thoralf

Direktlänk till inlägg 7 februari 2013

BARA EN TIDSFRÅGA

Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2013 22:43

Innan dagens bloggtext vill jag kommentera några artiklar i dagens pk-media som jag utan tvekan betraktar som hatartiklar. I det ena fallet funderar jag faktiskt om det inte handlar om ett förtäckt dödshot.


Mats Dagerlind på Avpixlat har kommenterat dagens Åsa Linderborg på ett bra sätt.


”Linderborgs oförmåga att hålla sig till sanningen tar sig närmast bisarra uttryck när hon tillskriver Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsons uttrycket “fotsoldater”. Detta trots att det är Linderborg själv som är mamma till ordet och att Alfsson bara lånade det av henne för att ironisera över den Linderborg-krönika där uttrycket lanserades.”


Kalmars egen hatbloggare Ahonen har också producerat ett mycket anmärkningsvärt blogginlägg på Östran.  Ahonen borde rannsaka sig själv och tänka över sin egen bitterhet och hat innan han anklagar en stor andel av Sveriges befolkning.


”25 år ung men ack så bitter och förhoppningsvis så går födelsedagsbarnet en snabb och smärtfri död till mötes.”


Frågan är om inte detta kan tolkas som ett dödshot från Ahonen. Skulle jag skriva ovanstående om t.ex Aftonbladet eller Ungdomsstyrelsen skulle varje ledarskribent och krönikör i pk-media starta ett drev emot mig som riksdagsledamot och Sverigedemokrat. Läs den osmakliga artikeln.


Nu kräver jag en reaktion från ansvariga på Östran och av media. Ena dagen är det sexistiska visuella orgasmer och den andra dagen är det önskan om ”en snabb och smärtfri död”. Om inte ansvariga på Östran reagerar är det ytterst märkligt.


Angående kvällens Debatt undrar jag varför Björn Söder var inkallad till programmet när programledaren gjorde allt för att tysta honom flertalet av de få gånger han fick ordet. Man blir dessutom ganska deprimerad över att höra flera av de personer som medverkade i Debatt.


Dagens bloggtext.


I början av veckan utsattes Lars Hedegaard för ett mordförsök i anslutning till hans bostad i Köpenhamn. Mordförsöket hade med stor sannolikhet en bakgrund i att Lars Hedeegaard är ansvarig för utgivningen av den nya tidningen Dispatch International som startade sin utgivning i början av januari. Enligt Lars Hedegaard hade gärningsmannen ett arabiskt utseende. Tidningen som kritiskt granskar islam och effekterna av massinvandringen till Skandinavien har utsatts för osakliga angrepp i svensk media och en lång rad negativa epitet har används av svenska journalister.


Kurt Westergaard är en annan dansk som utsatts för mordförsök i Danmark. En somalisk yxman trängde sig in i hans lägenhet med uppsåt att slå ihjäl Kurt Westergaard. Orsaken till detta var sannolikt Kurt Westergaards karikatyrteckningarna i Jyllands Posten.


I Sverige har konstnären Lars Vilks utsatts för mordbrand och hot. Han lever nu med livvakter.

Nyligen dömdes ett antal muslimska män till fängelse i Danmark för grova attentats planer mot en dansk tidning och dess journalister. Flera av dessa var ”svenskar” och muslimer.


I Stockholm kunde en muslimsk självmordsbombare ha utfört ett fruktansvärt attentat om han lyckats med sitt uppsåt. Även detta var en muslimsk man eller ”islamistkrigare”, fostrad vid muslimska moskéer.


I Malmö utsätts judar ständigt för dessa muslimers hat och det är väl inte frågan om, utan frågan om när det leder till ett allvarligt brott begås i Malmö.


Det finns flera exempel om man vill gå på djupet i denna problematik.


Den gemensamma faktorn i dessa attacker är att de inte inneburit att någon blivit dödad. Förutom självmordsbombaren i Stockholm.  


Nu kan vi dock inte förvänta oss att denna tur kommer bestå. Det är inte frågan om någon kommer dödas av en muslimsk islamist utan när detta kommer inträffa.


Vem kommer att bli den första svensk på vårt eget territorium som mördas av en muslimsk islamist?


Alla som kritiserar islam är måltavlor! Det innebär att Sverigedemokraternas företrädare är tänkbara måltavlor. I mitt fall är risken än högre i och med att jag är aktiv på nätet genom min blogg. Jag vore naiv om jag inte övervägde det hot som uppenbarligen finns från islamister i Sverige.


