thoralf

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2015

DET GÅR ÅT HELVETE!

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2015 13:48

Antalet asylsökande slog ett sanslöst rekord under september! Hela 24 306 personer sökte asyl i Sverige. Utav dessa var 4 696 så kallade ensamkommande barn.

 

Jag för en diskussion med flera personer på sociala medier med en helt annan syn på invandringen. Det är helt otroligt hur naiva dessa personer är. De tycks vara fullständigt vaccinerade med godhet, några kostnader och andra konsekvenser av den förda invandringspolitiken tycks inte existera. Om man nämner andra utsatta svenska grupper i samhället så verkar de inte bry sig. Gissningsvis är deras föräldrar väldigt väletablerade i samhället med god ekonomi, inga fattigpensionärer med andra ord. För i så fall skulle de sannolikt se lite mer kritiskt på massinvandringen och med andra värderingar.


Dagens ungdom tycks heller inte begripa hur välfärdssamhället finansieras! Att det görs med skatter av olika slag tycks inte ha trängnt in i deras medvetande men de önskar sig säkert högre skatter när de skall ut på arbetsmarknaden och bilda familjer. De är bara att gratulera!


Att regeringen än så länge inte lyft ett finger för att begränsa antalet asylsökande är skrämmande och tyder på en fullständig okunskap om de konsekvenser som kommer drabba samhället och skattebetalarna. Löfven är fullständigt oduglig! Löfvens pajaskonster i New York var det mest naiva och skrämmande jag sett från en svensk statsminister!

 

Jag skull beräkna de ökade kostnaderna för de asylsökande under enbart september till ca 7-8 miljarder kronor på årsbasis. Det är pengar som inte finns i regeringens budget.


Vilka neddragningar i budgeten planerar Löfven eller blir det skattehöjningar. Höjs momsen till 30 procent? Eller skall gränsen för statlig inkomstskatt sänkas till 25 000 kronor/månad?Det kommer bli drastiska åtgärder i framtiden om inte antalet asylsökande begränsas dramatiskt!

 

Har svensken förstått hur illa det är i förhållande till våra nordiska grannländer? Dessa siffror redovisar aldrig svensk media så att det går att jämföra med Danmark, Finland och Norge.


Nedan kommer mina månatliga diagram. Efter önskemål från flera läsare så lägger jag även upp dokumenten som pdf för nedladdning. Ladda ned dem och skriv ut dem och sprid dem till släkt, grannar, vänner och alla du känner. Sätt upp dem på anslagstavlor och i trapphuset.


Länk till Diagram antal asylsökande

Länk till Diagram antal ensamkommande asylsökande


 


 

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 oktober 2015 14:14

Det går i sanning åt helvete.

Dessutom i en rasande fart. Jag återpostar ett citat som beskriver vilka konsekvenser det kommer att få, det Thoralf skriver. Att Henrik Schyffert, Malena Ernman och Jonas Gardell inte kommer att ha några problem i framtiden vet både vi och dem.

Men de är inte heller arbetslösa, sjukskrivna eller fattigpensionärer.De är ju bara hycklande och godhetsknarkande egoister.

Bloggaren Hans Li Engnell skrev:

"Var och en gör bäst i att just nu se om sitt hus. Skaffa privata sjukförsäkringar. Se till att barnen kan gå i privata skolor. Och försöka undanhålla så mycket skatt man bara kan för att ge sig själv en buffert, och slippa betala för ett samhällskontrakt som har brutits av den andra parten”

Frågan som återstår att få besvarad är:

Varför?

Varför i helvete vill svenska politiker förstöra landet?

 
Ingen bild

World Traveller

1 oktober 2015 14:17

Statspajasen Löfvens clownkonster i New York går sannerligen till historien. Vad ska folk tro om oss svenskar efter att han gjort Sverige till åtlöje inför hela världen.

OT. Lite skvaller från Mellanöstern: ryska rådgivare har anlänt till Baghdad. Ingenting på nyheterna.
Det ryktas om att Obama genom att lyfta sanktionerna mot Iran nu gett Europa dödsstöten. Marknaden väntas översvämmas av olja med följden att Europeiska oljebolag ej har råd att borra och arabländerna komer att få monopol på oljan och vinsterna.
Någon känd general sade en gång att man behöver tre saker för att vinna ett krig: pengar, pengar och mer pengar.
Om nu Ryssland rör om i grytan nere i Syrien så behöver det inte betyda att Muslimska Brödraskapets/Islamiska Statens planer går om intet. De har nu sett till att de enkelt via migrantströmmarna kan omgruppera till Europa och fortsätta med sin plan att lägga under sig hela Europa och Mellanöstern.

 
Ingen bild

Britt-Erik

1 oktober 2015 14:27

Libanon har 4 miljoner invånare och har tagit emot 1 miljon flyktingar (25 %). Skulle Sverige ta emot 25 % (av Sveriges invånare) så skulle det motsvara ca 2,4 miljoner flyktingar. Jag kan knappast säga att det märks än förutom att grabben fått nya kompisar. Dags för politikerna att börja bygga annat än lyxbostäder så både studenter och invandrare har råd att bo här.

 
Ingen bild

Tony

1 oktober 2015 14:34

Samtidigt som idiotin med invandringen pågår för fullt
här hemma , så har den så kallade Statsministern nu i
en veckas tid åkt runt och glassat i New York på
skattebetalarnas bekostnad? Vad gör han där, inte många
andra ledare lyssnar på Stefan Löfven, mer än möjligen
bidragsnationernas ledare!

 
Ingen bild

SM811

1 oktober 2015 15:41

"Trelleborgare demonstrerar mot invällare"
http://www.exponerat.net/trelleborgare-demonstrerar-mot-invallare/

 
Ingen bild

World Traveller

1 oktober 2015 15:49

Britt-Erik, att du vill ha hit Mellanösterns våldskultur är din ensak, men betala då för det själv och tvinga inte på oss andra det. Sen kan du också förklara för alla våldtäktsoffer, rånoffer, misshandelsoffer och anhöriga till svenskar som mördats av dina ''flyktingar'' varför de ska vara nöjda och betala för detta!

 
Ingen bild

Göta

1 oktober 2015 15:51

Britt-Eriks kommentar (14:27) ovan är ett typexempel på folkets okunnighet och därav korkade funderingar.

Så här är det Britt-Erik:
I Libanon är det UNHCR och andra organisationer som ordnar fram flyktingläger med mat och andra förnödenheter. Allt detta BETALAS AV ANDRA LÄNDER (bl.a. av Sverige), oftast via FN.

Men i Sverige är det VI SVENSKA SKATTEBETALARE SOM SJÄLVA BETALAR ALLA KOSTNADER för alla som kommer hit.

Det blir alltså en viss skillnad. Och även om du inte kan begripa detta, så är det ändock på det viset i den bistra VERKLIGHETEN att våra skattepengar som vi har jobbat ihop inte räcker till allting för alla i världen som vill komma hit.

 
Ingen bild

robert

1 oktober 2015 16:05

Det första stora problemet kommer bli när polisen inte räcker till. Dom behöver sträcka sig tunna för att försöka upprätthålla lagen så att polisen aldrig kommer när folk behöver dom kommer att bli väldigt vanligt. Räkna med många sådana artiklar inom det närmsta året.

 
Ingen bild

Mattias

1 oktober 2015 16:07

Jo nog är fördelningen av de flyende allt annat än rättvis. Där borde de beslutande i europa göra något. Är ifs rätt säker på att sverige klarar det här utan problem, men gemene man kanske måste avstå lite mer av sina pengar. Det klarar de allra flesta. Var inte så rädda.

Thoralf Alfsson

1 oktober 2015 16:20

Mattias

Hur mycket tror du att alla som arbetar behöver avstå i pengar?

Ska vi även ta från barn och gamla människor?

 
Ingen bild

Hacke

1 oktober 2015 16:19

Nu har verkligheten t o m nått fram till en och annan miljöpartists medvetande.
Då förstår vi att det har gått skrämmande långt. Läs och häpna.

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/vaelfaerden-manifesterar-var-solidaritet-och-humanism-18738

 
snoffsan

snoffsan

1 oktober 2015 16:32

När jag ser dina staplar Thoralf, ser jag inte längre siffrorna som människor, ser bara mer ondska som kommer hit.

För varje som kommer hit, kommer snart en svensk skattebetalare att flytta ut. Löven får som han vill, vildar och brottslingar istället för svenska skattebetalare. Hur han skall kunna smöra dessa med bidrag och oändlig lyx är för mig en gåta. Snart är skattepengarna slut, och även lyxlivet. Skall han stå för soppköken och en filt i framtiden? För att fiska röster med?

Ser inga fattiga, utmärglade och sjuka människor, som flytt från krig och förföljelser längre. Ser bara människor som kommer hit, välmående, våldför sig på etniska befolkningen, bär sig mycket illa år, kräver allt som en svensk bara kan drömma om, ser gamla som nu får det än sämre, allt fler kvinnor som blir våldtagna, framförallt mer våld på gator och torg.

Idag kan vi läsa att polisen har gett upp, de kan bara stå och se på numera. Hur volontärer tar de nyanlända under sina armar och leder iväg dem, inte registrerade och ingen vet vem dessa är, ingen kollar längre efter papper eller ID. ISIS eller våldsamma män? petterssonsgörskillnad och länk till SvD.

Skrämmande för oss och skrämmande för folket. Hur kan man bara tillåta att vilt främmande frivilliga organisationer bara inför polisens ögon hämtar upp dessa nyanlända och knallar iväg med dom, utan att polisen inte kan stoppa detta, genom att kolla papper och ID och framförallt registrera dessa? Hur kan detta hända just nu? Dessa vill inte ens söka asyl.
Ser lamm som tar sin varg under armen och leder denna rakt in i sin fålla.

På petterssonsgörskillnad kan man se en film där nyanlända ger sig på ett bostadshus, kastar sten och uppför sig riktigt aggressivt. När kommer detta hända i landet? Inte långt borta är jag rädd för.

Man kan också läsa att det tydligen nu är rasistiskt att bötfälla invandrares bilar som står felparkerade, dessa är elever på skolan, sfi elever. Redan bil och körkort?
Hur dessa tänkt att ambulans och brandkår skall kunna ta sig fram vid utryckning har de nog inte kommit på tanken att tänka på.

Att Löven är bortom all kontroll, förnuft och logiskt tänkande gjorde han helt klart för mig i går. Efter ett av alla märkliga verklighetsfrånvarande uttalanden, detta reagerade jag mycket starkt på.
Citat
- Allt detta är en global skamfläck, sa han och menade att det är hög tid att en gång för alla att göra sig av med strukturer som diskriminerar kvinnor.

Med detta uttalande har han dumförklarat sig själv, landet Sverige, även klädkedjorna Åhléns och H&M, som i dagarna nu inför just detta som han nu vill göra sig av med.Han har även gett sig på sina feminister, som gladeligen visar upp sig i slöja och hyllar just detta som Löven nu fördömer, Gudrun ? Mona?
Hur förklarar han detta uttalande? En pudel ?

Finns att läsa lite överallt angående talet. Googla.

Detta som händer är utom kontroll, en säkerhetsfara,politiker som fullkomligt tappat all verklighetsförankring, som lever på en annan planet.
Hur politiker kan få bli en fara för landet och få sitta kvar är för mig obegripligt. Ingen myndighet som jobbar för landets säkerhet reagerar utan låter detta hända.

Misstroendeförklaring från SD ?

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

Micke

1 oktober 2015 16:34

Thoralf, du som har koll på läget. Ensamkommande kostar minst 1.900 kr per dag. Hur länge gör dem det? Jag har hört att det är fram till dem fyll 21, stämmer det?

Thoralf Alfsson

1 oktober 2015 17:36

Hur reglerna exakt ser ut vet jag inte men kommunerna kan få ersättning till de fyller 21 år. Jag tror att så sker i de flesta fall men hur stor ersättningen är vet jag inte. Det är möjligt att kommunen får dessa 1900 kr/dygn.

 
Ingen bild

Sanningen?

1 oktober 2015 16:44

Det finns tydligen pengar. Riksdagen har givit personalen i riksdagen 1400 Kr mer per månad. Vad har pensionärerna fått?

Thoralf Alfsson

1 oktober 2015 17:39

Riksdagsledamöterna får 1400 kronor mer i månaden.

Men eftersom många kommuner har knutit lönen för kommunalråd, oppositionsråd och politiska sekreterare till riksdagslönen så slår det även igenom inom många kommuner.

T.ex att ett kommunalråd har 95 procent av en riksdagslön.

 
Ingen bild

Gunnar

1 oktober 2015 16:57

Europa är redan förlorat, i demokratiska val kommer SD och liknande partier aldrig att komma upp till någon sorts beslutsfattande roll.
Eller så korrumperas de på vägen och blir ofokuserade.

Och varför sker då allt detta?
Kanske för att en splittrad rot- och traditionslös och massindoktrinerad allmänhet är mycket lättare att kontrollera och inbilla att de lever i den bästa av jämlika och rättvisa världar.
Mh av media och politiker i internationell konsensus (Globalisering) så blir detta inte så svårt att genomdriva.

Eliten kommer naturligtvis att sitta kvar i orubbat och tryggare bo.
Och m h av elektronisk allseende övervakning förhindras eventuella protester.
För att släppa ut lite tryck kan man ju alltid skriva kommentarer på någon blogg....
Ungefär lika produktivt som godhetskicken man får av att ge en slant till EU-migranten.

Egentligen inget fel med detta, vi som minns hur det var dör ju snart ut och de nya generationerna kommer att acceptera och trivas med den nya sköna världen.

 
Ingen bild

Hood

1 oktober 2015 17:05

@Britt-Erik
Vill du att Sverige närmar sig Libanons nivå även när det gäller: Skola,vård,infrastruktur,pensionssystem etc etc ?

 
Ingen bild

Putte

1 oktober 2015 17:33

@Mattias. Hur många tar de superrika oljestaterna på arabiska halvön emot?

 
Lotta

Lotta

1 oktober 2015 17:55

60 miljoner är på flykt. Hur många av dessa tycker Mattias och Britt-Erik att vi kan ta emot innan vår skattefinansierade välfärd är förbrukad? Det är ungefär 6 gånger Sveriges befolkning idag. Jag tror att till och med ni båda inser att det vore en omöjlighet för oss att ta emot så många. Om vi minskar ner det till de 20 miljoner syrier som Ribbenvik lovat PUT hur många av dem anser ni att vi skall ta emot? Det är ungefär dubbelt så många som vi är idag. Jag anser att 20 miljoner också är mer än vi klarar av. Jag är lite nyfiken. Var går er godhets gräns? Hur många tycker ni att vi kan ta emot? Någon gräns borde ju även ni ha? När er gräns är nådd, vad säger ni då till övriga som inte kunde komma hit?

