thoralf

Direktlänk till inlägg 11 december 2012

REINFELDT CITERAS PÅ FLERA LEDARSIDOR

Av Thoralf Alfsson - 11 december 2012 21:21

Min motion angående att ”ensamkommande barn” skall kunna dela rum med någon annan under tiden deras asylärende prövas av Migrationsverket kom upp idag i riksdagen. Som förväntat var det endast Sverigedemokraterna som röstade för motionen. Läs motion Sf338


Idag har jag och många andra uppmärksammat något på flera ledarsidor. Jag har sett att flera tidningar citerat statsminister Fredrik Reinfeldt. Och det är inte i positiva ordalag. Många ledarsidor har idag skrivit om Brottförebyggande rådets rapport om hot mot förtroendevalda politiker. I Rapporten utpekas Sverigedemokrater som den främsta riskgruppen och att ca 50 procent av Sverigedemokraternas förtroendevalda upplevt hot eller något som det uppfattat som hot under förra året. Något som faktiskt uppmärksammas på ledarsidorna. Att man dessutom citerar statsminister Fredrik Reinfeldts bedrövliga uttalande på ledarsidorna kan bara betecknas som ett trendbrott.


”Trakasserierna betraktas ibland överslätande, i synnerhet när de drabbar politiker som uppfattas som kontroversiella. Exempelvis sade statsminister Fredrik Reinfeldt till TT angående valrörelsens olika attentat mot SD att ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.” Det är en typ av uttalande om våld mot oppositionen som man normalt bara påträffar i auktoritära stater, och som en demokratisk statsminister ska hålla sig för god för även i en brinnande valrörelse.”

SvD


Men även Barometern har samma citat i en ledarartikel. Kors i taket.


Sture Åström planerar att anmäla Agenda för deras enkelspårighet när det  gäller klimathysterin och att inga "klimatskeptiker" får komma till tals i programmet. I princip kunde han anmäla hela SVT men det går väl inte antar jag. Läs hans anmälan. Du har även en möjlighet att ansluta dig till anmälan.


Apropå dagens Hubinette. Soran Ismail är han rolig eller bara inkvoterad?


Som jag skrev för några dagar sedan har vi ett julkort på gång i Kalmar län. Det har tagit lite längre tid på tryckeriet än vad det var tänkt men vi kommer skicka ut ett antal till varje medlem i Kalmar län. Men eftersom många andra hjälpt till med pengar till vår Gota Media kampanj under våren och sedan vår insamling till Maria Cimini och hennes kamp mot Transportarbetarförbundet så är ni välkomna med ett mail till thoralf.alfsson@telia.com så skickar vi ut julkort så länge dom räcker.

Glöm inte skriva ner namn och adress i mejlet, så skickar vi så fort de kommer från tryckeriet.


Så här så årets julkort ut.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Essendon

11 december 2012 21:34

Media vågar sig på att beskriva verkligheten men det
sker under galgen.
Uppvaknandet kom för sent, media kommer att hängas likt förbannat!

 
Ingen bild

Skånepåg

11 december 2012 21:53

O.T

Den frispråkige prästen Dag Sandahl på Öland utpekas nu som rasist. http://www.barometern.se/nyheter/oland/dag-sandahl-utpekas-som-rasist(3563274).gm

Det värsta kraftuttryck som min gode vän inom den frireligiösa rörelsen kan tänka sig är "vad är det nu för tokerier de håller på med". Båttom är nu nådd då det gäller "de goda", att peka ut så många som möjligt som rasister. Vad i h-e håller man på med, var har allt förstånd och förnuft tagit vägen. Får så effektiva på hjärntvätt är ändå inte kvällsblaskorna?

Rassssist, moderordet för dagen inom PK utan att man egentligen tycks veta vad det betyder!

 
Ingen bild

Inte-en-till

11 december 2012 22:04

MYCKET bra att även Barometern kritiserar Reinfeldt, även om det är i mildare ordalag och Barometern är en B- eller C-tidning jämfört med SvD. (Därmed inte sagt att SvD är en bra tidning.)

 
Ingen bild

Lotta

11 december 2012 22:08

När man tog upp alla hot mot bland annat politiker nämndes förvisso Sverigedemokraterna men någon intervju med någon drabbad från partiet blev det inte. Ända gången någon SD-politiker får komma till tals är när pk-media lyckats hitta någon flera år gammal tramshändelse som slås upp med krigsrubriker. Det säger allt om pk-media.

 
Ingen bild

Hulda

11 december 2012 22:36

Det vänder sakta men säkert nu.
I och med att SD ökar väljarstödet inser fler och fler att SD inte är en dagslända i Svensk politik.
Alla jämförelser med Ny Demokrati faller platt till marken.

Alla kraftfulla reaktioner mot de krafter som vill förstöra Luciafirande och skolavslutningar påverkar säkert alla tidningsredaktioner. (Även om de aldrig kommer att erkänna det.)

Så nu inser till slut även journalister och tidningsägare att ska man få prenumeranter, lösnummerköpare och annonsörer, duger det inte att hela tiden skriva mot den verklighet som läsarna ser i sin vardag.
Så det kommer säkert en dag när även Expressen och Aftonbladet tänker om.
Det sker inte i år och inte heller nästa år.
Men några SD-valsedlar i rännstenen kommer vi aldrig mera att se.
Kraften och styrkan i SD,s väljarkår är för stor.

 
Ingen bild

Rune

11 december 2012 22:50

Märkligt att det kommer nu, flera månader efter hans uttalande?
Är det någon som har gett klartecken?

 
Ingen bild

Skånepåg

11 december 2012 23:05

@ Rune

"Är det någon som har gett klartecken?"

Börjar undra om vi får se något liknand hända med Fredrik Reifeldt, som när man gjorde "uppror" mot Margaret Thatcher i Storbritannien? Har han tillräckligt grepp om partiapparaten för att detta inte skall ske?

 
Ingen bild

Jonas Nordh

11 december 2012 23:22

De som driver upp... Delade han ju själv upp i vi-dom.

Kul att ni har en bild på dig Toralf på julkorten.

;)

God jul, till er alla som kommenterar också!

 
Ingen bild

Skånepåg

11 december 2012 23:35

@ Jonas Nordh

Kul att ni har en bild på dig Toralf på julkorten.

Nej där har du fel, antingen är det Gubben eller Gumman alternativt båda!

 
Ingen bild

Morningstar

12 december 2012 00:43

Igårkväll blev jag varse att en ny person dykt upp på Facebook. han kallar sig själv Norma Listen och från hans torftiga profil kan man utläsa att denna pseudonym är folkpartist och är knuten till regeringen. Vad han gjort är att ställa ultimatum till andra facebook-användare som är nationalister. Dom får 24 timmar på sig att ta bort sina sidor eller så väntar åtal. Tonen han använder är hotfull och om detta inte är ren politisk förföljelse, så vet jag inte vad som är det. Är inte detta en ren skandal att någon inom regeringen missbrukar sin makt under pseudonym och hotar folk med avvikande åsikter? Nu är det visserligen för tidigt att uttala sig om det är ett troll eller inte. Men man kan ju förstå annars att personen använder pseudonym eftersom det hade varit ren skandal annars att bete sig så svinaktigt. Vem kan det vara? Wetbästerberg eller Ursula Federley? Norma är ju ett kvinnligt namn men personen betecknar sig själv som man. Vilket drev hade det inte blivit om en anonym sverigedomokrat gjort nåt liknande?

 
Ingen bild

SD påverkar

12 december 2012 00:44

Despoten är gungning både inom och utom partiet,det skulle inte förvåna mig ett dugg om han tvingas kasta in handduken nästa år.
Det finns garanterat lik i hans garderob som bara väntar på att komma ut.

 
Ingen bild

Med initiativet i kriminalpolitiken

12 december 2012 00:56

Att Sverigedemokraterna är det parti som kommer med nya idéer och driver på inom kriminalpolitiken har framgått tydligt under partiets tid i riksdagen. När exempelvis riksdagen debatterade hur man bäst bekämpar organiserad brottslighet, presenterade Sverigedemokraterna flera konkreta och kraftfulla lagförslag, vilka skulle innebära ett hårt slag mot den organiserade brottsligheten om de genomfördes. Övriga partier valde beklagligt nog att gå emot dessa förslag, samtidigt som man förslog att den organiserade brottsligheten bland annat skulle motverkas med ”gratis komvux”.

Här lägger alltså Sverigedemokraterna ett förslag, tre år i rad, som kategoriskt avvisas av Alliansen, bara för att sedan anammas av justitieministern själv. Jag kan garantera att samma personer som tidigare denna mandatperiod stått i riksdagens talarstol och argumenterat mot Sverigedemokraterna och mot slopandet av två tredjedelsfrigivningen, kommer att gå upp i samma talarstol och tala för slopandet nästa gång frågan kommer upp.

Det om något torde visa att Sverigedemokraterna påverkar och att övriga partier sneglar avundsjukt på våra förslag på området, men också att Regeringen nu inser att Sverigedemokraterna har initiativet inom kriminalpolitiken och att man nu kommer att försöka triangulera sin position inom detta område.
http://richardjomshof.wordpress.com/2012/12/11/med-initiativet-i-kriminalpolitiken/#more-322

 
Ingen bild

Sossarnas rätta ansikte,Hyllar Hitler!

12 december 2012 03:01

SSU:are dansar med boken “Mein Kampf”
Jens Ohlsson som dansar med ”Mein Kampf” i handen har varit ordförande för SSU i Skåne[1] och informationsombudsman på SSU:s förbundsexpedition.[2] Han har också sålt tjänster till både SSU och Socialdemokraterna i Helsingborg och Landskrona via sitt företag ”Jens Ohlsson fotografering och formgivning”.[3]

Daniel Heden som stolt visar upp bilden av den dansande Jens Ohlsson i sin facebook har ett förflutet i SSU:s förbundsstyrelse[4] och sitter idag i Region Skånes regionstyrelse och regionfullmäktige. Han är också ordförande för personal- och arbetsgivarutskottet och folkhälsoberedningen i Region Skåne.[5]

Trots att Sverige inte drabbades av Andra världskriget så kan jag inte riktigt förstå hur man tycker det är roligt att någon dansar med en rasistisk bok som är symbolen för så mycket död och elände. Om man lägger det i en kontext med Adrian Kabas och Ilmar Reepalus antisemitiska uttalanden så blir jag ännu mer oroad. Att det dessutom händer mitt i ett krig mot världens enda judiska stat ger bilden ännu mer betydelse.
Finns det en acceptans av antisemitism hos Socialdemokraterna och SSU i Skåne? En bild ger mer än ett tusen svar.
http://www.ardavan.se/blogg/?p=1026
http://www.ardavan.se/blogg/wp-content/uploads/2012/12/bild.png

 
Ingen bild

Funtaren

12 december 2012 05:25

Hur går det för Maria C? Några nyheter?

 
Ingen bild

Hulda

12 december 2012 05:44

Morningstar...
Norma är också Sveriges största ammunitionstillverkare. Väcker onda aningar när en knäppgök väljer det namnet som "nick".

Tittar på "Musikhjälpen" på SVT nu. Det är väldigt dåligt med son-namn bland både programledare och gäster....

Instämmer med Funtaren. Hur går det för Maria C?

"Sossarnas rätta ansikte", väcker stort obehag. "Mein Kampf" tar jag inte ens i med en tång...

 
Ingen bild

Fredde

12 december 2012 06:40

#Lotta

Det stavas enda och inte ända:) men om Du menar den "skit"politik som drivs i Sverige så har Du rätt:)

 
Svensson

Svensson

12 december 2012 06:58

Nu väntar vi bara på att massmedia går ut med statsministern sexskandal, lagom till julfirandet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

12 december 2012 07:11

Ett helt huvudlöst uttalande av en statsminister. Jag är glad att jag inte tillhör dom som röstat fram honom.

 
Ingen bild

Lotta

12 december 2012 07:22

@Fredde

Jag vet att det stavas enda. Även solen har sina fläckar;-)

 
Ingen bild

SDare

12 december 2012 07:31

:)
http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article1768440/Jimmie-Akessons-siffror-stammer.html

 
Ingen bild

Snart i en stad nära dig

12 december 2012 08:01

http://www.friatider.se/nu-klart-britter-minoritet-i-london

 
Ingen bild

Hacke

12 december 2012 08:17

Reinfeldts alltför långa smekmånadstid i fulmedias skyddade verkstad kanske äntligen är på väg att ta slut.
Något har uppenbarligen hänt när två(!) tidningar tar mod till sig att skriva om denna gamla praktskandal som skulle fått vilken media som helst förutom den svenska att kräva klarläggande om inte rentav avgång.

Soran Ismail har definitivt ingen humor eller andra talanger heller vad jag förstår. Däremot har han den viktigaste ingrediensen för ett evigt liv som soffnötare och allmänt gosedjur hos pk-etablissemanget - ett gediget sd-hat, som håller på att utvecklas till ett svenskhat i stort.
Ingen ska inbilla mig att han "röstades fram" av lyssnarna som Vinterpratare i statsradion. Något mer planterat och väntat namn i dessa dagar är svårt att tänka sig.

 
Ingen bild

Fredde

12 december 2012 09:06

#Lotta

Kunde inte låta bli! Sorry:). Bjuder dig gärna på en kopp kaffe eller två :)

 
Ingen bild

Svempa

12 december 2012 09:09

Dum på riktigt!!

http://na.se/asikt/debatt/1.1911314-vem-avgor-vad-som-ar-svensk-kultur-

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 december 2012 09:36

Skånepåg : Är det inte Ulf Karlsson på Östran tror du ?

 
Ingen bild

Hulda

12 december 2012 10:24

Visst är det bedrövligt att de ensamkommande unga männen(sk. barn) inte ska kunna bo tillsammans med någon annan. Själv bodde jag i ett stort rum med runt 11 andra unga män under ett års tid.
Toaletter fanns längst bort i korridoren och dusch i mitten av den.

Så också några år senare, dels i ett tält i två veckor åtföljt av en vecka i ett rum också med ett stort antal män.
Ingen av oss klagade eller gnällde.
Tänk om lendets alla värnpliktida skulle ha haft enkelrum.....

Vi var stolta unga män som ville göra en insats för Sverige.

Ville vi ringa hem, fanns en telefonautomat att tillgå och ingen möjlighet att ringa gratis.
Detta var precis före datorn och mobilens tid.......

 
Ingen bild

gjkghj

12 december 2012 10:32

Beträffande Reinfeldt: det finns nog ett betydande missnöje med både det ena och det andra...

 
Ingen bild

Lotta

12 december 2012 17:22

@Fredde

Ingen fara, det tål jag:-). Kaffe låter trevligt det får vi ta någon gång.

 
Ingen bild

Calle

12 december 2012 18:32

Soran Lismail uppfyller alla krav för en svensk komiker anno 2012.
- SD -hatare
- Invandrare
- Islamistskägg
- Humorbefriad

 
Lassekolja

Lassekolja

12 december 2012 18:45

Thoralf, lägg till Ditt Reinfeldt-citat att han "inte vill ta i Sverigedemokraterna med tång". Det är just summan av dessa båda citat, som diskvalificerar Reinfeldt som STATSMAN, något han så gärna eftersträvar men aldrig kommer att nå upp till. Hans enda möjlighet till det är en uppriktig avbön och det lär vi aldrig få uppleva av en sådan girigbuk som "barbaren"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Fredde

12 december 2012 19:46

#Lotta

Vore trevligt! Roligt med dina inlägg!
Maila om Du vill: hejsan70@hotmail.se
Kul att utbyta tankar om detta!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se