thoralf

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2012

EN BRA PARTILEDARDEBATT FÖR SD

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2012 09:18

Efter att jag sovit och fått lite distans till partiledardebatten kan jag bara konstatera att den var bra för SD.


Den viktigaste punkten var att 7-klövern var enig med Miljöpartiet angående invandringen.


Sverige skall ha en ökad och generös invandring oavsett kostnad och vilket behov det finns i vårt land!


Det innebär att t.ex Nybro kommun där det finns 10 lediga jobb och 790 arbetssökande skall ta emot mängder av outbildade människor, i många fall analfabeter. Det kommer göra Nybro till en framtidskommun, enligt 7-klövern!


Sedan kan jag även konstatera att Jimmie Åkesson blev ”mobbad” under den amdra timmen av debatten då han bara fick ordet fyra gånger av programledarna. Det skall jämföras med Stefan Löfven och Åsa Romson 10, Jan Björklund 8, Fredrik Reinfeldt 7 och övriga i 7-klövern 6 gånger. En klar strategi från programledarna!


När det gäller invandringspolitik så kommer alltid ”sympatikortet” eller ”rasistkortet” eller ibland båda. Personligen anser jag att Jimmie skulle använt sig av samma taktik och tagit upp ett grovt brottsfall t.ex Mariannelunds gruppvåldtäkten och berättat om dessa 9 män från Afghanistan för att täppa till truten på 7-klöverns partiledare.


En märklig omständighet är att i TV kan t.ex Jan Björklund stå och prata om ett enskilt fall men i riksdagen får inte jag som riksdagsledamot ställa en skriftlig fråga till en minister om ett enskilt fall!


Jag undrar hur många som noterade statsministerns uttalande om koldioxidskatten. Han sa ungefär så här.


”Sverige är ett av de få länder som har koldioxidskatt. I många fall fem gånger så hög i Sverige.”

 

Hur påverkar det svenskarnas plånböcker och våra företags konkurrenskraft?


Efter gårdagens partiledardebatt och Anne Rambergs uttalande i Rapport kommer knappast våra opinionssiffror bli mindre!    

 
ANNONS
 
Ingen bild

AWSvensson

8 oktober 2012 10:05

Det vore intressant att få reda på hur denna föräldrarlösa flickan haltat sig hela vägen från Somalia till Sverige och blivit ett dåligt argument för fortsatt okontrollerad massinvandring. Med en enig 7 klöver så sänder det signaler till flyktingsmugglare att använda programmet i sin marknadsföring ,anlita oss vi är bäst på asylresor till Sverige.

 
Thomasson

Thomasson

8 oktober 2012 10:21

Att JÅ blev mobbad vet jag inte. Tycka synd om-mentaliteten är ofta befogad, men att anse att programledarna här var anledningen till mindre tv-tid... mja.

SD bör iallafall i media vara tydliga med en sak; När ni får en kommentar om att "ni vill stoppa invandringen" så gå på direkt med att "- Nej, det vill vi inte. Vi vill begränsa den." och hoppa sedan på vederbörande med fakta. Ofta som JÅ fick kommentaren om att han är omänsklig som vill stänga gränserna, när så inte är fallet.

Behöver stackars 12 åriga, whats-her-name, som fick familjen dödad komma till Sverige, så låt gå. Men det innebär inte att tiotusentals andra SOM INTE HAR UNDERLAG SOM FLYKTING skall tas om hand om.

http://www.avpixlat.info

 
Ingen bild

AWSvensson

8 oktober 2012 10:33

Thomasson vad har du för belägg för att den försvunna familjen verkligen är försvunnen. Ingen på dessa breddgrader lägger ut 50 till 100 tusen på en okänd haltande 12 åring,sådan generösitet finns inte. Så frågan kvarstår vem bekostade resan till Sverige med bifogad historia.

 
Ingen bild

Sven Dacke

8 oktober 2012 10:38

Kommunalrådet i Växjö funderar i sin blogg, och vi är många andra som funderar på samma saker.

"DN idag beredde mig inte på någon större sensation. Däremot kan man fundera på varför konstnärer som smädar kristendomen och kungahuset bejublas av media-och kulturvänstern medan de få som vågar ha en kritisk åsikt om islam betraktas som suspekta.

Och varför får sprängattentatet mot Malmös judiska kyrka inte större uppmärksamhet. Om det varit en moské i Sverige! ? Då hade regeringen varit tvungen att be om ursäkt!"

