thoralf

Direktlänk till inlägg 2 maj 2015

SYNA BLUFFEN

Av Thoralf Alfsson - 2 maj 2015 11:44

 


"Hon lanserade en nyhet om snabbspår in på arbetsmarknaden för nyanlända invandrare.


– De människor som nu flyr till Sverige är ofta unga och välutbildade, sade hon."


Sedan Tino Sanandaji skrev ett blogginlägg om utbildningsnivån på de som invandrar till Sverige vilket krossade pk-etablissemangets lögner, inte minst statsminister Stefan Löfvens påståenden. Efter det har flera följt efter. Samtiden tog upp Tinos blogginlägg och på självaste förstamaj skrev Johan Westerholm om samma sak på ledarsidorna.


Nu kommer inte dessa uppgifter som någon överraskning för mig. Utan dessa fakta har varit kända under alla år.


Det som dock förvånar mig allra mest är att alla undviker två viktiga faktorer. Identitet och källa!

 

Om vi först tittar på identitet så saknade 69 procent (drygt 21 000 personer) ID-handlingar av syrierna som sökte asyl i Sverige under 2014. Om man inte har trovärdiga ID-handlingar hur skall man då kunna verifiera om den utbildningsnivå man uppger stämmer? Eftersom syrier utlovats PUT är det flera i denna grupp som uppvisar passhandlingar men i andra grupper är frånvaron av ID-handlingar närmast total.


 


Idag sitter ”handläggare” på arbetsförmedlingen och registrerar utbildningsnivå på personer som vägrar uppvisa några ID-handlingar. Jag är personligen fullständigt övertygad om att många uppger en högre utbildningsnivå än de besitter i tron att det skall öka deras chanser till ett permanent uppehållstillstånd i Sverige. Ingen kan ju kontrollera det!


Hur vet då svenska myndigheter vilken utbildningsnivå de asylsökande besitter?

 

När det gäller svenskar och européer är svaret enkelt. Det registreras av landets utbildningsmyndigheter. Men hur fungerar det när det gäller invandrare utanför EU och från tredje världen?


Svaret är enkelt! Det fungerar inte alls! SCB skickar nämligen ut enkäter till invandrare.


”Under hösten 2013 genomfördes den ordinarie enkäten, "Utbildning i annat land än Sverige". Enkäten skickades ut till 59 112 nyinvandrade utrikes födda i åldern 20-59 år. Andelen svar efter reduktion för postreturer, avlidna, saknar adress, emigrerade och vägrare uppgick till 46,0 procent.”


”Under hösten 2014 genomfördes den ordinarie enkäten, "Utbildning i annat land än Sverige". Enkäten skickades ut till 70 428 nyinvandrade utrikes födda i åldern 20-59 år. Andelen svar efter reduktion för postreturer, avlidna, saknar adress, emigrerade och vägrare uppgick till 47,4 procent.”

 

Mer än hälften svarar inte på enkäten. Jag gissar att en stor andel av svaren kommer från personer som invandrat från europeiska länder, inte minst våra nordiska grannländer.


Hur behandlar SCB de 53-54 procent som inte svarat på enkäten? Vilken utbildningsnivå får dessa? Beror oviljan på att svara att man inte har någon utbildning och i vissa fall på att man kanske är analfabet och inte kan besvara enkäten?


Jag är fullständigt övertygad om att man skulle hitta många ”lustigheter” om man granskade dessa uppgifter från svenska myndigheter som tycks ha till uppgift att ”snygga” till siffrorna så att pk-etablissemanget blir nöjda.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 maj 2015 13:14

Det mest märkliga är att en så stor del av svenska folket går på dessa vedervärdiga lögner år efter år

 
Ingen bild

Tony

2 maj 2015 13:16

Lyssnade till en intervju med Stefan Löfven angående
tiggarna som svinar ner våra parker, alltså han är
Sveriges statsminister, men karlen bara svamlar en
massa osammanhängande ord, det är ju för f-n pinsamt
för landet med en sådan lågkvalitativ ledare som
svamlar runt utan att kunna uttrycka ett enda vettigt
svar på dom för övrigt mesiga frågorna? Det var ju SVT
som ställde frågorna, så inga följdfrågor!

 
Ingen bild

Trollfar

2 maj 2015 13:20

Skäll inte på svetsaren han gör bara vad andra säger åt honom att göra.

 
Ingen bild

Tony

2 maj 2015 13:22

"hur vet då Svenska myndigheter vilken utbildningsnivå
de asylsökande besitter"? Det vet dom inte , och vill
nog heller inte veta, för då är det ju lättare att påstå
för folket att invandrare har hög utbildning. För det
gäller ju i denna fråga som i alla andra att föra Svenska
folket bakom ljuset!

 
Ingen bild

Pepparholm

2 maj 2015 13:52

Jag har just läst Lars Berns beskrivning av "Den politiska korrekthetens Papegojor" i hans Anthropocene (länk i marginalen). Ylva Johansson som konverterat från kommunist till socialdemokrat stämmer väl in i papegojsläktet.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

2 maj 2015 14:01

Ylva Johansson företräder arbetarrörelsen (S) med ett utkast om att fixa en gräddfil för invandrare!
Detta är ett hån mot alla redan svenska arbetslösa!
Inte konstigt att Sossarnas "arbetarparti" sjunker som en sten!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 maj 2015 14:07

Jag såg för en tid sedan ett reportage från Indien (tror jag) där föräldrar och syskon hängde på en skolvägg för att genom fönstren hjälpa till vid ett viktigt prov. Hur vet vi att detta inte förekommer också i Mellanöstern?

Hur vet vi att inga påtryckningar, sedlar eller släktrelationer påverkar betygssättningen på de betyg och intyg som de "nyanlända" säger sig ha? Om de nu ens har dem?

Vem vill låta sitt barn opereras av en läkare vars släkt hade pengar och makt och som kanske inte har en ärlig examen...
Frågorna är många och svaren få...
(Och alla dessa bortkastade ID-handlingar...)

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 maj 2015 14:47

Somalia 100% ej pass, aldrig funderat på varför det är på det viset?

Somalia
Somaliska pass som är utfärdade efter januari 1991 uppfyller inte säkerhetskraven. Somalia saknar också sedan januari 1991 behöriga myndigheter som kan utfärda legala dokument. Det är också känt att det förekommer en omfattande handel med somaliska pass och andra typer av dokument.

Andra identitetshandlingar utfärdade i Somalia uppfyller inte heller Migrationsverkets säkerhetskrav.

Skall man lägga skulden för detta på de som just flyr från krig och korruption?

Är utan pass, synonymt med oärlig?

Thoralf Alfsson

2 maj 2015 17:32

Och? Skall alla från somalia få PUT?

 
Stefan K

Stefan K

2 maj 2015 15:26

En annan märklig händelse där media är märkligt tyst är branden på asylboendet i Filipstad.

Inte kanske branden i sig och det faktum att samtliga branddörrar stod öppna. Det uppseendeväckande är att 41 av de boende saknades och ingen vet var de befinner sig.

Är det en asylbluff vi skådar och är det därför media är så återhållsamma?

* Rör det sig om asylsökande som fått uppehållstillstånd och befinner sig i hemlandet på "semester"?
* Handlar det om asylsökande som sökt asyl under olika identiteter och som nu befinner sig på ett annat boende under annan identitet?
* Har Bert Karlsson ljugit om antalet boende på Lasarettet för att tillskansa sig mer skattemiljoner än han är befogad?

Frågorna är många i denna märkliga händelse och jag misstänker att media blir oss svaren skyldiga. Därför kanske det finns hugade spekulanter som vill gräva i detta?

http://petterssonsblogg.se

 
Svensson

Svensson

2 maj 2015 15:30

Skulle inte förvåna mig,om man hittar på att dom har olika slags utbildningar,så det ser bra ut.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 maj 2015 15:32

Om en Sverigedemokrat t.ex påstår i en SVT-intervju att det bor 198 256 muslimer i Stockholm startar SVT upp sin ”faktakoll” och kommer fram till att det bor 198 255 muslimer i Stockholm.

SVT:s ”faktakoll” visar således att Sverigedemokraterna har FEL i sitt påstående och är islamofober. Vilket man också med kraft meddelar den aningslösa fårskock man anser tittarna är.

Stefan Löfven däremot kan påstå precis vad som helst om invandrares utbildning eller till och med behovet av en kraftigt ökad invandring.

Helt plötsligt har SVT:s ”faktakoll” tagit semester?

En politikers oinskränkta rättighet i en demokrati är att han/hon får säga eller påstå precis vad som helst. Det är också i en demokrati medias förbannade skyldighet att urskillningslöst faktagranska det ALLA politiker säger eller påstår vara fakta

Detta sker INTE i Sverige!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

2 maj 2015 15:35

Drygt en kvarts miljon nyanlända – och inte fullt så nyanlända – asyl- och anhöriginvandrare saknar helt skolutbildning och står därför utanför den svenska arbetsmarknaden men med båda fötterna fast förankrade i Sveriges frikostiga försörjningsstöd.

ref: http://avpixlat.info/2015/04/30/smygrasism-bakom-almegas-forslag-om-skolplikt-for-vuxna-invandrare/

 
Ingen bild

Lotta

2 maj 2015 15:57

Det är väl bara naiva, verklighetsfrånvända 7-klövernpolitiker som fortfarande blint tror på myten om hjärnkirurger och raketforskare som kör taxi? Läs Mats Dagerlinds krönika på samma tema. Mycket bra.

http://avpixlat.info/2015/04/30/smygrasism-bakom-almegas-forslag-om-skolplikt-for-vuxna-invandrare/

 
Ingen bild

Kurtan

2 maj 2015 18:05

Bara att inse och återigen proklamera att svensken blir "screwed" både framifrån och bakifrån!

Dessutom blir vi tvingade att via skattsedeln betala för detta med vår egen och vår barns och följande generationers välbefinnande...

 
Ingen bild

World Traveller

2 maj 2015 18:07

Mats ateist, Turkiets president Erdogan har lovat Somalia att han ska ansvara för att det byggs tiotusen hus för invånarna i Mogadishu. Han gjorde det under sitt besök för ett par månader sen när han invigde nya flygterminalen (som ännu inte är klar). På kvällarna i Mogadishu ser det ut som vilken storstad som helst med uteliv, cafe'er och annat. Al Kebab finns i landet men de attackerar mest regeringsanställda, inte vanligt folk. Och om vanligt folk verkligen vill bli av med Al Kebab så kan de gott gå med i somaliska arme'n eller lokala försvarsstyrkor och bekämpa terroristerna. Om alla ska fly från vartenda land där det är oroligheter så blir lilla Sverige snart fullt. Jag vet att en av dina idoler, Reinfeldt, har sagt att han sett från luften att det finns gott om plats här, men någon ska betala för kalaset och bygga alla bostäder som behövs. Men så långt tänker väl inte du.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 maj 2015 18:11

@Stefan K. Intressanta frågor. Men vi lär aldrig få de rätta svaren...
@Mats (ateist) Visst är det märkligt. Icke godkända ID-handlingar, men de går bra att åka på hela vägen till Sverige och ger ett livslångt vilsamt liv här...

 
Ingen bild

Demokratur

2 maj 2015 18:16

Om man röstar S och/eller är med i facket är det väl det bästa beviset för att man är lågbegåvad...

 
Ingen bild

Niklas R

2 maj 2015 20:20

@Mats Proffstroll
Sedan när är korruption anledning till asyl i Sverige?!?

Och vem har sagt att det pågår ett allomfattande krig i Somalia när det går reguljär flyg till Mogadishu och de har börjat öppna upp stranden för turister igen?

Sedan är det ganska naivt av Migrationsverket att tro att dessa personer inte har id-handlingar då du kan inte ta dig över en pass-gräns till en annan utan att behöva identifiera dig.

 
Ingen bild

Trollfar

2 maj 2015 21:46

@Mats (ateist) Proffstroll, är du dum på riktigt eller låtsas du bara?

 
Ingen bild

måstevaraanonym

2 maj 2015 23:56

Det jag tycker är det bästa.... om nu alla som kommer är läkare, ingenjörer och raketforskare, borde det inte vara bättre om dom hjälper till att bygga upp sitt land? Nää vi är på andra sidan jorden och ser vårt land förfalla, har dom ingen nationalkänsla?
SD för Sverige!

 
Stefan K

Stefan K

3 maj 2015 07:57

Julia Caesars nya krönika ska spridas av alla
http://snaphanen.dk/2015/05/03/god-natt-sap/

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

3 maj 2015 12:40

Kan bara anta att du som vanligt inte vill att jag svarar på frågorna, så jag gör mig inte besväret.

Men om någon undrar, ( gissar nu ) så har dom pass, dom är bara inte giltiga i Sverige, vilket gör att statistiken blir 100%, hur andra länders giltighets krav för de somaliska passen ser ut, vet jag inte,

 
Ingen bild

Gösta

4 maj 2015 18:06

en sak är klar!Sjuklöven klarar inte av vår svenska skola , men att importera analfabeter och människor med en för oss främmande värdegrundär är de tyvärr mästare i.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se