thoralf

Direktlänk till inlägg 2 april 2018

VINKLADE REPORTAGE UTAN SJÄLVINSIKT

Av Thoralf Alfsson - 2 april 2018 00:31

Sveriges Radio rapporterar i många inslag om Ungern som går till val i kommande vecka.

 


I Ungern är det ett stort problem att människor måste söka sig till alternativa medier får att få reda på verkligheten enligt Sveriges Radio.


I Sverige är det ett stort problem att människor söker sig till alternativa medier för att få reda på verkligheten enligt Sveriges Radio.


Undrar om anställda på SR inte har någon som helst självinsikt? Inser de inte att det finns exakt samma problematik i Sverige?

 



Jag är oerhört orolig över hur public service kommer utnyttja det projekt man fått pengar till för att granska ”fakta”.

 

Vilka uppgifter kommer granskas? Vems uppgifter kommer granskas? Kommer Miljöpartiets ”fakta” granskas? Kommer alla behandlas lika? Hur kommer dessa granskningar utnyttjas? Hur kommer dessa granskningar publiceras? Vilka granskningar kommer publiceras?


Jag blir inte mindre orolig när jag lyssnade på detta idag.



 

Ikväll synade jag en politikers Facebooksida. Politikern håller på att göra karriär i sitt parti. Jag har haft väldigt svårt att få ett grepp om politikern. Nu förstår jag varför. Det finns tusentals inlägg på Facebooksidan. Men politikern har aldrig skrivit ett enda eget inlägg. Alla inlägg är delningar av andras inlägg eller delning av artiklar från media. Det blir bara mer och mer uppseendeväckande ju längre tillbaka jag kommer i tiden.


Men det märkligaste är dock att politikern inte delar något på Facebook från sitt eget parti. Hur lyckas politikern göra karriär utan att lyfta fram sitt eget partis politik. Vad tycker politikern egentligen?


Inte en enda egen åsikt finns på Facebooksidan trots att politikern gör karriär i sitt parti. Undrar om jag skall spara detta ”avslöjande” till valrörelsen.

 
 
Ingen bild

Hundkex

2 april 2018 00:38

Johan Persson har som mål att öka Kalmars befolkning till 75 000. Är detta möjligt, Thoralf?

Thoralf Alfsson

2 april 2018 00:59

Ja, bara det finns bostäder. Jobb är ju numera inte så noga. Kalmarhem tar gärna in hyresgäster som enbart går på bidrag

 
Ingen bild

Observer

2 april 2018 01:51

Det sk EGENINTRESSET måste vi i framtiden se till så att det får så liten roll som det bara går! P.g.a egenintressen från alla möjliga institutioner som ogenerat roffar åt sig för att bla hålla sig med jobb, anslag mm håller landet på att genomkorrumperas och ruineras.

Landets allmännytta tar t.ex för givet då de bygger att deras hyresgäster kommer att få hyresbidrag och bygger dyrt utifrån detta!! -Skall Sveriges skattebetalare finansiera dessa bolag?

 
Ingen bild

Me

2 april 2018 06:43

Socialism har alltid haft problem med yttrandefriheten och med sanningen. Men historien har lärt oss allt som man behöver veta om detta politiska system: Har Hitler lyckats med sin socialism, har DDR lyckats? Har Sovjet fixat det? Har hela Östeuropa lyckats med socialism? Venezuela, Kuba, har något socialistiskt land lyckats som slösar pengar i den graden som Sverige gör? Har man lärt sig av historien? Nej, man måste göra om misstaget gång på gång.

Man gör samma sak och förväntar sig andra resultat. Enligt Einstein är det definitionen på galenskap.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 april 2018 07:14

SR är korrupt och har fräckheten att rapportera om sitt eget problem från ett annat land.
Jag upplever att Orban vill skydda sitt folk och ser tydligt hur Sveriges befolkning lever i skräck p.g.a EU har åt hel...e fel uppfattning om vad det innebär att slussa in analfabeter i landet.
EU skulle istället anamma Orban.Han motar "Olle i grind" för omsorg av sitt folk.
Löfven däremot skiter fullständigt i sina ursprungliga medborgare.
Att förneka invandrarnas påverkan på brottsligheten är som att hävda att björnar inte skiter i skogen.
Så länge som SR med flera fortsätter att förneka den negativa utvecklingen kan den inte vända åt rätt håll.
Allt blir bara värre och svårare att vända rätt ju längre vi väntar.
När ska Reinfeldt ställas mot väggen ?

 
Ingen bild

SM811

2 april 2018 09:18

Valrörelsen kommer att bli mycket smutsig från PK medierna.
Deras så kallade godkända parti kommer att gynnas och SD kommer att beskrivas som själva f-n själv.
Sedan som Pretty Boy Floyd skriver. "När ska Reinfeldt ställas mot väggen ?"
Den fege Fredrik kastade in handuken under valnatten när han inte kunde fortsätta med sin nedmontering av Sverige. Nu åker den murveln runt i Sverige och håller föreläsning för 100000kr och det betalar det sovande folket. Tydligen håller han det sovande folket i dvala fortfarande.
SD 2018 det självklara valet

 
Ingen bild

Fredde

2 april 2018 09:31

Det värsta med SVT och SR är inte att det är en propaganda-apparat, det värsta är att vi tvingas betala för skiten!!

När allt fler vägrar finna sig i att betala, införs istället en skattefinansiering, bara en sån sak...
(dessutom lär intäkterna stiga för StatligaVänsterTelevisionen)

Det borde funka som det gör med CMORE och andra kanaler, vill man se de får man betala.
Det man inte tittar på behöver man inte betala för.

Enklare och mer rätt kan det inte bli.

 
Ingen bild

SM811

2 april 2018 09:52

Sverige är på god väg att lyckas tycker Stefan?
Flera brottsdömda jobbar med att hjälpa asylsökande.
https://nyheteridag.se/flera-brottsdomda-jobbar-med-att-hjalpa-asylsokande/

 
Ingen bild

Lars Cornell

2 april 2018 10:09

"Kommer alla behandlas lika? " Jag är inte välkommen att delta. Den app som behövs fungerar inte i MAC-datorer.

Jag minns Erika Bjerström, journalist SVT, som beklagade sig över att i USA breder en tystnadskultur om klimatförändringar ut sig. Det är patetiskt att SVT publicerar detta då SVT i tio års tid bedrivit en tystnadskultur där inte en enda riktig vetenskapsman i facket tillåtits framträda och överbringa sin stora kunskap till Sveriges folk. Allt gott med mer koldioxid har tystats ned. Det har gjort Sveriges folk och dess politiker mycket okunniga.

 
Ingen bild

Hundkex

2 april 2018 10:54

@Thoralf: Kalmarhem kräver fast inkomst och varken a-kassa eller socialbidrag är godtagbart enligt deras hemsida. Inte ens borgenär är tillräckligt. 2/3 av inkomsten ska återstå när hyran är betald. Denna modell har alla allmännyttor idag.

Gäller det då bara etniska svenskar?

Finns inga jobb i Kalmar för denna folkökning.

Thoralf Alfsson

2 april 2018 11:52

Enligt Kalmarhem gäller detta

https://www.kalmarhem.se/CM/Templates/Article/general.aspx?cmguid=17fd2d55-c087-4788-b168-6af0a47eae15

Har du annan information får du gärna länka till den.

 
Ingen bild

Hacke

2 april 2018 11:21

Som befriande kontrast till den statliga svenskhatande ljug- och propagandaradion kan jag rekommendera Julia Caesars senaste:
https://juliacaesar.blog/2018/04/02/vad-en-broschyr-sager-om-sverige/comment-page-1/#comment-520

 
Ingen bild

Hundkex

2 april 2018 11:27

https://bostad.stockholm.se/sa-gar-det-till/bostadsregler/gemensamma-regler-for-godkannande-av-hyresgast

4814:- när hyran är betald är vad Stockholm bostäder kräver. Bidrag godtages tydligen.

 
Ingen bild

Mangold

2 april 2018 12:01

Lägre krav för att få hyra bostad gäller i praktiken bara utrikes födda - inte svenskar. Ser att Kalmarhem ändrat på sin hemsida.

 
Ingen bild

Lena1

2 april 2018 12:03

På min dator kommer inte inslagen upp men jag förstår nog ändå. Det är ett utslag av projektion, dvs de ser grandet i andras fel men inte bjälken i sitt eget. Det har ju förekommit hur länge som helst, men som sagt man undrar när självinsikten ska komma?

Eller är det helt enkelt så att de blåljuger för det handlar om att få fram sin egen agenda, allt annat kan ju "gynna SD"?

 
Ingen bild

Lena1

2 april 2018 12:13

Lars Bern skriver:

"Den rödgröna svenska regeringen försöker nu i desperation driva igenom en lag som strider mot grundlagen för att tysta de politiska strömningar som strider mot den globalistiska värdegrunden. Precis som i alla historiens diktaturer och auktoritära system försöker det styrande etablissemanget tysta oppositionen genom odemokratiska lagar som inskränker yttrandefriheten. Personer som kommer ut som Sverigedemokrater får yrkesförbud till offentliga befattningar och utesluts ur elitens fackföreningar. Ren förföljelse av oliktänkande..."

 
Ingen bild

Lena1

2 april 2018 12:15

https://anthropocene.live/2018/03/28/vastvardens-tappade-kompass/

 
Ingen bild

S-E Karlsson

2 april 2018 13:20

Enligt Kalmarhems hemsida så får du ha 10000:-i skuld hos Kronofogden ????

 
Ingen bild

Pekka

2 april 2018 14:13

Kalmarhem har uppenbart sänkt kraven och vikt sig för för mångkulturen. Förut godkändes varken socialbidrag eller a-kassa.

Nu är det visst fritt fram för allsköns slödder, eller om du är invandrare vill säga. Utrikes födda går väl dessutom före i kön? Vanligt folk hänvisas till privata marknaden som har betydligt högre krav. Likaså vanligt folk hänvisas till privat tand- och sjukvård pga överbelastning.

Sanslöst! Allmännyttan är bara för pack!

 
Ingen bild

Frej

2 april 2018 14:34

Dom flesta kommunala bostadsbolag har någon form av inkomstkrav. Dom kommuner som inte har det vill gärna "växa" om man säger så. Skulle dock aldrig bo i allmännyttan då det frodas alkisar, knarkare, invandrare och annat "löst folk" här och husen är enormt eftersatta.

 
Ingen bild

vmm

2 april 2018 14:37

OT: för att minska avhoppen från SD som blir politiska vildar eller går till andra partier skulle man ju kunna tänka sig att alla folkvalda SDare som får ersättning måste betala 5% av ersättningen till partiet som sätts in på räntebärande konto och som sedan betalas ut till personen vid mandatperiodens slut om personen inte hoppat av och blivit vilde eller bytt parti. Självklart kan ju personer avbryta sitt uppdrag av andra skäl och lämna över till en annan SDare och då ska pengarna betalas ut. Om personen under mandatperioden hoppar av och lämnar SD så tillfaller innestående pengar partikassan. Alla SDare som väljs till avlönade uppdrag borde få skriva på ett sådant här kontrakt. Det skulle kunna minska risken för avhopp under mandatperioden.

 
Ingen bild

Lotta_1

2 april 2018 15:15

Intressant intervju med Lars Bern omglobalismen.


https://youtu.be/YW8BmkSJ06Y

 
Ingen bild

Mats

2 april 2018 15:41

vmm har ett mycket bra förslag om avhoppen från SD. Dock är min uppfattning att problemet med avhopp är över i o m stundande valet. Oseriösa lyckosökande riksdagsrepresentanter för SD som funnits tidigare är nu ett minne blott. Jag känner stor tillfredställelse för att SD blir största partiet 2018!

 
Ingen bild

Bo Hofvander

2 april 2018 16:37

Ja, Thorleif!
Det är en befogad oro du känner och du är inte ensam om denna gnagande oro man bär på i mellangärdet dagligen.
Vad tycker du om den student på KTH som råkade diskutera med några av sina kvinnliga invandrade studiekamrater och när han påstod att de flesta som begår brott i Sverige idag har invandrarbakgrund, så gick flickorna i taket och krävde att han skulle belägga detta påstående med fakta.
Det gjorde han och återkom några dagar senare med en föredömlig redovisning med uppgifter hämtade från offentliga register, domar och övrig statistik som just stärkte det han tidigare sagt.
När han överlämnade rapporten, uppställd som ett mer eller mindre examensarbete, passade invandrarflickorna på att kopiera denna och sedan sprida den, men bara bland sina invandrade studiekamrater. Efter detta uppstod en hetsig stämning mot ”budbäraren” och snart avbröts en pågående föreläsning genom att KTH meddelade att man startade ett disciplinärende – mot honom.
Studievägledaren förklarade inför hela studentgruppen att: ”Det är lämpligt hålla tyst om sina åsikter om de inte stämmer överens med resten av klassen!".
Nu står denna modige svenske student inför hotet att bli avstängd från sina KTH-studier, bara för att han presenterade rent kontrollerbara fakta!
Så långt har det gått med förtrycket i Sverige idag!! Om du inte visste det, så är detta ett tydligt bevis på det.

 
Ingen bild

Friholt

2 april 2018 17:13

@Mats 15:41 Instämmer

 
Ingen bild

Stefan A

2 april 2018 18:40

Nätjättarna lägger miljoner på att påverka EU-politiker
låter expressen meddela, och Svensk MSM har lagt miljoner
under minst 10 år tid på att påverka Svenska väljar att inte
lägga sin röst på Sverigedemokraterna, så vad är skillnaden?
Ja självinsikten lyser total med sin frånvaro i msm, där
storhetsvansinnet har getts fritt spelrum utan att någon
bromsat.

 
Ingen bild

Robban

2 april 2018 18:58

Kom in i en diskussion, där en invandrad syriska hade teorier om hur det kom sig att syrier i allmänhet hade så mycket bättre utbildning än svenskar!
De var ett bättre utvecklat folk, mer världsvana, belevade, artiga, hövliga osv
Jag instämde inte alls i påståendet om utbildning och påpekade, med källor, att det snarast är det omvända som är sant!
Då började hon skrika att det var solklar rasism från mig, påstod att jag var nazist och att hon därför inte behövde ta någon som helst hänsyn till källor från rasister och nazister! :)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 april 2018 20:13

@Robban Måndag 2 april 18:58

"De var ett bättre utvecklat folk,"

Varför är då dessa framstående "människor" här?

Sverige 99 (har sjunkit på grund av den muslimska/arabiska invandringen.

Syrien 83

https://iq-research.info/en/average-iq-by-country

 
Ingen bild

Cosmik debris

2 april 2018 20:43

Jens Ganman

”…och när man lägger den där broschyren på toppen av domen i Solna Tingsrätt, cirkusen med bostadsrätter i Solna och mördade pensionärer i soprum, våldtagna 13-åringar i Malmö, rånade 7-åringar i Nacka, minaretutrop på Skansen och automatisk straffrabatt till gärningsmännen … jamen det kommer ju att bli ett kanonval.”

https://tinyurl.com/yb2re93y
https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10155593346948251

 
Ingen bild

Observer

2 april 2018 21:02

Miljötokarna är redan ansvariga för stendöda stadskärnor. Titta gärna på gamla vykort, där syns bilar i centrum OCH människor (kunder).
MP vill nu göra naturreservat av våra stadskärnor.

http://www.friatider.se/500000-bensinbilar-portas-i-milj-partiets-milj-zoner

 
Ingen bild

Hasse Pannband

3 april 2018 10:38

Har du undrat varför det är okej att näthata mot Donald Trump, sverigedemokrater och kristna, men inte mot feminister, muslimer eller sossar?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

3 april 2018 11:02

Ny intressant hemsida

http://elevinfo.se/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards