåvarande Eko-chefen Staffan Sonning, som beslutade att epitetet "främlingfientliga" skulle ges Sverigedemokraterna varje gång SD "var på tapeten".

Vid varje tillfälle islam/muslimer diskuteras vill jag bara skrika rakt ut: VARFÖR KAN JAG BARA INTE FÅ SLIPPA ALLT TJAFS OM MUSLIMER HIT OCH DIT????? VARFÖR KAN INTE SVERIGE FÅ BLI SOM DET VAR????? VARFÖR ÄR DET FÖR MYCKET BEGÄRT ATT ÅTMINSTONE VARJE VÄRLDSDEL KLARAR ATT TA HAND OM SINA MEDBORGARE?????

I kvällens Agenda(Svt) skulle "lättare väg för alla syrier till Sverige" "diskuteras". Av vem? Jo, en Rödakorsare, en vänsterpartist, migrationsministern Billström, en sosse, programledaren(Camilla Kvartoft) och som "lök på laxen" Cecilia Malmström(!). Var och en kan ju räkna ut vilken debatt det blev mellan dessa, värst var som vanligt Kristina Höj-Larsen(V). Ingen, absolut ingen ställde någon som helst mot- eller följdfråga i ämnet, vilket inte heller var att vänta av ett sån´t gäng. Som vanligt saknade man åtminstone en endaste Sverigedemokrat som motvikt, som kunde ställe frågan; Har Sverige verkligen råd med detta? Har någon räknat på kostnaderna? Nej, visst ja vad dum jag är, det handlar ju om människor, tänkte inte på det..... (När det gäller äldreomsorgen i Sverige av dem, som byggde Välfärdssverige, handlar det uppenbarligen INTE om människor, då handlar det plötsligt om kostnader och pengar! Usch, fyyyy, Ni borde skämmas Ni i 7:an!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tomtefar

2 december 2013 00:37

Nu var knappast Herr Johanssons medverkan i debatt något som stärkte hans aktier som någon större tänkare, utan bilden som förmedlades vart mer åt dumdryg och möjligtvis lite bakom flötet.
Så det skulle verkligen vara en stor överraskning om vi får ta del av några fler visdomsord från Henrik i direktsänd-tv i framtiden.


 
Ingen bild

Anki

2 december 2013 00:39

Ungern visar den rätta vägen när det gäller urspårad massmedia.
Och precis som du Lassekolja säger: Varje kontinent bör kunna ta hand om de sina. Om inte har FN ett akutjobb att göra.
Man måste styra upp dom här bitarna per omgående. Det bör bli prio-1 för Europasamarbetet bland de nationalorienterade partierna.

 
Ingen bild

Arbetaren

2 december 2013 01:22

Alfsson - Henrik Johansson: 3-0.

Och du gjorde förstås ditt yttersta för att hitta en så smickrande bild som möjligt? Fniss...

 
Ingen bild

kalle

2 december 2013 01:37

har länge undrat vad som driver de naiva korkade svenskarna när de gärna vill ha massinvandring av folk med helt annan kultur.

det måste vara de globala bankirerna som beställt indoktrinering med medias hjälp.

målet är att krossa svensk välfärd så att folk blir totalt fattiga och måste försörjas genom att Sverige säljer ut sina naturtillgångar som uran, skog, järnmalmen(LKAB blir nog sålt efter att Kiruna är flyttad)vattenkraften får vi inte del av nu när nya kraftledingar byggs för att forsla elen till syd-europa där industrin finns.
Sverige blir ett fattigt land i kaoz.

 
Ingen bild

World Traveller

2 december 2013 05:53

För hundra år sen så behövdes det något eller några som kämpade för fattiga arbetares rättigheter men dagens Vänster som anser sig ha tagit på sig den rollen består inte av de skarpaste hjärnorna vi har i Sverige. De pratar om mångkultur och att vi svenskar har ett ansvar att försörja alla som flyr krig, fattigdom, politisk förföljelse, fängelsestraff m.m men all denna mångkultur och dessa ''flyktingar'' består endast av muslimer. Var är alla kristna, hinduer, buddhister?
Sovjetunionen pratade om sina nyttiga idioter. Idag har Muslimska Brödraskapet/militant islam också sina nyttiga idioter - hela svenska etablissemanget. Varje möte i motsvarande kommun eller landsting här i Afghanistan inleds alltid med en imam som mumlar några böner. När införs det i Sverige? Mycket snart är jag rädd för.

 
Ingen bild

Morningstar

2 december 2013 06:53

En liten påminnelse om hur dåligt det kan bli. Sex av dom värsta industrialisterna i historien. Så här kommer vi att få det när vi ej längre har några som helst rättigheter längre och ingen som skyddar oss.

http://www.cracked.com/article/89_the-6-most-horrific-bosses-all-time/

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 07:36

Vänsterextremister (som jag räknar de bakom IRM till) är märkliga människor i många avseenden.
Som tillägg till de kloka motargument som Thoralf presenterat kommer deras acceptans för flickor och kvinnors situation inom Islam.
Det finns aldrig några protester eller debattartiklar mot varken hedersvåld eller annat i deras liv som hindrar dem att leva sina liv som Svenska flickor och kvinnor gör.

Då läggs den feministiska kampen åt sidan och man tiger och tittar bort. Hatet mot demokrati, sund kapitalism och ett kristet levnadssätt är tydligen viktigare...

 
Ingen bild

UncleBob

2 december 2013 08:03

Henke på IRM är en av de främsta debattörerna inom Dumvänstern.
Han är i gott sällskap med andra av Sjuklöverns maktgarnityr.
Ingen nämnd och ingen glömd. När man bara har tomma floskler att kasta omkring sig är all respekt borta som en mås-skit i dimman.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 08:29

"Integrationen är en ömsesidig process, men vi ser att det är bara muslimer, som måste ge avkall på det ena och det andra,

Det svenska samhället behöver däremot inte att ge upp några demokratiska tankar eller värderingar;

Några islamiska tankar och värderingar lär de aldrig adoptera."