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/4/1/?item=art_art-s1/812

 
Ingen bild

Magentan

8 oktober 2012 11:00

Om Björklunds snyfthistoria i debatten:
Större delen av väljarna (både pursvenskar och etablerade nysvenskar) är verkligen riktigt kräktrötta på att lyssna på och läsa om alla dessa snyfthistorier om "flyktingar" som våra olika massmedier översvämmas av. Att även fylla ut en partiledardebatt med en sådan berättelse kan nog inte bli någon höjdare för Björklunds och FP:s del.

 
Ingen bild

Hulda

8 oktober 2012 11:36

Att en enbent 12-årig fattig flicka skulle kunna komma själv till Sverige, vem tror på det? Då är man bra trögtänkt.
Nej, hon är säkert hitskickad som pengamottagare till släkten, det enda hon anses duga till.
Jimmie Åkesson var aktiv igår och gjorde bra ifrån sig!
Invandringen och dess enorma problem hade ALDRIG varit ett ämne i debatten, utan SD i riksdagen.
Att de sju andra partierna gemensamt attackerar honom tyder på panik....

 
Stefan K

Stefan K

8 oktober 2012 11:47

Angående Björklunds exempel på en 12-årig flicka kan läggas tiotusentals exempel där vederbörande kan tänkas sakna skäl, exempelvis de tusentals djiboutier som lurat sig i i landet som somalier.

Dessutom frågar jag mig om denna flicka finns och om hennes (eller Björklunds) berättelse är trovärdig, för hur kan en ensam enbent 12-årig flicka ta sig hela vägen till Sverige om alla hennes anhöriga och vänner gått bort och vem finansierade hennes resa och varför just till Sverige som hon förmodligen inte ens hört talas om?
Frågorna är många och jag tror inte Björklund är särskilt intresserad av svaren.

För bara 1 år sedan hade Jimmie Åkesson fått 1 geting av K-G, nu kan ni själva se gårdagens poängsättning... http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/k-g-satter-getingbetyg-pa-partiledardebatten/
Det går inte längre att kommentera SD med hjälp av idel floskler och andra märkliga argument.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

vantomen@gmail.com

8 oktober 2012 12:37

Stefan Löfven:
- Vi ska inte ha "vi och dem" i Sverige, vi ska bara ha "vi".

Jag håller med. Men vad ska vi göra med "dem"?

 
Ingen bild

Magentan

8 oktober 2012 12:50

"Lilla" Hibo är ca 30 år nu. Det var en 17 år gammal historia från Migrationsverkets hemsida som Björklund relaterade för alla (som han hoppades) tårfyllda tittare.

 
Ingen bild

Stefan A.

8 oktober 2012 13:23

Hade räckt med en enkel fråga till Björklund om skottskadade barn är den vanligaste flyktingen, sedan inte släppt taget för än Björklund tvingats erkänna att det är unga friska män, men det är inte lätt när det är 7 mot 1, otroligt att man öht. tog upp invandringen.Nu skall Ulltussen flytta ut statliga verk till Rinkeby, skulle inte tacka nej till lite sådana här i Ljusdal, antagligen inte ni i Kalmar heller, stockholmsregeringen gör verkligen skäl i namnet att vara en STOCKHOLMSregering.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

8 oktober 2012 13:46

http://www.migrationsverket.se/info/3049.html
"Till Sverige via Addis Abeba
Efter 2,5 år som internflykting på olika platser i Somalia fick hon hjälp av en flyktingsmugglare att ta sig till Sverige. Att det blev just Sverige var en slump.
– Jag kände inte till mer än att Sverige var ett litet land i norra Europa, berättar Hibo."

"När hon fyllt 17 år återvände hon till Somalia för att själv söka efter sina anhöriga. Där lyckades hon hitta fem av sex syskon."

"Efter många turer har även de återfunna syskonen kommit till Sverige."

 
Ingen bild

Magentan

8 oktober 2012 14:33

Edwards Ulfertz skrev: "Efter många turer har även de återfunna syskonen kommit till Sverige."

Precis! Men godhetsmannen Björklund avslutade sin snyft-berättelse med orden:
(Citat): "Hibo bor i Sverige idag, hon kom hit som ensamkommande flyktingbarn. Med din politik bla, bla, bla .."

Istället borde Björklund avslutat med: "Hibo kom hit som ensamkommande flyktingbarn. Men idag bor hon i Sverige tillsammans med sina 5 syskon, som hon hittade vid sin resa till Somalia igen när hon varit här i två år och fått sitt permanenta uppehållstillstånd.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

8 oktober 2012 15:28

Mobbning på hög nivå! Alla 7 vänder sig en efter en till Jimmie och fördömer honom som omänsklig med förnöjda leenden ....Det var det äckligaste jag sett! Jimmie.. Du ska veta att vi ser och vi är inte blinda... Vi vet vilka som är omänskliga med sin ansvarslösa politik. Att leka godhetsfascister istället för att hjälpa så många fler på plats, att hellre sänka och svika sina egna och sitt eget land är omänskligt! På dom!

 
Ingen bild

Riffi

8 oktober 2012 15:33

Ang. vindkraft.
Vindkraften behövs inte eftersom vi har ett elöverskott.
Vindkraften förbättrar inte miljön eftersom elproduktionen idag är nästan CO2-fri, men kommer att öka CO2-utsläppen om den byggs ut kraftigt, beroende på behov av snabb reglerkraft.
Vindkraften kostar idag hushållen mer än 1000 kronor per år extra jämfört med vad hushållen skulle få betala om vi inte hade vindkraft (5-6 öre/kWh).
Vindkraften kan "aldrig" ersätta kärnkraften (pga behov av reglerkraft) om inte fossileldade kraftverk byggs.
Vindkraft över 10 TW kräver stora investeringar i kraftöverföringssystemet.
Vindkraften verkar fördyrande på elpriset eftersom kraftbolagen måste skydda sina investeringar i vindkraft och därmed har ytterligare ett incitament att höja elpriset.
Vindkraften verkar förfulande i vackra landskap.

 
Ingen bild

AWSvensson

8 oktober 2012 15:42

http://www.nt.se/omrostning/Default.aspx?PollId=7987081
din röst saknas,rösta

 
Svensson

Svensson

8 oktober 2012 15:45

Alla som har tröttnat på den dyra invandringen, kommer rösta på SD, för SD är det enda partiet som är emot den höga invandringen :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

8 oktober 2012 16:08

Och vad det gäller Stefans Löfvens utalande om " vi och dom"

Så är det bättre att vara tyst och framstå som en idiot än att öppna munnen och undanröja alla tvivel!

 
Ingen bild

Lotta

8 oktober 2012 17:20

Det jag skulle vilja ha svar på från 7-klöver gäller jobben. Nästan 8% av svenska befolkningen går utan arbete fick vi höra igår. Varken de rödgrönas plusjobb eller alliansens fas-3 eller något av alla andra sk åtgärder har lyckats skapa nämnvärt fler arbeten. Hur glödheta h-vete tror man då att alla lågutbildade eller analfabeter skall kunna hitta något arbete? Varför tror de att åtgärden att nyanlända direkt skall ut i arbete via snabb kontakt med arbetsförnedringen skall lyckas? Vilka jobb är det som de nyanlända skall erbjudas? Varför kan inte de nästan 8% arbetslösa som redan befinner sig i landet erbjudas dessa arbeten? Finns dessa arbeten över huvud taget?

 
Ingen bild

Börje gustafsson

8 oktober 2012 17:26

EXPRESSEN & AFONBLADET hade "Vilken partiledare tycker du var bäst - Omröstning" ....Efter att 1175 hade röstat (ungefär lika många som i en vanlig sifo mätning) och Jimmy Åkesson fått 32 % blev det tydligen för mycket för våra båda kvällstidningar som då skyndsamt SLÄCKTE NED OMRÖSTNINGEN och en stund senare fann man att läsa: "Så här tyckte våra experter".

Nä, vi är inte i Sovjet 1959 och det är inte tidningen PRAVDA. Detta skedde igår i Sverige 2012.

 
Thomasson

Thomasson

8 oktober 2012 18:31

@AWSvensson:
Jag har inget belägg för det. Du har inget belägg för det omvända heller.

Vad vi med säkerhet vet är att det onekligen finns ett gäng individer som vart år har lyckats ta sig hit. Och detta med hjälp av västerlänningar på plats. Bara för att nån är helt ensam och saknar 100papp så innebär det inte att det saknas folk på plats som hjälper lokalbefolkningen, ibland genom att ta med dem på en resa "till ett bättre land".

Läkare utan gränser, Röda korset, Frälsningsarmen och frivilligorganisationer (varav vissa du kan se minst en gång om året på TV4) och tusentals andra personer håller på med detta... arbete...

Om så är fallet här, vet jag inte. Om vi sållar bort drygt ~95% på de som får PUT idag finns det dock ett antal som är "legala flyktingar" s.a.s Dessa borde det fokuseras mer på för att slippa "inhuman"-stämpeln.

