thoralf

Direktlänk till inlägg 28 december 2012

DAGENS RIS

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2012 12:48

Mark o Miljödomstolen i Växjö har uppenbarligen stängt sin verksamhet. Jag anser det ganska bedrövligt eller om man är konspiratoriskt lagd, kanske rent utav sagt ”god planering” att ta beslut den 19 december som kommer den överklagande till känna fredagen innan julafton. Sedan har man 21 dagar på sig att överklaga men domstolen svarar uppenbarligen inte på mejl nu i mellandagarna.


Därmed innebär det att jag troligen inte får svar förrän den 2 eller 3 januari då har jag bara ett par dagar på mig för ett överklagande.


God planering av Mark o Miljödomstolen eller rena slumpen?


För media kan jag informera er om att jag kommer med ett blogginlägg om detta de närmaste dagarna. Ingen journalist har än så länge vågat att ringa i frågan. Det är säkert känsligt för Barometerns och Östrans anställda. Vare sig Barometern eller Östran har ”vågat” lägga upp en artikel på nätet om domslutet från Mark o Miljödomstolen i Växjö. Är man rädd för vad som skulle skrivas i kommentarsfälten?


Idag finns det dock en insändare i Barometern som även finns på nätet.

http://www.barometern.se/reagera/gota-media-maste-tanka-om(3584003).gm


Skriv gärna kommentarer där. Lägg gärna in samma kommentarer under detta blogginlägg också. Så får vi se hur Barometern städar bland kommentarer som man inte ”gillar”.


Biostaden i Kalmar visar inte den nya filmen ”Dom över död man”. Måste man åka till en ”civiliserad” stad för att kunna se filmen. Biostaden förtjänar även de ett ris!

 
 
Ingen bild

MakingBacon

28 december 2012 14:16

Går det inte att lämna in ett överklagande och få komplettera med ytterligare dokument?

 
Ingen bild

AWSvensson

28 december 2012 15:06

Det är bara att konstatera att det finns så kallade domstolar som styrs inte av lagboken utan av politiska viljor,dvs de går sina ledsagare till viljes. Dit hör uppenbarligen Mark o Miljödomstolen i Växjö. Även Regeringsrätten eller vad det nu heter är också ett tydligt exempel på en "domstol" som ytterst sällan gick emot sina politiska kollegor ,talar av erfarenhet och med kunskaper från en med god kännedom i de korridorerna. Men det mest bedrövliga och en skam för svenskt rättsväsen är Rikspolisen för interna mål, de gör inte ens sken av att de utreder utan de lägger ner utan att ens tagit del av en anmälan. Deras uppgift är enbart att ge sken av rättssäkerhet,hur justitieminister Ask kan se någon som helst kompetens i den bedrövelsen är mer än märkligt,något för SD att jobba för att frikoppla till en fristående enhet utan koppling till polisen.

 
Ingen bild

Calle

28 december 2012 16:15

O/T
Läser i dagens lokaltidning ( Nya Lidköpings Tidning) att girigbuken Bert Karlsson f.d partiledare för Ny Demokrati, numera profitör på massinvandringen, ondgör sig över att Skara kommun inte vill rabattera entreavgiften till simhallen för hans nya kelgrisar ( pengamaskiner) från hans asylboende.C:a 67 % rabatt anser han vara rimligt.Skulle väl vara bra i hans marknadföring av asylboendet till migrationsverket, utan att kosta honom ngt., men ge mer inkomster i form av fler boenden.
För vissa har prostitutionen inga gränser.

 
Ingen bild

Inte-en-till

28 december 2012 16:22

Beträffande överklagandet:

Det finns en mekanism för detta, som domstolen själv kan klargöra för dig per telefon. Antingen lämnar du in ett överklagande och begär att inom en viss angiven tid få inkomma med kompletterande handlingar, eller så måste du kanske göra samma sak med hänvisning till att du begärt och fått anstånd med att inkomma med kompletterande handlingar. De omständigheter som du anger här på bloggen utgör legitim grund för begäran om anstånd. Det skulle förvåna mig mycket om du inte skulle beviljas anstånd med denna motivering.

 
Ingen bild

Hulda

28 december 2012 16:51

Calle...
Bert Karlsson kanske provocerar för att hjälpa SD. Man vet aldrig när det gäller Bert...

OT..
Hörde nu på delar av Studio ETT och reprisen av reportaget från Borlänge om Somaliska invandrare. Chansen för de flesta att få jobb verkar var lika med noll..
Med en grupp kvinnor, uttalade sig en Svensk kvinna, var målet att de skulle kunna några enkla fraser på svenska.
Man tar sig för pannan...

 
Ingen bild

Skånepåg

28 december 2012 16:53

O.T

Centern i Skåne rasar mot nytt idéprogram.

"Centerpartiet i Skåne är inte roade av det nya, radikala förslaget till nytt partiprogram som partiledningen lanserat inför stämman i mars. Fri invandring, slopad skolplikt och månggifte är delar av innehållet. Centern i Skåne ska nu ta fram ett motförslag inför partistämman i mars, rapporterar Sydsvenskan.
Ska Centern ha ett fortsatt inflytande i svensk politik måste förslaget ändras. Detta går inte hem. Det kan skada oss i nästa val, säger Per-Ingvar Johnsson, C, riksdagsman från Åhus till tidningen."

Denna stämma kommer antagligen att bli en synnerligen sorglustig tillställning. Tror dock inte att centerpartisterna i Skåne kan påverka den styrande Stureplanscenterfalangen, så varför inte redan nu byta namn till t.ex CI (Centerpartiet Islam), så väljarna i god tid får reda på vad det är för ett gäng veritabla korkskallar med IQ i skostorleksnivå som styr partiet.

http://www.ystadsallehanda.se/inrikes/article1780932/C-i-Skane-rasar-mot-nytt-idéprogram.html

 
Svensson

Svensson

28 december 2012 17:36

Sverige har blivit mer korrupt, och det kommer nog öka,nu när sanningen kommer fram att invandringen är misslyckad.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

28 december 2012 17:48

Skånepåg...
Jag är uppväxt i Centerland och var med när partiet fick statsministerposten efter valet 1976.
Därför förstår jag den vrede som nu kommer från olika håll över detta förslag till nytt partiprogram.
Tuggas det Kat när Stureplanscentern har sina möten? Går de på andra droger? Har Islamister infiltrerat Centern?
Kommer Staffan Danielsson att hamna i SD,s riksdagsgrupp efter valet 2004?
Kommer Centern att bli Centerpartiet Islamisterna? Ännu mera troligt, Skånepåg.
Frågorna är många, men svaren få.

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 december 2012 18:26

Det är inget nytt det som nu kommer fram om talibanpartiet Centern.

Läs vad som var aktuellt redan 2009

Var det bara en korkad felsägning eller försöker Centern värva väljare och kandidater i de mest extrema islamistgrupperna som de andra partierna? Vet centern vad islamister vill?

Centern har blivit ett av de farligaste partierna för Sverige, de borde inte finnas kvar i riksdagen efter nästa val.

Vad tycker traditionella svenska centerpartister? Är ni trötta på er naiva och korrupta partiledning? De begriper sig inte på den invandrade världsrevolutionära politiska rörelsen islam och hur islamisterna arbetar och vad deras mål är? Byt parti om ni är trötta på naiva och farliga politiker, det finns bättre alternativ.


Läs mera
http://miljonprogrampartiet.blogspot.se/2009/11/centern-ett-taliban-parti.html

 
Ingen bild

Lotta

28 december 2012 18:36

CUF:s ordförande Hanna Wagenius tyckte ju i en intervju att om man inte gillade Centerns politik finns det ju andra partier man kan rösta på. Verkar som om fler och fler hörsammat Wagenius uppmaning.

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 december 2012 18:39

Ojooj ni Centerpartister. Tänk att Rainfelt kan ingå allians med er med dessa rötter. Tänk om han visste, då skulle han gå och skämmas i garderoben ända fram till efter valet 2014

"Samma år som Hitler tog makten i Tyskland antog Bondeförbundet ett nytt partiprogram.. Häri slogs det fast att ”som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för våran nationella utveckling”.

Under en riksdagsdebatt i februari 1939 förklarade bondeförbundaren Otto Wallén att ”jag erkänner gärna, utan att blygas, att jag är antisemit” och att ”den asiatiska folkstammen passar icke i sällskap med vår hyggliga svenska folkstam”.

http://www.kommunisterna.org/politik/kommentar/2010/28/federleys-historiska-rotter

 
Ingen bild

Skånepåg

28 december 2012 19:20

@ Lotta hur tror du att det gå för denna sanningssägande moderat? Björn Schaerström (M) om Sverigedemokraterna. Arkivet eller sortera game?

"Det är fullt möjligt att vara motståndare till massinvandring utan att vara vare sig främlingsfientlig eller rasist. Många liksom jag själv knyter inte längre näven i byxfickan. Trots fientliga påhopp säger vi ifrån. Många är också besvikna på media som inte släpper fram dem som på rationell grund motsätter sig nuvarande invandring. Med oro ser jag de sociala problemen och kostnaderna växa. Jag förväntar mig nu att regeringen har mod och vett att stoppa massinvandringen. Jag ägnar mig inte åt självbedrägeri och fördömer dem som försöker lura på mig vilseledande förklaringar och verklighetsförfalskning. Äkta flyktingstöd JA. Massinvandring NEJ!"

http://www.newsmill.se/node/48144

 
Ingen bild

Medborgaren

28 december 2012 19:47

Ännu ett skrämmande åldringsrån i Göteborg!
Inte helt oväntat döljer Ex-pressen rånarnas signalement, i polisrapporten står tydligt att gärningsmännen hade mörkt skägg det tyckte tydligen slaskmurvlarna var oväsentligt!
Hårt straff efterlyses för dessa skäggbarn som är stora nog att slå ner en gammal dam med rullator.
Vi lider även med denna gamla dam och kan bara konstatera att det är detta samhälle som 7-klövern vill ha...............

 
Ingen bild

Stundtahl

28 december 2012 20:33

-Flygvapnets överlämnade område(F12)borde vara riklig plats för Gota Medias nyetablering...en historisk plats för både försvar och flykt.

 
Ingen bild

Trötter

28 december 2012 20:36

Om man ska fortsätta på spåret om reportage från Studio Ett idag så blir man mörkrädd när man hör reportaget "Det delade Sverige". Dagens politiker tillsammans med media har skapat en katastrof för Sverige. Hur kunde det gå så fel?

 
Ingen bild

Skånepåg

28 december 2012 21:13

@ Trötter

Dags att börja lobba för en tribunal för att ställa de till svars, som har skapat denna katastrofala situation i Sverige och som förvärras för varje dag som går!

 
Ingen bild

Hulda

28 december 2012 21:39

Skånepåg...
Kriskommision, haveriutredning och en total kostnadsanalys som komplement till din tribunal.
Då vaknar Sverige..!
Men för att få till detta måste Thoralf vara minister.

 
Ingen bild

Det nya Sverige!

28 december 2012 22:16

Bostadsbolaget Vätterhem hotar nu med vräkningar om inte våldet och skadegörelsen i invandrartäta bostadsområdet Öxnehaga i Jönköping upphör. “Vi har tröttnat”, säger bolagets VD Kent Sandén och menar att man måste göra en tydlig markering.

Många i området har under hösten och vintern vid ett stort antal tillfällen utsatts för skadegörelse, krossade fönster, knivskärningar och äggattacker. Vi har tidigare rapporterat om hur ungdomsgården i Öxnehaga totalvandaliserats av ungdomar för att de sedan ska kunna skylla sin asocialitet och kriminalitet på att de “inte har nån lokal” och hur biblioteket fått stänga på grund av att ungdomsgäng med jämna mellanrum löper amok i lokalerna genom att springa runt och skrika, riva ut böcker ur hyllorna och vandalisera möbler.
http://avpixlat.info/2012/12/28/bostadsbolag-aviserar-vrakningar-for-att-stoppa-kaoset-i-oxnehaga/#disqus_thread

 
Ingen bild

Vakttornet

28 december 2012 22:34

Så evangeliserar muslimer!


Med svärdet i den starkare handen och koranen i den andra lyckades muslimer lägga under sig gigantiska områden både i Asien, Afrika och nådde även Europa under islams första expansionsvåg på 600-700t.
"Underkasta er eller bli halshuggen" var de val som de erövrade folken ställdes inför av sina nya härskare.
Idag är svärdet inte längre ett lämpligt vapen för det ändamålet, andra sorters vapen lämpar sig bättre. Konceptet är fortfarande detsamma, våld och hot om våld som metod för att sprida läran är en tusenårig muslimsk tradition.
En indisk student i den tyska staden Bonn fick nyligen erfara hur muslimsk mission kan gå till.
Studenten blev attackerad sen kvällstid på en gata i staden av muslimer som krävde av honom att konvertera till islam. Då han vägrade blev han slagen och knivhuggen i tungan.
Ärendet utreds av polisens särskilda avdelning för politiskt motiverade brott.

http://www.foxnews.com/world/2012/12/27/islamic-extremists-suspected-in-attack-on-indian-student-in-germany/

 
Ingen bild

En SD trevare,kontakta och värva.

28 december 2012 22:52

SD växer för att folket är trötta på dagens invandring.
Moderat lokalpolitiker:
I SD-leden finns också vanliga hyggliga, till och med rationella, förnuftiga svenskar. Och ett budskap som gillas av många. En obehaglig sanning dess högröstade kritiker vägrar se.

I SVTs morgonsoffa 19 /10 menar Anders Björk, Peter Wolodarski och Rebecka Bohlin att SD vinner mark därför att de behandlas som slagpåsar och därmed får status som offer. I samma soffa 23/11 summerar Stig Malm, Christina Axén Olin och Göran Hägg att stödet beror på att ingen på allvar ”tar debatten” och att vi inte tillräckligt trummat in budskapet om den ”positiva invandringen”. Gott så, luften är fri även för de lövtunnaste analyser.

Liksom regeringen är de nämligen i otakt med opinionen. En mer verklighetsnära bakgrundsbild kan se ut så här; SD vinner mark därför att allt fler väljare tycker att invandringen är för stor och måste begränsas. Arbetslöshet i Sverige är ett megaproblem sedan länge. Särskilt bland invandrare. Och alldeles särskilt bland invandrarungdomar. Prognoserna för Sverige är dystra. Det finns inte jobb för alla. Att spä på gör inte saken bättre. Invandrare stjäl inga jobb säger kritikerna. Rätt! Men ökad invandring resulterar i fler som blir utan!

Väljarna gillar inte heller att vi drar på oss kostnader vi inte behöver. Ständigt ökade kostnader för allt fler invandrarkategorier och arbetslösa går inte ihop. Väljarna köper inte förklaring att detta saknar betydelse och gillar inte att allt fler skall åka snålskjuts på deras bekostnad. Väljarna vill ha vad de betalt för, vad de själva byggt upp. Väljarna vet också att integrationspolitiken är ett misslyckande och vill inte att det skall bli värre. Väljarna vill heller inte att religiösa och otidsenliga kulturmönster skall få inflytande över utvecklingen i Sverige som vrider klockan bakåt och fördömer naiva politiker som hukar. Väljarna ogillar också att man kan bluffa sig in i Sverige och köper inte ohållbara förklaringar vare sig från ”flyktingar” eller myndigheter. Väljarna vet vad de tycker! Många ställer inte längre upp. De har fått nog!

Jag känner flera som nu säger sig rösta på SD. De är trötta på att se deras resurser bekosta andras livslånga uppehälle, upprörda över daltandet med minoriteter och för naggandet på vår sekulariserade demokrati, bedrövade på den kraschade ”integrationen” och djupt oroliga för hur det skall sluta. De är inte fientliga mot andra folk. De är rationella. De säger inte att invandring är fel. Men det är avgörande skillnad på 50/60-talens arbetskraftsinvandring och den ekonomiska invandring som växt sig allt kraftigare i decennier.

Vem kan se något förnuftigt i 40-50,000 nya invandrare 2013 när arbetslösheten bland invandrare är skyhög och allt fler signaler visar att allt färre får plats. Att rikta ilskan mot SD är lika lönlöst som att försöka påverka vädret. När 10 % av befolkningen ger sitt stöd bör man i stället fråga varför! Kanske kan man demonisera ett parti. Men man kan inte demonisera ett folk. Väljarna ogillar oärliga politiker som försöker föra dem bakom ljuset och predika att invandringen inte får ifrågasättas. De gillar inte att beskyllas som främlingsfientliga eller rasister. Invandring är en svensk inrikespolitisk sakfråga och utgör ingen värdering av människor.

Det är fullt möjligt att vara motståndare till massinvandring utan att vara vare sig främlingsfientlig eller rasist. Många liksom jag själv knyter inte längre näven i byxfickan. Trots fientliga påhopp säger vi ifrån. Många är också besvikna på media som inte släpper fram dem som på rationell grund motsätter sig nuvarande invandring. Med oro ser jag de sociala problemen och kostnaderna växa. Jag förväntar mig nu att regeringen har mod och vett att stoppa massinvandringen. Jag ägnar mig inte åt självbedrägeri och fördömer dem som försöker lura på mig vilseledande förklaringar och verklighetsförfalskning. Äkta flyktingstöd JA. Massinvandring NEJ!

Björn Schaerström
http://www.newsmill.se/node/48144

 
Ingen bild

En spricka i mitten.

28 december 2012 22:58

Förslaget om fri invandring sågades av M-ministrarna Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström.
Nu slår Centerpartiet tillbaka – och allianspartierna bråkar nu öppet.
– Vad de gjorde var fult, det står nästan exakt samma sak i deras idéprogram, säger Per Ankersjö (C).

http://www.aftonlognen.se/nyheter/article15994699.ab

 
Ingen bild

Lotta

28 december 2012 23:49

@Skånepåg
Ja det var ord och inga visor. Antingen tvingas han in i pk-fållan med partipiskan vinande runt öronen eller kan han välja att avgå för att gå med i det enda vettiga partiet som finns idag, Sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

Björn Schaerström en ulv i fårakläder?

28 december 2012 23:54

Enligt senaste KF-protokollet från Vallentuna var Moderaten Björn Schaerström med om att rösta ner en motion från SD om att säga upp avtalet med Migrationsverket.

http://dok.vallentuna.se/files/demokrati/sammantradeshandlingar/2012/kommunfullm%E4ktige/2012-12-17/20%20motion%20%28sd%29%20avtal%20med%20migrationsverket.pdf

 
Ingen bild

SDU levererar igen.

29 december 2012 00:13

Duktiga SD företrädare.

http://sdu.nu/wp-content/uploads/2012/12/%C3%85rskr%C3%B6nika-SDU.pdf

 
Ingen bild

Thorkatla

29 december 2012 01:23

Du Thoralf ear en klippa

 
Ingen bild

Du är vad du heter

29 december 2012 02:06

OG Soran Ismail kurd i stan från Kurdistan

 
Ingen bild

Lars-Inge

29 december 2012 10:47

@ Du är vad du heter

"OG Soran Ismail kurd i stan från Kurdistan".

Ja han är långt hemmaifrån!

 
Ingen bild

Lotta

29 december 2012 11:11

OT/Läser i dagens Östran att Gota Media nu lagt in om bygglov.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards