thoralf

Direktlänk till inlägg 20 februari 2013

MIN DAG

Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2013 22:54

Dagen började med ett frukostmöte på hotellet i Köpenhamn där vår ambassadör Inga Eriksson Fogh informerade oss under ca 45 minuter om läget i Danmark. Sedan blev det en rask promenad till Öresundskommitténs lokaler och en diskussion om fram för allt gränsfrågor och det svensk-danska skatteavtalet som just nu missgynnar Sverige kraftigt. Danmark tjänar uppskattningsvis ca 1 miljard kronor på dagens avtal, mest beroende att jobbpendlingen till Danmark är mycket större än den är till Sverige.


Efter detta möte var det omgående avresa till Kastrup och flyg till Stockholm för att hinna till riksdagen och dagens votering klockan 16:00.


Efter voteringen hade ”östgötabänken” ett möte med landshövdingen Elisabeth Nilsson med information om vad som pågår på länsstyrelsen. Kvällen avslutar jag med att läsa handlingarna inför morgondagens utskottsmöte i Skatteutskottet.


Under mötet med landshövdingen fick vi även en dragning om hedersrelaterat våld från en ansvarig person på länsstyrelsen. Ganska ”roligt” att höra hur de poängterar den politiska korrektheten som råder och hur svårt de upplever det är att prata om dessa problem i samhället då de så kallade främlingsfientliga krafterna kan utnyttja informationen. Könsstympning togs även upp och man märker hur alla går som ”katten runt het gröt” och inte vågar prata om pudelns kärna.


Alla känner till problematiken men ingen vill ta i den!


Tar man tag i problematiken är risken stor att all dessa floskler som hela tiden hoppar ur deras munnar helt plötsligt faller platt till marken. Givetvis hoppade flosklerna ur även den person som presenterade frågan. När hon tyckte att hon blivit för negativ kom kommentarer som ”invandringen berikar” och ”mångfald är bra”. Precis som dessa fraser skulle kompensera för hedersvåld och könsstympning!


 


Lilla Torsås kommun som har stora problem med sin ekonomi och stor arbetslöshet då många industrijobb försvunnit de senaste åren satsar nu stort på ensamkommande barn. Att 227 personer sökte de 6 första tjänsterna visar väl bara på hur arbetsmarknadssituationen ser ut i kommunen och regionen. Ytterligare personer skall anställas enligt en artikel i Östran.


Det handlar om sex ensamkommande barn. Som vanligt blir det mer än en anställd/barn. När det gäller denna verksamhet finns det hur mycket pengar som helst.


Ovan på detta skall läggas att Länsstyrelsen vill öka flyktingmottagandet i Torsås från 20 personer till 55 personer. En ökning med 175 procent. Grattis Torsås! Eller har ni politiker som vågar säga ifrån och istället satsar på de egna invånarna istället.


 


Länsstyrelsen i Kalmar län har de allra bästa förutsättningarna att befinna sig i verkligheten. Inte minst när det gäller statistik och information om tillståndet i länet. I Barometern har vi kunnat läsa att arbetslösheten ökar i vårt län. Under enbart januari ökade den med hela 300 personer. Vi kan också läsa att Länsstyrelsen anser att kommunerna i länet skall mer än fördubbla sitt mottagande av ”flyktingar” . Under förra året tog länet emot 545 personer men nu anser Länsstyrelsen att länet skall ta emot hela 1208 personer.


En ökning med ca 120 procent. Det knakar redan ekonomiskt i många kommuner och man varnar för svåra tider men trots detta vill Länsstyrelsen öka belastningen på kommunerna. Ett fullständigt förkastligt och oansvarigt krav från Länsstyrelsen på kommunerna.


Jag är övertygad om att det inte finns en enda politiker inom 7-klövern i dessa kommuner som kommer opponera sig mot dessa krav från Länsstyrelsen. Vi Sverigedemokrater kommer givetvis säga nej till dessa krav och istället förespråka en minskning av mottagandet till kommunerna. Inte minst på grund av situationen på arbetsmarknaden med stor ungdomsarbetslöshet och de stora kostnaderna för kommunerna. Vi förespråkar att samhällets resurser måste fokuseras på våra ungdomar för att skapa arbetstillfällen för denna grupp istället för att öka problemen genom mer invandring. Här kommer några citat från en artikel i Barometern som givetvis inte publicerades på nätet.


”Ökad invandring skapar nya möjligheter för Kalmar län. Det kommer inte att bli lätt. Det finns ingen färdig lösning, utan det är bara och jobba efter egna förutsättningar, säger Malin Almqvist

utvecklingsdirektör på länsstyrelsen.”

 

”Vi har 140 invandrare som fått uppehållstillstånd och som bor i baracker vilket absolut inte är en hållbar lösning. De här personerna är skrivna i vår kommun och vi har skyldighet att ge dem

barnomsorg och annan kommunal service. Men vi ser positivt på det här, säger Lisbeth Lennartsson (C) kommunalråd Borgholm.”

 

”Länsstyrelsen ska jobba med flera infallsvinklar för att förbättra integrationen. Dels kopiera ett arbetssätt från Gävleborg som kallas ”öppna dörrar”, där man i väldigt nära samarbete med företag ordnar praktikplatser, och dels genom att utnyttja länets gröna näringar och använda arbetsplatserna som integration.”

 

Tänk om våra ungdomar istället fick del av dessa pengar istället och fick t.ex praktikplatser och lärlingsjobb.


UPPDATERING


Dum fråga och svarsalternativ i Barometern när inflyttningen kommer från i huvudsak muslimska länder. Bra bidragssystem hade varit i bra svarsalternativ.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Göran

21 februari 2013 00:41

Jaha Du Thoralf, det är flera tankar som far omkring hur flyktingfrågan skall lösas i väntan på att vi (SD) får egen majoritet i Riksdagen.

För omkring femton år sedan uttryckte sig Birgitta Dahl (S) vid ett TV-sänt torgmöte att "Vi politiker måste ta ansvar". Det var ingen felsägning för hon upprepade sig en halv minut senare. Vän av ordning undrar naturligtvis Vad innebär ansvar för en socialdemokratisk politiker ? När jag växte upp i småbrukarsamhället så innebar det att man utför arbete själv eller betalar ur egen plånbok !

När det gäller den sanslösa massinvandringen som migrationsverket betalar frikostigt med momsskattepengar för sker under en begränsad tid. VEM BETALAR SEDAN ? Förmodligen är det tänkt att kommunerna ska betala ut försörjningsstöd med förty ökad skattebörda för kommuninvånarna för inte har väl de ansvariga politikerna tänkt betala ur kommunstyrelsens pensionskassa ?

 
Ingen bild

Odalbonde

21 februari 2013 02:40

Alla ser väl att Kejsaren är naken? Ekonomin går inte ihop. Men ändå fortsätter hyckleriet hos PK, som vänder kappan efter vinden och tror att de ska slippa undan förändringar. Kanske tror att det är berikande med anvarslös massinvandring. Sitautionen med 100 000 invandrare per år tycks mig alltmer vara ett djupt hat mot ursprungsbefolkningen. Och vi har inte blivit tillfrågade av de folkvalda om vi önskar bli utbytta. Och desutom betala för det.

 
Ingen bild

Olle Larsson klar för riksdagen

21 februari 2013 04:26

Olle Larsson, Härjedalen, tar snart plats i riksdagen.
Han gör det som förste reserv för föräldralediga Julia Kronlid (SD).
Relaterat

Olle Larsson, som har hoppat av Sverigedemokraterna, ska in på vikariatet i mars och kommer att ha platsen fram till att riksdagen samlas i höst. För SVT Jämtlandsnytt berättar han om sitt beslut att tacka ja till platsen.

– Jag kommer att driva landsbygdsfrågorna under min tid i riksdagen. Jag är inte främmande att ingå i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp, men jag har inte följt partiets politik de senaste åren, kommenterar Olle Larsson.

Olle Larsson lämnade Sverigedemokraterna, missnöjd med partiets ståndpunkt i rennäringsfrågorna. Numera sitter han i fullmäktige för det egenbildade partiet Härjedalspartiet.

http://ltz.se/nyheter/harjedalen/1.5605716-olle-larsson-klar-for-riksdagen

 
Ingen bild

Heiki Peiko

21 februari 2013 06:03

Kika på inslaget där den kulturberikande längskidåkaren Emil Jönsson inte vill hälsa på en svensk inför VM imorgon. Diva eller helt enkelt anti svensk. Undrar om SD kommer försöka få en avstängning av denna kulturberikande och anti SD människa i framtiden?

Sen undrar jag om inte denna Charlotte Kalla även är anti SD? Hon bor ju mera utomlands än i Sverige. Det kanske inte är fint nog för den lilla hyndan? Men betalt av svenska sponsorer vill hon ha.

 
Ingen bild

Näthatare på besök

21 februari 2013 06:08

@Heiki Peiko
Här har du inget att hämta med ditt trollande.

 
Ingen bild

Heiki Peiko

21 februari 2013 06:28

Jag trollar inte. Men du kan kolla in gårdagens sportnytt om du inte tror mig. Kan tyvärr inte posta länk då det inte fungerar på min webbläsare.

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 februari 2013 07:07

Har fått ett problem på halsen ,ny granne ,kommen nånstans från Afrika har köpt ett hus närmast oss ,uppvärmningen är sur ved och strypt spjäll vem far mest illa av den röken tros jo givetvis närmsta granne vilket i detta fall är jag och min hustru . Hur gör jag alla i området vet att min håg ligger hos SD om jag nu drar igång något så blir jag väl anklagad för att vara rasist ,vad gör jag , kan någon tipsa ? Vi håller på att bli totalt utrökta eftersom eldningen sker mest sent på kvällen en kvällsvädring är utesluten på grund av denna rök .

 
Ingen bild

Heiki Peiko

21 februari 2013 07:14

Du går givetvis fram, med stolt svenskt blod i ådrorna, och begär att denna granne ska sluta elda och fixa sin skorsten. Läs Toralfs vältajmade blogg om detta =)

 
Ingen bild

Medborgaren

21 februari 2013 07:22

Thoralf, hade varit spännande om du frågat hur mycket berikningen ger!
Jag menar i kronor o ören, det borde länsstyrelsen kunna redogöra för när man nu framhåller o vurmar för denna "berikning"!
Nu är ju benämningen "befattning" aningen fel i sammanhanget, men nog tycker jag att vårt vackra o en gång så framgångsrika land blir allt fattigare trots 7-klöverns massiva "berikning" som påtvingas oss.................

 
Ingen bild

Medborgaren

21 februari 2013 07:28

@HeiconBacon
Man använder det blod man har, svenskt eller ej, till att kontakta Kommunens hälsokontor och kräver rättning samt att vitesföreläggande utdöms, allt för att undvika framtida problem.
Utred även om det ens är tillåtet med vedeldning i området!
Dessvärre blir det väl vi skattebetalare som åker på även den notan då det är sällsynt att dessa har ett riktigt arbete.........

 
Svensson

Svensson

21 februari 2013 07:34

Alla ser problemen med invandringen,men ingen i våran regering vågar prata om det. Man gör allt för att skydda sin dåliga politik.Jag tror att dom flesta svenskar nu, börjar se och börjar våga tala om problemen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 februari 2013 07:49

Ja,ja tack för tipsen men ett känsligt ämne är det , som den SD frälste jag är så är det inte invandraren jag är emot utan den generösa invandringspolitiken denne min granne stör oss inte förövrigt därför är det känsligt !

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 februari 2013 07:57

Verbalt "slagsmål" i Växjö om främlingsfientlighet .

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/s-bo-frank-spelar-pa-framlingsfientliga-kanslor(3659620).gm

 
Ingen bild

Hacke

21 februari 2013 08:54

Tack Thoralf för att du trots digert program hinner informera oss om saker och tings bedrägliga tillstånd i landet.
Det som traditionell media gör sitt yttersta för att dölja och försköna.
Sd gör skillnad - på alla plan.

 
Ingen bild

Stefan A.

21 februari 2013 09:45

Nu ska vi få "drömma" om att jobba fram till 69 års ålder, det var ju tacksamt, känner ingen som jobbar en dag längre än 65,varken högutbildade släktingar eller bekanta inom industrin, den kommunala omsorgen eller tjänstesektorn, däremot är det en hel del som drömmer om att kunna sluta vid 61, men det är få förunnat när räknedosan sagt sitt,och det är mer än förstårligt när man aldrig vet hur många dagar man har kvar, den sk. välfärden urholkas sakta men säkert, mer och mer under mottot "arbeta längre", vanligen från folk som själva inte arbetar längre än nödvändigt t.ex journalister.....

 
Ingen bild

Ördög

21 februari 2013 09:58

Apropå nakna kejsare ... Jag antar att tiden ikke räckte till för ett studiebesök i sagokungens by Odense och den mångfaldigt berikade bydelen Vollsmose. En ny rapport konsterar uppgivet att ett decennium av indsatser till en kostnad av fedt mange penge inte har lett till några förbättringar alls.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/02/20/141934.htm

 
Ingen bild

AWSvensson

21 februari 2013 10:15

Med en druckens envishet så kommer detta krav att ta emot bidragsberoende att öka år för år. Kommunerna ska inte tro annat än att de stjälper kommunens skattebetalare genom att så vårdslöst och ryggradslöst spela med i detta bedrägeri som går under beteckningen invandring. Nej sätter man inte ner foten nu så åker de med huvudet före ut ur fullmäktige 2014, vissa kommunpolitiker har insett detta,andra tvingas följa efter.

 
Ingen bild

s29

21 februari 2013 10:22

Angående barometerns undersökning: Vad tror du det är som lockar fler att flytta hit? Ja inte tror jag att det hänger ihop med att en "ensamstående" trebarnsmorsa som inte har gjort ett handtag i hela sitt liv,kan komma in hit och få en högre inkomst än en överläkare. Möjligtvis så kan det vara så att man helt enkelt söker sig till ett svalare klimat.

 
Ingen bild

AWSvensson

21 februari 2013 11:16

Med tanke på arbetssituationen som råder i detta landet så ska ingen säger ingen kunna påstå att folk från MENA länder söker sig hit för att få ett arbete. Man satsar inte bortåt 100000:- till flyktingsmugglare i vetskap om att det leder till att hanka sig fram som tiggare,nej allt serverat är ledstjärnan.

 
Ingen bild

Magentan

21 februari 2013 11:39

BRA SVAR från Jimmie Åkesson
I tidningen Dagens Samhälle fanns igår en artikel om Jimmie Åkesson som är bra.

ETT TILLFLÖDE TILL UTANFÖRSKAP
På frågan om Jimmie anser att Sverige skulle kunna ta emot fler flyktingar om de anpassade sig snabbare, svarar Jimmie:
"Det är en absurd hypotetisk diskussion. Numerären gör att det är omöjligt. Målet är ju ett konfliktfritt samhälle som är sammanhållet. Men det kan det aldrig bli när volymen är så stor. Det blir bara ett tillflöde till utanförskap."

EN OHELIG ALLIANS MELLAN LIBERALER OCH MARXISTER
Ett annat mycket viktigt uttalande av Jimmie i artikeln är följande (läs noga nu):
"Det finns en ohelig allians mellan liberaler och marxister, där liberalerna tycker att det är viktigare med konsumism och kapitalism än med nationell identitet, och marxisterna anser att den nationella identiteten står i vägen för klassidentitet, klasskamp och arbetarklassens uppror mot borgerskapet.
De förenas i ett gemensamt förakt för den nationella identiteten.
Nu har det svenska samhället splittrats – genom internationaliseringen, genom massinvandringen och genom att marxister och liberaler tagit över och övergett den socialkonservatism som genomsyrade alla partier före 1968."

LIBERALER OCH MARXISTER FÖRENAS ALLTSÅ I ETT GEMENSAMT FÖRAKT FÖR DEN NATIONELLA IDENTITETEN!!!
I mina kommentarer här på Thoralfs blogg har jag sedan länge och flera gånger varnat för Folkpartiet Liberalerna (marxisterna behöver man ju knappast varna för). Med den extremt invandringsliberala Reinfeldt som moderatledare finns det nu anledning att ÄVEN varna för Moderaterna!

Här finns artikeln:
http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/jimmie-akesson-aeven-svenskar-behoever-assimileras-4727

PS I artikelns "faktaspalt" om Jimmie fick man också veta att han gillar hårdrock.
HÄRLIGT, HÄRLIGT!

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

21 februari 2013 12:07

TACK till Thoralf, som trots fullt program tar sig tid att hålla oss informerade om den bisarra verkligheten i "Det nya Sverige"!
Jag mår illa när jag läser flosklerna "invandring berikar", "mångfald är bra" och som grädde på moset tänker jag på "Fredde Barbar" när han hötte med fingret mot tvestjärten Billström och upprepade som ett mantra "invandring berikar Sverige". Berikar med vad? Jo, arbetslöshet, bostadsbrist, utanförskap, som ofelbart leder till ökad kriminalitet, o.s.v
Om inte SD erhåller >20% i valet 2014 kommer jag att hamna på "psyket"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

DN:s Henrik Arnstad ljuger fortfarande om examen

21 februari 2013 13:29

Fria Tider kunde den 30 november avslöja att Henrik Arnstads fil. kand. i historia var en lögn. Istället för de 180 högskolepoäng som krävs för en fil. kand. hade Arnstad bara läst hälften, men skrev trots detta i sitt CV att han hade en fil. kand. i historia.

Efter att ha avfärdat avslöjandet som ”extremism”, via ett inlägg på sin blogg som senare togs bort, har det hela mötts med tystnad från Arnstads sida.

Går nu ännu längre – påstår han läser master i historia
Nu kan Fria Tider avslöja att Arnstad har ändrat sitt CV från i november och går ännu längre. I hans aktuella CV skriver han att han läser ”master, pågående utbildning” på Stockholms Universitet (SU). Dock visar utdrag från SU att han inte läser några masterkurser.

”Studenten läser inte ett Mastersprogram”, skriver förvaltaren Malin Zetterström på SU i ett mejl. I ett registerutdrag framgår det att Arnstad under vårterminen 2013 är inskriven på tre kurser på Historiska institutionen – alla är på nybörjarnivå och antagningskraven är inte annat än grundläggande behörighet för högskolestudier.

För att vara behörig till kurser på avancerad nivå och inom en master på Historiska institutionen på SU krävs en kandidatexamen i historia. Trots att Henrik Arnstad inte uppfyller kraven för studier på avancerad nivå, eller läser kurser på avancerad nivå, väljer han alltså att skriva att han har ”pågående studier” i en ”master” på Historiska institutionen på SU.

Sveriges Radio rättar
Avslöjandet om Arnstads examensbluff har föranlett flera medier i akademiska kretsar att gå ut med rättelser.

I Sveriges Radios program Vetenskapsradion skriver redaktionen i ett ”förtydligande” att Henrik Arnstad ”inte avlagt kandidatexamen eller någon annan högre examen inom det akademiska ämnet historia”.

Den anrika facktidningen Historisk tidsskrift skriver i en rättelse i det senaste numret att ”På förekommen anledning skall klargöras att kandidatexamen felaktigt men utan redaktionens förskyllan angavs som Henrik Arnstads akademiska titel i Historisk tidskrift 130:3″, efter att Arnstad till tidsskriften utgav sig för att ha en fil. kand. när han skrev en debattartikel i det berörda numret.

”Fnissat åt saken på distans”
Arnstads bluffexamen har inte resulterat i några skriverier i svensk media. I en konversation med bland annat Fria Tider på det sociala nätverket Twitter kring frågeställningen varför examensbluffen inte återrapporterats skriver ledarskribenten på Svenska Dagbladet, Sanna Rayman, att hon ”fnissat åt saken på distans” och inte finner Arnstad vara tillräckligt ”tung” för att vara värd att skriva om.

Arnstad är dock aktuell med en bok ”Älskade fascism”, som omnämnts i 30 artiklar i tryckt media sedan årsskiftet. Boken är enligt bokförlaget Norstedt ett ”blivande standardverk” om fascismen. Norstedt har dock försynt strukit titeln ”fil. kand.” i författarbeskrivningen.

Detta är inte första gången Arnstad hamnar i blåsväder rörande bruket av titlar. I maj 2009 kritiserades han hårt av Utbildningsradion för att felaktigt ha kallat sig ”exekutiv producent” för en TV-serie som han enligt UR endast bidragit till i mindre omfattning.

Henrik Arnstad har tidigare sökts för en kommentar, men inte velat uttala sig.
http://www.friatider.se/dns-henrik-arnstad-ljuger-fortfarande-om-sin-examen

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

21 februari 2013 13:40

F d kammaråklagaren Rolf Hillegren drar slutsatser efter att ha läst Avpixlat i ett halvår! Helt lysande artikel och det ska bli intressant att se hur gammelmedierna bemöter detta!
http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/21/slutsatser-efter-att-ha-l-st-avpixlat-i-ett-halv-r

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 februari 2013 14:21

KB : PK-Stalinisterna kan inte förhindra att SD blir Sveriges största parti bara fördröja det.
Detta sker när tillräckligt många av skattebetalarna har förstått vart deras pengar går istället för välfärd/sjukvård.

Titta dessutom på alla löjliga utspel om strafffskärpningar.
Danmarkiseringen är i full sving skillnaden blir bara att den blir tredubbel i Sverige.

Precis som AW Svensson är inne på börja det när KF ledamöter inser att deras mjölkko sinar och dom åker ut, börjar redan 2014.
Fast det är otäckt vad hjärntvätten kan stänga ned egentänkandet hos ett helt folk.

Nu är det bara fullgas mot 20 % minst 2014 och egen majoritet 2018
Så får vi se ur mycket vänstern flinar sedan....

FD Åklagaren är en reko rakryggad person som konstaterat fakta.
Grundtipset är väl största möjliga tystnad från rövskallarna.

Sprickan i pk-dammen växer för varje dag snart druknar pk.....
Gubben o Gumman hoppas att fängelsestraff för landsföräderi kommer att utdömas i stor skala framgent.
Komma och babbla om demokratiskt vald senare blir haram
Medverkar man till att 300-400 miljarder stjäls från sina landsmän varje år finns bara två alternativ

Till häst mot stölderna från svenska folket

Gubben o Gumman skriver som svenskvänliga journalister utan koppling till Thor-alf Alfsson SD eller Inte rasist men ... alltid sist i kön

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 februari 2013 14:22

För övrigt en urlöjlig artikel från "PK-Hultman"

 
Ingen bild

Hulda

21 februari 2013 14:33

Appropå Ullenhags senaste utspel. Invandrade barn/ungdomar som är äldre än 12 år ska få förlängd skolplikt till 18 år.
Kostnad? Resultat? OCH närvaron?
Tror någon att killar på 17 år i tex. Rosengård, vill gå upp ur sängen på morgonen till skolan när kusinerna i trappuppgången bredvid kan driva runt på stan och spela datorspel natten lång..?

Nej, ännu en desperat och dyrbar åtgärd i spåren av den havererade invandringspolitiken...

 
Ingen bild

Heiki Peiko

21 februari 2013 16:22

@Medborgaren
En ursäkt krävs å det finländska folkets vägnar då du trollade med mitt namn. Men sker inte detta så kommer jag icke att rösta på sverigedemokraterna och mina närmaste vänner som alla är finländare vill inte beblanda sig med sådana infantila styggelser. Respekt krävs och botning. Det kan kosta er ett hundratal röster.

 
Ingen bild

AWSvensson

21 februari 2013 16:42

En blygsam gosse klanhövdingen Heiki Peiko som tagit på sig rollen, Finlands sak är min , ingen och inte minst här tar sådana skämtsamheter på något större allvar.

 
Ingen bild

Sveasrika

21 februari 2013 16:53

@ Heikki verkotpeikko
lopeta nyt!
Kan detta vara vår skruvade Ahonen som är på besök?

 
Ingen bild

AWSvensson

21 februari 2013 16:58

Heikki Peikko är väl den rätta stavningen ,det gäller inte bara att minnas utan stava rätt.

 
Ingen bild

Medborgaren

21 februari 2013 17:20

Jag har absolut inget emot Finländare, hm ja möjligen med ngt undantag.............
Men Finländare röstar väl i Finland, då är väl Sannfinländarna ett vettigt alternativ att rösta på!
Märkligt att det fortfarande finns individer som går i taket så fort man nämner gris, bacon är gott för övrigt..........
Tack HeiconBacon för att du bekräftade det vi redan visste, att du bara är ett litet vilset troll...........

 
Ingen bild

Ec

21 februari 2013 18:11

S-E Karlsson, vad är problemet med att prata med grannen? Riskera att bli berikad? Drabbas av en mångkulturell psykos?

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 februari 2013 18:28

Ec :problemet är att jag inte förstår vad han säger och han förstår inte vad jag säger ! Språkförbistring , får väl anlita någon form av tolk ! Han har startat pyreldningen för tio minuter sedan och kommer att hålla på till fram emot elva , just nu luktar det fidonk !
Jag vet att han har ackumulatortankar så det skulle gå att elda på dagtid så man slipper lukten när det är dags att somna .

 
Ingen bild

Bogdanof

21 februari 2013 18:32

SÅDANA HÄR LOKALPOLITIKER -SOM TAR IN UTLÄNNINGAR AGERAR I N T E I LOKALBEFOLKNINGENS INTRESSE. -GROVT TJÄNSTEFEL ALLTSÅ!
A V S Ä T T D E M!

 
Ingen bild

Ec

21 februari 2013 18:38

Gör ett försök! Ta med papper och penna. Peka och visa, rita, ta med ett lexikon (engelska brukar alltid funka). Om nu ingen av er förstår den andra så blir det ju inte pinsamt för nån av er. Båda skulle tjäna på att hans ved förbränns effektivare; du slipper sur rök och han får mer värme för pengarna.

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 februari 2013 18:49

Ec: Ja det låter enkelt men jag tror inte det är så lätt ,den som lever får se !

 
Ingen bild

Ec

21 februari 2013 19:04

S-E Karlsson. Ge inte upp än. Googla lite på "wood boiler manual" och något lämpligt märke på vedpanna så dyker det säkert upp något. Faktum är ju att en feleldad panna är en säkerhetsrisk i längden.

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 februari 2013 19:16

Vår bergvärme fungerar utmärkt och avger ingen odör ,hade jag också haft vedeldning så hade jag hållt igen brödnäbben ,då hade jag betalt igen vid lämplig vind !

 
Ingen bild

Magnus S

21 februari 2013 23:26

S-E. Han slutar elda nästa vecka då kommer våren. Till hösten har han väl lärt sig svenska språket.. ;)

 
Ingen bild

B-E Johansson

21 februari 2013 23:27

1208 nyanlända till länet är många sett till riket som helhet; 0,5 % av befolkningen. Snittet för riket 2012 var 0,16 % av befolkningen. Då tog Kalmar län 0,2 %.

 
Ingen bild

Morningstar

21 februari 2013 23:38

För några dar sedan var det någon som nämnde Second Life. Minns inte vem det var. Hur som helst så fann jag till min besvikelse att jag ej längre kunde hitta Second House of Sweden bland mina landmarks. Vid närmare koll verkar dom nu bara finnas som en grupp. Jag följde en länk på SL's hemsida till deras blogg och det verkar tyvärr som om simulationen lades ned vid årskiftet. Hade jag vetat det innan hade jag teleporterat över dit och tagit lite bilder. Men nu får ni nöja er med dem på bloggen istället.

http://secondhouseofsweden.com/

 
Ingen bild

Gottfrid

22 februari 2013 01:12

Gubben & Gumman: "Fast det är otäckt vad hjärntvätten kan stänga ned egentänkandet hos ett helt folk".

Hjärntvätten kan även stänga ned sunda känslor, göra folk oempatiska och oförmögna att se oförrätter.
Slöjtvång på flickor och könsstympning av pojkar ses inte av flertalet som övergrepp mot barn utan snarare som "berikande kultur"!

 
Ingen bild

Heiki Peiko

22 februari 2013 01:18

Nu får det vara slut med detta!! Jag stavar mitt namn på detta viset!!! Nu förlorar ni i trovärdighet allesammans. Det blev ett himla liv när vi läste detta på kaferasten på jobbet idag. Nu läggs de sista finländska sisun på ett annat parti innan jag går i pension och flyttar med min nuvarande fru Svetlana hem till Åbo

 
Ingen bild

Magnus S

22 februari 2013 01:26

Tack å hej Peiko. Tack för allt du gjort.

http://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM

Ridå...

 
Ingen bild

Heiki Peiko

22 februari 2013 01:32

Typiskt vänsterpack och anti finländare som ska göra sig lustiga. Men den där fjanten Emil Jönsson fick ingen medalj idag samt även den där subban Kalla åkte ut innan finalen. Nu ska jag ha sex med min unga fru Svetlana.

 
Ingen bild

~~~~~~~~~~~~~~~~

22 februari 2013 01:40

Goodbye Heiki Peiko and good riddance.
Ta gärna med Ahonen, Bröderna Gardell, Maria Wetterstrand, Helena Benaouda och så många muslimer du får plats med i din bombväska.

 
Ingen bild

Magnus S

22 februari 2013 01:45

Kafferast håller jag varje dag och där kan jag meddela att det råder andra tongångar än de som Heiki meddelar.

 
Ingen bild

Heiki Peiko

22 februari 2013 01:47

Sluta skriv!!!!!!!

 
Ingen bild

SD påverkar

22 februari 2013 02:54

En rolig grej att ha på din blogg,den visar var besökarna kommer ifrån i realtid.
http://feedjit.com/freeLiveTrafficFeed/

 
Ingen bild

SD påverkar

22 februari 2013 03:16

Läsvärt,då vi går mot samma utveckling.
Why have the white British left London?
http://www.bbc.co.uk/news/uk-21511904

 
Ingen bild

Stort upplagetapp för Ex-pressen

22 februari 2013 03:53

Expressen inklusive GT och Kvällsposten hade ett upplagetapp runt 15% 2012

Grattis Ex-pressen era drev gav tydligen bakslag.

http://www.ts.se/Mediefakta/Dagspress.aspx

 
Ingen bild

S föreslår flyktingbonus

22 februari 2013 04:00

Socialdemokraternas ledning vill att kommuner som tar emot många flyktingar ska få en ”solidaritetsbonus”. De andra kommunerna ska betala, uppger Ekot i Sveriges Radio.

Partiledaren Stefan Löfven motiverar förslaget, som ska behandlas på S-kongressen i april, med att för få kommuner tar ansvar i dag.
- Det är Sverige som land som tar emot flyktingar, och då ska också alla kommuner vara inblandade och ta ansvar för det, säger han till Ekot.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5451719

 
Ingen bild

s-e karlsson

22 februari 2013 06:32

" Det är Sverige som land som tar emot flyktingar " , något som är bestämt över våra huvuden , ingen frågade mej 1975 om jag ville att Sverige skulle bli mångkulturellt !

 
Ingen bild

Stefan A.

22 februari 2013 07:07

Frågan är om det ens är lagligt att särbehandla och straffa skattebetalarna i vissa kommuner,Lövfen har fel det är inte Sverige som land som tar emot invandrare, det är du och dina gelikar i riksdagen som driver Europas mest extrema invandringspolitik, Svenska folket har aldrig fått säga sitt i invandringsfrågan, då media och sjuklöverpolitiker gemensamt och i samförstånd gömt undan denna fråga vid varje val sedan ny demokratis dagar, dvs. i 20 år.

 
Svensson

Svensson

22 februari 2013 07:07

Sverige är ett rikt land, det är en myt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

22 februari 2013 07:51

Pensionärerna måste arbeta längre än till 65 år för att dom ska få högre pension. Hur mycket högre pension blir det om man jobbar tills man är 69 år, om man ej kolat innan ?
Pengarna behövs ej till pensioner utan till denna absurda invandring samt till politikernas pensioner, dom kan tydligen dra sig tillbaka vid 50-års åldern.

 
Ingen bild

Magentan

22 februari 2013 07:57

När man läser det som står i nedanstående artikel kan man verkligen undra hur svenska journalister orkar se sig själva i spegeln.

http://www.friatider.se/svenska-journalister-ar-annorlunda

 
Ingen bild

Tony

22 februari 2013 08:22

Underbart när proffs hycklarna blir påkomna med byxorna nerdragna
till fotknölarna, som nu när det visar sig att den värsta näthataren kommer just från det läger som gastar högst och mest,
nämligen Socialdemokraterna, han är dessutom invandrare, alltså
långt från den skara som annars brukar få sig påkletat orden
rasist och näthatare, att dessutom dom citat som blev upplästa
i uppdrag granskning var citat som uttalats av denna individ
gör det extra delikat.
Tror nu någon att Proffs hataren nr 1. Lindeborg på Aftonlögnen
kommer att göra en pudel? Nej nu gör hon som fega krakar brukar
göra, håller käften, och hoppas på att det ska blåsa över,när
dom konfronteras med sanningen blir resultatet som när man häller
vatten på en gås, det bara rinner av dem!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 februari 2013 09:49

OT Polisen skall skärpa jakten på illegala , helt enligt lagen
Vad gör då SVT 68 ?, jo ett reportage om "Erik" som för övrigt pratar arabiska.
Erik kan nu inte få sin cancer behandlig eller får problem.
Har SVT68 svårt att fatta att svensk lag skall följas utan politisk påverkan ?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 februari 2013 10:01

På bloggtemat ang emottagande av pensionsräddare har nu Mr Löven kommit igång, han föreslår bonus/böter för kommunder som tar emot/ej tar emot pensionsräddare.
En ny valarbetare för SD har börjat arbeta, känner inte denna man att svenska folket fått nog av migration?

Sossarna kommer att rasa ned till 25 % i valet utan tvekan
Egentligen bara att tacka och ta emot, men man undrar ju vad det är för fel på socialdemokraterna.
Destruktiva helidioter är snällt skrivet

Samma foliehattar kritiserar EBO, jaha skall inte folk få bo var dom vill då, dessa kommunister är bedrövliga att följa inte en siffra rätt på 40år måste vara svårslaget.

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 februari 2013 10:58

Jag tycker att Jimmie Åkesson skall skicka blommor och en stor flaska Whisky till Löfven och tacka för dom nya rösterna på SD

 
Lassekolja(\\\"fotsoldat\\\"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja(\\\"fotsoldat\\\"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

22 februari 2013 11:38

@Sven Dacke: Exakt! Även min första reaktion på sossarnas "solidaritetsfond" var "TACK S för ytterligare SD-röster"!

@s-e karlsson, Jag tror att Din mångkulturelle granne har sett den där Norrlandstidningen, som ville röka bort "kackerlackan" Jimmie Åkesson.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda

22 februari 2013 13:55

Sveriges kommuner har ansvar för sina innevånare. Skolor, åldringsvård och mycket, mycket mera.
Sveriges kommuner har INTE ansvar för andra länders innevånare.

 
Ingen bild

s-e karlsson

22 februari 2013 16:14

Lassekolja , man kan ju skämta om det men i hans fall tror jag det är okunnighet , ha det så bra, mvh fotsoldat Karlsson Berga

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se