Det skrämmer mig! Turen kommer inte att bestå i all evighet.


Vem kommer utsättas för nästa attentatsförsök?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lärare

7 februari 2013 23:10

Tänkte detsamma. I början av programmet var programledaren riktigt skaplig om man jämför med Belinda Olsson. Inga "avbrytningar" av talaren. MEN, när Björn Söder hade ordet accelererade hon upp sig rejält. Avbröt honom hela tiden, det var en så tydlig markering att han inte skulle få ut sitt budskap.

Vi borde uppmärksamma SVT på det, men det är väl sanktionerat uppifrån kan jag tänka.

Björn höll sig tack och lov lugn iaf. Snyggt jobbat Björn!
SD vinner på sitt lugna, sakliga och förtroendeingivna sätt.

 
Ingen bild

Gunnar

7 februari 2013 23:15

Njae..dödshot skulle jag nog inte kalla det. Men ge honom lite mer tid, snart kommer han inte kunna hålla sig, verkar vara en instabil person den där Ahonen.

 
Ingen bild

Hulda

7 februari 2013 23:18

Egentligen behövde inte Björn Söder säga så mycket. Hanif Bali och Rossana Dinamarca gjorde bra reklam för SD med sitt praktgräl...

 
Ingen bild

Thoralf

7 februari 2013 23:33

Gunnar

Med så mycket hat som Ahonen besitter är det just det han menar. Utan tvekan önskar han livet av mig.

 
Ingen bild

Hacke

7 februari 2013 23:38

Det är riktigt dåligt när också public service-tv för vidare lögnen om att uttrycket "fotsoldater" härstammar från en sd-bloggare när det är myntat av fulmedia själva.
Men det kanske ingår i en ny taktik. I lbrist på verkligt stoff att smeta på sitt gemensamma hat- och förföljelseobjekt med så skapar man egna fantasifoster och upprepar i en evig korsbefrukting med varann tills dom blir "sanna". En inte obekant taktik i totalitära sammanhang.
F ö tycker jag att Björn Söder var bra de stunder han tilläts prata.
Däremot kan inte vara lätt att vara moderat och behålla trovärdigheten i dessa dagar.

 
Ingen bild

Cathrin

7 februari 2013 23:42

Märklig strategi från M att skicka Hanif Bali att prata om invandring.....

 
Ingen bild

Calle

7 februari 2013 23:46

Programledaren kunde inte hålla sig från att blanda in Söder och SD även i debatten om näthat. Hon såg chansen och tog den. Blandade även in Thoralf ( utan att nämna namn ) i samband med Lindeborgs " fotsoldater". Tycker det vore värt att nämna av Söder ( om han får chansen )att Sverige tar emot flest invandrare i Europa i proportion till folkmängd. Tyskland tar in flest antal, men skulle behöva ta in 8 ggr fler för att matcha Sverige per capita. Det skulle nog väcka en del sovande svenskar.

 
Ingen bild

Sexistiska stalkaren Markku Ahonen

7 februari 2013 23:47

Markku Ahonen

Fotbollsnörd och åsiktsmaskin beskriver mig på ett enkelt sätt där jag tycker och tänker till om allt från fotboll till det politiska klimatet i Sverige. Min tanke här är att såväl roa som oroa mina läsare genom att blogga om allt som rör sig ”I huvudet på Ahonen” vilket ni kommer märka är en hel del. Sport och politik hör självklart ihop och därför kommer min blogg att domineras av dessa två livsviktiga ämnen. Vill ni så kan ni även följa mig på TWITTER och ni får gärna mejla mig på markku.ahonen@bodabruk.se.

 
Ingen bild

m_b_u

7 februari 2013 23:57

Den respekt och beundran personer som du Thoralf liksom Jimmie Åkesson, Ingrid Carlqvist, Mats Dagerlind med flera förtjänar, går inte med ord beskriva.
Jag kan bara hoppas ni orkar fortsätta ert förtjänstfulla arbete, så vi som ännu inte vågar ta ställning offentligt, snart ändå törs "komma ut".

 
Ingen bild

Calle

7 februari 2013 23:58

@ M Ahonen
Så intressant är du inte, din självbild stämmer inte med omgivningens / verkligheten.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 februari 2013 00:02

m_b_u

Tack för de orden!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

8 februari 2013 01:07

"skor av finaste krokodilskinn"
Krokodil är ett utrotningshotat djur och krokodilskor är olagligt att inneha.
Ahonen anklagar alltså Sverigedemokraterna för att begå lagbrott.

 
Ingen bild

Löfvens hot vid flyktingstopp: Böter

8 februari 2013 01:26

Här hotar Stefan Löfven landets kommuner:
Ta emot flyktingar - eller betala.
I en stor intervju för Expressen anklagar Socialdemokraternas partiledare regeringen för att fiska i "väldigt grumliga vatten" och lastar Moderaterna för Sverigedemokraternas framgångar.

Företrädaren Håkan Juholt får samtidigt beskedet att han inte kan räkna med någon topposition i partiet framöver.

- Vi ska ha en annan fördelning i Sverige. I dag tillåts några kommuner säga att de inte tänker ta emot några flyktingar, det är fel. Det är inte Södertälje, Malmö eller Katrineholm som ska ta emot, utan Sverige. Då måste fler kommuner ta sitt ansvar, säger Löfven till Expressen.

Men hur ska du få dom att göra detta?
- Egentligen borde det vara obligatoriskt att ta emot flyktingar. Men om kommunerna säger att de inte är välkomna, då kan man fördela på annat sätt, så att de ändå får vara med och betala. Vi kan inte överlämna detta till några få kommuner.

Då blir det något slags betalningssystem?
- Det kan man fundera på, ja.

För två år sedan tvingades Mona Sahlin avgå på grund av usla opinionssiffror. I helgen var Socialdemokraterna tillbaka på samma låga nivå, under 30 procent, i en mätning som publicerades i Dagens Nyheter.

Är du oroad över opinionsläget?
- Nej, inte ett dugg, inte ett dugg. Jag vet att det finns en efterfrågan på socialdemokratisk politik, och vi håller på att utveckla den stenhårt. Jag tänker inte hoppa till för olika opinionsundersökningar, oavsett om dom går uppåt eller neråt.

Om mindre än en månad inleds Socialdemokraternas kongress i Göteborg och partiledaren laddar nu upp:
- Jag tänker inte alls störas av olika opinionsundersökningar, säger Löfven.

Men hur ser du på att ni tappar väljare till Sverigedemokraterna då?
- Moderaterna tappar ännu fler väljare till Sverigedemokraterna. Det är olyckligt att det partiet överhuvudtaget växer. Efter det de visar upp i svensk tv så är det bedrövligt. Jag tycker det är hemskt.
http://www.expressen.se/nyheter/lofvens-hot-vid-flyktingstopp-boter/

 
Ingen bild

Flyktingmottagande pressar kommuner

8 februari 2013 01:43

Många svenska kommuner pressas allt hårdare av flyktingmottagandet. Det fattas pengar, bostäder, jobb, utbildningsplatser – flera kommunalråd som Agenda talat med är allvarligt bekymrade.

– Framför allt måste det statliga etableringsstödet för flyktingar förlängas, säger Mats Johnsson.

– I dag är det två år. Hos oss tickar de första försörjningsstöden ut runt 10 februari, då får kommunen ta över och betala. För många som kommer hit tar det mellan sju och tio år att komma ut på arbetsmarknaden. Etableringsstödet ska räcka till en bra start i samhället, till ett bra boende. Men när det tar slut kan människorna inte längre bo kvar i sina hyresrätter.

De som inte har arbete får ofta överleva på försörjningsstöd. Ungefär 70 procent av det försörjningsstöd som Alvesta kommun betalar ut går till utrikes födda i dagsläget, enligt Mats Johnsson.
– Försörjningsstödet är ju inte högt. Det skapar spänningar i de familjer som inte har andra inkomster och det skapar spänningar i samhället om många lever på försörjningsstöd, säger han.

Stopp för anställningar och investeringar

Annat som kostar kommunen pengar är att ordna boenden och skolundervisning.
– Just nu har vår kommun anställningsstopp, investeringsstopp och inköpsstopp. En så här liten kommun måste få ihop sin budget, konstaterar Mats Johnsson.
– Blir det ingen förändring kommer vi att säga nej till att ta emot fler flyktingar. Det skulle kännas väldigt märkligt efter så här lång tid.

http://www.svt.se/agenda/flyktingmottagande-pressar-kommuner

 
Ingen bild

Magentan

8 februari 2013 01:55

Jag instämmer till fullo med m_b_u och hoppas lika innerligt som m_b_u att Thoralf och alla andra fantastiska SD:are orkar fortsätta
leda kampen för vårt land!