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

1 oktober 2015 17:59

Förstår inte på vilket sätt denna identitetspolitik skulle lösa hushållens höga skuldkvot eller skapa mer resurser inom offentlig sektor? Man blir mycket konfunderad. Hur mår folk i landet egentligen?

 
Ingen bild

Hans Nilsson

1 oktober 2015 18:26

Att det går åt helvete med Sverige sa jag redan 1975 när en enhetlig riksdag tog beslutet att Sverige skulle vara mångkulturellt. De svenskar som vurmar för invandring SKALL också stå för fiolerna. Jag har varit emot invällning sen 70 talet och vill bli struken från listan på Svenskar som är med och betalar.

 
Ingen bild

Eric H

1 oktober 2015 18:45

Vi har ju från De Goda de tre dräparargumenten:
1. Så är det inte
2. Sverige är ett rikt land
3. Det är ju så syynd om dem så vi måste..
Funkar inte de så kan man ju alltid kasta ur sig "din j-a rasist"

 
Ingen bild

Observer

1 oktober 2015 19:12

Thoralfs diagram är ......"Trumvirvel"... PUBLIC SERVICE!

 
Ingen bild

Observer

1 oktober 2015 19:17

@Hans Nilsson

Därför borde vi / SD införa en "invandringsskatt" likt kyrkoskatten -Så att den som vill får betala invandringsskatt. -Bra va?
Vidare skulle sedan invandrarna utplaceras i de kvarter och områden där flest betalar denna frivilliga invandringsskatt.
Södermalm i Stockholm med flest kaviar-kommunist-journalister torde då bli särdeles befolkad av utlänningar!!? ;)

 
Ingen bild

Zetor

1 oktober 2015 19:20

Det började gå to hell när Palme drev igenom att Sverige skulle bli mångkulturellt ,sen har det bara gått utför !

 
Ingen bild

Bertil

1 oktober 2015 19:23

September 2015 - 24000 asylsökande på en månad.

December 1989 - 20000 asylsökande på ett HALVÅR får regeringen Carlsson att fatta Luciabeslutet och stoppa invandringen eftersom man inte anser sig kunna hantera så många.

Eftersom det tydligen inte är tal om att ändra kurs skulle jag vilja fråga dagens regering på vilket sätt Sverige är bättre rustat idag? Man anser sig tydligen klara av det som Ingvar Carlssons mannar gick bet på...

 
Ingen bild

sarak

1 oktober 2015 19:35

Vart ska vi ta vägen när vi inte längre får plats i landet? Finns det chans att få asyl i förståndiga Norge? Danmark har för svårt språk för en gamling att lära sej.

 
Ingen bild

oveg

1 oktober 2015 19:58

Och Sverige lånar pengar i en rasande takt:
http://www.statsskuld.com/

IMF kommer att styra oss som de nu styr Grekland

 
Ingen bild

Hood

1 oktober 2015 20:47

Uppenbara troll som "Britt-Erik ,Mattias" mfl som skriver så kallade "flamebites" utan avsikt att sedemera försvara och vidarutveckla sina inlägg och åsikter bör enligt min åsikt ignoreras och ej kommenteras av seriösa besökare på denna blogg.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

1 oktober 2015 20:48

sarak

Sverige har en befolkning på cirka 9,8 miljoner invånare och är med en area på 447 435 km²[3] det geografiskt femte största landet i Europa.

Det bor 21 personer per km2 Usa har 3000. Så jag vet inte, det känns inte som om plats, är riktigt problemet.

Sedan fuskar jag in denna till Lena ( och andra om ni inte sett den) Sam Harris on muslims.

Och Thoralf, om du tänker godtyckligt, ta bort var och varannan kommentar, (från mig) så tillåt ingen. Det blir bara frustrerande för mig och de som ställer frågor, som dom inte får svar på!

Thoralf Alfsson

1 oktober 2015 21:03

När en diskussion spårar ur eller blir helt OT så godkänner jag inte kommentarerna. T.ex antisemitism, nazism eller konspirationsteorier.

 
Ingen bild

Svante1

1 oktober 2015 21:12

Nu funderar jag allvarligt på att sälja villan,sommarstugan och min nyss avlidna mamma´s hus och flyttar utomlands.Tyvärr är arvsskatten kvar i Spanien.....Med internet har jag bra koll på svenska börsen....Morsning och good-bye

 
thojuh

thojuh

1 oktober 2015 21:15

@mats
Var du med i planet när Reinfeldt flög över Sverige?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hood

1 oktober 2015 21:16

@ Mats ateist proffstroll.
Med ditt resonemang hur många lycksökare skulle då inte Ryssland med sin areal kunna ta emot ?

 
Ingen bild

Lena

1 oktober 2015 21:28

@Göta
Ditt inlägg på vad @Britt-Eriks skriver är så sant och så på pricken vad jag själv tycker. Det är sant att många är oerhört OKUNNIGA.
Samtidigt så dyker massinvandringsdebatten upp på ytan i de mest osannolika sammanhang. Hörde t ex en kvinna tidigare i veckan som inte kunde se något annat på TV än reality serier typ" Hollywood Fruar". Hon säger att hon orkar inte "höra" om, hm... svälj, svälj det som pågår... Hon är en mycket sympatisk människa som jag faktiskt gillar, men..
I alla fall klämde jag i, eftersom det ändå var på tapeten, och vi satt fem kvinnor och samtalade om ditten och datten. Då sa jag att: "ja man är ju rädd för vad som ska hända med pensionerna". Det gick som en elektisk stöt i rummet. Va, att jag tordes säga DET, nästan rasistiskt... vi får väl se nästa gång hur de "behandlar" mig, eller de kanske helt enkelt kommer att tycka det är "befriande".

Idag på lunchen samtalade vi några stycken och Hans Rosling kom på tal (kors i taket, det händer aldrig annars att något så "känsligt" kommer på tal). Han var ju så speciell och fin... så övertygande. Jag hjälpte till genom att säga att det blev så tydligt att UNHCR deklarerar att de kan hjälpa folk i lägren för 25kr/person/dag men att de nu endast har 10kr/pers/dag, så de vädjar: skicka mera pengar. Och alla instämde att det var så bra att pengarna som samlades in gick till den organisationen...

JO Thoralf, du hade helt rätt och jag måste säga att jag beundrar din snabba uppfattningsförmåga. DET ÄR JU PRECIS VAD SD SAGT HELA TIDEN. ATT DET ÄR FLYKTINGLÄGREN SOM BEHÖVER MER STÖD. NU TÄNKER DE VÄL LÅTSAS SOM OM DET VAR S SOM KOMMIT PÅ DETTA. Nej folk förstår inte. Det törs inte ifrågasätta den allmänna uppfattningen som de får genom ljugmedia. Därför är de förvirrade och okunniga.

Sist men inte minst, det @Gunnar skriver i sitt inlägg är så förfärande att jag blir stum, låt det inte vara sant! Sorry Gunnar men jag vill inte tro det, men kanske just för att det nuddar vid något som vi alla är mycket rädda för är sant, så vill jag ändå klippa den tanken. Det får inte vara sant!

 
Ingen bild

OT

1 oktober 2015 21:31

Apropå "Nytt rekord 19 000 medlemar i SD!":https://www.facebook.com/676246449160270/photos/a.677172589067656.1073741826.676246449160270/841416249309955/

Ultima Thule - Blå brigader: https://www.youtube.com/watch?v=TgirgheI82w

P.S "19 000 män rör sig framåt såsom en..."

 
Ingen bild

Lena

1 oktober 2015 21:34

En sak till som hänt denna vecka och detta är egentligen hårresande. Nämligen att polisen står utanför köpcentrum och delar ut information om Grannsamverkan, och vad man kan göra för att "skydda sig". Det går vågor av lägenhetsinbrott inte bara villainbrott i min lilla stad. Inte för att det står i tidningarna, men polisen vill ända, verkar det som, varna befolkningen... jag vad säger du om det Mats?

 
Ingen bild

Claes

1 oktober 2015 21:42

Mats Proffstroll

Enligt Wikipedia är befolkningstätheten i USA 2015 33 personer per km2, inte 3000 som du påstår.

 
Ingen bild

matspp

1 oktober 2015 21:43

@Mats (ateist) Proffstroll

Om Sverige minskar invandringen med 85% ligger vi på samma nivå som Tyskland per capita. Sverige är extremt. Gällande plats så funkar det inte att bara ösa in folk av olika skäl

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 oktober 2015 21:46

@Mats(ateist). Plats finns, iof. där jag bor. MEN, det vill till att de som kommer hit tillhör samma kultur och religion som oss andra här.
Tex. smälter Holländare och Tyskar in problemfritt här. (Alltså riktiga Holländare och Tyskar..)

 
Lotta

Lotta

1 oktober 2015 21:55

Svenskarna i minoritet om 10-15 år med nuvarande invandringstakt. Grattis 7-klövern och alla godhetsapostlar ni får snart som ni vill.

http://avpixlat.info/2015/10/01/svenskarna-i-minoritet-om-10-15-ar-med-nuvarande-invandringstakt/

http://youtu.be/8PvwqKl9ghs

 
Ingen bild

Gudrun

1 oktober 2015 22:01

Snälla Thoralf, kom tillbaka till Riksdagen och ställ de här personerna inför rätta med vad de gjort med landet!

 
Ingen bild

OT

1 oktober 2015 22:09

Apropå "Politiskt korrekt jätteinsamlingsgala lyckades samla in pengar för att täcka kostnaden för fyra(!) somaliska invandrare i Sverige": http://avpixlat.info/newsdesk/politiskt-korrekt-jatteinsamlingsgala-lyckades-samla-in-pengar-for-att-tacka-kostnaden-for-fyra-somaliska-invandrare-i-sverige

Jag tror nästan inte det finns något mer att säga... men då vore jag inte OT.

P.S: "Wer soll das bezahlen? - Jupp Schmitz (1949)": https://www.youtube.com/watch?v=uQQm7bKJskM

 
Ingen bild

Göran, SD väljare

1 oktober 2015 22:36

EU är som Romariket en gång var, Å det gick åt helvete det också.

 
Ingen bild

OT

1 oktober 2015 22:37

All heder åt Andreas Rimheden: http://avpixlat.info/2015/10/01/musik-och-politik/

Politiker! Vi förstår och förlåter om ni erkänner att ni föll i the "Ring Of Fire": https://www.youtube.com/watch?v=QfCOJLRk2D4

Men nu är det dax att med klara låga säga ifrån "DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN - VART JAG MIG I VÄRLDEN VÄNDER": https://www.youtube.com/watch?v=jI2EcRXR7RU

För vi svenskar kommer att säga i slutändan "I Walk The Line": https://www.youtube.com/watch?v=FyS12e4-zTs

P.S: Vi erbjuder er förlåtelse ett litet tag till.

 
Ingen bild

Jakob

1 oktober 2015 23:32

Ja om man nu skall vara realist så är det inte befolkningsförflyttningar som kommer att leda till helvetet utan klimatet. Vi kan överleva det mesta om vi vill, men just klimatet rår vi inte på. Men det är något som du/ni ständigt förnekar, varför?!

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 07:42

Berätta för mig vilka negativa klimatförändringar som inträffat i Europa!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

1 oktober 2015 23:36

Antalet asylsökande.
Det redovisade antalet asylsökande är väl just det. Dvs det antal som sökt asyl hos migrationsverket.
I ett reportage i DN skrevs det att 10.000 nyanlända (kanske inte) svenskar passerat Stockholm central. Av dessa var det 1.230 som sökte asyl. Resten reste vidare från Stockholm. Vart? Ingen som vet, ingen som vet.

Jag kan ha fel på siffran 1.230 Kan ha varit 2.300 istället. Minns inte.
Kontentan är ändock att många som anlänt inte söker asyl, och då blir det inte heller räknade. Skönt att statsministern säger att allt är under kontroll.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 07:45

Enligt en annan uppgift hinner inte Migrationsverket med att registrera alla utan ligger efter med flera tusen

 
snoffsan

snoffsan

1 oktober 2015 23:48

Hej Thoralf, är inte säker på om jag skickade och klickade iväg en kommentar angående att SD hade fått väldigt höga siffror i en Sentio mätning igår.
Denna information cirkulerade runt, bl a på petterssonsblogg.
Det hela visade sig vara en äldre mätning.
Jag ber hemskt mycket om ursäkt om denna kommentar verkligen skickades iväg eller inte.
Både petterssons, jag och många andra drogs iväg i glädje i detta mörker, och hoppades på lite ljus i allt elände.
Ber igen väldigt mycket om ursäkt.
Från Snoffsan.

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

Quo vadis Sverige?

1 oktober 2015 23:52


Godhet är den nya innedrogen

som personer i det styrande etablissemanget och dess medier blir höga på. Till skillnad från andra droger är denna drog laglig. Den är också billig. Det kostar inget för makteliten att frossa i godhet, det är skattebetalarna som får stå för notan.
Höga på sin inbillade godhet ser de inte att landet de styr är på väg mot undergång och total förintelse.

 
Ingen bild

Karl

1 oktober 2015 23:52

Den här månaden har jag sålt grejer för 2000:- för att det skall gå ihop, va fan tror dom att pensionärer/knegare har guld i fickorna, är så jxxxa trött på dessa pappskallar så det finns inga ord, orkar snart inte ens läsa om all skit som skrivs för att inte tala om SVT vilka idioter !

 
Ingen bild

Martin

2 oktober 2015 00:14

@Göran
Romarriket gjorde sitt allra bästa för att hålla barbarerna ute under flera hundra år.
EUs ledare gör sitt allra bästa för att släppa in barbarerna.

 
Ingen bild

Malte the Swede

2 oktober 2015 00:14


Kära Sverigevänner!
Lägg ner ,det kostar, argumentet.
Sverige står under muslimsk invasion. Snart är landet en muslimsk koloni med muslimsk majoritet. Arabiska blir det härskande språket liksom islams sharialagar.
Jag vill inte ha islam och muslimer, denna vålds- terror- och pedofilsekt i Sverige även om de kom hit med alla sina oljepengar.
Pengar i all ära, men pengar är inte det viktigaste i det här sammanhanget. Sveriges framtid som fri demokratisk svensk nation står på spel.

 
Ingen bild

Tobbe S

2 oktober 2015 01:16

@Mats (ateist)
"Sverige har en befolkning på cirka 9,8 miljoner invånare och är med en area på 447 435 km²[3] det geografiskt femte största landet i Europa."
Vad du inte berättar (och inte Reinfeldt heller) är att 85% av Sveriges yta utgörs av sjöar, skog, berg och fjäll. På de 15% odlingsbar mark som finns kvar i Sverige är odlingssäsongen ca 4,4 månader per år.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 oktober 2015 02:23

Annat ämne:

Jag vill uppmana alla att när ni länkar till hatmedia (exp,ab,dn och svt) använd då alltid http://unvis.it/

Till alla er som använder Firefox finns ett tillägg. Sedan räcker det med ett högerklick för att läsa via unvisit. MYCKET BRA!

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/unvisit/

 
Ingen bild

bengha

2 oktober 2015 02:57

@Mats (ateist) Proffstroll
"Det bor 21 personer per km2 Usa har 3000. Så jag vet inte, det känns inte som om plats, är riktigt problemet."

Men så bra då, då kan alla migranter flytta till Arktis eller Antarktis, där är ju befolkningstätheten ännu lägre.

 
Ingen bild

Gunnar

2 oktober 2015 03:17

@Lena,
Jag ser inte heller fram emot en sådan framtid, men jag tror inte att politiker och företrädare för media mm är så korkade eller naiva så att de själva tror på vad de säger eller att de inte inser konsekvenserna av sitt handlande.
Så om man utgår från det, vilka andra alternativ finns det?

Men en tröst är ju att om en 15-20 år har folk vänjt sig och lever med sin verklighet.

 
Svensson

Svensson

2 oktober 2015 06:46

Vi svenskar tvingas se,när galna politiker förstör vårat egna land,det här är som taget ur en skräckfilm.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Frank

2 oktober 2015 07:10

När har vi kommit till den punkt när socialförsäkringssystemen brakar samman?

 
Ingen bild

Argus

2 oktober 2015 07:32

Varför inte använda "Migga X":s graf som även de mest naiva skulle kunna ta till sig?: https://pbs.twimg.com/media/CQPqfC4WgAAvOyz.jpg

När Sverige är fyllt till brädden och kistorna är tomma kommer godhetsknarkarna att vakna och peka finger på alla andra och undra varför "ingen" gjorde någonting.

Apropå ingenting; Jag hade ett ärende på Södermalm i veckan. Jag brukar normalt försöka undvika Söder då jag tycker att det är dålig stämning där. Över det gamla stationsområdet byggde man över som bekant för ett kvartssekel sedan till ett orealistiskt miljöpartistiskt paradis utan biltrafik och med mycket prång och gränder. I detta Sveriges största utopi eller kanske snarare utanförskapsområde lyste multikulturen nästan totalt med sin frånvaro. Med andra ord är det så att de som mest omhuldar det "spännande nya Sverige" är de som känner det minst.

 
Ingen bild

Tony

2 oktober 2015 07:38

Jag har ibland frågat en del godhetsknarkare vad
Sverige skall göra när alla skattemedel är förbrukade,
som trots stora höjningar omöjligt kan räcka till att
försörja den ständigt ökande antalet välfärdsturister.
Dock är det svårt att få något svar, bara att Sverige
är ett rikt land, men frågan är hur länge? Och om vi
är så rika varför lånar vi då Miljarder varje vecka??
Eftersom det befinner sig några av dessa godhetsknarkare
här på bloggen, vore det intressant att få ett vettigt
svar.
Till Ateisten: Visst ytmässigt har vi väldigt gott om
plats, men problemet är att invällarna vill bo där
andra liknande bor, och flyttar till städerna, därför
växer det upp No Go zoner i rasande takt, hur tycker
du att det ska lösas?

Till Britt-Erik?
Om vi enligt dig kan ta emot 4 miljoner precis som
Libanon, hur hade du tänkt att dom skulle bo?
Är det i militärtält nu inför vintern, eller kanske
släng ut Svenskarna och låt dom bo där, och låt
invällarna ta över Svenskarnas bostäder?
Räknar inte med att få några vettiga Svar, men
ställer frågorna ändå!

 
Ingen bild

Mattias

2 oktober 2015 08:04

@ Thoralf
Tycker det ska baseras på hur mycket man tjänar. Självklart ska inte barn och pensionärer drabbas av det.
@Putte
Jag har ingen aning, har du?
@Lotta
Att 60 miljoner skulle komma hit är inte realistiskt. Jag är medveten om att Sverige tar ett ganska stort anavar i den här frågan. Men det måste vi i detta läget när världen ser ut som den gör. Sen tycker jag själv att målet måste ju vara att de flesta ska återvända när krigen ebbat ut.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 09:15

Är det en ny "värnskatt" du önskar. En "invandringsskatt" som påförs alla rika i Sverige?

Du menar alltså att alla skall få temporära uppehållstillstånd!

 
Ingen bild

Stefan

2 oktober 2015 08:20

Att jämföra olika länders invandring och hänvisa till landets areal eller befolkningstäthet är befängt. Visst, Sverige är glesbefolkat så det finns gott om plats men det är ju inte ståplats i vildmarken migranterna efterfrågar...

För länder med någorlunda lika utvecklade ekonomier (BNP per capita) så är antal migranter per capita det enda vettiga sättet att jämföra och då är Sverige extremt.

 
Ingen bild

Stefan A.

2 oktober 2015 08:52

Ja skolan brister tydligen i sitt samhällsansvar i att utbilda eleverna hur ett samhälle fungerar ekonomiskt, vad som skapar välfärd, hur debet o kredit i slutändan måste gå ihop, det är inte politiker som skapar välfärd, en politiker utan pengar skapar ingenting, så sent som i början av 70-talet hade vi knappt någon statsskuld och nu närmar vi oss 1500 miljarder, det betyder helt enkelt att vi levat över våra tillgångar de senaste 40 åren, liksom nästan hela västvärlden, det hela riskerar att sluta med en gigantisk krasch.

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/

 
Ingen bild

Britt-Erik

2 oktober 2015 08:53

@Göta m fl. Så om UNHCR eller andra länder skulle stå för kostnaden att upprätta flyktingläger här i Sverige så är det OK? I det fallet skulle ju dina skattepengar inte behöva gå till flyktingarna.

@Hood Det var många år sen skola och vård fallerade.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 09:18

Tycker du då inte att det är dags att satsa på skolan. Det som sker just nu innebär att resurserna inom skolan dräneras betydligt och att betydligt fler elever skall utbildas till samma kostnad.

Det slår mot skolan från två håll!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 oktober 2015 09:17

Jahaja, vore plats det enda man behövde så kan jag upplysa om att Grönland finns tillgängligt och kan utan problem härbärga 30 miljoner människor. Om inte det dubbla?

 
Ingen bild

johannes

2 oktober 2015 09:29

jag läser dig och blir lite besviken. Betyder inte avtal något för dig. Din uppfattning strider mot emot så väl internationell rätt, FN:s flyktingkonvention, EU:s regelverk och deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Betyder det ingenting?

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 09:35

Du får gärna beskriva vad det är i blogginlägget som bryter emot "internationell rätt, FN:s flyktingkonvention, EU:s regelverk och deklarationen om de mänskliga rättigheterna"

När du ändå håller på kan du också beskriva på vilket sätt Dublinförordningen bryter mot dessa regelverk och konventioner.

