thoralf

Direktlänk till inlägg 24 juni 2018

HAT OCH HAT

Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2018 22:32

Idag på morgonen var jag nere vid havet med min kajak och paddlade ca 11km. Nästan det första jag såg när jag började paddla var en gravandsfamilj med 8 ungar. Undrar om det var ”mina” gravändar? I så fall har de redan förlorat två av sina ungar.


Besvikelsen efter matchen mot Tyskland har lagt sig även om det var upprivna känslor igår kväll. Det är dock bara fotboll, även om vissa ser det som liv och död. Nu gäller det att vinna mot Mexiko på onsdag! Då kan vi glömma matchen mot Tyskland.


Sedan finns det även en annan besvikelse som är betydligt svårare att hantera. Besvikelse som lätt kan gå över i något allvarligare tillstånd om man inte visar lite flexibilitet inom organisationen.


Våra budskap rullar i stadsbussarna i Kalmar. Feedback från en nöjd bussresenär.


 

Jag ser att min debattartikel angående det senaste kommunfullmäktigemötet och min interpellation om havsnivåer publiceras i måndagens Barometern. Läste den på nätet och tycker att jag formulerat det rätt bra ;-)


Donald Trump får idag historiskt höga förtroendesiffror i USA. Till och med högre än vad Barack Obama hade. 90 procent av republikanerna har förtroende för Donald Trump idag. Undrar vad oddsen är för att Donald Trump blir omvald som president i USA. Är nog inte så höga odds. Skulle man lyssna på enbart svensk "trumphatmedia" borde oddsen vara skyhöga. Som vanligt rapporterar aldrig svensk media objektivt.


Lyssnade lite på Sommar och Bianca Ingrosso idag men jag stängde av efter 10-15 minuter. Det var rent ut sagt bedrövligt att lyssna till. Vem vill lyssna till sånt och hennes sprit och drogfester?


Mycket snack om hat på nätet idag. Jag har svårt att ta det på allvar. Det handlar oftast om vem som hatar. Är det vänstern som ger uttryck för sitt hat på sociala medier är det ingen som bryr sig. Det är uppenbarligen skillnad på hat och hat. I förra veckan hängde Interasistmen ut mig ännu en gång. Anledningen var att jag anmält ”fritidsgalleristen” Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp eftersom han ritat hakkors och förändrat ett foto på Jimmie Åkesson så det skulle likna Adolf Hitler. Pelle Frylestam har förtalat mig flera gånger på sin Facebook men det är ingen som bryr sig om detta då det utförs av en vänstersympatisör inom kulturvänstern. Kolla gärna hatet på Interasistmens Facebooksida och de kommentarer som finns där.


När Ingvar Kamprad gick bort fanns följande att läsa på Pelle Frylestams Facebook. Inte var det någon inom kulturvänstern som hade synpunkter på detta hat.


  


Frågan är vem som är värst Pelle Frylestam eller bibliotekarie Carina Tabbert Frylestam. Fin medarbetare som stadsbiblioteket i Kalmar anställt. Frågan är om hennes Facebook kollades innan hon anställdes av Kalmar kommun.

 

Jag förutsätter att paret Frylestam aldrig besöker IKEA!

 
ANNONS
 
Ingen bild

en småländska

25 juni 2018 00:22

Ja hatet värderas olika, bra att det polisanmäldes ang. Durmaz, tror inte det är gemene man, vi får se! Beckham sågades för många år sen pga av en misslyckad insats, kritik måste kunna framföras utan att rasismkortet dras. De som hotat och hatat kommer att avslöjas, bra så.

 
Janne

Janne

25 juni 2018 06:03

Det sägs ju att PerAlbin byggde folkhemmet,att kam Kamprad möblerade det och,att Frylestam och hans kommunistkompisar monterar och ger bort det till muslimerna och att Åkesson monterar upp det igen.

http://Homer

 
Ingen bild

Friholt

25 juni 2018 07:34

Det besvärliga med att tolka havsnivån fanns redan på Albert Engströms tid. Han berättade t ex att han lyssnat på en bonde som mumlande läste inskriptionen på Vännäs järnvägsstation:

"541 kilometer från Stockholm. 89 meter över havet!
De va faen va dä ä möcke ginare sjövägen."

 
Ingen bild

Wessen

25 juni 2018 08:21

Grattis för utmärkt bussreklam. Ingen kan ta miste på budskapet.

 
Ingen bild

onkel sven

25 juni 2018 09:13

En hög kommuntjänsteman i Högsby kommun " C",säger sej ska ta hjälp av asylanter för att få sitta kvar vid "köttgrytan ",går tjänstemannens önskningar i lås så har vi snart islamister i Högsby fullmäktige !Burr,burr, burr !

Thoralf Alfsson

25 juni 2018 10:20

Jag har uppmärksammat det.

 
Ingen bild

Tony

25 juni 2018 09:39

Hat hat ja, den stackars backen i matchen mot Tyskland fick
ta emot en del hatiska kommentarer på nätet efter den frispark
han orsakade, dessa dumma kommentarer ska man sätta i samband med
besvikelse och en hel del konsumerad öl, det är dock inte okej
att skrika rasistiska slagord mot Spelaren.

En figur som också då uttalade sin indignation var vår så kallade
Statsminister, när dom två morden på Ikea i Västerås utfördes
sa han inte ett ljud på en vecka, men dom var ju Svenskar?

Den där Frylestam verkar att vara en koskskalle, men det är normalt
i Vänsterkretsar!

 
Ingen bild

Lena1

25 juni 2018 09:49

Också svenskhatet måste uppmärksammas, tror ni att invandrare kommer till Sverige för att diskrimineras?
Muhammed Omar recenserar en bok av iraniern Nima Gholam Ali Pour "Allah bestämmer inte i Sverige".
Boken tar även upp hur vänstern lever på "antiracism" hur statliga pengar går till projekt kopplade till vänstern och antiracism. Vet ni förresten att Vänsterpartiet på sin Facebook sida "Ramadan Mubarak" men nämner övht inte den svenska nationaldagen?

https://samtiden.nu/2018/06/ocksa-svenskhatet-maste-uppmarksammas/

 
Ingen bild

BJ

25 juni 2018 09:58

Hitler var rena amatören i fråga om illdåd mot mänskligheten jämfört men Frylestams ideal Stalin och Mao

 
Ingen bild

Albin

25 juni 2018 10:41

Jag tror att en del av de värsta hatkommentarerna mot Durmaz är skrivna av vänsterextremister i syfte att kasta skulden på "rasisterna" Om man kan hitta dem som skrivit och det är AFA Expo typer så kommer naturligtvis svensk media att censurera och mörklägga detta.

 
Ingen bild

?Sanningen

25 juni 2018 11:35

@Albin,

Faktum är att en Eko-medarbetare har uppmärksammat att de flesta kommentarerna finns på ett FIFA-fejkkonto. Läs kommentarerna.

https://www.facebook.com/sonning/posts/10156350582937999?comment_id=10156350696867999

 
Ingen bild

Niklas R

25 juni 2018 11:38

Av ren nyfikenhet, angående Frylestam kommentar när Kamprad dog. Hur reagerade han när Castro dog?

 
Ingen bild

Crille

25 juni 2018 11:55

Albin! Det var också min tanke efter en stund, att detta är vänsterextremisternas sätt att svärta ned sina motståndare och få cred själva för hur goda de är när det gör sina utspel. En false flag-operation.

Om det nu är renrasiga rasister som gjort uttalandena är det givetvis oerhört plumpt. Å andra sidan visar det att sådana motsättningar och tankar uppstår i ett mångkulturellt samhälle där mångkulturen tvingats på befolkningen "bakifrån" på ett försåtligt sätt. Det finns inga mångkulturella samhällen som inte drabbas av sådana här yttringar då det alltid finns en outbildad pöbel där hatet puttrar och får utlopp i sådana här fall. Det är sorgligt men inte desto mindre sant.

Som politikerna sår får de också skörda.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 juni 2018 11:57

Albin. Ja, mycket runt denne Durmaz är säkert ett "gyllene tillfälle" för vänstern att kasta sk-t på SD. Några uppretade och korttänkta har skrivit nedlåtande om honom och då tar givetvis vänstern chansen....

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2018 11:58

Jimmy Durmaz ville att vi skulle släppa det här och gå vidare. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket. Men det är strax dags för en ny match. Varför inte lägga energin där och fokusera på den matchen. Är det inte så experterna uttrycker sig? Vinna eller försvinna om jag har förstått saken rätt.

 
Ingen bild

Tony

25 juni 2018 12:43

Ja ingenting förvånar i det politiskt korrekta Sverige,
hatet från Islamiska kretsar är än större, och en stor
bidragsgivare till Muslimska föreningar där hatet flödar
är Allmänna Arvsfonden

 
Ingen bild

Wessen

25 juni 2018 14:11

Avslöjande hur cyniskt DN propagerar för sin agenda. Citat ur dagens DN : "Våldet ligger i luften: Nolltoleransen har utlöst folklig vrede" Det är de "goda" krafterna ( sådana som hatar Trumps politik) som förväntas ta till våld.SD är onda, men Trumps laglösa motståndare är bra, enligt DN.
När SD:s sympatisörer protesterar - men utan att ta till våld eller hot om våld - så heter det näthat. Så har nu fredliga Avpixlat lysts i bann för annonsering genom Google på grund av påtryckningar från DN.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 juni 2018 14:49

C Andersson : Expressen driver "Durmaz-gate" för fullt och vill piska upp stämningen , frågan är bara för vilka, svenska folket har tagit ställning, vänligen se valresultatet 2018 i September

Köp Expressen det är en bra tidning gör det ........

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 juni 2018 14:54

Nilkas R : Detta är en "vänsterkille"från Borgholm som flyttat till det helvita isolatet Ängö i Kalmar för att där starta ett galleri.

Någon som har koll på vinsten av fastighetsförsäljningen i centrala Borgholm ?

Köpesumman kan skrivas på denna raden ................

Tack på förhand

P.s Vad betyder egentligen " Kaviarkommunism " ?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 juni 2018 15:15

I ärlighetens namn så skapade Jimmy Durmas som jag såg två rejäla farligheter åt tyskland före fällningen som resulteradei mål.
Han var inte lyckad i sin roll på planen.

 
Ingen bild

Tobbe S

25 juni 2018 15:25

En hel del tyder på att hatstormsmailen och inläggen var en organiserad och automatassisterad påverkansgreja.Kan tänka mig att en del vänstersmedjor ligger i startgroparna och bara väntar på rätta tillfällen. Nedan föler en bit ur ett intressant facebookinlägg. Katerinas blogg visar också på hur det kan ha gått till.

"Mycket av den skit som hällts över Jimmy Durmaz i helgen är skapad av bottar; programvara som löpande skapar fejkade konton på sociala medier, följer ett fåtal riktiga konton (och varandra, för att skapa en bild av enighet och mängd) och som löpande matas med en serie färdigskrivna kommentarer att pytsa ut på sociala medier, med blixtens hastighet när tillfälle uppstår. Som i fallet Jimmy Durmaz"

 
Ingen bild

Von Kätting

25 juni 2018 16:56

Durmaz har Sverige att tacka för allt.
Vad har Sverige att tacka Durmaz för?

 
Ingen bild

Tony

25 juni 2018 17:11

Men varför köper man ändå DN????? Det bästa sättet att stänga igen truten på dessa falska profeter är väl att inte köpa Smörjan?

 
Ingen bild

Laglydig

25 juni 2018 19:12

Det finns 170 personer med efternamnet Durmaz i Sverige. Källa: SCB, efternamnsstatistik.
39 personer personer med efternamnet Durmaz är verksamma i ett svenskt bolag. Källa: allabolag.se

Familjen Durmaz kom till Sverige i slutet av 70-talet och början av 80-talet och är väl etablerade i det svenska samhället. Jag känner flera av Jimmys kusiner personligen och de ägnar sig i huvudsak åt LEGAL affärsverksamhet och har betalat åtskilligt mer i skatt än vad de eventuellt fått i bidrag då de kom till Sverige. Denna familjs ankomst, etablering och assimilering i det svenska samhället har definitivt varit en plusaffär för Sverige.

Jag är fortfarande sur för misstaget Jimmy gjorde i matchen, men sånt händer i fotboll. Vi har fortfarande chansen!

 
Ingen bild

V

25 juni 2018 20:47

Muslimska böneutrop i Växjö är ett exempel på oförmågan från politiken att inse vart den förda mångkultursdoktrinen oundvikligen leder, nämligen till segregation och etniska enklaver/ghetton. Den lokala politiken skyggade för att ta ställning till problematiken, och lät i stället polisen (sic) avgöra om böneutropets frekvens och decibeltal var acceptabelt. Ingen tog ställning till utropets intoleranta innehåll eller hörde grannarnas åsikt. Ett bra exenpel på de små stegens tyranni och de styrandes handfallenhet, som fö delas av biskopen i Växjö. Han går i sin naivitet ett steg längre: Han välkomnar företeelsen!
https://detgodasamhallet.co

 
Ingen bild

Stefan A

25 juni 2018 21:02

Fulmedia tar varje chans att skuldbelägga den vite
svensken, varför är lite svårt att veta, finns ingen
utbredd rasism i Sverige, är det bara för att få skriva
sina drapor med tyckanden och påståenden utan
belägg ist. för att göra ett riktigt jobb.
Fulmedia massfälls av PO och det är bra, men man kan ju
inte låta bli att jämföra med fallet Jim Olsson där
den lilla slasktidningen expressen friades för sin fula
uthängning. Gör PO skillnad på folk och folk? en
kändis och en från pöbeln, ingen fråga som kommer att
ställas till PO av fulmedia, man får hoppas att alternativ
media ställer den frågan. Chefredaktören för den lilla
skvallertidningen, Thomas Mattsson erkänner nu att
drevet i samband med metoo var värst i Sverige, föga
förvånande, Sverige är ävan det land som har sämst
rättsskydd för uthängda och skandaliserade och
övriga övergrepp från hyenorna.

 
Ingen bild

Molle

25 juni 2018 22:11

Pelle Fulestam kan känna sig glad nu. Ikea ska börja ha arab-talande personal.

Snart är inte Ikea Svenskt längre......

 
Ingen bild

Laglydig

25 juni 2018 22:20

@Von Kätting Måndag 25 juni 16:56

Missade att kopiera in mitt inlägg 19:12 på rätt sätt. Mitt inlägg var riktat till dig!

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2018 23:58

Gubben o Gumman 25 juni 14:49

Jimmy Durmaz ville att vi skulle släppa det här och gå vidare.

Hans föräldrar tjafsar i media. Tvärtemot var Jimmy sa. Han är inte det minsta trovärdig. Jag är förvänad över lagets agerande. Jag förstår inte varför de ställde upp? Var det grupptryck eller är alla lika korkade?

 
Ingen bild

Laglydig

26 juni 2018 00:37

@C Andersson
Måndag 25 juni 23:58

Sluta nu!
Såväl syrianer som assyrianer röstar på SD! De är ortodoxt kristna och avskyr muslimer som de flytt ifrån i Turkiet!
Jimmy gjorde ett misstag, och så gjorde även Janne Andersson som bytte in en anfallare som försvarare, men låt oss gå vidare!
Nu skall vi vinna mot Mexiko och jag hoppas att Jimmy får chansen att gör det avgörande målet!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 juni 2018 00:59

C Anderssson : Hans föräldrar kanske inte hörde vad han sa ?

Vänstermedia såsom Expressen TV4 SVT (CCCP-TV) vill odla detta nu med resultat att Sverigedemokraterna växer ytterligare till valet.
Viss lär sej aldrig vilket är meget bra som dansken skulle sagt.

Svenska journalister är värdens största "Boomers- Loosers ", noll koll på samhället.

Lycka till Stalin pojkar och flickor väl mött på valnatten

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 juni 2018 01:03

Molle : På IKEA handlar ringa Sverigevänner längre , deras reklam vänder sej till andra köpgrupper, låt dom handla upp IKEAS vinster till nya höjder......

 
Ingen bild

Putte

26 juni 2018 06:13

Aftonbladet skyller så klart hatet mot Durmaz på SD. Var det SD som hatade Beckham. Var det en från SD som sköt ihjäl Andre`s Escobar i Colombia efter att han gjorde självmål i VM 1994? Jag läste att en journalist på DN ifrågasatte sanningshalten i informationen om hatet mot Durmaz. En vänsteranka?

 
Ingen bild

C Andersson

26 juni 2018 09:24

@Laglydig 26 juni 00:37

Jag har inte nämnt syrianer, assyrianer elle muslimer i något inlägg här. Jag har inte heller nämnt SD. Jag ser inte några kopplingar.

Jimmy klantade till det och i en manifestation sa han att han ville lämna det här bakom sig och gå vidare. Men det har han inte gjort. Han får skylla sig själv om han blir till åtlöje. Har inte visat något gott sportmannaskap.

"Sportsmanship is an aspiration or ethos that a sport or activity will be enjoyed for its own sake, with proper consideration for, ethics, respect, and a sense of fellowship with one's competitors. A "sore loser" refers to one who does not take defeat well, whereas a "good sport" means being a "good winner" as well as being a "good loser"."


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 juni 2018 12:46

Laglydig : Durmaz bytts in i 82:minuten , i 92:minuten gör han 1-0 till Sverige som går vidare :=)(=:

 
Ingen bild

Allan i dalen

26 juni 2018 14:20

Oj, i det här forumet var det visst dresscode: foliehatt.

 
Ingen bild

Tequila

26 juni 2018 14:36

I Borås stad vågar inte enhetschefer slå larm om barn i skolan som utsätts för hedersförtryck. Orsaken är att de utsatta kan komma att råka ännu mer illa ut om inte ärendet hanteras säkert.

Är detta Sverige 2018? Skulle gärna vilja att du granskar migrationen och IS i Borås.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se