Tacka fa** för att muslimer och alla andra utlänningar som kommer hit skall anpassa sig efter hur vi lever här med allt vad det innebär. Sverige är svenskarnas land. Många gånger verkar det som om dessa individer inbillar sig att de gör oss en tjänst genom att komma hit, ja det skulle i så fall vara en björntjänst.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 08:59

I gårdagens Agenda talade man om att Jordanien och Libyen tagit emot så mycket flyktingar att de båda länderna går på knäna. Läste i veckan att en moderat politiker sagt att det inte finns någon övre gräns för hur många som Sverige kan ta emot, Sverige kan således aldrig gå på knäna. Lägg det på minnet inför valet nästa år. Sedan kan man undra hur mycket pengar dessa båda länder lägger ner på flyktingarna? Är det något eller är det endast pengar från UNHCR som försörjer flyktingarna? Det är knappast troligt att de bidrar med särdeles mycket pengar eftersom deras ekonomier då skulle raseras fullständigt med tanke på hur många de tagit emot. Lägger de inga pengar går det knappast jämföra med att upplåta mark mot de enorma kostnader i miljardklassen som 7-klövern årligen vräker ut oavkortat att finansiera deras sinnessjuka massinvandringspolitik.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 09:45

Lotta...
Kloka ord! I Sverige verkar det finnas outtömliga tillgångar, men bara när det gäller invandring.
Annars sparas det och dras ner.
Vad gäller Syrien och eländet där, undrar man varför inte de stormrika oljediktaturerna hjälper till.

 
Ingen bild

Mats Carlsson

2 december 2013 10:05

Han är en dåre..

 
Peter

Peter

2 december 2013 10:45

I Islam ingår det i ens roll att sprida sharia över världen.
I Kristendem att sprida budskapen om Jesus.
I judendomen tvärtom, att hålla Talmud hemlig (vissa stycken hånar Jesus, förklarar sex med barn, hur juden är herrefolket)

Här TA får du från självaste DN, vad jag påstått tidigare:

- Det finns ett syfte med att utmåla ett lKlimathot (samma sak med invandring, det är att försvaga Sverige som nation).
- det finns tankesmedjor som påverkar vad vi ska tycka, veta, tro, tänka, känna.
- det som sägs i debattartikeln är vad många ickeförståsigpåare vill kalla Konspirationsteorier.
- chemtrails efter flygplan kan vara ett av många sätt att manipulera vädret (eller andra orsaker) för att driva på ett klimathot.
- ett upplevt klimathot kan vara syftet för införa en GLOBAL beskattning av befolkningen, bara för att du är vid liv
Denna beskattning drivs in genom att människan chippas, precis som en hund.
- Bibeln varnar för märket som vi kommer erbjudas för att kunna köpa och sälja, kallas för djävulens märke. Uppenbarelseboken kapitel 13.

"Den oron exploateras av grupper som vill försvaga nationalstaterna, driva fram en globaliserad värld och skapa en ny världsordning (NWO). Det skriver ekonomiprofessorn Marian Radetzki, fil. dr. Jacob Nordangård och journalisten Svenolof Karlsson på DN Debatt idag.
De pekar ut en rad inflytelserika tankesmedjor och internationella organisationer som drivande i processen.
”limathotet har samtidigt drivits fram som ett målmedvetet projekt av grupper som sett dess potential för att befrämja ekonomiska intressen, karriärer och ideologiska eller politiska agendor En central roll i denna process har en rad tankesmedjor med stora resurser i ryggen haft, som Council on Foreign Relations, Aspen Institute, Rockefeller Brothers Fund, Brookings Institution, Chatham House, Romklubben och Trilaterala kommissionen, i samverkan med olika FN-organisationer som WMO, UNEP, IPCC och från och med nittiotalet även EU-kommissionen, ett stort antal miljö/lobbyorganisationer som WWF och Stockholm Environment Institute inte att förglömma”, skriver de i debattartikeln.
Klimathotet utnyttjas enligt artikelförfattarna i flera olika syften av aktörer som strävar efter ökad globalisering.
”Finns det ett syfte bakom allt detta? Ja, olika syften. Ett, som öppet framförs av de nämnda tankesmedjorna, är att driva fram en globaliserad värld inte bara ekonomiskt utan också politiskt. Människor inom vänstern och miljörörelsen vill ha globala avtal av miljö- och klimatskäl. Internationella organisationer som FN och EU ser vägar till att stärka sin makt på bekostnad av nationalstaterna.”
Radetzki, Nordangård och Karlsson framhåller ”det återkommande talet om en ny världsordning, där demokratin beskrivs som en otillräcklig och till och med olämplig styresform” som ett särskilt anmärkningsvärt inslag i idéproduktionen kring klimathotet.
De menar att massmedia har ”köpt spelet” och sätter säljande rubriker om katastrofhot, samtidigt som man underlåter att granska agendorna bakom klimathotet och inte släpper fram avvikande åsikter i frågan.

http://www.friatider.se/forskare-granska-agendan-bakom-klimathotet

http://www.friatider.se/forskare-granska-agendan-bakom-klimathotet

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 11:13

@Peter
Lägger in en länk till artikeln i DN:

http://www.dn.se/debatt/domedagsindustrin-har-blivit-en-sjalvgaende-maskin/

 
Ingen bild

Stefan A

2 december 2013 11:15

Undrar vilket fackförbund som finansierar den Sverigefientliga förtalssiten irm, medlemmarna borde få veta vad deras avgifter går till, men med kännedom om vänsterknoddars syn på vad som är mitt och ditt så lär det inte komma fram, vänstern har ju aldrig haft några samvetskval över att lägga beslag på annans egendom och pengar.

 
Ingen bild

Stefan L

2 december 2013 11:40

Vill man läsa floskler och oseriös kommntarer är det bara att läsa Thoralf Alfssons blogg och dess kommentsfält.
Snacka om att dra alla över en kam.
Att individualisera är tydligen inte rasister, fascister, homofoder, islamofober och främlingsräddas styrka.

Kan man därigenom en gång för alla styrka att alla som röstar på Sverigedemokraterna är rasiter?
Givetvis inte om man frågar en människa med sansad syn på saken. Men med Thoralfs glasklara retorik är det tydligen så. Känns skönt att få det bekräftat.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 11:48

Hej Stefan L. Denna länk tillägnar jag dig. Den handlar bland annat om ensamkommande barn som ber personalen på bderas boende om hjälp att köpa medel för att förebygga deras åldershåravfall. Återkom sedan gärna med kommentarer. Det ser jag fram emot:

http://meritwager.wordpress.com/2013/12/01/en-anstalld-vid-ett-boende-for-ensamkommande-barn-ett-antal-killar-som-pa-pappret-ar-16-ar-har-kommit-till-mig-for-att-fa-hjalp-med-att-kopa-medel-pa-apoteket-for-att-motverka-deras-aldershara/

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 11:54

Rasiter? Är det namnet på det antihåravfallsmedel som de ensamkommande småttingarna behöver?

 
Ingen bild

Kristoffer

2 december 2013 12:15

Thoralf projicerar - han använder sina egna attribut på andra. Han och de andra i hans parti är själva extremister och galningar, därför säger de det om andra. Varför är SD det enda riksdagspartiet som hotar och trakasserar alla sina meningsmotståndare? Hur kommer det sig att Stefan Falktorp kan hänga ut kriminella invandrare när han själv är dömd för att ha misshandlat en kvinna grovt? Tala om projicering!

 
Ingen bild

Arbetaren

2 december 2013 12:32

Stefan L.

Vänligen läs igenom dina inlägg innan du skickar dem. Fullt med stavfel och grammatikfel, du framstår som oseriös...

I övrigt torde dina påhopp vara tämligen verkningslösa i detta forum. Det enda du åstadkommer är att ventilera dina egna rädslor och förutfattade meningar om andra människor.

 
Ingen bild

Jonas

2 december 2013 12:37

Lotta, Merit Wager är väl knappast ett objektivt sanningsvittne. Men låt oss sägat att det hon berättar om är sant. Några individet kan ha ljugit om sin ålder, i sverigedemokraternas värld betyder det alltid att alla ensamkommande ljuger om sin ålder. Här bekräftas bara det som Stefan L skriver. Ni drar alla över en kam.
Peter, Det måste vara du som givit upphov till begreppet foliehatt.

 
Ingen bild

Kristoffer

2 december 2013 12:38

Kristoffer.

Din mamma ringde och sökte dig, hon ville att du skulle köpa mjölk när du cyklade hem från skolan.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 13:05

@Jonas
Iddes du ens läsa artikeln? Troligtvis inte eftersom du då fått lära dig att det dels är personal verksamma på Migrationsverket idag som berättar i mail till Merit Wager om de smått flintskalliga småttingarna. Dels hade du fått lära dig att väldigt, väldigt många ljuger om sin ålder. En del är tom dubbelt så gamla som påstår när de ljuger sig in i landet. Man skriver att endast 25%, och då räknar man högt av de ensamkommande barnen verkligen är i den ålder de uppger. Ni godhetsapostlar brukar anklaga oss svenskar med sunt förnuft att vi generaliserar men i fallet ensamkommande barn är det generellt så att de allra flesta ljuger. De är varken barn eller ensamma. Kan du hitta en enda anledning varför dessa storljugare skall försörjas av svenska skattebetalare

 
Ingen bild

Tortyr

2 december 2013 13:18

@Lotta, Jonas är säkert den Jonas som ljög om tortyren av en afrikansk medborgare. Som färgade bandagen med ketchup och sedan påstod att han blivit torterad. Inte mycket att slösa ord på med andra ord.

 
Ingen bild

World Traveller

2 december 2013 13:27

Det är väl snarare så att de ''ensamkommande barnen'' i verkligheten är ensamkommande snyltare, våldtäktsmän, våldsbrottslingar, mördare, jihadister, terrorister, kravmaskiner, mordbrännare. Välj fritt. Jag vill absolut inte att mina skattepengar ska gå till att försörja unga män som när de kommit hit trakasserar våra flickor, hotar personalen som jobbar som uppassare åt dem, slår sönder sina boenden när de inte får skjuts till nattklubbar m.m
Men ni foliehattar från Vänstern kan ju stå för deras försörjning om ni så önskar. Det är ingen som hindrar att ni betalar hela deras kalas ur er egen ficka.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 13:55

@Tortyr
Den historien har jag missat. Visst är det typiskt dessa teflonhjärnor att de alltid är två-tre stycken som skriver inlägg totalt utan meningsfullt innehåll ofta kryddat med rena lögner, sedan försvinner de lika snabbt igen.

 
Ingen bild

Kalle

2 december 2013 14:00

Wow. Sitter du i riksdagen!? Kull att veta att vilken jubelidiot som helst kan komma in nufortiden....

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 14:09

@Kalle
Ärligt talat lägg av med tramset. Nu har du din chans, berätta för oss ovetande vad det är i Thoralfs inlägg som gör att du tycker han är en jubelidiot, eller är det någon som bett dig skriva ditt oerhört dumma inlägg?

 
Ingen bild

Arbetaren

2 december 2013 14:11

Kalle.

Eftersom de flesta på detta forum inklusive bloggförfattaren sällan brukar nedlåta sig till att munhugga på din nivå - med all rätt - så får jag väl förbarma mig över dig, din stackare...

Om din kommentar vore med sanningen överensstämmande hade du ju varit riksdagsman för länge sen..."kull" va?

 
Lassekolja

Lassekolja

2 december 2013 14:35

@Kristoffer, "Varför är SD det enda riksdagspartiet som hotar och trakasserar alla sina meningsmotståndare?"
Vi Sverigedemokrater är visserligen vana vid att frustrationen hos våra meningsmotståndare tar sig olika uttryck men påhittade fantasier går inte att ta på något som helst allvar. Om Du känner till någon, som blivit "hotad och/eller trakasserad" av en Sverigedemokrat bör Du antingen kontakta Polisen eller Sverigedemokraternas kansli eller både och!
I Ditt fall tror jag på goda grunder att Din frustration mer handlar om brist på adekvata argument mot SD´s politik, i så fall är Du i "gott" sällskap. Det gäller nämligen så gott som samtliga SD-motståndare. Att SD-are ofta ges olika negativa epitet (istf goda argument) kan nästan alltid tolkas som ett indirekt medgivande att SD har rätt!
SD 2014!!!

http://www.status.se

 
Ingen bild

Gabril

2 december 2013 14:55

Att citera från en "svensk muslimsk hemsida" och sen göra det till en representant för alla svenska muslimer är lite som att ta ett citat från en nazistisk hemsida och sen påstå att SD-anhängare står bakom det som skrivits på den, eftersom både nazister och SD är högerextremister.

När SD blir ihopbuntade med resten av högerextremisterna så ska det gormas, men du kan bete dig exakt likadant själv. Är det inte så svårt att förstå att det göra så är fel.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 14:55

Stefan L..
Man är inte homofob om man kritiserar jippot "Pride".
"Främlingsrädd". Definitivt inte jag. Sålde lotter på Julskyltningen igår. Många främmande människor köpte, och några vann...
En av vinsterna: En Svenskproducerad Julskinka!

Jag suckade tungt när Z-tiggaren placerade sig utanför den närliggande livsmedelsaffären. Ge honom inget, alla, tänkte jag. Då kommer hela klanen hit..
Drog också en tung suck när pappan kom med sin dotter inlindad i religösa tvångskläder och sonen i normala västeuropeiska kläder.
Vad tycker du om Kristendomen? Du kanske är en Kristofob?
Vidga din blick och läs på bättre. Sedan är du välkommen tillbaka.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 15:02

@Gabril

Nedanstående citat är hämtat från den muslimska sidan:

"En integrering av Islam och muslimer i vilket icke-islamiskt samhälle är haram och går stick i stäv med Islams budskap"

Haram brukar tyda på att man har stöd i Koranen för sitt uttalande. Stämmer uttalandet undrar jag vad dessa individer gör i ett ickemuslimskt land? Stämmer det inte undrar jag vad mer man ljuger om?

 
Ingen bild

Andreas Larsson

2 december 2013 15:12

Hej Thoralf!

Du har inte tänkt på att den största anledningen till att företag anställer arbetskraftsinvandrare helt enkelt är för att de då kan betala ut en lägre lön? Om det var samma lön oavsett härkomst så skulle kompetens och färdigheter bli avgörande vilket skulle gynna de som faktiskt kan det svenska språket.

Mvh

 
Ingen bild

Gabril

2 december 2013 15:12

@Lotta Om du vet någonting om Koranen så förstår du att den är full av tvetydiga budskap, ungefär som Bibeln kan man tolka fram en mängd motsägelsefulla budskap från exakt samma formuleringar. Alltså kan och har muslimer väldigt spridda tolkningar av samma källmaterial.

Vad som är "Haram" bestäms inte av Koranen utan av prästerskapets uttolkningar av Koranen och Haditerna och beroende på vilken islamsk rättstradition man tillhör. Lägg till här andra idéer och antaganden som har rötter i tradition eller modern politisk ideologi.

"Integrering" som begrepp fanns knappast på Koranens tid och därför tyder detta att det är en mycket modern nytolkning. Den för islam extrema hållningen tyder på att det är influerat av salafism eller ännu värre Said Qutbs extremistiska idéer från mellankrigstidens Egypten, inte särskilt vitt hållna föreställningar.

Att läsarna på den här sidan har en okunnig förståelse för vad islam innebär, dess historia och hur det fungerar är dock inte ett dugg förvånande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 15:18

Gabril...
Islam är likt Nazismen. Alla måste underkasta sig de härskande. All måste vara med i rörelsens ritualer. Hälsa med höjd högerarm/ be 5 ggr per dag osv.

Nazismen hade säkert blivit fredlig med tiden. När alla på jorden blivit Nazister eller döda.
Islam säger sig vara fredens religion. Men det inträffar först när alla på jorden är Muslimer. OCH, givetvis endast tillhör en av Islams två delar.

 
Ingen bild

Människa

2 december 2013 15:22

En sak jag inte förstår med folk som kommenterar på denna blogg är att de fullkomligt missar de rimliga och faktastödda argument IRM har på sina granskningar. Läser dessa människor inte det som IRM skriver? Litar de bara blint på det som Thoralf Alfsson, uttalad islamofob skriver på sin blogg?

 
Ingen bild

Jonas

2 december 2013 15:23

@lotta, ett anonymt mail är ingen garant för sanning. Sen det där med tortyr känner jag inte igen tyvärr.
@World Traveller, som sagt det var det här med att dra alla över en kam.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 15:24

Gabril...
Oavsett det du skriver är Islam inte komparatibelt med vår västerländska demokrati och kvinnors rättigheter.
Den syn vi här har på Islam kommer av den verklighet vi ser i hela världen.

 
Ingen bild

PG

2 december 2013 15:36

Försöker hitta ansvarig för "Samhällsinformation" och har ställt frågan:

"Angående Svenska Kyrkan och deras inställning att tidningen Församlingsnytt skulle en tidning med samhällsfunktion!
Vilket jag bestrider och har en annan åsikt om.

Hur kan en privat tidning utgiven av ett en privat förening betraktas som samhällsinformation?

Enligt min uppfattning år det enbart en informationstidning för berörda medlemmar i en privat församling som har 25.000 anställda och en förmögenhet på ca 60 miljarder sv. kronor!
Jag vill inte under några omständigheter besväras med kyrkans medlemstidning ifrån en lokal församling!
Har aldrig läst denna tidning och kommer inte att göra så heller.
Har skrivit till församlingen ifråga, i mitt fall Djurö församling, men de vill naturligtvis inte acceptera min ståndpunkt.

Jag är inte troende, inte medlem i någon församling, gick ur Svenska kyrkan på 70-talet, då detta äntligen blev möjligt! Har förmodligen betalt in många skattepengar till en förening som bygger på fantasi och tro!
Låt mig och alla andra som har gjort samma beslut slippa bli förföljda av kyrkan.
Vänligen

PG
Även om denna fråga inte ditt ansvar, så ber jag skicka vidare till ansvarig för samhällsinformation!
Eftersom Du är med KD har Du kanske en viss förståelse för människor som inte vill komma i kontakt med någon, i min sinnevärld fantasiförening!"

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 16:01

Ganska intressant att läsa kommentarerna idag. Nivån har sjunkit betydligt idag, uppenbarligen beror det på att IRM:s läsare hittat hit idag. Tänkte ändå kommentera några av dessa personers kommentarer.
Notera också att på bloggen IRM är det inte möjligt att skriva kommentarer. Där handlar det endast om envägskommunikation. Från vilken ideologi känner vi igen detta?

Kristoffer

”Varför är SD det enda riksdagspartiet som hotar och trakasserar alla sina meningsmotståndare?”
Nu har du nog fått något om bakfoten. Har du inte följt medias rapportering om att Sverigedemokraternas politiker är de mest utsatta för hot och våld.

Kalle

Du är inte ens värd att kommentera! Men din kommentar får stå kvar som ett exempel på IRM:s läsare stora kommunikativa förmåga. Men du har ju chansen att förklara vad du menar.

Gabril

Jag påstår inte någonstans i mitt blogginlägg att alla muslimer står bakom dessa citat. Läs en gång till så kanske du förstår. Jag ställer frågan om detta är svensk islam? Du kanske istället skulle ägna en stund åt att förklara vad svensk islam är för något. Det skulle säkert många uppskatta.

Andreas Larsson

En företagare som är seriös tänker på kompetens och färdigheter före vilken lön han skall betala ut. Han är mån om sina kunder och vill gärna behålla kunderna. Höga löner kommer locka hit många lycksökare som sedan inte får något jobb. Hur tror du dessa kommer försörja sig i Sverige. Risken är stor att det blir genom svarta jobb och kriminallitet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 16:04

PG...
Då anser du också att endast de som vill jobba FÖR denna "förening" och dess värderingar engagerar sig i den, ELLER?
Som det är nu har "föreningen" en chef som flirtar med Islam och ett antal "föreningspolitiker" som jobbar mot "föreningen" bara för att SD jobbar för "föreningen"...

Sv. Kyrkan har varit och är fortfarande en del av vårt land och vår kultur. Våra seder, lagar och mycket annat kommer från Kristna värderingar. Men från Asatron finns också vissa saker kvar. Tex. julskinkan. Särimmer, du vet...

Den äter vi (givetvis Svenskproducerad) och njuter av den, så länge det går. Ingen vet när det blir "haram" att njuta av den...

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 16:15

Nu har SR,s radioprogram "Tankesmedjan" en egen julkalender. I första luckan är Thoralf Alfsson. Osmakligt och naivt.
Undrar om några Vänsterpolitiker eller Miljöpartister kommer att förlöjligas där..?
Knappast troligt i SR,s barn och ungdomsprogram. Där ska ju de unga fostras till stenkastande vänsterextemister och mångkulturfanatiker...

 
Ingen bild

Censurerad

2 december 2013 16:27

Undrar om denna kommentar censureras igen...

Roger Hedlund, 31,politisk sekreterare.
Brott: Hedlund dömdes för att på nyårsafton 2000 tillsammans med den lokale ledaren för Nationalsocialistisk Front, NSF, ha
misshandlat en man. Hedlund ska enligt domen ha sprutat tårgas på mannen varefter NSF-ledaren slagit mannen flera gånger i ansiktet. Hedlund har under 00-talet blivit partiets starke man i det viktiga Gävledistriktet. - Det är klart att det fanns ett sånt intresse men samtidigt förstod man läget, säger Hedlund om att han gärna ville stå på SD:s riksdagslista men att domen omöjliggjorde det.

Louise Erixon, 21, sekreterare åt gruppledaren Björn Söder.
Brott: Erixon, som i dag är Jimmie Åkessons flickvän, dömdes 2006 för att året innan ha misshandlat en 15-årig tjej. Erixon erkände att hon knuffat omkull tjejen, slagit henne i huvudet och bitit henne i kinden. Erixon dömdes att betala ett skadestånd på 7 000 kronor, vilket hon dröjde med fram till strax före att hon blev kandidat för SD i EU-valet 2009. I ett mejl till Expressen skriver hon att
hon ångrar sig: "Samtidigt har jag och tjejen i fråga för länge sedan rett ut detta och vi är vänner i dag precis som innan incidenten."

Elias Eriksson, 20, kanslisekreterare.
Brott: Dömdes sommaren 2008 för att tillsammans med en kamrat ha misshandlat en jämnårig med batong på en fest. I samma veva dömdes Eriksson också för att med en kolsyrepistol ha begått två
rån, bland annat mot en Pressbyråbutik, och ett rånförsök. Han förklarade rånen med att han pressats på pengar av ett kriminellt gäng. Eriksson erkände och dömdes till åtta månaders sluten ungdomsvård för misshandel, rån, försök till rån och vapenbrott. - Det där är en väldigt tragisk historia. Det är absolut
inget jag är stolt över, säger Eriksson.

Linus Bylund, 32, pressekreterare åt Jimmie Åkesson.
Brott: Dömdes sommaren 2002 till villkorlig dom för våld mot tjänsteman. Tillsammans med en jämnårig förgrep sig Bylund med våld mot två polismän utanför en porrvideobutik på Hornsgatan i Stockholm en julinatt 1997. Bylund fattade ett smärtsamt grepp om
ena polismannens tumme och dömdes till villkorlig dom för våld mot tjänsteman.
Han överklagade men hovrätten fastställde domen. "För 13 år sedan tog jag en polisman hårt i tummen och jag lovar att aldrig göra om det." skriver Linus Bylund i ett mejl till Expressen.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 december 2013 16:49

Jaha, då har vi "hört" åklagarsidan. Det vore mycket intressant att vetra verkligheten bakom varje fall.
Om Louise Erixon har "knuffat" en tjej i samband med ett SD-möte, vilket jag förmodar att det handlar om, är högst begripligt. Den knuffade tjejen kanske skall vara tacksam för att det räckte med en begränsad "knuff".
Vem har inte gjort misstag som ung? Den kan ju "kasta första stenen"! (Bäst att tillägga att jag menar bildligt, jag har alltså inte för avsikt att gå ut och kasta sten på någon, OK?)

http://www.status.se

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 17:19

Censurerad

Jag förstår inte vad din kommentar har med mitt blogginlägg att göra men uppenbarligen har du inga sakargument så att du kan försvara islam. Att då komma med dessa gamla synder visar bara på ditt bristande förstånd.

Dessa personer har begått några ungdomliga misstag. Det gjorde även jag för snart 40 år sedan.

Roger, Louise och Linus är tre personer som jag har mycket stort förtroende för och jag vet att alla är väldigt engagerade personer.
Elias känner jag inte alls.

Jag hoppas att Roger nu ges en möjlighet att kandidera till riksdagen. Han kommer utan tvekan göra ett väldigt bra arbete för Sverigedemokraterna i riksdagen.

Louise blir snart mamma och får väl vara mammaledig en tid.

Linus är en klippa inom partiet och gör ett mycket bra jobb men alla kanske inte förstår humorn i hans twittrande.

Din nästa kommentar bör nog handla om svensk islam.

 
Ingen bild

Tony

2 december 2013 17:21

@censurerad: Det tycks vara svårt att hitta SD folk
som gjort något olagligt, när du behöver gå 13 år
tillbaks i tiden för att hitta något negativt att
pådyvla SD are`. Du anger deras ålder idag, men offrens
när det hände? I fallet Louise Erixon, så var hon ju lika
gammal som den hon pucklade på. Lika dant med dom andra,
dom var ju tonåringar, och vilka har inte gjort dumheter i
tonåren, det har troligtvis även du åstadkommit.

Men om du är intresserad av vad dom andra partiernas
företrädare hittat på, och då behöver du inte gå så långt
tillbaks i tiden, så gå in på Petterssons blog, där kan
du finna att deras företrädare är långt ifrån några
änglar, där handlar det om många gånger grova brott,
så håll till godo, men det är du väl inte intresserad av?

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 17:39

Thoralf du har mail.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 18:08

@Jonas

Ett anonymt mail är ingen garant för sanningen skriver du. Du har tydligen missat att bla Norge efter undersökning av småttingarna uppskattat att de allra flesta ljuger om sin ålder. Nedan finns en länk till en sida om just ensamkommande flyktingbarn i slutet finns en del foton på dessa "barn". Mycket nöje.

http://sv.metapedia.org/w/Ensamkommande_flyktingbarn

 
Ingen bild

Skånepåg

2 december 2013 18:26

Peterssons blogg: http://petterssonsblogg.se/2012/12/07/nu-granskar-vi-s/

En del SD-medlemmars har tydligen roat sig med inte alltför trevliga äventyr i unga år och detta är givetvis inte bra. Om man jämför detta med Peterssons granskning beträffande övriga riksdagspartiers sympatisörer hittar vi här verkligen skrämmande brottsliga handlingar, och betydligt grövre sådana, som företrädare för dessa partiet gjort sig skyldiga till i vuxen ålder. Man skall som bekant inte kasta sten då man sitter glashus.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 18:41

@Skånepåg
Skrämmande läsning. Räknade till ett 20-tal riktigt allvarliga brott bara i år. Vad är ni Aftonbladet och Expressen eller skriver ni bara om "skandaler" när det gäller SD även om de ibland har 10-talet år på nacken? Hyckleri när den är som allra värst. Vidrigt.

 
Ingen bild

Arbetaren

2 december 2013 18:59

Skånepåg.

Har nu tagit del av informationen på pettersonsblogg.se. Socialdemokraternas partimedlemmar verkar inte vara direkt skrupelfria, de har hunnit med en del.

Att de lade en motion om att tvångssterilisera personer som de bedömde vara tattare(!) är ju anmärkningsvärt, men det är ju ett tag sen så de har förhoppningsvis ändrat åsikt i den frågan...

Desto mer beklämmande är vad som åstadkommits av partiets medlemmar i modern tid? Rösta på sossarna 2014? Eh, näää...

 
Ingen bild

Stefan K

2 december 2013 19:10

Kristoffers kommentar från 12:15 säger en hel del.
"Varför är SD det enda riksdagspartiet som hotar och trakasserar alla sina meningsmotståndare".

Nu får du chansen att närmare förklara detta. Menar du SD som parti eller menar du att enskilda personers agerande ska projiceras på SD som parti?

Jag tror inte att SD som parti, Sverigedemokratiska politiker i allmänhet eller deras väljare hotar och trakasserar meningsmotståndare.

Att enskilda representanter uppträtt felaktigt råder ingen tvekan om och de flesta har också fått ta konsekvenserna av detta.
Att en och annan som kallar sig Sverigedemokratisk väljare skrivit en och annan olämplig kommentar i alternativa medier är heller inget att blunda för.
Att döma ett helt parti, deras representanter och väljare p.g.a detta är givetvis ett uselt sätt att argumentera på.

Är det din retorik om SD och Sverigedemokrater som ska vara rådande, bör du beakta detta.
Samtliga partier i riksdagen har och har haft rötägg i sina led. Ska också de partierna dömas kollektivt för det?
Du drar uppenbart alla SD:are över en kam. Är det också något man ska göra när man belyser olika politiska partier, olika religioner och olika etniciteter?

 
Ingen bild

Sladden

2 december 2013 19:24

@Censurerad, var snäll och gå hit och läs om ditt eget parti. Kom sedan tillbaka och kommentera de brott folk i ditt parti utfört nyligen, alla partiet till höger.

http://petterssonsblogg.se/2012/12/19/nu-granskar-vi-v/

 
Ingen bild

Tommy

2 december 2013 19:28

@Thoralf
Vilken adress har den "muslimska webbsidan" du citerar ifrån?

 
Ingen bild

Hacke

2 december 2013 20:03

Thoralf. Du kanske redan känner till detta men annars för kännedom så har statsradions dagisavdelning P3 sin alldeles egna adventskalender där man häcklar med de som man kallar "dömda politiker". Du har förärats lucka 1 där man kan lyssna till dagisgruppens stoj o lek. Eftersom jag förmodar att samtliga har gode män så finns det väl ingen andledning att hetsa upp sig men det kan ju vara roligt att lyssna på vad dom roar sig med för våra licenspengar.

 
Ingen bild

Hacke

2 december 2013 20:06

Hoppsan. Lite snabb där men programmet där adventskalendern ingår heter Tankesmedjan (av allt).

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 december 2013 20:12

Hacke...
Ja, det är ett lustigt namn på programmet. Någon större tankeverksamhet har de inte presterat hittills. Om jag inte minns fel har de "haft otur med tankeverksamheten" förut. Säkerligen också då svenskfientligt...

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 20:38

Thoralf, du verkar ha svårt att hålla dig till sanningen och hålla reda på dina egna uttalanden.

1. "Henrik Johansson visar med sitt svar att han inte är seriös, inte förstår att skilja på islam och muslimer."

Du skiljer själv inte dessa åt i detta inlägg eller i förra. Du börjar prata om islam, men sedan använder du självmordsbombaren i sthlm som exempel. Alltså du är den som först växlar mellan religion och person.

2. "Jag påstår inte någonstans i mitt blogginlägg att alla muslimer står bakom dessa citat. Läs en gång till så kanske du förstår. Jag ställer frågan om detta är svensk islam?"

Öhh jo det gör du! Ingenstans avgränsar du dig. Inte i detta inlägg eller i förra. Jag har läst texten flera gånger och vad jag kan se så ställer du ingen fråga. Du kommer med påståenden, men ingen fråga. Konstig sak att säga när folk kan läsa exakt vad du skrivit här ovan??

3. "En företagare som är seriös tänker på kompetens och färdigheter före vilken lön han skall betala ut."

Hur kan du ha missat alla de företagare som valt kostnad före kompetens. Är du helt blind för hur arbetsmarknaden fungerar?

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 20:39

Tommy

Islam i Sverige eller "svensk islam"

http://www.hizb-ut-tahrir.se/index.php/kategori-aktuella-amnen/94-islam-i-sverige-eller-svensk-islam

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 20:43

Fundersam

1. Frågan är om den svenska terroristen var en konsekvens av svensk islam.

2. Du får faktiskt se till det blogginlägg som denna debatt började med där jag ställer frågan till Henrik Johansson vad svensk islam är. Skall det vara så svårt att fatta?

3. Jag skriver seriösa företagare, inte företagare som bara ser till egen vinning. Läs en gång till.

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 20:52

Thoralf A

1. Det är en fråga som du ställer nu och inte ställt någonstans tidigare i din ordväxling mellan Barometern eller IRM. Du kan ju inte bara hitta på saker. Jag sitter o läser alla texter nu och denna fråga har du inte ställt någonstans!

2. Ja och Henrik svarar utefter de premisser du bedömt islam med. Du använde dig av en PERSON för att illustrera islam - hur kan då Henrik vara dum när han bara följer ditt exempel?

3. Lönesänkning kommer som ett brev på posten med en arbetskraftinvandring där människor kommer och jobbar på 30-50 kr/h. Tyvärr finns det mängder med arbetsgivare som hellre betalar 35kr än 200kr. Det kan väl inte vara så svårt att förstå?Helt sjukt hur då håller på och byter resonemang och hittar på egna saker som varken du eller IRM skrivit. Tror du inte att folk kan läsa er ordväxling? Eller räknar du med att folk inte kollar källorna?

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 20:55

Ditt citat i första artikeln. Ingen fråga bara ett påstående!

"En ledarartikel skriven av MartinTunström. För det första finns det ingen svensk islam, det finns bara islam! Eller syftar Martin Tunström på Taimour Abdulwahab al-Abdaly, Stockholmsbombaren eller är det de svenska islamister som åker till sina hemländer och förverkligar jihad. Det är väl bara en tidsfråga innan det startar sin jihad i Sverige. Då herr Tunström får du svensk islam. "

Du får börja läsa dina egna uttalanden innan du kallar folk för dumma. Det ser bara oseriöst ut....

 
Ingen bild

Leon

2 december 2013 21:22

@ Stefan K

Ett mycket tänkvärt och bra inlägg om faran med att utifrån enskilda händelser ägna sig åt det jag brukar kalla "generaliserande kategoriseringar". Som vanligen bortser från det individuella ansvaret för de handlingar personen utfört eller de val personen gjort och som mer ser till föregiven grupptillhörighet. Och som därmed används för att fördöma gruppen som helhet. Detta är givetvis grovt felaktigt och skuldbeläggande av en hel grupp på grund av individuella "felsteg" (hur grova de än må vara) borde inte förekomma i en diskussion som gör sken av att vara seriös.

Synd bara att SD i ditt inlägg vanligen inte görs mer generellt och även omfattar andra löst definierade grupper som "muslimer", "ensamkommande", "journalister" m fl. Då används, sorgligt nog, "guilt by association"-argument påfallande flitigt.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 21:24

En annan sak Thoralf. Du kallar även Henrik dum efter att IRM tagit upp vad du skrivit om polackers lön. Sen så bekräftar du allt de skrivit? Hur går det ihop? IRM gör ju ingen djupare analys, de återger ju dina ord. Är det dumt det?

 
Ingen bild

Tommy

2 december 2013 21:29

@Thoralf
Känns verkligen som du hittat kärnan i vad muslimerna står för med citaten. Om man räknar högt är väl sympatisörerna av gruppen typ 0,00014286 procent av jordens befolkning.
Enligt nya LGR 11 ska man jobba mycket med källkritik. Misstänker att motsvarigheten från 69 inte fokuserade lika mkt på det momentet.
För övrigt: Jag är inte muslim eller tillhör ngn stenkastarvänster eftersom jag garanterat kommer få de epiteten av ngn här inne.
För övrigt 2: Jag ogillar organisationen och vad de står för.
För övrigt 3: Att människor år 2013 fortfarande tror på sagor, oavsett om de kommer ifrån Koranen eller Bibeln är för mig betydligt mer bekymrande än mkt annat.

 
Ingen bild

Tommy

2 december 2013 21:35

@Leon
Lysande beskrivet. Hoppas verkligen att merparten härinne tar sig tid att läsa din replik och verkligen tänker lite bredare än vanligt.

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 21:49

Fundersam

Vad kallar du då denna uppmaning.

"Henrik Johansson som skriver på bloggen ”Inte rasist men” angriper mitt blogginlägg där jag kritiserar en ledarartikel i Barometern med rubriken ”Bejaka svensk islam”.Då är det dags för Henrik Johansson att förklara vad svensk islam är!"

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 21:57

Thoralf

Ja och Henrik följer ditt exempel där du likställer svensk islam med en självmordsbombare(en person alltså och inte en religion). Därefter tar han tre "medelsvensssons" muslimer som IRM uttrycker det för att visa vad svensk islam är. Eller är har du ensamrätt på att illustrera islam med en person? I så fall kan du väl delge det till resten av världen så vi får veta hur vi ska förhålla oss.

En muslim är förövrigt en person som är en del av islam....

Varför svarar du inte på alla andra direkta felaktigheter som jag påpekar?

 
Ingen bild

Halvgrek

2 december 2013 22:11

IRM är en hög med IQ befriade klåpare.

 
Ingen bild

Sladden

2 december 2013 22:22

@Fundersam, du kan inte rädda IRM hur mycket du än försöker. Sajten är ett misslyckande, de som skriver där är misslyckade, så enkelt är det.

Genom att angripa Thoralf visar du upp en desperation som avslöjar att det är lika bra att om du skall driva IRM skaffa kompetent personal. Då slipper du bedriva korståg för att rädda vad som räddas kan.

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 22:37

Fundersam

Var har jag skrivit att polacker inte skall ha mer än 35-50 kr/tim i lön? Detta påstår Henrik Johansson i flera inlägg. Citera var jag har skrivit detta!

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 22:58

Halvgrek

Saklig kritik?

Sladden

SD har uteslutit tretton politiker efter IRM:s avslöjanden. Det skulle jag kalla lyckade granskningar....

Thoralf

"LO-basen menar även att allt skulle bli bra på arbetsmarknaden om alla jobbade med svenska kollektivavtal. Det är rätt på ett sätt men i ett annat avseende fullständigt upp åt väggarna. Idag finns t.ex polacker som jobbar till löner runt 30-50 kr/timme, vilket utan tvekan får negativa effekter på den svenska arbetsmarknaden. Men vad tror ni skulle hända om dessa polacker istället fick 180-200 kr/timme istället."

Svårt att tolka din text på annat sätt än att du anser att de hellre har 30-50 kr/h än svenska kollektivavtal...

Men du gör det ännu tydligare när du hävdar att svensk arbetsmarknad skulle kollapsa om de jobbade på kollektivavtal:

"Nej, den svenska arbetsmarknaden skulle fullständigt översvämmas av arbetare från Polen, baltikum och andra EU-länder. Det skulle bli fullständig kaos på arbetsmarknaden och en hel rad andra problem skulle uppkomma."

Precis som IRM påpekar så följer även krav på konjekturanpassad arbetskraftsinvandring med LO:s krav på kollektivavtal. Något som Sverige hade fram till 2006 och alliansregeringen. När Alliansen införde de nya reglerna för arbetskraftinvandring så demonstrerade LO. Inte SD...

Helt otroligt att man måste sitta och förklara svensk arbetsmarknadspolitik för en riksdagsledamot.....

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 22:59

Och om jag inte minns det helt tokigt så översvämmades inte Sverige av polacker innan 2006 då människor som kom hit jobbade på svenska avtal.

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 23:09

Fundersam

Du vet inte vad du pratar om. Jag har jobbat inom processindustrin och konsultbranschen och sett ett och annat. Du är otroligt naiv om du tror att alla jobbade efter avtal innan 2006.

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2013 23:14

Fundersam

Henrik Johanssons tolkning var det. Jag har inte skrivit det. Dags att du nu kritiserar Henrik Johansson. Nu går det ju inte att göra på deras blogg eftersom man inte tillåter kommentarer.

Men du kan skriva en kommentar på min blogg riktad till Henrik Johansson.

Jag föredrar en öppen debatt! Inte som inskränkta IRM.

 
Ingen bild

Fundersam

2 december 2013 23:45

Thoralf

Har aldrig påstått att alla jobbade på kollektivavtal innan 2006. Det jag påstod är att de regler LO vill införa fanns innan 2006-07 då Alliansen ändrade reglerna gällande arbetskraftinvandring.

Än en gång var Sverige "invaderat" av polacker innan 2006?

Du undviker att svara på massor av de påtalade fel jag listar. Blev det tufft när någon faktiskt läser vad du och IRM skriver?

Ursäkta, men du har en hel blogg till hjälp att svara IRM med - vilket du också gjort och kan göra igen. Du kan även kommentera varje artikel IRM skriver på deras FB-sida.

IRM har även utmanat dig på en live-debatt, men så vitt jag sett så har du undvikit att nappa på det. Rädd för att dina argument inte skulle hålla som när du skriver här?

 
Ingen bild

Andreas Larsson

3 december 2013 06:36

Thoralf, du skriver:

"En företagare som är seriös tänker på kompetens och färdigheter före vilken lön han skall betala ut. Han är mån om sina kunder och vill gärna behålla kunderna. Höga löner kommer locka hit många lycksökare som sedan inte får något jobb. Hur tror du dessa kommer försörja sig i Sverige. Risken är stor att det blir genom svarta jobb och kriminallitet."

Om så är fallet varför har då svenska arbetsgivare de senaste året anställt ~170 000 arbetskraftsinvandrare varav många lika gärna kunna rekryterats innanför landets gränser? Kan det vara så att lönen faktiskt har en betydelse för arbetsgivaren? Och hur vet kunden om du har anställt billig arbetskraft? Du kanske enbart har företag som kunder och de tenderar att bara bry sig om kostnader.

Arbetskraftsinvandrare kan för övrigt bara komma hit genom att de faktiskt först får ett arbetstillstånd.

 
Ingen bild

Andreas Larsson

3 december 2013 06:39

"Censurerad", dina uppgifter om brottslighet är säkert korrekt men de är "off-topic" och sånt brukar rensas för det tenderar att förstöra kommentarsfält.

 
Ingen bild

Jonas

3 december 2013 07:17

@lotta, Sitter med min jobbdator(jobbar för Stockholms stad) och kan tydligen inte öppna länken(Metapedia)efterson den är blockerad. Klassad som White hate/racism. Att leta på en sådan sida efter den objektiva sanningen om ensamkommande flyktingbarn ter sig ganska dödfött.

 
Ingen bild

Lotta

3 december 2013 10:02

@Jonas
Läs den då hemifrån. Jag vet inte vad det är för sida men väldigt mycket källor och inte minst fotografier på småttingar.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

3 december 2013 14:47

Jag tror att Henko tog det personligt när du angrep LO:s urbota korkade förslag om att det skulle bli lika kollektivavtal för alla.

IRM finansieras av LO. Som om några som läser detta är med i LO, se till att GÅ UT UR LO!!!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Gaijin

3 december 2013 15:19

Fundersam - man blir verkligen fundersam när man läser dina inlägg rörande IRM:s kompletta brist på att redogöra för ett "svenskt islam". Man kan anse att Alfsson var provocerande med sitt grepp att använda självmordsbombaren som exempel.
Islam är per definition en religion, med heliga skrifter och regler för hur dess följare ska förhålla sig till religionen. Till skillnad från t.ex de gnostiska sekterna inom kristendomen under medeltiden och sufismen inom islam så är medelfåran av kristendom och islam strikt auktoritär - en präst eller imam uttolkar guds ord och förmedlar dem. Det ser man bland annat i Uppdrag Gransknings reportage från moskéer i Sverige: imamer ges tolkningsföreträde och troende muslimer går till dem för råd och följer dessa.

Som det är nu så är moskéer i princip bastioner av i allmänhet människofientlig och i synnerhet kvinnofientlig verksamhet där religiösa dogmer påtvingas de troende utan att de ges möjlighet att själva välja ut det av religionen som de vill ha.
Jag anser att islam, för att kunna fungera i ett västerländskt sekuläriserat samhälle, antingen måste omvandlas så som den svenska kyrkan har gjort (mainstreamas så att den blir positivt inställd till såväl HBTQ och kvinnors jämställdhet med män) eller att moskéer förbjuds så att religionen hamnar hos individen istället för hos maktfullkomliga demagoger. Det senare alternativet är dock alltför svårt att genomföra.

Som det är idag så finns det inget "svenskt islam". Alfsson vill påpeka det, på ett något grovt sätt, men sakfrågan har han inte fel i.
De förhållanden som råder i moskéer, samlingscenter för det muslimska civilsamhället, går på tvärs med vad som råder i det övriga samhället.
Varför väljer folk att bortse från detta?

 
Ingen bild

Mats

3 december 2013 19:53

Skiljer SD på religion och kultur.
Är alla muslimer exakt lika troende, precis som kristna
Kan någon nämna 3 saker SDs anhängare tycker är bra med Sverige

En liten gonatt saga
Jesus föddes jungfruligt, vilket även på den tiden måste ha uppfattats som lite underligt. Men tre vise män kom, och han utsågs till guds son. Sedan försvann han ur bibeln under många år, (vet ej exakt, men säg 18år)Sedan kom han tillbaka Utbildad till snickare, LOOOL.. vadå, ifall det skulle skita sig, så han hade något att falla tillbaka på.

 
Ingen bild

Magnus

5 december 2013 19:00

Vad är ditt problem gubbjävel? Min fru är muslim och är som vem som helst. Hon använder inte sjal, vissa använder sjal. Och? Du ska ge fan i att ta dig rätten att definiera andra människor. Fascist.

 
JanErik

JanErik

30 december 2013 17:08

En rekommenderad läsning. En kristen läser Koranen del 1 - del 7
http://www.credoakademin.nu/index.php/articles/C14

http://www.credoakademin.nu/index.php/articles/C14

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se