thoralf

Direktlänk till inlägg 16 februari 2013

SD SOM LOPPOR I PÄLSEN

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2013 19:59

Katarina Mazetti intervjuas i Radio Kalmar och får möjlighet att helt oemotsagd vräka ur sig diverse påståenden som hon inte har belägg för. Personligen tycker jag att det är bedrövligt av Radio Kalmar inte låter mig svara på beskyllningarna från Katarina Mazetti. Jag förväntar mig faktiskt mer av Sveriges Radio som betalas med våra licenspengar och statliga medel.


Lyssna på hennes liknelser med loppor! Undra om hon har fått inspiriation från "kackerlackan" Östersunds tidningen. 


Blir faktiskt upprörd och tycker faktiskt att det är för ynkligt av Radio Kalmar! Fulmedia!


När du lyssnat på inslaget finns det en möjlighet att kommentera på Radio Kalmars hemsida på följande länk.


uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3ddb%26id%3d4423938%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: Katarina Mazetti: \"Han har ett v\u00e4ldigt stort ansvar\"','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">


När hon intervjuades av Barometern uttryckte hon sig på ett likande sätt.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Göran

16 februari 2013 20:23

Katarina Mazetti:

SOM MAN ROPAR FÅR MAN SVAR !

 
Ingen bild

Rune

16 februari 2013 20:29

Hon är väl inte direkt imponerande när man lyssnar på henne.
Samma kan man ju också säga om Radio Kalmar.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 februari 2013 20:42

Ja herregud, hur ska man beskriva en sån bisarr intervju. Det räcker ju att lyssna för att bli mer eller mindre mörkrädd. Ser dock fram emot förstamajtalet! En bättre valarbetare för Sverigedemokraterna än Katarina Mazetti kan knappast finnas!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

LP

16 februari 2013 21:07

Det kan väl inte vara så illa att "mannen på gatan" i Kalmar tycker att en sådan figur som Mazetti är någon att lyssna på på 1 maj?
Det var ett tag sedan jag var i staden nu, men den (felaktiga?) bild jag har av staden är att det är en ganska sömnig och lite provinsiell stad där folk i allmänhet är ganska småborgeliga i ordets positiv bemärkelse; de vill ha ordning och reda, har en ganska bestämd uppfattning om vad det innebär att göra rätt för sig, ogillar radikala sociala och samhälleliga experiment och skäms inte för att hissa sin flagga?

Nu jämför jag dock med skräckexemplet Malmö där jag bor, och i förhållande till min stad framstår de flesta småorter som rena Astrid Lindgren-idyllerna. Jag ser kanske inte detaljerna så bra?

 
Ingen bild

Tove

16 februari 2013 21:17

Troligen kan Sveriges Radio fällas av Radionämnden för detta inslag. Anmäl det!

 
Ingen bild

B-E Johansson

16 februari 2013 21:21

Ja öslar ente mer trycksvätta på mazzetti

 
Ingen bild

Mazetti en nyttig idiot?

16 februari 2013 21:32

Ja och hon begriper det inte själva.

 
Ingen bild

LP

16 februari 2013 22:08

Har lyssnat igenon radiointervjun på SR nu.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3762&artikel=5444485

Om man tar inslaget som helhet och väger det mot vad SR själva skriver om opartiskhet på

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3088&artikel=4833854

så är det mycket tveksamt att man med hedern i behåll skall kunna säga att de lever upp till kraven på opartiskhet. Det som skulle rädda dem vore att de ringde upp Thoralf och lät honom komma till tals om samma fråga i samma program, och detta ganska snart.

SR skriver på sin sida "Om Public Service3" på

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3088&artikel=4833854

"Sveriges Radio är opartiskt. Vi tar inte ställning utan strävar efter att ge publiken en bred, mångsidig och nyanserad bild samtidigt som vi värnar det demokratiska samhällets grundtanke och alla människors lika värde."

Radioinslaget strider mot ovan citerade påstående anser jag. Lyssna på upplägget och hur reportrarna behandlar frågan så blir det tydligt. Vad Mazetti säger är naturligtvis helt egalt.
Vidare:

"Att vi är opartiska betyder att vi inte tar ställning utan att vi låter olika åsikter komma fram. Varje ämne ska behandlas så allsidigt som möjligt. Efter att ha tagit del av vårt utbud ska publiken vara så välinformerad att den själv kan ta ställning i olika frågor."

Hur kommer man att följa upp radioinslaget för att ovan nämnda skall bli möjligt för den breda publiken?

Man lutar sig nog dock ganska hårt på följande formulering:

"I grunden är våra program också konsekvensneutrala. Att en part kan vinna eller förlora på vår rapportering är alltså inte skäl nog för oss att avstå."

Man kan alltså från SRs sida hävda att det är en "slump" att deras inslag till 99,99% alltid ligger SD i fatet. Man rapporterar ju bara om olika intressanta händelser och det "råkar" blir så att SD förlorar på det så gott som alltid. Maffiametoder mao.

Avslutningsvis skriver man dock:

"Vår skyldighet att försvara de demokratiska värdena innebär inte att vi kan kritisera eller gå till personangrepp mot enskilda eller grupper med hänvisning till deras åsikter."

Detta borde innebära att radioinslaget som helhet (observera, som helhet) kan ses som ett angrepp på ett demokratiskt valt parti och en demokratiskt vald riksdagsman.

 
Ingen bild

Senaste nytt

16 februari 2013 22:14

Muslimen Gina Dirawi skämtade om påven och hans avgång under Schlageruttagningen.

Varför inte skämta om profeten Muhammed?

 
Ingen bild

Jonas Nordh

16 februari 2013 23:06

Jag har inte hört ord från Mazetti om segregationen, otryggheten på gatorna eller de usla skolresultaten. När hon anklagar meningsmotståndare för paranoida undrar jag om inte det är hon som är. Tyvärr vinner man inga sympatier med den retoriken.

Hon säger att det inte finns anledning att ha kommentarsfält, nej inte för henne som får komma till tals överallt. Jag får ju chansen att komma till tals med fälten och förstår inte varför jag ska tystas?

 
Ingen bild

OT

16 februari 2013 23:12

Hejsan alla väljare nu blir det reklamprogram titta nu vad fabror frej tar fram - mazetti: http://www.youtube.com/watch?v=iscN4zG6RWI

P.S: Spegel, spegel som Reinfeldt bär säg mig vilken offentlig person i Sverige som galnast är!?

 
Ingen bild

Magnus S

16 februari 2013 23:43

Jag antar att S har läst hennes krönika i ICA-kuriren.. Svenskförakt är tydligen något de tror de kan på till val på?! Att bjuda in en så vidrig och hysterisk pk-människa och svenskofob på första maj är något som broilersossarna tror går hem hos "svennen"?! Sen är jag mycket besviken på Radio Kalmar som jag kan tycka är riktigt underhållande ibland och det är millt uttryck. PK-ism är vår tids nazism. Man rättar sig i ledet och jamar med ty det gynnar ens karriär. Ynkligt!

 
Ingen bild

Senaste Sifo

17 februari 2013 00:54

http://gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/01010/sifo1b_1010282c.jpg

 
Ingen bild

Tobbe

17 februari 2013 01:36

Här är resultatet:

SIFO

S:31,3%
V:5,7%
MP:11%
M:29%
C:3,6%
FP:6,2%
KD:3,6%
SD:8,5%
Övriga:1,2%

 
Ingen bild

Funtaren

17 februari 2013 02:11

Vad sjutton har hänt? Har de rea på ganja eller hur kan svensken ge 11 % till MP?

 
Ingen bild

Senaste Sifo

17 februari 2013 05:05

Väljarbarometern har publicerats regelbundet sedan 1968. Tidigare gjordes mer enstaka undersökningar. Varje månad utom juli publiceras Väljarbarometern i Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten och Skånska Dagbladet. Väljarbarometern görs på telefon med ett slumpmässigt urval av den svenska befolkningen från 18 år och uppåt. Ett nytt urval dras vid varje ny undersökning.

Anledningen till miljötalibaners höga siffror är ganska säkert viktningen vilket gör att opinionsinstituten kan styra resultaten i önskvärd riktning.
Opinionsinstituten använder olika metoder när de räknar upp och ner resultatet för att få representativitet, vilket då påverkar resultatet.

 
Ingen bild

infonewsmedia.se

17 februari 2013 05:23


Till alla som argumenterar med Mazetti. Varför
lägger ni tid på en ljugande och galen kärring ?
Ibland är allt vitt svart och sedan tvärt om
om det passar bättre. Rätt ställe för henne är
asylen St. Sigfrid i Växjö, som har madrasserade
rum lediga nu. Där kan hon sitt med sin inavlade
hängande haka och tuta i sitt kohorn.

 
Ingen bild

B Johansson

17 februari 2013 06:39

Hur vågar sossarna släppa upp Mazetti live i talarstolen första maj och tala i deras namn? Med tanke på den omdömeslösa ICA krönikan och de bisarra uttalandena på publisistklubben kan ju vad som helst komma från henne. Eller är S lika blinda som reportrarna på Radio Kalmar beträffande Mazettis uttalanden. Inte en enda kritisk fråga beträffande krönikan och avsikten med den under hela intervjun. Alla delade ju inte hennes åsikter och det får Radio Kalmar till att "Mazetti drabbats av en våg av hat och hot". Var finns opartiskheten? Var finns viljan att kritiskt granska och ifrågasätta?

 
Ingen bild

Magentan

17 februari 2013 08:04

B Johansson skrev: "Var finns opartiskheten? Var finns viljan att kritiskt granska och ifrågasätta?"

Den finns inte. Inte i hela Sverige. Därför får de 80-90% av väljarna som INTE läser t ex Thoralfs blogg, Avpixlat, Fria Tider eller andra PK-kritiska och sanningsenliga sajter på nätet ingen information om verkligheten i vårt land.

Med en dåres envishet påpekar jag därför återigen att SD måste ut med omfattande informationsmaterial till hushållen i minst 2 omgångar i GOD tid före valet.

 
Svensson

Svensson

17 februari 2013 08:04

Hon kan inte ta kritik, hon vet allt, hon är bäst, tror hon själv. Hon ska göra Pk-karriär, det är ju helt tydligt. Det är märkligt hur oseriösa människor kan få så mycket utrymme i svensk media, det skrämmer mig.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Rune

17 februari 2013 08:05

På tal om SIFO så fick jag i går svara på frågor från dem. Frågorna handlade om vilka tidningar jag hade läst under tre dagar och om vilka TV-kanaler som jag tittat på under tre dagar. Sedan var det inte mer. Dessa frågor återkommer ungefär varannan månad. Förmodligen för att de vill se att jag finns kvar som jag får dessa meningslösa frågor?
Partisympatier var det länge sedan jag fick någon fråga om. Kanske var det något år sedan eller längre?

 
Ingen bild

Gunnar

17 februari 2013 08:39

Haha..ja Mazetti är SD's bästa valarbetare just nu!

 
Ingen bild

SM811

17 februari 2013 08:54

Mazetti kan ju alltid ta upp vad hon skall säga till Hedegaard och journalisterna i Danmark efter det hon sa på Publicistklubben.

 
Ingen bild

Tony

17 februari 2013 09:17

Vilken virrpanna hon är, det kommer ju inte ett vettigt
ord ur käften på henne. Att stå och förneka stora delar av
en krönika som hon själv plitat i hop, genom att säga
"det har jag inte alls sagt". Om det inte var Sverigedemokrater
hon avsåg som inavlade, vem var det då?? Hela hennes uppträdande
blir mer och mer förvirrande i varje program, där hon av någon
konstig anledning får medverka i. Att hon får medverka beror
väl bara på att hon kan ösa skit över SD. Hennes mundiarre
imponerar inte!

 
Ingen bild

Ludvig

17 februari 2013 10:05

Paranoida grejer säger hon , är det någon som kör med paranoida grejer så är det väl hon själv. Ynkedom.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 februari 2013 10:17

FörstaMajtalaren i en sydsvensk stad säger sej brinna för att motverka social nedrustning bla .
Vilket politiskt parti har i 30 raserat den svenska välfärden med bla devalveringar och en rejäl asylantindustri, tjofaderittan.

 
Nalli

Nalli

17 februari 2013 10:22

@ OT
Lördag 16 feb 23:12

Owe Thörnqvist avlutade med ordet ‘NÖT’

http://www.youtube.com/watch?v=iscN4zG6RWI

 
Varjager

Varjager

17 februari 2013 10:56

Jag har anmält programmet.
Mvh Varjager

http://varjager.wordpress.com

 
Ingen bild

Trött licensbetalare

17 februari 2013 11:07


NÄR NI SVERIGEDEMOKRATER KOMMER TILL MAKTEN

L O V A att lägga n e r SR samt SVT!

Man ser i alla trängda diktaturstater, att Statsradion o Tv'n är det ALLRA SISTA de släpper i från sig. Det slås murar av pansarvagnar runt den -Och det f i n n s en orsak, NÄMLIGEN ATT DE SKALL KUNNA FORTSÄTTA LJUGA OCH INDOKTRINERA.

 
Ingen bild

Ola

17 februari 2013 11:19

Mazetti drivs av att piska upp det så kallade "hatet". Det är hennes livsluft! Det gör att hon får vara kvar i rampljuset en stund till.. När sista "hatmejlet" inkommit slockar strålkastarna mot Mazetti och ingen minns henne längre.. Själv har jag ingen aning vem Mazetti är, innan hon skrev sin hatkrönika i ICA-kuriren. Ju fortare Mazetti hamnar i glömska, desto bättre!

 
Ingen bild

vmm

17 februari 2013 12:06

Mazetti säger nu hela tiden att det inte är vare sig svenskar eller Sverigedemokrater hon avser med dom inavlade folkgrupperna som har hängande hakor och 70 i IQ. Kan hon då möjligen ge något exempel på någon folkgrupp som hon faktiskt menar? Är det... romerna? Innuiterna? Någon folkgrupp i Amazonas eller på Papua Nya Guinea som haft extremt liten kontakt med omvärlden? Jag skulle gärna vilja att hon ger exempel på en inavlad och lågintelligent folkgrupp. I want names.

 
Ingen bild

s-e karlsson

17 februari 2013 12:14

Hur kan så många rösta på MP , har röven och hjärnan bytt plats på dom eller vad har hänt ?

 
Ingen bild

Stefan A.

17 februari 2013 12:16

Kasta skit på Sverigedemokrater och du får garanterat tid i Europas...kanske världens.. sämsta media med mottot "opartiskhet...far åt helv..." jag vet, ämnet är uttjatat, men var fn skall man skriva av sig frustrationen någonstans om inte på Thoralfs blogg, hatmedias vägar äro stängda för oss Sverigevänner,där finnes bara plats för skymfare och hatare som Mazetti med anhang, dvs. kulturelitens fula trynen....

 
Ingen bild

Hacke

17 februari 2013 12:24


Så är det Ola. Hamnar man i medieskugga så är säkraste återtåget till värmen i rampljuset en rejäl dos sd-hat.
Då finns det chans även för gamla tokstollar som Mazetti att kapa åt sig en bit av den invandringindustri som på ett eller annat sätt föder folket inom pk-sekten.
I Mazettis fall får man väl se tilltaget som en variant på forna tiders arsenik till gamla hästar när dom skulle visas upp en sista gång på marknaden. Det gick att lura en och annan blåögd spekulant med spektaklet men många var dom nog inte. Vi får väl se hur många lättköpta som sluter upp på första maj.

 
Ingen bild

SD påverkar

17 februari 2013 12:40

@Varjager
Bra jobbat,jag tar mig friheten och kopierar in ditt blogginlägg här:
Katarina Mazetti talar på första maj. Radio programmet är en ren smutskastning och en tydlig uppvisning i förljugen media. Jag uppmanar alla som hör det att anmäla det för granskning.
17 februari, 2013

Sjukt, så sjukt. Det är detta som våra licenspengar betalar…Jag lyssnad och anmälde. För dessa föraktfulla människor måste veta att jag bryr mig om deras lögner. Jag anser att detta var ett grovt övertramp.

Länk till anmälan.

Kanal eller station: P4 Kalmar

Sändningsdag: 2013-02-15

Sändningstid: 10:35

Varjager

P.S

Mazetti säger:
”Toralf ljuger och säger att jag har sagt att dom är inavlade, det har jag aldrig sagt”

Hämtat från Mazettis krönika i ICA-kuriren:
”De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70″
http://varjager.wordpress.com/

 
Ingen bild

FrökenMazetti är fullkomligt paranoid o förvirrad

17 februari 2013 12:50

En nyttig idiot som kommer till Kalmar och 1a maj-talar.
Se till att filma spektaklet,att se Mazetti klia sig i pälsen bör förevigas.
Ett gott skratt förlänger livet.
Vänligast
MB

 
Ingen bild

Åsa Linderborg:Nu är högerns kulturkrig här

17 februari 2013 12:57

I måndags bjöd Publicistklubben på debatt om näthat där en av deltagarna var Mats Dagerlind. Han är kolumnist på Avpixlat, en högerextremistisk sajt utan ansvarig utgivare som hotar journalister till livet.

Debatten spårade inte ur helt, därför var det rätt att Avpixlat fick vara med, utvärderar bland andra Martin Jönsson (SvD). Bara man uppträder belevat i salongerna är allt i sin ordning.

Dabrowski var så koncentrerad på Dagerlind, att hon helt struntade i att ställa kritiska frågor till de andra deltagarna.
En av dem som fick stå ostörd på podiet var Sakine Madon. Hon har skrivit på ledarplats i Expressen att näthatet är överdrivet och inget vi ska göra nåt åt. (Se även Karin Olssons recension av Lisa Bjurwalds bok Skrivbordskrigarna i samma tidning). Madon sjöng nättrollens lov innan Julia framträdde i Uppdrag granskning och innan hennes kollega Ann-Charlotte Martaeus vittnade om vad hon utsatts för. Efter det var det inte längre opportunt att bagatellisera hot och hets. I måndags fick Madon framstå som djupt bekymrad över näthatet – som hade hon aldrig tyckt nåt annat.

Madon har även åsikter om lagen om hets mot folkgrupp som tangerar Dagerlinds: båda menar att den inskränker yttrandefriheten. Också detta borde Dabrowski gjort frågor på.

De är även överens om att det är vänstern som hatar mest. Flera borgerliga ledarsidor håller med: Johanne Hildebrandt (SvD), Paulina Neuding (SvD), Marika Formgren (Barometern). Alla menar att systemkritiska skribenter som inte lallar med i den borgerliga trallen ­lite får skylla sig själva. Visst är hoten ”oacceptabla”, men ändå: högerextremisterna riktar sig mot rätt personer.

Högern i hela dess bredd, från extremisterna till etablissemanget, är besatt av vänstern i lika bred mening. Kulturkrig, kallas det i Danmark. Nu har det kommit hit.
____________________________________________________________________

Muren föll och jag gick sönder

Åsa Linderborg om drömmen som sprack 9 november 1989 – och hoppet om en ny vänster

Jag förstod tidigt på våren 1989 att något var på väg att hända. Frågan var bara vad.
Jag var representant för Kommunistisk Ungdom – VPK:s ungdomsförbund, det som i dag heter Ung Vänster ....
Hela här:
http://www.aftonlognen.se/kultur/article6091114.ab

 
Ingen bild

Mazetti flickan med choklad i

17 februari 2013 13:26

Att se Mazetti klia sin infesterade päls offentligt 1a maj bör bli sevärt.
Att sen se sexisten och Thoralf stalkaren Marku Ahonen komma ur garderoben blir nästa års höjdpunkt.
Det är bedrövligt att skåda sosseriets förfall.

 
Ingen bild

Både C och KD under riksdagsspärren

17 februari 2013 13:44

Är detta dödsstöten?
Sakine Madon:
Kan bli en bortkastad röst.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/statsvetare-kan-bli-en-bortkastad-rost_7921050.svd

 
Stefan K

Stefan K

17 februari 2013 14:24

Mazetti skrev en bedrövlig och kränkande krönika i ICA-Kuriren. Nu försöker hon förringa denna genom att snärja in sig i ett garnnystan av minst lika bedrövliga och kränkande försvarstal.

Hon har gjort bort sig och hon lär bli ihågkommen för detta, tro inget annat.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

kloksvensk

17 februari 2013 15:30

Mazettis korrekta historiska sanningar har jag ännu inte sett bemötta. Varför?

 
Ingen bild

Lars-Inge

17 februari 2013 15:44

>kloksvensk

"Mazettis korrekta historiska sanningar har jag ännu inte sett bemötta. Varför?"

Vilka "korrekta historiska sanningar" avser du?

 
Ingen bild

Mango

17 februari 2013 15:50

Ahonen och Mazetti:)! Vilka "polare" du har Thoralf.

 
Ingen bild

nuvetvi

17 februari 2013 15:52

Kan kackerlacka och loppa vara samma sak? Ja, i Mazettis värld.
Hon har samma retorik som användes om Europas judiska befolkning och andra på 30-talet, som kallades otäckheter.

 
Ingen bild

Mattias S

17 februari 2013 16:01

Det radioinslaget borde väl gå att anmäla till Granskningsnämnden? Verkar strida mot Public Service uppdrag och principer.

 
Ingen bild

Kurtan

17 februari 2013 16:09


Mazerati är det socialistiska/vänster illusionens "galjonsfigur" som klart och tydligt visar att de lever så långt från verkligheten som "berikar" den svenska befolkningen dagligen, att hon/de lika gärna kunde komma från planeten Pucko!

Om hon är en av de "skarpaste" SD-kritikerna motståndarna kan uppbringa, har vi inget att vara rädda eller bry oss om!

Intressant att hon har erfarenhet av loppor. Bara detta säger en hel del!!!

Men det är bra Mazerati, fortsätt öppna ögonen på ytterligar några tusen av oss svenskar och visa dig i all din "prakt"...
MVH


 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

17 februari 2013 17:16

Ah, Mazetti är så skönt blåst...och återigen kom det här med "fotsoldaterna" upp...hade hon fått med något om "järnrör" också så skulle det varit komplett.

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

Blenda

17 februari 2013 17:35

Läs gärna Newsmill; Felippa Mannerheim (jättebra)

 
Oleg Datsishin

Oleg Datsishin

17 februari 2013 17:36

Måste erkänna att jag aldrig hört talas om denna "hysteriska fruntimmer" före kronikan i ICA-kuriren. Ju mer man lyssnar på henne destå närmre en stor NOLLA placerar jag henne. Under debatt i Publicistklubben kunde man unra om denna person verkligen är "en fortfattare och journalist"? Hun betedde ju sig som en bråkig kärring på ngn basar i Sydeuropa...Hennes 1 maj tal blir säkert en upplevelse - RAW comedy club bör åka till Kalmar och filma!;-))))

http://sdolegs.blogspot.se

 
Ingen bild

EP

17 februari 2013 17:59

Skona mig - en sak ska hon har klart för sig - efter publicistkvällen så var det inte bara SD-sympatisatörer som undrade vad hon är för nåt. Detta vevande och suckande hon höll på med och bitvisa avbrytande på andra - fick verkligen en massa folk att undra vem hon är. Jag har berättat för alla om de 6-7 tidningar hon skrivit i om samma sak, allt i sin jakt på sympatier - resultatet? De undrar om människan är riktigt sann.... Ska hon prata 1 maj så är jag GLAD att jag har valt SD - för att ha Mazetti som ngn slags fronfigur.... ja, jisses... - men jag har aldrig ett en människa hata så mycet som hon gör.

 
Ingen bild

VITA ÄLGEN

17 februari 2013 18:34

ÅK TILL KALMAR FÖR ATT VISA I EN MANNIFESTATION VAD VI TYCKER OM KATARINA MASETTIZ SYN PÅ OSS SVENSKAR.

 
Mats Carlsson

Mats Carlsson

17 februari 2013 18:34

Knackat på dörren, inte bankat och absolut ingen yxa i dörren och nedsättande ord sprejade på huset som är vardagsmat för Sverigedemokrater.

Kanske någon hade gått fel och knackade på?

Den gamla kvinnan borde söka vård. Hon verkar ha gått in i en paranoid psykos...

http://www.nationell.nu

 
Ingen bild

Håkan

17 februari 2013 18:51

"Blir du inte rädd" F-n vad löjligt
Att ha SD som s.k motståndare kan väl inte vara nåt farligt
SD civiliserat folk!

 
Ingen bild

Patrik

17 februari 2013 18:56

Dom värsta lössen suger i sig rödvin och svamlar skit på folkets bekostnad.
Ps.
Någon från fienden försöker fiska lösenordet till SD:s utkast för politiken i Stockholm på FB.


 
Ingen bild

Håkan

17 februari 2013 19:01

Lyssnade precis på Åke Ortmark
Tillåt mig le, dessa journalister kan ta sej någonstans!

 
Ingen bild

Leon

17 februari 2013 20:18

Loppor är ju snarast en förolämpning mot dessa förvisso särdeles otrevliga kryp. Snarast är SD att, för att citera en svensk politiker (S-märkt) - "BRUNA LÖSS I DEN SVENSKA FLAGGANS VECK".

 
Stefan K

Stefan K

17 februari 2013 20:35

Om ni lyssnat och sett på debattprogram i TV och radio den senaste tiden har ofta programledaren använt orden "Han/hon är inte närvarande så vi låter bli att debattera detta" i frågor när någon utomstående inte sitter med och kan försvara sig.
Varför använder inte vår public service den motiveringen när folk sitter och anklagar, hånar och förlöjligar Sverigedemokrater? Att TV 4 och liknande pajaskanaler ägnar sig åt detta är känt sedan länge, men vårt avgiftsfinansierade public service företag?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Undrande

17 februari 2013 21:11

@Leon
Du har varit flitig i kommentarsfälten ikväll, har du tråkigt och vill vara med o leka? Synd bara att du har så otrevlig ton.

 
Ingen bild

Anders F

17 februari 2013 21:21

Och människan står och debatterar "näthat"... Som man bäddar får man ju ligga..

 
Ingen bild

Pocher

17 februari 2013 21:33

Denna maxetti är minst sagt en mycket märklig och förvirrad människa. Det är klart hon inte inser det själv. Men hon är en utmärkt företrädare för alla oss som tycker precis tvärt emot! Ingen annan än hon är en bättre företrädare för att öka SD röstantal! Hon är så märkligt korkad att man nästan blir fascinerad! Sicken häxa...

 
Ingen bild

Hacke

17 februari 2013 21:35

Två pärlor som gjorde min söndag:
Åke Ortmark på SR P4 Extra och Filippa Mannerheim på http://www.newsmill.se/
Rekommenderas varmt.

 
Ingen bild

EvigtRegn

18 februari 2013 05:47

Om hon någonsin öppnade öronen för att lyssna på sina kritiker så skulle de allra flesta kunna lista upp precis varför vi anser att hon är emot svenskar och Sverige.

Det har inget med folkdräkt eller svensk litteratur att göra. Du kan ha all folkdräkt du vill och dansa runt stången men om du i annat sammanhang försöker förneka svenskar deras ursprung, rätten till deras eget land osv då hjälper inte de där ytliga grejerna.

Det blir lite som att i USA äta hamburgare och vifta omkring med amerikanska flaggan men samtidigt planera terrordåd i landet. Det förstnämnda kan inte på långa vägar kompensera den anti-amerikanism som det sistnämnda står för. Samma sak här.

 
Ingen bild

Måns

18 februari 2013 07:11

"helt oemotsagd vräka ur sig diverse påståenden som hon inte har belägg för."

Men, det låter ju precis som dig, Thoralf!

 
Ingen bild

trorjaginte

18 februari 2013 09:37

Måns

Men du fick fick ju komma in här på bloggen och säga emot.

Varför inte ta chansen och visa oss andra vilka påstående Alfsson inte har belägg för.

 
Ingen bild

Mikael Sjödin

18 februari 2013 09:42

Som utbytbar pajas fyller Katarina Mazetti med bravur samhällets behov av trivial underhållning. Hon är bara en dagslända, precis som många s.k artister på hitlistorna. Om ett halvår är hon bortglömd, utbytt mot någon annan gaphals och skränfock som kommit på hur man gör för att med med minsta möjliga begåvning och ansträngning bli omsvärmad av medierna!

 
Ingen bild

MakingBacon

18 februari 2013 10:26

Byrackan Mazetti har fått loppor i pälsen. Lopporna har hon fått för hon är inte rumsren. Hon kliar sig allt hårdare lopporna blir bara fler och fler.

Thoralf lever loppan medan Mazetti kliar sig på magen...

Hon gör sig till allt större åtlöje och då kommer folk att ta avstånd från henne.

Vart tog den lilla stygga loppan vägen?
http://www.youtube.com/watch?v=yCxI9jtopys

 
Ingen bild

Måns

18 februari 2013 10:29

trorjaginte, Thoralf har inga som helst belägg för den rasistiska retorik han för i samband med artikeln om familjen från Somalia som sökte större bostad. Det var bara några dagar sedan. Han uttalade sig om familjens arbetsmoral, om deras ekonomi och annat som Thoralf inte vet något alls om. Grundlösa påståenden alltså.

Att han är dömd för förtal säger en del. Det är den yttersta konsekvensen av att "vräka ur sig påståenden utan belägg", så det är inte så konstigt att han fortsätter med det.

Dessutom, för att anknyta till Mazettis intervju (har du lyssnat på den?), så har jag svårt att se vad det är för påståenden som Thoralf syftar på. Jag har läst massor av liknande kommentarer som de Mazetti talar om, och vet att de förekommer både här på bloggen och på andra platser på nätet. Eller menar du att Thoralf har större insyn i Mazettis korrespondens än hon själv, eller är det något om inslaget om På Spåret som hon saknar belägg för?

Upplys mig gärna! :)

 
Ingen bild

EvigtRegn

18 februari 2013 11:18

Måns,

Det är mindre grundlöst än det kan verka. Ta exemplet att han ber om en större lägenhet till familjen. Hade du haft ett jobb hade du inte bett myndigheterna om en större lägenhet, då hade du köat eller lånat för att köpa en.

De enda som tillåts be om att få lägenheter är den som lever på andras pengar.

Sedan är det välkänt att kvinnorna till somaliska män inte arbetar vilket då lämnar en person som ska försörja en kvinna och 9 barn. Vad är oddsen för att det kommer gå väl utan bidrag efter bidrag? Inte särskilt goda.

Att dömas för förtal säger dessvärre inte mycket i ett Sverige där sanningssägande inte sällan betraktas som något att bestraffa, speciellt i "offentligheten".

Vad som stör mig mest med Mazetti är att hon är lika god kålsupare som de värsta av kommentatorerna men försöker spela helt oskyldig när hon får saker tillbaka. Hon är ju en av de sista som ska tala om gott debattklimat.

 
Ingen bild

Måns

18 februari 2013 11:57

Haha, skulle det vara ett svar till mig? Du har ju inte heller läst artikeln från SMP, och kommer med precis samma svepande generaliseringar som Thoralf. Sedan avslutar du naturligtvis med att kasta lite skit på andra och komma med fler ogrundade påståenden, den här gången om rättsystemet i Sverige (Thoralf ljög alltså, vilket är vad förtal handlar om. Det är motsattsen till att säga sanningen).

Bra jobbat!

 
Ingen bild

EvigtRegn

18 februari 2013 12:59

Vilken artikel från SMP? Trodde att du talade om Thoralfs bloggpost om somaliefamiljen som ville ha större lägenhet?

Svepande generaliseringar? Det är politik. Man måste spela oddsen då det handlar om fördelning av begränsade resurser. Inte tro på mirakel varje gång. De flesta i Sverige tjänar inte tillräckligt bra för att försörja 11 personer på en lön.

Kasta skit? Eftersom det här blogginlägget handlar om just Mazettis förolämpningar så skrev jag min åsikt om henne. Den var ganska städad i min åsikt.

Jag kan inte detaljerna om Thoralfs förehavanden så jag tänker inte försvara det. Men jag vet ilska vissa människor är när man uttrycker vissa grundläggande sanningar så jag kan se möjligheten att bli oskyldigt dömd i Sverige. Dock vet jag som sagt inte om detta med Thoralf eller ej.

 
Ingen bild

EvigtRegn

18 februari 2013 13:10

Det här är vad jag hittade i Smålandsposten.

"Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson (SD) döms för förtal sedan han skrivit om en politisk meningsmotståndare på sin blogg, skriver Medievärlden.
I ett blogginlägg beskrev han hur personen gripits av polis. Malmö tingsrätt anser att syftet varit att utsätta personen "för andras missaktning". Däremot saknar det betydelse om det han skrev stämmer, enligt rätten.
Alfsson döms att betala 5 000 kronor i skadestånd och motpartens rättegångskostnad."

Det saknar betydelse om det han skrev stämmer? Då var det ju inte sanningshalten som ifrågasattes.

 
Ingen bild

Måns

18 februari 2013 15:16

EvigtRegn, vilken artikel? Jösses, artikeln som Thoralfs blogginlägg handlar om naturligtvis, den varken du eller Thoralf har läst.

Och jo, förtal kan väl närmast översättas med att svartmåla någon, och det behöver i strikt mening inte innebära rena lögner.

 
Ingen bild

kloksvensk

18 februari 2013 15:31

Att Lucia var ett katolskt helgon från Sicilien har jag ännu inte sett någon dementi på.

 
Ingen bild

Undrande

18 februari 2013 19:05

@ Måns
Du verkar ha lite bråttom i dina uttalanden, Thoralf ställer en del frågor ang den här familjen och länkar dessutom till artikeln. Mannen har tydligen haft möjlighet att åka hem sedan 2009 och öka på antalet barn. Hur tänkte dom då ang bostad i framtiden och de barn de redan hade? Mamma till tre barn och förvärvsarbetande. När det är möjligt tror jag att hjälp på plats ger mest för pengarna.

 
Ingen bild

Måns

18 februari 2013 20:22

Thoralf gör en del antaganden och sedan bestämmer han sig för att hans antaganden är sanna. Det är grund argumentation, och orsaken till att jag frågade mig om han (och du) verkligen har läst artikeln. Blogginlägget och artikeln har nämligen anmärkningsvärt få beröringspunkter.

 
Ingen bild

Ateisten

18 februari 2013 22:56

"Jag förväntar mig faktiskt mer av Sveriges Radio som betalas med våra licenspengar och statliga medel."

Exakt. Och så undrar de på Radiotjänst varför det är så många som plötsligt "kastat ut" sin TV-mottagare.
Vad hittar de på då? Jo, nu är även dator med internetanslutning avgiftsbelagd! Vägra betala tv-avgift!

 
Ingen bild

EvigtRegn

19 februari 2013 10:41

Måns,

Du anklagar andra för grundlösa antaganden men sedan antar du själv vad jag inte har läst vilket du, med all respekt, inte vet något om. Jag läste den igen nu bara för att du bråkade. Jag hade läst den en gång innan, jag mindes bara inte vilken media jag läst den i (läser 3-5 olika nyhetskällor om dagen). Var jag än läste det så var det ord för ord samma som i SMP i alla fall. Tidningarna är duktiga på att kopiera från varandra/samma källa dessa dagar så det är inte så ovanligt.

Men vad är din poäng egentligen? Det finns ju inget i den där artikeln som pekar på att något jag skrivit har varit felaktigt.

 
Ingen bild

Måns

19 februari 2013 14:18

EvigtRegn,
Det jag "bråkar" om är att Thoralfs tolkning av artikeln grundar sig på hans rasism (eller "tänka själv" som han kallar det) och inget annat. Vilket är intressant eftersom SD har nolltolerans mot just rasism.

Och ja, det är rasism att grundlöst utgå ifrån att en person från Somalia är arbetslös, lat och bidragsfuskande. Thoralfs egna ord:
"Hur många tror att NN har något jobb? Har han sökt något jobb? NN är säkerligen fullständigt nöjd med att samhället och Växjö kommun försörjer honom"

 
Ingen bild

Thoralf A

20 februari 2013 00:15

Måns

Om nu herr Nur haft ett jobb tror du inte att SMP skrivit det i sin artikel? Självklart hade man gjort det!

 
Ingen bild

EvigtRegn

20 februari 2013 06:12

Det handlar inte om lathet eller fusk. Det handlar om att man observerar att 9 av 10 invandrade somalier är analfabeter och att 8 av 10 saknar arbete i Sverige. Att de dessutom har en tendens att kombinera detta med 6-10 barn.

Det är stora problem. Vi har en arbetsmarknad där det är hundratals sökanden på arbeten utan specialistkompetens. Där svenskar som gått igenom 12 års skolgång och vissa upp till 17 års skolgång står arbetslösa. I ett sådant läge måste man vara realistisk. Någon som inte gått i skolan alls kommer i de allra flesta fall inte få ett jobb. Det blir då alltså bidragsberoende för hela familjen.

Man kan inte bedriva politik på tron om möjliga mirakel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se