Klart vi kan hjälpa folk. Men rätt folk. Och med skyldigheter inom X år.

http://www.avpixlat.info

 
Ingen bild

Tony

8 oktober 2012 18:39

Jimmy Åkesson måste någon gång börja att ta fram konkreta fall
från avigsidorna från den helt kravlösa invandringen!
Varför inte dra fram tex den grabb som blev misshandlad och rånad av ett gäng somalier, som sedan avslutade det hela med att försöka att elda upp honom. Detta om något visar på att all världens patrask har fria resvägar in till Sverige. Det går inte
bara att påpeka att Sverige har en extrem invandring, det vet alla utom dom som inget vill veta om baksaidorna av den extrema
invandringen!

 
Ingen bild

Inte-en-till

8 oktober 2012 19:03

"Tony

Måndag 8 okt 18:39

Jimmy Åkesson måste någon gång börja att ta fram konkreta fall
från avigsidorna från den helt kravlösa invandringen!
"

Jag håller med. Det är dags att tala klartext om den kriminalitet - både frekvens och art - som följer med massinvandringen. Gärna med exempel: Mariannelund, KI-docenten ("Läppen"), Kortedala...

De ruggiga exemplen kan göras hur många som helst.

 
Ingen bild

Lotta

8 oktober 2012 19:42

Precis tittat på ytterligare ett snyftreportage i Rapport gällande att sk "ensamkommande flyktingbarn" skickas tillbaka till första EU-land de sökt asyl i. Man gjorde en stor affär av förra året skickades 4% av dessa tillbaka för att i år ökat till 11%. Det man "glömmer" berätta är att mängden ankarskäggstubb ökat lavinartat och fortsätter öka.

 
Ingen bild

Proppen är ur

8 oktober 2012 20:43

I morse publicerades en opinionsundersökning i Novus/TV4. SD kom över 4 procent för första gången i Stockholms Stad (5,4%).

Detta är en milstolpe för SD. Nu är proppen ur definitivt.

 
Ingen bild

PMS

8 oktober 2012 22:21

SD anklagas för att manipulera nätundersökningar.

Efter gårdagens partiledardebatt lade Expressen.se upp en fråga om hur läsarna tyckte debatten gick. Undersökningen plockades ner efter en stund. Men innan visade den, enligt uppgift, på stora framgångar för Sverigedemokraten Jimmie Åkesson.

Om det beror på att Jimmie Åkesson fått så många röster – kan det inte bygga på partiets känsla att de får en annan behandling av medier än övriga partier?

– Om det hade varit så – ja. Men om webbredaktionen ser tecken på att en omröstning manipuleras så avpubliceras den alltid, oavsett ämne och utfall, så om man inte är konspirationsteoretiker eller vill göra politik av journalistik så inser man nog att det var rimligt gjort av oss.

Får man inte acceptera resultatet när man bjuder in läsarna att tycka?

– Jo. Förutsatt att en omröstning, en enkät, en namninsamling eller vad det nu kan handla om inte riggas på ett otillbörligt sätt. Detta är en generell åsikt från mig, jag vet inte exakt vad som skett i detta fall, men var och en håller nog med om att det ska vara seriösa förutsättningar.

Även Aftonbladet hade uppe en läsarundersökning på sajten. Och även här plockades den ner fort.

Men när de såg på resultatet kunde de också konstatera att Sverigedemokraterna fått oproportionerligt många röster. Siffrorna var inte representativa för svenska folket:

– Vilket leder till att vi inte lägger upp den igen.
http://www.medievarlden.se/nyheter/2012/10/darfor-plockade-expressen-ner-sin-undersokning

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 oktober 2012 22:59

Vilket snälla flyktingsmugglare som bara hjälpte henne sådär.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 oktober 2012 23:12

NSS : Måste varit vänliga veckan, Hibo Björklund får väl se över sina "Hålla upp en björnunge i rutan stories"

 
Ingen bild

Bengt

9 oktober 2012 18:51

Till "PMS": -Men visst är det väldigt typiskt och symtomatiskt att det alltid är SD som drabbas av "Nedsläckningar" av olika slag och allt som oftast!? Därför leds man att anta att det plockas bort för att man (som man ofta säger helt öppet och oblygt i etablissemanget, man skall STOPPA SD) ...Snarare än någon konspirationsteori.
Det är väl inte så konstigt, eller hur?

 
Ingen bild

Funtaren

9 oktober 2012 20:20

"Det innebär att t.ex Nybro kommun där det finns 10 lediga jobb och 790 arbetssökande skall ta emot mängder av outbildade människor, i många fall analfabeter. Det kommer göra Nybro till en framtidskommun, enligt 7-klövern!"

Ja men det stämmer ju. Man kommer att behöva se långt långt långt in i framtiden för att se en tidpunkt där Nybro mår bra. Och det gäller övriga Sverige också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se