thoralf

Direktlänk till inlägg 2 november 2016

TBC SMITTADE ROLAND FINSER SPARKAS AV EMMABODA KOMMUN

Av Thoralf Alfsson - 2 november 2016 14:45

 


Roland Finser.                        Foto Thoralf Alfsson


För drygt en vecka sedan besökte Roland Finser Sverigedemokraterna i Kalmar för att berätta om hur han smittats av tuberkulos vid ett HVB-hem för ensamkommande barn som Emmaboda kommun driver, där han också är anställd. Det var en skrämmande historia som Roland Finser berättade. Hur ansvariga inom Emmaboda kommun mörkade och inte vidtog de åtgärder som de borde gjort så snart det första fallet med TBC blev känt.


Hur socialchefen Thomas Svensson motarbetade Roland Finser när han ville göra en arbetsskadeanmälan och menade att Roland Finser kunde ha blivit smittad på COOP istället för på HVB-hemmet. Ett helt absurt påstående med tanke på att det fanns minst två ensamkommande med aktiv tuberkulos på HVB-hemmet.

Först efter att Roland Finser gått till media flera månader senare gjorde socialchefen Thomas Svensson och Emmaboda en anmälan om arbetsskada. Roland Finser fick heller ingen hjälp av sitt fack, Kommunalarbetarförbundet, som mest tycks ha stått på arbetsgivarens sida.


Läs mer i mitt blogginlägg TBC Smittad del 1


Jag vet att det nu finns flera föräldrar som kräver att deras barn vaccineras mot TBC och att Emmaboda kommun skall stå för kostnaden. Hur kommer Emmaboda kommun och kommunalrådet Anne-Marie Fagerström svara på dess krav?


Igår träffade Roland Finser socialchefen Thomas Svensson för ett samtal och fick då beskedet att hans anställning inte skulle förlängas. Han kunde dessutom redan gå hem idag med full lön fram till den 31 december, utan att behöva jobba på HVB-hemmet.


Tuberkulossmittade Roland Finser fick sparken!

 

Jag måste nog säga att detta var nog något av det jävligaste jag hört på länge! Vilka skitstövlar det är som styr Emmaboda kommun. Hur många tror att Roland Finser kommer få något stöd från Kommunalarbetarförbundet?


Utan tvekan är anledningen till att Roland Finser får sparken att han gjort sin röst hörd som smittad av tuberkulos. Han har gått till media och kritiserat hur Emmaboda kommun hanterat smittoriskerna vid HVB-hemmet. Han har krävt ansvariga på svar som uteblivit och därför krävt deras avgång.

Lika säkert är att det socialdemokratiska kommunalrådet och tillika kommunstyrelsens ordförande Anne-Marie Fagerström godkänt uppsägning. Vilka skitstövlar!


Nu sparkas Roland Finser av socialchefen Thomas Svensson! Är det någon som skall sparkas är det socialchefen Thomas Svensson för tjänstefel!

 


Anne-Marie Fagerström (S) kan befolkning i Emmaboda sparka vid valet i september 2018!

 

Mejl till socialchefen thomas.svensson@emmaboda.se


Mejl till socialdemokratiska kommunalrådet  ann-marie.fagerstrom@emmaboda.se


Så här skriver Roland Finser på sin Facebook.


"Från och med 2017.01.01 är jag fri för nya uppgifter. Kära vänner, idag hade jag ett samtal angående mitt anställningsförhållande i Emmaboda kommun. (Jag berättade om detta i en post 2016.10.28)

Närvarande var personalchefen för Emmaboda kommun Elisabeth Dahl och socialchef Emmaboda kommun Thomas Svensson. Han sade redan från början: jag kommer inte skriva ett nytt arbetskontrakt. När jag frågade om jag gjort ett dåligt arbete eller tjänstefel svarade han: nej du har arbetat bra men jag litar inte mer på dig.

 

Detta begrundade han med att jag informerat media över situationen om TBC i Emmaboda. Alltså jag sammanfattar : jag gjorde ett bra arbete och blev infekterad på arbetet med TBC. När jag inte fick en arbetsskadeanmälan efter 3 månader informerade jag media. Han sade dock i ett tidigare samtal att jag enligt lag har rätt att informera media över missförhållanden på arbetet.

 

Är det normalt i Sverige att säga sanningen och sedan bli bestraffad? Är det så i Sverige att man får bekräftat från chefen, att man gjort ett bra arbete och ändå inte får vidare uppdrag? Är det så i Sverige att politiker inte vill prata om viktiga teman som TBC? Är det så i Sverige att man inte får kämpa för sin rätt?

 

Rätt ska vara rätt! Av slutet på vårat möte sade jag till Elisabeth och Thomas: i motsats till er båda bor jag i Emmaboda, jag älskar Emmaboda kommun, jag kommer också att vara här även om ni arbetar vidare i en annan kommun. Och över temat TBC kommer jag att prata om i hela Sverige.

 

Kommer lokalmedia med Barometern och Östra Småland skriva om att Emmaboda kommun sparkar Roland Finser? Jag är tyvärr väldigt osäker!

 
 
Ingen bild

?Sanningen

2 november 2016 15:19

Det är olagligt att sparka visselblåsare.

 
Ingen bild

Ulf Johansson

2 november 2016 15:21

Har följt detta. Det är förskräckande att vi har fått kommuner med denna grad av dysfunktionalitet. Det finns fler.
Vi har fått fler dåliga kommunföreträdare, sämre moral än man hade tidigare generellt. Detta parat med ett obefintligt ansvar för tjänstemännen är vad som skapar sådan här dysfunktionalitet i många kommuner runt om i landet.
Får det fortgå är jag rädd att folk kommer att vilja stoppa det genom blodiga uppror. Till slut får folket nog.
Ansvarsfrågan är därför av vikt.

För övrigt tycker jag att någon borde tipsa Janne Josefsson om det här speciella fallet.

 
Ingen bild

Pernilla

2 november 2016 15:28

Ja, vad ska man säga?! Det är skandal, förstås. Även experter ljuger om detta, har jag läst. Det är illa med Sverige. Mycket illa!!!!

 
Ingen bild

Mona

2 november 2016 15:29

Mama Mia! Den dagen i framtiden då räkningen för det mångkulturella experimentet på den svenska befolkningen ska upp, så hoppas jag dessa kollaboratörer ska få åtnjuta den gamla bestraffningsmetoden att rullas i fjäder och tjära.

 
Ingen bild

Quo Vadis

2 november 2016 15:33

Invandringen till Sverige ska till varje pris försvaras, om det så medför att svenskar våldtas, mördas eller smittas av TBC. Ansvariga politiker agerar som känslolösa psykopater!!!

 
Ingen bild

Hacke

2 november 2016 15:35

Kan landet DDR 2.0 beskrivas tydligare än så här. Rent Kafkaliknande.
Trots att jag numera har mycket lågt ställda förväntningar kring utvecklingen av vårt land överträffas de ständigt av verkligheten. Att facket aldrig står på de svagares och medlemmarnas sida vet vi men det här måste väl ändå kunna drivas till högre instanser.
Eller varför inte ta kontakt med traditionell medias enda redaktion värd namnet - Uppdrag Granskning. Skulle vara väldigt intressant, för att inte säga njutbart, att se de ansvariga ställas till svars av förslagsvis Janne Josefsson. Hela historien från början till slut har ingredienser och substans att fylla ett helt program. Och mer därtill.
Eller är skeppen brända även där när Finser gjort det mest förbjudna i demokraturen - kontaktat sd.

 
Ingen bild

Kalle

2 november 2016 15:38

Man blir mörkrädd över alla mörkningar som förekommer bland svenska rjänstemän, statens tjänare, när det gäller negativiteter där bidragsparasiter/invandrare är inblandade.

Dessa tjänstemän kör sverige i botten med full kraft.

 
Ingen bild

Friholt

2 november 2016 15:56

Går det inte att JO-anmäla socialchefen i Emmaboda?

 
Ingen bild

RobertSt

2 november 2016 16:26

"Är det normalt i Sverige att säga sanningen och sedan bli bestraffad?"
Ja, i detta fallet så pekade du ju på en förbjuden slutsata: att invandrarna var orsaken till din smitta!
Det påminner lite om kubgens kläder. Du var dum nog att inte inse detta! Du lever ju i demokraturens Sverige. Sådana är spelreglerna. Nu får du skörda din sådd! 'Varsågod och skölj!'

 
Ingen bild

Didrik

2 november 2016 16:47

Börjar det inte snart bli dags för Emmabodas invånare
att göra besök på kommunal- resp. socialkontor
med högafflarna vässade?

Thoralf Alfsson

2 november 2016 17:35

Nej, det tycker jag inte. Men de får gärna demonstrera med plakat vid kommunhuset för Roland Finser skall få behålla sin anställning!

 
Ingen bild

Tony

2 november 2016 16:59

Ryggradslösa figurer som dessa Thomas Svensson och
Anne-Marie Fagerström är marinerade i Sossarna
DDR sörja, att dom försöker och mörka smittsamma
sjukdomar är en kriminell handling och borde
polisanmälas, Ynkligt beteende från kommunen, men
allra ynkligast är kommunalarbetare förbundets vägran
att hjälpa medlemmen. Vad finns det för anledning
och betala dyra fackföreningsavgifter till ett förbund
som skiter i medlemmarnas intresse? Här ser man kopplingen
till Sosseriet.

ALLA NI SOM BETALAR TILL DETTA FÖRBUND,ÖVERVÄG NOGA
OM DET ÄR LÖNT ATT VARA MEDLEM HÄR, BEGÄR ANNARS UTTRÄDE,
FÖR KOM IHÅG ATT DOM STRÖR STORA SUMMOR ÖVER DET SKENHELIGA
SOSSEPARTIET! DESSA PENGAR HAR NI MER NYTTA AV SJÄLVA, DET
ÄR JU DENNE ROLAND FINSER ETT LEVANDE BEVIS PÅ!

 
Ingen bild

KS

2 november 2016 17:04

Det ser nu ut som denne "chef" för folkhälsomyndigheten måste anmälas för brott mot ett antal lagar. Det säger däremot inget om vad polisen kommer att göra, eller inte göra. Om det startas någon förundersökning kommer den med all sannolikhet att läggas ner innan ev åtal väcks. Men det spelar ingen roll. En sådan, närmast sadistisk person som dessutom är folkhälsomyndighetens chef, bör omedelbart avlägsnas från sin post! Med på den resan till något annat bör även socialchefen i Emmaboda kommun m.fl följa med. Men....jag börjar med en anmälan till polisen. Någon som kan tipsa om något ytterligare i Anders Tegnells fall? Gå gärna in på den länk Thoralf angivit i sin kommentar i det förra inlägget. PS det fanns i de nazistiska lägren dödsläkare. Är denne herre något liknande??????

 
Ingen bild

Fredde

2 november 2016 17:23

In i tidningarna (om de törs ta in det...), och bra tips är ju Uppdrag granskning, eller kanske hellre Kalla fakta.
De är kanske inte är lika hårt bakbundna av PK-maffian som SVT.

Deta är inget annat än skandal!! På flera sätt...

 
Ingen bild

KS

2 november 2016 17:52

Jag har nu sänt ett mail till Uppdrag granskning. Vi får se vad det leder till. Polisanmälan, som kommer att inges imorgon, skall bara sättas ihop med förhoppningsvis riktigt och lättläst material!

 
Ingen bild

Gnorfel

2 november 2016 17:59

Vi har som sagt inte längre någon frihet i Sverige... annat än att sitta ner o hålla käften.

 
Ingen bild

X

2 november 2016 18:02

DDR.
Nordkorea.
Sverige.

Onda människor, PK-folket.

Vad svensken måste förstå är att detta kommer att fortsätta och eskalera om inte svensken säger ifrån.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 november 2016 18:13

Det är väl Ylva Johansson som har ansvar för arbetarna? Och Löfven är gammal fackpamp. Vad säger de? En bra fråga i Riksdagen.

 
Ingen bild

Undrande

2 november 2016 18:18

Hade han fast anställning, för som du formulerar det så fick han inte förlängt sin anställning och sålunda alltså inte per definition sparken då hans anställning var tidsbestämd. Därmed inte sagt att detta har skötts på rätt sätt och det är fel om anledningen till att han inte fick förlängt sin anställning är att han berättade sin sida för media.

 
Ingen bild

dajevlar

2 november 2016 18:23

Om det är så som RF skriver på sin facebook, så kan detta bli stort. Riktigt stort. Tydliga och konkreta fel har begåtts (enbart för att en sorts agenda ska drivas - dvs mångkultur och massinvandring, och ev negativa yttringar däremot ska tystas ned).

Väntar på när detta kommer fram för allmänheten - den blåögde svensken.

 
Ingen bild

Friholt

2 november 2016 18:42

@ KS 17,52
Fast det här verkar vara händelser av arbetsrättslig karaktär och alltså inte brottsligt ur juridisk synpunkt och således inte en polisiär angelägenhet.
Men, men ...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 november 2016 19:02

En självklar fråga från SD till ansvarig minister från talarstolen
Dessutom kommer TBC upp på bordet.

 
Ingen bild

Mia K

2 november 2016 19:52

Jätteviktigt att också baksidor med migration, som dessutom är möjliga att hantera, kommer upp i den allmänna diskursen! Hoppas att de kommunala tjänstemännen åtalas och fälls! Tyvärr finns ju inte tjänstemannaansvar i Sverige längre.

 
Ingen bild

KS

2 november 2016 20:55

Friholt. Det handlar inte om Finsers "avsked", utan om Tegnells människofientliga handlingar i folkhälsomyndigheten. (Bl.a. förnekandet av TBC-förekomst i Sverige). Använd gärna Thoralfs länk för att själv läsa om vad som sägs om denne epidemiolog.

 
Ingen bild

OT

2 november 2016 23:20

Det är så Sverige fungerar idag.

I Sverige varnas det flitigt om ”nazisterna”; istället borde det varnas om narcissisterna!

Ty det är en narcissistisk agenda som styr Sverige

”… psychological abuse used by narcissists in order to instill in their victim’s an extreme sense of anxiety and confusion to the point where they no longer trust their own memory, perception or judgment… frequently and systematically withhold factual information from the victim, and replacing it with false information… they become totally dependent on the abuser for their sense of reality. In effect… turns the victim’s reality on its head.”: http://narcissisticbehavior.net/the-effects-of-gaslighting-in-narcissistic-victim-syndrome/

 
Ingen bild

Mattias R

3 november 2016 06:51

@Thoralf
Att smittas med TBC är inte helt enkelt. Det krävs en väldigt nära kontakt med den smittade. Man får det inte genom att andas samma luft. Så denne man har haft extrem otur antar jag.

Det är självklart inte fel av honom att gå ut med sin berättelse. Men jag är övertygad om att de här som skriver konspiratoriska kommentarer fyllda av hat medverkat till hans avsked igår. Där fick ni till det, grattis...

Thoralf Alfsson

3 november 2016 08:36

Vilka konspiratoriska kommentarer syftar då på?

 
Ingen bild

Chockad

3 november 2016 07:20

Det kostar pengar att sparka någon utan saklig grund.Det kommer att bli dyrt för Kommunen.

 
janne

janne

3 november 2016 08:20

Jaha nu har Fagerström och Svensson skitit i det blå skåpet
tillsammans med sossemaffian i Emmaboda,tur att jag flyttade
därifrån så att jag slipper träffa dessa självgoda figurer.

http://Janne

 
Ingen bild

SM811

3 november 2016 09:07

Detta borde ut till samtliga i Emmaboda kommun.
Kanske ett litet flygblad skulle hjälpa till?
En demonstration utanför kommunhuset skulle heller inte vara fel.

 
Ingen bild

Magnus

3 november 2016 09:45

Mattias R 3 nov 06:51

Enligt Wikipedia "Tuberkulos sprids genom luften när människor med sjukdomen hostar, nyser eller spottar"
"I Sverige var BCG-vaccination tidigare allmänt rekommenderad, men sedan 1975 rekommenderas endast riskgrupper att vaccinera sig. De allra flesta som insjuknar i tuberkulos i Sverige idag (2015) har bakgrund i länder där tuberkulos fortfarande är vanligt förekommande."
"När en som lider av aktiv lungtuberkulos hostar, nyser, pratar eller spottar utslungas små smittsamma droppar (0,5-5 µm i diameter), där en enda nysning kan sprida upp till 40 000 av dessa droppar. Varje droppe kan infektera en annan människa eftersom den dos som behövs för att starta en infektion är mycket liten; att andas in färre än tio bakterier kan räcka för att bli smittad. Sjukdomen kan även spridas genom kött eller mjölk från infekterade kor.

Personer med långvarig, ofta förekommande eller intim kontakt med smittbärare löper särskilt hög risk att bli smittade, upp till 22 procents risk. En person med aktiv obehandlad tuberkulos kan smitta 10–15 andra personer om året Andra grupper som riskerar smitta är:
de som bor i områden där tuberkulos är vanligt förekommande
sprutnarkomaner som injicerar under ohygieniska förhållanden
de som bor eller arbetar under trångbodda förhållanden, med låga inkomster och med otillräcklig tillgång till sjukvård
vissa minoritetsbefolkningar
barn vars föräldrar tillhör högriskkategorier
personer med nedsatt immunförsvar på grund av AIDS eller immunosuppressiva läkemedel
personer som genomgår långvarig kortikosteroidbehandling
vårdpersonal som vårdar patienter i högriskkategorier
personer som lider av cancer i huvud och/eller hals
de med hematologiska och retikulo-endoteliala sjukdomar (såsom leukemi och Hodgkins lymfom)
personer som lider av vissa njursjukdomar
personer med brist på D-vitaminer
de som har låg kroppsvikt, personer som lider av malabsorption, näringsbrist, dammlunga eller diabetes (personer som lider av diabetes svarar sämre på behandling på grund av sämre upptagning av medicin), alkoholister och rökare"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tuberkulos

 
Ingen bild

C Andersson

3 november 2016 10:31

@Chockad@

Menar du dyrt för skattebetalarna?

 
Ingen bild

Göta

3 november 2016 10:52

Mattias R skriver: "Att smittas med TBC är inte helt enkelt. Det krävs en väldigt nära kontakt med den smittade."

Vad avser Mattias R med "väldigt nära kontakt"? Och vad menar socialchefen Thomas Svensson med sitt påstående att Roland Finser "lika gärna kunde ha blivit smitta på COOP"?

Jag vill påstå att dagligen befinna sig i samma lokal och jobba med personer som har aktiv TBC med blodiga upphostningar innebär mycket stor risk att bli smittad. Medan risken är enormt mycket lägre, NÄSTAN utesluten, om man skulle råka handla i samma affär som en TBC-sjuk. (Skulle man t ex stå länge i kassakön med en hostande TBC-sjuk omedelbart intill sig finns även viss risk där.)

 
Ingen bild

Göta

3 november 2016 10:55

Själv blev jag smittad av TBC på 1950-talet. Detta upptäcktes när vi barn blev TBC-testade inför vaccinationen i skolan. Jag var det enda barnet i klassen som hade ett positivt TBC-prov, dvs jag hade blivit smittad men inte utvecklat någon aktiv TBC.

På den tiden var man definitivt inte lika nonchalant mot TBC-smitta som man tydligen är i dessa dagar. Hela min familj och släkt som bodde i närheten fick snabbt genomgå läkarundersökningar med lungröntgen för att spåra vem jag blivit smittad av. Samtliga befanns dock vara helt friska, så jag hade blivit smittad "på längre håll".


 
Ingen bild

Viveka

3 november 2016 10:56

Det här var något av det djävligaste jag hört talas om. Inte nog med att Roland Finser fått TBC,en dödlig sjukdom, nu skall han sparkas också!
Ann-Marie Fagerström,arbetarpartiets företrädare, vad har Du till försvar för detta?

 
Ingen bild

Pawel

3 november 2016 11:14

Tänk på det nästa gång ni röstar. Såhär är det på fler ställen.

 
Ingen bild

Stefan A.

3 november 2016 12:05

Självklart kan inte facket agera mot den sossestyrda kommunen, kan ju bli dålig stämning på nästa sap-möte, det är bl.a därför man INTE bör ha politiserade fackförbund.

 
Ingen bild

Niklas R

3 november 2016 13:07

Huh, tänka sig. Man fick den politik man röstade på i Emmaboda också.

 
Ingen bild

C Andersson

3 november 2016 13:38

För ett hundra år sedan grasserade lungtuberkulosen i vårt land. Lungsot som det också kallades. Att läsa dödböcker från den tiden kan vara skrämmande läsning. Kyrkböckerna finns att läsa på bland annat Arkiv Digital som är en betalsajt på nätet. I stort sett varje bibliotek har abonnemang så där kan man läsa gratis.

Många sanatorier hade egna dödböcker och Furs dödböcker hittar man här.

SE/LLA/13332 Sillhövda FI:3 (1912-1922)
SE/LLA/13332)Sillhövda FI:4 (1922-1934)
SE/LLA/13332)Sillhövda FI:& (1934-1958)
SE/LLA/13332)Sillhövda FI:7 (1959-1978)

Volymerna 6 och 7 faller under den 70-åriga sekretessen.

Furs sanatorium används idag som förläggning för nyanlända. Exakt vilka grupper vet jag inte. Bert Karlsson är inblandad och läste någonstans att Karlskrona kommun har tecknat ett fördelaktigt avtal som man försöker krångla sig ur. Ägarförhållandena när det gäller det gamla sanatoriet känner jag inte till.

Läs gärna om mirakelgröten i Holmsjö:

http://www.gamlavykort.nu/artiklar/mirakelgrot.htm

Som kuriosa kan nämnas att Fur ligger på gränsen mellan Blekinge och Kalmar län längs järnvägen mellan Holmsjö och Emmaboda.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 november 2016 14:24

@Stefan A. En klockren kommentar! Ett fritt Fack kan bättre kämpa för medlemmarna. OCH, då utesluts inte aktiva Sverigedemokrater..

 
Ingen bild

Brister i brandskydd tvingar Salve att stänga

3 november 2016 14:39

Husvagnslägret vid Salvebyn utanför Kalmar kommer förmodligen att stängas under november. Brandsäkerheten döms ut av räddningstjänsten som meddelar serviceförvaltningen ett tillsynsföreläggande
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/brister-i-brandskydd-tvingar-salve-att-stanga/

 
Ingen bild

Per lind

3 november 2016 15:02

till 'Chockad' och andra.

Om ett tidsbegränsat anställningskontrakt ej förlängs kostar det inte en krona.
Skulle socchefen I Emmaboda få sparken, då blir det ganska dyrt. Om man inte kan bevisa att han gjort något direct brottsligt, vilket han kanske gjort I det här fallet..

 
Ingen bild

Duktig Jansson

3 november 2016 15:02

Ohlsson (L): Trump i vita huset vore livsfarligt
klipp
i dag kl 07:41
längd 7:34

Birgitta Ohlsson (L) möter och Mikael Jansson (SD) i en debatt om vem av Clinton och Trump som har bäst utrikespolitik.
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/ohlsson-l-trump-i-vita-huset-vore-livsfarligt-3610492

 
Ingen bild

pg

3 november 2016 15:58

I 2015 rapporterades över 800 fall, det är 22% mer än året innan. Den ökade invandringen till Sverige den senaste tiden är orsaken. Enligt Folkhälsomyndigheten är 90% av de som har tuberkulos i Sverige födda i andra länder.

http://tuberkulos.se/nyhetsinlagg/tuberkulos-okar-i-sverige/


http://www.dn.se/nyheter/sverige/tuberkulos-okar-kraftigt-i-sverige/

Thoralf Alfsson

3 november 2016 16:36

Var det inte just det jag skrev i förra blogginlägget

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/11/01/11381616-tbc-smittad-del-2/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 november 2016 16:22

TBC-affären är avskyvärd men ligger i linje med vad jag anser om Sverige idag.
Hur länge kan korrupta tjänstemän terrorisera sin egen befolkning gentemot invandrande människor utan att våld blir inblandat.
Om det inte går att få upprättelse i Sverige upplys då andra länder

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 november 2016 18:40

OT : I Kalmar24 får Lasse Johansson veta exakt hur okunnig han är ang mobbning, bra där

Kalmar Kommun med Ölands-Tarzan har nu kommit på ett ett fiffigt PK sätt att stänga Sigge By vid Dämmet, man går över räddningstjänsten som vid inspektion konstaterar livsfarliga uppvärmningar, sedan har ju dom röda fått åka dit en och annan gång också :=)(=:

Problemen som räddningstjänsten nu helt plötsligt upptäckt har ju naturligtvis inte funnits innan eller så, genomskinligt sa biffen till bananen.

Nu väntar vi bara på att Ölands-Tarzan proklamerar att samtliga boende vid Dämmet fått lägenhet i Kalmar med omnejd

 
Ingen bild

Tony

3 november 2016 19:09

Den förnumstiga Birgitta Olssons svada är enorm,
men hennes tankeverksamhet ger jag inte mycket för,
hon är bara en babbelmaskin av stora mått, inte konstigt
att hon är impopulär även i sitt eget parti, hennes stirrande
blick kan få vem som helst att känna obehag!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 november 2016 19:27

Har mailat figurerna Svensson och Fagerström och talat om vad jag tycker !

 
Ingen bild

pg

3 november 2016 19:57

Thoralf Alfsson

Torsdag 3 nov 16:36

Var det inte just det jag skrev i förra blogginlägget


Jo men det kan förtydligas!

 
Ingen bild

Fredde

3 november 2016 19:59

Kalmar kommun bryter mot lagen genom att förse ström till de "tillfälligt" (det är ju max 30 dygn tillåtet, ändrat från 24 h av kommunen) uppställda husvagnarna vid Salve.

Just för litet avstånd mellan husvagnarna har jag tidigare pekat på, men då det är zigen... f'låt: romer som bor där, så är det ingen myndighet som ingriper.

Är det samma TBC-smitta där kanske?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 november 2016 20:51

Fredde : Fredde stjärnorna på kommunen har kommit på att den 30 December är en olämplig dag att riva stället på dessutom kanske en meter snö , då blev det bråttom och ett svåger samtal till räddningstjänsten som givetvis skulle har ingripit tidigare

 
Ingen bild

C Andersson

3 november 2016 21:21

@Gubben o Gumman@

"Nu väntar vi bara på att Ölands-Tarzan proklamerar att samtliga boende vid Dämmet fått lägenhet i Kalmar med omnejd."

Påryd skulle väl sitta bra! Går det inte att locka iväg några till Madesjö?

Här vill vi inte ha några.

 
Ingen bild

Mattias R

4 november 2016 09:41

@Thoralf
Det är nog svårt för dig att se det jag menar. Men större delen av Sverige befolkning skulle se det klart och tydligt nästan varje dag här på din blogg. Ibland av dig, oftast av dina läsare och kommentatorer. Det är bara att du tittar på de kommentarer du publicerat det senaste dygnet så borde du, om du inte varit en person som stod för att kränka minoriteter reagerat och valt annorlunda. En spade är en spade, eller?

Thoralf Alfsson

4 november 2016 10:58

Mattias R

Jag vill inte förbjuda andra människors tankar eller upplevelser. Eller deras besvikelse över hur samhället utvecklats. Det får gärna skriva detta på min blogg och hur de tror att samhället kommer utvecklas. Jag skulle inte kalla det för konspiratoriskt!

En spade är en spade! Det är ju det jag skrivit under hur många år som helst. Du borde istället rikta den kritiken mot media.

I Sverige pratar vi lite för mycket om "krängta" som Kurt Lundgren skrev på sin tid. Vi måste kunna lyfta samhällsproblem och uttrycka kritik utan att vissa grupper blir kränkta och skriker rasism.

 
Ingen bild

OT

4 november 2016 19:49

@Mattias R - ”Det är nog svårt för dig att se det jag menar…”

Inte alls. Du är tydligen inte en av de 13% som röstade på SD i senaste valet.

Jag skulle vilja påstå att det är nog jobbigt för dig att inse att vi sitter på rena fakta.

Vi menar att:

1. Skolan blir allt sämre
2. Vården blir allt sämre
3. Brotten blir allt fler
4. Skatten blir allt högre…

Politikerna säger att:

1 Skolan blir allt bättre
2 Vården blir allt bättre
3 Brotten blir allt färre
4 Det är tufft att betala skatt så länge jag slipper
5 Och oavsett vad du tycker, så gör vi precis som vi vill

Vem i hela världen kan man lita på? https://www.youtube.com/watch?v=2a5ZDUrmJdQ

P.S: Jag och allt fler anser att det är Sossarnas fel: https://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

 
Ingen bild

OT

4 november 2016 22:34

Var lite för snabb där. Givetvis skall de andra i sjukklövern få en spark i röven också. Speciellt då "Reinfeldt din dumma jävla idiot!": https://www.youtube.com/watch?v=ng6OmcsFiZY

Väljare, vad gør vi nu lille du? https://www.youtube.com/watch?v=gQ5ZWxsjDKQ

 
Ingen bild

Posten

15 november 2016 18:22

JK anmäl kommunen

 
Ingen bild

leena

9 juli 2017 20:55

ja det är så hemskt blivet så man tror inte det är sant.men Sverige??? är det det egentligen mera nu?inte vårat verkar det som?

 
Ingen bild

Lena

4 augusti 2017 08:11

Roland är en modern Felix Krull tyvärr:-(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards