thoralf

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2012

ÅRETS TOKIGASTE MOTION I RIKSDAGEN?

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2012 23:48

 

Karl XII statyn                                            Foto Thoralf Alfsson


När jag läser om min bänkgrannes motion (Annika Lillemets (MP) sitter bakom mig i kammaren) som vill att flera statyer som prytt Stockholms centrum sedan 1796 och 1868 bör flyttas till en mer undanskymd plats blir jag minst sagt förundrad. Hur kan man överhuvudtaget komma på en sån idé?


Vad lider man av för problem när man skriver en sådan motion?


Jag är fullt övertygad om att Annika Lillemets inte hade något att invända emot den enorma skupltur av Lenin som fanns på bokmässan under förra veckan.


Avpixlat skriver väldigt träffande om årets dummaste motion.


”Motionen visar att Miljöpartiet utvidgat sitt miljöbegrepp ytterligare. Från början handlade partiets politik om sådant som vi normalt förknippar med miljö – rent vatten, ren luft, mindre föroreningar, mer förnybar energi osv. På senare år har det mer och mer kommit att handla om att genom fri invandring göra om Sverige till en mångkulturell miljö, Nu tar man ytterligare ett steg och ger sig på kulturarvet och dömer ut det som dålig miljö. Vad blir det härnäst?


Kanske borde någon motionera om att miljöpartister i riksdagen är miljöfarligt för Sverige och att de bör flyttas till en undanskymd plats där de inte riskerar att skada och förorena vårt land med sin politik.”


Varje dag som jag är i Stockholm promenerar jag förbi Karl XII statyn och almarna. Så gott som varje dag sitter det ett gäng somalier med sina ölburkar i dess omgivning. De måste i varje fall trivas med Karl XII sällskap. Ett mångkulturellt möte som Annika Lillemets borde uppskatta!


Har Annika Lillemets inte förstått att både Gustaf II Adolf och Karl XII är en del av vår historia! Det krigades på 1300-talet, det krigades på 1400-talet, det krigades på 1500-talet, det krigades på 1600-talet och det krigades på 1700-talet, frågan är om allt som kan förknippas med alla dessa kungar och krigsherrar skall flyttas till en undanskymd plats enligt Miljöpartiet? Skall vi plocka bort konstverk från Nationalmuseum? Skall vi börja rensa på Nordiska museet? Eller vill Miljöpartiet elt enkelt stänga Nordiska museet?


Jag hoppas att denna motion uppmärksammas i media och att Herman Lindqvist får en möjlighet att kommentera denna motion. Det skulle vara intressant att höra hans sågning av Annika Lillemets!


När vi pratar om historia kan jag berätta att jag nyligen letade upp en plats några mil ifrån Kalmar som är historisk. Nämligen den plats där Dackeupproret sägs ha startat på allvar mot Gustaf Vasa, Dackehall. Platsen var inte lätt att hitta men med hjälp av www.fornsok.se och lite tur hittade jag platsen. Länsstyrelsen borde skylta upp dessa platser bättre så att de går att hitta för vanligt folk. Men Annika Lillemets gillar säkert att den är så undanskymd!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tobbe S

9 oktober 2012 00:32

Börjar likna Sovjetisk policy. Där döpte man om städer, bytte ut statyer, reviderade historieböckerna och retuscherade alla offentliga bilder beroende på vilken politisk konjunktur som gällde för tillfället. Har alltid anat att alla de gamla MarxistLeninisterna sadlade om till MP när öststatsschabraket rämnade. Ett sådant här förslag bekräftar mina aningar. Och sedan då... när konjunkturerna ändrar riktning igen? Vad skall vi ersätta miljömuppmarxisternas ersättningar med då. Misstänker att de vill ersätta Karl XII och Gustav II Adolf med Per Gahrton och Eva Goes. Usch och tvi... nu fick jag blodtryckschock och får skynda mig efter pillren.

 
Ingen bild

OT

9 oktober 2012 00:46

OT:LO delägare i fas 3-företagLO-facken i södra Kalmar län är delägare i ett företag som använder fas 3-arbetskraft. Detta trots att LO centralt riktat skarp kritik mot fas 3-projektet.

Det aktuella företaget heter Del-ta produktion AB och sysslar med sortering och paketering av bland annat VVS-tillbehör. Företaget grundades 1997 och samarbetar med Arbetsförmedlingen för att ordna sysselsättning åt funktionshindrade samt långtidsarbetslösa.

– Det finns ett behov av att prova individers arbetsförmåga och hålla folk på ytan. Det är oerhört viktigt att de har ett jobb att gå till och detta är ett riktigt jobb inom produktionen, säger företagets vd Marie Fransson.

LO i södra Kalmar läns ordförande, Hans-Göran Axelsson, blir överraskad när Östran ringer då han inte kände till att LO är delägare i ett företag som använder fas 3-arbetskraft. Detta trots att det sitter en LO-representant i företagets styrelse.

– Vi har inte varit uppdaterade om att det finns människor ur fas 3-projektet vid Del-ta. Vi ska ha ett styrelsemöte den 22 oktober då vi ska diskutera de nackdelar och fördelar detta innebär, säger han och fortsätter.

– Jag vill betona att Del-ta inte är något vinstdrivande företag som tjänar pengar på fas 3. Pengarna som går in i företagets kassa gör det möjligt att ge ytterligare fler människor ett arbete.
http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/LO-delaegare-i-fas-3-foeretag

 
Ingen bild

Ugglan

9 oktober 2012 06:10

Hela MP-s riksdagsgrupp bör utredas för bipolär sjukdom. Den här bisarra motionen är inte den enda tokigheten som har levererats från detta ytterst märkliga parti.

 
Ingen bild

s-e karlsson

9 oktober 2012 06:51

Utanför ämnet . Igår kväll var det info i Påskallavik om mottagandet av flyktingar där ,Migrationsverket kör med väldigt fula knep , infon kommer efter att beslut är tagna ,det var lika dant i Kristdala där blev ortsborna överkörda också ! År 2005 hade man också ett snuskigt fult argument då hette det att de kommuner som inte skrev på avtal om mottagande av flyktingar skulle " hängas" ut i pressen ! Fula knep Mig-verket kör med .

 
Ingen bild

Stefan A.

9 oktober 2012 07:05

En motion helt i journalistpartiets anda, det är sådana som bland andra SVT lyfte upp till 8 % i valet, undrar om MP- ledningen får möjlighet att kommentera detta på prime time i tv,något säger mej att de inte kommer att "förunnas" denna "förmån" då det inte går att koppla till säldöd och algblommning eller kärnkraft......

 
Ingen bild

AWSvensson

9 oktober 2012 08:43

Ingenting,absolut ingenting förundrar en längre med ett enda undantag,varför har inte SD egen majoritet. Man kan fråga sig om det handlar om inkvoterade ,i så fall borde det vara under kategorin idioter.

 
Ingen bild

PMS

9 oktober 2012 08:59

SD 9,3 procent i senaste väljarbarometer från yougov.
http://www.metro.se/nyheter/sverigedemokraterna-gar-starkt-framat/EVHlji!x8n64SK9j2/

 
Ingen bild

biran

9 oktober 2012 09:15

Tips inför kommande val. Gör en lista på alla tokiga förslag från 7-klövern och dela ut den till väljarna. Mp:s senaste förslag lär komma högt upp på denna lista liksom butler i T-banan, gemensamma toaletter, nej parabolantenner mm.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 oktober 2012 09:27

Mentalt störd sekt

 
Ingen bild

Irene

9 oktober 2012 10:34

Vi svenskar ska vara historielösa. Det pågår en ständig smygindoktrisering där allt före 1900-talet suddas ut.Se bara på våra nya sedlar som heter "kulturresan" där Garbo är den äldsta, före henne hade vi tydligen ingen "kultur".Historieämnet i våra skolor naggas ständigt i kanten för att ge plats åt samhällskunskapen och diskussioner om "värdegrunden".Skönt läsa om Dackehall ty ännu i Sverige "lever de galma gudarna".

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

9 oktober 2012 10:36

Med fasa läser jag moderaternas tidigare uttalanden
http://mopsen.wordpress.com/2012/10/08/moderaternas-korta-minne-har-ni-glomt-vad-ni-skrivit/
http://avpixlat.info/2012/10/08/moderata-asikter-om-invandring-och-kriminalitet-fore-och-efter-sds-riksdagsintrade/

Att moderaterna svikit sina väljare visste jag redan, men vidden av det hela står klart först när man ser det i svart på vitt.
Hur kan man göra en så total helomvändning i sina åsikter om man inte är hotad eller mutad?

Vad är det för krafter som får moderaterna att vilja islamisera eller byta ut det svenska folket?

I dagens korrumperade samhälle och dess och mutbara politiker ligger det nära till hands att misstänka mutor.
Har regeringen sålt det svenska folket för trettio silverpenningar?
Det finns ingen islamsk demokrati på vår jord.

Eller är det något arabland som hotar med kärnvapen?
Japan utsattes för kärnvapen, men är idag ett fritt folk.

Avslöja sanningen sanningen så att vi kan få välja vår egen framtid. Pest eller kolera.

Hotad eller mutad?
vi vill inte gå till slakt som oskäliga djur utan att få veta varför.

Media, som borde upplysa oss om sanningen tiger och förvränger fakta.
Hur förklara de detta? "Vi lyder bara order!"???

 
Ingen bild

Dille

9 oktober 2012 10:54

Socialdemokraterna i Norge har hedrat sina stolta traditioner med att i fråga efter fråga kopiera fremskrittpartiets politik, särskilt invandringspolitiken.
Gå in på fria tider och läs mer.
Säker kommer även 7-klöverns flummiga politik snart att förpassas till historiens skräphög.

 
Ingen bild

AWSvensson

9 oktober 2012 10:56

Med gammeltestamentisk uppfattning så är 7-klövern på väg att offra detta landet i tron att herren för deras uppvisade godhet ska ge dem evigt liv. Herren uppenbarade sig i sista sekund och hindrade Abraham från att offra sin son, men i det här fallet vet i sjutton var han håller hus.

 
Ingen bild

Hulda

9 oktober 2012 11:02

Thoralf.. Sveriges Kungastatyrer passar säkert inte in i Miljöpartiets multikulti-våta drömmar. Då kämpade Sverige för att bli en stormakt och för att bevara det Svenska.

PMS.. Trevliga siffror för SD! MEN, (återigen) ju högre siffror för SD, desto sämre tillstånd i Sverige.

De senaste dagarna har en sportkommentator blivit lynchad i media för ett ord som tydligen inte är lämpligt. Hade han begått ett "helt vanligt" brott,hade rubrikerna varit 10% av vad de är nu.
Det är inte lätt att vara alla till lags......

 
Ingen bild

charlotten

9 oktober 2012 12:00

MPs utfall om statyerna är helt enligt regelboken för marxismleninismen. Man vill förgöra nationalstaten, och då går det inte att ha historiska statyer som vittnar om en gemensam historia! Inget konstigt, med andra ord.

 
Ingen bild

g h

9 oktober 2012 12:46

Avsikten är naturligtvis att komma åt orsakerna till det ökande våldet i samhället. Förstår ni inte det?

 
Ingen bild

Gunnar!

9 oktober 2012 13:09

jag vet inte hur ofta ni besöker dessa statyer,men dom gånger jag har vart vid dom,så är det inte direkt Fredrik Räddfeldts grupp som tar kort på dom!
ni vet Etniska vita Svenskar mitt i Livet.

så skall brajpartiet förbjuda utlänningar komma till Sverige för att ta del av vår kultur

 
Ingen bild

Calle

9 oktober 2012 13:55

OT
Ngn. som hört ngn. reaktion från vår partiledning betr.påhoppet gällande sveridemokraters var eller icke vara som nämndemän i domstolar?

 
Ingen bild

Stefan A.

9 oktober 2012 13:58

Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk som Hegerfors sa en gång,eller Putte Kock som konsekvent kallade en svart spelare för "negern" i sändning, men det var innan "neger" blev rasistiskt,måste ha varit i mitten eller början av 60-talet....i dag hade båda varit utan arbete...skrämmande hur det blivit....

 
Ingen bild

Thoralf A

9 oktober 2012 14:22

Calle

Tror att det kommer något från partiet på riksnivå under veckan.

 
Svensson

Svensson

9 oktober 2012 16:23

Snart begär väl en politiker att vi ska ta ner svenska flaggorna, inget förvånar mig längre.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Inte-en-till

9 oktober 2012 16:24

Thoralf A / Calle:

Man kan väl gissa att partiet gör ett grundligt förarbete inför uttalandet. Hellre det än något halvdant och snabbt.

 
Ingen bild

Lotta

9 oktober 2012 18:06

Ny information från en migga på Merit Wagers blogg. Syrierna som kommer hit undrar om de kommer få några pengar av Sverige för att betala de dyra flyktingsmugglarna, plus lite annat syrierna undrar över. De med känslig hälsa avråddes från att läsa.

http://meritwager.wordpress.com/2012/10/07/en-migga-kommer-sverige-att-ge-oss-pengar-for-smugglingsresan-hit-den-kostade-ju-mycket-pengar/

 
Ingen bild

Lotta

9 oktober 2012 18:34

Hittade just en motion från samma Annika Lillemets som tillsammans med en annan (MuPpa) vill göra söndagar till köpfria dagar:

http://www.expressen.se/nyheter/mp-politikerna-vill-ha-kopfri-sondag/

 
Ingen bild

Hulda

9 oktober 2012 19:47

Lotta... Vi ska vara tacksamma så länge Miljöpartiet vill ha stängda affärer på söndagar.
Snart kommer säkert krav på köp och arbetsfria fredagar. Behöver nog inte förklara varför just fredagar....

 
Ingen bild

SM811

9 oktober 2012 21:22

Jag blir inte ett dugg förvånad att det kommer från MP.
Helt klart det mest extrema partier. Hoppas att det blir som i senaste mätningen att SD går starkt fram och MP minskar. MP har inget att göra i Riksdagen.

 
Ingen bild

Nyhetspojken

9 oktober 2012 21:46

Har svårt att se att det här är något som hela MP står för, får man hoppas. Den här motionen måste ju komma top 10 av idiotiska motioner sedan tidens början. En gång i tiden var Sverige ett krigande land, och rätt bra på det för den delen. Det är vår historia, om än blodiga historia.

 
Ingen bild

s-e karlsson

9 oktober 2012 21:58

Sportjournalisten Tommy Engstrands försvar av sin kollega Tommy Hanssons uttalande om "svarting" i kväll i rapport gjorde att min högaktning av Engstrand steg med 70% .

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

9 oktober 2012 22:00

Angående Bosse Hanssons uttalande.

Ord som svartingar, negrer, gulingar, tattare (=folk under socialgrupp 3), negerjobb (=skitjobb), negerbollar, negerkyssar m.m

Detta är ord som fanns i vårt modersmål, i det land vi växte upp.

Det finns nästan 1,5 miljoner människor i Sverige över 65 år.
Att förbjuda oss att tala vårt modersmål är åldringsdiskriminering.

 
Ingen bild

s-e karlsson

9 oktober 2012 22:05

Förlåt ,det blev fel förnamn på Hansson ska vara Bosse !

 
Ingen bild

Lasse

9 oktober 2012 22:21

Thoralf:
Aftonbladet har kopierat din nyhet om statyerna men naturligtvis balanserat den med att redovisa en fånig motion från en moderat om cykelåkning.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 oktober 2012 22:28

@ Hulda

Undrar om inte detta med att just nämna söndagar är en försiktig "försöksballong", då det egentligen (som du skriver) är fredagarna som man i själva verket avser. Söndagarna och fredagarna kommer då att "byta plats" för att passa in i muslimernas önskedrömmar i en framtida värld!

 
Ingen bild

boa

9 oktober 2012 22:28

s-e karlsson skrev ovan om migrationsverkets smutsiga kampanj 2005 om hotet med att de kommuner som inte skrev på avtal om mottagandet av flyktingar skulle hängas ut i pressen. Vid närmare eftertanke kan det tyckas att detta inte skulle vara till nackdel för berörda kommuner. De som kunde hade ju då möjlighet att flytta till en av dessa kommuner och där bidraga till skatteintäckterna.

 
Ingen bild

s-e karlsson

9 oktober 2012 22:52

" boa" nu är jag inte riktigt med , menar du att vi som bor sen kanske 70 år i vår kommun ska flytta för att några godhetsapostlar vill ta emot analfabeter och pensionärer från bland annat mellanöstern ?

 
Ingen bild

boa

9 oktober 2012 23:55

s-e karlsson
Du har helt rätt. Ingen skall behöva flytta. Det bästa är ju om man röstar bort de politiker som fattar de belut man inte är nöjd med. Detta tycks ta sin lilla tid även om det efter nästa val kommer att se ljusare ut. Min tanke var egentligen att om jag står i begrepp att flytta och kan välja mellan olika kommuner så väljer jag en av de uthängda kommunerna även om jag är fullt medveten om att förhållandena snabbt kan ändras.

 
Ingen bild

s-e karlsson

10 oktober 2012 06:21

" Boa" , nu är jag med ! Mvh

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se