thoralf

Direktlänk till inlägg 4 januari 2018

NEDSTÄMD

Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2018 23:41

Har idag besökt en hel rad mindre orter inom Nybro kommun. Kristvallabrunn, Flerohopp, Orrefors, Flygsfors, Alsterbro och Bäckebo som har fått tagit del av information om min blogg och lite annat smått och gott.


Det är dock ganska sorgligt att se utvecklingen på dessa orter som nästan saknar all service, som affär och en mack. Avvecklingen av landsbygden går snabbt. Hur många kommer ihåg pumplagen som fick till följd att mer än 1 000 mackar på landsbygden tvingades slå igen fram till 2014. Det kan vi tacka Miljöpartiet för och satsningen på etanol har väl fullständigt havererat. Idag har säkert ytterligare minst 500 mackar stängt av pumparna.


En annan sak är att det är sorgligt att se alla nedlagda industrier och förfallna industrilokaler. När ortens stora eller i många fall enda stora arbetsgivare läggs ner, förfaller hela orten. Det blir många gånger bara den äldre generationen som stannar kvar. Många hus står tomma och förfaller. Andra hus har säkert många pensionärer som jobbat med låga löner på ortens arbetsplats idag inte råd att underhålla med sina låga pensioner. Pensioner vars värde bara blir mindre och mindre i köpkraft för varje år som går. Nu höjdes bensinskatten med 30 öre/liter den 1 januari. Det drabbar fattigpensionärerna på den svenska landsbygden extra hårt.


Orrefors är egentligen värt ett helt eget kapitel. Det var sorgligt att se hur den anrika bruksorten med sitt glasbruk fullständigt håller på att förfalla. Uppenbarligen har Migrationsverket eller Nybro kommun placerat ett stort antal asylsökande i Orrefors. Det var en bedrövlig syn att se de fastigheter där dessa personer är bosatta. De kunde väl åtminstone hålla lite rent vid dessa fastigheter och inte bara kräva att få bidrag och uppehållstillstånd. De ansvariga borde ställa krav på dessa individer!


Jag blir väldigt nedstämd efter det jag har sett idag men samtidigt än mer övertygad om att jag och SD har politiskt helt rätt. Det borde de boende på ovan nämnda orter redan ha insett! 

 
 
Ingen bild

Laglydig

4 januari 2018 23:52

Det sista är värt att ta fasta på.
Vi är övertygade om att vi har rätt. Det är så uppenbart för vem som helst innanför pannbenet. Men tyvärr är det inte så uppenbart för den stora massan som tyvärr fortfarande i höst kommer att rösta "som de alltid gjort" oavsett hur förrådda de blivit i val efter val efter val.
Istället för att få det lite bättre eller åtminstone inte sämre, så har de fått det mycket sämre och dessutom en "asylfabrik" mitt i samhället som bara förstör.
Här har vi Sverigedemokrater en utmaning (eller som jag hellre säger: ett problem) att pedagogiskt förklara att mönstret måste brytas annars kommer ingen förändring att ske.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

5 januari 2018 00:15

Om den förbannade etanolen har en journalist på Expressen skrivit riktigt vassa artiklar. Jag tror hans namn var Jan-Erik Berggren.

Det är helt galet att miljömuppar ska ha något inflytande överhuvudtaget. De beter sig som gröna khmerer och ska tvinga på oss andra sina dödande idéer framsprungna ur söders dimmor. Och var har svenska naturskyddsföreningen sitt huvudkontor tror ni?

Fyfan. Efter etanolfiaskot som kostat massor av pengar för många många människor sadlade mupparna om och då var det dieselbilar som gällde. Men nu gäller inte de längre. Nu är de värre än döden. Och lika bra är väl det. Kör man bara något tusen mil kan man inte klara den skatt som är på diesel.

Nu beskattar man koldioxidutsläppen istället. Oavsett om man kör tusen mil eller 10.000 mil så är det samma skatt! För att stoppa den globala uppvärmningen. Och var håller det gamla arbetarpartiet V hus. Är det bara förskollärare och socionomer kvar i det partiet? Finns det inga kloka alls?

Och hela landet ska leva! Skriker C från Stureplan och mer och mer avvecklas. Vi har aldrig varit så döende på landet som nu.

 
Ingen bild

Björn

5 januari 2018 00:16

"Här har vi Sverigedemokrater en utmaning". Ja det är väl bara förnamnet!
Problemet blir att börja få skutan på rätt köl igen.

 
Ingen bild

Observer

5 januari 2018 00:57

Detta med snabbt avvecklande småorter måste av SD tas på största allvar. Ett sätt är att anamma Schweiz modell. Alltså äntligen låta Svenskarna få bli vuxna.
-Inte betala in hälften av vad de jobbar ihop, för att senare hoppas på att få bli omhändertagna av staten.

Nu har staten fallerat.

Då har folk inga pengar till att starta egna verksamheter eller det självförtroende som hade behövts!

Detta är en viktig o grundläggande framtidsfråga.

 
Ingen bild

Observer

5 januari 2018 01:02

Förresten; Såg någon fler Aktuellt 21.00 ikväll?
Hela sändningen var som en fars. Trodde först det var HELT APPROPÅ som gjorde skämt-tv!!!

TRUMP e´DUM !

Var temat o hallåorna var inte mycket sämre än sin nordkoreanska variant.

Skrämmande att de inte mist sändningstillståndet ännu.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

5 januari 2018 09:27

->Observer
Håller helt med om dina senare inlägg. Med alla skatter och avgifter tar man ifrån oss manöverutrymme. Helst vill de ha in allt i skatt så de kan fördela efter sitt tycke och smak.
Och SD vill att alla ska med och betala för SVT. Skamligt. Betala för att bli lurad.

 
Ingen bild

Uppströms

5 januari 2018 12:26

Thoralf. Kostnaderna för att äga bil är värre för pensionärerna än själva milkostnaden. Det är skatt, försäkring och reparationskostnader för att få bilen genom besiktningen som är de värsta kostnadsposterna.

 
Ingen bild

onkel sven

5 januari 2018 13:43

Har dom röstat S så är det S som gäller för de flesta dom har svårt att se skogen för bara trän !

 
Ingen bild

Tony

5 januari 2018 16:39

Staten understödda av oljebolagen var väldigt smarta en gång
när dom kom överens att bensinhandlarnas marginaler inte skulle
sättas i procent, utan i öre per liter, på så sätt minskade
handlarens marginal procentuellt sett ju dyrare bensinen blev,
ett effektivt sätt att ta dö på småföretagare, och som givetvis
drabbade dom som hade satsat på landsbygden.
När bensinen kostade en krona hade handlaren 10 öre/lit,
när bensinen kostade över 10 kr litern hade handlaren 30 öre litern?

Effektivt sätt att ta död på småföretagare? Tänk om dom begärt
av en LO arbetare att samma typ av villkor skulle gälla där?

 
Ingen bild

MT

5 januari 2018 16:55

Apropå att vakna... Mörbylånga kommun har typ vaknat lite...
Tyvärr låst artikel men Thoralf kanske har plus och kan referera lite sen.
Har han inte plus så kan jag skicka en kopia :)

http://www.ostrasmaland.se/oland/miljonkostnad-for-ensamkommande-andra-kommunens-generosa-hallning/

Thoralf Alfsson

5 januari 2018 17:17

Det har vaknat tack vare att Migrationsverket inte längre betalar men jag kan återkomma till detta. Jag har läst artikeln och tänkte eventuellt kommentera den då det avslöjar en stor inkompetens.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards