thoralf

Direktlänk till inlägg 6 maj 2016

SANNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2016 22:31

Det är lätt att vara Sverigedemokrat

det är bara att hålla sig till sanningen.


Jag tycker att den senaste tiden visat att fler borde hålla sig till det mottot!


Det är väldigt många som fått ompröva sina politiskt korrekta ”sanningar” de senaste månaderna. Särskilt moderaterna har väl visat hur ytterst falska de är och de skäms uppenbarligen inte det minsta för vad de med Fredrik Reinfeldt vid rodret åstadkom under 8 år. Vilket de mer eller mindre just nu tar avstånd ifrån.


Jag har lyssnat till Nigel Farage igen. Det är minst sagt roligt att höra honom och den humor som han väver in i sina tal. Men även hur han svarar på journalisternas frågor. Mycket roande! 


 
 
Ingen bild

Demokratur

6 maj 2016 23:05

Tyvärr så lönar det sig i Sverige att inte hålla sig till sanningen eller agera äkta och trovärdigt.
Se bara på de falska moderaterna...

Nigel, min nya Gud :-) !!!!!!!!

 
Ingen bild

Friholt

7 maj 2016 05:42

När får SD en Henry Bolton?
Ja, för resten! När får svensk polis en Henry Bolton?

 
Ingen bild

Leon

7 maj 2016 08:19

Ännu lättare är det givetvis att fixa och trixa med egenkonstuerad "sannning". Som dessutom utan minsta reservationer hyllas av den anhängande "fårskocken" och som inte utan risk kan eller får analyseras eller ifrågasättas. Ett i princip allenarådande förhållande inom politisk retorik oavsett ideologi. Svensk politik och politiker utan undantag är goda exempel på detta sakförhållande.

Sanning och "sanning" är nästan aldrig överensstämmande begrepp. Den "sanning" som många självbelåtet säger sig företräda håller sällan för närmare granskning. Vanligen imploderar denna och visar sig, förutom fördomar och subjektiv verklighetsuppfattning, tämligen innehållslös.

Ett inte

 
Ingen bild

Tony

7 maj 2016 16:00

Nigel Farage är suverän, det syns på Jean Claude Juncker
också att han inte känner sig bekväm när Nigel F. läxar
upp det byråkratiska EU.

 
Ingen bild

Tony

7 maj 2016 16:55

På Vänsterpartiets kongress inlämnades en motion om att
SD borde förbjudas, att fråntas rätten att deltaga i valet
2018? Denne stolle kom visst från VP i Göteborg. Inga
måttliga krav alltså, att stänga ute kanske uppemot 2 milj.
väljare från ett parti? Men 5-600 tusen kommunister ska
givetvis har rätt att delta??

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 maj 2016 16:59

Detta är helt bisarrt.

Ett 80-tal personer från Somaliska riksförbundet (?) deltog på lördagen i demonstrationen med plakat som "Stoppa Afrofobin i Vänstern".

Somaliska riksförbundet kan väl demonstrera i Somalia? Om de återvänder till Somalia behöver de inte bekymra sig om "Afrofobi" i fortsättningen. Jag är dödligt trött på denna prinsesan-på-ärten-offermentaliteten

Sverige behöver fast mark under fötterna. Och det illa kvickt!

http://www.svd.se/krav-pa-uteslutning-av-v-ledamot-maste-bevisa/om/sverige

 
Ingen bild

J B Doe

7 maj 2016 17:22

OT På ledarsidan i dagens Barometern skriver Martin Tunström om att våra brandmän är värda mer respekt. De blir påkörda vid trafikolyckor och folk tar bilder som de hoppas kunna sälja i stället för att rädda ev. skadade. Folk saknar civilkurage konstaterar han helt riktigt.
Om Martin Tunström själv hade haft något civilkurage, så hade han även nämnt ett ännu mer svinaktigt betende: nämligen de personer som kastar sten på brandkår, ambulans och polis som försöker göra sitt jobb. Skäms, Barometern! Och skäms, Martin Tunström!

Thoralf Alfsson

7 maj 2016 17:29

Ja, det är minst sagt bedrövligt att ta upp stenkastningen i utanförskapsområden. Den är sannolikt ett större bekymmer för brandmän och ambulanspersonal!

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 maj 2016 18:00

Plats lilla Fågelfors , invandrarfamilj två vuxna 12 barn inkomst 36000 :- efter skatt , fadern i familjen har nog aldrig jobbat och kommer nog inte att jobba , bättre att åka gratis på KLT med hela familjen ! Källa hantverkare .

 
Ingen bild

OT

7 maj 2016 18:52

Apropå varför man inte skall använda rösträkningsmaskiner istället för människor "Hacking Democracy": https://www.youtube.com/watch?v=M7W7rHxTsH0

Jag hoppas SD centralt inser att sådana maskiner är ett hot mot demokratin.

P.S To Donald Trump! I assume you already knows all about this - "Hacking Democracy": https://www.youtube.com/watch?v=M7W7rHxTsH0 and I advice you Donald Trump to put up that Winston Churchill bust again! "White House admits it did return Winston Churchill bust to Britain": http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/9436526/White-House-admits-it-did-return-Winston-Churchill-bust-to-Britain.html

 
Ingen bild

Clas

7 maj 2016 21:16

På tal om sanningen. Visste ni att Gustav Fridolin var den första människan som satte sin fot i Sverige? Han grundade Brommekulturen i skåne år 12 000 f. Kr. Han kom från Turkiet tillsammans med kompisen Kaplan som han hade lärt känna år 16 000 f. Kr. Allt enligt honom själv!

 
Ingen bild

Christer

7 maj 2016 21:49

Trots att det är lördag kväll kan jag inte släppa tanken på det vansinne som präglar hela vår samhällsdebatt i så många avseenden. Jag tänker på asylrätten och vad den faktiskt innehåller. Jag tänker på den unge MP-politikern Yasri Khan, han som vägrade ta en kvinna i hand. Hans föräldrar kom som muslimska flyktingar till Sverige, och han fick förmånen att växa upp i Upplands-Väsby.

Läser man FN:s flyktingkonvention från 1951, och särskilt artiklarna 2 och 34, är texten glasklar i vad som flyktingen är skyldig i sitt uppträdande. "Man skall följa de regler och lagar som råder, och inte störa den allmänna ordningen i värdlandet". I artikel 34 nämns särskilt "assimilation" som ledord för att underlätta integrationen i det nya landet. Detta är ord som är strängt förbjudna att använda i det nya Sverige. Numera är "kränkthet" ledordet.
Så till Yasri Khan vill jag säga att: Du skulle mer ha tagit reda på hur ditt nya hemland fungerar, och varför detta Sverige är en så stark magnet till förtryckta människor världen över. Varför vill ni komma hit? Och vad kan ni själva bidraga med? Du har inte bidragit med något annat än förakt för de människor som en gång gav dina föräldrar en fristad från förtryck.
Om du har en smula folkvett så skulle du skämmas för vad du gjort, men det tror jag inte du gör, för du saknar folkvett!

 
Ingen bild

Leon

7 maj 2016 23:07

@ Christer

Kan hända att Y K saknar vad du betecknar som folkvett. Men i så fall är det nog många i det här landet bortsett från ursprung, etnicitet, religiös tillhörighet m m som är i avsaknad av detta. Som tillhörande en äldre generation (60 +) slås jag dagligen av denna brist. Bland annat att få om ens några i yngre generationen följer konventionens "bud" och hälsar först på en äldre person. Dessutom är det sällan dessa unga män och kvinnor räcker fram handen i hälsning. Ska jag se detta som en allvarligt visande av förakt mot den tredjedel av befolkningen som är eller inom en snar framtid (som jag) blir pensionärer ?
Tydligen ska jag med rätta känna mig djupt kränkt av detta förkastliga beteende från dessa unga som saknar "folkvett".

Sen en liten reflektion beträffande citatet ur FN;s flyktingkonvention. Givetvis ska mottagarlandets lagar och regler följas och den allmänna ordningen inte störas. Men vad jag vet är inte hälsningsritualer lagreglerade och brott mot den "allmänna konventionens bud" knappast något "störande av den allmänna ordningen".

 
Ingen bild

Demokratur

8 maj 2016 01:23

FN's flykttingkonvention är ointressant i sammanhanget. Vad vi har att göra med är påtvingad massinvandring iscensatt av George Soros och hans nationalstatshatande kompisar. Ett folkutbyte som vi som ska bort dessutom ska tvingas finansiera. Det ultimata folkmordet. Betala för sin egen undergång. Genialiskt. Bara att gratulera idékläckarna. Ni vann...

 
Ingen bild

Tony

8 maj 2016 07:53

Leon@

Nej det bryter inte mot några Konventioner, men det är
en grov oförskämdhet att inte ta emot en utsträckt hand,
och i detta fallet är det även förakt mot det kvinnliga
delen av mänskligheten som av sådana som YK räknas som
mindre värda. Och vem kan ha lärt honom det, när han är
uppväxt i Sverige, där det är mycket vanligt att man tar
emot en utsträckt hand?

 
Ingen bild

Leon

8 maj 2016 09:28

@ Tony

Vänder man på det hela kan man ju då undra vem eller vilka som inte lärt Svenska ungdomar att ens räcka fram handen vid en hälsning. Ska "skulden" för detta läggas på deras uppväxt i den Svenska kulturen som de växt upp i ?

Bortsett från detta är det Y K;s grundsyn i sin helhet som både kan och ska kritiseras. Tämligen obetydliga "symptom", som "hälsningsvägran" är egentligen irrelevant i sammanhanget.

@ Demokratur

Konspiratoriska teorier om storfinansens storskaliga planer på ett totalt världsherravälde och krossande av den västliga civilisationen har framförts förr. Senast på 30-talet var det samma storfinans (judekapitalismen) som i samspel med en främmande ideologi (judekommunismen) framfördes som det stora hotet. Likheterna med det som nu framförs, av dig och andra, är slående. Nu är det åter "världsjudendomen" (i e storfinansen) och den "politiska ideologin" islam som anförs som det stora hotet. Som det så sant ofta sägs är "intet nytt under solen" även om "mögeldoftande" och "källarunkna" företeelser som dessa konspirationsteorier kunnde stannat kvar bland skräpet i "historiens källare".

 
Ingen bild

Lena

8 maj 2016 09:42

@Leon angående hur man hälsar. Det har alltid funnits folk som inte vet hur man för sig ute bland folk, bl a hälsar. Idag är många så stressande att man tycker att man inte behöver hälsa för det tar bort tid eller vad de nu har för skäl/åsikter.

Men det var ju inte det som saken gällde, det var ju om FOLKVALDA REPRESENTANTER inte ska hälsa som vi alltid har gjort i Sverige tidigare. ATT HÄLSA ÄR VKTIGT FÖR ATT SKAPA FÖRTROENDE, alla andra civiliserade länder hälsar man på varandra. Tycker du att det är dags att rationalisera även det?

Märkligt att du, som verkar förstå så mycket och har uppnått en ålder på 60+, inte kan se fler samband i alla de händelser som sker i en mycket snabb fart nu. Vad tror du att det beror på? Och varför reagerar en så stor del av befolkningen? De har inte blivit tillfrågade om den här invasionen av främmande folk som vi blir tvingade till att betala för.

Du sitter nu och försvarar S och Alliansens politik. Det är i mina ögon ett svek.

Jag har sagt det förut, jag hr inget emot folk från andra länder men de får faktiskt ta seden dit de kommer. Dessutom vill jag ha kvar Sverige, jag vill inte umgås med hucklen o andra som inte går att tala med. För övrigt så önskar jag att Sverige ska skicka iväg alla kriminella vi tagit in. Vad har de här att göra? Varför ska jag vara så förlåtande mot dem, jag är inte ens förlåtande mot svenska kriminella. Sedan önskar jag att vi kan ta itu med korruptionen bland politikeradeln och myndigheter typ Folkhälsomyndigheten.
Kan det vara så svårt att begripa?

 
Ingen bild

Onkel Sven

8 maj 2016 14:15

Plats Fågelfors ,asylfamilj gjorde om badrummet till ångbastu genom att täta ventiler och andra springor , fullt ös på varmvattnet , påföljden hela lägenheten full med svartmögel ,
migverket fick stå för saneringen och allt som behövdes !
OT-redaktören i Högsby tyst som en mus !

 
Ingen bild

Demokratur

8 maj 2016 15:38

@ Leon

Judar...? Det får stå för dig, det påståendet...
Men vad bra, då finns det ingen "konspiration" alltså!!!!!!!!
Då tar vi en folkomröstning om invandringen så är frågan utredd en gång för alla....

 
Ingen bild

Tony

8 maj 2016 16:39

Leon@

Nej skulden för det ska läggas på föräldrarna till dessa
Svenska ungdomar som inte hälsar. Om jag kommer till
ett annat land så är det min plikt att lära mig något om
hur det landet fungerar, även om jag kanske inte delar
deras seder o bruk, man visar respekt för det landet man
befinner sig i, eller hur Leon? För vilken annan
Respektlöshet, ska vi ha överseende med, i mitt tycke har
det redan gått för långt, alldeles för långt, vi ser det
i våldtäktsstatistiken, rån och misshandel av gamla och
försvarslösa åldringar, just därför vi inte markerar
gränser för hur man beter sig när man är i landet Sverige.
Tycker att du ser alldeles för lätt på sådant, även om
man kommer från en helt annan kultur, så är det Svenska
seder och bruk som ska gälla här, och inte minst våra lagar!

 
Ingen bild

Leon

8 maj 2016 17:20

@ Demokratur

Självklart med folkomröstning då migrationspolitiken (obefintlig som den är) är en av de viktigaste framtidsfrågorna. Håller helt med dig på denna punkt.

Är själv av judisk härkomst och är därför närmast skräckslagen inför den konspirationsfantasi du framfört. Under även den mest polerade politiska fernissan döljer sig nidbilderna av den "arketypiske" juden.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Demokratur

8 maj 2016 17:59

@ Leon

Dina förvirrade slutsatser av mina inlägg får stå för dig. Jag pratar inte i de termerna du anför.
Jag tar mig friheten att värna mitt land och arvet efter våra förfäder utan att för den skull falla ner i någon fascist-avgrund.
Leon, man kan värna sitt land utan att vara nazistfascistrasist...

 
Ingen bild

Leon

8 maj 2016 20:34

@ Demokratur

Men använder man sig av en "nazistfascistrasistisk" argumentation är sannolikheten stor för att man delar sådana värderingar. Och förvirringen vad gäller min närmast ÖVERTYDLIGA argumentation för de slutsatser jag drar får nog skyllas på en intellektuell brist hos läsaren.

@ Lena

Att jag uppnått 60 + och dessutom behållit min ungdoms syn på verkligheten kan nog till stora delar bero på att jag under den tiden fått ett vidare perspektiv. Ungefär en tredjedel av min hittillsvarande livstid har jag arbetat och varit bosatt i över 60 länder i samtliga världsdelar och arbetat med människor med samtliga kända (och några kanske mindre kända) trosuppfattningar och hudfärger/etniciteter. Detta har gjort mig övertygad om att min tidiga syn på att det är den enskilda individen som ska "värderas" som är korrekt och att "hopbuntning" i konstruerade kollektiv är djupt felaktig och i princip aldrig låter sig göras. Dessutom mot bakgrund av detta har jag högst kritisk syn på den invandringspolitik som idag förs (eller snarare INTE förs). Detta till stora delar beroende på det sätt uppenbara och allvarliga problem tydligt knutna till invandringen (bl a det du ger exempel på) sopas under mattan. Och att såväl de nu styrande politikerna som "invandringskritiska" grupperingar använder sig av högst felaktiga "generaliserande katergoriseringar". Lite absurt är att när jag på annat håll framfört min individbaserade syn fått epitet som "ärkereaktionär", "högerextremist"...ja till och med "rasist". Så du får gärna mer specifikt tala om på vilket sätt jag "försvarar" den i dag, av S och tidigare alliansen, förda politiken.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Demokratur

8 maj 2016 22:29

@ Leon

Med den intellektuella kapacitet du uppenbarligen anser dig besitta borde det absurda svenska debattklimatet inte vara obekant. Om du inbillar dig att det skulle finnas en folklig förankring för den påtvingade massinvandringen som västvärlden utsätts för så vill jag hävda att du lever i en bubbla.
Om jag anser att den påtvingade massinvandringen är iscensatt av andra än det breda folklagret så är det en åsikt jag kan ha utan att för den skull behöva bli stämplad som något värre än Hitler.
Men då takhöjden vad avser det svenska debattklimatet är i höjd med tröskelnivån så förstår jag att du har svårt att förhålla dig till de olika åsikter som finns i migrationsfrågan.

 
Ingen bild

Leon

9 maj 2016 06:39

@ Demokratur

Med den intellektuella kapacitet jag UTAN TVEKAN besitter är jag i högsta grad medveten om hur "lågt till tak" det är i den svenska debatten. Och vad beträffar min, enligt dig inbillade, tro på att dagens invandringspolitik har ett brett folkligt stöd bör du (om du nu besitter någon form av läsförståelse)ta dig tid att läsa vad jag skriver minst en gång till (gärna flera gånger). Vem som lever i en egenskapad ogenomtränglig bubbla framgår annars ganska tydligt. Gör man konpirationsteoretiska åsikter till sina egna måste man också kunna belägga dem. Inte bara papegojartat utan eftertanke återupprepa vad andra sagt. Svårigheten att förhålla sig till andra åsikter får nog stå för dig och din "argumentation".

Och du förresten var kom Hitler med i bilden?

 
Ingen bild

Demokratur

9 maj 2016 10:27

@ Leon

Ja du Leon, varför drog du upp din judiska härkomst innan...? Vilken relevans har den? Vad har det med min syn på dagens migrationspolitik att göra? Vilket budskap vill du skicka till mig genom att dra fram ditt ursprung?
Är alla åsikter som du inte skriver under på att klassificera som "konspirationsteorier"?
Nej, jag håller med Thoralf. Jag tror att du har ett stort behov av att vara emot föregående talare.
Om det är soligt ute, och någon säger att det är soligt, då står Leon där och klarlägger att där har man fel ty det är faktiskt, om inte mulet så i alla fall halvmulet...
Jag vidhåller att det finns orsaker till att vi har den påtvingade massinvandringen vi har och att det inte är ett initiativ från folket i gemen.
Du får tycka vad du vill i den frågan. Något oklart vad det i så fall skulle vara för åsikt du egentligen har.
Men det är möjligt att min intellektuella kapacitet är allt för begränsad för att få kläm på vad du står för.
Bloggens övriga läsarskara kanske kan hjälpa till på den punkten?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards