thoralf

Alla inlägg under februari 2013

Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2013 01:07

Centerpartiet har saboterat Alliansens möjlighet att vinna valet i Kalmar 2014. Man kan inte beteckna Centerpartiets agerande som något annat än ett knivhugg i ryggen på sina allianskollegor.


Centerpartiets medlemmar i Kalmar röstade nämligen ett ja till samarbete med socialdemokraterna och vänsterpartiet under lördagen. Om jag vore moderat, folkpartist eller kristdemokrat skulle jag utan tvekan säga upp allt samarbete med Centerpartiet.


I kallelsen till medlemsmötet skrev ordföranden Ingemar Einarsson följande enligt Barometern.


”Vad händer om SD får en vågmästarroll i Kalmar vid valet 2014? M kommer inte att tveka att bilda en gemensam majoritet med S, då kommer Centerpartiet under överskådlig tid hamna långt bort ifrån inflytande”

 

För Centerpartiet handlar det alltså om att få några smulor av makt som Johan Persson (S) släpper ifrån sig. Inte att driva sin egen politik, om man nu har någon efter att deras idégrupp tänkt färdigt.


Frågan är om det första beslutet från detta samarbete mellan S,V och C blir ökad "flyktingmottagning" i kommunen enligt planerna om fördubblat mottagande som Länsstyrelsen förespråkar?


Som Sverigedemokrat kan jag bara jubla åt detta fullständigt obegripliga beslut av Centerpartiet. Alliansen blir inte längre något alternativ i valet 2014. En röst på Centerpartiet kommer också betyda en röst på det röda vänsterpartiet, något som jag tror väldigt många inom centern får väldigt svårt med att göra.


I denna situation tror jag väldigt många kommer se Sverigedemokraterna som enda alternativet till det socialistiska blocket. Dessutom tror jag många väljare kommer proteströsta mot alliansens inkompetens att hålla ihop och då lägga sin röst på SD.


Utan tvekan är Sverigedemokraterna den stora vinnaren genom Centerpartiets fulspel mot sina allianskollegor.


Barometern, Östran

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2013 16:00

 


Sverigedemokraterna firar sitt 25 års jubileum under lördagen i Stockholm. Dagen började med ett framtidsseminarium i riksdagens 2:a kammarsal. Där först Björn Söder pratade lite historia om utvecklingen och angav en hel del intressanta siffror över utvecklingen och dagens situation. Under januari ökade antalet medlemmar i partiet med närmare 700 personer om jag uppfattade siffran riktigt, därmed skulle vi vara närmare 8600 medlemmar. Med samma tillströmning de närmaste månaderna kan vi nå 10 000 medlemmar under april månad ;-)


Några siffror som de journalister som var på plats inte kommer att nämna tänkta jag istället kommentera. Sverigedemokraternas tidiga historia använder sig media väldigt ofta av för att smutskasta oss men faktum är att endast 3 procent av partiets medlemmar från tiden 1988-1995 finns kvar i partiet. Räknar man ända fram till 2001 så finns bara ca 8 procent medlemmar kvar från den tiden.


En annan siffra som du aldrig får se i svensk media är utvecklingen av medlemmar som utländsk bakgrund. 2006 hade ca 13 procent utländsk bakgrund av medlemmarna, idag har denna siffra vuxit till 20 procent. Med andra ord var femte medlem har utländsk bakgrund. Därmed borde varje försök att kalla partiet för rasistiskt falla platt till marken.


Tyvärr blundar både Åsa Linderborg och hennes ”fotsoldater” för denna siffra. De demonstrerade för övrigt på Mynttorget idag.


 


Jag kan bara konstatera efter att sett den lilla samlingen att det är en skara som håller på att dö ut. Sorry Åsa Linderborg! Dina falska krönikor biter uppenbarligen inte ens på dina egna ”fotsoldater” och ännu mindre på det svenska folket och allra minst på LO-medlemmar.


Jimmie Åkesson pratade mycket om de utmaningar vi har framför oss. Men det är utmaningar som är enbart positiva om vi jämför med t.ex vad Annie Lööf och Centerpartiet står inför.


 


Ett mål inför valet är att neutralisera Miljöpartiet genom att Sverigedemokraterna skall bli så stora att det kvittar åt vilket håll som Miljöpartiet söker sig. Ett fult realistiskt mål inte minst med tanke på att klimatalarmisterna håller på att tappa mark. Här gäller det att vi Sverigedemokrater är aktiva och ”slår undan benen” för klimatalarmisterna och deras argument. Inte minst den energipolitik med tusentals vindkraftverk som de vill införa i vårt land.


Jimmie Åkesson lyfte givetvis också fram vår kriminalpolitik och berättade om hur irriterad statsministern blev under partiledardebatten då Jimmie hävdade att moderaterna kopierade SD:s politik på området.


Det Jimmie Åkesson ville att vi skall lyfta fram som nästa stora fråga är självklart EU-politiken! Inte minst med tanke på att det är EU-val nästa år men givetvis också på grund av partiets negativa inställning till EU:s utveckling. Vi skall kräva omförhandling av vårt avtal med EU och sedan ha en folkomröstning om ett nytt avtal.


PS

Expo:s journalist ville ställa frågor om "fotsoldater". Jag hänvisade honom till Åsa Linderborg om han ville prata om "fotsoldater" men han hade svårt med fattningsförmågan då han fortsatte ställa samma fråga om och om igen. Jag pratar inte med Expo, det finns liksom ingen anledning!


DN


Samtidigt fortsätter alla tokigheter i vårt land, inte bara i vårt land utan nu även utomlands. Det vore fullständigt ologiskt om inte vore opinionssiffror ökar än mer. Den som har något att tänka med förstår logiken eller snarare det ologiska i 7-klöverns politik. Här kommer några exempel från dagen.


 


Läs artikel och förundras över detta vansinne!


 


Läs artikel om SD:s "valarbetare".

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 8 februari 2013 17:39

 


Löfveneffekten har klingat av och Löfven är på väg att gå vilse i pk-pannkakan tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt! Så kan man med några få ord sammanfatta dagens situation för de stora partierna. Det blir än mer virrigt om man skall försöka sig på att analysera dessa båda partiers stödpartier. Annia Lööf tycks ha stora problem med kompassriktningen.


Idag kom dessutom uppgiften att ca 16 procent av de LO-anslutna skulle rösta på SD om det vore val idag. Precis som Expressens kampanj mot SD i november och december då man försökte dunka in ett budskap hos sina läsare som misslyckades har uppenbarligen LO:s och Expo:s så kallade utbildningssatsning på ambassadörer misslyckats. Den har uppenbarligen fått helt motsatt effekt bland LO-medlemmar. Att tvinga på människor politiska uppfattningar har aldrig fungerat någonstans i världen tidigare och det kommer inte att fungera i Sverige heller.


Det mesta tycks gå Sverigedemokraternas väg idag. Media har väldigt svårt att förhålla sig till den utveckling som råder. Många har fruktansvärt svårt att acceptera Sverigedemokraternas framgångar och de visar sin frustration i artiklar och krönikor.


Till och med när barn får rösta fram årets majblomma går det Sverigedemokraternas väg. Blåsippans väg.

Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2013 22:43

Innan dagens bloggtext vill jag kommentera några artiklar i dagens pk-media som jag utan tvekan betraktar som hatartiklar. I det ena fallet funderar jag faktiskt om det inte handlar om ett förtäckt dödshot.


Mats Dagerlind på Avpixlat har kommenterat dagens Åsa Linderborg på ett bra sätt.


”Linderborgs oförmåga att hålla sig till sanningen tar sig närmast bisarra uttryck när hon tillskriver Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsons uttrycket “fotsoldater”. Detta trots att det är Linderborg själv som är mamma till ordet och att Alfsson bara lånade det av henne för att ironisera över den Linderborg-krönika där uttrycket lanserades.”


Kalmars egen hatbloggare Ahonen har också producerat ett mycket anmärkningsvärt blogginlägg på Östran.  Ahonen borde rannsaka sig själv och tänka över sin egen bitterhet och hat innan han anklagar en stor andel av Sveriges befolkning.


”25 år ung men ack så bitter och förhoppningsvis så går födelsedagsbarnet en snabb och smärtfri död till mötes.”


Frågan är om inte detta kan tolkas som ett dödshot från Ahonen. Skulle jag skriva ovanstående om t.ex Aftonbladet eller Ungdomsstyrelsen skulle varje ledarskribent och krönikör i pk-media starta ett drev emot mig som riksdagsledamot och Sverigedemokrat. Läs den osmakliga artikeln.


Nu kräver jag en reaktion från ansvariga på Östran och av media. Ena dagen är det sexistiska visuella orgasmer och den andra dagen är det önskan om ”en snabb och smärtfri död”. Om inte ansvariga på Östran reagerar är det ytterst märkligt.


Angående kvällens Debatt undrar jag varför Björn Söder var inkallad till programmet när programledaren gjorde allt för att tysta honom flertalet av de få gånger han fick ordet. Man blir dessutom ganska deprimerad över att höra flera av de personer som medverkade i Debatt.


Dagens bloggtext.


I början av veckan utsattes Lars Hedegaard för ett mordförsök i anslutning till hans bostad i Köpenhamn. Mordförsöket hade med stor sannolikhet en bakgrund i att Lars Hedeegaard är ansvarig för utgivningen av den nya tidningen Dispatch International som startade sin utgivning i början av januari. Enligt Lars Hedegaard hade gärningsmannen ett arabiskt utseende. Tidningen som kritiskt granskar islam och effekterna av massinvandringen till Skandinavien har utsatts för osakliga angrepp i svensk media och en lång rad negativa epitet har används av svenska journalister.


Kurt Westergaard är en annan dansk som utsatts för mordförsök i Danmark. En somalisk yxman trängde sig in i hans lägenhet med uppsåt att slå ihjäl Kurt Westergaard. Orsaken till detta var sannolikt Kurt Westergaards karikatyrteckningarna i Jyllands Posten.


I Sverige har konstnären Lars Vilks utsatts för mordbrand och hot. Han lever nu med livvakter.

Nyligen dömdes ett antal muslimska män till fängelse i Danmark för grova attentats planer mot en dansk tidning och dess journalister. Flera av dessa var ”svenskar” och muslimer.


I Stockholm kunde en muslimsk självmordsbombare ha utfört ett fruktansvärt attentat om han lyckats med sitt uppsåt. Även detta var en muslimsk man eller ”islamistkrigare”, fostrad vid muslimska moskéer.


I Malmö utsätts judar ständigt för dessa muslimers hat och det är väl inte frågan om, utan frågan om när det leder till ett allvarligt brott begås i Malmö.


Det finns flera exempel om man vill gå på djupet i denna problematik.


Den gemensamma faktorn i dessa attacker är att de inte inneburit att någon blivit dödad. Förutom självmordsbombaren i Stockholm.  


Nu kan vi dock inte förvänta oss att denna tur kommer bestå. Det är inte frågan om någon kommer dödas av en muslimsk islamist utan när detta kommer inträffa.


Vem kommer att bli den första svensk på vårt eget territorium som mördas av en muslimsk islamist?


Alla som kritiserar islam är måltavlor! Det innebär att Sverigedemokraternas företrädare är tänkbara måltavlor. I mitt fall är risken än högre i och med att jag är aktiv på nätet genom min blogg. Jag vore naiv om jag inte övervägde det hot som uppenbarligen finns från islamister i Sverige.


Det skrämmer mig! Turen kommer inte att bestå i all evighet.


Vem kommer utsättas för nästa attentatsförsök?

Av Thoralf Alfsson - 6 februari 2013 19:59

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt upprepar ännu en gång sitt mantra i kvällens Rapport!


Invandringen berikar!


Statsministern har ingen tanke på att minska invandringen till vårt land. Snarare tycks han vilja öka invandringen till Sverige så att vi svenskar blir än mer berikade. Något annat kan han knappast mena med sitt mantra.


Undrar hur många bland Sveriges befolkning som delar statsministerns åsikter. Jag uppfattar det snarare som ett hån mot vår svenska befolkning. Men egentligen är det bara sorgligt att vi har en så verklighetsfrånvänd statsminister.


Fredrik Reinfeldt vill uppenbarligen inte sitta kvar som statsminister, inte mej emot!


Angående Uppdrag granskning och allt hat. Vilka är det som blir kränkta av en kommentar om en Tupac-tröja hos HM? Först måste man fråga sig vilka Tupac fansen är? Är det samma lättkränkta grupp som brukar skrika ”Knolla din morsa” på blattesvenska? Jag gissar att det finns väldigt många Tupac-fans i Rosengård, Tensta, Bergsjön och andra enklaver i vårt land.


Det märkliga var att ändå skulle Sverigedemokraterna nämnas vid ett par tillfällen i programmet. Det var inte svårt att räkna ut vad redaktionen på UG hade för syfte med det. Nu tror jag att många tittare redan räknat ut det innan programmet började.


Kanske är det berikningen på nätet som statsminister Fredrik Reinfeldt syftar på i sitt ständigt återkommand mantra eller är det "knolla din morsa" som berikar det svenska språket!


Nyhetsklippet som borde få många moderater att undra över tillståndet i partiledningen. 

Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2013 20:09

Tidningen DSM presenterar i senaste numret listan på 2012 års viktigaste opinionsbildare. Resultatet är en omröstning där ca 300 personer med profession att följa samhällsdebatten deltagit.


Statsminister Fredrik Reinfeldt backar tre placeringar men Jimmie Åkesson klättrar fyra placeringar och trampar nu statsministern i bakhasorna. Jimmie Åkesson placerar sig pinnhålet högre än socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Finansminister Anders Borg toppar listan.


För den som inte redan har en prenumeration på tidsskriften DSN rekommenderar jag detta. För 265 kronor får du en läsvärd och intressant tidning som utkommer med ca sex nummer varje år. Gå in på www.dsm.nu och bli prenumerant, samtidigt som du stödjer en tidning som tar upp många tabubelagda ämnen.


Här kommer DSM och de tjugo i topp.


 


I artikeln tar man upp Sverigedemokraternas ”relation” till media eller kanske snarare medias ”relation” till Sverigedemokraterna. Tidningen tycker att Jimmie Åkessons resultat är anmärkningsvärt då omröstningen ägde rum samtidigt som medias ”järnrörskampanj”.


 


Tidningen analyserar även medias osäkerhet kring vilken strategi som skall styra hur SD behandlas. DSM har utan tvivel genomskådat medias ”fula tryne” och agenda. Det gäller inte minst våra public serviceföretag SVT och SR.


 


Tidningen har dragit samma slutsatser som så många andra svenskar när det gäller problemen i samhället.


 


Sverigedemokraterna får stort utrymme i artikeln där det refereras till flera andra undersökningar som gjorts angående Sverigedemokraternas framgångar. Bland annat tas den senaste partiledardebatten i riksdagen upp och Aftonbladets Lena Mellin omdöme sågas rejält av DSM. Vilket givetvis är angenämt att läsa.

Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2013 23:53

En bekant till mig åker till Nya Zeeland imorgon och det får mig att minnas mina veckor på nordön 1998. Jag reste ensam och hade en gammal Mazda 324, tror jag det var som hyrbil. Jag åkte runt och kollade sevärdheter och spelade nästan varje dag en golfrunda. Hann med 14 golfbanor under mina nästan tre veckor på Nya Zeeland. Jag bodde på Bed & Breakfast hela tiden och lyckades hitta några riktiga pärlor, som jag minns med stor värme.


Min Mazda tog mig på en rundtur på nordön, hade även tänkt ta en tur på sydön men jag hade fullt upp med golf, black water rafting, vandringar i naturen och att umgås med alla B&B-familjer så det blev bara 325 mil på nordön i min röda Mazda.


Den dag jag lämnar riksdagen kommer jag åka tillbaka och besöka sydön med alla dess naturupplevelser. Skönt att ha något att se fram emot!


Det blev ett och annat besök på Gyllene måsen (McDonalds) som serverade Mc Kiwi. En Kiwiburgare som faktiskt jag hittade en intressant beskrivning av på Wikipedia. Den önskar jag att Gyllene måsen hade på menyn i Sverige. Då skulle jag besöka dem oftare.


I förra veckan skrevs det en del om vår medlemsutveckling i media. Läs t.ex artikel i Dagens Industri


Jag kan bara meddela att den enorma medlemsutvecklingen fortsätter även 2013. Att man har en ökning på ca 10 procent varje månad är enormt! Speciellt när andra partier förlorar medlemmar.


Frågan är hur många månader det dröjer innan vi når drömgränsen 10000 medlemmar?


Det som är ännu roligare är att många av de nya medlemmarna också anger att de vill engagera sig aktivt också. Både när det gäller att t.ex dela ut material, tidningar och flygblad men även att de vill kandidera och stå på valsedlar.


Detta har varit något som känts som ett stort orosmoln inför valet 2014 men idag är det orosmolnet på väg att bli mindre och det känns väldigt bra. Jag får dagligen samtal från människor som vill bidra med något för Sverigedemokraterna. Jag tror faktiskt att alla andra partier är väldigt avundssjuka på hur vår utveckling ser ut.


En annan sak som gör mig väldigt glad är besöksantalet på min blogg. Man kan säga att den följer medlemsutvecklingen inom partiet. Jag har haft en ökning med drygt 150 procent mellan augusti och januari. Något som gör mig väldigt glad, samtidigt som jag känner en hårdare press att producera läsvärda blogginlägg.


 


Jag gissar att media ryser när de ser utvecklingen av antalet besökare på min blogg. Särskilt Peter Akinder på Östran som kallade min blogg för ”en digital dynghög” på ledarsidan efter ett blogginlägg om SSU 2009.


Det är i varje fall en populär och omtyckt digital dynghög. Detsamma kan inte sägas om Östran som tappar läsare!

Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2013 16:34

Våra överklagan av Gota Medias tänkta mediehus har kantats av flera nej men idag kom ändå en ljusglimt. Inte för min egen del då min överklagan avslås, gissningsvis med samma skäl som tidigare att jag inte är sakägare.


Ljuset i mörkret är att Lindas överklagan nu fått prövningstillstånd av Svea Hovrätt. Linda är granne till bygget och kan därmed inte negligeras av rättsväsendet.


Grattis Linda!! Och tack för att du är så tuff och vågat löpa linan ut. Vi är många som är väldigt tacksamma för att du tar fajten med Gota Media.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se