 
Ingen bild

Mahmoud

2 oktober 2015 09:43

@Mattias
@Putte

Svaret är….inte en enda.
Men det visste ni redan.

 
Ingen bild

Stefan A.

2 oktober 2015 10:23

PK-hysteri i kubik, vet inte om man skall skratta eller gråta, vill inte länka till den här blaskan men hittar ingen annan öppen källa och med adblock på....

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article21512676.ab

 
Ingen bild

Göta

2 oktober 2015 10:27

@Britt-Erik som frågar (08:53) ovan: "...så om UNHCR eller andra länder skulle stå för kostnaden att upprätta flyktingläger här i Sverige så är det OK? ..."

Flyktingläger ska givetvis upprättas så nära oroshärden som möjligt. Dels är det endast dit de icke-förmögna flyktingarna kan ta sig. Dels är det lättare för flyktingarna att komma tillbaka och bygga upp sitt hemland igen när kriget är över.
Framför allt är det i näraliggande flyktingläger som mina och alla andras skattepengar gör enormt mycket större nytta. Till exempel skulle årskostnaden för ett enda s.k "ensamkommande flyktingbarn" i Sverige (av vilka en stor majoritet utgörs av unga män mellan ca 18-25 års ålder) räcka till en halvmiljon riktiga barn i flyktinglägren.
För övrigt är en majoritet av de massor som nu strömmar in här inga krigsflyktingar över huvud taget.

Enorma folkförflyttningar av folkmassor med andra religioner och etniciteter än mottagarlandets befolkning leder till inbördeskrig och eventuellt utrotning av befolkningen i mottagarlandet. Ett praktexempel på det senare är européernas folkvandringar till och övertagande av indianernas amerikanska kontinent.

Jag rekommenderar Britt-Erik (och alla andra) att läsa Lars Berns senaste inlägg på sin blogg Anthropocene med titeln "Västvärlden faller på eget grepp". Den redovisar mycket klart och tydligt hur och varför de pågående vansinnigheterna i Mellanöstern och delar av Afrika har uppstått och fortfarande eskalerar.

Läs här!

http://korta.nu/Anthropocene-nu

 
Ingen bild

Zetor

2 oktober 2015 10:32

Generaldirektören för Postkodlotteriet har en månadslön på 200000:-
alltså 50000:- i veckan , min hustru får ut i pension 6000:- efter skatt i månaden = 1500:- i veckan , behöver jag säja mer ?

 
Ingen bild

Göta

2 oktober 2015 10:35

Ett par viktiga ord föll bort i min text (10:27) ovan.

RÄTTELSE: ... årskostnaden för ett enda s.k "ensamkommande flyktingbarn" i Sverige skulle t ex räcka till LIVRÄDDANDE VACCIN för en halvmiljon riktiga barn i flyktinglägren.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 oktober 2015 10:40

Det var inte mitt argument, om plats i Sverige. Jag bara redogjorde att plats borde det finnas.
Och det är det enda jag adresserat inte om varför, hur, när, var, om vi skall ta emot flyktingar överhuvudtaget.
Och som någon sa, att Ryssland borde kunna ha många personer, helt riktigt, därför är det, personer per km2, inte per land.

Claes helt rätt, jag var helt ute och cyklade med 3000. Ber om ursäkt. Bangladesh - 964 är max.

Lena
Ja i bland undrar man vad polisen håller på med. Vi har haft samma problem här med inbrott.
Jag vill dock tillägga att jag bor, ungefär 400 meter från förläggningen (har i princip aldrig låst dörren under 17år) och folk går förbi konstant. 3 personer har fått stryk av mig, för stöld bilstöld och skadegörelse alla vita svenskar, och en kines som vart utskälld för att han rotade i soptunnorna.
Här är länken jag lovade dig ( men glömde) Sam H.
https://www.youtube.com/watch?v=zQqxlzHJrU0&index=47&list=WL

 
Ingen bild

Jan Jansson

2 oktober 2015 10:43

Det är första gången som jag faktiskt känner mig en smula rädd. Tidigare kunda man alltid intala sig att det fanns en möjlighet att hålla sig borta från problemområdena, men med denna invandringsnivå kommer både skattehöjningar och - eventuellt - exproprieringar.

Vid en tillräckligt hög skatt klarar vi inte lånen längre, eller så kanske man får stryka barnens sporter. Företagen kommer inte att skattas "sönder", den insikten har trots allt de flesta politiker idag, men gemene man kan skattas hur hårt som helst. Om någon kommer att betala, så är det löntagare som inte har någon möjlighet att "flytta" sina inkomster utomlands (som företagen har).

 
Ingen bild

Jan Jansson

2 oktober 2015 10:53

Notera att flyktingtakten motsvarar ca 300 000 per år (utan anhöriginvandring!) varav ca 55 000 är ensamkommande minderåriga. Bara kostnaden per år blir - om det forsätter - ca 55 miljarder SEK för de minderåriga. För de vuxna blir kostnaden per år ca 25 miljarder för de första 4 åren bara i direkta kostnader. Eftersom "barnen"/"flyktingarna" inte kommer ut i arbetslivet, akumuleras denna kostnad åtminstone under fyra år då man uppskattar att kostnader för invandrare är ca 100 000 per år (därefter kostar de mindre men fortfarande otroligt mycket).

Så, första året med bibehållen flyktingström blir kostnaden (här bara kontantkostnad) 70 miljarder, andra året 140 miljarder, tredje året ca 210 miljarder....Att jämföra med statens budget på ca 800 miljarder SEK. Notera! I detta har jag inte räknat in anhöriginvandringen. Även om man räknar konservativt med 0.4 anhöriga per invandrare, så lägger vi grunden för gigantiska kostnader (tänk 0.4 * 70 miljarder första året..).

Hur i hela fridens dar kan man inte inse att detta inte håller? Vad sysslar politikerna med??

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

2 oktober 2015 11:08

@ Johannes

I FN:s deklaration för mänskliga rättigheter står med all tydlighet att alla är födda med samma DIGNITY. D.v.s värdighet

Dignity har vid översättning till svenska medvetet översatts som om det stod value och således fått den felaktiga betydelsen VÄRDE. Denna felöversättning är utan tvekan påverkad av ”politiska intressen” och slår mot allt vad sunt förnuft innebär och ger en totalt felaktig tolkning av deklarationen.

Nu har du chansen här Johannes, att visa hur smart du är genom att ge förslag till ett korrekt ordval (som gemene man förstår innebörden av) hur man snarast möjligt skall kunna rätta till denna fullständiga felaktighet och oseriösa tolkning av detta viktiga dokument.

 
Ingen bild

Zetor

2 oktober 2015 11:16

PS till mitt inlägg 10;32 , Kriminellt är bara förnamnet !

 
Ingen bild

Jakob

2 oktober 2015 11:34

Thoralf ang. Miljöförändringar som påverkar Europa.

https://www.pik-potsdam.de/news/press-releases/atlantic-ocean-overturning-found-to-slow-down-already-today

Min fråga kvarstår.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 12:28

Med andra ord hade du inget att komma med!

 
Ingen bild

Mattias

2 oktober 2015 11:49

@ Thoralf
Det är väl rimligt att det som tjänar allra mest drar ett större lass?
Ang tillfälliga uppehållstillsånd är det kanske en god idé. Vet inte hur de som flyr ser på det men hade jag varit i samma situation hade jag absolut viljat återvända hem igen.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 12:30

Varför skulle de ta ett större ansvar? Fråga Ernman, Gardell och Schyffert hur mycket de har skänkt till flyktingarna!

 
Ingen bild

Tobbe S

2 oktober 2015 12:07

När saker går sönder märks det... Det kan vara lösa skruvar, trasiga kugghjul, kedjor som gått av eller olja som tagit slut. Då skramlar det och skramlet förebådar ett totalt ras och haveri om inget radikalt görs. På det sättet tycker jag att galarubriken "Hela Sverige skramlar" är en passande sammanfattning över läget i Sverige idag.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

2 oktober 2015 12:08

Tillägg

"Hjälparbetare på Centralen uppskattar att minst 10.000 flyktingar passerat Stockholm den senaste veckan. Drygt 2.300 av dem har sökt asyl, resten har fått hjälp med tak över huvudet och mat av frivilliga krafter."

Länk: http://www.dn.se/sthlm/flyktingkrisen-en-katastrof-pagar-mitt-ibland-oss/

Slutsats: Den uppgivna siffran asylsökande är i underkant.

 
Ingen bild

Ronny

2 oktober 2015 12:15

Någon här som förstår sig på , varför Lövèns tal i New York den 27 sept. startar igång så fort jag öppnar Thoralfs sida. Egendomligt är bara förnamnet............

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 12:39

Jag vet inte själv varför detta fenomen uppkommit.

 
Ingen bild

Jakob

2 oktober 2015 12:44

Varför så arrogant?

Vad har du mot vetenskap?

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 14:36

Vilka negativa effekter har vi sett i Sverige av klimatförändringarna?

Positiva saker kan jag räkna upp flera men du kanske kan ge mig de negativa för jag har väldigt svårt att se några.

 
Ingen bild

Britt-Erik

2 oktober 2015 12:53

@Mats (ateist) Proffstroll. Sam Harris är en fascinerande man som visar vad religion gör med människor. Bara för att du har oturen att födas i fel land och kultur så kommer du per automatik till helvetet eftersom du då inte anförtror ditt liv till den Västerländska kristna och "riktiga" guden.

 
Ingen bild

SM811

2 oktober 2015 13:07

KD-kravet: Låt invandrare slippa betala skatt
http://www.friatider.se/kd-kravet-lat-invandrare-slippa-betala-skatt
Helt klart har inte KD i Riksdagen att göra.

 
Ingen bild

Lärare

2 oktober 2015 13:08

Ja, det går käpprätt åt h-e, snarare än väntat!
Man blir mörkrädd.
Hur kan detta få fortgå, vad har de styrande bakom pannbenet, tror inte de kan tänka ngr år framåt, det måste bli ett omedelbart STOPP, och tillbakasändande av alla som inte har här att göra. Det är många nu, bara att fortsätta kampen kära Sverigevänner, så fort ni träffar på en "ofrälse" förklara läget i landet för dom.

Ja tack Thoralf, lägg upp så vi får kopiera och sprida staplarna runt om. Till alla vänner och bekanta, dela ut på stan, placera på lämpliga ställen, t ex tåg, buss, bibliotek caféer, ja överallt!

Nu ger vi järnet, NU ska sanningen ut till svenska folket. SD kommer slå nya rekord!
Vi kör denna kampanj tillsammans Sverigevänner!!!

 
Ingen bild

World Traveller

2 oktober 2015 13:24

Thoralf, försvann min kommentar till Mattias och Johannes?

@Jan eriksson
De ''frivilliga'' som möter upp ''flyktingarna'' tillhör troligen Islamic Relief (som tagit över delar av Göteborgs hamn och tågstation) och andra grupper styrda av Muslimska Brödraskapet. De har stor erfarenhet av människosmuggling, infiltrering av terrorister och annan subversiv verksamhet. De får idag stort finansiellt stöd av Sveriges regering.

 
Ingen bild

bengha

2 oktober 2015 14:08

@Mats (ateist) Proffstroll
"Och som någon sa, att Ryssland borde kunna ha många personer, helt riktigt, därför är det, personer per km2, inte per land."

Jag upprepar, enligt din logik kan alla migranter flytta till Arktis eller Antarktis, där är ju befolkningstätheten ännu lägre.

 
Ingen bild

cache

2 oktober 2015 14:10

@Ronny, rensa din cache i din webbläsare. Bästa sättet är att använda ccleaner,gratisprogram. https://www.piriform.com/ccleaner/download.

Den vänstra kolumnen är gratis.

 
Ingen bild

bengha

2 oktober 2015 14:12

@Mattias
"Sen tycker jag själv att målet måste ju vara att de flesta ska återvända när krigen ebbat ut."
Vad bra! Då ska du genast börja engagera dig för att utvisa alla de som flytt från länder där det inte längre är krig! Chilenare, jugoslaver, somalier och många många fler! Sätt fart att bereda plats för de som behöver skydd IDAG genom att skicka hem de som behövde skydd igår, men inte behöver det längre.

 
Ingen bild

Tony

2 oktober 2015 14:55

Mattias:
På vad sätt har Sverige och övriga Europa det största
ansvaret för alla krig som pågår och pågått i M.Ö ??
Det märkliga är att ni inte ställer några som helst
krav på dom Stenrika grannländerna Saudi Arabien, Kuwait.
Bahrain o s v, som dessutom är grannländer till dom som
krigar, men tar inte emot en enda flykting, likadant med
Ryssland, Kina Japan? Men inte ett ord från PK folket om
dessa länder, det är bara Europa och framförallt Sverige
som har ansvar för all dårskap som förekommer i M.Ö
Några frågor,Har vi startat kriget? När Sverige är tömt
på medel till att försörja dessa horder som väller in,
vem ska då stå för försörjningen av dessa? För någon
slags lösning måste väl ni Godhetsknarkare ha i beredskap?
För det som sker i Sverige idag är total dårskap,långt
bortom förnuftets gräns!

 
Ingen bild

Mattias

2 oktober 2015 15:24

@bengha
Fredag 2 okt 14:12
Det tycker du att jag ska! Nja inte riktigt min grej. Jag har inget som helst problem med att folk väljer att fly till sverige. Inte heller om folk väljer att stanna kvar här för gott. Men målet borde för de flesta vara att åka hem när det lugnat sig. Vem vill inte bo o sitt eget land?

@Thoralf
Jag har inte den blekaste aning om vem av de tre som gett vad. Förmodligen inte du heller. Förövrigt är det väl självklart att de som har mest solidariskt betalar mest. Så tycker ju självklart inte alla, men jag gör det.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 16:02

Vi har ju redan ett skattesystem som är utformat efter den modellen! Marginalskatten är ca 60 procent idag för de flesta om du inte bor i en välmående och rik storstadskommun där den kanske stannar på 55 procent i något fall. Tycker du inte 60 procent i marginalskatt är tillräckligt?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 oktober 2015 16:09

bengha
Till att börja med är det en halmgubbe argument du framför, jag har aldrig överhuvudtaget nämnt Arktis.

Och det är inte MITT argument. Argumentet var, att vi inte kan ta emot mer människor i Sverige pga plats (yt) skäl, jag sa bara att så inte kan vara fallet när Sverige är underbefolkat relativt till yta. ( det är också relativt beroende på hur vi vill ha det, men inte som fakta)
Så om någon i arktisk skulle komma med kommentaren här kan inga flyktingar bo, på grund av land brist så skulle jag svara likadant, vilket inte innebär per automatik att jag vill att dom skall bo där eller här, Läs gärna kommentarerna som dom faktiskt är skrivna.
Jag förtydligade vad jag menade också.
"Och det är det enda jag adresserat inte om varför, hur, när, var, om vi skall ta emot flyktingar överhuvudtaget".

Skall vi göra det riktigt logiskt, enligt din logik, så skall dom bo på havet, på internationellt vatten.

 
Ingen bild

Mattias

2 oktober 2015 16:39

@ thoralf
Nej bevisligen räcker det ju inte som det är idag.

@Tony
Jag har väl inte sagt att Sverige och övriga Europa har störst ansvar? Det jag verkligen har sagt är att alla bör hjälpas åt att ta emot dem dom flyr på ett mer solidariskt sätt, med en rättvis fördelning inom hela EU.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2015 18:25

Vad menar du med att det bevisligen inte räcker?

Att skatteintäkterna är för små eller att "höginkomsttagare" har för låg marginalskatt?

 
Ingen bild

Ludvig

2 oktober 2015 17:15

Enligt en fd. tjänsteman på Försäkringskassan som medverkade i Ring P1, så tjänar en ensamstående invandrarmamma med tre barn mer än en läkare.

 
Ingen bild

OT

2 oktober 2015 18:54

@SM811 Fredag 2 okt 13:07

Men om man utvidgar KD's förslag till att ingen svensk skattebetalare behöver betala skatt från och med nu och de närmaste fem åren så tycker jag det är ett väldigt bra förslag!

P.S: Ovanstående förslag är politisk ju-justu! Vilket vi verkar behöva nu!

 
Ingen bild

Putte

2 oktober 2015 19:46

Jo Mahmoud jag visste det och Mattias vill inte veta och kommer att idogt förneka det eftersom Expo inte har skrivit det.

 
Ingen bild

bengha

2 oktober 2015 21:28

@Mattias
"Men målet borde för de flesta vara att åka hem när det lugnat sig. Vem vill inte bo o sitt eget land?"
Bra att du håller med om att sverige är svenskarnas land. Ska nog bli en nationell av dig också ska du se.

 
Ingen bild

Britt-Erik

2 oktober 2015 21:55

@Mats (ateist) Proffstroll. Väl formulerat. Jag väntar med spänning på om @bengha är nöjd med din redovisning.

Jag undrar hur många flyktingar som skulle vända i dörren om dom visste hur stort motstånd det finns i det här landet.

 
Ingen bild

Jimmie for Präsident

2 oktober 2015 22:47

Funderar lite kring svältåren 1860 talet i Sverige och dom 1,4 miljoner Svenskar som drog till Amerikat!? Inga bidrag, det var att skaffa jobb som gällde. En bit mark för odling och eget uppförande av stuga kunde USA staten bidra med i bästa fall. Men det var eget arbete och egen uppoffring som som var bas. Några enstaka med lite extra kosing chansade på klondike där bara några få procent hittade guld.


https://sv.wikipedia.org/wiki/Missväxtåren_1867–1869

och emigrationen


https://sv.wikipedia.org/wiki/Emigrationen_från_Sverige_till_Nordamerika


 
Ingen bild

Jimmie for Präsident

2 oktober 2015 23:03

Ja denna flertusenåriga svastika från asien för soldyrkan har väl missbrukats allt för mycket, kanske mest av knark-speedade tyskar under 20talet men också av svenska konstnärer med hedniska motiv långt innan tyskarnas framfart. Mårten Eskil Winge 1872. Vid Zoomning av Tors bälte syns svastikan.


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Thor%27s_Battle_Against_the_Jötnar_%281872%29_by_Mårten_Eskil_Winge.jpg

 
Ingen bild

Putte

3 oktober 2015 07:15

Intressant att johannes tar upp FN:s konventioner. Hade Sverige följt FN:s flyktingkonvention strikt, så hade 90-95% av de som beviljats asyl de senaste 50 åren, aldrig fått stanna här. Det är just för att Sverige inte följer flyktingkonventionen och Dublinavtalet som vi har drabbats av massinvandringshelvetet.

 
Ingen bild

Mattias

3 oktober 2015 09:41

@Thoralf
Läser man din rubrik i den här tråden + alla andra om "invandringens kostnader" så är det lätt att dra slutsatsen att pengarna inte räcker. Så det behövs mer pengar, någon måste stå för dem, lämpligen de som har och tjänar mest.

bengha
Fredag 2 okt 21:28
Någon så kallad nationell blir det aldrig av mig. För mig får gärna varenda flykting stanna i sverige. Men de borde vilja åka hem till sina egna länder när det lugnat sig, det egna landet borde vara mer lockade kan man tycka, och då utgår jag från mig själv i samma situation. Det här med att sverige är svenskarnas land och liknande köper jag inte. Vi är alla människor i en gemensam värld som i bästa fall hjälper varandra när problem uppstår. I den saken är mitt fosterland ett föredömme.

Thoralf Alfsson

3 oktober 2015 09:53

Alternativet är ju att minska invandringen!

Alla skall vara med! Det brukar kallas att visa solidaritet av de politiskt korrekta.

 
Ingen bild

Putte

3 oktober 2015 13:25

Så bra Mattias att de som har mest ska betala. Då borde Sverige skicka en faktura om året på ca 300 miljarder till oljeshejkerna runt Persiska viken. De har ju mest pengar och de som kommer hit och parasiterar på svenska löntagare, tillhör samma etniska grupp som oljeshejkerna. Mer rättvist än så kan det väl inte bli!

 
Ingen bild

Patrik

5 oktober 2015 20:54

Jag har hört att av de 60 miljoner på flykt tar sig ca 2% till Europa. Kan det stämma?

 
Ingen bild

Lasse

5 november 2015 02:48

Löfven är en svikare av Svenska folket. Sämsta människan sedan jorden kom till.

 
Ingen bild

Leon jul

20 november 2015 09:39

det är för jävligt hur dagens samhälle fungerar nu för tiden och var kan man se budgeten i staplar svara tack

 
Ingen bild

Nils

28 december 2015 18:34

seriöst är fan rädd !!
Nödvärnsrätten !

 
Ingen bild

Uncle Remus

22 januari 2016 17:47

Jag fylls av tårar när jag tänker på mina stackars barn som inte får växa upp i samma land som jag växte upp i. Sverige har upphört...

 
Ingen bild

Damnit

8 november 2016 10:53

Norrmann här, jag har åkt till Sverige ofta i flera ti-år. Men inte nu lenger. Nu åker jag inte till Sverige för det är som att åka till et u-land. Ni svenskar är sinnosjuka, jag fatter inte va ni driver med. Våldtekter, rån, bilkapningar, mera våldtekter, marrokanske skitungar som rånar och bankar upp 80 år gamla svenskar, mer våldtekter, rån, mer våldtekter och mer rån. Vilket jævla skitställe Sverige är nu, jag minns Sverige på 1980-tallet, det var ju paradis. Det var så schönt och vakkert. Jävla svenskar, klarar inte ens att holla koll på landet ni bor i! Idioter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards