thoralf

Direktlänk till inlägg 3 november 2013

STÖRSTA SD-MÖTET

Av Thoralf Alfsson - 3 november 2013 20:00

 

Jimmie Åkesson talar i Gröna salen på Kalmar slott.            Foto Thoralf Alfsson


Sverigedemokraterna i Kalmar län är ett relativt ungt distrikt i partiet, med bara något år på nacken. Medlemsutvecklingen är dock enormt positiv och närmar sig 200 procent sedan distriktet bildades.


Idag gick vårt största möte så här långt av stapeln i Kalmar då vi bjudit in vår partiledare som talare. Att vi dessutom höll till på Kalmar slott och gröna salen gjorde inte saken sämre. Närmare 150 medlemmar och sympatisörer hade styrt kosan till Kalmar slott för att lyssna på Jimmie Åkesson.


Vår distriktsordförande Mattias B Johansson hälsade först alla välkomna. Eftersom vi besökte så anrika lokaler så kom en av slottets guider, Jannica upp och höll en kort historisk berättelse om Kalmar slott. Ett mycket uppskattat inslag!


Vår säkerhetschef Bengt Malmberg presenterade sig och berättade lite om sin funktion inom partiet. Många av våra medlemmar kommer säkert att komma i kontakt med Bengt Malmberg under det kommande supervalåret.


Sedan var det dags att lämna över scenen till vår partiledare Jimmie Åkesson, applåderna ville inte ta slut innan han ens haft chansen att säga något. Det visar på hur omåttligt populär Jimmie Åkesson är bland partiets medlemmar.


 

Foto Thoralf Alfsson


Jimmie fokuserade stora delar av sitt anförande på det kommande supervalåret och vilka utmaningar vi står inför men han informerade också om att vi nu även nått 11000 medlemmar. Det innebär att vi fått ca 1000 nya medlemmar sedan Jimmies sommartal i Sölvesborg i slutet av augusti. Vi är alltså upp i en takt av 6000 nya medlemmar per år. Fantastiskt!


Givetvis berörde även Jimmie situationen i riksdagen sedan vårt inträde i riksdagen med diverse liknelser och kommentarer som lockade till flera skratt men som samtidigt visar på vilken nivå de övriga sju partierna i riksdagen befinner sig.


Målsättningen i nästa års val är att skaffa oss så stort politiskt inflyttande som möjligt för att kunna påverka.


Mötet avslutades med att Jimmies sålde sin bok Satis Polito och signerade den. Kön blev snabbt väldigt lång och många kunde vända hemåt med en signerad bok.


Som avslutning på dagen hade vi även bjudit in Jimmie Åkesson till eftermiddagens allsvenska fotbollsmatch mellan Kalmar FF – Mjällby på Guldfågeln arena. Kalmar FF var dock ”ofina” och vann med 2-1 mot Jimmie Åkessons Mjällby.


Ett stort tack till alla som medverkat till en väldigt lyckad dag och inte minst till Kalmar slott för den service vi fått.


UPPDATERING


Har precis läst Barometerns artikel om Jimmie Åkessons besök i Kalmar skriven av Carolina Wigren. Hon intervjuade Jimmie under ca 20-30 minuter och detta var vad hon lyckades skriva, minst sagt pinsamt! Hennes agenda lyser så tydligt igenom, den är minst sagt väldigt politiskt korrekt. Inte ett en ord om själva mötet och den stora uppslutningen eller våra framgångar i opinionen eller medlemsökning eller hur vi växer lokalt. Inte heller en stavelse om det kommande supervalåret och våra förhoppningar, utmaningar och mål. Med andra ord det som Jimmie Åkesson pratade om under mötet. En fruktansvärt dålig och missvisande artikel av Carolina Wigren! 


Läs artikeln här.

 
 
Sven Dacke

Sven Dacke

3 november 2013 20:24

Hade lokala tidningen Barometern råd att skicka någon reporter för att skriva om det viktiga mötet på Slottet

http://www.barometern.se

 
Ingen bild

RobertSt2

3 november 2013 20:52

<i>Hade lokala tidningen Barometern råd att skicka någon reporter för att skriva om...</i>
Hahaha! DEN var bra! Naturligtvis inte!

 
Ingen bild

Thoralf A

3 november 2013 20:59

Barometern skickade både journalist och fotograf ;-)

Lillebror Östran skickade "bara" journalist.

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 november 2013 22:01

Thoralf, ofta när jag är inne på din blogg kommer jag att tänka på Gustav Vasa. Jojo, jag vet, jag vet. Och du ska veta att jag är en frisk, gammal kärring, som gärna hänger med om så skulle vara. Ty jag har en grep i källaren. (Sant.)(Och en jordborr.)

 
Ingen bild

SM811

3 november 2013 22:21

Mycket trevlig bild att se så många Sverigevänner i anrika gröna salen.

 
Ingen bild

Magentan

3 november 2013 22:27

Stort SD-möte i Kalmar Slott.

Härligt och väldigt passande! Var ska slevarna vara om inte i grytan?

(Och dessutom är det bäst att passa på nu, innan alla Sveriges slott blir upptagna av asylsökande.)

 
Ingen bild

Göran

3 november 2013 22:35

Maja Dacke,

Du har verkligen fått till något underbart "bevingat" i Din kommentar. Inte ens Winston Churchill kommer i närheten med sina citat.

 
Ingen bild

Jenny K

3 november 2013 23:19

Härligt att SD blev så kungligt och väl bemötta på Kalmar slott!
Jag tror att det börjar lugna ner sig lite i SDhatar-lägret.
Det märks på facebook också. Om någon skriver en negativ och "taskig" kommentar om SD blir det knappt några "gilla" längre.
Tack Thoralf för ditt enträgna arbete!

 
Lassekolja

Lassekolja

3 november 2013 23:51

"Rätt folk på rätt plats!"
Är detta "det stora", som skulle hända i helgen Thoralf? I så fall förstår jag, det var ju riktigt stort!
Det är inte utan att man blir lite avundsjuk, hade så gärna varit med särskilt i en så anrik lokal.
Jag får trösta mig med att i skrivande stund avnjuta reprisen av morgonens Gudstjänst i Kalmar Domkyrka, som just nu sänds i Svt2.
Idag når oss även den positiva nyheten att SD är tredje största parti. KD och C hamnar utanför Riksdagen, mest synd om KD om jag får tycka till.
Den som har fått nog av rappande och annat mångkulturellt flum kan njuta av den fantastiska 9-åriga holländska tjejen Amira Willighagen genom nedanst. länk:

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

4 november 2013 08:32

Härlig bild som jag "lånar" med länk till artikeln! Fick faktiskt en inbjudan att komma till mötet, men hade tyvärr inte möjlighet att komma igår!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

maggi

4 november 2013 09:31

Kan inte hitta wigrens artikel. Kan ngn länka, please!

 
Ingen bild

Thoralf A

4 november 2013 09:34

maggi

Artikeln finns inte på nätet utan bara i papperstidningen.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

4 november 2013 10:15

Hoppas någon kan ge ett snabbreferat av artikeln i Barometer.

Och nu några förnuftiga ord av farbror Bo Frank i Växjö ( Moderat)

måndagen den 4:e november 2013

Fler än jag är förundrade
Fler än jag är förundrade Övet att att en nyndighet, inte regeringen, fattar beslut om att Sverige som enda EU-land ger permanent uppehållstillstånd till syrier. Jag är säker på att regeringen måste ta tillbaka denna typ avg beslut. Det rimliga är att alla EU-länder tillsammans tar ett gemensamt ansvar för att ta emot flyktingar. Och som alla vet skall alla flyktingar kommunplaceras! Och det kommer att bli problem. Dessvärre kan detta bli en valfråga! Myndigheterna bestämmer för mycket idag och regeringen ser på! Bo Frank Växjö 20131104

http://tinyurl.se/cpn-xf

 
Ingen bild

AWSvensson

4 november 2013 10:40

Ja det var verkligen en stor dag , på den punkten råder ingen tvekan.Jimmie har verkligen utvecklats till en fängslande talare ,i synnerhet när han befinner sig i en krets av sympatisörer känner han sig bekväm och kan skoja till det. Hur gick det i golftävlingen i Nicklastorp Karlskrona, någon som vet.

 
Ingen bild

Tony

4 november 2013 10:56

Intressant bild, har precis läst text Tv över
partiledar sympatier och där får Åkesson lägst
vitsord av alla partiledare, vilket verkar konstigt
med sådana stjärnskott som Annie Lööf och Åsa Romsson.
Undersökningen är gjord av DN/ Ipsos. Det verkar lite
underligt eftersom Åkesson brukar att ha Flest åhörare
på sina möten! Man kan ju undra över hur pass tillförlitliga
deras undersökningar är, när det till exempel skiljer 6 % i
partisympatier för SD mellan Sentio och DN/IPSO ?

 
Ingen bild

Thoralf A

4 november 2013 11:11

Tony

Undersökningsmetod, viktning och manipulation?

 
Ingen bild

Tony

4 november 2013 11:21

Ja säkert en trolig förklaring!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

4 november 2013 11:43

När det gäller opinionsmätningarna får man inte heller glömma att det är 15-20 procent som säger sig vara "osäkra", speciellt när någon helt okänd ringer och frågar om partisympatier.

YouGov gör sina undersökningar via webben och jag är själv med i deras panel och i samband med helt andra frågor dyker ofta frågan om partisympatier upp och jag antar att det är dessa svar som ligger till underlag för deras resultat och där låg Sverigedemokraterna på 12,9 procent i oktober 2013.

http://karlskronabloggen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

4 november 2013 12:17

Att reportage om SD-mötet på Kalmar Slott saknas är en brist men svaren på de av Carolina Wigren ställda anser iaf jag vara helt OK. Visst kan man förvänta sig ett bättre resultat av "20-30min." intervjutid, men vi måste ha förståelse för att det inte är någon lätt uppgift för en journalist att ge en dålig bild av ett så bra parti med en så fantastiskt bra politik. Betänk att sossarna t.o.m tagit beslut att återigen försöka "tiga ihjäl" SD, en metod, som gör sossarna m.fl till DEMOKRATINS DÖDGRÄVARE!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Göran

4 november 2013 12:45

@Magentan,

Med den medlemstillströmning som nu sker till SD så torde slottssalar snart vara otillräckliga för partiets sammankomster. Kan kanske avhjälpas med Flygvapnets övergivna hangarer.

 
Ingen bild

sarak

4 november 2013 13:09

Jag läste i Östran att medlemmar avböjt fotografering.I detta odemokratiska land är det inte så konstigt.Är man SD-are måste man vara vaksam på sin omgivning. Inte alla kan träda fram med "flaggan i topp"

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

4 november 2013 14:31

Men jösses! Kan hon inte ens stava Jimmies namn korrekt! Vilken amatör!

Är man politisk reporter, så borde man ha någorlunda koll ändå. Jimmie är ändå hyfsat känd i det här landet, i synnerhet i politiska samanhang!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

tonfisken

4 november 2013 18:27

Hej Thoralf
Svt skall tydligen har ett släktforskningsprogram i kväll där Mårten Palme och därmed Olof Palme kan vara släkt med Gustav Wasa.....visst är det roligt eller hur.
Du som själv lär vara i direkt nedstigande led ättling till Gustav Wasa.

 
Ingen bild

Steffe

4 november 2013 20:54

En smart kille som heter Nima Dervish som gör en klockren analys..http://nimatown.blogspot.se/2013/11/darfor-blev-sverige-rasistiskt.html?m=1

 
Ingen bild

Pågens

4 november 2013 21:05

O.T

Utlänning kapat och dödat 3 personer vid en busskapning i Norge.

”Mannen skal vere i 50-åra og av utanlandsk opphav, seier politiadvokat Ragnhild Skår til Firda.”

http://www.firda.no/nyhende/article6961872.ece

 
Ingen bild

sarak

5 november 2013 12:27

Sprängladdning mot SD-medlem. Hänvisar till min förra kommentar. Vill inte vara med på bilder även om jag röstar på SD

 
Ingen bild

Magnus

6 november 2013 00:00

Tycker det är synd att man ständigt uppmanar folk att ta bilder på möten som ni har. Att PK-media och PK-människor vill ha bilder, ha fotografer som fotograferar Svenskar. För sånt gör aldrig Sverigedemokrater. De uppmanar inte sina "fotsoldater" att ta fotografier och hänga ut oskyldiga. Det är BARA PK-media som gör sånt. Aldrig får man vara ifred med att berätta om Sanningen om Sverige. Om 3 år kommer Sverige ha en muslimsk ledare. Det har jag läst på avpixlat och det vore synd. 3 år kommer våra svenska barn vara vända mot mecca... tänk på det. Du gör ett bra jobb som talar om såna sanningar.

De där PK människor skyller ju på oss att vi är dumma. Men sånt gör inte vi. Vi skulle aldrig kollektivt bestraffa alla invandrare för att vara dumma. SDare är inte invandrarfientliga och pekar inte ut invandrare som problem, vi berättar ju bara att det är för mycket.

Du är bra.

 
Ingen bild

Shiri

6 november 2013 15:18

har aldrig förstått mig på er människor. Ni tänker så konstigt och omvändt. Kommentar av Magnus: vadå om 3 år kommer vi ha en muslimsk ledare. Ni är ju knäppa och det är ju så stor del av svergie ser på er. Men det är ju inte konstigt. Om ni tycker deras invandrar politik låter bra kanske ni ska börja titta på deras andra punker. ex. om Miljö.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards