thoralf

Direktlänk till inlägg 10 februari 2013

CENTERPARTIETS KNIVHUGG I RYGGEN PÅ ALLIANSEN

Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2013 01:07

Centerpartiet har saboterat Alliansens möjlighet att vinna valet i Kalmar 2014. Man kan inte beteckna Centerpartiets agerande som något annat än ett knivhugg i ryggen på sina allianskollegor.


Centerpartiets medlemmar i Kalmar röstade nämligen ett ja till samarbete med socialdemokraterna och vänsterpartiet under lördagen. Om jag vore moderat, folkpartist eller kristdemokrat skulle jag utan tvekan säga upp allt samarbete med Centerpartiet.


I kallelsen till medlemsmötet skrev ordföranden Ingemar Einarsson följande enligt Barometern.


”Vad händer om SD får en vågmästarroll i Kalmar vid valet 2014? M kommer inte att tveka att bilda en gemensam majoritet med S, då kommer Centerpartiet under överskådlig tid hamna långt bort ifrån inflytande”

 

För Centerpartiet handlar det alltså om att få några smulor av makt som Johan Persson (S) släpper ifrån sig. Inte att driva sin egen politik, om man nu har någon efter att deras idégrupp tänkt färdigt.


Frågan är om det första beslutet från detta samarbete mellan S,V och C blir ökad "flyktingmottagning" i kommunen enligt planerna om fördubblat mottagande som Länsstyrelsen förespråkar?


Som Sverigedemokrat kan jag bara jubla åt detta fullständigt obegripliga beslut av Centerpartiet. Alliansen blir inte längre något alternativ i valet 2014. En röst på Centerpartiet kommer också betyda en röst på det röda vänsterpartiet, något som jag tror väldigt många inom centern får väldigt svårt med att göra.


I denna situation tror jag väldigt många kommer se Sverigedemokraterna som enda alternativet till det socialistiska blocket. Dessutom tror jag många väljare kommer proteströsta mot alliansens inkompetens att hålla ihop och då lägga sin röst på SD.


Utan tvekan är Sverigedemokraterna den stora vinnaren genom Centerpartiets fulspel mot sina allianskollegor.


Barometern, Östran

 
 
Nalli

Nalli

10 februari 2013 10:49

För min del kan C sammanbeta med vem de vill,
huvudsaken är att C åker ‘UT’ och SD blir det största partiet 2014.

http://spmk

 
Ingen bild

sm

10 februari 2013 11:26

Vad skall Annie säga om detta? Bra att de arbetar för att försvinna från politiken. Ju mer splittringen är i sju(k)klövern desto bättre.
SD 2014 det självklara valet

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

10 februari 2013 11:45

En sak är klar: Svensk politik har aldrig varit mer intressant och spännande än nu, åtminstone för oss Sverigedemokrater!
Vi bör vara tacksamma över att "svärmorsdrömmen" Jimmie är den han är, ödmjuk, korrekt och prydlig m.m Jag förstår emellertid inte varför Jimmie, vid gårdagens TV-framträdande inte förklarade för journalisterna att SD´s låga "popularitetssiffror" enbart beror på att det enda som väldigt många potentiella väljare vet om SD är vad som framgår av mediaetablissemangets svartmålning av partiet, d.v.s enbart bygger på lögner, fördomar och halvsanningar!
Förutsatt att allmänheten erhåller KORREKT information om vad SD EGENTLIGEN står för finns hur stor tillväxtpotential som helst för SD, något som enl. min mening SD är ensamt om i svensk politik i nutid!!!

Finns möjlighet att se något från lördagens SD-jubiléum i 2:a-kammarsalen? Filmades det? Kommer något i Svt-Forum?

KÄMPA PÅ alla SD-Hjältar!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thoralf A

10 februari 2013 11:55

Lassekolja

Det filmades och kommer säkert upp nätet inom kort. Under Jimmies tal tog han just upp det som du skriver i den kommentar. Media väljer givetvis att inte ta med dessa delar! Lyssna och titta själv på detta när det kommer upp på nätet.

Jag lägger också upp det på bloggen när det kommer!

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 februari 2013 11:57

Angående Centern och dess irrfärder i Svensk politik.

Läste följande inlägg som kanske kan ge svar till varför Centern agerar som dom gör. Kanske det är så att "bönderna" skall "utrotas" från att ha något att säga till om.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Från Rune Lanestrands blogg om Folkomröstning om EU

20 kommentarer till Folkomrösta om EU-medlemsskapet
Jan-Ola Gustafsson skriver:
29 januari 2013 kl. 12:45
Helt rätt av Allan och Rune. ”Böndernas ”egna” företrädare LRF med understöd av tidningen land och förrädaren Marit Paulsen svek hela denna viktiga svenska näring då det skulle beslutas om EU-inträde.
Trots åratal av nackdelar till följd av detta så finns ingen vilja/kunskap/energi för att ta sig an detta.


Från min tid inom ordenssällskapen som verkar för den nya världsordningen minns jag formuleringarna att
en självägande bondeklass var det sista hindret för att få fullständig kontroll av ett land.


Den som själv äger sin jord och kan försörja sig själv och andra är normalt sett inte villig att underkasta sig
en nyfeodal struktur. Arbetarklassen hade ganska tidigt förmåtts att bli ränteslavar till följd av att numera majoriteten av löntagare baserar sin livsföring på krediter, alltså en ytterst farlig från-hand-till-mun-existens som gör kollektivet ytterst sårbart. Vilken löntagarorganisation kan idag strejka eller ”ta fajten” som någon försökte för några år sedan. Familjer vars lönekonto är tomt mot slutet av månaden förlitar sig på sin kontokredit, villan är påfallande ofta belånad med amorteringsfrihet, och den psykiska pressen av att alltid i bakhuvudet oroa sig för varsel, uppsägningar, sjukdom, separation etc är ett tungt ok som alltför ofta påverkar kroppen negativt.
Orsakerna till många brister i samhället är kända, men utan modet och viljan att inse läget gör att en förfärande stor del av befolkningen lunkar på i kedjorna enligt ordspråket ”Det är ingen som är så blind som den som inte VILL se”

 
Ingen bild

Magentan

10 februari 2013 12:04

Lite Off Topic, men ändock alltid aktuellt:

När Björn Söder deltog i SVT:s Godmorgon Sverige i fredags yttrade han bl.a följande:
"Journalisterna bär ett stort ansvar för att hålla debatten på en saklig nivå, och det går inte att ledarskribenter eller krönikörer använder sig av uttryck och ord som kräk osv som t ex Åsa Lindeborg på Aftonbladet beskrev Sverigedemokr ..."

Mitt i ordet "Sverigedemokraterna" avbryts Björn Söder bryskt av den kvinnliga programledaren som barskt förklarar:
"Ja, men nu är ju inte hon här, så nu kan ju inte hon säga nånting om det, så vi släpper det!!!"

TYPISKT! Jag vet inte hur många sådana scenarios som har spelats upp för mig och alla andra TV-tittare och radiolyssnare. Så fort en representant för SD råkar nämna ett politikernamn från 7-klövern eller ett journalistnamn avbryts denne SD-representant omedelbart med en tillsägelse att den namngivne inte är närvarande och kan "försvara sig", och då får man inte nämna EN ENDA MENING om vederbörande.

Däremot så går det alldeles utmärkt att nästan varje vecka (periodvis varje dag och ibland t.o.m både morgon, eftermiddag och kväll) samla ihop ett antal SD-kritiker och SD-hatare i olika soffprogram och andra diskussionsprogram i TV och radio, där dessa sitter och överglänser varandra i att prata så mycket dravel och förtal som de någonsin orkar om SD utan att bli avbrutna.

Då finns det tydligen ALDRIG anledning för någon programledare att yttrar ett ord om att "Ja, men nu är ju ingen från SD här som kan säga något om detta, så nu släpper vi det!!!". Tvärtom! Dessa ständigt återkommande program är t.o.m specialdesignade så att samtliga medverkande ska kunna sitta och vältra sig i skitprat om SD, ofta med benägen assistans av självutnämnda "experter" från Expo.

SD är ingen person utan ett parti kanske någon invänder. Det stämmer att SD är ett parti, men varje parti består av partiledning, medlemmar och andra sympatisörer. Alltså människor, för närvarande ca 700.000 tillsammans för SD:s del. Hur kan man tillåta dessa program i ett s.k demokratiskt samhälle?

 
Ingen bild

Ördög

10 februari 2013 12:45

Göran Greider håller det för alltmer troligt att SD kan vara tredje största parti efter nästa val. Jag läser hans betraktelse med en märklig blandning av skadeglädje och medkänsla. Som obotlig folkhemsnostalgiker innerst inne tycker jag att hans böcker och artiklar ofta är väldigt intressanta. Detta trots att hans åsikter är fjärran från mina egna, och hans krav att sosseriet ska ta ett jättekliv åt vänster känns mer än lovligt nattståndna.

http://www.etc.se/ledare/allt-ar-mycket-varre-du-tror

"En betydande del av svensk arbetarklass har de senaste åren avspjälkats från den majoritet av samma arbetarklass (---) som fortsätter att rösta på Vänstern eller Socialdemokraterna. Dessa har istället gått till Sverige­demokraterna."

Helt korrekt observation. Och en dag kommer en majoritet av denna klass att rösta på SD. Men det är väl för mycket begärt att G.G ens i det skedet ska inse vilket parti som i verkligheten uträttar mer för arbetande svenskar.

 
Ingen bild

SD påverkar

10 februari 2013 13:55

Thoralf.
Då är det lämpligt att du ni i Kalmar trycker upp lokala pamfletter någon månad innan valet/lokalvalet 2014.
Vi ställde upp angående angående medias byggplaner på "parkeringsplatsen"och många bor vi inte i Kalmar.
Därför gör ett upprop om medel så kommer vi att stötta din kamp gentemot nepotismen i er kommun.
Vänligast
Mats Berndtsson
Skåne
Kävlinge

 
Ingen bild

Nalli

10 februari 2013 14:24

@Sven Dacke
Söndag 10 feb 11:57

”Den som själv äger sin jord och kan försörja sig själv och andra är normalt sett inte villig att underkasta sig en nyfeodal struktur.”

Det kände Lenin och Stalin också till, resultatet känner alla till.

 
Ingen bild

Pelle

10 februari 2013 16:00

Det som krävs är att M får en ny ledare, partiet är helt förstört efter Reinfeldts ledarskap, vet inte vem som kan rensa ut i partiet, men det kommer inte hålla att påstå att man ALDRIG kommer samarbeta med SD, då kommer M heller ALDRIG att komma till makten, samma sak med S, Löven som vill utfärda böter till kommuner som inte tar emot tillräckligt många asylsökande, tror han på fullt allvar att han har med sig arbetare och pensionärer på den politiken?, skulle S och M samarbete då skulle SD vara det ENDA alternativet i svensk politik och därmed vandra mot egen majoritet.

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

10 februari 2013 16:10

@Magentan, mycket bra inlägg!!!
Även jag har observerat denna "dramaturgi".
Verkligheten är ju att om det totala medieetablissemanget hade gjort sitt jobb, d.v.s det dom alltid gärna upprepar att dom gör, alltså "granskar makten" och förmedla korrekta(=opolitiserade) nyheter o.s.v ja, då hade SD förmodligen varit minst jämnstora med M & S! Nu är det istället så att när 7-klöver´n "brer på" med att "Sverige skall vara ett öppet och mångkulturellt land" o.s.v bla-bla-bla...., då ställs ALDRIG en enda mot- eller följdfråga och så bara galenskaperna fortsätter år efter år, decennium efter decennium. 7-klöver´n i sällskap med "journalist"-kåren verkar inte vilja ge sig förrän hela Välfärdssverige fullständigt har krackelerat!? Man undrar verkligen vad våra äldsta, ännu levande generationer, som med möda och flit byggde Välfärdssverige tänker? Själv skäms jag över att "vi"(=alla utom Sverigedemokrater) har förvaltat vårt fina gamla Sverige så fruktansvärt dåligt!

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

10 februari 2013 17:05

Sprickan blir allt mer tydlig,alliansen är snart ett minne.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 februari 2013 17:47

Är det inte enklare att man skippar partibetäckningarna inom sjuklövern i Kalmar kommun till "Vi i Kalmar kommunhus"

Det måste vara en tidsfråga till Falkenbergsteatern ger :
"Virus i Kalmar kommun"
Tänk er Dag Otto som Johan

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 februari 2013 18:01

Hibo Björklund har nu kommit på att Sverige bör kunna försvaras
Bravo, är det valår nästa år eller ?
Förbannade foliehatt

 
Ingen bild

Vicke

10 februari 2013 19:21

Ack ja, detta centerparti. När centern var som störst 1973 hade de 25,1% i väljarstöd, för att efter 1976 sedan störtdyka i opinionen till 9,8% 1985. Men så hände något till valet 1988. Centern ökade igen. Den orsakande faktorn till detta var utan tvekan Sven-Olle Olsson som drev på frågan om folkomröstning om flyktingmottagning i kommunen. Men rikscentern vek sig för mediadrevet och partiet fortsatte sedan att dala och var 1998 nere i bara 5,1%.

Krönikören Jan Milld på Blågula Frågor skrev året efter en artikel som bl a handlade om centerns katastrofval 1998.

"Detta är paradoxalt. Egentligen skulle centern kunna vara det största partiet i riksdagen" <www.bgf.nu/t99/v2.html>. För centern borde en sund nationell framtoning vara naturlig. En sådan skulle i dagens läge kunna appellera till en klar majoritet av svenska folket. Det råder ju ett vacuum - inget enda riksdagsparti företräder en nationellt demokratisk strömning".

I samma tankegångar rör sig också krönikören Stefan Torssell, krönikör på Avpixlat <http://avpixlat.info/2013/02/04/den-svenska-demokratins-utveckling-del-3-statens-tvangsmakt/>

Men Torssell gör här en djupare analys. Han menar på att det är centerns bas som är själva grundproblemet till varför partiet inte längre tilldrar sig några större väljargrupper.

Citat..."Finns det något landsbygdsparti? Svaret är klart och tydligt nej. Centerpartiet är ett jordbruksparti. En mjölkbonde i kommunfullmäktige kan inte representera en avlägsen liten ort där läkare, hantverkare,sjuksköterskor, affärsbiträden, konstnärer, småföretagare och hundratals andra yrkesutövare bor? Mjölkbonden är lika fjärran från det livet som journalisterna i Stockholms innerstad".

Och ifall jag själv skulle få frågan om det finns ett landsbygdsparti i Sverige idag, så svarar jag...NJA! Det fanns tidigare ett utpräglat landsbygdsparti som hette Sverigedemokraterna. Partiprogrammet från starten 1988 anslog tonen klart att partiet framledes skulle verka för demokratisk nationalism och ett decentraliserat samhälle, bl a med...fördjupad närdemokrati...alla svenskar skall ha likvärdig rätt till samhällsservice oavsett var man bor...emot en alltför stark privat maktkoncentration såväl som ett socialistiskt planhushållningssystem, (den sista meningen borde väl få tyst på de hysteriska nazinojarna!).

Men i takt med valframgångarna så har dessa gamla kärnfrågor gömts undan, för att mest handla om islam och kriminalpolitik. Och bland SD-medlemmarna blir det gärna så att det inskränker sig till prat om folkrörelse och folkhem och inte till innehåll. Men om nu medlemmarna vill ha tillbaka SD:s tidigare kärnfrågor på dagordningen igen, så får de faktiskt se till att kämpa för det också! <www.bgf.nu/lagom/10/10.html>




 
Ingen bild

Rune

10 februari 2013 19:56

Mycket bra artikel på Newsmill.
http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/09/ansvaret-f-r-debattklimatet-ligger-i-rosenbad

 
Ingen bild

OT

10 februari 2013 20:33

Svenskarna sjunger på sista versen, för sjuklövern.

"Please release me, let me go,
For we don't love you anymore.
To live a lie would be a sin.
Release us and let us rebuild the country again": http://www.youtube.com/watch?v=6S9ecXWCBCc

Mit råd är att släppa lös demokratin och yttrandefriheten i Sverige. Så låtom oss nu sjunga ännnu en "hat"-sång såsom vår barbariska kultur och tradition bjuder: Sabaton - Karolinens bön:

"...Moral och religion förenar
Mod och brödrarskap består...

Fader vår som som är i himmelen helgat varde ditt namn
Tillkomme ditt rike ske din vilja
Såsom i himmelen så ock uppå jorden ge oss bröd ock idag
Och förlåt oss våran skuld...Rädslan de glömt Herren har dömt
Hör hur de ber sin bön": http://www.youtube.com/watch?v=ccTwSl-NLLA

 
Ingen bild

Eric H

10 februari 2013 20:37

Vad har Arbetsförmedlingen i Etiopien att göra?
VAD ska de egentligen "förmedla"?
Några arbeten att "förmedla" till analfabeter finns ju knappast??

 
Ingen bild

OT

10 februari 2013 20:54

Apropå arbetsförmedling i Etiopien.

LO:S "fotsoldater" också kallde skattebetalare, svarar - Nancy Sinatra - These Boots Are Made for Walkin: http://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

 
Ingen bild

Jon

10 februari 2013 21:02

@ Eric H Nyanserat och kärleksfullt inlägg...

 
Ingen bild

OT

10 februari 2013 21:43

Apropå Miljöpartiet... att leva i ett "Amish Paradise" är bättre än MP:s utopi.

"Weird" Al Yankovic - Amish Paradise: http://www.youtube.com/watch?v=lOfZLb33uCg

 
Ingen bild

Lotta

10 februari 2013 21:46

Så har ännu ett av SVerigedemokraternas förslag stulits av 7-klövern. Vi måste satsa mer på försvaret tycker Jan Björklund och Folkpartiet. Tänk om vi haft en massmedia värd namnet då hade Rapportreporten istället intervjuat någon representant från SD om denna fråga. Hur många i Sverige tror ni känner till att flera av 7-klöverns förslag ursprungligen kommer från Sverigedemokraterna? Hörde också att allt fler svenskar är positiva till massinvandring. Svenska folket sover tydligen fortfarande djupt.

 
Ingen bild

Stuntahl

10 februari 2013 21:55

Centerns desperata försök att gripa sista halmstråt låter som ett förtvivlat rop i öknen.
-Man får nog räkna med att (c) har satt sin sista potatis.... endast historien om ”björnskinnet” ser ut att överleva det gamla bondepartiet.

 
Ingen bild

Pär Green

10 februari 2013 22:39

Från och nu,kommer all media göra allt för smutskasta SD inför kommande val!
Har redan börjat. All media inkl "public Service" gör allt för förtala SD!

 
Ingen bild

Goeran

11 februari 2013 00:44

....Gammelpartierna tycks fortfarande lida av svaara samvetskval foer Baltutlaemningen. De oeppna graenserna och massinvandringen ger vid handen att sjukloevern foersoeker iscensaetta det stoersta kollektiva sjelvmord som planeten skaadat. Att foersoeka utrota oss svenskar.

Sverige aer av maffioser och bolsjeviker vaaldtaget och ockuperat land.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards