thoralf

Direktlänk till inlägg 4 juni 2018

POLITISKT AKTIV FÖRVALTNINGSCHEF

Av Thoralf Alfsson - Måndag 4 juni 21:35

Mina motioner som behandlas av Servicenämnden bifalls aldrig, utan undantag. Jag har haft flera motioner som berör vindkraft under de senaste åren med anledning av att Kalmar kommun upphandlade ett eget vindkraftverk för ca 30 miljoner kronor. Kalmar kommun har ägnat sig åt kreativ bokföring för att dölja förlusterna under flera år för vindkraftverket.


Centerpartiet har under flera mandatperioder haft ordförandeposten i Servicenämnden. Först innehade Ingemar Einarsson ordförandeposten, sedan lämnade han över till Johanna Petersson, även hon Centerpartist.


Något stöd har jag heller inte fått från förvaltningschefen Benny Wennberg på Serviceförvaltningen. Det har varit lite si och så med viljan att besvara mina frågor. Men som mina läsare säkert förstår så brukar jag inte ge mig innan jag fått det som jag önskar.


För några veckor fick jag dock mig en rejäl överraskning när jag synade de kommunala valsedlarna. Jag upptäckte nämligen att Benny Wennberg kandiderar för Centerpartiet i kommunvalet i Borgholm. Nu förstår jag ännu klarare varför mina motioner alltid avslås. Det är ju ett gäng Centerpartister som styr Serviceförvaltningen.


En förvaltningschef skall vara objektiv för att inge förtroende hos alla partier i kommunpolitiken. Benny Wennberg är inte längre objektiv enligt min uppfattning.


Att en förvaltningschef också är aktiv politiker anser jag vara helt olämpligt, även om det inte bryter mot några regler.

 

     

 
 
Persson Ölandsvän

Persson Ölandsvän

Måndag 4 juni 22:06

Bra fortsätt att granska vi har brutet isen nu dom är desperata och vanligt folk har tröttnat sen kan dom göra sin valanalys efter den 15/9 och komma med nya lögner då är det försent. Bra 👍

http://Thoralfs blogg

 
Ingen bild

Sten

Måndag 4 juni 22:08

Benny Wennberg är arrogant och högst olämplig som förvaltningschef. Detta bekräftar bara min och mångas bild av honom. Han svarar inte på frågor och han ignorerar offentlighetsprincipen. Dessutom borde det vara tjänstefel att sitta på två stolar så att säga. Han borde säga upp sig själv med omedelbar verkan, annars bör kommunen entlediga honom omgående.

 
Ingen bild

Hulda mk1

Måndag 4 juni 22:55

@Annat ämne. Imorgon kommer SCB,s stora väljarundersökning. Tittade på Aktuellt nu ikväll och de nästan förberedde oss tittare på ett katastrofbesked för Socialdemokraterna...

 
Tobbe S

Tobbe S

Måndag 4 juni 23:04

En liten fråga till allaa klimatengagerade (även kallade miljömuppar) läsare: Dagens vulkanutbrott i Guatemala är av den rejäla sorten. Hur många gånger mer växthusgaser släpper detta utbrott ur sig, under några dagar, jämfört med Sveriges hela samlade bilism under ett år?

http://https://www.youtube.com/watch?v=AEG9X4P6lp8

 
Ingen bild

Niklas R

Måndag 4 juni 23:10

Tja, se det från den positiva sidan.
Om ni får tillräckligt med mandat i valet så kan du alltid sparka honom :)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Måndag 4 juni 23:17

Nu har vi en sjukdomsdiagnos som förklarar det patologiska beteendet bland PK-pack och batikhäxor. Dessa människor är drabbade av mass-sociogen sjukdom. Prognosen för ett tillfrisknande är inte god.

Bengt Westerberg är fortfarande sjuk.

Konferensen 19 maj - del 12: Psykiater Thomas Jackson - Hur bryts ett grupptänkande?
https://tinyurl.com/ycht4q5m
https://www.youtube.com/watch?v=E0f8oYwVeKo&t

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 5 juni 00:56

Kolla TV4play, gårdagens debatt Fridolin vs Åkesson om Sverigebilden vs självbilden, väl värt att se/höra. Vad har Frigoliten mellan pannbenen? Rapar upp samma meningar i ett och ljuger stort om att Sd nu vill sänka skatten för alla rika!!

 
Ingen bild

Observer

Tisdag 5 juni 02:11

Det där måste lagstiftas bort när SD fått majoritet här framöver!

 
Ingen bild

igor

Tisdag 5 juni 03:36

Det är en intressant situation. Wenneberg är förvaltningschef i Kalmar kommun och han kandiderar till en post i Borgholms kommun. Det är alltså inte samma kommun.

Frågan är om det ens är seriöst, är plats 21 ens egentligen valbar plats? Det är bara 6 centerpartister i KF i Borgholm idag.

Men visst man kan bli konspiratoriskt och få minskat förtroende för mindre.

Thoralf Alfsson

Tisdag 5 juni 06:42

Alla är valbara då de kan kryssas fram. Idag räcker det med 5 procent kryss!

 
Ingen bild

Jag

Tisdag 5 juni 06:03

Att de s k "politiker" inom sjuklövern bedriver en egen agenda, mörkar och gör allt för att SD och våra politiker inte skall få komma till tals är ingen nyhet. De s k "politiker" inom sjuklövern börjar bli rädda att förlora sin långvariga försörjning och det som driver dem i sin egen ekonomiska vinning. Du är en Kämpe Thoralf. Fler Politiker som dig! Tack!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Tisdag 5 juni 06:31

Eftersom vi i våra dagar har politiker som är karriärister (politiska horor) som vill vara med dom som har makten kommer dom att byta sida när dom märker att makten glider över till SD.
Därför kan Jimmy räkna med att erfarna ministrar kommer att erbjuda sina tjänster så fort dom märker att sossekolossen börjar gunga.
Margot,Ylva och Magdalena kommer att såss om att tillfredsställa Jimmy,dom har ingen politisk idealism på sitt samvete.
SD kom till för att varbölden Socialdemokraterna måste skäras bort.

 
Ingen bild

Skatt

Tisdag 5 juni 07:34

Gå in och lyssna på psykiater Thomas Jacksson (Youtube)

Det är det bästa man kan lyssna till. PUNKT SLUT.

 
Ingen bild

Stefan A

Tisdag 5 juni 08:02

Ser att det fortfarande är några lantbrukare som är med i stureplanspartiet, är väl av gammal vana, nej Lööv är inte Fälldin o C är inte längre ett landsbygdsparti, den platsen har SD tagit...

 
Ingen bild

dick

Tisdag 5 juni 09:17

Man får väl ställa upp i val oberoende av vilket jobb man har.

Thoralf Alfsson

Tisdag 5 juni 09:55

Har du en anställning där det förutsätts att du skall vara objektiv i förhållande till politiken. Då bör du inte engagera dig i ett politiskt parti och kandidera till ett förtroendeuppdrag i ett val.

Tycker du att det vore bra med förvaltningschefer som är Sverigedemokratiska politiker?

 
Ingen bild

Hacke

Tisdag 5 juni 09:48

OT.
Det finns många sätt att misshandla public serviceuppdraget på. Propaganda, lögner och desinformation är områden SVT är närmast oöverträffade på. Ett annat är att som SVT Forum gjorde igår under årets mest kontroversiella och heta riksdagsdebatt - den om den fullkomligt sanslösa flyktingamnestin för vuxna afghanska män utan flyktingskäl. Mitt under Paula Bielers anförande bröt man för en inspelad intervju med moderaternas strategichef Per Nilsson och sossarnas kommunikationschef Helena Samuelsson inför valet. Det var precis som det låter, lika intressant som att se på när målarfärg torkar. Men vad gör väl det när man genom detta fullgrepp förvägrade svenska folket att i sändning få uppleva ännu en "Skammens dag" i Sveriges högsta beslutande organ.
Varje dag, varje timme understryks det skriande behovet av en fullständig omgörning av public service.

 
Ingen bild

Ibbe

Tisdag 5 juni 10:33

SVT deltager med intensitet i valrörelsen. Det hymlas inte med var man står i ett antal frågor. Indoktrineringsprogrammen ökar i antal och SVT 1 och 2 blir alltmer synkroniserade i sina politiska budskap.Med tyckaradelns arrogans tror man att tittarna inte begriper eller inser vad det handlar om. Vilken strategiändring får vi se på SVT med anledning av dagens publicerade SCB rapport?

Thoralf Alfsson

Tisdag 5 juni 11:19

Jan Helin effekten

 
Ingen bild

Tim

Tisdag 5 juni 16:22

Maken till mer arrogant människa får man leta efter. Benny Wennberg är allt annat än tillmötesgående.

 
Ingen bild

Robot

Onsdag 6 juni 12:57

Benny Wennberg har alltid varit en stor skit. Är någon förvånad? Serviceförvaltningen överlag lämnar mer att önska. Verkar vara aningen korrupt hela styret.

 
Ingen bild

Volvo

Torsdag 7 juni 13:45

Wennberg är en mycket besynnerlig man!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.   ”Det är inte lätt...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.   ”Kaliber granskar ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.   Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål ef...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 okt 19:51

Det viktigaste är att utestänga och isolera Sverigedemokraterna. Hur landet och nationalstaten Sverige utvecklas tycks vara av mindre betydelse för de partier som finns inom de politiskt korrekta partierna inom 7-klövern.   Det var tragiskt att l...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 11 okt 19:50

    Har länkat på Facebook till en 6 år gammal artikel från norsk TV2 som har fått ganska många delningar under dagen. Jag tyckte att artikeln trots sin ålder ändå var intressant då tidsperspektivet är närmare ett hundra år. Det handlar om att m...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se