 
Ingen bild

Magentan

8 februari 2013 01:59

@ Hulda, som skrev i Thoralfs föregående inlägg om SVT:s Debattprogram "Det som förvånade mig var den förnuftiga tjejen från Piratpartiet. Hon hade verkligen vettiga tankar om näthatet.
Fö. ser jag Piratpartiet som en dagslända. Snart är hon kanske en kraft för SD..."

Nix Hulda, någon kraft för SD kommer ALDRIG "den förnuftiga tjejen från Piratpartiet" att bli. Hon heter Anna Troberg och är partiledare för PP, och det är meningen att hon och PP med medias hjälp ska stjäla så många röster som möjligt från SD i de bägge kommande valen 2014. (Jag såg inte debatten, men jag kan gissa att Anna fick prata ganska fritt och länge i motsats till Björn Söder, trots att de hade ungefär samma åsikter i just denna debattfråga.)

Med medias hjälp kommer PP alldeles säkert att ta en hel del röster från SD i de bägge valen 2014, men vi får innerligt hoppas att det inte blir som i det svenska valet till EU-parlamentet 2009! Då snubblade SD på målsnöret kan man säga. En ganska kort tid före valet hoppade PP plötsligt snabbt upp i väljarbarometrarna och seglade förbi SD. Med medias hjälp stal de väldigt många av förstagångsväljarnas röster från SD. PP blev ett nytt och häftigt nätparti för den yngre generationen.

SD fick alltså ingen representant i EU-parlamentet, men PP fick två, och dessa två PP-representanter har valt att i EU-parlamentet tillhöra samma grupp som Miljöpartiet (Gruppen De Gröna/Europeiska fria alliansen). Politiskt kan man säga att PP fortfarande är mycket av ett 1-frågeparti, men generellt har PP mest gemensamt med MP och V och ligger alltså så långt ifrån SD man kan komma.

 
Ingen bild

Putte

8 februari 2013 05:06

Det är tydligt att journalisterna vill ha exklusiv ensamrätt till näthat.

 
Ingen bild

Essendon

8 februari 2013 05:17

Citat Löfven:
"Jag vet att det finns en efterfrågan på socialdemokratisk politik"

Trams, Socialdemokraterna med dess allierade fackförbund har svikit sin kärnväljare! Många av dessa har redan hoppat över till SD, och mera kommer!

 
Ingen bild

s-e karlsson

8 februari 2013 06:16

Det är väl inget konstigt med ordet "fotsoldat "! Det har jag varit ända sen jag började sympatisera med SD , dvs marscherat omkring och delat ut SD-kuriren och annan info ,till fromma för SD !

 
Svensson

Svensson

8 februari 2013 07:05

PK-folket tror att dom har monopol på åsiker i Sverige.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

8 februari 2013 07:19

Absolut lysande insats av Björn Söder i Gomorron Sverige klockan 06.45 idag! Fick t o m prata till punkt nästan hela kvarten intervjun pågick och drog garanterat in ett stort antal tusen nya röster till Sverigedemokraterna!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2013 08:01

"Om SD går bra kommer man ev att samarbeta om det inte går att styra Sverige" (Morgonsoffan)

"Sverigedemokraterna kommer att gå bra 2014 jag är inte förvånad
Birger Schlaug tv-soffan

"Sverige måste minska volymerna" Tobias Billström"
"MUFFGREVLAPUTT" Billströms chef

Går framåt Alfsson

Till häst

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2013 08:03

Sifochefen sa att 25% av svenskarna tycker som SD i imvandringsfrågan
Stämmer verkligen det eller blålöjg denna kille i tv rutan?

 
Ingen bild

Hulda

8 februari 2013 08:05

Magentan...
Ok. då får jag backa lite. Men jag uppskattade hennes balanserade åsikter om näthatet. Det går nog inte ostraffat förbi att anklaga Vänsterjournalister att själva ha ett grovt språk...
Att media kommer att gynna Piratpartiet och Miljöpartiet även i EU-valet torde vara självklart.
Allt för att lägga krokben för SD. Men denna gången kommer de inte att lyckas.
Men jag vidhåller att Piratpartiet är en dagslända...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2013 08:08

Kommunisternas ordverkstad ligger nära SVT 68 lapplisor benämns som hen istället för han/hon
Möget har börjat använda detta uttryck

Ang Ahonen är han inte uppe i /över det feltolkade "nyårsscoopet av bla Östran ?
Snart dags att ringa juristen snille Ville plattfot av Karlsson?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2013 08:09

Ring ring bröl tut ring " (AW Svenssons väckarklocka)

 
Ingen bild

Var sjätte LO-medlem skulle rösta på SD

8 februari 2013 08:30

Sifo har nu, på SVT Nyheters begäran, analyserat flera av institutets opinionsmätningar för att se var det ökade stödet för Sverigedemokraterna är tydligast.
Var sjätte LO-medlem

Det visar sig att partiet gått starkt framåt bland LO-medlemmarna. För några månader sen sa var åttonde LO-medlem, 12,2 procent, att han eller hon skulle rösta på Sverigedemokraterna om det vore val idag. Nu säger var sjätte, 16,2 procent, att de skulle rösta på partiet.

– Därmed har SD gått om Moderaterna som det näst största partiet bland LO-medlemmarna efter Socialdemokraterna, säger Toivo Sjörén.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 februari 2013 09:05

Hästkött i lasagnen ljuder dombasunen detta är förfärligt
Köttet skall nu testas.
När testas din skattsedel Svenne Banan ?

 
Ingen bild

Johan Kraft

8 februari 2013 09:07

Beträffande att var sjätte LO-medlem skulle rösta på SD så drar jag mig till minnes följande nyhet som publicerades för exakt ett år sedan:

http://www.swedenconfidential.info/2012/02/08/lo-och-expo-mobiliserar-150-000-asiktspoliser-mot-sd/

LO och Expo har uppenbarligen lyckats alldeles utmärkt med sin utbildningsinsats! Som man sår får man skörda.

 
Ingen bild

Ördög

8 februari 2013 09:30

"Det är olyckligt att det partiet överhuvudtaget växer. Efter det de visar upp i svensk tv så är det bedrövligt. Jag tycker det är hemskt."

Bäste Stefan Löfven, du är inte ensam om din bedrövelse. För 100-120 år sedan var det mången hög ämbetsman, landshövding, länsman, chefredaktör, präst, brukspatron, fabrikör och godsägare som uttryckte sin vånda i liknande ordalag, då de såg hur skumma figurer som den låghalte lille skräddaren August Palm, den urspårade studenten Axel Danielsson och den slösaktige fruntimmersjägaren Hjalmar Branting fick allt fler lågutbildade arbetare att fastna i sitt locknät.

 
Ingen bild

Lyssna på Mazetti och Dagerlind

8 februari 2013 09:39

p1-morgon fredag 8 februari
Katarina Mazetti tar strid mot hatarna
Publicerat: kl 05:00 , P1-morgon

De senaste dagarna har flera kvinnor gått ut och och berättat om de hot och det hat som de får utstå på grund av att de syns i media. Författaren och journalisten Katarina Mazetti valde att ta fajten med de som smutskastat henne. De flesta kommentarerna publicerades på nätsajten Avpixlat. Det finns ingen namngiven ansvarig utgivare på Avpixlat men Mats Dagerlind som är krönikör på sajten säger sig ha redaktionens förtroende att uttala sig om Avpixlat i det här fallet.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5436366

 
Ingen bild

J B Doe

8 februari 2013 10:06

Jag tycker att SD-representanter som deltar i TV-debatter alltid ska medföra ett stoppur och högt och ljudligt hela tiden meddela efter hur många sekunder de blir avbrutna av programledaren.

 
Ingen bild

Magentan

8 februari 2013 10:25

@ Ördög

Mycket bra kommentar från dig 09:30 ovan!
Tack Ördög.

 
Ingen bild

Bertil

8 februari 2013 10:32

P1 igår diskuterade moderaternas utspel om invandring och när det kom på tal att 1/3 av moderata kommunalråd ville ha minskad invandring så kläcker en av personerna i studion ur sig att det i så fall måste betyda att 2/3 vill ha ökad invandring.

Kanske inte så konstigt att personer reagerar när media drar helt egna, märkliga icke-faktabaserade slutsatser utifrån just fakta. Nu sållas säkert min kommentar in under näthat trots att min enda kritik handlar om deras osaklighet. De får tycka vad de vill men presenterar man bör man hålla sig till det och imte väva in egna slutsatser.

 
Ingen bild

AWSvensson

8 februari 2013 11:03

Det senaste dygnet måste inneburit ett uppsving för Sverigedemokraterna. Näthatets diskussion hade inte klingat ut förrän ordet gick över till invandrad kvinna som direkt vräkte ur sig rasistiska Sd, så fort Söder citerade Lindeborg så avbröts han av att hon inte hade möjlighet att försvara sig,att Lindeborg hade suttit i rutan och spytt galla över Sd utan möjlighet att försvara sig var OK. Söder mös när Dinamarca rent hysteriskt gick på Hanif Bali så hårtussarna rök. Den vanligtvis beskedlige Bali fick erfara vad en debatt i invandringsfrågan innebar. Dinamarca är en katastrof för riksdagen ,men guld värd för SD. Kortfattat ,Per Gudmundson i panelen i SVT ,äntligen en sansad verklighetsförankrad person. Ps GoG min väckarklocka göd för länge sedan .

 
Ingen bild

AWSvensson

8 februari 2013 11:08

Att 2/3 inte direkt stödde minskad invandring kan tolkas på flera sätt,de är fega eller så ljög de om sin mening, de kanske ville ha oförminskad men inget pekar på en ökad invandring.

 
Ingen bild

Medborgaren

8 februari 2013 11:24

Näthat, modernt nysvenskt modeord som i själva verket betyder debatt där båda parter får framföra sina åsikter!
Detta måste ju slaskmedia uppfatta som oerhört kränkande, att kreti o pleti numera har möjlighet att bemöta dravlet som murvlarna presterar.

Nu måste vi kräva folkomröstning om EU-fiaskot! Någon som tror att det efter Renfälls förhandlingar inte blir mängder med miljarder dyrare EU-avgift för oss skattebetalare?

Stort tack till Thoralf o övriga i SD för ert fantastiska jobb att rädda vårt fosterland från galenskapen som 7-klövern pådyvlar oss!

 
Ingen bild

Argus

8 februari 2013 11:31

Varför sätter aldrig Sverigedomokraterna ner foten och säger ifrån ? Igårdagens Debatt TV 1 deltog Björn Söder. En journalist
sa, att Sverigedemokraterna är rasister. Ingen reaktion från programledaren eller Björn Söder. Kanske kunde han här ha rest sig och gått ut på samma sätt som SD-riksdagsgrupp gjorde i Storkyrkan

 
Ingen bild

AWSvensson

8 februari 2013 11:34

Medborgaren, skulle vilja justera innebörden av ordet näthat, en debatt där bara en sida borde få komma till tals

 
Ingen bild

Magentan

8 februari 2013 11:38

@Hulda
Det var många fler SD:are än du "Hulda" som berömde PP-Annas insatser i SVT-Debatt igår, bl.a på Avpixlat. Inget fel i det (äras den som äras bör), men det känns lite oroligt om de som berömmer inte samtidigt är klart medvetna om att det övergripande gemensamma målet för Fulmedia och Piratpartiet är att reducera och allra helst eliminera SD.
Just i den aktuella debattfrågan som gällde friheten på nätet står PP givetvis på samma sida som SD eftersom Nätfrihet är PP:s stora grej och orsak till att PP bildades, men "friheten" för PP gäller ju bland annat också helt fri invandring.

 
Ingen bild

Magentan

8 februari 2013 11:44

Dagens tweet:
Vankelhane: "Skandal att Göteborgs bussar _ännu_ inte har skottsäkert glas. Herregud, det är ju ändå 2013 och utvecklingen går faktiskt framåt! #svpol"

Menar "Vankelhane" att utvecklingen av skottsäkra glas går framåt, eller menar han att utvecklingen av beskjutning av fordon går framåt (dvs stadigt ökar), så att det numera är så farligt och riskfyllt att åka kollektivt i Göteborg (speciellt i vissa områden) att det krävs skottsäkra glas på bussarna?

 
Ingen bild

Medborgaren

8 februari 2013 11:55

@AWSvensson
Det är taget, kärt barn har många betydelser eller vad det heter...........

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

8 februari 2013 12:23

Thoralf, om man sammanfattar Ditt inlägg idag, "BARA EN TIDSFRÅGA", till ett koncentrat, är det inte så konstigt att SD växer snabbast av alla partier! Vinnare är hela Sverige!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Dille

8 februari 2013 12:27

SD är nu näst största parti bland LO-medlemmarna. Moderaterna är alltså nedknuffade från prispallens andraplats. Inte undra på att Reinfeldt är förvirrad och bedrövad.
Läs mer på länken


https://www.flashback.org/t2075631

 
Ingen bild

OH

8 februari 2013 12:43

Nu börjar advokaterna Bodström och Borgström eller vad dom nu heter RYTA till: Rör ej våra mjölkkossor-invandrarna. Det börjar bli kris hos Ramström. Snart finns kanske bara dom riktiga advokaterna kvar.

 
Ingen bild

OH

8 februari 2013 12:44

Damen heter troligen Ramberg.

 
Ingen bild

Stefan A.

8 februari 2013 13:07

SVTdebatts upplägg sprack nog, var meningen att Bali och Diamarca skulle ge sig på Söder och inte kasta sig om strupen på varandra, man har ju för vana nu att ta in två eller flera när det skall debatteras mot Sverigedemokrater, sedan Åkesson sopat golvet med alla han debatterat emot en och en.

 
Ingen bild

SM811

8 februari 2013 13:29

Här har vi en näthatare mot Mats Dagerlind. https://twitter.com/tonyernstesq/status/299632521468067840

 
Ingen bild

Hulda

8 februari 2013 13:42

Magentan...
PP-Anna gillade jag i gårdagens Debatt, men fö. vet jag ingenting om henne.
Självklart ska jag läsa på mer om henne innan jag berömmer henne igen.
SM811...
Ja, det var inga vackra ord. Det går många knäppskallar där ute..
Stefan A...
Jag satt med häpen blick framför Tv,n när Hanif Bali och Rossana Dinamarca drog igång. Bättre gratisreklam kan inte SD få:)

 
Ingen bild

Rännstensmedia-Glada nyheter

8 februari 2013 14:17

Nu är det klart att åtta journalisttjänster försvinner från Hallandsposten. Bland personalen finns en stor oro för konsekvenserna.

Dagensmedia.se kan berätta att totalt åtta journalisttjänster försvinner på Hallandsposten, som ingår i Mediabolaget Västkusten. Det innebär 15 procent av journalisterna.

 
Ingen bild

Därför är det rätt att bjuda in Avpixlat

8 februari 2013 14:27

Var ska debatten med Avpixlat tas om inte på Publicistklubben? Det menar PK:s ordförande Stina Dabrowski i en replik till Mattias Irving.

Publicistklubbens främsta mål är att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga, står det på PK:s hemsida. Det försöker vi leva upp till.

Det principiella skälet till att vi tycker att det är rätt att bjuda in en representant för Avpixlat är att det är vår plikt som journalister att ta reda på hur verkligheten ser ut, oavsett hur den ser ut. Om inte vi journalister vågar ta reda på sakernas tillstånd, vem ska då göra det?

http://www.medievarlden.se/diskussion/2013/02/darfor-ar-det-ratt-att-bjuda-in-avpixlat

 
Ingen bild

Dubbeltänk

8 februari 2013 14:46

Alla som tar risken att offentligt kritisera Islam borde överväga att både skaffa sig en vapenlicens för pistol och börja träna t.ex Krav Maga. Det hade i alla fall jag gjort. Hotbilden är ju tyvärr 100% verklig.

 
Ingen bild

Sexism i huvudet på Ahonen

8 februari 2013 15:09

j accuse pedo/halvgay Ahonen!
Marku jag förstår inte varför du i ditt hat mot demokratin och yttrandefrihet försöker att torpedera Thoralf Alfsson och därmed för närvarande minst 10% av väljarkåren.

Svara mig Marku och kom med vettiga argument om varför du anser att ditt synsätt gällande demokrati är mer gällande än min åsikt som blev grundlagd via Unga Örnar när jag var ung.
Det som är bedrövligt är att trixandet med besöks/medlemslistor när jag var fjortis på mitten av sjuttiotalet är fortfarande en gällande norm idag.
Detta kan jämföras med kommunisterna med deras krav på resultat och därmed genererade det ett fusk som innebar miljoner döda i Kina.

Marku Ahonen:
Sök hjälp detta är inte friskt,att vara så hatisk mot en rörelse som SD när media gör allt för att begränsa näthatet innebär att du är rejält ute och cyklar.

Du ljugande Ahonen,du ljuger när det passar dig,och det utan belägg och borde kasta in handduken och inse att du är en patetisk sexistisk översittare som går över lik för att maskera att du är "Bög",homo,bisexuell.
Oavsett vilket så är ditt smörjande av stolgången graverande!
Skäms inte att för att du Marku Aholet är ledig.
Vi förstår ditt dillemma.

Tips:
Kom ut och acceptera ditt sjukliga begär och sluta att projisera ditt självhat på oss andra.
Skäms din perversa typ som går igång på fjortisar,hoppas att du får hjälp med dina förbjudna tankar.

 
Ingen bild

Tony

8 februari 2013 15:09

Hon är förunderlig hon, Mazetti tanten, hon gör stort nummer
av att någon på nätet går hårt åt henne, men själv går hon
ut och smutskastar en hel nation och dess befolkning, och tror
att det kan ske utan reaktioner.Det ger kanske pluspoäng bland
kulturmöddingen, men hos vanligt folk gör hon sig enbart löjlig
när hon försöker att anta offrets roll!

 
Ingen bild

s-e karlsson

8 februari 2013 15:15

Nu har ordet "fotsoldater" ställt till det i planeten på H.G Strömer i Högsby ! Oj , vad ett litet ord kan ställa till !

 
Ingen bild

T.A

8 februari 2013 15:19

Undrar hur många som likt mig inte vågar göra ett aktivt jobb för Sd. Min känsla är att mediavänsterns hets och hat triggar vänsterextremisterna till den graden att demokratin hotas. Den diskussionen borde få mer plats. Hur många människor i andra partier vågar inte ställa upp pga hotbilden de ser? Någon?

 
Ingen bild

Stefan A.

8 februari 2013 15:25

Märk nu hur fokus i näthatsdebatten sakta förflyttas från privatpersonen Julia och H&M och den här tvåpackarn, till att plötsligt handla om Avpixla och Sverigedemokraterna och de "stackars" journalisterna, samma journalister som hånfult brukar använda "offerkoftan" och andra nedvärderande uttryck när Sverigedemokrater blir utsatta, jag ligger iaf. inte sömnlös av sympati för de här figurerna när jag vet vad de själva brukar skriva.

 
Ingen bild

Observer

8 februari 2013 15:36

Apropå det misslyckade självmordsattentatet Stockholm.När händelsen togs upp i riksdagen så klarade varken Beatrice Ask eller Fredrik Reinfeldt av att ta ett riktigt avstånd från attentatsförsöket.Istället fanns det ett antal bortförklaringar rörande anledningen till händelsen ,något som skotska rättsväsende definitivt inte hade när den "finansielle" hjälparen/mentorn och trosvännen dömdes.Med Reinfeldts resonemang tidigare runt våldsutsatta från visst religiöst håll så har , om oturen skulle inträffa vid ett nytt attentatsförsök i Sverige, de skadade och eventuella döda ha sig själva att skylla.Det avrustas tydligen på många håll.

 
Ingen bild

Bertil

8 februari 2013 16:26

AWSvensson:

Det jag hängde upp mig på var att de talade om en undersökning som visade på att 1/3 av moderata kommunalråd ville minska invandringen.

Utan att några andra siffror presenterads så tolkade någon i studion då detta som att 2/3 då måste vara för en ökad invandringen. Det var alltså inget som presenterades ifrån undersökningen och därfär fann det märkligt och osakligt. Man hade kunnat dra en lika felaktig slutsats genom att säga, att i så fall måste 1/3 vara för ökad invandring och 1/3 tycker det är lagom som det är.

 
Ingen bild

Bertil

8 februari 2013 16:42

Om ni undrar vad jag svammlar om så var det tydligen i gårdagens Studio Ett på P1 som bland annat talade om Bo Frank och då kom fram till följande statistiskt märkliga slutsats.

P1 Studio Ett:
"..sen är det lite intressant det här med att han lyfter upp undersökningen som visar att 33% av de moderata kommunalråden vill ha en minskad invandring. Det betyder ju endå att det finns 67% som har motsatt uppfattning."

Källa, 11min 13s in i klippet:
http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=broadcast&id=4409936&codingformat=.m4a&metafile=asx

 
Ingen bild

Lieberman

9 februari 2013 01:21

Vi ska givetvis vända oss till Israel och dess jättesnälla IDF. Dome kan göra nytta såsom Baruch Goldstein gjort.

 
Ingen bild

Lieberman

9 februari 2013 01:22

@Thoralf. Du måste givetvis "skicka ut "fotsoldaterna" " till denna Ahonen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se