thoralf

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2013

VINTERTID

Av Thoralf Alfsson - 31 oktober 2013 22:45

Nu är det vintertid igen. Jag lyckades förskjuta den några dagar genom att besöka en god vän i Spanien under några dagar men nu är jag hemma i mörkret igen. För det är just ett mörker som belägrar Sverige. Det är vintertid i dubbel bemärkelse i Sverige.


Den som är uppmärksam i media kan se konsekvenserna av massinvandringen men de flesta ser inte kopllingen mellan samhällets bristande resurser och den kostnadskrävande invandringen.


Pensionärernas pensioner urholkas av den så kallade pensionsbromsen. Regeringen har dessutom låtit pensionerna beskattas hårdare än lönearbete. Nästa år sänks pensionen återigen och jag tror att pensionärerna verkligen känner av vintertiden.


Kalmar läns landsting beslutade nyligen att höja landstingsskatten med 50 öre för att rädda sin ekonomi. Utan tvekan kostar invandringen stora summor för landstingen. Bara tolkkostnader upphandlades nyligen av Kalmar läns landsting för 33 miljoner kronor. Asylsökandes sjukvård kostade drygt 40 miljoner kronor un der 2012 för Kalmar läns landsting.


För några dagar sedan skrev Barometern att tusentals ögonpatienter kan bli utan vård då klinken tvingas skära ned enligt landstingets budget. Det blir vintertid för ögonpatienterna.


”Skandal och fullständigt oacceptabelt. Pensionärsorganisationerna i länet och Synskadades Riksförbund rasar över beskedet från ögonkliniken.”

 

Trots höjd skatt vill de rödgröna inte skjuta till de resurser som behövs på kliniken. Läs artikel.


Kalmar kommun minskar pengarna för julbelysning till hälften jämfört med tidigare år. Men enligt servicenämndens ordförande Dzenita Abaza (S) så skall det inte märkas när det blir vintertid istället för juleljus. Bland annat slopas stjärnorna i slottsallén. Jag kan bara berätta för Dzenita Abaza att det kommer verkligen märkas. Ett mycket märkligt och korkat uttalande från henne. Läs artikel.


Det är även vintertid för statens finanser skriver Ekonomistyrningsverket. Underskottet för årets första nio månader är 40 miljarder kronor. Vilket är närmare 100 miljarder sämre än förra året. Ändå fortsätter regeringen med nya regler som ger nya massinvandringsrekord. Läs artikel.


En skolpolitiker misshandlas i sitt hem och i media menar man att orsaken är ett kommande beslut om skolnedläggningar. Vintertid i dubbel bemärkelse. Hade dessa skolor fått leva vidare om vi inte haft en kostsam massinvandring till vårt land? Läs artikel.


Numera har vi skjutningar varje dag! Är det inte i Malmö, så är det i Göteborg eller i Stockholm. I de flesta fall sker dessa skjutningar i invandrartäta områden. I Malmö drog man igång operation Alfred för att få stopp på skjutningarna men den kostade också stora summor för polisen och man kan inte dra igång även en operation Alfred i både Göteborg och Stockholm då polisen inte har de ekonomiska musklerna. Nu satsar man istället stora resurser på att avveckla de olika polisdistrikten till ett enda för hela landet, det skall sparas pengar. Det råder minst sagt vintertid.


Man behöver inte precis leta i medierna efter artiklar som visar på att samhället resurser blir mindre och mindre. Konsekvenserna syns allt tydligare, för den som inte valt att blunda.


Vintermörkret breder ut sig i vårt land och det har inte bara med årstiden att göra. Den som ser detta vintermörker förstår också att det bara finns ett parti som kan vända utveckling .

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

31 oktober 2013 23:53

Idag hade vi informationsmöte på äldreboendet, där jag bor sedan mitten på juli i år. Jag är förmodligen den yngste (67) men kanske inte piggaste p.g.a KOL. Mötet idag handlade om att det borgerliga kommunstyret (i Kungsbacka) kommer fr.o.m årsskiftet att dra in den dubbla nattpersonalen och ersätta den med hemtjänstpersonal, som kommer vid larm.
Det blev protester från de ca 25 åldringarna. Då sa jag: de flesta av Er har förmodligen röstat på de politiker som tvingat fram dessa besparingarna. Då kontrade en dotter till en boende att "vi har det likadant i Göteborg och där styr de rödgröna". Javisst(sa jag), men nu finns det en tredje kraft, som har gjort äldreomsorgen till en av huvudfrågorna. Jaha, å´ vilka e´ de då? Sverigedemokraterna svarade jag. Då tittade många på mig och en sa "ja, då får vi rösta på dom då".
Det kändes ganska bra för mig, att få ut detta till mina äldre grannar!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

1 november 2013 00:10

Betr. Statens finanser, Göran Persson lovade dyrt och heligt under högtidliga former att "de 258miljarderna som "överfördes"(läs:stals!) från AP-fonderna till statskassan (omkring 1999?) skall betalas tillbaka krona för krona!"
Bäste Göran, Du glömde väl inte att tala om det för Alliansregeringen 2006, eller var ditt löfte inte mer värt än alla andra politikerlöften, som sprids för vinden FÖRE varje val?
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

1 november 2013 00:23

Bra talat Lassekolja!

-----------------------------
Beträffande våra stulna pensionspengar så kan en del av dem ha gått till terroristerna i Syrien.

I augusti förra året gjorde Reinfeldt följande uttalande om de 100 miljoner av svenska skattepengar som han (enligt Fria Tider) skänkte till de syriska rebellerna (vilka till stor del består av islamistiska terrorister):
(Citat:)"Vad som kommer efter Assadregimen vet vi ännu inte. Sverige tänker ändå anstränga sig för att finnas till stöd och hjälp. Vi är en av världens största bidragsgivare och ger över 110 miljoner till situationen i Syrien och jag tycker att vi ska vara stolta över det".

http://www.friatider.se/reinfeldt-ger-100-skattemiljoner-till-syriska-terrorister

Idag kan man läsa både i Avpixlat och Fria Tider samt till och med hos Sveriges Radio(!) om imamen vid en av Sveriges större moskéer, som i ett och ett halvt år har smugglat stora mängder vapen till rebellerna i Syrien.
Fria Tider skriver följande i sin artikel om denna imam under rubriken: "Polisen vägrar utreda svensk imam som smugglar vapen i Syrien":
(Citat:)"Stockholmsmoskéns imam [...] bryter mot krigsmateriellagen när han smugglar vapen från Libyen till islamistiska rebeller i Syrien. Men enligt Sveriges Radio är han inte föremål för någon polisutredning. - Att som svensk medborgare smuggla vapen från till exempel Libyen till Syrien är ett brott mot krigsmateriellagen och kan ge upp till fyra års fängelse. Att som polis eller åklagare strunta i att utreda brott för att man till exempel upplever en politisk påtryckning utgör tjänstefel och kan ge upp till två års fängelse. ..."

http://www.friatider.se/polisen-vagrar-utreda-svensk-imam-som-smugglar-vapen-i-syrien

Bland kommentarerna under denna artikel i Fria Tider vill jag gärna citera följande från signaturen "Oxis":
"Naturligtvis finns det ett samband mellan Reinfeldts miljoner till syriska rebeller, tystnaden kring imamen och hans hantering från polisens sida, att alla syrier automatiskt beviljas PUT och inbjuds till landet, Sveriges regerings kontakter med Saudi, Saudis inblandning i syriska konflikten, Waberi i Riksdagen och Försvarsutskottet, Muslimska Brödraskapet som denne imam tydligen är framträdande inom, muhammedanska riksdagsmän med kopplingar till Muslimska Brödraskapet i den svenska riksdagen oavsett partifärg ......... Vad i h**** e är det som pågår och vad är det för soppa som "neutrala"(?) Sverige är inblandat i?
Alla kopplingar gör mig mer än mörkrädd, aldrig i min vildaste fantasi trodde jag mig få uppleva detta!"

Precis som "Oxis" känner jag mig också mörkrädd.
:[

 
Ingen bild

NGH

1 november 2013 03:07

Tänker tillbaka på valfilmen från 2010, på en nivå är det ganska komiskt att Reinfeldt mfl. fullkomligen hänger på bromsen, efter alla reaktionerna filmen fick från PK-iter.

Inte särskilt förvånande att de drar i pensionsbromsen, nyförvärven skall ju ha förtur då de är framtidens skattebetalare.

Aja, bara hoppas att det blir bättre efter 2014.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 november 2013 06:00

Thoralf , ditt inlägg här ovan borde komma ut i lokalpressen men det innehåller väl för mycket sanning !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 november 2013 06:09

Den nästan nyöppnade Tempoaffären i Fågelfors säjs enligt media vara på väg att stängas vid årsskiftet , för dåligt kundunderlag , inte att undra på ,den stora mängd flyktingar det lilla samhället har åker väl gratis på KLT och dom passar väl på att ta en tur till ,Högsby O-hamn, Växjö, Kalmar, Västervik , samtidigt får dom ju se lite av Småland och dom har ju all tid i världen att göra så .

 
Ingen bild

Farbror Sven

1 november 2013 06:33

Idag läser man i Nyheterna om tre invandrartjejer som kandiderar till svensk riksdag och säger sej vilja förändra politiken i Sverige ! Kan
se framför mej vad det är dom vill förändra , jo öka invandringen ännu mer förmodligen ! Varför stannar dom inte i sina hemländer och jobbar där för demokrati ? Det är väl där dom skulle behövas ? Det parti (s) som dom sympatiserar med har tillräckligt många som vurmar för invandringen !

 
Ingen bild

Pelle

1 november 2013 06:48

Thoralf, du skriver att
"Regeringen har dessutom låtit pensionerna beskattas hårdare än lönearbete."

NEJ! Det är SD OCH Alliansen som låter pensioner beskattas hårdare än lönearbete. Det visade ni senast för en kort tid sedan när ni röstade om det femte jobbskatteavdraget.

Och ni ska inte glömma att SJUKA, HANDIKAPPADE och ARBETSLÖSA också beskattas högre än lönearbetande. DU var själv med och bestämde detta.

Vad gäller långtidssjuka (dvs handikappade, synskadade osv) så har ni sett till att deras bostadstillägg INTE räknas upp på samma sätt som ålderspensionärer.

Du ska inte försöka dupera din omgivning, Thoralf.

Förr sympatiserade jag med SD men i valet 2014 hamnar troligen mina röster hos något annat parti just pga ovanstående.

 
Ingen bild

Vän av ordning

1 november 2013 08:13

Sommartid och Normaltid heter det tack.

 
joffe

joffe

1 november 2013 08:42

G´day
Det är upplyftande att läsa blogg Alfson. Skribenten är en beundransvärt förnuftig svensk.

Jag tycker hans blogg är bland de främsta och han är en vettig politiker och desslikes en mer kunnig och grävande journalist än någon av vänstervridna fröna som grott ur journalisthögskolans vidriga hjärntvättssystem under åren.

Alfsons blogg är alltid läsvärd och jag vill idag ge en eloge till en flitig kommentator med klara synpunkter på åldringsvård etc där han råkat hamna - Lassekolja.

Hur blåögda är inte pensionärer i Sverige? Vet dom inget om orsaken till negligering av äldre- service i Sverige och vad det beror på? Jag är paff.

Det beror på en för hög ohanterlig invandringskvota av 7-klöverpartiers beslut. Har man inte ens hört talas om Sverigedemokraternas enda parti som vill reducera invandring och omfördela resurserna bla till våra äldre som byggt upp Sverige? Är svenska loppet förlorat? Blir man så sjuk i skallen av att bli äldre kan jag inte förstå som 82-åring.
ALLA vi äldre har bara ett parti att rösta på = SD – alternativ obefintliga!
Jag flyttade från Sverige redan för 31 år sen då jag såg och undersökte om framtiden. Vi drog iväg och det är frustrerande att se efter att jobbat i 35 år i Sverige se att min pension understiger vad en exvis äldre anhöriginvandrare från Somalia får i SKATTEFRITT bidrag per månad utan gjort ett jota...
Göran Persson lovade att våra ”stulna 258 miljarder från ATP-fonderna” skulle återbetalas!
Gång på gång blir vi grundlurade av politiker! Idiotpolitiker som snackar goja Ljuger och lovar sen går dom i pension och lever på de slantar som skulle användas bla i åldringsvården! Dom har inte ens vett att skämmas!

Hej Lassekolja där har du dina hejdukar. Så kommer Reinfeldt och enligt SBC ska nu ytterligare 130.000 analfabeter från Somalia och araber från den världen försörjas i Sverige 2014. Jag kundeskriva ytterligare 10 sidor men:
Nu flyttar asylssökande in i slott och herresäten och kommer förstöra våra kulturskatter.

Smålänningar förena er till ett politiskt protesttåg mot dessa helt förvrängda svenska politiker som förstör Sveriges Nation och Kulturskatter. ..Protester förekom förr it tiden. Det är ånyo dags!

Ni måste vakna kära vänner och säga ifrån! Protest måste ske inom landet vi som fegt flyttat bort kan inte hjälpa tyvärr...

http://abhu

 
Ingen bild

jidde

1 november 2013 08:44

Till pelle: rösta du på rödgröna smörjan. fri invandring som mp och vp vill ha. Plus alla bidrag som dom ger till dessa flyktingar. Så kommer vi inte har någon välfärd huvudtaget . Om några år. Vilka dumskallar det finns i detta landet.

 
Ingen bild

Martin

1 november 2013 08:45

Toralf väljer att exemplifiera med misshandeln av en skolpolitiker(s) som lika gärna skulle kunna vara ett relationsdrama. Snarare än att ta upp misshandeln av Daniel Spansk som garanterat var politiskt motiverat. Fast det så klart, Spansk ska inte bli förvånad när sådana som han blir misshandlade, eller hur var det nu?

 
Ingen bild

Tony

1 november 2013 09:12

SVT gör en stor nyhet av en grupp våldtäkt i Kenya
där 6 man våldtar och förnedrar en 16 årig flicka,
och där idioterna av detta vidriga brott kommer
undan med gräsklippning som straff, man kunde nästan
spåra indignation hos nyhets uppläsaren, och det är ju bra!
Men när samma illdåd skedde i Sverige och utfördes av 8
Afghaner då gjorde nyhetskanalerna allt för att förtiga
och förringa händelsen. Det som är ett brott i Kenya, är
tydligen acceptabelt när det sker i Sverige!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 november 2013 09:51

Mycket bra skrivet Thoralf och det är för mig obegripligt att inte fler vaknar och ser sambandet mellan alla nedragningar och de skenande kostnaderna för massinvandringen.

Bra även Lassekolja, där drog du nog in ett antal ytterligare röster till Sverigedemokraterna.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Göran

1 november 2013 11:45

Beträffande nedläggning av byskolor i Nordmaling så talar kommunalrådet Ulla-Maj Andersson om - anarki - . I detta fall av överfall och misshandel så kan det i själva verket mycket väl handla om - folkets vrede -. (Man ska inte förvånas eller hur det nu var som Reinfeldt sa)

En händelse liksom skotten i Sarajevo 1914 som utlöste första världskriget.

SD sedan 2002 och tills dess Sverige åter är i svenskarnas händer.

 
Ingen bild

Berndt Andersson

1 november 2013 18:33

Thoralf!
Gör något åt det här, när du sitter i beslutande ställning! -Lova det!

 
Ingen bild

OT

1 november 2013 19:51

Får mig osökt att tänka på "Tomten" av Viktor Rydberg: http://runeberg.org/rydbdikt/tomten.html

"Midvinternattens köld är hård,
klimatalarmisterna kvittra och stimma.

Alla sova i ensligt rosengård
oroligt intill morgontimma.

Halvmånen sänker sin tysta f----,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.

Endast SD väljaren är vaken."

 
Ingen bild

Stundtahl

1 november 2013 21:34

-I tid finns massor av begrepp att välja, -sommartid, el den andra halvan som någon påstod kallas normaltid.
Utöver det kan var och en välja,GMT,UTC,Z-tid,etc..även begreppet Soltid finns på menyn.

Av alla som ser fram emot ´vårtid är iaf SD ….framtid!

 
Ingen bild

albania

1 november 2013 22:00

Hoppas du får cancer toralf

 
Ingen bild

Kurtan

1 november 2013 22:07

@Stundtahl,
Om jag inte minns fel är GMT (Greenwich Mean Time),UTC (Universal Time Coordinated)och Z-tid (zulu) exakt samma tidszon.

Men en sak är säker Sverige har inte mycket tid kvar om vi inte snart ser till att få en politisk "revolution" som befriar oss från de som inte vill Sverige och det svenska folket väl!
MVH


 
Ingen bild

Farbror Sven

1 november 2013 22:25

Albania ! Är du dum eller är du född sån ? Man önskar inte sin värste ovän en sån sak ! Skäms !

 
Ingen bild

Qvinna

1 november 2013 22:46

@ Albania
Att skriva något så urbota sjukt och dessutom under synonym "Albania" kanske inte är helt intelligent. Det kan dessutom tolkas som " omvänd rasism " Det finns väl inte? ; )

 
Ingen bild

OT

2 november 2013 00:34

@Albania

Vad exakt vill du driva oss? Kanske hit? "Europe according to Serbs": http://www.youtube.com/watch?v=TNTc5LG4CYk

 
Ingen bild

OT

2 november 2013 02:35

Vad gör den svenska kyrkan för att "ragga" kunder? Har de samma koncept som systembolaget?

Skulle vilja påstå att Sabaton gör mer för den kristna tron i Sverige och världen än den europeiska protestantiska kyrkan i helhet, som leds av ett gäng politskt korrekta dödgrävare.

"Fader vår, som är i himmelen
Helgat varde ditt namn
Tillkomme ditt rike
Ske din vilja,

Såsom i himmelen så ock på jorden
Giv oss idag vårt dagliga bröd
Och förlåt oss vårans skuld" - Sabaton-The Carolean's prayer: http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU

Några av många kommentarer till Sabatons sång:

"If they played this in the curch i would be there every time!"

"Lord's Prayer sounds sooo cool in swedish."

"nästan så man blir religiös när man lyssna på låten"

Så vad väntar ni på biskopar och präster?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se