thoralf

Direktlänk till inlägg 27 juni 2018

KONVULSIONER OCH MOBBING

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 27 juni 22:58

Reaktionerna har varit många på Barometerns artiklar och Johan Persson utspel att utse SD som huvudmotståndare i kommunvalet i Kalmar.


Både moderaternas Christina Fosnes och liberalernas Carl-Henrik Sölvinger är synnerligen irriterade om man skall döma efter deras reaktioner. De hävdar med emfas att restalliansen är huvudmotståndare i Kalmar.

http://www.barometern.se/kalmar/moderaterna-om-perssons-utspel-det-ar-valjarna-som-avgor/

http://www.barometern.se/kalmar/liberalerna-alliansen-ar-huvudmotstandaren-i-kalmar/


Jag skulle faktiskt vilja påstå att det inte finns någon restallians i Kalmar.


M, L och KD är nästan aldrig överens vid omröstningar i kommunfullmäktige. Det senaste exemplet är detaljplanen för den gamla brandstationen på Kvarnholmen där KD yrkade avslag på detaljplanen medan M och L röstade för bifall. Ett annat exempel är den viktiga detaljplanen för den stora skolan vid Tallhagen/Brofästet. Där röstar Moderaterna för att avbryta detaljplanearbetet medan L och KD vill bifalla detaljplanen. Om restalliansen skall framstå som ett alternativ bör de givetvis vara mer eniga. De har varit splittrade i nästan alla voteringar i kommunfullmäktige. De har heller inte någon gång presenterat en gemensam budget under denna mandatperiod.


Ledarskribenterna Martin Tunström på Barometern och Peter Akinder på Östra Småland har också kommenterat utspelet.


Martin Tunströms ledare är ganska tunn men han har nog inte vare sig förstått eller upplevt verkligheten i sin skyddade värld. Han har definitivt inte pratat med medborgare som jag gjorde idag vid Borgholms marknad. Det finns en ilska bland medborgarna för att partierna i 7-klövern mobbar SD och vägrar att tala med oss. Den ilskan går inte att prata bort med skrämseltaktik. Då kommer ilskan bara förstärkas och utvidgas till fler medborgare.


”Johan Persson utser Sverigedemokraternas Thoralf Alfsson till vad han kallar huvudmotståndare. Det är sannolikt hans ärliga avsikt att varna väljare för konsekvenserna av SD:s framväxt. Uppenbarligen finns det opinionsmätningar som visar hur SD äter in sig i Socialdemokratiska väljarled.”

 

Notera den sista meningen i Martin Tunströms artikel.


Peter Akinder är säkert lika okunnig om hur det låter ute i stugorna. Det sägs också att Socialdemokraterna gör lokala opinionsundersökningar och dessa undersökningar skall vara orsaken till Johan Perssons utspel. Peter Akinder har givetvis denna information och hur dessa opinionsundersökningar utvecklas. Det kanske är därför han skriver som han gör i sin ledare.


”Det är en verklighet där Sverigedemokraterna, sett till opinionsmätningarna och det politiska läget i kommunen, mycket väl kan bli residensstadens näst största parti i valet.

 

Det är inte uteslutet att detta obehagliga parti kan bli större än den så kallade restalliansen bestående av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.

 

Det är helt enkelt en verklighet där Sverigedemokraterna redan i höst kan bli en reell makthavare i Kalmar kommun och Alfsson kanske till och med den samlade högerns främsta företrädare.

Med ett växande högerextremt parti är det alltså långt ifrån självklart att det, vilket många tidigare trott, blir någon promenadseger för dagens styrande rödgröna majoritet i kommunalvalet i september.

 

Inför denna nya verklighet, de stämningar som finns och vad som nu faktiskt står på spel säger alltså Persson att det är Sverigedemokraterna som är hans partis huvudmotståndare.”

 

Det är inte utan att jag undrar över siffrorna i den undersökning som fått Socialdemokraterna att agera på det här sättet. Johan Persson svarade så här på en direkt fråga om opinionsundersökningar.


”Har ni gjort egna mätningar som tyder på det här i Kalmar?

– Vi gör mätningar, och rikstrenden finns där, men jag är förhindrad att prata om det.”

 

Men jag tror att Peter Akinders ledartext ger en fingervisning om vad som håller på att hända i Kalmarpolitiken.


Eftersom alla är plus-artiklar i Barometern så lägger jag upplänkar till dagens stora artiklar.

Framsidan

Sidan 4

Sidan 5

Sidan 6

Sidan 7

 
 
Ingen bild

en småländska

Torsdag 28 juni 00:07

Fördämningarna har släppt vad gäller SD och beröringsskräcken i viss mån. Nu skall de rädda vad som räddas kan inom andra partier, liiite sent kan tyckas. Sossarna plockar t o m in Nalin Pekgul från kylan, tyvärr yrar hon om högerextremism ang SD, vilket är ett misstag. P.S det heter konvulsioner ;-)

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 28 juni 00:29


"Det är inte uteslutet att detta obehagliga parti kan bli större än den så kallade restalliansen bestående av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna."

...Nja, Tycker man att ungefär halva landets befolkning är obehagliga -Ja, Då tycker jag att man kan lägga ned det man håller på med!!!

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 28 juni 00:31

Tiden håller uppenbarligen på att rinna ut för syltburks-socialisterna!

Äntligen!

 
Ingen bild

Fukkmåne

Torsdag 28 juni 00:39

Johan Persson kommer kanske och förhoppningsvis göra som den gode landsförrädaren Reinfeldt gjorde efter valet 2014 - gå ut bakvägen och lämna över förfallet till motståndarna. Jag hoppas innerligt att år 2018 blir spiken i kistan för envåldshärkaren Johan Persson.

Framåt SD!

 
Ingen bild

Listig ?

Torsdag 28 juni 08:10

Till Johan Person: Tack för att du varnar för vad som kan hända om man röstar på fel parti - du menar väl att det är socialdemokraterna som är problemet ?
Till den sk reportern: Är det lämpligt att kalla socialdemokraterna m fl för ett obehagligt parti ?

 
Ingen bild

Rosenfinken

Torsdag 28 juni 08:25

Kalmarmoderaterna/Fosnes skriver nyvaket i sin blogg:

" Dörrknackingar ger många tankar och funderingar. Senast hade vi fokus på ett av våra vallöften – trygghetsinsatser.

En hel del vi pratade med i bostadsområdet, som utmärkt sig i lokala mätningar som mer otryggt än andra, skulle rösta på sverigedemokrater. De anser att Sverige har gått sönder. Vanliga människor. Folk som jobbar inom kommunen, landstinget och med alla möjliga jobb. De var uppgivna. Under det dryga sekel som socialdemokraterna styrt landet har samhällsproblem vuxit, liksom de gjorde under alliansen åtta år, och nu bara fortsatt, säger folk. Var finns de politiker som lyssnar och som tar ansvar och ställer saker och ting till rätta, var frågor vi möttes av. Det var samtal som gav många tankar över vad som är viktigt för människor som bor och lever i Kalmar kommun. Det var uppenbart att man sökte svar på frågor som man tycker hänger i luften utan tydlig förankring. "

 
Ingen bild

Gubben Svensk

Torsdag 28 juni 08:30

Ett obehagligt parti som SD tycker Peter Akinder.
Jag tycker att Socialdemokraternas Rasbiologiska institut, interneringsläger och
steriliseringar med tvång, är fan så mycket obehagligare men tycker inte tydligen inte Peter Akinder, eller..

 
Ingen bild

Christer

Torsdag 28 juni 08:32

Som gammal f.d sosse så känner jag vemod över hur S hanterat SD och framför allt dess väljare. Huvuddelen av krutet har lagts på att smutskasta det parti som vuxit fram ur folkdjupet, i stället för att bemöta de frågeställningar som varit myllan ur vilket SD vuxit fram ur. Man har trott sig kunna vinna genom att spy galla. Det har kanske fungerat en tid, men verkligheten kommer alltid i kapp.
Senast här om dagen lät den försåtlige Peter Akinder i Östra Småland sina läsare förstå att hatdrevet mot Jimmy Durmaz egentligen var ett verk signerat SD. Att han inte begriper att detta är ett kontraproduktivt resonemang.
Att dom inte begriper!

 
Janne

Janne

Torsdag 28 juni 08:34

Dom här stackars gipsfigurerna hos sossarna och resterna av alliansen
känner hur det brinner i röven och vet som vanligt hur dom ska bete sig
ynkryggar.

http://Homer

 
Ingen bild

tony1

Torsdag 28 juni 08:55

bra thoralf elda på, det går nog åt en hel del novalucol på motståndssidan

 
Ingen bild

Wessen

Torsdag 28 juni 10:06

Ja stackars Persson lider av panik, panik som tilltar när han liksom i andanom ser sina många förmåner och privilegier bara försvinna i ett töcken.
Stackars Persson menar nog att det är de dumma väljarnas fel. Tänk bara alla välbetalda styrelseuppdrag som nu partiets pampar riskerar att snuvas på.
Förr kunde ju en pamp räkna med att så småningom som landshövding kunna bo i slott, eller i vart fall bli ambassadör eller generaldirektör, ordförande i landstings- eller kommunförbundet. Det finns ju hur mycket deg som helst för pamparna att glufsa i sig.

Och nu hotar de dumma väljarna att köra bort pamparna från köttgrytorna. Inte underligt att paniken inom s bara blir värre och värre.

 
Ingen bild

Leif

Torsdag 28 juni 10:07

Bra Thoralf, bra!

 
Ingen bild

BJ

Torsdag 28 juni 10:26

Måste säga att jag är djupt imponerad av dej Thoralf. Energisk , kunnig och orädd i alla lägen. En verklig urkraft. SD kan skatta sej lycklig över att ha dej i sina led. Fan vad det låter fjäskigt, men jag menar det
verkligen

 
Ingen bild

Stefan A

Torsdag 28 juni 10:41

I Sverige kallas man högerextrem bara för att man inte vill ha statens lortiga fingrar med precis överallt, numera ända in i sängkammaren ni som är gifta se nu till att få till ett avtal med frun innan den första juli, inget avta inget rättsskydd, Sverige är verkligen Europas sjuka syster...

 
Ingen bild

TomasPLZ

Torsdag 28 juni 10:46

De ansvariga för den misslyckande projektet(fanerdun) borde åtalas.

 
Ingen bild

Robban

Torsdag 28 juni 10:59

Jag håller med Johan Persson i att "Väljarna ska veta vad som står på spel, det finns ingen ångervecka!"

Jag kan lugna Johan Persson med att försäkra om att det är vi många som förstått!
Att en röst på S med stor säkerhet leder till att vanstyret kommer att fortsätta!
Personligen så hoppas jag givetvis att valresultatet ser till att S får inta sin sedan länge reserverade plats, på historiens soptipp!

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 28 juni 11:00

"Detta obehagliga parti"? Obehagliga för vem? Jag förstår att marken skälver under dom fega ynkliga satar som förenat sig med makten, och nu ser att makten kommer att glida dem ur händerna, men är man så korkad att man hjälper makthavarna istället för att granska dem är det lika gott åt dem, man kan föra folket bakom ljuset en tid, men inte för evigt!

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 28 juni 11:07

Men hur gör man med alla dom som sysslar med våldtäkter o Gruppvåldtäkter, får dom en blankett att fylla i ??
Endast ett idiotland som Sverige kan komma på en sådan samtyckeslag?

 
Ingen bild

fete

Torsdag 28 juni 11:08

Läs aftonbladet idag. Kontroversiell islamism starkare än tidigare....Man mår illa fy f.n SD 2018...

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 28 juni 12:48

Problemet för Socialdemokraterna & Co är att de har förvandlats från en snäll givmild gammal tant till den elaka dagmamman som argt sliter av barnet godispåsen det fått med sig av pappa och delar ut den till de andra barnen.

-Sådant sätter sina spår.

 
Ingen bild

A

Torsdag 28 juni 13:07

Då skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockuperar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin, demokrati och rösträtt åt schimpanser. Det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är ur stånd att försvara sig, utan där den inte ens vill det längre; där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sina egna fiender. Till det kommer att detta inte får sägas öppet. Varför?
https://detgodasamhallet.com/2018/06/28/imre-kertesz-bittra-testamente/

 
Ingen bild

SM811

Torsdag 28 juni 13:45

Här har vi Johan Perssons sosseparti som bidragit med denna utvecklingen.
"Antalet radikala islamister i Sverige har tiodubblats"
http://www.friatider.se/ny-rapport-antalet-radikala-islamister-i-sverige-har-tiodubblats
Jimmie Åkesson varnade för detta för många år sedan.
Islam är vårt största hot.
Jimmie har fått rätt igen.

 
Ingen bild

Idrott

Torsdag 28 juni 15:12

Regeringen åker till VM i rysslan härligt nu fick SVERIGEDEMOKRATERNA 500 till som röstar på oss.
Yippie HURRA HURRA HURRA HURRA.

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 28 juni 15:52

....Och nu har den elaka dagmamman börjat prata skit om barnets föräldrar inför barnen!

-Hur många barn vill komma åter till den dagmamman (Socialdemokraterna & Co) ?........i n g e n!

 
Ingen bild

Calle

Torsdag 28 juni 16:17

@ sign BJ 10:28
Instämmer helt i det du skriver.
” Thoralf for president”!

 
Ingen bild

Björn

Torsdag 28 juni 17:07

På 70-talet sjöng Hola bandola band en låt som hette keops pyramid. Känns lite som att socialdemokraterna har kommit så långt att pyramiden nu börjar rasa.

"Om dem där uppe i det blå inte längre vill förstå, utan föraktar alla de som ger dem mat, ska pyramiderna till sist bli deras grav".

Och SD har börjat ta över. Man har lyssnat till folket och folket bryr sig inte längre om att de blir smutskastade och kallade för rasister när de röstar på SD.

I stället för att gå ut och prata med och lyssna på folk, tar sossarna regeringsplanet ? Och åker på semester och tittar på fotboll. Tror man att man ska locka röster genom detta?

 
Ingen bild

Mt

Torsdag 28 juni 17:44

Läste en bra sak idag som jag inte ens haft en tanke på tidigare...
Om man säger att man hatar islam då är man rasist......
men om man säger att man hatar jehovasvittnen så kallas man ingenting ......

Hmm ok ...vad är igentligen skillnaden på de olika uttrycken?

 
Ingen bild

Lena1

Torsdag 28 juni 18:04

Bra ändå att JP var så tydlig i sina uttalanden, vilken pamp han är och hur mycket han fruktar SD,s framgångar.

"ATT TYSTA OPPOSITIONEN ÄR INTE DEMOKRATI" är en rubrik av Jan Kallberg från Magazin24. En krönika väl värd att läsa, det är ju en seger att Thorald tilläts vara på framsidan av Barometern, mycket bra och förvånande också.

 
Ingen bild

Stig

Torsdag 28 juni 18:17

När du betalt mer än hälften av din lön i skatter i Socialdemokraternas Sverige:

https://twitter.com/StegetEfter?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.friatider.se%2F

Sveken man minns.

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 28 juni 18:20

Nu passar det regeringen att åka till Ryssland, först spela tuffa, och nu ska det Svenska hyllas, det som dom gör allt för att trampa på i andra sammanhang, inte konstigt alls att andra länder rister på huvudet om Sverige!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Torsdag 28 juni 18:49

I Ungern har man råd att öva och använda sina Gripenplan.
Så tycks inte vara fallet i Sverige.
Prioriteringar... OT ber om ursäkt men det slog mej
efter hemkomsten från Ungern.

 
Ingen bild

Von Kätting

Torsdag 28 juni 19:19

Idrott
Ett nytt land finns tydligen
det heter "rysslan"

 
Ingen bild

Ulla Bergman

Torsdag 28 juni 19:58

Tidningarna kör sina valkompasser just nu.
Kompasser där nålen torkat fast i rakt östlig riktning. Mot rött.
De är lika trovärdigt som att stanna och fråga en vägpirat om vägen.
Att de inte har förstått att folket har förstått.

 
Ingen bild

Asta

Torsdag 28 juni 20:01

Nya lagen: Kvinnor har spermier och män kan föda barn
Regeringen har beslutat att könet inte längre beror på vad som finns mellan benen på en människa. Istället ska varje person själv kunna säga vilket kön som han eller hon tillhör. I förslag till uppdaterad lag om insemination återfinns därför många bisarra formuleringar som till exempel ”Reglerna innebär bl.a att en man som föder ett barn ska anses som far till barnet och att en kvinna som bidrar med sina spermier till ett barns tillkomst ska anses som mor till barnet.”

Enligt svensk lag kan alltså en kvinna numera ha spermier och en man kan föda ett barn. Det räcker att en man plötsligt börjar känna sig som en kvinna för att det ska bli en kvinna med spermier.

https://www.nyatider.nu/duscha-i-damernas-om-du-kanner-dig-som-kvinna/
Utvecklingen blir alltmer bisarr.

 
Ingen bild

Lars

Torsdag 28 juni 20:27

"På flera platser i svenska städer påverkar salafister numera vardagen genom påtryckningar och hot. En av städerna som ingår i rapporten är Borås där barn från tidig ålder sätts i koranskolor och får lära sig att inte beblanda sig med det motsatta könet."

Du hade rätt som vanligt Alfsson, varför vaknar media just nu om detta?

 
Ingen bild

J B Doe

Torsdag 28 juni 20:54

OT:
Moderaterna vill föra fram en egen kandidat till talmansposten efter valet. Hittills har sysslan alltid givits till en medlem av det största blocket.
Tydligen har man kommit på att det är "risk" att SD blir större än Alliansen resp de röd-gröna. Kul att dom förbereder sig på nederlaget i valet.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Torsdag 28 juni 23:16

Nu föreslås att SD kan komma i fråga för poster i utskotten. Så här ser det ut nu när SD har noll:
Till utskotten väljs ordföranden och viceordföranden bland riksdagsledamöterna, i regel med acklamation, och de brukar vara fördelade mellan statsbärande parti och opposition.

Utskottsorföranden: 17 st
C 1
FP 2
KD 2
M 3
MP 2
S 7

Vice ordföranden 17 st
C 2
FP 2
M 6
MP 1
S 6

Summa totalt
C 3
FP 4
KD 2
M 9
MP 3
S 13


 
Ingen bild

Goliat

Fredag 29 juni 13:56

L och C backar nu om att ge SD ordförandeposter.

Någon förvånad?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 18 nov 23:56

I början av veckan skrev jag ett blogginlägg om fotboll och Kalmar FF. Som fotbollsälskare och hängiven supporter till KFF var jag besviken på det som laget presterat under de senaste åren och speciellt det man presterat under hösten. Min slutsats va...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 nov 23:34


  Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson   Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se