thoralf

Alla inlägg under februari 2013

Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2013 22:54

Dagen började med ett frukostmöte på hotellet i Köpenhamn där vår ambassadör Inga Eriksson Fogh informerade oss under ca 45 minuter om läget i Danmark. Sedan blev det en rask promenad till Öresundskommitténs lokaler och en diskussion om fram för allt gränsfrågor och det svensk-danska skatteavtalet som just nu missgynnar Sverige kraftigt. Danmark tjänar uppskattningsvis ca 1 miljard kronor på dagens avtal, mest beroende att jobbpendlingen till Danmark är mycket större än den är till Sverige.


Efter detta möte var det omgående avresa till Kastrup och flyg till Stockholm för att hinna till riksdagen och dagens votering klockan 16:00.


Efter voteringen hade ”östgötabänken” ett möte med landshövdingen Elisabeth Nilsson med information om vad som pågår på länsstyrelsen. Kvällen avslutar jag med att läsa handlingarna inför morgondagens utskottsmöte i Skatteutskottet.


Under mötet med landshövdingen fick vi även en dragning om hedersrelaterat våld från en ansvarig person på länsstyrelsen. Ganska ”roligt” att höra hur de poängterar den politiska korrektheten som råder och hur svårt de upplever det är att prata om dessa problem i samhället då de så kallade främlingsfientliga krafterna kan utnyttja informationen. Könsstympning togs även upp och man märker hur alla går som ”katten runt het gröt” och inte vågar prata om pudelns kärna.


Alla känner till problematiken men ingen vill ta i den!


Tar man tag i problematiken är risken stor att all dessa floskler som hela tiden hoppar ur deras munnar helt plötsligt faller platt till marken. Givetvis hoppade flosklerna ur även den person som presenterade frågan. När hon tyckte att hon blivit för negativ kom kommentarer som ”invandringen berikar” och ”mångfald är bra”. Precis som dessa fraser skulle kompensera för hedersvåld och könsstympning!


 


Lilla Torsås kommun som har stora problem med sin ekonomi och stor arbetslöshet då många industrijobb försvunnit de senaste åren satsar nu stort på ensamkommande barn. Att 227 personer sökte de 6 första tjänsterna visar väl bara på hur arbetsmarknadssituationen ser ut i kommunen och regionen. Ytterligare personer skall anställas enligt en artikel i Östran.


Det handlar om sex ensamkommande barn. Som vanligt blir det mer än en anställd/barn. När det gäller denna verksamhet finns det hur mycket pengar som helst.


Ovan på detta skall läggas att Länsstyrelsen vill öka flyktingmottagandet i Torsås från 20 personer till 55 personer. En ökning med 175 procent. Grattis Torsås! Eller har ni politiker som vågar säga ifrån och istället satsar på de egna invånarna istället.


 


Länsstyrelsen i Kalmar län har de allra bästa förutsättningarna att befinna sig i verkligheten. Inte minst när det gäller statistik och information om tillståndet i länet. I Barometern har vi kunnat läsa att arbetslösheten ökar i vårt län. Under enbart januari ökade den med hela 300 personer. Vi kan också läsa att Länsstyrelsen anser att kommunerna i länet skall mer än fördubbla sitt mottagande av ”flyktingar” . Under förra året tog länet emot 545 personer men nu anser Länsstyrelsen att länet skall ta emot hela 1208 personer.


En ökning med ca 120 procent. Det knakar redan ekonomiskt i många kommuner och man varnar för svåra tider men trots detta vill Länsstyrelsen öka belastningen på kommunerna. Ett fullständigt förkastligt och oansvarigt krav från Länsstyrelsen på kommunerna.


Jag är övertygad om att det inte finns en enda politiker inom 7-klövern i dessa kommuner som kommer opponera sig mot dessa krav från Länsstyrelsen. Vi Sverigedemokrater kommer givetvis säga nej till dessa krav och istället förespråka en minskning av mottagandet till kommunerna. Inte minst på grund av situationen på arbetsmarknaden med stor ungdomsarbetslöshet och de stora kostnaderna för kommunerna. Vi förespråkar att samhällets resurser måste fokuseras på våra ungdomar för att skapa arbetstillfällen för denna grupp istället för att öka problemen genom mer invandring. Här kommer några citat från en artikel i Barometern som givetvis inte publicerades på nätet.


”Ökad invandring skapar nya möjligheter för Kalmar län. Det kommer inte att bli lätt. Det finns ingen färdig lösning, utan det är bara och jobba efter egna förutsättningar, säger Malin Almqvist

utvecklingsdirektör på länsstyrelsen.”

 

”Vi har 140 invandrare som fått uppehållstillstånd och som bor i baracker vilket absolut inte är en hållbar lösning. De här personerna är skrivna i vår kommun och vi har skyldighet att ge dem

barnomsorg och annan kommunal service. Men vi ser positivt på det här, säger Lisbeth Lennartsson (C) kommunalråd Borgholm.”

 

”Länsstyrelsen ska jobba med flera infallsvinklar för att förbättra integrationen. Dels kopiera ett arbetssätt från Gävleborg som kallas ”öppna dörrar”, där man i väldigt nära samarbete med företag ordnar praktikplatser, och dels genom att utnyttja länets gröna näringar och använda arbetsplatserna som integration.”

 

Tänk om våra ungdomar istället fick del av dessa pengar istället och fick t.ex praktikplatser och lärlingsjobb.


UPPDATERING


Dum fråga och svarsalternativ i Barometern när inflyttningen kommer från i huvudsak muslimska länder. Bra bidragssystem hade varit i bra svarsalternativ.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2013 23:39

Är på studieresa med Skatteutskottet. Idag har vi först varit i Malmö och träffat kommunfolk som berättat om utvecklingen i Malmö. Bland annat om svartarbete och kriminallitet som beräknas omsätta 5,7 miljarder kronor bara i Malmö. Ca 12000-13000 människor lever utanför systemen i Malmö, det vill säga de deklarerar ingen inkomst och har heller inga bidrag. Sannolikt försörjer de sig inom den svarta sektorn.


Vid lunchtiden åkte vi över till Köpenhamn för besök hos danska Skatteverket och sedan vidare till vår motsvarighet i Danmark, skatteutskottet i Folketinget. Några foton från dagen.


 

Information av vackra danska piger på Skatteverket.


    

Folketinget.


 

Skatteutskottet på åhörarlektarn i Folketinget.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 februari 2013 22:46

Trots allt hade jag en liten förhoppning att Radio Kalmar skulle höra av sig idag så att jag fick en möjlighet att bemöta Katarina Mazettis påstående från i fredags. Men tyvärr så har tystnaden varit total från Radio Kalmar. Men den linjen har man kört ända sedan jag kom in i riksdagen. Inte en enda gång på 2,5 år har jag fått medverka i Radio Kalmar. Då räknar jag inte med att man vid ett tillfälle ”stulit” en intervju från Radio Östergötland.


Däremot har jag skickat ett mejl till Katarina Mazetti och frågat om vi får trycka upp hennes krönika från ICA-kuriren i ett informationsblad till hennes 1:a majtal i Kalmar. Svaret förvånande mig!


 


Detta svar fick jag omgående.


 


Är det någon som är utsatt för en bisarr förföljelse så är det i varje fall inte Katarina Mazetti. Hon får ju alla möjligheter att utdela osakliga påståenden i diverse mediesammanhang. Dessutom ges oftast ingen möjligheten att bemöta hennes påståenden.


+++++++++++++++++++


Jag vet att en del av mina läsare undrar hur det gått med den skorstenshuv som plötsligt satt på min fastighet.


 


Nu har det fått sin upplösning. Plåtslagaren hade använt sin gps för att åka till rätt fastighet men det blev ändå inte riktigt rätt. Nu får plåtslagaren inte plocka bort den utan mitt tillstånd ;-) Nu var jag dock inte så taskig mot honom utan jag erbjöd mig att betala lite för den. Vi kommer överens om ca  25 procent av det verkliga priset. Han var troligen glad att han fick något överhuvudtaget!


Den rätta beställaren har också fått en skorstenshuv ;-)


Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2013 23:09

 


Det antidemokratiska islamistpartiet Hizb ut-Tahrir lanserade strax före årsskiftet en svenskspråkig webbsajt skriver Per Gudmundsson på sin blogg. Många av nyhetsartiklarna är dessutom ”stulna” från svensk media.


Kommer Hizb ut-Tahrir kandidera i riksdagsvalet 2014? Hizb ut-Tahrir som nu finns i Sverige och kallar sig för ett ”Befrielseparti”. Jag gissar att syftet är att befria oss ”otrogna” från vår religion och demokrati.


 


Här kommer några exempel från Hizb ut-Tahrirs svenska hemsida.


”Hizb ut-Tahrir är ett politiskt parti som har Islam som ideologi, därför är politik partiets arbete och Islam dess ideologi. Partiet arbetar inom och tillsammans med ummah (det islamiska samfundet), så att ummah adopterar Islam som sitt mål och leds till att återetablera Khilafah (den islamiska staten) och således styr med vad Allah (swt) har uppenbarat. Hizb ut-Tahrir är en politisk grupp och ingen prästlig grupp.”


”Partiet har som målsättning att återetablera den islamiska Khilafah-staten så att Allahs uppenbarelse blir den enda referenskällan gällande styret.”


”Målsättningen är att återuppta det islamiska levnadssättet och att sprida det islamiska budskapet till hela världen. Detta innebär konkret att få muslimerna att återigen börja leva ett islamiskt liv i Dar al-Islam i ett islamiskt samhälle där alla livets angelägenheter sköts enligt sharia. Detta innebär att halal och haram är måttstocken i den islamiska staten.”


”Partiet strävar också efter att återinföra den islamiska vägledningen till mänskligheten och leda ummah i en kamp mot kufr, gällande dess system och tankar så att Islam omfattar hela världen.”


 


På deras hemsida tas även upp det som kallades blågul islam i Uppdrag granskning. Något som Hizb ut-Tahrir inte har någon förståelse för.


”Muslimer är en Ummah oavsett etnicitet, språk eller färg. (49:10, 21:92) De som förespråkar ”Svensk Islam” gör Islams fiender en tjänst då de hjälper till att befästa de gränser, som kuffar drog mellan muslimerna, och som delade Islams stat i små betydelselösa Islam-fientliga marionettstater.”


”Förespråkare för ”Blågul Islam” har valt att göra det bl a för att ”människan utvecklas.” Detta skäl är dock förkastligt, eftersom människan inte utvecklas!”


Till och med Expo har skrivit om Hizb ut-Tahrir. Läs artikel.


Organisationen Hizb ut-Tahrir är förbjuden i många länder, därav i många arabiska länder. I Tyskland förbjöds partiet 2003 efter antisemitiska uttalande. Ryssland, Turkiet och Pakistan är andra länder som förbjudit Hizb ut-Tahrir.


Frågan är om inte Sverige bör följa de länder som förbjudit Hizb ut-Tahrir. Om Tyskland klarat av detta bör även Sverige klara av detta.


Kanske vore lägligt med en motion i riksdagen under kommande valår!

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2013 19:59

Katarina Mazetti intervjuas i Radio Kalmar och får möjlighet att helt oemotsagd vräka ur sig diverse påståenden som hon inte har belägg för. Personligen tycker jag att det är bedrövligt av Radio Kalmar inte låter mig svara på beskyllningarna från Katarina Mazetti. Jag förväntar mig faktiskt mer av Sveriges Radio som betalas med våra licenspengar och statliga medel.


Lyssna på hennes liknelser med loppor! Undra om hon har fått inspiriation från "kackerlackan" Östersunds tidningen. 


Blir faktiskt upprörd och tycker faktiskt att det är för ynkligt av Radio Kalmar! Fulmedia!


När du lyssnat på inslaget finns det en möjlighet att kommentera på Radio Kalmars hemsida på följande länk.


uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3ddb%26id%3d4423938%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: Katarina Mazetti: \"Han har ett v\u00e4ldigt stort ansvar\"','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">


När hon intervjuades av Barometern uttryckte hon sig på ett likande sätt.


 

Av Thoralf Alfsson - 15 februari 2013 19:28

 


Tipset om att Katarina Mazetti första majtalar i Kalmar var riktigt och bekräftas av Katarina Mazetti i en artikel i dagens Barometern. Något förvånansvärt att man inte tillfrågat socialdemokraterna hur valet föll på Katarina Mazetti. Kommunalrådet Johan Persson brukar annars var kvick ut i media.


Kanske kom avslöjandet om första majtalare lite olägligt just nu när Katarina Mazetti mest figurerar i negativa sammanhang. Noterar också att socialdemokratiska Östran inte skrivit en rad om att Katarina Mazetti är första majtalare. Varför?


Om man ska tro Barometern så tycks Socialdemokraterna och Johan Persson styras av min blogg i valet av första majtalare ;-) I varje fall ligger SD-hatare väldigt bra till när socialdemokraterna tillfrågare tilltänkta första majtalare. Månne är det det som Markku Ahonen siktar på ;-)


Läs artikel i Barometern.


Givetvis går artikeln i Barometern ut på att smutskasta mig så mycket som möjligt och den har flera felaktigheter. När det gäller Mazettis krönika i ICA-kuriren så citeras bara de ”snälla” delarna man undviker självklart att citera de grova delarna i krönikan. Väldigt fegt av journalisten Anders Blank. Han skulle istället tagit upp några av de citat jag använde i mitt blogginlägg som startade ”Mazettigate”.


Sedan kommer också Mazettis överdrifter om 600 hatiska kommentarer på en timme på hennes krönika, vilket  är helt fel. Det tog ca 20 timmar innan det var 600 kommentarer och ett fåtal av dessa kommentarer kan betecknas som hot eller hatiska.


Att ICA-Kuriren tog bort alla kommentarer berodde inte på några hatiska och horfulla kommentarer!


Däremot var säkert ca 500 av dessa kommentarer väldigt kritiska mot ICA-kuriren för att man publicerade krönikan i en tidning som normalt brukar ägna sig åt matrecept, stickning och hemtrevliga reportage. Många såg också kopplingen till ICA då de har gemensamma ägare med ICA-Kuriren och många hotade med att sluta handla på ICA och klippa sina ICA-kort. Jag är övertygad om detta var den faktiska orsaken till att man plockade bort alla kommentarer.


Det egna varumärket var i fara!


Läs alla bortplockade kommentarer på följande länk och bilda dig en egen uppfattning.


När Henrik Rydström skulle första majtala förra året fick jag tips om att han skulle angripa SD och mig personligen. Då beslutade vi att videofilma hans tal för att sedan kunna lägga upp valda delar på YuoTube. Givetvis kommer vi att videofilma Mazettis första majtal i Kalmar.


 


Vi kommer givetvis också låta många få ta del av Katarina Mazettis krönika. Helst skulle jag vilja trycka upp den i tusentals exemplar men då måste vi kontrollera vem som har upphovsrätten till krönikan och begära tillstånd till det. Katarina Mazettti ger oss säkert tillstånd till detta ;-) Men troligtvis är det ICA-Kuriren som har upphovsrätten och då blir det antagligen nobben.


Men vi kommer också hitta på några andra hyss.


Vi skulle kunna utlysa i karikatyrtävling på följande tema från Mazettis krönika.


”Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70.”

 

Tror säkert vi skulle få in många fina karikatyrer som vi kanske kunde ställa ut på 1:a maj i Kalmar.

 

Vi kanske skulle gå med i Socialdemokraternas första majdemonstration med valplakat från Mazettis krönika.


Svårt att finna en riktig ”svensk”!


Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn


Men mina läsare (fotsoldater) har säkert många idéer om vad vi i Kalmar skulle kunna hitta på för bra hyss i samband med Katarina Mazettis besök i Kalmar.


Tips tas gärna emot på  thoralf.alfsson@telia.com


Anders Blank på Barometern har idag fått en del kommentarer från mig angående dagens artikel. Jag har nämnt Katarina Mazettis framträdande på Publicistklubben och hennes påstående om att mordförsöket på Lars Hedegaard kunde vara i tidningsanka. Imorgon kommer artikeln i Barometern och det skall bli intressant vad han får med.


UPPDATERING


Anders Blank artikel i lördagstidningen finns nu även på nätet. Läs artikel. Fortfarande ingen socialdemokrat som uttalar sig. Har Anders Blank sökt förgäves bland alla socialdemokrater i Kalmar utan att finna någon som vill kommentera valet av första majtalare?Missa inte denna debattartikel från några SD-kvinnor på SVT-debatt


Missa inte heller Jonny Skallins debattartikel i SvD "Sverige förblir EU:s stora mjölkko"

Av Thoralf Alfsson - 15 februari 2013 11:31

En läsvärd artikel i Smålandsposten, om man sedan har förmågan att tänka lite själv. Hur kan Ali Mohamed Nur ha ett barn på 8 månader om han kom till Sverige 2009 och sedan väntat på att få hit sin familj. ”Allahs vägar är outgrundliga”. Säkerligen finns det även något mer av de nio barnen som är födda efter 2010.


Nu kräver familjen dessutom att kommunen skall bistå med en större lägenhet. Undrar hur stor lägenhet familjen hade i Somalia och hur många toaletter man hade där?


Hur många tror att det finns bostadsbolag som bygger lägenheter där sedan somalier, irakier, afghaner och andra sedan skall flytta in? Den nakna sanningen är att några sådana bostadsbolag existerar inte. Dessa bolag bygger på andra attraktiva platser. Det leder sedan till en omflyttning av människor, där framförallt etniska svenskar flyttar ut från vissa bostadsområden. Företrädelsevis kommunala bostadsbolag som sedan tvingas fördela de lägenheterna till Migrationsverket eller till "flyktingar" som placerats i kommunen. Sedan rullar den etniska segregationen vidare och det kommunala bostadsbolaget får det bara mer och mer besvärligt ekonomiskt med allt större underhållskostnader på det egna lägenhetsinnehavet. Araby är väl ett praktexempel på detta. En sorglig utveckling.


Hur många tror att Ali Mohamed Nur har något jobb? Har han sökt något jobb? Vilken utbildning har han? Hur många tror att Ali Mohamed Nur kommer att kunna försörja sin stora familj?

Nej, Ali Mohamed Nur är säkerligen fullständigt nöjd med att samhället och Växjö kommun försörjer honom och de nio barnen.


Det skulle vara mycket intressant att se hur stora bidrag familjen får varje månad!


En uppgift för Smålandspostens journalister att gräva fram! Men som alla vet är det tabu för den politiskt korrekta eliten att sköta sitt journalistiska uppdrag. Vi vet ju redan att en 3-barns familj får drygt 21 000 kronor/månad. Skall vi gissa på ca 30000 kronor/månad.


Efter att jag bedömt åldern på barnen enligt bilden i SMP gissar jag att 5 barn är under 8 år. Det innebär att familjen får minst 5*480 dagar i retroaktiv föräldrapenning, vilket innebär 2400 dagar á 180 kronor/dag eller totalt 432 000 kronor. Man tar sig för pannan och undrar om 7-klöverns politiker har mist förståndet fullständigt som tillåter detta "bidragsfuskande".


Grattis Bo Frank till ännu en familj att försörja!


Läs artikel i SMP.


 

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2013 23:17

 


Idag har jag fått en debattartikel angående vindkraft publicerad i Ölandsbladet. Ni som följer min blogg känner till min tveksamma eller negativa inställning till vindkraft under de rådande ekonomiska subventionerna. På Öland håller vindkraften på att bli en ”het potatis” inte minst sedan Energimyndigheten utsett Stora Alvaret till riksintresse för vindkraft. Man tror inte att det är sant när man läser en sådan nyhet.


Klimatalarmisterna och miljötalibanerna kommer att stå till svars för mycket inom en ganska snar framtid gissar jag. Då de har fått sätta agendan när det gäller vår energipolitik allt för länge.


Som jag skrev för någon vecka sedan var jag på ett seminarium i riksdagen om vår elenergiförsörjning som hölls av Eon och Svensk energi. Jag har nu fått Power point-filerna och kommer använda några av dem i ett kommande blogginlägg.


Nu hoppas jag att Barometern publicerar en annan variant på debattartikel i Ölandsbladet. Dessutom hoppas jag på reaktioner på min debattartikel. Så att jag får en möjlighet att utveckla mina tankar! Debattartikeln finns inte på nätet och jag väntar med att publicera den bloggen tills förhoppningsvis Barometern publicerar den.


Har idag också träffat ett gäng bestående av egenföretagare och anställda på bland annat landstinget över en morgonfika på Hamncaféet i Kalmar. Även en moderat lokalpolitiker fanns på plats ;-) Det blev en mycket trevlig pratstund som jag gärna gör om. Tack skall ni ha grabbar! Goda mackor var det också!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se